Találatok a következő kifejezésre: Mikor és kell elkezdeni (89 db)

Ha az első levél fogamzásgátló tablettát szombati napon kezdtem el szedni, miután végig beszedtem és vártam 7 napot, akkor a következő levélen is a szombatit kell bevenni? Mikor kell elkezdeni a következő levelet?

vagy minden levélen más napra jön ki a 7. nap?

Legjobb válasz: Minden levelet uazon a napon kell elkezdeni. A szünet 7 nap és a 8. napon kell elkezdeni a köv. levelet. Igy minden levélre uaz a kezdés kell kijöjjön. Én mindig csütörtökön kezdem el szedni. Szerdára esik a 21. nap, majd 7 nap szünet és megint csütörtökön elölrõl.

Minden levelet uazon a napon kell elkezdeni. A szünet 7 nap és a 8. napon kell elkezdeni a köv. levelet. Igy minden levélre uaz a kezdés kell kijöjjön. Én mindig csütörtökön kezdem el szedni. Szerdára esik a 21. nap, majd 7 nap szünet és megint csütörtökön elölrõl.

Mikor és mivel kell elkezdeni a gátvédelemre való felkészülést?

Legjobb válasz: weledának van erre olaja az jó lesz késõbb babamasszázsra is kb 36. héttõl már jó elkezdeni de ha bibis volt a terhességed akkor elég késõbb is. Neten találsz rá fotót, milyen irányba és hogy kell. jóóóóó sok olajjal és azért ne legyenek illúzióid, a szöveti rugalmasság nagyobb részben alkati kérdés, tehát ha kötött a gátad akkor masszírozgathatod, metszés vagy repedés lesz de ha rugalmas a gátad környéke akkor hasznos lesz

weledának van erre olaja az jó lesz késõbb babamasszázsra is kb 36. héttõl már jó elkezdeni de ha bibis volt a terhességed akkor elég késõbb is. Neten találsz rá fotót, milyen irányba és hogy kell. jóóóóó sok olajjal és azért ne legyenek illúzióid, a szöveti rugalmasság nagyobb részben alkati kérdés, tehát ha kötött a gátad akkor masszírozgathatod, metszés vagy repedés lesz de ha rugalmas a gátad környéke akkor hasznos lesz
Az elsõnél én is nagyon rákészültem és masszíroztam ahogy az elsõ is írta. Sajnos nem lett foganatja. A másodiknál nem csináltam semmit és megúszam vágás, szakadás nélkül.
Szerintem ez jó orvos és szülésznõ kérdése, hogy a gátad mennyire marad épp. Ha siettetik a szülést oxitocin és hasra gyakorolt nyomással, akkor faltörõ kosként megy a gátadnak a baba és biztosan lesz sérülés. szerintem ezért orvossal is egyeztess a módszereirõl. Felkészülésben viszont fontos, hogy lelkileg bízz magadban, valamint lehet olajjal és állítólag málnalevél teával.
én úgy mondanám, hogy 60 % alkat (a többedik szülésnél lazább a gát is stb, elsõnél van aki feszes van aki rugalmas és nem kell vágni) és 40 % gátvédelem masszázs, szülésznõ és orvos ügyessége szüléskor, homeopátiás bogyó is van erre. (málnalevél az a szülés beindítására jó, pontosabban csak kicsit rákészít de csak attól nem fog beindulni bár egy kiadós hasmenést csinálhat)
Agyban minél elõbb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha olyan problémám van, hogy nagyon rendszertelen a menstruációm és erre fogamzásgátló tabit ír fel a doki, akkor mikor kell elkezdenem bevenni?

Mert ugye pont az a bajom, hogy ritkán jön meg, van amikor több hónapig semmi sincs....

