Találatok a következő kifejezésre: Mikor és vizsgálattal (243 db)

A 12. hét után, milyen vizsgálat van és mikor? Úgy tudom, hogy van 1 lap, amin rajta van, hogy mikor milyen vizsgálat van, valaki elküldené. A védőnő jelentkezni fog, mert, eddig csak egyszer voltam a 7. h. , most kezdtem 15. hetet.

Legjobb válasz: Szia.én a kiskönyvhöz kaptam egy mappát annak a hátoldalán rajta van,neked most az afp fog jönni 16 hetesen,18 hetesen meg jön a genetikai uh. Boldog babavárást! 30 hetes km

Szia.én a kiskönyvhöz kaptam egy mappát annak a hátoldalán rajta van, neked most az afp fog jönni 16 hetesen, 18 hetesen meg jön a genetikai uh. Boldog babavárást! 30 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ

Mikor es hogyan alkalmazhatjuk a NAV-val szemben az artatlansag vedelmet? (vagyonosodási vizsgalat rokkant nyugdijas kisgyerekes gyeses szulo) Lehet alkalmazni? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Ha tényleg csak abból éltek, amit hivatalosan kapsz, illetve minden jövedelmed rendesen le van adózva, akkor vizsgálat után békén fognak hagyni. Nyilván ha feketén kerestél még hozzá, és olyan életmódot tudnak rádbizonyítani, ami a hivatalos keresetedbõl sosem jönne ki, akkor magyarázhatod, hogy ártatlan vagy, nem fognak hinni neked. Sajnos nekik totálisan mindegy, hogy az átlagosnál kicsit magasabb bevallott fizetésbõl vesz valaki magánrepülõgépet, vagy az éhhalálhoz elég járadékból tudja jóllakatni a gyerekeit, csak annyit néznek, hogy többet költesz, mint amennyi papíron van. De egyáltalán hogy kerültél a látókörükbe?

