Találatok a következő kifejezésre: Mikor és kell elkezdeni a (70 db)

Ha az első levél fogamzásgátló tablettát szombati napon kezdtem el szedni, miután végig beszedtem és vártam 7 napot, akkor a következő levélen is a szombatit kell bevenni? Mikor kell elkezdeni a következő levelet?

vagy minden levélen más napra jön ki a 7. nap?

Legjobb válasz: Minden levelet uazon a napon kell elkezdeni. A szünet 7 nap és a 8. napon kell elkezdeni a köv. levelet. Igy minden levélre uaz a kezdés kell kijöjjön. Én mindig csütörtökön kezdem el szedni. Szerdára esik a 21. nap, majd 7 nap szünet és megint csütörtökön elölrõl.

Minden levelet uazon a napon kell elkezdeni. A szünet 7 nap és a 8. napon kell elkezdeni a köv. levelet. Igy minden levélre uaz a kezdés kell kijöjjön. Én mindig csütörtökön kezdem el szedni. Szerdára esik a 21. nap, majd 7 nap szünet és megint csütörtökön elölrõl.

Mikor és mivel kell elkezdeni a gátvédelemre való felkészülést?

Legjobb válasz: weledának van erre olaja az jó lesz késõbb babamasszázsra is kb 36. héttõl már jó elkezdeni de ha bibis volt a terhességed akkor elég késõbb is. Neten találsz rá fotót, milyen irányba és hogy kell. jóóóóó sok olajjal és azért ne legyenek illúzióid, a szöveti rugalmasság nagyobb részben alkati kérdés, tehát ha kötött a gátad akkor masszírozgathatod, metszés vagy repedés lesz de ha rugalmas a gátad környéke akkor hasznos lesz

weledának van erre olaja az jó lesz késõbb babamasszázsra is kb 36. héttõl már jó elkezdeni de ha bibis volt a terhességed akkor elég késõbb is. Neten találsz rá fotót, milyen irányba és hogy kell. jóóóóó sok olajjal és azért ne legyenek illúzióid, a szöveti rugalmasság nagyobb részben alkati kérdés, tehát ha kötött a gátad akkor masszírozgathatod, metszés vagy repedés lesz de ha rugalmas a gátad környéke akkor hasznos lesz
Az elsõnél én is nagyon rákészültem és masszíroztam ahogy az elsõ is írta. Sajnos nem lett foganatja. A másodiknál nem csináltam semmit és megúszam vágás, szakadás nélkül.
Szerintem ez jó orvos és szülésznõ kérdése, hogy a gátad mennyire marad épp. Ha siettetik a szülést oxitocin és hasra gyakorolt nyomással, akkor faltörõ kosként megy a gátadnak a baba és biztosan lesz sérülés. szerintem ezért orvossal is egyeztess a módszereirõl. Felkészülésben viszont fontos, hogy lelkileg bízz magadban, valamint lehet olajjal és állítólag málnalevél teával.
én úgy mondanám, hogy 60 % alkat (a többedik szülésnél lazább a gát is stb, elsõnél van aki feszes van aki rugalmas és nem kell vágni) és 40 % gátvédelem masszázs, szülésznõ és orvos ügyessége szüléskor, homeopátiás bogyó is van erre. (málnalevél az a szülés beindítására jó, pontosabban csak kicsit rákészít de csak attól nem fog beindulni bár egy kiadós hasmenést csinálhat)
Agyban minél elõbb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Hogyan kell elkezdeni a versenyzést és mik a cross motor alapszabályai?

Nos a történetem egyszer?, meg van az engedély a szüleimt?l hogy cross motorozhassak, de tudom hogy sok pénzbe kerül-ne.