Legjobb válasz: hát szerintem meg kellett volna mondania... általában a menstruáció elsõ napján kell elkezdeni, de kérdezd meg tõle, biztos ami tuti.

hát szerintem meg kellett volna mondania... általában a menstruáció elsõ napján kell elkezdeni, de kérdezd meg tõle, biztos ami tuti.
A második válaszoló vagyok. Attól függ, hogy mióta menstruálsz. Ha már több, mint két éve, akkor azért jobb, ha megnézi a doki, nincs-e valami baj. Én 18 évesen mentem hasonló gonddal dokihoz, akkor már négy éve menstruáltam hébe-hóba. Meg is lepõdött, hogy eddig miért nem mentem, azt mondta, hogy felelõtlenség volt eddig húzni a dolgot. Bár semmi olyan problémát nem találtak nálam, ami magyarázta volna a több hónapi vérzés kimaradásokat, végülis kaptam azt a tablettát, amitõl megjött, majd írt fel fogamzásgátlót. Hogy beválik-e azt nem tudom, mert még csak az elsõ levélnél tartok.
Én elõször kaptam egy progeszteron tartalmú gyógyszert, amitõl megjött a menstruációm, mert nekem is elég ritkán köszöntött be. Aztán az 5. nap kellett elkezdenem szedni. Neked nem mondott semmit az orvos? Lehet, hogy visszakéne menned, és megkérdezni. A betegtájékoztatón nincs erre vonatkozóan írva semmi?
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek dokihoz, szóval még nincs tabi, csak gondolom fog felírni. Legalábbis én nagyon szeretném, hogy rendszerezõdjön a menstruációm. Egyébként 16 éves korban ez nagy problémának számít?...mármint, hogy még nem állt be a mensim. Köszönöm eddigi válaszaitokat!
A kérdező hozzászólása: Én 3 éve menstruálok, és azért ebben az évben már többször megjött. Ráadásul eddig nem voltak PMS-es tüneteim, de mostmár mensi elõtt néha feszül a mellem, meg a hasamban is érzem azt a húzó érzést. Szóval ezt megpróbáltam javuló tendenciaként felfogni. De holnap megyek dokihoz. Igazából félek a vizsgálattól is, mert amikor a barátommal pettingelünk és bedugja a hüvelyembe az ujját, akkor már az is fáj picit, pedig nagyon nedves vagyok meg kívánom is az egészet (még szûz vagyok).....szóval engem hüvelyen keresztül tuti nem tud megvizsgálni a doki, remélem nem is kell. És vérvételre elkell majd mennem, vagy csak simán felírja a tabit? Köszi a sok segítséget!
Újra én vagyok (a 2. és 3. válaszoló). Vérvételre el kellene küldenie, mert abból elég sok minden kiderül, meg fontos, hogy a máj rendesen mûködjön. Azonban vannak orvosok, akik ezt kihagyják. A vizsgálattól én is rettenetesen féltem, bár nekem okom is volt rá. 7 éves koromban volt egy balesetemen, amikor is volt egy nõgyógyászati mûtétem, és rengeteg szörnyû emlék maradt bennem. Én is szûzen mentem most elõször nõgyógyászhoz, és én szinte könyörögtem az orvosnak, hogy ne vizsgáljon meg, de hajthatatlan volt. Nem tudom, hogy mi igaz a végbélen keresztüli vizsgálatból, engem hüvelyen keresztül vizsgált meg, bár nagyon óvatos volt. Így is elég nehéz dolga volt velem, mert nem igazán lazítottam, és inkább már majdnem "kiszálltam" a székbõl. De a vizsgálat nem fájt, sõt annyira nem is volt kellemetlen, inkább csak a tudat, és az egész helyzet. Ha elõrõl kezdeném, már hamarabb elmennék orvoshoz, mert messze nem olyan rossz, mint mondják. Az egész agyban dõl el. A következõ vizsgálatnál már nyugodtabb voltam, és az nagyon hamar megvolt, és szinte nem is éreztem. Szóval a lényeg, hogy ne idegeskedj, ne görcsölj, és lazíts. Bár ez nehéznek tûnhet, de sokat segít. Remélem én is tudtam segíteni! Sok bátorságot!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, nagyon sokat segítettél!!! Kevesebb, mint 2 óra múlva megyek a dokihoz és nagyon-nagyon félek, de már szeretnék túllenni rajta. Remélem semmi komolyabb problémám sincs. Tényleg hálás vagyok Neked, mert a tudat nyugtat, hogy nem én vagyok az egyetlen aki ennyire fél ettõl az "egyszer" vizsgálattól.