Ha tényleg csak abból éltek, amit hivatalosan kapsz, illetve minden jövedelmed rendesen le van adózva, akkor vizsgálat után békén fognak hagyni. Nyilván ha feketén kerestél még hozzá, és olyan életmódot tudnak rádbizonyítani, ami a hivatalos keresetedbõl sosem jönne ki, akkor magyarázhatod, hogy ártatlan vagy, nem fognak hinni neked. Sajnos nekik totálisan mindegy, hogy az átlagosnál kicsit magasabb bevallott fizetésbõl vesz valaki magánrepülõgépet, vagy az éhhalálhoz elég járadékból tudja jóllakatni a gyerekeit, csak annyit néznek, hogy többet költesz, mint amennyi papíron van. De egyáltalán hogy kerültél a látókörükbe?
Igen gáz! Az ajándékozást is szerzõdésbe kell foglalni és bejelenteni a NAV-nak! Az egyenes ágit is!!
Abban hogy miközben minimálbéren vagy bejelentve ne adj isten segélyen élsz aközben jelentõsen gazdagodsz nem lehetsz ártatlan. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: talan egy jo ugyved kihùzza a pacbòl.
Az ártatlanságnak nem védelme, hanem vélelme van, vagyis azt kell vélelmezni, hogy mindenki ártatlan, amíg annak az ellenkezõje be nem bizonyosodik. Ez viszont NAV eljárásnál nem áll, hiszen a NAV nem vádol, csak vizsgál. Annak, aki jövedelmét "egyenes" úton szerzi, szerintem félnivalója nincs, rengeteg papírozásra ugyan felkészülhet. És igen, egyenesági ajándékozást is jó írásba foglalni, hiszen azt bárki mondhatja, hogy kapta, a NAV azt nem köteles elhinni. (nem is fogja)
Amugy a navnál igenis belefér a párnahuzatos történet, ha az ajándékozo élettörténetébe belefér h milliokat gyûjtott, de ha pénzt ajándékozozl akkoris csak szerzõdéssel banki átutalással, és a lejelentés a tiszta. Egy jo ügyvéd is mazsola a Navval szemben, ha találnak vmit és olyan kedvük van, bármiért büntethetnek.
A kérdező hozzászólása: ùgy tudom szerzõdes nem volt es otthon tartotta a pènzt lehet hogy igazad van azèrt nem art az òvatosság!
vagyonosodási vizsgálat esetén nincs ilyen! itt fordítva mennek a dolgok, neked kell bizonyítanod, hogy milyen adózott jövedelembõl éltél és élsz.
A kérdező hozzászólása: Ez igaz utoldo viszont 80 evesnel elfogadott az otthon tartott millio egy ugyved mondta most mi van?
A kérdező hozzászólása: hogy is van ez? mindenestre a haverom felfogadott egy ügyvèdet bevitte a papiokat es ennyi
nem akarlak elkeseríteni, de én nemrég kaptam egy nav vizsgálatot. nem vagyonosodásit, csak egy szimplát az adóbevalláshoz. az, hogy a feleségem 07.06.-án szült egy gyereket, nem elég bizonyíték arra, hogy nekem januártól jogom volt igénybe venni a családi adókedvezményt, ami 90 napos terhességtõl jár. ahhoz külön igazolás kell a nõgyógyásztól, hogy akkor már terhes volt és terhesség legalább 90 napos volt. szóval kössék fel a gatyájukat.
A kérdező hozzászólása: Ez igaz mindent neked kell bizonyitani papirokkal.Ha kezpenzes es nincs nyoma az gaz. de tanukal igazolhatja talan
Nem kell jelenteni, ha van nyoma (pl. szülõk bankszámlájáról lett utalva a pénz a gyerek bankszámlájára). Azt nem veszi be a NAV, hogy a párna alatt gyûjtögettek össze több milliót, aztán egyszer csak a gyerek kezébe nyomták. Ha máshol nem, a szülõknél nyoma kellett, hogy legyen annak, hogy szabályosan leadózott keresetbõl összegyûjtött pénzrõl van szó.
A kérdező hozzászólása: hùha egy masik ismerosom meg azt mondta nem kell bejelenteni no de komolyan ki gondol erre ha az egyenes agiarol van szo?ilyenkor mi a teendo hiszen mar halott? Javasoljam az ismerõsomnek az ügyvedet de az meg tùl draga?
A kérdező hozzászólása: az illetõ mar nem el
A kérdező hozzászólása: az igen de ha ajandekozas (egyenes agi es nincs papir ròla az gaz?
Ha örökölt akkor arról van papírja így az teljesen tiszta. Két minimálbér 120 ezer, családi 13 ezer /gyerek, gyes 24 ezer. Segélyt erre már nem adnak, szóval ha ebbõl kijön akkor semmi gond nem lehet.
A kérdező hozzászólása: Az egyik jol keresett de minimal beres lett kesobb. A masik fel minimal beres gyes csp segelyek anyagi tamogatas szuloktol es oroksegek es az x lakast nagyobra cserelte (tarsashaz mind a ketto)
Írj péládát mert vannak hihetetlen dolgok de azért mondjuk 2 minimálbéres akár mennyire spórol nem tud a gyereknek lakást venni, vagy akár csak pár milliót felhalmozni. .
A kérdező hozzászólása: nem ròlam van szò. Egy ismerõsõmrõl. Szerenyen elnek van egy lakasuk nincs kocdi nyaralo magan gep utazas stb.Alacsony jovedelembol elnek de ha tehetik kuporgatnak hogy majd a gyereknek segitsen elindulni az eletben a gyerekek meg igen kicsik.
Az ártatlanság vélelme büntetõjogi kategória, semmi köze a NAV vagyonosodási vizsgálathoz. Ilyen vizsgálatot bármikor, bárkinél végezhetnek, nincsen ebben semmi törvénytelen. Ha ennyire félsz tõle, akkor ezek szerint van okod rá...

Merevedési zavar, az urológus mit és hogyan vizsgál olyankor? És igazából mit tud kezdeni? 19/F

19 éves vagyok,még szűz és az a baj hogy mostanában maszturbálásnál nem úgy merevedik mint régen,ha pedig feláll akkor nagyon hamar lelankad! :( És nem tudom mitől lehet!

