Találatok a következő kifejezésre: Mikor írja az orvos (157 db)

Mit ír az orvos a leletre, ha csak a terhesség gyanúja áll fenn? Ezt mindenképp feltüntetik? Hány hetes kortól képes észlelni, hogy esetleg van ott valami?

Legjobb válasz: Ekkor 4 hetes voltam: Uterusban 17mm-es endometrium. Grav.nem igazolható......Terhesség gyanúja.

Ekkor 4 hetes voltam: Uterusban 17mm-es endometrium. Grav.nem igazolható......Terhesség gyanúja.
2mm nyálkahártyával kizárt hogy terhes vagy. Máshogy is kiírtad ezt a kérdést, ez csaknem egyértelmû PCO, amihez elképzelhetõ hogy még IR is társul. Sajnos nem vagy terhes :( Elõször is a ciklusodat kellene rendbe hozni, a 2mm endom.alapján peteérésed sincsen sajnos...
igen
A kérdező hozzászólása: hat hetes, az UM. elsõ napjától számítva ugye?
nekem is ma azt írták hogy terhesség gyanúja. de csak kézzel vizsgált ezért? péntekre kaptam uhra idöpontot. akkor már meg tudják állapítani ugye? 6 hetes vagyok papír alapján
Ja, ha baba lett volna a dologban, akkor igen, mindenképpen látnia kellett volna már.
A kérdező hozzászólása: vagyis na az utolsó mensi elsõ napjától számítva 7 hét telt el mire UH-t végeztek.
A kérdező hozzászólása: Mensi elmaradása után 7 héttel, de az is csak ilyen pár napig tartó barnázás volt inkább mint mensi.. De az endometriumnak 2mm van írva és elõtte lepisiltem egy jó pár tesztet 5-öt kb és köztük egy digitálisat is :S negák voltak mind.
Mikor 1. terhes lettem, nekem sem látott semmit, csak cisztát (akkor tudtam meg, hogy van), de mondtam neki, hogy pozit teszteltem, visszahívott késõbb, akkor már látszott a peteszák, de még nem volt szívhang, úgyh terhesség gyanúja (ezt írta rá). Mikor már volt szívhang, akkor 1 élõ magzat. Én azért a helyedben lepissantanék egy teszet.. csak a biztonság kedvéért. Mennyivel voltál az orvosnál a mensi elmaradása után?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mert voltam hüvelyi UH-n és cisztákat talált, sokat azt mondja ez okozza a menszesz kimaradást, ha ekkor észrevesz valami babára utalót, akkor szól, vagy valami ugye? csak mert nem konkrétan azért mentem.
Amíg csak gyanú van, azt írják a leletedre, hogy terhességet nem tudtak megállapítani. Maximum még ráírják, hogy gravid jellegû az uterus, tehát akár lehet terhesség is. Leghamarabb az utolsó menzesz elsõ napjától számítva az ötödik héten láthatnak valamit, tehát egy hét késés után.
1.vagyok. Ez után 2 héttel már látszott a petezsák és szikhólyag is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Van itt olyan anyuka, aki L-Thyroxin 50-et szed szoptatás alatt? Emellett lehet fogamzásgátló tablettát szedni? Ha igen, nektek mit írt az orvos?

Köszi!

Legjobb válasz: Szia!Én szedem az L-Thyroxin 50-est már évek óta.Azt nem tudom lehet e mellette fogamzásgátlót szedni,én sosem szedtem,de most elgondolkodtam.Szombaton jár le a szülés utáni 6 hét,utána megyek a dokihoz,és rá akarok kérdezni,mert valamit szednem kell majd.

