Találatok a következő kifejezésre: Mikor írja az orvos a (122 db)

Mit ír az orvos a leletre, ha csak a terhesség gyanúja áll fenn? Ezt mindenképp feltüntetik? Hány hetes kortól képes észlelni, hogy esetleg van ott valami?

Legjobb válasz: Ekkor 4 hetes voltam: Uterusban 17mm-es endometrium. Grav.nem igazolható......Terhesség gyanúja.

Ekkor 4 hetes voltam: Uterusban 17mm-es endometrium. Grav.nem igazolható......Terhesség gyanúja.
2mm nyálkahártyával kizárt hogy terhes vagy. Máshogy is kiírtad ezt a kérdést, ez csaknem egyértelmû PCO, amihez elképzelhetõ hogy még IR is társul. Sajnos nem vagy terhes :( Elõször is a ciklusodat kellene rendbe hozni, a 2mm endom.alapján peteérésed sincsen sajnos...
igen
A kérdező hozzászólása: hat hetes, az UM. elsõ napjától számítva ugye?
nekem is ma azt írták hogy terhesség gyanúja. de csak kézzel vizsgált ezért? péntekre kaptam uhra idöpontot. akkor már meg tudják állapítani ugye? 6 hetes vagyok papír alapján
Ja, ha baba lett volna a dologban, akkor igen, mindenképpen látnia kellett volna már.
A kérdező hozzászólása: vagyis na az utolsó mensi elsõ napjától számítva 7 hét telt el mire UH-t végeztek.
A kérdező hozzászólása: Mensi elmaradása után 7 héttel, de az is csak ilyen pár napig tartó barnázás volt inkább mint mensi.. De az endometriumnak 2mm van írva és elõtte lepisiltem egy jó pár tesztet 5-öt kb és köztük egy digitálisat is :S negák voltak mind.
Mikor 1. terhes lettem, nekem sem látott semmit, csak cisztát (akkor tudtam meg, hogy van), de mondtam neki, hogy pozit teszteltem, visszahívott késõbb, akkor már látszott a peteszák, de még nem volt szívhang, úgyh terhesség gyanúja (ezt írta rá). Mikor már volt szívhang, akkor 1 élõ magzat. Én azért a helyedben lepissantanék egy teszet.. csak a biztonság kedvéért. Mennyivel voltál az orvosnál a mensi elmaradása után?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mert voltam hüvelyi UH-n és cisztákat talált, sokat azt mondja ez okozza a menszesz kimaradást, ha ekkor észrevesz valami babára utalót, akkor szól, vagy valami ugye? csak mert nem konkrétan azért mentem.
Amíg csak gyanú van, azt írják a leletedre, hogy terhességet nem tudtak megállapítani. Maximum még ráírják, hogy gravid jellegû az uterus, tehát akár lehet terhesség is. Leghamarabb az utolsó menzesz elsõ napjától számítva az ötödik héten láthatnak valamit, tehát egy hét késés után.
1.vagyok. Ez után 2 héttel már látszott a petezsák és szikhólyag is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Mi alapján irja fel vagy kellene felirnia az orvosnak a fogamzásgátlót? (Többi lent)

Mikor nem használhat valaki fogamzásgátlót? Van olyan, hogy bizonyos márkáju fogamzásgátló valakinek nem jó és ett?l esik teherbe?

Legjobb válasz: Elvileg egy tapasztalt orvos az ember alkatából meg tudja állapítani a hormonális típusát, és az alapján írja fel. De kell hozzá negatív rákszûrés lelet, sima vizsgálat és vérvétel is. (Az utóbbi a májfunkció ellenõrzésére, plusz egyes esetekben trombózishajlam vizsgálatára). Ezen kívül ellenõriznie kellene, hogy van-e a nõnek peteérése, szabályos-e a vérzése, elég ideje beállt-e már a menzesze. Olyan nincs, hogy vkinek nem jó, és ezért teherbe esik. Csak ilyenolyan mellékhatásai lesznek tõle. Védeni azért mg fog...