Legjobb válasz: kaján vigyorral az arcán megöklözi a segglyukadat.

kaján vigyorral az arcán megöklözi a segglyukadat.
Szervi, hormonális eltéréseket vizsgál szerintem. A popsidba biztos , benyúl, azt nem úszod meg, de nem olyan vészes, kibírod. Fontos, hogy elmenj, ha szeretnél szexelni hátra levõ életedben! És ne halogasd!!!
Ezt a kérdést már tegnap feltetted..:)
A kérdező hozzászólása: Nem ez volt a tegnapi kérdés!! :)


Pulmonológián mit csinálnak? Mit és hogyan vizsgálnak?

Legjobb válasz: A pulmonológia tüdõgyógyászat, én elég sokat jártam, ott kezelték az allergiámat, de csinálnak asztamterhelést, megmérik a tüdõ "levegõvel telítettségét", fújási erõt mérnek (nagy levegõ, bele kell fújni egy kis csõbe, és a mûszer kiadja, hogy milyen erõvel fújtál), szóval teljes körû kivizsgálás. Legalábbis nekem ez volt. Persze nagyban függ attól is, hogy miért, milyen tünetekkel/betegséggel küldtek oda.

A pulmonológia tüdõgyógyászat, én elég sokat jártam, ott kezelték az allergiámat, de csinálnak asztamterhelést, megmérik a tüdõ "levegõvel telítettségét", fújási erõt mérnek (nagy levegõ, bele kell fújni egy kis csõbe, és a mûszer kiadja, hogy milyen erõvel fújtál), szóval teljes körû kivizsgálás. Legalábbis nekem ez volt. Persze nagyban függ attól is, hogy miért, milyen tünetekkel/betegséggel küldtek oda.
A kérdező hozzászólása: 2 éves kislányunkat kell vinni, mert nagyon sokat beteg, felsõ légúti betegsége van általában, állandóan taknyos, köhög, alvás közben van hogy hányásig, idõnként már-már kruppos rohamai vannak. Úgy néz ki, hogy az orrmanduláját ki kell venni. Kb. ennyi.
Nos, ezzel kapcsolatban sajnos nem tudom, milyen vizsgálatokat végeznek, de jobbulást kívánok a kicsinek! Viszont személyes tapasztalatból javaslom, hogy legalább évente egyszer nézesd meg azért az orrmanduláját, mert gyakran visszanõ. Nekem is hasonló problémám volt, nekem utólag derült ki, hogy születésem óta allergiám és súlyos immunhiányom van.
Mi is mostanában voltunk a kislányommal. Neki most csak vizsgálat volt, és kapott állandóra gyógyszert. 1, 5 hónap múlva viszem vissza, akkor vesznek tõle vért és lesz valami más vizsgálat is, illetve megnézik hogy reagálta a gyógyszerre. Õneki pár hónap alatt többször volt kruppja és asztmás hörghurutja is, ezért utalták be.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat és a tanácsodat. Szép estét és hétvégét kívánok!
Vetessétek ki, minden meg fog szünni. A lányomnak dettó ez volt és mióta kivetettük 15 éve azóta semmi, elötte viszont 1 hónapba kéthét köhögés és takony.
Olyan egyszerûen döntünk gyermekeink szervei felett.Igen legegyszerûbb kivenni a manduláját, egybõl távolítsuk el az egész immunrendszerét, ha fáj a keze azt is levágjuk? http://www.varghagyogymod.hu Az én kicsim már meggyógyult-kések és gyógyszerek nélkül.
Kruppos köhögése volt az unokámnak is, de akkor a Belvárosban laktunk. Most elköltöztek kertes házba (szintén Budapest), de megszûnt. A barátnõm fia is kruppos volt, de õk elmentem Amerikába, ott már kezelni sem kellett, elmúlt neki. Jó levegõ, sok séta, NEM A KÖRÚTON, hanem menjetek sokat kirándulni, ha Pesten laktok. Általában azt mondják az orvosok, hogy ha 4 éves koráig kinövi a kruppot, akkor teljesen rendbejön a gyerek. Ha addig nem növi ki, akkor már problémák merülhetnek fel. A pulmonógiát nem javaslom, mert ha oda elmész, megnézed kik fekszenek ott, többet biztos nem mész. Én január óta járok oda anyámhoz, bár gyereket még nem láttam. Jó egészséget, sokat vigyétek jó levegõre, hegyekbe, kirándulni, el fog múlni!
Nincs.
A kérdező hozzászólása: Ez biztos? Orvosira jársz?
Jelentkeztem orvosira, végül nem lett elég a pontom. Semmilyen alkalmassági nem volt. Megkérdeztem az oda járó barátnõmet is.
De van. De csak akkor, ha már felvettek, nem elõtte. Kellett tüdõszûrést csináltatni, megnézték megvan-e a hepa B oltásunk, volt egy általános állapotfelmérés (vérnyomás, magasság, testtömeg stb), elküldtek vérvizsgálatra és vizeletvizsgálatra. Kellett háziorvostól is vmi papír úgy emlékszem (talán azt kellett leírni, hogy milyen gyógyszereket szedünk, van-e szemüveg, hány dioptriás stb). Az orvosnál egyébként még csak levetkõzni sem kellett, szóval nem kell parázni:D Egyébként nem ismerek olyan embert, akit kizártak volna vmi miatt. Igazából még arra sem jöttem rá, hogy mi lehet kizáró ok.
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdezem, mert én szemüveges vagyok...Kicsit beparáztam mikor meghallottam , hogy van ilyen. Nem szeretek a tábláról olvasni. Olyat kell? ( mondjuk nem kívánság mûsor, mert ha kell, akkor olvasok )
Nem kell tábláról olvasni. Egy papírra kellett leírni, hogy melyik szem hány dioptriás aztán ennyi:D Nem kizáró ok a szemüvegesség, szóval felesleges parázni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :D Nagyon oda szeretnék menni, és az jegyeim meg is vannak hozzá. De elég nehéz lesz bejutni, legalább ez a buta félelem nem fog nyomasztani :)
Ami az orvosin van az nem is igazán alkalmassági vizsga, inkább csak egy általános egészségügyi állapotfelmérés.
Nem szabad hepatitiszesnek lenni. Ha jól tudom