Szia!Én szedem az L-Thyroxin 50-est már évek óta.Azt nem tudom lehet e mellette fogamzásgátlót szedni, én sosem szedtem, de most elgondolkodtam.Szombaton jár le a szülés utáni 6 hét, utána megyek a dokihoz, és rá akarok kérdezni, mert valamit szednem kell majd.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ha nem gond, megtennéd, hogy írsz utána, hogy mit mondott neked ezzel kapcsolatban az orvos? Mennyi L-Thyroxint szedsz?
50mg-t szedek mindennap 1 szemet.Megirom, nem tudom mikor kell menjek, de gondolom a jövõ hét elején.Te még babás vagy, vagy megszültél?
A kérdező hozzászólása: Megszültem. Szülés után lett enyhe pajzsmirigy-alulmûködésem.
Szia! Én a várandósság elõtt, alatt és szülés után is szedtem/szedem a gyógyszert. Szülés után volt egy kontroll vérvétel és ott megnézték, hogy hogy változott a pajzsmirigy mûködésem, hogy az alapján változtassanak az adagon. Maradt az 50. A nõgyógyászom és az endokrinológusom is egy fogamzásgátlót ajánlott, azt szedem: Azália. 4, 5 hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Édesanyám 75 éves és nagyon bedagadt a lába . Vízhajtót írt az orvos. Szedi . De nem lappad le a lába. Vajon mi okozza ezt a roblémát?

Legjobb válasz: Ha az egyik lába duzzadtabb, pirosabb, mint a másik, akár trombózis gyanú is lehet. Mit mondott az orvos?

Ha az egyik lába duzzadtabb, pirosabb, mint a másik, akár trombózis gyanú is lehet. Mit mondott az orvos?
A pangó vér miatt is dagadhat, visszér, trombózis is okozhatja. Ha az orvos kizárja a trombózist, hordhat kompressziós harisnyát. A visszérkrémek is hasznosak lehetnek, esetleg a vértisztító készítmények (csalán, szelídgesztenye, fokhagyma).
Gyógymasszõr vagy nyirokmasszõr tud csinálni ödémakezelést, szigorúan csak az orvos engedélyével. Az segít lelohasztani.
Ez a Mengele miért nem küldte kivizsgálásra? Egybõl gyógyszert ír fel, jellemzõ, a gyógyszercégek fizetik az orvosoknak a jó életet... meg tartják a markukat a hálapénzért, aztán még ezek mernek sztrájkolni!

Akik felfáztak, véreset pisiltek és elmentek az orvoshoz nekik mit mondott az orvos? Milyen gyógyszert írt fel? Milyen vizsgálatokat csinált?

Holnap szeretnék elmenni orvoshoz és érdekel mire számíthatok.

Legjobb válasz: Nekem volt már 3 keresztes a vizeletem, ez még a véres elõtti, és mondták, hogy ha már véres ,akkor kórházba kell menni :( De figyél reggeli elsõ pisit.

Nekem volt már 3 keresztes a vizeletem, ez még a véres elõtti, és mondták, hogy ha már véres , akkor kórházba kell menni :( De figyél reggeli elsõ pisit.
Én véres pisi miatt még kórházba is voltam. De még gyerekkoromban.
Antibiotikumot fog felírni!
Vizeletet vigyél azt megnézik ott helyben.
A kérdező hozzászólása: És valami gyógyszert írt fel?Vagy mit javasolt mit csináljatok?
Sokat, inni!!! És sokat pisilni! Igyál vagy 2liter teát.
Pisit kell vinni és azt megnézi. Egyébként nekem Tarivid antibiotikumot írt fel. Nagyon hatásos már 2-3 szem után SOKKAL jobb volt, de az egész kúrát végig kell csinálni, hogy teljesen rendbe jöjjél!
A tegnapi 15:08-as vagyok. Én írtam, hogy gyerekkoromban véres pisi miatt kórházban voltam. Csináltak nekem olyan vizsgálatot, hogy kaptam egy injekciót, miközben röntgeneztek. Arra már nem emlékszem, milyen gyógyszert kaptam. Már 24 éve volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ma voltam orvosnál és a vizeletmintában talált gennyet és üledéket, szerencsére ma még eddig nem volt benne vér. Írt fel gyógyszert és azt mondta pihenjek, menjek vissza hozzá hétfõn és vigyek reggeli elsõ vizeletet.
milyen dudor volt?esetleg képet tudsz mutatni?hol csípett meg?mit nem bírsz? fáj?