Cypromixet fogok most elkezdeni szedni, fogamzásgátlás céljából. Mikor kell elkezdeni? És mikortól hat?

Azért kérdezem, mert az orvosom elmondta, hogy a mensi 3. napján kell kezdeni, és utána még 1 hónapig nem hat. Viszont a betegtájékoztatóban azt olvasom, hogy a mensi 1. napján szedjem, és akkor már aznap érvényesül a fogamzásgátló hatás. Sok helyen olvastam ezt a max fél éves dolgot is, de nem tudom kinek higgyek. Maga az orvosom is ezt szedi, már 10 éve (persze 3 évente "pihen") ..azon kívül az ? lánya is, s?t a barátn?m is, akivel rokonok. Tehát nem hiszem, hogy rosszat akarna neki, meg magának is. Egyébként ? egy nagyon jó magánorvos, és nem is olcsó. Tehát nem hiszem, hogy ki akarna szúrni bárkivel. El?re is köszi a válaszokat :)

Legjobb válasz: Higgy az orvosnak azt' kész, egy hónapot talán kibírsz úgy, hogy védekezel.

Higgy az orvosnak azt' kész, egy hónapot talán kibírsz úgy, hogy védekezel.
Mármint védekezel gumival.
Attól, hogy neki nem lett baja tõle, neked még lehet. Ez a tabletta elsõsorban nem fogamzásgátlásra való, és ez le is van írva a tájékoztatójában. De ha meg annyira bízol az orvosban, akkor nem értem miért tetted fel a kérdést.
Amúgy ha elolvasod a betegtájékoztatót, kiderül, hogy ez a gyógyszer igazából egy erõs hormongyógyszer, amit (elvileg) olyanoknak írnak fel, akiknek problémás a bõrük és CSAK MELLÉKHATÁSKÉNT VAN FOGAMZÁSGÁTLÓ HATÁSA, alapjáraton viszont nem kimondottan fog.gátló és fél évnél tovább nem szedhetõ! Csak sok doki ezt nem veszi figyelembe, nem is értem, hogy mért.Én is 2.5 évig szedtem, de már olyan rosszul voltam tõle, hogy trombózisgyanús lettem, elviselhetetlen görcseim voltak menstruáció alatt, úgy fájt a mellem, majd' megõrültem és hányingerem volt.Ekkor kértem a dokimat, hogy had váltsak gyógyszert.Most a Simiciát szedem és semmi bajom tõle, mert ez fog.gátló. Azért is olyan olcsó a Cypromix meg a Diane35, mert a tb támogatja, mert nem fog.gátló, mert a fog.gátlókat nem támogatja, ezért egy vagyon!

Két hete megszűnt hallgatói jogviszonyom egy főiskolán. Mikor kell elkezdenem magam után fizetni a TB-t és hogyan kell?

Legjobb válasz: A diákigazolványra való jogosultságod után még 45 napig passzív jogon jogosult vagy az eü. ellátásokra (addig nem kell TBt fizetned) Ha most államvizsgáztál, akkor ez december 15. Utána vagy bejelentkezel a NAVhoz egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésre (a honlapjukon megtalálod az ehhez szükséges nyomtatványt, ügyfélkapun keresztül is beküldheted); vagy ha szociális és vagyoni helyzeted alapján rászorulónak minõsülsz, akkor kérelmedre a helyi önkormányzat rendezi a TBd (a szociális törvényben ezt megtalálod) Természetesen ha biztosított leszel, vagy más jogon jogosult leszel az eü. ellátásokra, akkor nem kell bejelentkezned, vagy kérelmezned.