Elvileg egy tapasztalt orvos az ember alkatából meg tudja állapítani a hormonális típusát, és az alapján írja fel. De kell hozzá negatív rákszûrés lelet, sima vizsgálat és vérvétel is. (Az utóbbi a májfunkció ellenõrzésére, plusz egyes esetekben trombózishajlam vizsgálatára). Ezen kívül ellenõriznie kellene, hogy van-e a nõnek peteérése, szabályos-e a vérzése, elég ideje beállt-e már a menzesze. Olyan nincs, hogy vkinek nem jó, és ezért teherbe esik. Csak ilyenolyan mellékhatásai lesznek tõle. Védeni azért mg fog...
tehát ha valaki dohányzik és rákos akkor nem kaphat fogamzásgátlót?
Betegtájékoztatón rajta van. Dohányzás esetén nagy mértékben nõ a trombózis esélye. (erek elzáródása)
A dohányzás kontraindikált.... de trombózis is csak 50 felett esedékes. Mellesleg a fogamzásgátlók elgyengítik a vénák falait és csúnya eres és fájós lesz a vádlid 50 fele :(

Minden esetben kiírja az orvos a reductilt? Nem kötekedhet hogy nincs rá szükség stb? Ha nem írja ki hol lehet beszerezni? Tudom hogy alkoholt nem lehet mellete inni, de mi a helyzet a kávéval?

Legjobb válasz: Orvosa válogatja, az enyém 100%-hogy nem írná fel 30 kg túlsúly alatt, nagyon konzervatív. Van, amelyiknek csak megmondod és már írja is. Azért 5 kiló túlsúllyal jó eséllyel elfelejtheted, hogy bármilyen gyógyszert felírjon. Az elhízás mértéke számít a legjobban.

Orvosa válogatja, az enyém 100%-hogy nem írná fel 30 kg túlsúly alatt, nagyon konzervatív. Van, amelyiknek csak megmondod és már írja is. Azért 5 kiló túlsúllyal jó eséllyel elfelejtheted, hogy bármilyen gyógyszert felírjon. Az elhízás mértéke számít a legjobban.
Nekem felírta az orvos, pedig csak 10 kg plusz van rajtam. Kifejezetten õ javasolta nekem, mert nálam a túlsúly pszihés gondokat okoz.Próbálkozz.... Alkoholt tényleg nem lehet mellette inni, de a kávéval semmi gond. Legalábbis a saját tapasztalatom alapján.
nekem az orvosom írta fel, de elötte elküldött vérvételre és vizelet vizsgálatra és havonta meg kell nála jelennem ellenörzésre és laborra is mennem kell!
nincs ismerõsöd gyógyszertárban? mert ha esetleg van akkor recept nélkül is simán kiadják
Ha nem indokolt, akkor ne is akarj reductilt szedni. Gyenge és lusta vagy és nem hiszed el, hogy tehetsz ellene?
Sziasztok! Ha tudtok olyan orvost, aki kis többletsúlynál is felírja a Reductilt, örömmel venném és megköszönném, ha privát emailben megírnátok az elérhetõségét. Nekem kis túlsúlyom van, viszont nem hajlandó mozdulni sem diétára, sem tornára (már az összes izületem kivan és fáj az örökös tornától), szóval, van ilyen, hogy a túlsúly nem hajlandó mozdulni. Ez a Reductil az utolsó reményem. Nagyon köszönöm, ha segítetek (mailben).
szerintem nem kísérletezz, hamar baj lehet!kell elötte kivizsgálás!én 2 hete szedem és mínusz 5 kg!iszok mellette kávét és semmi bajom!

Vízhajtót írt ki az orvos a vizes bokámra, heti 2x0, 5 szemet. Mit tegyek ha nem használ?

Furosemid ratiopharm, ez a neve. Tegnap bevettem a két szemet de semmit nem használt, tegnap délután 4 óra óta csak 3szor voltam pisilni az éjszakát pedig végigaludtam! Növeljem az adagot? Mondjuk másfél szemet vegyek be?

Legjobb válasz: Önhatalmúlag ne változtass semmit egy új gyógyszeren, várjál türelemmel, és ha két hét után se tapasztalsz semmit, menj vissza az orvoshoz és tõle kérdezd meg.

