Találatok a következő kifejezésre: Mikor és védőoltásokat kell (7 db)

15 hós kötelező védőoltás (MMR) esetén alkalmazható homeopátiás bogyónak mi a neve? Mikor és mennyit kell adagolni? Használta közületek valaki? Eredmény?

Legjobb válasz: Mi szerdán kaptuk meg az oltást és semmi gondunk nem volt szerencsére. Te pontosan mire használnád a golyócskákat?

Mi szerdán kaptuk meg az oltást és semmi gondunk nem volt szerencsére. Te pontosan mire használnád a golyócskákat?
Nekünk egyedül a 15 hós oltással volt bajunk, belázasodott és kiütéses lett, 10 nappal oltás után várhatóak ezek a tünetek.Ha ezek megelõzésére használnád, nem sok értelmét látom.

Szülés után a kisbabának mikor és milyen vizsgálatokra kell mennie? Védőoltásokat mikor kell kapnia?

Legjobb válasz: Születése után, még a kórházban megkapja a BCG oltást. 6 hetesen kell elvinni ortopédiára. A BCG után a következõ oltás 2 hónaposan lesz, ekkor egyszerre kettõt kap. Többit úgyis elmondja a védõnõ:)

Születése után, még a kórházban megkapja a BCG oltást. 6 hetesen kell elvinni ortopédiára. A BCG után a következõ oltás 2 hónaposan lesz, ekkor egyszerre kettõt kap. Többit úgyis elmondja a védõnõ:)
Szia. mI szombaton jöttünk haza a kórházból hétfõn már jött is hozzánk a doktornéni.Elmondta hogy mikor milyen oltást kap.Kaptunk az oltásokról kis táblázatot, amin lehet követni hogy milyen kötelezõ és nem kötelezõ oltásokat kap legközelebb.De ez a rendeléseken mindig elõre mondják nekünk is. 3 hétig a védõnõ kijárt hozzánk, akkor hozta a nekünk szükséges beutalót ( pl.csipõszûrésre ) vagy épp a receptet, ha idõközben felhívtam és kellett valami. Ne aggódj.Mindenrõl idõben tájékoztatnak
A kérdező hozzászólása: Igen biztosan, de én külföldre megyek a férjem után amíg gyesen vagyok és kiváncsi voltam milyen idõközönként kellene hazajönnöm a babával ezekre a vizsgálatokra, oltásokra.Hogy mennyi idõ mire lezajlik mindez....
Akkor szerintem csak a baba fél éves koráig maradj itthon. Mert ugye kap oltást 2, hónaposan, 3 hónaposan, illetve 6 hónapos koráig még egy ismétlõ oltást kell kapni. Ezek után a kötelezõ 15 hónaposan lesz, de 1 éves kor után szokták beadatni a meningococcus C-t, ami nem kötelezõ. 18 hónaposan van még egy ismétlõ kötelezõ oltás. Ez után már csak 6 évesen van kötelezõ, mikor az iskolát kezdi. Itt láthatod, az oltási rendet: http://www.vacsatc.hu/?lang=hun&menu=63&pid=78
A kérdező hozzászólása: hát végülis 3hónapos kora után akkor ki lehet mennem a férjem után, de haza kell jönni a következõ oltás idõszakára....annyit nem szeretnénk külön lenni...
Akkor inkább 4 hónapos kora után. Az a gond, ha a 6 hetes ortopédiai vizsgálaton nincs valami rendben, akkor 3 hónaposan rendelnek általában vissza kontrollra. Ha akár megfázik a baba, az orvos nem oltja be, ha éppen oltani kéne, ilyenkor 2 hét csúszás is lehet az oltással és eleve csúszik a következõ oltás, mert két oltás közt meg kell lennie 1 hónapnak.
És 1 éves státusz vizsgálatra is haza kell jönöd .én habennyire mehetnéked van akor 6hónapos kor után viném ki .
Na, meg az még a probléma, hogy a védõnõnek havonta egyszer kell kimenni hozzátok, ha nem megy neked kell tanácsadásra havonta egyszer elvinni a babát, 1 éves koráig. 1 éves kora után már lazább a helyzet.
A kérdező hozzászólása: biztos meg lehet ezeket beszelni az itthoni dokikkal, vedonokkel.... nincs mehetnekem kedves hozzaszolo, denyilvan nem fogom a gyerekem az apja nelkul felnevelni, hanem megyunk utana, ha mar ott van munka es lehetosegek...... okoska....

Beagle-nek milyen védőoltások kellenek és mikor?

Legjobb válasz: Ugyan azok, mint a többi kutyának. Ha kölyök, 6 hetes korától az orvos megcsinálja az általa preferált oltási sorozatot. Természetesen azzal együtt a féregtelenítéseket is.

Ugyan azok, mint a többi kutyának. Ha kölyök, 6 hetes korától az orvos megcsinálja az általa preferált oltási sorozatot. Természetesen azzal együtt a féregtelenítéseket is.
Ugyan az mint bármelyik másik fajtának. Oltási program 6 hetesen parvovírus ellen 8 hetesen szopornyica, májgyulladás, leptospirózis ellen 10 hetesen parvovírus ellen 12 hetesen ugyan az mint 8 hetesen 14 hetesen coronavírus ellen 18 hetes kor után veszettség ellen 6 hónaposan kombinált emlékeztetõ oltás egy vagy két részletben az összes betegség ellen + veszettség elleni védõoltás 1 éves korban kombinált emlékeztetõ oltás felnõtt korban pedig évente 1x veszettség elleni oltás Én a kutyáimmal ezt az oltási programot követtem. Van amelyik orvosnál egy kicsit eltér.

