Találatok a következő kifejezésre: Mikor és kell igényelni (52 db)

Az egyszeres anyasági támogatást mikor és hol kell igényelnem? Illetve ha születés után megvannak a baba papírjai, mit és hol kell igényelnem?

Legjobb válasz: Szia! Az egyszeri anyasági támogatást az OEP-nél kell igényleni, ehhez a babád taj száma kell majd. Ha már megvan az anyakönyvitek akkor az önkormányzatnál is kaphatsz egyszeri szülési segélyt, ez adható, nem kötelezõ, érdeklõdd meg a védõnõtöket hogy nálatok van-e ilyen, nálunk 10e forint. Hogy mit kell igényelned azt te tudod, tgyás,gyed vagy gyes, illetve a családi pótlék. Ha munkanélkülirõl mentél szülni akkor a munkanélkülinek kötelessége elrendezni a tgyás, gyed vagy gyes igénylésedet.

Szia! Az egyszeri anyasági támogatást az OEP-nél kell igényleni, ehhez a babád taj száma kell majd. Ha már megvan az anyakönyvitek akkor az önkormányzatnál is kaphatsz egyszeri szülési segélyt, ez adható, nem kötelezõ, érdeklõdd meg a védõnõtöket hogy nálatok van-e ilyen, nálunk 10e forint. Hogy mit kell igényelned azt te tudod, tgyás, gyed vagy gyes, illetve a családi pótlék. Ha munkanélkülirõl mentél szülni akkor a munkanélkülinek kötelessége elrendezni a tgyás, gyed vagy gyes igénylésedet.
A kérdező hozzászólása: Munkanélkülirõl fogok szülni. Akkor szülés után jelentkezzek ott és õk indítják el a dolgot? A családit szülés után mennyi idõvel és hol lehet igényelni?És az egyszeres anyaságihoz milyen papírok kellenek?
Nekem augusztus 20-án lett meg a baba, és szept.elején mentem be személyesen az Államkincstárba megigényelni a családit, amibõl három hónap múlva (dec.elején)lett pénz, de egyben küldték a háromhónapot.Szóval családi 3hónap!A többit nem tudom sajnos, mert én nem munkanélkülirõl mentem szülni.
Bocsi, még annyi, h talán a családival együtt igényeltem az anyaságit is, ami háromhéten belül megjött.2008-ban volt mindez, szóval nem igazán emlékszem, de talán egyszerre adtam be a papírokat, anyakönyvi kivonat, tajszám, másra nem emlékszem, ne haragudj.
1. vagyok. Ha munkanélkülirõl mész szülni akkor amint megszültél be kell szólnod a munkanélkülibe hogy megszültél, így szüneteltetni fogják és egybõl indítják is a tgyást, gyedet, gyest amire éppen jogosult vagy. Amint megvan a babás anyakönyvi kivonata bemész a munaknélkülibe és elrendezitek a szükséges papírok kitöltését. A férjed taj számát is vidd majd magaddal mert az is kell majd, persze ha van. Ilyenkor a szülés idõpontjától szüneteltetik a munkanélkülidet, majd mikor bemész vissza vesznek 1-2 napra így elintézik és továbbítják a papírokat az államkincstár felé. A családit az államkincstárnál kell igényleni, egyébként az oldalukon az ehhez szükséges papírokat is megtalálod és ott le van írva mik kellenek, ezeket ott meg tudod nézni. Remélem tudtam segíteni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!Nagyon aranyosak vagytok:) Minden jót kívánok nektek!

A családi pótlékot kell igényelni? Vagy autómatikusan jár? És mikor kell igényelni?

Legjobb válasz: Mák-nál kell igényelni,amikor megérkezik a kicsi taj-kártyája. Az apuka is bemehet,a lényeg,hogy az anya iratai,a kicsi taj-kártyája,születési anyakönyvije és lakcímkártyája kell hozzá! A nyomtatványt le tudod tölteni,kitöltöd,otthon,így nem kell csak 1x sorban állni a Mák-nál!

Mák-nál kell igényelni, amikor megérkezik a kicsi taj-kártyája. Az apuka is bemehet, a lényeg, hogy az anya iratai, a kicsi taj-kártyája, születési anyakönyvije és lakcímkártyája kell hozzá! A nyomtatványt le tudod tölteni, kitöltöd, otthon, így nem kell csak 1x sorban állni a Mák-nál!
Igényelned kell, a gyerek születése után.
Figyi, MINDENT IGÉNYELNI KELL, semmi sem jár automatikusan.

Ha valaki a gyerekeivel A ország állampolgára, B országban él az egész családdal és C országban dolgozik (ingázik naponta, mivel ott kapja a fizetését oda fizet adót és járulékokat), akkor melyik országban kell igényelni a családi pótlékot?