Önhatalmúlag ne változtass semmit egy új gyógyszeren, várjál türelemmel, és ha két hét után se tapasztalsz semmit, menj vissza az orvoshoz és tõle kérdezd meg.
Hívd fel az orvost, magadtól ne emelj az adagon. (Ha többet vennél be, amellé már kéne káliumot is szedned, tehát ez nem olyan egyszerû, hogy megnövelem az adagot) De ihatsz pl. vízhajtó teát, eleve a vízhajtó mellé fontos inni, hogy jól kimossa a szervezeted.
Minden gyógyszernél van egy bizonyos terápiás szint, amit el kell érnie a szervezetben ahhoz, h' kifejtse a hatását. Vannak gyógyszerek, ahol egy szem elég ehhez (fájdalomcsillapítók például), de van olyan, ami néhány nap múlva kezd valóban hatni, mert a szervezetet nem lehet egybõ sokkolni vele. A vízhajtó is ezek közé tartozik. Szerintem négy-öt nap múlva várhatsz komolyabb javulást.
Szia!Keress rá neten a vízhajtó gyógynövényekre és ott minden információt megtalálsz, hogyan készíts egy egyszerû teát, ami megfelel neked vagy menj el egy gyógynövényboltba és kérdezd meg az eladót, milyen vízhajtó gyógynövények vannak, szerintem sokkal jobb mint a gyógyszer és valószínûleg olcsóbb is, a szervezetednek is jobb, ha természetes anyagokkal próbálod orvosolni a problémát.
A kérdező hozzászólása: Szedem a káliumot emellé a fél szem mellé is.
A kérdező hozzászólása: A kérdésemet elrontotam: bevettem a fél szemet, nem kettõt, felet.
A kérdező hozzászólása: De akkor az orvos miért mondta azt, hogyha pl délben beveszem akkor estig lemegy a víz, és utána már nyugodtan tudok aludni?
Elsõ vagyok: Valószínûleg nem az elsõ napra gondolt, hanem kicsit hosszabb távra. A gyógyszeradagolást kis mennyiséggel szokták elkezdeni, hogy ne szedj fölösleges mennyiségeket. Meg kell találni a legkisebb adagot, ami még hatásos. Ha az elsõ adagolás nem elég, késõbb lehet emelni, de ezt az orvos dönti el szakmai ismeretei alapján.

Édesanyám 75 éves és nagyon bedagadt a lába . Vízhajtót írt az orvos. Szedi . De nem lappad le a lába. Vajon mi okozza ezt a roblémát?

Legjobb válasz: Ha az egyik lába duzzadtabb, pirosabb, mint a másik, akár trombózis gyanú is lehet. Mit mondott az orvos?

Ha az egyik lába duzzadtabb, pirosabb, mint a másik, akár trombózis gyanú is lehet. Mit mondott az orvos?
A pangó vér miatt is dagadhat, visszér, trombózis is okozhatja. Ha az orvos kizárja a trombózist, hordhat kompressziós harisnyát. A visszérkrémek is hasznosak lehetnek, esetleg a vértisztító készítmények (csalán, szelídgesztenye, fokhagyma).
Gyógymasszõr vagy nyirokmasszõr tud csinálni ödémakezelést, szigorúan csak az orvos engedélyével. Az segít lelohasztani.
Ez a Mengele miért nem küldte kivizsgálásra? Egybõl gyógyszert ír fel, jellemzõ, a gyógyszercégek fizetik az orvosoknak a jó életet... meg tartják a markukat a hálapénzért, aztán még ezek mernek sztrájkolni!
milyen dudor volt?esetleg képet tudsz mutatni?hol csípett meg?mit nem bírsz? fáj?

Mit Ír fel az orvos a hüvelygomba ellen?

havonta vissza térő hüvelygombám van és most már elegem van belőle! sajnos nem tudok orvoshoz menni mert londonban élek és nem vagyok beregisztrálva a házi orvoshoz és nem is leszek.és itt így nem látnak el ilyen egyszerű betegséggel. ezért tudni szeretném,hogy mit ír fel ilyenkor az orvos ami nem canesten mert az csak ideiglenesen oldotta meg eddig.a gyógyszert beszerezni betudom magamnak vény nélkül.