Mikor és milyen védőoltásokat kell beadatni gyerekünknek?

Legjobb válasz: A 2006. január 1-tõl érvényben lépõ új oltási rend: Oltás idõpontja: Oltás neve: 0-6 hetes korig BCG 2 hónapos korban Di-Per-Te+IPV+Act-HIB I. 3 hónapos korban Di-Per-Te+IPV+Act-HIB II. 4 hónapos korban Di-Per-Te+IPV+Act-HIB III. 15 hónapos korban MMR 18 hónapos korban Di-Per-Te+IPV+Act-HIB IV. 3 éves korban Di-Per-Te+IPV 6 éves korban Di-Per-Te+IPV

A 2006. január 1-tõl érvényben lépõ új oltási rend: Oltás idõpontja: Oltás neve: 0-6 hetes korig BCG 2 hónapos korban Di-Per-Te+IPV+Act-HIB I. 3 hónapos korban Di-Per-Te+IPV+Act-HIB II. 4 hónapos korban Di-Per-Te+IPV+Act-HIB III. 15 hónapos korban MMR 18 hónapos korban Di-Per-Te+IPV+Act-HIB IV. 3 éves korban Di-Per-Te+IPV 6 éves korban Di-Per-Te+IPV

MI A véleményetek arról, hogy a Rota-vírus elleni védőoltás 20000ft.1adag, és ezt még 2*kell ismételni! Én azt hittem rosszul hallok, mikor a gyógyszerész mondta?

Legjobb válasz: Volt rá keret, de a doki azt mondta felesleges, mert nem véd az összes hányás hasmenéses vírus ellen! Azt mondta inkább költsük másra, kapott egy szuper hintát!

A mi gyermekorvosunk , soha semmilyen gyógyszernek és antibiotikumnak NEM híve , sõt ! Még amikor csecsemõ volt a babám , akkor megkérdeztük tõle , hogy melyik nem kötelezõ oltást ajánlja ! Ezt nagyon határozott igennel ajánlotta , õ egy gyermekkórházban fõorvos , hidd el õ látott már beteg gyermeket ! Nehezen de kinyögtük , vedd meg !
Volt rá keret, de a doki azt mondta felesleges, mert nem véd az összes hányás hasmenéses vírus ellen! Azt mondta inkább költsük másra, kapott egy szuper hintát!
17800-ért vettük, és egyszer kellett ismételni. Gazdagok sportja vagy sem, én nem vettem volna a szívemre, ha elkapja. Nem muszáj oltani, de azt sem kéne ennyire lehúzni, aki beoltatja a gyerekét.
azt gondolom : a gazdagok "sportja" (mint a fejlesztés meg az angol nyelvü bölcsi) és teljesen felesleges mert a rotának vagy 20 fajtája van az oltás csak 5 virustörzs ellen véd.
Hát én is löktem egy hátast az árától. Mi nem adattuk be, mert egyszerûen nem tudtuk kispórolni az árát. De a gyerekorvos is, meg a védõnõ is azt mondta, hogy nem véd minden törzse ellen, és még ezen kívül is rengeteg fosós-hányós vírus van, amivel ugyanúgy kórházba kerülhet szegényke. És ugyan nem mondták ki konkrétan, de az volt a lényege, hogy tökmindegy, hogy megkapja-e az oltást, vagy sem. Így most imádkozunk, hogy ne kapja el. Ha lett volna rá pénzünk, akkor lehet, hogy beadatom én is.
Ha elkapja, ugyanennyibe kerül a gyógyszer meg a plusz pelus. Aki nem akarja vagy nem tudja, az nem veszi meg, de mi kispóroltuk az árát. Amúgy nekünk is "csak" összesen 2x17.000-be került, nem 3x20.000-be.
Írass fel másikat, mert kétféle Rota oltás van. 2x18000 Ft-os, és 3x20000 Ft-os. Az tény, hogy ez utóbbi több vírustörzs ellen véd, de a másik azért jóval olcsóbb. A lényeg: ha beadatod, akkor sokkal enyhébb lesz a lefolyása a vírusnak, ha elkapja a babád! Sajnos nagyon sok baba kórházban végzi infúziózással az oltás beadatásának hiánya miatt, míg akik be lettek oltva, pár napos fisi-fosival megússzák a dolgot.
Én az anyaságiból fizettem ki, egyáltalán nem a gazdagok sportja!
hát mi többek között ezért nem adattuk be :(
Nem értem miért kell egy ilyen dolgot is így "megbélyegezni", h a Gazdagok sportja.Szóval attól már sznob valaki, hogy biztonságaban akarja tudni a gyermekét?? Én is beadattam, és nem írtam ki a lányom homlokára, h mi beadattuk ááám! Én még azt a 2 vagy 5 törzset sem kockáztatnám meg, h megbetegedjen, ami ellen véd! Nem gondolom, h ezt egy lapon lehet emlegetni pl az angol ovival....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!