Van köztetek akivel történtek hasonlók? Mit mondott az orvos? Mit írt fel?

3 napja kezdõdött, hogy nagyon erõs fejfájásom volt, szédültem, és 38-39 fokos lázam volt. Nem mentem orvoshoz (megjegyzem, nem a saját ötletem volt..), csak kértem, hogy írjon fel zinatot. (antibiotikum)

Legjobb válasz: Ja, és 16/L

A kérdező hozzászólása: Ja, és 16/L
A kérdező hozzászólása: És amit még elfelejtettem, hogy a jobb szemem be van dagadva
Valószínüleg olyan gyógyszereket szedsz, amik erre nem is jók. Elég durva tüneteket írtál le, itt látatlanban nem lehet erre tanácsot adni azon kivül, hogy mindenképp menj orvoshoz. Nekem mikor hasonló betegségem volt tizenévesen, majdnem meghaltam, mert a háziorvos félrekezelt. Ez nem játék. Nem eszel, legyengülsz, kiszáradsz. A kiütések is ki tudja mitõl vannak, fõleg a szádban. Lehet valami fertõzést kaptál el, vagy valami megtámadta a szervezetedet. Irány az orvos sürgõsen!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mondjuk ha kicseszettül sürgõsen elvonulnál orvoshoz? Megjegyzem, fogalmam sincs, hogy milyen orvosod van neked, ha csak a kérésedre, vizsgálat nélkül, ismeretlen eredetû betegségre felír zinnatot. Ilyen hirtelen fellépõ betegség általában egyáltalán nem bakteriális eredetû. Nem bakteriális betegségre meg pont annyit ér a zinnat, mintha pez cukorkát szednél, csak egy kicsit jobban kinyírja a gyomorodat meg a beleid... A kiütéses dolog valamiféle allergiának hangzik, mégpedig a súlyosabb fajtából (akár a zinnatra is lehet, még akkor is, ha eddig nem volt tõle bajod), sürgõsen orvoshoz kéne fordulnod, mert ennek akár komolyabb kitörése is elõfordulhat, ami közvetlenül az életedet veszélyezteti. A betegséged pedig már önmagában is elég ahhoz, hogy azzal is SOS orvoshoz fordulj... És nem tudom, hogy kinek az ötlete volt, hogy ne menj orvoshoz, de 16 éves vagy, és 14 éves korodtól kezdve pont olyan orvoshoz mész, amilyenhez akarsz. MENJ!
Na, mire kiírtad, hogy a szemed be van dagadva, elküldtem a választ. 16 voltam amikor ezen átmentem. A szememet már alig bírtam kinyitni és forgatni is. Mindenféle antibiotikumot szedtem, amit háziorvos írt. Enni nem tudtam. Végül Anya kórházba vitt, ott rögtön vérvétel, rtg, stb. Fehérvérsejt pusztulásom volt, és ha aznap nem visz be, már nem élnék (ezt a doki mondta akkor) csak úgye beutaló nélkül a kórház nem szívesen fogadott akkoriban, a háziorvos meg nem adott, mert szerinte semmi komoly...de Anyát nem érdekelte, bevitt. A szüleid mit mondanak?
*ugye Nekem semmi erõm nem volt, felkelni is alig bírtam, soha nem felejtem el. Életemben olyan rosszul soha nem voltam még. Ne várj..itt nem tudjuk megoldani
Sürgõsen menj orvoshoz, és ha jobban leszel, azért nyugtass meg majd bennünket, hogy minden oké :)
Ide is írd be a kérdést: http://www.mitmondottazorvos.hu

Szerintetek kislány vagy kisfiú? Kép is van. Nem írom le mit mondott az orvos, mert kíváncsi vagyok ki mit lát?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Egyértelmû! Látszódik, hogy ikrek!

