Találatok a következő kifejezésre: Mikor újítják a (6 db)

Ezt honnan veszed?:S Szerintem nem igaz.
A kérdező hozzászólása: A tanárom mondta:O:O:S
Hát lehet hogy egy három-négy év idén még múlva megváltozik az éretségi szisztémája de idén még biztos nem. Lehet hogy csak tervezik. Ha hivatalos információra van szükséged: http://www.oh.gov.hu

Mikor újítják meg a Google Earth-t?

Magyarország nagyon sok része nem látható jól vagy már több éves.

Legjobb válasz: Sajnos ezt nem tudom, de a frissítések idõpontjai nem publikusak, azt sem lehet elvileg kideríteni egy térképrészletrõl, hogy mikor készült. Mindez katonai okokból van.

Sajnos ezt nem tudom, de a frissítések idõpontjai nem publikusak, azt sem lehet elvileg kideríteni egy térképrészletrõl, hogy mikor készült. Mindez katonai okokból van.

Zugló vasútállomásra miért nem építenek legalább felfelé egy mozgólépcsőt a peronhoz? Mikor újítják már fel? Szégyen, ahogyan kinéz.

Budapest egyik legszebb kerülete Zugló. Azonban szégyen, hogy milyen lepukkant, ótvar, elhanyagolt a vasútállomása. Sok id?s, beteg ember utazik, köztük mozgáskorlátozottak is. Illetve sokan utaznak nagy, nehéz csomagokkal. Miért nem építenek ide egy mozgólépcs?t vagy egy mozgáskorlátozott liftet legalább? A MÁV és a 14. Kerületi Önkormányzat is kinyithatná a bukszáját vagy legalább pályázhatnának! Ezt senki nem veszi észre? Forgalmas hely és az emberek nagyon megérdemelnék!!!

Legjobb válasz: Minimális a forgalma annak a megállónak. Kõbánya-Kispest sokkal forgalmasabb, ott van is mozgólépcsõ, de semmi értelme nincs, mert mindig lefelé megy, nem felfelé...

Minimális a forgalma annak a megállónak. Kõbánya-Kispest sokkal forgalmasabb, ott van is mozgólépcsõ, de semmi értelme nincs, mert mindig lefelé megy, nem felfelé...
Az a kedves válaszoló aki szerint alig van forgalma nézzen i reggel 5-7(8)-ig majd délután 13-18-ig, és megnézheti milyen amikor nincs forgalma. Fõleg, amikor a pénztárnál az ajtóig áll a sor...... Kérdezõ. Az állomás kb 5-6 éve teljesen fel lett újítva. A tetõ, a váró, festés kívül belül. A kultúra megvetette a lábát azóta...... Nekem egyszer a hátam mögött dobták be kõvel az ablakot amikor a pénztárossal beszélgettem......
Talán az egyik Máv állomáson sincs mozgólépcsõ, nézd meg a Keletit Nyugatit Délit egyikben sincs.
A kérdező hozzászólása: 16:18-as válaszadónak A Nyugatiban van mozgólépcsõ az aluljárótól felfelé a vágányokhoz. Igaz nem mindenütt (ahol és ahogy kellene), de legalább 1 van!!! (A metró mozgólépcsõén kívül.) A KÖKI-n (Kõbánya-Kispest vasútállomás) is van mozgólépcsõ, úgy emlékszem néhány perontól felfelé. Ezenkívül számos nem vasúti, sima BKV-s csomópontban is van mozgólépcsõ, legalább felfelé (ez a fontosabb), pl. az Árpád hídi csomópont az 1-es villamoshoz. Amúgy visszafelé fejlõdjünk, hogy a rossz legyen a példa? Szerintem inkább pozitív irányban kellene fejlõdni, nem visszafelé... :-( Technikailag szerintem tuti megvalósítható lenne a dolog, csak akarni kéne...
A kérdező hozzászólása: Bocs, rosszul írtam. 21:26-os válaszadónak
A kérdező hozzászólása: Ja, a Keleti pu. pedig oldalról nagyjából talajszinten van, így aránylag könnyen megközelíthetõ. Amúgy pedig ne több évtizedes (évszázados) épületekkel példálózzunk. Akkor még nem volt olyan fontos szempont pl. az esélyegyenlõség, mint ma, 2011-ben. Sokkal kisebb forgalmú helyeket is akadálymentesítenek (pl. önkormányzatok épülete, fürdõk, múzeumok, színházak, iskolák, könyvtárak stb.), pedig 1 nap sok esetben ezekben jóval kevesebb ember fordul meg, mint Zugló vasútállomáson egy átlagos napon... Tehát, igenis indokolt lenne itt is a fejlesztés, az akadálymentesítés.
"Amúgy pedig ne több évtizedes (évszázados) épületekkel példálózzunk." A zuglói megálló szerinted mikor épült? Amúgy nem vagy kissé elfogult? Mi van a többi megállóval? Kõbánya-alsó az smafu?
A kérdező hozzászólása: Mondta valaki, hogy smafu? Csak azt írtam, hogy Zugló az egyik legfontosabb megálló. Neked biztos Kõbánya-alsó meg-felsõ is fontos. De a gyorsvonatok Zuglón megállnak (IC-k is), Kõbánya-Kispesten is, de az általad megnevezett helyen nem. Egyébként lényegtelen. A lényeg az, hogy egy ilyen megállóba mindenképp kéne mozgólépcsõ / lift és az épületre ráférne a felújítás. Felõlem lehet Kõbányán is. Sok helyen egy sima metró aluljáróban is van mozgólépcsõ, akkor egy vonatállomáson miért nincs????
Egyébként itt Kõbánya alsón VAN lift!!! Nézd csak meg. CSak nem használják már.. Nyugati felé nézel, elötted a lépcsõ! S ott van egy vészkijárat szerû jel...csak lefelé. S ott volt a lift. Egyébként pl a Szegedre menõ IC-k(lehet csak befelé) de megállnak... Itt is lehetne mozgólépcsõ.Multkor jöttünk haza, s egy tolókocsis(amputált lábú úr) megkérte a párom hogy vigye le a tolókocsiját mert máshogy nem tud lemenni.:( (Egy elfogulatlan kõbányai lakos, aki Kökire is, Zuglóba is sokat jár vonattal:) )