Legjobb válasz: canesten krém + hüvelykúp együttes használata elmúlasztja

canesten krém + hüvelykúp együttes használata elmúlasztja
Ahhoz, hogy használjon, ki kell deríteni, milyen gombád van. Mert ha épp az az antifungális szer nem hat arra a fajtára, mint ahogy pl. a canesten nálad, akkor elhúzódó hüvelyfertõzést okoz, és sokkal nehezebb lesz kiirtani.
Nem maga a fogamzásgátló okozza a hüvelygombát, hanem, az ondó. Ennél a védekezési formánál ondó kerül a hüvelybe, ami lúgos kémhatású és a hüvely normál savas kémhatását lúgos irányba tolja el, ezért könnyebben kialakul a gombásodás és egyéb fertõzések. Önmagában a fogamzásgátló nem növeli a hüvelyi fertõzések kockázatát.
A kérdező hozzászólása: egyébként abból gondolom , hogy gomba mert azóta alakult ki hogy a fogamzásgátlót abba hagytam és olvastam hogy a fogamzásgátlók gombát okozhatnak
A kérdező hozzászólása: használtam kúpot is elmúlasztja igen de vissza jön ugyan úgy
Olvass a candida diétáról. Nekem segített!
Most írta a kérdezõ, hogy a Canesten NEM HASZNÁLT neki. Nem biztos, hogy hüvelygombád van. A bakteriális vagy vírusos fertõzés ugyanazokat a tüneteket okozza, ezért sokszor az orvosok is csak tenyésztést követõen tudnak megfelelõ és hatásos gyógyszert adni. Ameddig nem derül ki, hogy a panaszaidat mi okozza pontosan, addig nem lehet semmilyen hatásos gyógymódot javasolni.
Csatlakozom az elöttem szólóhoz.
A kérdező hozzászólása: a canesten használ de csak ideiglenesen mert utána egy hónap múlva , vagy hamarabb megint vissza jön
A kérdező hozzászólása: nem hinném, hogy az ondótol mivel akkor alakult amikor már rég abba hagytam a szedését és már rég nem került belém ondó :) a hormon ingadozástól megemelkedik a vér ösztrogénszintje, ami elõnyös terepet biztosít a gombák számára. ettõl alakult ki

Az orvosom a hasi problémáimra Dicetel tablettát írt fel. Kinek mi a tapasztalata róla és mennyire jó!?

Sokszor vagyok rosszul rosz az emésztésem felváltva van hasmenésem és székrekedésem.De mikor kb 2hónapja egy hétig szedtem ezt a gyógyszert utána egy hétig ment a hasam...azt mondta az orvos hogy nem a gyógyszert?l de én nem vagyok benne biztos.Köszi el?re is.

Legjobb válasz: *bocsánat dicetel

*bocsánat dicetel
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!nekem is volt allergia vizsgálatom és ott az derült ki hogy egy kicsi tejfehérje érzékenységem van az orvos szerint az kb semmi.de lakrózra nem vagyok érzékeny.milyen vizsgálatokból derült ki neked végül is ez a betegség?gyomortükrözés?
Még nagyon kicsi voltam, úgyhogy nem emlékszem teljesen rá csak annyira, hogy éhgyomorra kellett mennem egy vizsgálatra, ahol meg kellett innom vmi irtó édes löttyöt, majd 2-3 alkalommal bele kellett fújnom egy gépbe. Szóval ilyen kilégzéses tesztel derült ki. Azt nem tudnám megmondani, hogy ezért volt ilyen kíméletes a vizsgálat, mert kicsi voltam és egyébként durvább a vizsgálat felnõtteknél, vagy ott is ilyen. Gyomortükrözéssel pontosabban vékonybél biopsziával a liszt érzékenységet tudják kideríteni. Sajnos abban is volt részem :S mármint a vizsgálatban csak, hál'isten.

Mikor írja fel az orvos a clostit, milyen vizsgálatok után? Sokaknak segített már az első hónap után? ! És mennyibe kerűl?

Már lassan egy éve próbálkozunk de még sajnos sikertelen?l,biztos az is benne van hogy nagyon rágörcsölünk,iszom a cicka teát meg a palást füvet de semmi,mit kell tudni err?l a clostiról?lehet valami mellék hatása,elhízás,példáúl,vagy valami más?

Legjobb válasz: Szia! Meddõségi kivizsgálás után írják fel, ha hormonproblémád van, vagy inszemináció elõtti hormonturbóhoz. Nekem semmi mellékhatása nem volt. Nem drága, ha jól emléxem, párszáz forint. Pár napig kell csak szedni, kicsit megtolja a hormonokat, ezért elõfordulhat, hogy több petesejt érik meg tõle. Ilyenkor nagyobb az esély ikrekre, ezt tekinthetjük mellékhatásnak. :)

Szia! Meddõségi kivizsgálás után írják fel, ha hormonproblémád van, vagy inszemináció elõtti hormonturbóhoz. Nekem semmi mellékhatása nem volt. Nem drága, ha jól emléxem, párszáz forint. Pár napig kell csak szedni, kicsit megtolja a hormonokat, ezért elõfordulhat, hogy több petesejt érik meg tõle. Ilyenkor nagyobb az esély ikrekre, ezt tekinthetjük mellékhatásnak. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!