A gyerekek B ország iskolájába járnak, B országban vannak belejelentve (lakcím), C országhoz gyakorlatilag semmi közük.

Legjobb válasz: Mindenképpen a B országból. A családipótlék mindig onnan jár ahol életvitel szerüen él a család, ahova állandó lakcímre be van jelentve. De olyan létezik, hogy a C országban ha valamelyik fél ott dolgozik akkor kiegészítö családit meglehet igényelni. Pl sok család Mo-n él, de apuka Németországban dolgozik. Mo-n kérik a családit, de a németeknél meg lehet igényelni a kettö közötti külömbözetet. Ehhez Mo-ról vinni kell a papírokat a német ügyintézéshez és ott elmondják mennyi is az az összeg.

Mindenképpen a B országból. A családipótlék mindig onnan jár ahol életvitel szerüen él a család, ahova állandó lakcímre be van jelentve. De olyan létezik, hogy a C országban ha valamelyik fél ott dolgozik akkor kiegészítö családit meglehet igényelni. Pl sok család Mo-n él, de apuka Németországban dolgozik. Mo-n kérik a családit, de a németeknél meg lehet igényelni a kettö közötti külömbözetet. Ehhez Mo-ról vinni kell a papírokat a német ügyintézéshez és ott elmondják mennyi is az az összeg.
A D országban.
Csak bejelentett lakcimmel rendelkezõ országban vagy jogosult a tamogatasokra! Ha a C országban elnetek akkor az ottani támogatást kapnatok (csaladipotlek)
Utána kell nézni mindhárom ország szabályainak. Van, ahol alanyi jogon kapja az ember, mert adott ország állampolgára, van ahol hivatalos bejelentett lakcím a lényeg X ideje es van, ahol az a lényeg, hogy ott dolgozik es fizeti a járulékokat.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat!
A kérdező hozzászólása: a 4. valszolotol bocsanat, felfele akartam pontozni mert nagyon hasznos volt a valasza, de a telefonon a pici kezecskekbol a semlegesre nyomtam a bumszli ujjaimmal es nem tudom visszacsinalni :-(
A német orszagi csaladi pótlék 185euro gyermekenként! 280Ft-al szamoljak a forint-euro váltást! A német familienkasse intezi az ugyet ha ez lenne az adott ország! Kapsz egy papirt ezt Budaoesten az Allamkincstarnal kitoltik es vissza küldöd! Ez lesz a pontos igazolas, higy mennyi penzre vagy jogosult! En 3600eurot kaptam különbözetre de nálam kicsit más mert voltak honapok amikor sem M.o -gon sem itt nem vettem fel!


Hogyan lehet igényelni nyugdíjasnak üdülési csekket? Mikor lehet igényelni és mennyi értékben és kell-e érte fizetni valamennyit?

Legjobb válasz: Kattints a Magyar Nemzeti Üdülési Alapitványra ott mindent pontosan meg tudsz. De már lekéstél róla mert csak szept-ig lehetett igényelni, külömben fizetni is kell érte 15000ft-ot és adnak 40000ft-ot sõt ugy tudom hogy meg is szüntetik valami ilyesmit hallotam vagy átalakitják ott nézz utánna

Kattints a Magyar Nemzeti Üdülési Alapitványra ott mindent pontosan meg tudsz. De már lekéstél róla mert csak szept-ig lehetett igényelni, külömben fizetni is kell érte 15000ft-ot és adnak 40000ft-ot sõt ugy tudom hogy meg is szüntetik valami ilyesmit hallotam vagy átalakitják ott nézz utánna

Gyermekápolási díj. Mik a feltételei, mekkora összeg és hol kell igényelni?

7 éves lesz a kislányom, tartós beteg, emellett olyan problémája is van, amirõl majd csak nyár végén lesz papír. Gyesen vagyok vele, de javasolták az ápolásit (védõnõ). Fogalmam sincs, nekünk járna e, egyáltalán mi ez, mekkora összeg, a gyesrõl le kell e mondanom, dolgozhatok e mellette.

Legjobb válasz: Ugyanúgy az államkincstárnál kell igényelned, 30e körül van, de betegségtõl függõen. Ha súlyosabb baja van, akkor magasabb az összeg, 40-45 között. 4 órás munkaviszonynak számít így nem dolgozhatsz mellette és a gyest is le kell mondani, mivel egyfajta állami juttatást kaphatsz csak.