Önkormányzati lakást valóban nem érdemes venni, illetve cserélni? Elõfordulhat, hogy ha cserével az enyém lesz egy önkorm. Lakás, egy idõ után nem újítják meg a bérleti szerzõdést? Mi a biztosíték, hogy több milliós cserénél ez ne forduljon elõ?

Legjobb válasz: Semmi, ez egy lutri szerintem. Ráadásul ha nem vagy szociálisan kicsit is rászorulva, simán beköltöztetnek a helyedre egy cigány családot ha esetleg jön egy revízió vagy egy másik szemléletû önkormányzati alkalmazott.

Semmi, ez egy lutri szerintem. Ráadásul ha nem vagy szociálisan kicsit is rászorulva, simán beköltöztetnek a helyedre egy cigány családot ha esetleg jön egy revízió vagy egy másik szemléletû önkormányzati alkalmazott.
Régebben volt értelme, amikor a lakás értékének töredékéért meg lehetett vásárolni egy idõ után. Manapság már az önkormányzatok nem gyakran adják magánkézbe a tulajdont.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Szép napot mindenkinek.

Hátsótengelyt kell cserélni a peugeot 206-os autómon. Miben más, ha kicserélik egy felújítottra vagy az én tengelyemet újítják fel? Tudna ajánlani valaki egy jó szakembert, aki ehhez ért? És nem drága.

Hogy tudok hozzájutni felújított hátsótengelyhez?A bontókon kívül.Mennyit szánjak rá?

Legjobb válasz: Semmiben nem más, csupán gyorsabban kész a meló, ha egy kész felújított futómûvet szerelnek be. A tiédet meg félreteszik, és késõbb azt is felújítják valaki számára.Nekem van egy jó ismerõsöm, aki elég jó szakember, ha érdekel megadom az elérhetõségét.Az is lényeges, hogy Te merre laksz, mert neki Nagykátán van mûhelye, és pl. Gyõrbõl nem érdemes levinni oda.

Semmiben nem más, csupán gyorsabban kész a meló, ha egy kész felújított futómûvet szerelnek be. A tiédet meg félreteszik, és késõbb azt is felújítják valaki számára.Nekem van egy jó ismerõsöm, aki elég jó szakember, ha érdekel megadom az elérhetõségét.Az is lényeges, hogy Te merre laksz, mert neki Nagykátán van mûhelye, és pl. Gyõrbõl nem érdemes levinni oda.

Albérletben lakunk, óriási zajjal újítják fel a szomszéd lakást. Mit tehetünk?