Legjobb válasz: Hát jó egy jó motor kb fél milka, szerintem 125össel kezdj. Egy jobb bukó ~70.000, protektor ing ~30.000-100.000, cross csizma ~40.000-100.000, térdvédõ ~30.000-50.000,mez ~10.000, nadrág ~20.000, szemüveg ~6000-10.000, nyakmerevítõ ajánlott : ~70.000...elég drága dolgok. Elõször is le kell igazolnod valamelyik csapathoz, ehez a MAMS honlapján találsz információkat, versenyzéshez licencet kell venned.És sok sok gyakorlás és perec :)

Hát jó egy jó motor kb fél milka, szerintem 125össel kezdj. Egy jobb bukó ~70.000, protektor ing ~30.000-100.000, cross csizma ~40.000-100.000, térdvédõ ~30.000-50.000, mez ~10.000, nadrág ~20.000, szemüveg ~6000-10.000, nyakmerevítõ ajánlott : ~70.000...elég drága dolgok. Elõször is le kell igazolnod valamelyik csapathoz, ehez a MAMS honlapján találsz információkat, versenyzéshez licencet kell venned.És sok sok gyakorlás és perec :)
Már késõ, hagyd a fenébe.
google barátodat probáltad már használni?
Hát pont abban a korban vagy! Ugyanis 13-14 évesen kezdtem én is a modellkedést! Nem kell feltétlenül modelliskolába menni elég ha elvégzel egy modell tanfolyamot ill. csináltatsz portfóliót!:)
Szia! Éppen idõben gondoltál rá, hogy belekezdj, de ha komolyan szeretnél vele foglalkozni akkor azzal számolnod kell, hogy elõször neked kell pénzt bele tenned, hogy aztán ez visszajöjjön, de jól gondold meg, hogy megéri-e belevágnod. Pl. vagy-e 170 cm magas (minimum), megvannak-e hozzá az adottságaid (mell, derék, csípõ bõségeid arányosak-e), mivel kamaszodsz nem túl pattanásos-e a bõröd, mivel valószínûleg vagy most végzel az általános iskolában, vagy most kezded a középiskolát lesz-e elég idõd, hogy ezt csináld. Ha ezekre a kérdésekre válaszoltál magadnak és még mindig úgy érzed, hogy belevágnál akkor sok sikert! Ha gondolod lehet, hogy tudok nekd segíteni. Andi

Mikor kell elkezdeni a hőmérőzést, és hogyan kell használni az ovutesztet? Egész hónapban minden nap? Hogy működnek ezek? Köszönöm előre is

szeretném tudni, hogy van e egyáltalán peteérésem, elég rendszertelen a vérzésem :S 1-2 hónapig szeretném méregetni, hogy mi a helyzet, hogy egyáltalán tudok e teherbeesni. PCO-s tuti, hogy nem vagyok, mert nem régvolt vizsgáltaom, úgyhogy az nem állhat az utamba. Még nem próbálkoztunk a babával, csakmost akarunk, és szeretnék biztosra menni:)

Legjobb válasz: Mindent megtalálsz itt: http://babatervezok.otthona.net/

Mindent megtalálsz itt: http://babatervezok.otthona.net/

Mikor, és hogyan kell elkezdeni a fogmosást?

Kisfiam 8 hónapos, és már van két fogacskája. A véd?nénink szerint akkor kell elkezdeni, mikor már legalább 8 foga van. Én viszont úgy érzem már most el kellene kezdeni, hiszen eszik f?zeléket husival, és sok gyümölcsöt. Valamint az lenne a kérdésem mikortól lehet adni a Zymafluor tablettát? (beszélek róla gyermekfogorvossal, csak kíváncsi vagyok mások tapasztalatára, mert több szem többet lát)

Legjobb válasz: Szia! Erre én is kivi vagyok mert azt olvastam h már 1 fogat is elkell kezdeni mosni!