Egyértelmû! Látszódik, hogy ikrek!
Én is kislánynak látom.
kislány szerintem is :)
Kislány :)
Punci de la mancsa :)
Hol latsz ikereket egyertelmuen??? :D En a babat latom alulrol es szerintem is kislany. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
A kérdező hozzászólása: Ugye?! :D
Szerintem kislàny. Nekem most jön a 3. baba, õ is fiú, tehàt kukis uh kèpeket láttam már, de ez nem az. :-) Gratula!
nuna:)

36 h+4 napos kismama vagyok! Fiam lesz! Szerintetek mikor szulok, Az orvos Januar 8-ra irt ki, de en ugy erzem, hogy elobb fogok. Kisfius anyukak, hany hetesen szultetek?

Legjobb válasz: Az én fiam 37+2-re született. Nekem a 32 hetes 4D uh volt a mérvadó, júli 6-ra tette a szülést a méretek alapján, júli 6-án este meg is indultak a fájások, júli 7-én császárral született. Már elõtte egy héttel elkezdett darabokban távozni a nyákdugó, akkor már sejtettem, hogy egy-két hét és meg lesz a baba. Plusz júli 4-én az NST már jelzett fájásokat. Azt, hogy te mikor fogsz elég nehéz lenne megmondani, de ha vannak már jelek, akkor közel lehet.

Az én fiam 37+2-re született. Nekem a 32 hetes 4D uh volt a mérvadó, júli 6-ra tette a szülést a méretek alapján, júli 6-án este meg is indultak a fájások, júli 7-én császárral született. Már elõtte egy héttel elkezdett darabokban távozni a nyákdugó, akkor már sejtettem, hogy egy-két hét és meg lesz a baba. Plusz júli 4-én az NST már jelzett fájásokat. Azt, hogy te mikor fogsz elég nehéz lenne megmondani, de ha vannak már jelek, akkor közel lehet.
Én is így voltam, mint te, mivel nálam is elsõ baba fogalmam sem volt, hogy mit kell majd éreznem. A 35. héttõl folyamatosan jóslóztam. De amikor jöttek az igazi fájások, azok összetéveszthetetlenek voltak. Szóval te is tudni fogod, ha indulnotok kell a kórházban. Az én kisfiam 41+4-re született. Könnyû Szülést! 8 napos kisfiú anyukája
Én szept. 1-jére vártam a babámat, és végig azt éreztem, hogy hamarabb fog jönni, már egész augusztusban azt hittem, hogy szülni fogok. Végül szeptember 7-én érkezett meg közénk.
júni 2-re voltam kiírva, máj. 16-án mondta a doki, hogy 17-én szülök, indított volt, tehát elvileg a 38. héten bújt ki, persze ez nem jelent semmit, mert nem önszántából tette. a fiam zárójelentésére 40. hetet írtak (???), az enyémre 38-at. én amúgy anyai megérzésbõl olyan máj. 22-re tippeltem :) meggyõzõdésem, h akkor született volna, hha nem nyúlnak bele. szóval a májusi babák sem sietnek :)
1. fiamat 39+4 naposan, január 9-én 2. lányomat 37+3 naposan febr. végén 3. fiamat 39+6 naposan dec.7-én - én is azt hittem, hogy a 3. baba elõbb jön. Nem jött, majdnem túlhordtam. 2-3. babák mindöszesen 2-3 óra alatt megszülettek a semmibõl jövõ 5 perces fájdalmakkal.
lányomat sürgösségi császárral szültem, tehát sok tapasztalat onnan nincs, de 40+1-re fiamat 40+3-ra és nekem annyi elõjelem volt hogy elõtte nap egyáltalán nem kívántam az ételt, pedig enni jócskán tudtam, és olyan bágyadt/fáradt voltam. másnap reggel fél hatkor elfojt a vizem. én is azt éreztem hogy elõbb fog jönni a kiírt napnál és tessék ráhúztam még 3 napot.
A kérdező hozzászólása: Igen elso gyerek, es eleg tapasztalatlan vagyok! Szoval foggalmam sincsen , hogy mit kell ereznem, ahoz , hogy eldonthessem, (gondolhassam) , h hamarosan szulok, enyhe pici szurasoka erzes estenkent, de lehet az attol van , h nyomja a vizholyagomat! Szoval foggalmam sincsen!
Bocs az offért, de pl aki májusra van kiírva, az is szülhet elõbb??Mert végül is áprilisban szeles meg esõs idõ szokott lenni, szóval akkor is jönnek-mennek a frontok, és lehetséges, hogy korábban fogok megszülni?Május 2-re vagyok kiírva, kisfiam lesz és elsõ baba. Nagyon félek attól, hogy koraszülött lesz!!De pl édesanyám a testvéremet is(fiú)és engem is túlhordott egy héttel! Lehet, hogy én is túl fogom hordani inkább? 19+2 hkm
Kiírt napon, tehát pont 40 hetesen.
41 hétre
40. hétre szültem az elsõ fiamat.
A téli babák sokszor elõbb jönnek. Figyelni kell az idõjárás-jelentést is a fájások, meg egyéb jelek mellett, mert sokan kibújnak havazáskor, vagy ha front van. Nekem ikerfiaim vannak, de õk korán jöttek, 35+5 voltam akkor (január 25-re voltam kiírva, dec. 27-én születtek)
Elsõ baba? 39.héten szültem. Nincs összefüggés a nem és a születési idõ között. A megérzéseidre viszont nyugodtan hallgass. :)
Én 36+2 vagyok, és én is úgy érzem, hogy elõbb érkezik majd a kislányunk, de majd meglátjuk, hogyan alakul! :) Nagyon sokat keményedik a hasam, és van 1-2 nagyon gyenge görcs is. Jan.10-re vagyok kiírva.