Mikor és milyen vizsgálattal nézik meg, hogy milyen a méhlepény?

39 hetes kismama vagyok és egy héten egyszer járok szívhangra,akkor megnézi az orvosom a méhszájat is, de a méhlepényr?l nem beszél.

Legjobb válasz: Ha mész akkor kérdezdmeg a dokidat hogy mi van a méhlepénnyel, de lehet csak szülés után fogják megnézni, mert ha nem indokolt ,minek kutakodjanak.

Ha mész akkor kérdezdmeg a dokidat hogy mi van a méhlepénnyel, de lehet csak szülés után fogják megnézni, mert ha nem indokolt , minek kutakodjanak.
Az ultrahangos papíron kellene, hogy rajta legyen milyen fokban érett. Én a terhesség alatt a 36. héten voltam utoljára ultrahangos vizsgálaton, azon és az elõzõ leleteken is szerepelt a méhlepény állapota.
A kérdező hozzászólása: A 36-ik hétig addig oké volt, az ultrahangok után mindíg mondta az orvos, hogy rendben van. Csak azt nem értem, hogy most a végén miért nem ellenõrzik, hogy mennyire öregszik??? Vagy ez a 40-ik hétig már nem fontos?
Ha nézik ababa szívhangját és a méhösszehúzódásokat NST-n és az rendben van, akkor gondolom minden rendben. Ilyenkor a méhlepény már úgyis másod- vagy harmadfokban érett.Egyébként a 38. héttõl én hetente kétszer is jártam NSTre, késõbb pedig minden nap. Hétvégén is.

A lisztérzékenység vizsgálatakor be kell feküdni a kórházba? És ha igen, hány napra és mi a vizsgálat menete?

Legjobb válasz: Elõször vérvétel van. Ha abban az IgA (azt hiszem az) érték lisztérzékenységre utal, akkor biopszia következik. Szerintem ahhoz nem kell napokra befeküdni, max. ilyen egynapos sebészetszerûen tudom elképzelni, de inkább nézz utána. Szóval elsõre csak vérvétel van.