Szia! Erre én is kivi vagyok mert azt olvastam h már 1 fogat is elkell kezdeni mosni!
Én 6 hónapos korától "mosom", akkortól van foga. Meg akkortól kap anyatejen kívül mást is. Fogkrémet a doki nem javasolt, én a rendes gyerek fogkefét használom, Aloe First-tel befújom és úgy sikáljuk. Most 10 hónapos és élvezi. Jókat nevetünk közben. OFF. Mi az a Zymafluor tabletta? Valami flour pótlás?
Korábban azért nem javasolták 8 fog elõtt, mert a baba nem tudja kiköpni a fogkrémet. MA viszont már van olyan fogkrém, ami nem ártalmas. Az én fiam 6 hós volt, mikor kijöttek az elsõ fogai, onnantól mi is a Nenedentet használtuk. Már elmúlt 1 éves, tegnap vettem meg neki az elsõ igazi fogkefét, Oral-B Stages 1-et a DM-ben. Nagyon tetszett neki, vígan rágcsálta a fürdõkádban ülve, miután megmostam vele a fogacskáit. (O)
nem hülyeség, amit a védõnõ mondott. a net tele van ilyen cikkekkel, a fele azt mondja, h újszülött korban kell már, fele azt, h 8 fognál kell elkezdeni a fogak mosását.
A kérdező hozzászólása: Vettem én is újra húzhatót, meg fogkrémet is hozzá, de a kis betyár ki nem nyitná a száját. Vigyorog rám, de olyan szorosan zárt szájjal, hogy szinte látom a gondolatait "He-he, csak nem gondolod?! Te kis naiv!" De próbálkozunk! Köszi mindenkinek!
22.06-os, mennyi idõs korától tudta kiköpni a fogkrémet?
Igen, DM be lehet kapni. Van újra húzható fogkefe hozzá , ez kb. 2000 Ft körül van. De mi külön vettük a fogkefét és krémet, így 1200 körül volt. Fogkrém 600, és az Oral b 1 fogkefe is kb ennyi volt kuponnal.
Köszi az infót:)
Mindenhol azt olvasni, hogy az elsõ fog kibújásától kell. A védõnõd ezek szerint nem sokat olvas.:) Nálunk ahogy megindultak a fogacskák, rágókának csak egy dolgot használt a lányom, egy OralB 1. fogkefét. Így nagyon meg is szerette, ahogy kibújt az elsõ foga, minden este vizesen icipicit megdörzsiztük vele. Most egy éves, és a következõ foga annyira fájdalmasan jön, hogy nem engedi a fogmosást, így most csak a textilpelus sarkát vizezzük be, és azzal dörzsizzünk picit. Tényleg inkább az a lényeg, hogy szokja a fogmosást.
http://www.kid-max.com/nenedent-baby-fogkefe-es-fogkrem.html igen, DM-ben is van. asszem 1800 ft. a szilikon kefét az ujjadra húzva tudod mosni a fogát. Persze, rengeteg márkájú mini/baby fogkefe van. Ha csa egy DM be bemész is látsz kb. 10 félét. Mi oral b stages-t vettünk
Igazából már ujszülött kortól ápolni kell a szájat, a fogakat attól, hogy kibújnak már ápolni kell. Sokan használják a szilikon ujra húzható fogkefét, én mindjárt rendes babafogkefét vettem és fogkrémmel mostam a fogát napjában elõször csak este, majd este reggel, most már délben is. (22 hós) Fogrémnek a Nenedentet használom amíg nem tud köpni, ez az egyetlen fluoridmentes.
Ezt a nenedent fogkrémet hol lehet kapni?DM-ben? Mennyibe kerül?? Köszi.És van kis mini fogkefe is?
Jesszusz, hol él ez a védõnõ???? Mikor nincs még egyetlen fog már akkor ajánlják a gézlappal áttörlést, de ahogy kijön az elsõ el kell kezdeni a fogápolást. Nem 8 fognál! OSTOBASÁG! Vegyél Nenedent szilikonos ujjra tehetõ fogmosószettet (DM) és kezd talán elsõre azzal. Mi kb. 2 hónapig ezzel a szilikonossal csinálétuk aztán megkapta az elsõ Oral B Stages 1 fogkeféjét. Nem feltétlenül az a cél, h elsõ naptól tud neki megfelelõen sikálni, hanem h szokja a napi rutint, h kezébe vegye, rágja. Elõször az enyém is csak rágicsálta a szilikon kefét most meg már hagyja szépen , h sikáljam neki fent-lent.
Nekünk 6 van, már mossuk! Nenedent fogkrémmel + oral b fogkefe.
22:06 vagyok. még most sem tudja kiköpni, 13 hós, úgyhogy Nenedentet teszek az Oral B kefére. Vettem Lacalut Baby málnásat is de az nem ízlett neki, csak a nenedent

Mire kell számolnom, ha 36 hetes vagyok és ma kell elkezdenem a Clexane-t?

Tud-e bármi módon ártani a babámnak,szülésnél lehetnek-e komplikációk,illetve rám nézve történhet-e valami rossz?