Ugyanúgy az államkincstárnál kell igényelned, 30e körül van, de betegségtõl függõen. Ha súlyosabb baja van, akkor magasabb az összeg, 40-45 között. 4 órás munkaviszonynak számít így nem dolgozhatsz mellette és a gyest is le kell mondani, mivel egyfajta állami juttatást kaphatsz csak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Igazából egyetlen elõnyét látom eddig. Ha ápolásin vagyok, kaphat az oviban speciális kaját, amire nem allergiás. Ha csak a tartós beteg papír van, akkor nem.
az ápolási díjat az önkormányzat intézi, semmi köze a kincstárhoz.
és igen, lehet mellette dolgozni.
[link] Szerepel benne, hogy napi 4 órában vállalhatsz mellette munkát (ha otthon dolgozol, korlát nincs). Illetve lent megtalálod, hogy az illetékes kormányhivatalnál, polgármesteri hivatalnál kell benyújtanod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Itthon dolgozom. Akkor be is megyek, elkezdem intézni.

Családi pótlékot hogy, hol, és mikor kell igényelnem?

És még azt szeretném tudni, hogy ha megszülök, a párom intézné el az anyaságit,a sógórn?mnél is így csináltuk, csak nem emlékszem hogy kell-e meghatalmazás?

Legjobb válasz: Szia! A családi pótlékot és az anyasági támogatást is a területileg illetékes kincstárnál lehet igényelni. A védõnõm azt tanácsolta, hogy a nyomtatványokat be lehet elõre szerezni - a kincstárban adnak, pénzbe nem kerül - és ki lehet tölteni, amit lehet. Ha megszületik a baba, akkor rá kell majd írni még az õ adatait és TAJ számát (azt születése után pár nap múlva kap) és ezután már a párod is intézheti a dolgot. Csak be kell vinnie a kitöltött, aláírt papírokat a kincstárhoz. Mi nem vagyunk házasok - lehet, hogy a páromtól kérik az apasági nyilatkozat bemutatását, de házasoknál nem hiszem, hogy kellene meghatalmazás. De ha már úgyis szereztek be nyomtatványt, ezt még akkor kérdezzétek meg. Boldog babavárást!

Szia! A családi pótlékot és az anyasági támogatást is a területileg illetékes kincstárnál lehet igényelni. A védõnõm azt tanácsolta, hogy a nyomtatványokat be lehet elõre szerezni - a kincstárban adnak, pénzbe nem kerül - és ki lehet tölteni, amit lehet. Ha megszületik a baba, akkor rá kell majd írni még az õ adatait és TAJ számát (azt születése után pár nap múlva kap) és ezután már a párod is intézheti a dolgot. Csak be kell vinnie a kitöltött, aláírt papírokat a kincstárhoz. Mi nem vagyunk házasok - lehet, hogy a páromtól kérik az apasági nyilatkozat bemutatását, de házasoknál nem hiszem, hogy kellene meghatalmazás. De ha már úgyis szereztek be nyomtatványt, ezt még akkor kérdezzétek meg. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, én letöltöttem az internetrõl már a nyomtatványokatés ki is nyomtattam.
szia megtudnád esetleg adni honnan tölthetõek le ezek a nyomtatványok? köszi elõre is és boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Be írtam a googleba a nyomtatvényok nevét.Pl: Családi pótlék nyomtatvány letöltése, Tgyás nyotatvány letöltése, Gyed yomtatvány, anyaságihoz nyomtatvány.De a http://www.magyarország.hu is van egy csómó.
köszi :D

Anyasági támogatást ki kaphat? Ez a GYES-GYED-TGYÁS mellé jár, vagy külön kell igényelni? Milyen papírok kellenek hozzá és mikor fizetik ki? Ehhez is kell nyitni bankszámlát?

Legjobb válasz: Az egyszeri anyasági támogatásra gondolsz? Mert az szülés után jár a baba papírjaival lehet igényelni, 64125 az összege, és kérheted a kifizetését postai úton is

Az egyszeri anyasági támogatásra gondolsz? Mert az szülés után jár a baba papírjaival lehet igényelni, 64125 az összege, és kérheted a kifizetését postai úton is
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Akkor ezzel még bõven ráérünk, még csak a 28. hétben járunk.
Kiegészíteném az elsõ hozzászólót annyival, hogy a kiskönyvedben lennie kell 4 db orvosi pecsétnek, hogy részt vettél a terhes gondozáson.
A kiskönyv alapján a gondozást végzõ orvos a zárólelettel együtt fogja kiállítani az igazolást arról, hogy megfelelõ számban (ahogy az elõttem szóló írta :4 pecsét a kiskönyvben) részt vettél terhesgondozáson. Utána az Államkincstárnál kell ezzel a papírral igényelni, de a védõnõnek az utolsó terhesgondozás alkalmával adnia kell majd egy papírt arról, hogy mit hol tudtok elintézni és mi kell hozzá .
Az utolsó hozzászólásáshoz annyit tennék hozzá, hogy a legújabb változás szerint többé már nem az orvos állítja ki az igazolást, hanem a védõnõ. Szintén a 4 orvosi pecsét alapján.