A diákigazolványra való jogosultságod után még 45 napig passzív jogon jogosult vagy az eü. ellátásokra (addig nem kell TBt fizetned) Ha most államvizsgáztál, akkor ez december 15. Utána vagy bejelentkezel a NAVhoz egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésre (a honlapjukon megtalálod az ehhez szükséges nyomtatványt, ügyfélkapun keresztül is beküldheted); vagy ha szociális és vagyoni helyzeted alapján rászorulónak minõsülsz, akkor kérelmedre a helyi önkormányzat rendezi a TBd (a szociális törvényben ezt megtalálod) Természetesen ha biztosított leszel, vagy más jogon jogosult leszel az eü. ellátásokra, akkor nem kell bejelentkezned, vagy kérelmezned.
Semmi köze nincs a diákigazolványnak a jogosultsághoz. Az iskola ahogy bejelentett, úgy ki is jelent. Méghozzá azzal a nappal, amikor a hallgatói jogviszonyod megszûnt. Vagyis ha június 1-jén szûnt meg a hallgatói jogviszonyod, akkor az iskola június 1-gyel ki fog jelenteni az OEP-nél. Innen ketyeg a 45 nap, utána kell fizetned. Ha van ügyfélkapu-regisztrációd, online felületen meg tudod nézni, hogy "hogy állsz".

Mivel kell lekezeltetni a kisfogakat a fogorvosnál, és milyen idős korban, hogy ne romoljanak el? 10 hónaposak vagyunk, 8 fogunk van. A fogmosást mikor kell elkezdeni?

Legjobb válasz: Szia! Én ilyen idõs korában vettem a kisfiamnak egy fogkefét, és Elmex gyermek fogkrémet, és gyönyörû fogai voltak, szépen mikor fürdött, megmostuk a fogait, megdörzsöltük at innyét, nagyon élvezte, próbáld ki, nehezen indul meg, de érdemes már most, ilyen pici korban bevezetni a fogmosást, hogy szép, egészséges fogaik legyenek a piciknek, persze genetika is kell hozzá.

Szia! Én ilyen idõs korában vettem a kisfiamnak egy fogkefét, és Elmex gyermek fogkrémet, és gyönyörû fogai voltak, szépen mikor fürdött, megmostuk a fogait, megdörzsöltük at innyét, nagyon élvezte, próbáld ki, nehezen indul meg, de érdemes már most, ilyen pici korban bevezetni a fogmosást, hogy szép, egészséges fogaik legyenek a piciknek, persze genetika is kell hozzá.

Hol és hogyan kell szakszerűen hőmérőzni? Mikor kell elkezdeni?

3 hónapja próbálkoznu..de eddig még semmi..tudom, hogy ez még kis id? és nincs ok aggodalomra..dehát, szeretnénk ha miel?bb összejönne.. Gondoltam elkezdem mérni a h?met..olyan sokan javasolták! De pontosan nem tudom hol mérjem..száj?hónalj?illetve mikor kezdjem el? Köszi a segítséget el?re is!

Legjobb válasz: tkp mindegy hogy hol méred. a végbélben is lehet, de tudni kell, hogy kb.fél fokkal többet fog mutatni mint máshol. a lényeg az, hogy ovu idején fél fokkal több a hõd mint máskor. és mindig reggel mérd. amikor fél fokkal magasabb, akkor van peteérés. ez egy pár napig eltart. peteérés elõtt 1-2nappal történt szeretkezéskor is teherbe lehet már esni. és természetesen egész ovu idõ alatt is. sok sikert. mi mindig ezt használtuk. 1. próbálkozáskor már sikerült mindig.

tkp mindegy hogy hol méred. a végbélben is lehet, de tudni kell, hogy kb.fél fokkal többet fog mutatni mint máshol. a lényeg az, hogy ovu idején fél fokkal több a hõd mint máskor. és mindig reggel mérd. amikor fél fokkal magasabb, akkor van peteérés. ez egy pár napig eltart. peteérés elõtt 1-2nappal történt szeretkezéskor is teherbe lehet már esni. és természetesen egész ovu idõ alatt is. sok sikert. mi mindig ezt használtuk. 1. próbálkozáskor már sikerült mindig.
A kérdező hozzászólása: köszi a válasz! És mikor kezdjem el? Menzi 1. napján?
Folyamatosan mérd.
A kérdező hozzászólása: köszi.. és ezeket mind értem..csak azt nem tudom, hogy melyik napon kezdjem el..vagy ez teljesen mindegy?
Szia! Igen, elsõ naptól!