Legjobb válasz: Szia! Nyugi és bízz az orvosodban.Én a terhesség 4. hetétõl minden nap szúrom a Clexane-t,az orvosom azt mondta,h semmi problémát nem okoz a babának,ez téged és a méhlepényt véd.Ha van kérdésed írj priviben és válaszolok. 32 hetes km

Szia! Nyugi és bízz az orvosodban.Én a terhesség 4. hetétõl minden nap szúrom a Clexane-t, az orvosom azt mondta, h semmi problémát nem okoz a babának, ez téged és a méhlepényt véd.Ha van kérdésed írj priviben és válaszolok. 32 hetes km

Mikor és milyen szerrel kell elkezdeni a gyümölcsösben a permetezést? Alma; őszi-sárgabarack;körte;szilva;meggy?

Legjobb válasz: Az elsõ permetezést ( úgynevezett télvégi lemosó permetezés), közvetlen a rügypattanás elõtt kell elvégezni. A lemosó permetezést nagyon bõ lével kell elvégezni hogy mindenhol egyenletesen fedjen. Alkalmasak a réztartalmú gombaölõ szerek õszibarackra, almára, szilvára meggyre, körtére, kajszira, õszibarackra. Mezõgazdasági boltban adnak szakszerû tanácsot és segítenek a készítményt is kiválasztani.

Az elsõ permetezést ( úgynevezett télvégi lemosó permetezés), közvetlen a rügypattanás elõtt kell elvégezni. A lemosó permetezést nagyon bõ lével kell elvégezni hogy mindenhol egyenletesen fedjen. Alkalmasak a réztartalmú gombaölõ szerek õszibarackra, almára, szilvára meggyre, körtére, kajszira, õszibarackra. Mezõgazdasági boltban adnak szakszerû tanácsot és segítenek a készítményt is kiválasztani.

Hogyan, mivel és mikor kell elkezdeni a kôstoltatást? Anyatejes baba

Legjobb válasz: Képzeld kisokos a gyerekeim már kamaszok és köszike jól vannak az orvosok sok mindent bizonyítonak és vannak olyanok akik el is hiszik ezeket tudom a korral haladunk de régen miért volt jó. A mi szüleink nagyszüleink ugyan mit adtak a gyerekeinek?

Képzeld kisokos a gyerekeim már kamaszok és köszike jól vannak az orvosok sok mindent bizonyítonak és vannak olyanok akik el is hiszik ezeket tudom a korral haladunk de régen miért volt jó. A mi szüleink nagyszüleink ugyan mit adtak a gyerekeinek?
6, 5 és 6 hósan, "ebédre", szoptatás után. Pár kanál õszibarack majd almapürével.
6 hóig még csak kóstoltatni sem szerencsés mert az emésztõrendszerük még nincs rá készen, persze az egy generációval idõsebb orvosok-védõnõk még a 4 hónapnál vannak leragadva, hiába osztogatják a tájékoztató füzeteket amiben már a 6 hónap van (úgy látszik, nem olvasták...).
Nekem azt mondták, 6 hósan és evés elõtt kell kóstoltatni(jól lakva nem fogadná el), és utána megszoptatni.Elõször levekkel, 1-2 kanállal, de lehet akár egybõl pürével kezdeni.Általában almával szokták, vagy barack. Én almával kezdtem, elõször amennyi lé kijött egy lereszelt almából(kb 2 kiskanálnyi), majd másnap pürét adtam 2-3 kanállal, aztán 3.nap már ha jól esett neki akkor többet.Én délelõtt kóstoltattam, azt mondják, ha bármi baja lesz tõle az délutánra kijön.
Minden korszakban más a szokás most kitalálták hogy 6 hónaposan kezdjék el a szoktatást a pépekhez. Én 4 hónaposan kezdtem el mind a 3 gyermekemnél nagyon finom bébiételek vannak legalábbis akkor voltak amit lehetett megvettem illetve megfõztem és közben szoptattam.Gyönyörûen fejlõdtek és nem lett semmi bajuk. Úgy hogy nyugodtan elkezdheted ami a babának jó adni.
Az orvosok már megmagyarázták és bizonyították, hogy fél éves kor után kell elkezdeni, de vannak még makacsok, akik úgy képzelik, hogy õk okosabbak. Ha baj lesz, az nem kisgyerek korban derül ki nagyokos. Kérdésre: mi fél éves korban kezdtük, most 8 hónapos. A szoptatást még nem váltottam ki, de nagyon sok mindent eszik már és néha rengeteget, néha keveset. Rábízom, tudja mire van szüksége.
6 hónaposan almalé, almapüré. De errõl nagyon oszlik a vélemény...
Annyi kiegészítés, hogy ha hozzátáplálsz (vagyis célod, hogy az anyatej/szoptatás még jó ideig megmaradjon), akkor szoptatás után érdemes kínálnod (legalábbis eleinte). Ezzel ugyanis jobban fenn tudod tartani a babád szopi iránti igényét. Ha viszont elválasztani szeretnél, vagyis tempósan elhagyni a szopizásokat, akkor jó lehet az is, ha elõtte adod a szilárdat. Így ugyanis nem elsõsorban kóstolni fog, hanem egyúttal az éhségét is csillapítja az étellel.