Elõször vérvétel van. Ha abban az IgA (azt hiszem az) érték lisztérzékenységre utal, akkor biopszia következik. Szerintem ahhoz nem kell napokra befeküdni, max. ilyen egynapos sebészetszerûen tudom elképzelni, de inkább nézz utána. Szóval elsõre csak vérvétel van.
Nem kell befeküdni. Vérvétel van, majd biopszia, az helyben megy, kb.10 perc mindennel. Ha a vérvételen nagyon magasak az ellenanyag értékek, akko van, ahol nem is végzik el a biopsziát.

Tejfehérje érzékeny babátoknál mikor és hogyan történt a tejterheléses vizsgálat?

Lányom 1 éves,2 hónap múlva kell visszamennünk a gaszrora és azt mondta a doktornő,hogy szeretné neki megpróbálni bevezetni a savanyított tejtermékeket.Szerintetek 2 hónap is sokat számít,vagy megpróbálhatnám akár most is??? Nálatok hogy volt?

Legjobb válasz: Még annyit,hogy 1 éves korig havi 12 db Pregót írnak ki, spájzolj be, és menj késõbb terhelésre.Ja, dr-nõ azzal nyugtatott, hogy nem baj, ha marad egy kis allergia, mert emelt családi jár utána.Köszi,- gondoltam,- egy életen át diéta.

Még annyit, hogy 1 éves korig havi 12 db Pregót írnak ki, spájzolj be, és menj késõbb terhelésre.Ja, dr-nõ azzal nyugtatott, hogy nem baj, ha marad egy kis allergia, mert emelt családi jár utána.Köszi, - gondoltam, - egy életen át diéta.
Múlt hónapban kezdtük a tejterhelést. Vaktesztes volt, 1-es és 2-es porból választottunk, az 1-essel kezdtük bent kapott 10 ml utána olyan 30-at végül a maradékot kb 60 ml, semmi tünet itthon folytattuk 2 naponta kellett neki 90 ml csinálni a porból. Mikor megkapta itthon is a port székrekedés és véres széklet lett az eredménye. Azt mondta az orvos folytassam. Büdi tejszagú volt a szája. 4 nappal késõbb abba hagytam a terhelést, mert erõlködött és csak kúppal kakilt. Rá 1 hétre mentünk a 2-es porért bent megkapta megint tünete nem volt se ott se itthon, így tegnap mentünk az eredményért. Tejallergiás... Már tudtam az elsõnél is. Emelt csp csak 2 éves kor felett jár a kormányrendelet szerint, de az államkincstár szerint nem. Nekünk fél évet még várni kell, hogy kitöltse a papírt
Na látjátok, ez a bürokrácia a semmiért, én ezért nem is engedném a terhelést. 2-s voltam.A gyerek meg sehol nincs a történetben.Ezt mondom, hogy néhány hónap nem változtat, s egy ideig lehet bírja a szervezet, aztán besokall, és egy életre marad a diéta.

Ki volt már endokrinológiai vizsgálaton? Magasság miatt. Mit, hogyan vizsgálnak? És segíthet-e majd vmit vagy fölösleges kör?

engem most utaltak be, de 18 éves vagyok, és mivel tudok mindent, hogy a lányok csontja 14-16 éves korig "ben?" szóval érdemes elmenni? mamámtól örököltem, hogy kicsi vagyok igaz az átlagnál kisebb.. De a gyógyszer meg biztos méreg drága amit nem hiszem h megtudunk fizetni :S meg vagy használna vagy nem... mellékhatásról nem is beszélve...

Legjobb válasz: Éhgyomori vérvételbõl határozzák meg a növekedési hormon szintjét, valamint ún stimulációs próbákat is végeznek, azaz olyan anyagot juttatnak a szervezetbe ami normális esetben serkenti a termelõdését, így vizsgálva azt, hogy az adott betegnél hogyan változik a növekedési hormon szintje. A gyógyszer a rászorulóknak ingyenes, hiszen ha laborral igazolt az indikáció -ezért utaltak be az endokrinológiára- a szakorvos 100%-os támogatással írhatja fel. Dobozdíj 300 Ft. Az adagolást egyedileg határozzák meg. A kezelést az epiphysisfugák záródása után - csökkentett dózissal - felnõttkorban is alkalmazzák. Egy próbát megér, szerintem.

