Találatok a következő kifejezésre: Mikor és vizsgálattal nézik (14 db)

Mikor és milyen vizsgálattal nézik meg, hogy milyen a méhlepény?

39 hetes kismama vagyok és egy héten egyszer járok szívhangra,akkor megnézi az orvosom a méhszájat is, de a méhlepényr?l nem beszél.

Legjobb válasz: Ha mész akkor kérdezdmeg a dokidat hogy mi van a méhlepénnyel, de lehet csak szülés után fogják megnézni, mert ha nem indokolt ,minek kutakodjanak.

Ha mész akkor kérdezdmeg a dokidat hogy mi van a méhlepénnyel, de lehet csak szülés után fogják megnézni, mert ha nem indokolt , minek kutakodjanak.
Az ultrahangos papíron kellene, hogy rajta legyen milyen fokban érett. Én a terhesség alatt a 36. héten voltam utoljára ultrahangos vizsgálaton, azon és az elõzõ leleteken is szerepelt a méhlepény állapota.
A kérdező hozzászólása: A 36-ik hétig addig oké volt, az ultrahangok után mindíg mondta az orvos, hogy rendben van. Csak azt nem értem, hogy most a végén miért nem ellenõrzik, hogy mennyire öregszik??? Vagy ez a 40-ik hétig már nem fontos?
Ha nézik ababa szívhangját és a méhösszehúzódásokat NST-n és az rendben van, akkor gondolom minden rendben. Ilyenkor a méhlepény már úgyis másod- vagy harmadfokban érett.Egyébként a 38. héttõl én hetente kétszer is jártam NSTre, késõbb pedig minden nap. Hétvégén is.

Hogy néz ki egy MR vizsgálat? Mi a különbség az MR és az MRI között?

Legjobb válasz: A különbség semmi,mindkettõ ugyanaz. Betolnak egy gépbe,ami kb. egy szoláriumhoz hasonlít. A vizsgálat alatt mozdulatlanul kell feküdni. A gép kattog és zúg. Van aki nem bírja,de ha tudod,h nem lehet bajod és ellazítod magad simán ki fogod bírni. Gondolj közben kellemes dolgokra és pihend ki magad :)

A különbség semmi, mindkettõ ugyanaz. Betolnak egy gépbe, ami kb. egy szoláriumhoz hasonlít. A vizsgálat alatt mozdulatlanul kell feküdni. A gép kattog és zúg. Van aki nem bírja, de ha tudod, h nem lehet bajod és ellazítod magad simán ki fogod bírni. Gondolj közben kellemes dolgokra és pihend ki magad :)
Ugyanaz a kettõ. Itt egy videó róla: http://www.youtube.com/watch?v=CkzC9MA7WUg
Ha értesz angolul, akkor az alábbi linken meghallgathatod, ahogy egy kedves hölgy elmagyarázza lényeget (gyerekeknek szól): http://www.youtube.com/watch?v=DZTXa4qerI4 Egyébként az MR és az MRI ugyanazt jelenti, de ha a wikipédián rákeresel, akkor még azt is leírja, hogy milyen rövidítések azok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Nem aggódom egyébként, csak szimplán érdeklõdöm, még egy hónap van hátra a vizsgálatig.
Én tökre élveztem, mert olyan hangja volt, mint valami tucc-tucc zenének a diszkóban :) Én kaptam félidõben kontrasztanyagot, utána kicsit olyan furcsán éreztem magam, de nem rosszul voltam, hanem olyan "mindent lesz.rok" érzésem volt kb. 1 órán keresztül.

Neketek milyen vizsgálat volt az utolsó héten? Csak mert nekem a 38. héten volt egy méhszáj vizsgálat, és az utolsó héten 2-szer kell ctg-re menni. Ilyenkor már nem nézik meg a méhszájat, hogy mi a helyzet?

Legjobb válasz: nst igazából,.meg áramlásos ultrahang volt, és terminus után felváltva naponta nst, amnioszkópia, szülésig. 40+ 6 napon szültem..

nst igazából, .meg áramlásos ultrahang volt, és terminus után felváltva naponta nst, amnioszkópia, szülésig. 40+ 6 napon szültem..
Az én dokim a 36-tól nem szokott méhszájat nézni, nehogy "megbolygassa" a dolgokat. Kivéve persze ha úgy érzem, problémám van és én kérem meg rá. Tényleg felesleges. Az a jó, ha magától indul be a szülés. Persze a túlhordás az más tészta! Csak én addig sose jutok el... :o)
Nekem a 36.héten nézett méhszájat utána hetente 1 CTG majd a 40.héttõl naponta CTG és méhszájvizsgálat.
Szia A nekem a 36. héttõl nézi a doki.
Nekem a dokim minden hónapban 1 x, amikor mentem vizsgálatra megnézte, és felírta a könyvecskémbe h 3000.

Mikor nézi először az orvos, hogy rendben van-e a méhszáj? 11+3 hetes vagyok és még kézzel sose vizsgált meg. Hüvelyi uh volt, meg rákszűrés is. Akkor látta volna ha valami nincs rendben odabent?

Legjobb válasz: Hüvelyi uh-n látszik a méhszáj zártsága, nyitottsága, sõt, még a méhnyak hossza is, szóval látta volna, ha valami gond lenne, ne aggódj. Egyébként orvosa válogatja.. engem csekkoltak minden alkalommal a nyolcadik héttõl, valakinek csak a huszadik környékén nézik, esetleg késõbb.