A lift egész nap fel-le jár, röhögnek, ordibálnak, reggel 6-kor jönnek, este 6-kor mennek. A kisbabánk miatt a feleségem itthon van és nem bírják már. A lakás tulajdonosa engedélyt adott az "építkezésre", de minket meg se kérdezett, pedig mi lakunk itt. 200e Forint kaució nála van, azt nem adja vissza ha el akarunk menni. Már próbáltam a munkásokkal beszélni, de agresszívek, a feleségemnek is állandóan fütyülgetnek, beszólnak, szexuális ajánlatokat tesznek. Gondolom nem kell mondani "kik ők". Már rendesen fél tőlük, sokszor felhív hogy ugorjak haza rájuk szólni. Sokan vannak, tartok tőle hogy megvernek ha "így folytatjuk tovább". Mi a teendő? Rendőrt hívtunk már, de rájuk sem hallgatnak, nem tudjuk bizonyítani az igazunkat, az engedély meg ott van náluk. Az emeletünkön a harmadik lakás üres, az alsóbb szinten lakók meg idősek, őket állítólag nem zavarja. Állításuk szerint szeptemberig tart a teljes felújítás! Addig nem bírja a feleségem meg az újszülött kisfiam! Tudtok valami tanácsot adni?

Legjobb válasz: Nézd át a bérleti szerzõdést! Olyat nem írhatnak le, hogy nem adja át a kauciót, ha ti elhagyjátok az albérletet! Keress egy ingyenes jogi tanácsadást, vidd el a szerzõdést, és keressetek egy "kiskaput", hogy fel tudjátok bontani a bérleti szerzõdést. Másrészt meg a fõbérlõ gondolom nem ad számlát és nem adózik, úgyhogy ha nem fizeti ki a kauciót, akkor szélesen mosolyogva jelentsd fel a NAV-nál. Egybõl vissza fogja adni. A harmadik lehetõség, hogy kerestek egy másik albérletet, és nem fizettek se rezsit, se albérletet egy hónapig, magyarán lelakjátok a kauciót, a fõbérlõ meg beny.alhat, ha nem tetszik. Ebben az esetben is hatásos a NAV és az ügyvéd megemlítése. Semmi nem köt titeket oda, végül is csak albérlet. Az is megoldás lehet, ha összeszedtek minden lakótól aláírást, hogy a munkálatok zaja akadályozza az életvitelt (pihenés, alvás, stb.), a munkások viselkedése pedig kifejezetten fenyegetõ, és a közös képviselõ legyen szíves intézkedni. A feleséged meg szedjen egy kis vitamint, menjen el a babával sétálni, vagy szokjon rá a szappanoperákra. Nekem eszembe nem jutna azért rettegni, mert füttyögnek a melósok, meg hazahívni a férjemet, hogy rájuk szóljon. Nem lehet, hogy rettentõen unatkozik otthon a kisbabával? Nem gonoszkodni akarok, de az se teljesen normális, ha ezen kiakad. Gondolom, õk se használják hangosabban a liftet, mint a mások, hogy egy példát említsek. Sõt, mások is használhatják a liftet, pl. éjjel, kora hajnalban, stb. Pont olyan hangos. Azt se válogathatjátok meg, kik költöznek be a felújítás után, vagy az üres lakásba. Lehet, hogy egy három gyerekes család, olaszos temperamentummal, és reggeltõl estig hangoskodnak. Szóval meg kell szokni, és meg kell tanulni elviselni, mert a panellakás bizony hangosabb, mintha egy alföldi tanyán élnétek, több kilométerre a legközelebbi szomszédtól. Vigyen a feleséged egy tálca sütit, meg egy-egy doboz sört a munkásoknak, és szépen, mosolyogva kérje meg õket, hogy reggel 8 elõtt, és pl. a délutáni alvás idején kicsit csendesebben próbáljanak meg vigadni. Hatásosabb, mint állandóan háborogni. A fúrógép, a kalapács meg a felx természetesen ettõl se lesz halkabb. Megszoktok vagy megszöktök.