Éhgyomori vérvételbõl határozzák meg a növekedési hormon szintjét, valamint ún stimulációs próbákat is végeznek, azaz olyan anyagot juttatnak a szervezetbe ami normális esetben serkenti a termelõdését, így vizsgálva azt, hogy az adott betegnél hogyan változik a növekedési hormon szintje. A gyógyszer a rászorulóknak ingyenes, hiszen ha laborral igazolt az indikáció -ezért utaltak be az endokrinológiára- a szakorvos 100%-os támogatással írhatja fel. Dobozdíj 300 Ft. Az adagolást egyedileg határozzák meg. A kezelést az epiphysisfugák záródása után - csökkentett dózissal - felnõttkorban is alkalmazzák. Egy próbát megér, szerintem.
Mennyire vagy kicsi?Hány cm?
A kérdező hozzászólása: értem köszi mind kettõtöknek :) hát 143 ( és fél de az nem sok ) úgyhogy elég kicsi :S nekem ez eddigi életemet végig kísérte és elég rossz lelki világgal"nõttem fel"
Szerintem érdemes elkezdeni azt a kezeléses kúrát, nálunk az osztálytársam volt ilyen picike. Általánosban kb 1 méter volt elsõben. Kapta a kezeléseket, igaz sokáig tartott nagyon, de most 26 évesen 165cm, magasabb nálam, bár õ fiú. A gyógyszeres kezelés neki nem került sokba, de támogatást is kapott rá, mert olyan anyagi körülmények közt élt. Sajnos sokat nem tudok róla, de te tudod, hogy neked megér e ennyit az egész.
A kérdező hozzászólása: szeretnék magasabb lenni mert ilyen kicsin semmi esélyem nincs a munkába meg h mindig csúfolnak nem igazán érzem jól magam emberek közt...csak attól félek, hogy akkor elkezdek szõrösödni az arcomon is meg ki tudja h hogyan hatna rám... meg h egyáltalán használna- e... :S
Nem kell tartanod attól, hogy szõrösödéssel és hasonló mellékhatásokkal járna, mert ez nem nemi hormon. Attól se félj, hogy nem használ, legfeljebb egyéni érzékenységtõl ill. génektõl függõen kinél gyengébb, kinél erõsebb a hatás. Örülj, hogy még idõben megfelelõ szakember kezeibe kerültél, élj a lehetõséggel.

Mit és hogyan vizsgálnak Endokrinológián?

kiderült az utolsó 3 havi vérvételböl hogy Hypothyreosis-em(pajzsmirigy alulmüködésem van),szeretném megtudni hogy az UH vizsgálat mellett elküldtek edokrinológiára hogy itt mit és hogyan vizsgálak,elöre is köszönöm!

Legjobb válasz: megnézi az eredményedet, felír egy csomó gyógyszert pl: L-Thyroxin, nekem az van, és menni kell majd mindig kontrollra, meg vérképet is kell csináltatni mindig kontroll elõtt.Nekem ennyit csinál/csinált

megnézi az eredményedet, felír egy csomó gyógyszert pl: L-Thyroxin, nekem az van, és menni kell majd mindig kontrollra, meg vérképet is kell csináltatni mindig kontroll elõtt.Nekem ennyit csinál/csinált
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ énis ezt a gyogyszert kaptam a háziorvostol.és lehetséges ezt teljesen megszüntetni?mármint a pajzsmirigy alulmüködést?
vérvétel, idõnként uh, esetleg kontraszt anyagos mintavétel (rosszabbul hangzik, mint amilyen valójában), gyógyszert ír, ennyi
Az L-thyroxint életem végéig szednem kell, végleg szerintem nem szûnik meg, csak tünetmentessé tesz, vagy valami ilyesmit magyarázott a doki. Már régóta szedem (2 éve), de nekem nem kellett többször mennem eddig uh-ra
A kérdező hozzászólása: köszi hogy irtatok, hát nem hangzik vmi tul jol, remélem mintavételre azér nem kerül sor.ezt is életem végéig szedni kell:( ? vastagbélgyulladásom is van van köze a kettönek egymáshoz?(mindkettöt egyszerre fedezték fel)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!