Most voltam nődokinál anyummal és írattam magamnak fogamzásgátlót. A doki azt mondta hogy mikor megjön akkor a 3. napon kell elkezdeni szedni. De mikortól fog hatni a gyógyszer úgy, hogy nem kelljen sem kiszállnia a barátomnak, sem gumit használnunk?

Van aki azt mondta,hogy 2,5 óra, van aki azt h 1 hét!Melyik az igaz?

Legjobb válasz: Szia! Az enyém tájékoztatójában úgy van, hogy az elsõ naptól kell kezdeni, és egy hétig kell mással is védekezni! Olvasd el a tájékoztatót, benne kell lennie!!

Szia! Az enyém tájékoztatójában úgy van, hogy az elsõ naptól kell kezdeni, és egy hétig kell mással is védekezni! Olvasd el a tájékoztatót, benne kell lennie!!
Én sem értem, miért a 3. napon kell kezdened. nekem az 1sõ napon kellett, és mindekinek, akit ismerek és fog-gátlót szed. a másik kérdésedre: a mostani modern fog-gátlók már az elsõ szem bevételétõl védenek, ezt minden nõgyógyász így mondja. nincs szükség kiegészítõ védelemre.
Nem értem, miért a 3. napon kell elkezdened...Ha az elsõn kezded, akkor hat a leghamarabb. Azonban 1 hónapot akkor is érdemes várni és azalatt kiegészítõ védekezést alkalmazni.
Szia! Gyorsan cseréld le a nõdokidat!!Az elsõ napon kell elkezdened szedni, a 3.-tól hülyeség.. egyébként szerintem, ha jót akarsz magatoknak használtok még kiegészítõ védekezést, biztos ami biztos...nehogy baj legyen aztán már simán fog menni.
a tajekoztatot olvasd el, azt csinald, ami azon van.Minden tablettat kivetel nelkul a menzi elso napjan kell elkezdeni, attol fuggoen, milyet szedsz altalaban 1 het a vedelem kialakulasa, de legjobb az 1 honap kivarasa. Ha a 3. napon kezded, akkor mindenkeppen 1 honap kell.
tényleg lehet kezdeni a harmadik napon is!! Csak elterjedtebb az elso napos modszer. Egy honapig utána védekezzetek másképp is.
A betegtájékoztató jó ötlet, szerintem is azt olvasd el! Egyébként a nõgyógyász pedig azért nõgyógyász, mert jobban tudja, mint ti, hogy hogyan hat és mikor kell bevenni a tablettát :P
Ha voltál nõdokinál miért nem tõle kérdezted meg? Elfelejtetted? Menj vissza hozzá!
Es mikor kell majd szunetet tartani? Mert ha megjon, kihagysz neki 1 hetet, de majd megint a 3. naptol kell elkezdeni a 2. level tablettat? Vagy csak az elso level tablettara mondta a doki, hogy a 3. naptol szedjed be? A legjobb az, ha anyukaddal akar, ujbol elmentek vagy ehhez, vagy egy masik nogyogyaszhoz, mert a tabletta nem jatekszer, es kerdezzetek meg pontosan mindent, akar irjad fel otthon a kerdeseidet, es ugy menjel a kerdesekkel. Nem erdemes ugy tabit szedned, hogy kozben felsz, es nem vagy tisztaban a dolgokkal. De ha a doki azt mondta, hogy 3.naptol szedjed, akkor gondolom, hogy ugy is van, nem? Miert beszelne felre? Lehet hogy valami ujfajtat irt fel neked. Az en tabimat is az elso naptol kell kezdeni, majd a 21. vegen 1 het szunetet tartani, es folytatni a tabit. Te hany db-osat szedsz? Anyukaddal beszelj, mert nem jatek!! Kulonben az az igazsag, hogy az elejetol vedve vagy mar.
Álljunk már meg egy kicsit! Váltson dokit mert a 3.napon kell szednie?!?! Ha nem rendelkeztünk elég információval a témával kapcsolatban, ne beszéljünk már zöldségeket! Ha az elsõ napon kezdi el szedni, azonnal véd a tabletta.Ha nem az elsõ napon, akkor érdemes egy hónap kiegészítõ védekezés. AZÉRT A 3. NAPON KELL SZEDNIE mert akkor kevésbé borítja fel a menstruációs ciklust. Kisebb valószínûséggel lesz közti vérzés, stb.Nem véletlen javasolta ezt az ORVOS.
utolso vagyok: 2, 5 óra alatt még fel sem felszívodott az elso tabletta, úgyhogy ezt semmiképp!
szia. aki elsõnek kezdi a tabit, annak a mensi elsõ napján kell bevenni az elsõ szemet.a párommal 3hétig vártunk a szexel, és terhes lettem.tehát, nem hogy 2, 5 óra alatt nem véd, de én még a 3.-ik héten sem voltam védett, és most 7hónapos pocis vagyok, igy 21 évesen.Tehát ennyit a nagy védelemrõl.vigyázzatok nagyon.
Atyaég!Így estél teherbe??? Most írattam fog.gátlót...Hogy bízzak meg így benne??? Nem mondta a doki, mi lehetett a probléma? Teljesen rendesen szedted?
szia. igen rendesen szedtem.minden este.Annyit mondott, hogy sokan esnek ebbe a "hibába" mert a mai tabiknak, nagyon alacsony a hormon tartalma.Elvileg 1hónap után lettem volna védett, de a egy másik doki szerint az elsõ szem után védett lettem volna.Egyik ezt, a másik azt mondta.De valakinek bejön a tabi.Hát nekem csalódást okozott.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!