Téli babáknál hogyan és mikor kell elkezdeni a levegőzést?

Legjobb válasz: A lányom február 24-én született, 28-án jöttünk haza a kórházból. Március 3-án vittem ki elõször. Úgy voltam vele, hogy nem nyitogatom az ablakot, ha már úgyis felöltöztettem, akkor kimentem vele a teraszra pár percre. Másnap is, harmadik nap meg már sétáltunk is kicsit. De engem a dokim úgy engedett haza a kórházból, hogy a gyereket nem kell félteni a levegõtõl. Nálunk már a kórházban is jött a dokim, mondta, hogy takarjam be jól a babát, és kinyitotta az ablakot.

A lányom február 24-én született, 28-án jöttünk haza a kórházból. Március 3-án vittem ki elõször. Úgy voltam vele, hogy nem nyitogatom az ablakot, ha már úgyis felöltöztettem, akkor kimentem vele a teraszra pár percre. Másnap is, harmadik nap meg már sétáltunk is kicsit. De engem a dokim úgy engedett haza a kórházból, hogy a gyereket nem kell félteni a levegõtõl. Nálunk már a kórházban is jött a dokim, mondta, hogy takarjam be jól a babát, és kinyitotta az ablakot.
Mi az elsõ naptól kezdve levegõztettük a lányomat (dec. végén született), de fokozatosan. Elõször csak a nyitott erkélyajtóba tettük ki a babakocsit, benne a jó melegre bugyolált babával, elõször 10-15 percre, majd minden nap kb. 5 perccel hosszabbítottuk ezt az idõtartamot. Aztán már kiraktuk az erkélyre, majd kb. kéthetes korában kimerészkedtünk sétálni is. Mondjuk azon a télen, amikor a lányom született, elég enyhe volt az idõjárás (alig hidegebb, mint a mostani), úgyhogy kemény mínuszokkal nem kellett küzdenünk.
Elõzõ vagyok, utánagondoltam. Á, szerintem nem volt még kéthetes, olyan tíznapos lehetett az elsõ séta idején.
Mikor kislányom született, akkor sem volt hideg. Én olyan két hetesen vittem ki elõször. Fokozatosan, elõször persze nem órákra. Nekem a védõnõ is azt mondta, hogy ne féltsem, fõleg ha nincsenek mínuszok. Hát nem is voltak, tök jó idõ volt télhez képest.
Mínuszokban és erõs szélben lehetõleg ne vidd ki. Ezen kívül lényeg a fokozatosság: elõbb csak szellõztess (a baba legyen ekkor felöltöztetve, betakarva), aztán lassanként kiteheted az ablak elé, vagy az erkélyre is pár percre, az idõtartamot mindig növelheted egy kicsivel. Ha már megszokta, lassan sétálni is lemehettek, kb. háromhetes korától már mindenképpen. Persze készíts elõ bundazsákot, plédet, lábzsákot, hamarosan ki fogod tapasztalni, mennyire érdemes betakarni, beöltöztetni. + egy tanács: ha elnyitja a szájacskáját a hideg levegõn, ami piciknél gyakori, akkor tömd be játszócumival! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!