Nézd át a bérleti szerzõdést! Olyat nem írhatnak le, hogy nem adja át a kauciót, ha ti elhagyjátok az albérletet! Keress egy ingyenes jogi tanácsadást, vidd el a szerzõdést, és keressetek egy "kiskaput", hogy fel tudjátok bontani a bérleti szerzõdést. Másrészt meg a fõbérlõ gondolom nem ad számlát és nem adózik, úgyhogy ha nem fizeti ki a kauciót, akkor szélesen mosolyogva jelentsd fel a NAV-nál. Egybõl vissza fogja adni. A harmadik lehetõség, hogy kerestek egy másik albérletet, és nem fizettek se rezsit, se albérletet egy hónapig, magyarán lelakjátok a kauciót, a fõbérlõ meg beny.alhat, ha nem tetszik. Ebben az esetben is hatásos a NAV és az ügyvéd megemlítése. Semmi nem köt titeket oda, végül is csak albérlet. Az is megoldás lehet, ha összeszedtek minden lakótól aláírást, hogy a munkálatok zaja akadályozza az életvitelt (pihenés, alvás, stb.), a munkások viselkedése pedig kifejezetten fenyegetõ, és a közös képviselõ legyen szíves intézkedni. A feleséged meg szedjen egy kis vitamint, menjen el a babával sétálni, vagy szokjon rá a szappanoperákra. Nekem eszembe nem jutna azért rettegni, mert füttyögnek a melósok, meg hazahívni a férjemet, hogy rájuk szóljon. Nem lehet, hogy rettentõen unatkozik otthon a kisbabával? Nem gonoszkodni akarok, de az se teljesen normális, ha ezen kiakad. Gondolom, õk se használják hangosabban a liftet, mint a mások, hogy egy példát említsek. Sõt, mások is használhatják a liftet, pl. éjjel, kora hajnalban, stb. Pont olyan hangos. Azt se válogathatjátok meg, kik költöznek be a felújítás után, vagy az üres lakásba. Lehet, hogy egy három gyerekes család, olaszos temperamentummal, és reggeltõl estig hangoskodnak. Szóval meg kell szokni, és meg kell tanulni elviselni, mert a panellakás bizony hangosabb, mintha egy alföldi tanyán élnétek, több kilométerre a legközelebbi szomszédtól. Vigyen a feleséged egy tálca sütit, meg egy-egy doboz sört a munkásoknak, és szépen, mosolyogva kérje meg õket, hogy reggel 8 elõtt, és pl. a délutáni alvás idején kicsit csendesebben próbáljanak meg vigadni. Hatásosabb, mint állandóan háborogni. A fúrógép, a kalapács meg a felx természetesen ettõl se lesz halkabb. Megszoktok vagy megszöktök.
mit ne mondjak, pár hónapja 3 lakásban újítottak fel, hétvégén és este is, mert ugye olyankor értek rá csempét leverni meg ilyenek...sajnos ezzel jár a társasházi lét. Szerintem az ilyenekkel nem kell foglalkozni, ha füttyögetnek az õ bunkóságuk. Sõt az építkezések fele is akárhányszor elmegyek, füttyögetnek, ez a szórakozásuk. Ne vegye észre. A babával meg jó idõben legyen kint sokat, más sem költözik el, ha kisgyerek van, csak azért mert a szomszéd lakásfelújít. Én is itthon vagyok két gyerekkel, de mondtam nekik, hogy fúrnak, tudomásul vették és kész. Éjjel úgysem fúrtak. Lesz majd, hogy ti újítotok fel, saját lakást, akkor ha átjön a babás anyuka, leállítod a munkásokat? Ráadásul baba sokat alszik, kisgyerek délben, nyugdíjas ebéd után, van, aki éjjeles, gyakorlatilag kussban kellene lenni egész nap, mert valaki tuti pihenni akar. Ha nem bírod, költözhetsz, de nem biztos, hogy ott jobb lesz.
Szeptemberig tart a lakásfelújítás? Nem tudom mekkora lakás lehet, de én egymagam megcsinálom 1 hónap alatt ha minden nap reggeltõl estig dolgozom rajta. Szerintem is költözzetek! A feleséged egyedül egy kisbabával, miközben már nem egyszer volt gondotok velük? Nem akarlak megijeszteni, de nincs biztonságban a feleséged. Gondolj bele, ha jobban bepiálnak akkor akár rá is törhetik a feleségedre az ajtót. Sajnos ismerem az ilyen alakokat, és a szép szó nem használ ellenük. Egyedül Te is kevés vagy velük szemben. Egyetlen dolog amibõl értenek, az az erõ. Akkor fognak visszavenni, ha félni fognak vagy tõled vagy a barátaidtól vagy a hatalmadtól. De sajnos egyik tényezõ sem adott ahogy leírtad. Így a helyetekben a költözés mellett döntenék. Az is segítene, ha csak ideiglenes lenne, például nyárra valamelyikõtök szüleihez költöznétek és akkor nem kellene lemondanotok a lakásról és a kaukcióról.