Ábécé és olvasás tanítása- Mikor kell elkezdeni, egyáltalán otthoni tevékenység ez?

Nekem még nincs gyerekem, de sokaktól hallottam, h nem jó, ha otthon tanítod, mert akkor a sulit unni fogja. Persze, azt mondták, h az nem baj, ha ellesi a gyerek, de ne vegyék rá a szül?k, h megtanulja. Most éppen fehér mágneses táblát kerestem magamnak, amire filccel lehet írni. Erre olvasom a hozzászólásokat és azt látom, h "a 3 évesemnek vettem, írás tanítása céljából" meg, h " a 2 és fél évesem ezen tanulja az ábécét" Ez normális ennnyi id?s korban? Jobb, ha otthon tanulja meg a gyerek és nem az iskolában? Ezt csak azért csinálják a szül?k, mert szuper gyereket szeretnének v ez így elfogadható? Támadni senkit nem akarok a kérdésemmel, csak érdekel a véleményetek.

Legjobb válasz: nem kell egy óvodást otthoni egyetemre járatni. többet árt, mint használ. használni kábé annyit használ, hogy a mama eldicsekedhet a közértben, hogy a gyereke egyéves folyákonyan ír-olvas 4 nyelven. más kérdés, ha hétévesen majd kiderül, hogy diszlexiás. nem részletezném, miért, de egy kétéves nem fogja fel, mi az, hogy tizennyolc, vagy hogy ká betû. amit kérdez a gyerek, arra kell válaszolni, ennyi.