18 hetes 3 napos terhes vagyok. Az uh leleten a köv: Placenta:hátsó falon, érinti a belső méhszájat. Ez mit jelent? Az orvos azt mondta, ez nem annyira súlyos, írt fel Magnesii Citrici-t, napi 4x1-et! Mire számíthatok? Teljesen el vagyok keseredve!

Legjobb válasz: Ne aggódj. Ilyenkor nekem is a hátsó falon volt, aztán 4 hét múlva a mellsõ falon. Ami rosszat jelethet az az, hogy érinti a belsõ méhszájat. De ez csak azért probléma, mert ha továbbra is így marad, akkor császár lesz belõle. De a kicsit ez nem károsítja. De nyugi, ilyenkor még minden változhat!

Ne aggódj. Ilyenkor nekem is a hátsó falon volt, aztán 4 hét múlva a mellsõ falon. Ami rosszat jelethet az az, hogy érinti a belsõ méhszájat. De ez csak azért probléma, mert ha továbbra is így marad, akkor császár lesz belõle. De a kicsit ez nem károsítja. De nyugi, ilyenkor még minden változhat!
Szia, a placenta a terhesség során "vándorol", és általában felfelé szokott, ezért mondhatta a dokid, hogy ne aggódj, hiszen ez a helyzet változni fog :)
Ne agódj, nekem is ez a problémám.A terhesség élõrehaladtával majd feljeb fog menni a mhélepény, pihenj nagyon sokat, szedd a magnesit, ne emeljél, ne cipekedj és minden rendben lesz!Jó babavárást.27hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat!

Szerződéses katonánál miket néznek az orvosi vizsgán? Kérem írja le nekem valaki A-Z-ig.