A felújítással járó nehézségeket el kell viselnie mindenkinek. Én még csendes felújítást nem láttam. Viszont a házirend szerinti idõpontokat az ilyen munkákra be kell tartani. Általában ez reggel 8 óra és szombat-vasárnap csend. A képviselõnek kell szólni ilyen esetben.
Szerintem költözzetek. Ilyen körülmények között a kaució visszajár. Amúgy engedély nem kell ilyesmihez, a házirend szabályozza, hogy mettõl meddíg lehet dolgozni. Mondjuk a reggel 6 biztos nem fér bele, de az este hat még igen, de szerencsések vagytok hogy albérlet és nem saját lakás, akkor még csak le se tudnátok lépni.
Megszoksz, vagy megszöksz. Ennyi. Az asszonyka kimozdulhat babával is barátnõ, nagyszülõk látogatása, séta stb nem kell otthon ülni egész nap és így elviselhetõbb. Ezt le kell nyelnetek.
A felújítás idejére lakbércsökkentés jár. Fizessetek annyival kevesebbet, amennyit méltányosnak találtok. Ha a tulaj felmondja a szerzõdést, a felmondási idõ alatt lakjátok le a kauciót, így nem bukjátok azt el.
Verõlegények. Az használ.
1-nek: nem számlaköteles a dolog. Ennyi. Lakásfelújítás szívás, de nem kell hozzá építési engedély. Csak a társasház házirendjének megfelelõen kell dolgozni. Ekkor különösebb közöd nincs hozzá, akkor sem ha népszavazást kezdeményezel. A szexuális zaklatást dokumentálni kell és megosztani a FB-on. Ennek egyébként semmi köze az albérlet felmondáshoz. Gondolom nem a bérbeadó zaklat. LIFT: A beköltözés után építették, akkor jogos a panasz. Egyébként nagyjából konstans zajjal jár. Reklamációnak különösebb helye nincs. A lakást nyilván a szerzõdésed szerint tudod elhagyni. A rossz döntésedet nem tudod a tulajon leverni. Rendkívüli felmondást nem indokolja semmi olyan körülmény ami a bérbeadó sara volna. A kauciód vesztésével tudsz bármikor lelépni. Sajnos ez van. Üzletet kötöttél aminek szabályai vannak.
Hát igen, a munkaügyeseket is ré lehet zavarni a melósokra. Nagyon meg lennék lepve, ha bármilyen legális formában dolgoznának
Nem a NAV-ot kell említened, hanem a munkaügyi felügyelõséget. Akár be is jelentheted.
Nekünk a házirendbe az van benne, h reggel 8-tól délig, és 3-tól este 7-ig lehet felújítani, ordítozni, meg akármilyen hangos tevékenységet folytatni. tehát déltõl 3-ig CSENDES PIHENÕ van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget mindenkinek! Valószínûleg megemlítem a NAV-ot a tulajnak és megyünk innen a kaucióval. Sajnos nem a feleségem viszi túlzásba a dolgot. Múltkor meg akarta fogdozni az egyik brazil munkás a szemem láttára. Felléptem vele szemben, de azonnal jött a többi, hogy "de hát nem értem a viccet, csak barátkozni akart". Sajnos a szomszéd tulaj spórolás miatt "ezeket" alkalmazta. Van közöttük alkoholista hajléktalan is. Gondolhatjátok. Amúgy jó környék, szép ház, nem putri. Ezért nem értem hogy a többi szomszéd miért nem szólal fel. Õket nem inzultálják, de a zaj akkor is nagyon nagy. Üvölt a rádió, a legfelsõrõl ordítoznak le a földszintre, fúrnak, falat bontanak. A barátkozás a munkásokkal nem lenne túl jó ötlet, fõleg nem a feleségem részérõl, mert ahogy viselkednek még felbátorítaná õket és valami nagyon rossz is történhetne. Amúgy akkor nagy a szájuk, ha egyedül van, ha én is otthon vagyok úgy már a többség nem mer otrombáskodni (csak amelyik részeg)
Azt hiszem, reggel 8-tól este 8-ig lehet dolgozni, ezeken kívül csenháborítást követnek el. Tehát ha reggel 6kor hangosak, akkor ki lehet hívni a rendõröket. Nagyon nem kell mit bizonygatni, ha ott egy csapat munkás reggel 6kor, akkor nyilván nem szépen csendben teázgatnak, hanem dolgozni mentek oda akkorra :D Napközben viszont azt csinálnak, amit akarnak, ez a társas együttélés hátránya. Optimális esetben az ember elmegy reggel 8kor dolgozni (ekkortól lehet fúrni-faragni pont), és délután 5 körül ér haza, 3 órát mindenki kibír. Jelen esetben pedig mindössze 1 órát kellene. Ha a feleséged egész nap otthon van, az bizony felborítja a rendszert. Költözés családi házba, vagy kockáztatni egy másik lakást hátha az csendesebb szomszédságú, esetleg gyereket bölcsibe, asszonynak dolgozni, ezek az opcióitok vannak.
Nem értem a 13-as miért lett lepontozva, teljesen jól leírta a lehetõségeket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!