Szegedi egyetemisták! Mennyibe kerül a közlekedés (busz, villamos)? Kaptok kedvezményt? És ha igen, hol kell igényelni? Mit kell kérvényezni?

Legjobb válasz: Hello! 2009-ig voltam Szegeden egyetemista. Féléves diakigazolvany-matrcicazaskor kapsz egy 9000 forint értéku varosi tanulobérletet, mely az adott félévre szol, nem kell érte fizetned semmit. Ha valakinek nincs ra szuksége, az nem veszi fel (talan visszakapja az arat, de én ilyet sose csinaltam). Minden tomegkozlekedési eszkozon hasznalhatod a varosban. Nem kell igényelni, sem kérvényezni.

Hello! 2009-ig voltam Szegeden egyetemista. Féléves diakigazolvany-matrcicazaskor kapsz egy 9000 forint értéku varosi tanulobérletet, mely az adott félévre szol, nem kell érte fizetned semmit. Ha valakinek nincs ra szuksége, az nem veszi fel (talan visszakapja az arat, de én ilyet sose csinaltam). Minden tomegkozlekedési eszkozon hasznalhatod a varosban. Nem kell igényelni, sem kérvényezni.
még mindig van ingyenes bérlet.
milyen jófej sulitok van :) ))
Ingyen kapjuk bizony:) (De úgy tudom, csak az államisok). Ha nem kéred, akkor tényleg megkapod az árát. Kérvényezni nem kell, csak bemenni érte. I love SZTE!:)
A kérdező hozzászólása: Húú, ez tök jó!! nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!

Hol és mikor kell igényelnem meg a babam TAJ kártyáját miután megszületett?

Legjobb válasz: nem kell igényelni küldeni fogják postai uton kb 1 hét után

nem kell igényelni küldeni fogják postai uton kb 1 hét után
Úgy tudom az Országos Egészségbiztosítónál, de csak Pécsen tudom hol van.És igen , ha már megszületett, mert kell vinni a szül. anyakönyvi kivonatot.
Látom közbe válaszoltak, a barátnõmnek nem küldték, úgyhogy õ bement, akkor sorry, de nem tudom neked mi van
Debrecenben nem kell igényelni autómatikusan küldeni fogják
Akkor Kedves kérdezõ!! Szerintem lehet hogy városfüggõ, de a védõnõ biztos meg tudja mondani!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat!Én Pesten fogok szülni!Akkor lehet tényleg város függõ!Mindenesetre köszi Nektek !
Pest megyében lakom és nekünk automatikusan 1-2 hétre szülés után kiküldték, miután leadtam a munkahelyemen az összes papírt, kiskönyv, a kórházi papírok, születési bizonyítvány stb.
Én is Pesti vagyok, és sajnos több mint 3 hétig kellett várnunk a TAJ kártyára!

Ha a gyed nem jár akkor a gyest hogy kell igényelni és mikor az én esetemben? Segíten. étek?

Szóval volt munkám utánna lett egy másik és terhesség el?tt eljöttem kaptam egy ideig munkanélkülit!az ahogy lejárt megkértem a rendelkezésire állót ! csak hogy most jövö honapban szülök és most össze is házasodtunk az apukával és igy már nem járna! és ezt hogyan intézzem?mert vissza kéne mondanom a papirjaimat meg átiratni !de melyiket el?bb és hogy? és a gyest azt a szülés után kell vagy el?tte megigényelni?jajj kicsit kusza ez nekem nem tudom milyen sorrendben hogy kell csinálni,aki tud segítene? el?re is köszönöm

Legjobb válasz: Jövedelmedtõl függõen mennyi gyes jár majd??? A gyes fix összegû, mindenkinek nettõ 25.000-egynehányszáz forint. Szülés után lehet igényelni, igénylõlap letölthetõ a netrõl.

Jövedelmedtõl függõen mennyi gyes jár majd??? A gyes fix összegû, mindenkinek nettõ 25.000-egynehányszáz forint. Szülés után lehet igényelni, igénylõlap letölthetõ a netrõl.
A gyes-t a kicsi születése után egybõl kell intézni.www.adozona.hu itt elég sok hasznos információt találsz.Pl jövedelmedtõl függõen mennyi gyes jár majd.Remélem tudtam segíteni.Enikõ
A kérdező hozzászólása: igen azt tudom csak hogy ezt hogy csináljam hogy elõbb a nevemet írassam át és utána mondjam vissza a pénzt vagy fordítva ?és ha arra a pár napra nem jár semmi és megszakad attól ugyanúgy jár a gyes ugye?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!