nem kell egy óvodást otthoni egyetemre járatni. többet árt, mint használ. használni kábé annyit használ, hogy a mama eldicsekedhet a közértben, hogy a gyereke egyéves folyákonyan ír-olvas 4 nyelven. más kérdés, ha hétévesen majd kiderül, hogy diszlexiás. nem részletezném, miért, de egy kétéves nem fogja fel, mi az, hogy tizennyolc, vagy hogy ká betû. amit kérdez a gyerek, arra kell válaszolni, ennyi.
Én sosem tanítanám, 2, 5 éves a kisfiam. Majd a suliban megtanulja, rá ár akkor is. Na meg, minden iskola másmilyen módszerrel tanít. Ezáltal össze is zavarodhat a gyermek.Az más dolog, ha érdekli, mert esetleg van iskolás tesó. De úgy spontán tanítani hülyeségnek tartom.
Nem KELL tanítani egyáltalán, arra való az iskola. Viszont ha érdekli, kérdez, akkor nyugodtan lehet mondani neki. 3 éves fiamat nagyon izgatják a betûk, számok, nagyon sokat már magától felismer belõlük, ezért vannak itthon betûs-számos játékai is, szereti õket, tanítgatom (ami azt jelenti, ha kérdezi, hogy melyik melyik, válaszolok neki, kirakjuk hogy ANYA, APA, stb.).
Szia! Egyetértek az elõttem szólókkal, teljesen felesleges ezt erõltetni, ha a gyereket annyira érdekli, megtanul magától (ismerek olyan 4 évest, aki folyékonyan olvas, mert annyira érdekelte az ügy). Azért is fura nekem, hogy sokan erõltetik ezt, mert a tanítás egy szakma, honnan tudjam én, hogy kell megtanítani egy gyereket erre, és ha rosszul tanítom, tán még rosszabb helyzetbe hozom, bevésõdik egy fals technika nála. Persze engem is elbizonytalanított, hogy sok szülõtárs mindenáron „fejleszteni” akarja a gyereket, és eszembe ötlött, mi lesz a gyerkemmel az iskolában, ha már mindenkit ír-olvas, csak õ nem… aztán szerencsére beszéltem értelmes szakemberekkel (és szülõkkel), akik azt mondták, természetesen semmi gondja nem lesz abból, ha még nem „hétzenés”, mire az iskolapadba ül. Úgy gondolom, az egyik legnagyobb bizisz (talán a pornó után a második :) a szülõknek eladni dolgokat, mert a jóindulatú, ám csekély tapasztalattal bíró anyukák és apukák mindent megvesznek, ha azt mondják rá, hogy jó a gyereknek. (Eh, ha csak visszagondolok, mennyi marhaságot sóztak rám a gyerek születése elõtt is, mint mindenképpen szükséges dolgot!)
Szerintem felesleges dolog a gyereket tanitani iskola elõtt. Én legalábbis nem tettem. Ha jó elõre megcsinálom, akkor mihez kezd a suliban? Csak ül, és unatkozik. Annak meg nem lesz jó vége.

Hogyan kell elkezdeni a versenyzést és mik a cross motor alapszabályai?

Nos a történetem egyszer?, meg van az engedély a szüleimt?l hogy cross motorozhassak, de tudom hogy sok pénzbe kerül-ne.

Legjobb válasz: Hát jó egy jó motor kb fél milka, szerintem 125össel kezdj. Egy jobb bukó ~70.000, protektor ing ~30.000-100.000, cross csizma ~40.000-100.000, térdvédõ ~30.000-50.000,mez ~10.000, nadrág ~20.000, szemüveg ~6000-10.000, nyakmerevítõ ajánlott : ~70.000...elég drága dolgok. Elõször is le kell igazolnod valamelyik csapathoz, ehez a MAMS honlapján találsz információkat, versenyzéshez licencet kell venned.És sok sok gyakorlás és perec :)

Hát jó egy jó motor kb fél milka, szerintem 125össel kezdj. Egy jobb bukó ~70.000, protektor ing ~30.000-100.000, cross csizma ~40.000-100.000, térdvédõ ~30.000-50.000, mez ~10.000, nadrág ~20.000, szemüveg ~6000-10.000, nyakmerevítõ ajánlott : ~70.000...elég drága dolgok. Elõször is le kell igazolnod valamelyik csapathoz, ehez a MAMS honlapján találsz információkat, versenyzéshez licencet kell venned.És sok sok gyakorlás és perec :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!