Találatok a következő kifejezésre: Mikor és kell bejelenteni a (10 db)

Mit és hogyan kell bejelenteni a munkaügyi központnál?

Össszetett a kérdésem....Jelenleg az állam (a munkaügyi központ által és segítségével mivel egy pár éve már csak így lehet)Rászorultsági alapon fizeti helyettem a TB-t.

Legjobb válasz: ha csak 1 lakcímen vagytok de nincs rokoni kapcsolat(férj,feleség) akkor teljesen mind1 a helyzet nem változik semmi...ha nem ez a helyzet akkor be kell menned az apeh-be és ott kell nyomatni havi 6300 Ft-tot

ha csak 1 lakcímen vagytok de nincs rokoni kapcsolat(férj, feleség) akkor teljesen mind1 a helyzet nem változik semmi...ha nem ez a helyzet akkor be kell menned az apeh-be és ott kell nyomatni havi 6300 Ft-tot
Nemcsak a házastárs, hanem az élettárs jövedelme is számít. Ha elköltözöl és új lakcímed lesz, át kell jelentkezned az új lakcímed szerinti munkaügyibe.
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ válaszoló!:) Nem rokoni kapcsolatról van szó csak élettársiról:) Tehát ha jól értem ebben az esetben még mindíg lesznek olyan kedvesek és fizetnek egyenlõre helyettem:) Természetesen az új lakcím az be lesz jelentve mert azt majd kell is vagyis nekem külön új lakcímem lesz majd...Jöhetnek még válaszok
élettárs...én is így vagyok...be sem írtam soha rá se jöttek...nem kell ezt túlvariálni
Az igénylõlapon is így van: "házastárs/bejegyzett élettárs/élettárs" Ha olyan helyre költözöl, ahol esetleg komolyabban veszik az ellenõrzést (van ahol kimennek környezettanulmányra is), akkor az élettárs elhallgatásával valótlan adatokat tüntetsz fel, amit szankcionálnak. Felénk pl. megnézik a lakcím nyilvántartásban, hogy kik vannak oda bejelentve és rákérdeznek a rokoni/élettársi kapcsolatra (ahol nem egyértelmû) Persze, ha nem egy lakcímen laktok, akkor nem számít a jövedelme.

Mikor és hogyan kell bejelenteni a munkahelyeden, hogy terhes vagy?

Elég cikis a helyzet, mert 2 hete dolgoztam az új munkahelyemen, amikor kiderült, hogy terhes vagyok! Van 3 hónap próbaid?m, addig semmiképp sem akarom elmondani. Nem tudom mi lesz a reakció. Azt tudom, hogy törvény szerint rendes felmondással nem rúghatnak ki, de azért aggódom egy kicsit, hogy mi lesz! Volt már valaki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Hú, ez nehéz kérdés, nehéz a megoldása is, és többrétû... Mindenképpen mérlegelned kell. Ha 3 hónap után jelented be, nem biztos, hogy utána jó szemmel néznek rád, mert joggal gondolhatják, hogy becsaptad õket. Ha 3 hónapon belül árulod el, nyugodt szívvel kitehetnek, mert próbaidõn vagy... Viszont vannak olyan nõk, akik 3-4 hónapos terhesen jönnek rá arra, hogy babát várnak, talán ezt kellene megjátszanod. Ez egy adu ász lehet, és talán a sok rossz közül én ezt választanám a helyedben, hiszen a jövõtökre is gondolnod kell. Viszont nem biztos, hogy ide visszamehetsz gyes után... Nehéz ügy, a megoldásához sok kitartást, a babavárásban sok örömet kívánok!

Hú, ez nehéz kérdés, nehéz a megoldása is, és többrétû... Mindenképpen mérlegelned kell. Ha 3 hónap után jelented be, nem biztos, hogy utána jó szemmel néznek rád, mert joggal gondolhatják, hogy becsaptad õket. Ha 3 hónapon belül árulod el, nyugodt szívvel kitehetnek, mert próbaidõn vagy... Viszont vannak olyan nõk, akik 3-4 hónapos terhesen jönnek rá arra, hogy babát várnak, talán ezt kellene megjátszanod. Ez egy adu ász lehet, és talán a sok rossz közül én ezt választanám a helyedben, hiszen a jövõtökre is gondolnod kell. Viszont nem biztos, hogy ide visszamehetsz gyes után... Nehéz ügy, a megoldásához sok kitartást, a babavárásban sok örömet kívánok!
Próbaidõn belül SEM tehetnek ki! Törvény véd!!!!! Már a terhesség elsõ napjától! Ha kirúgnak, be kell jelenteni a munkaügyi Bíróságon! Nem fognak kirúgni, mert NEM tehetik meg, hacsak nem követsz el bûncselekményt. Amennyiben nem tudod megfelõen ellátni az addigi munkádat, akkor nekik kell biztosítani másfajta, könnyebb munkát, de nem tehetnek ki mindenféle indokkal!!! NE HAGYD MAGAD!!!
Én is voltam hasonló cipõben. 1 hete dolgoztam az új munkahelyemen , amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Hozzáteszem, én és a férjem már nagyon vátunk egy újabb babát (már van 1 gyermekünk). Nem szóltam seniknek sem, nem tudtam, hogy mitévõ legyek. És 6 hét után derült ki, hogy méhenkívüli terhes vagyok, és sajnos meg kellett szakítani a terhességet.