Legjobb válasz: A vizsgálatokra éhgyomorral, érvényes háziorvosi igazolással érkeznek a páciensek. A beérkezés után a részlegvezetõ tájékoztatót tart a vizsgálatok menetérõl, valamint adategyeztetés történik. A szûrõvizsgálatra érkezõ személyek megkapják a Pályaalkalmassági- vizsgálati lapot, mely tartalmazza: - egészségügyi - ideg és elmegyógyászati kérdõívet és nyilatkozatot - vizelet- mintavételi jegyzõkönyv (Drog teszt) - kivonat - személyi szûrõvizsgálati adatlap - fizikai – állapot felmérõ lap Egészségügyi vizsgálatok Belgyógyászat: Anamnézis felvétele, fizikális vizsgálat, vérnyomás mérés, EKG készítése, laborvizsgálat kérések. A laboratóriumi vizsgálat széleskörû, beletartozik: - vesefunkció, elektrolitok - teljes vérkép, vérsüllyedés - májfunkció, Hepatitis szerológiai - drog teszt - vizelet - vércsoport - HIV teszt Röntgen vizsgálatok: mellkas röntgen Sebészet: Anamnézis felvétele, fizikális vizsgálat, visszerek, sérvkapuk vizsgálata. Neuro – psychológiai: Reflexek, tér,- idõbeli orientáció, beszéd, mozgáskoordináció vizsgálata. Psychés státusz felvétele: vigilitás, intellektus, figyelem, gondolkodás, psychomotorium, indulati, akarati élet vizsgálata. Szemészet: Szemfenék vizsgálat, visus tábla, színlátás, szem mozgásának vizsgálata, látótér vizsgálat. Fül – orr – gége: Hallásvizsgálat, külsõ hallójárat, dobhártya, garat, garatívek, orr vizsgálata. Fogászat: Száj nyálkahártya vizsgálata, fog státusz felvétele, szájüregi rákszûrés végzése, panoráma röntgen. Nõgyógyászat: Fizikális vizsgálat, cytológiai mintavétel.

A vizsgálatokra éhgyomorral, érvényes háziorvosi igazolással érkeznek a páciensek. A beérkezés után a részlegvezetõ tájékoztatót tart a vizsgálatok menetérõl, valamint adategyeztetés történik. A szûrõvizsgálatra érkezõ személyek megkapják a Pályaalkalmassági- vizsgálati lapot, mely tartalmazza: - egészségügyi - ideg és elmegyógyászati kérdõívet és nyilatkozatot - vizelet- mintavételi jegyzõkönyv (Drog teszt) - kivonat - személyi szûrõvizsgálati adatlap - fizikai – állapot felmérõ lap Egészségügyi vizsgálatok Belgyógyászat: Anamnézis felvétele, fizikális vizsgálat, vérnyomás mérés, EKG készítése, laborvizsgálat kérések. A laboratóriumi vizsgálat széleskörû, beletartozik: - vesefunkció, elektrolitok - teljes vérkép, vérsüllyedés - májfunkció, Hepatitis szerológiai - drog teszt - vizelet - vércsoport - HIV teszt Röntgen vizsgálatok: mellkas röntgen Sebészet: Anamnézis felvétele, fizikális vizsgálat, visszerek, sérvkapuk vizsgálata. Neuro – psychológiai: Reflexek, tér, - idõbeli orientáció, beszéd, mozgáskoordináció vizsgálata. Psychés státusz felvétele: vigilitás, intellektus, figyelem, gondolkodás, psychomotorium, indulati, akarati élet vizsgálata. Szemészet: Szemfenék vizsgálat, visus tábla, színlátás, szem mozgásának vizsgálata, látótér vizsgálat. Fül – orr – gége: Hallásvizsgálat, külsõ hallójárat, dobhártya, garat, garatívek, orr vizsgálata. Fogászat: Száj nyálkahártya vizsgálata, fog státusz felvétele, szájüregi rákszûrés végzése, panoráma röntgen. Nõgyógyászat: Fizikális vizsgálat, cytológiai mintavétel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!