Hüvelyi uh-n látszik a méhszáj zártsága, nyitottsága, sõt, még a méhnyak hossza is, szóval látta volna, ha valami gond lenne, ne aggódj. Egyébként orvosa válogatja.. engem csekkoltak minden alkalommal a nyolcadik héttõl, valakinek csak a huszadik környékén nézik, esetleg késõbb.
Szia! Engem az egész terhesség alatt nem vizsgált meg csak egyszer amikor panaszom volt, vagyis jóslóim voltak a 34. héten.Azóta se nézett meg újból.Mondjuk nem is bánom hogy nem nyulkált. Orvosa válogatja. 38 hetes km.
A kérdező hozzászólása: A CTG lemaradt! Arról is írjatok lécci, lécci!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a felhomályosítást! :)
felhúzzák a bõrt.
Megnézik sorban mindenkinek a prosztatáját.
A kérdező hozzászólása: És ezen kívûl télleg részletes kéne vagy link
Besoroznak katonának. :) Viccen kívül...szerintem semmire. Meghallgatják a szívverésed-légzésed, belenéznek a torkodba, megmérik a súlyod. Lehet, hogy érdeklõdnek a szexuális életedrõl, hogy mivel védekezel, és 8.-ban adhatnak Hepatitis B ellen oltást, de az nem veszélyes.
A kérdező hozzászólása: A gatyába nem néznek bele?
Nyugi, semmi ilyesmi nem lesz!súly és magasságmérés, baboskönyv, fülhallgatót raknak rád, tehát a hallásod nézik!Semmi extra! :D:D
Megmérik a farkad mindenki elõtt, majd körberöhögnek.

Jahn Ferenc kórházban túlhordás esetén mikor nézik a magzatvizet vagy egyáltalán mit mikor csinálnak és a főorvosi vizsgálat milyen?

Én most vasárnap töltöm (papiron ) a negyvenedik hetet és a dokim akihez járok gondozásra(nem fogadott ,az most nincs ) mondta ,hogy 30-án megnéz a f?orvos is . Nem tudom ez mit jelent pontosan ,hogyan és milyen vizsgálattal néz meg ,remélem a babám elöbb kibújik mint ,hogy jönnek ezek a vizsgálatok .

Középiskolába megyek jövőre és lesz most egy előzetes mindent átfogó orvosi vizsgálat. Ez miből fog állni? Mit néznek, mennyire kell levetkőzni? és van különbség az általános sulis és a középsulis vizsgálatok között?

Ugyanúgy többen kell egyszerre bemenni? Nálatok hogy volt ez? 14L

Legjobb válasz: Azt senki nem kérheti, hogy vetkõzz meztelenre, de viszont már írták itt többen is, hogy volt olyan, hogy a lányoknak megnézték a punciját, hogy a koruknak megfelelõen fejlõdik-e. Viszont ha meg akarják nézni a puncidat, a hüvelyedbe nem nyúlhatnak, és Neked jogod van sz egészet megtagadni!!!!

Azt senki nem kérheti, hogy vetkõzz meztelenre, de viszont már írták itt többen is, hogy volt olyan, hogy a lányoknak megnézték a punciját, hogy a koruknak megfelelõen fejlõdik-e. Viszont ha meg akarják nézni a puncidat, a hüvelyedbe nem nyúlhatnak, és Neked jogod van sz egészet megtagadni!!!!
Mi sulinkban úgy volt h egy szál bugyiban zajlott a vizsgálat, de egyesével vizsgáltak meg mindenkit
Nekünk vizsgáltak látás, hallás, gerinc, súly, magasság, vérnyomás, Megnézték a végtagjainkat, pl van e lúdtalpunk vagy ilyesmi.Vizsgáltak cicit.Én nagyon szégyenlõs vagyok, ezért nem voltam hajlandó levenni a melltartót.Úgy oldotta meg hogy benyúlt a melltartómba.Nem kényszeríthet semmire.Egyedül ment be mindenki.Ne aggódj, nem vészes :)
Semmiképpen sem kötelezhetnek, hogy levesd a bugyid és/vagy melltartód. De valószínûleg nem is kellene...
Nálunk a fiúk hármasával bementek és gatyára vetköztek. Megcsinaltak a szokasos magasság, latas és sulymeresttt. Majd mindenki levette a boxerét és a doktornõ megvizsgáa a faszunkat. Nem volt veszes, pedig szegyellõs vagyok. 17/f

12 hetes vagyok. Jövő kedden megyek az ekkor szokásos uh-ra. Mennyi ideig tart a vizsgálat? És miket néznek?

Legjobb válasz: Ha a várakozáast nem számítjuk, néhány perc, talán 5. Megnézik a méh tágulását, a megtapadt méhlepényt és helyét és a pinduri szivet. Felejthetetlen élmény!

Ha a várakozáast nem számítjuk, néhány perc, talán 5. Megnézik a méh tágulását, a megtapadt méhlepényt és helyét és a pinduri szivet. Felejthetetlen élmény!
Bizti kapsz majd olyan jó adatokat, amiket itt is szoktak kérdezni. Biztos lesz egy hüvelyi vizsgálat-4 legalább kell a terhesség alatt-, és az uh, ahol megnézik, a picid rendben van-e. Megmérik a fejét, hosszát, nyakiredõjét.Meghallgathatod a szívhangját is.-) Én jövõ csütörtökön megyek , és izgulok, már nagyon látni szeretném:-) Utojára még 5 hetes pötty korában láttam:)
itt csak ultrahang van ami pár percet vesz igénybe. semmi mást se csinálnak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!