Ausztriában hol és hogy kell bejelenteni a lakcímet, mármit mik kellenek hozzá?

3. kerületben szeretném mindezt minél hamarabb elintézni. :)

Legjobb válasz: Bécs 3. kerületérõl beszélsz? Akkor az egésznek a menete itt le van írva részletesen: http://www.wien.gv.at/amtshelfer/dokumente/verwaltung/meldes..

Bécs 3. kerületérõl beszélsz? Akkor az egésznek a menete itt le van írva részletesen: http://www.wien.gv.at/amtshelfer/dokumente/verwaltung/meldes..
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen, Bécs. :) A lényeg lemaradt. Köszönöm szépen.


Ha táppénzre akarok menni kinek kell bejelentenem milyen papírok kellenek hozzá? és ki dönti el hogy kapok e vagy sem. Mi alapján számítják ki a táppénz összegét? Ti mikor mentetek táppénzre?

mivel most leszek véglegesítve nem tudják hogy babát várok így miután bejelentem gondolom mindenki ki fog utálni..szerintetek érdemes maradni még vagy menjek táppénzre..a fizetés nettó vagy bruttó 70 % a gyed..?

Legjobb válasz: Ha táppénzre mész, akkor egyvalamire figyelj oda: kérdezd meg a mhelyen, hogy minden hónapban hanyadikáig kell leadni a táppénzes papírt, mert ha elcsúszol vele, akkor könnyen lehet, hogy adott hónapra csak a férjed fizetése marad.... Mi így jártunk, 15-éig kell leadni, és én késõbb kaptam az elsõt, így 2300 ft-ot kaptam erre a hónapra. Az 1. tp-es papírt 3 hét múlva kaptam, a többit már kéthetente. Szóval alaposan járj utána, hogy hogy legyen, hogy jó legyen.

Ha táppénzre mész, akkor egyvalamire figyelj oda: kérdezd meg a mhelyen, hogy minden hónapban hanyadikáig kell leadni a táppénzes papírt, mert ha elcsúszol vele, akkor könnyen lehet, hogy adott hónapra csak a férjed fizetése marad.... Mi így jártunk, 15-éig kell leadni, és én késõbb kaptam az elsõt, így 2300 ft-ot kaptam erre a hónapra. Az 1. tp-es papírt 3 hét múlva kaptam, a többit már kéthetente. Szóval alaposan járj utána, hogy hogy legyen, hogy jó legyen.
Ja, és mindenféleképp várd meg, hogy véglegesítsenek, mert akkor határozatlan idejû szerzõdéssel tudsz tp-re, gyed-re menni, és sokkal jobban jársz. És amíg nem véglegesítenek (nem tudom, mennyi idõ ez a Te esetedben?) adiig nem szólnék semmit, az biztos!!!
Az utolsó mondatoddal kicsit vitatkoznék. Amúgy egyetértek. Én 8 hetesen mentem táppénzre egészségügybõl, mert terhesen nem éjszakázhattam (és nem is akartam) és éjszaka nélkül annyi lett volna a fizetésem mint a táppénz. Akkor meg minek dolgozni!
A kérdező hozzászólása: most vagyok 22 hetes..a hasam még nem akkora nagy hogy akadályozzon bármiben is..úgy érzem még elég sokáig tudnék dolgozni de ha miután rájönnek hogy jön a bab szekálnak nem szívesen maradok.. a hehezetem a következõ ..igazából 1 bejelentett munkahelyem ez..most vagyok a cégnél negyedik honapja3 hónapos próbaidõm volt lejárt ..elvileg már kellett volna véglegesíteni de még nem történt meg..nem tudom mért.. meg akarnak tartani mert nagyon dicsérnek és akit már akartak elküldtek..attól félek ha elõbb jönnek rá hogy terhes vagyok mint véglegesítenek akkor kirúg..ha nem akkor még mindig elég nagy a gáz mert 4 hónapos munkaviszony után mennyi táppénz és gyed fog járni ..??60% ha jól értem?szerintetek mit csináljak várjak míg rájönnek vagy ahogy véglegesít menjek táppénzre??
Én maradnék, míg tudok, míg minden rendben. Sajnos a reakciókat nehéz elõre megmondani. Ha lejárt a próbaidõ, nem rughat ki. Én nem írtam alá próbaidõ után új szerzõdést, a véglegesítés magától érthetõdõ volt. Kéne látni a szerzõdést ugyan... nagyon drukkolok. Egyébként a fõnököm angol, ahol azért sokkal jobban állnak ehhez a kérdéshez. Annak idején elmesélte, hogy az elsõ babánál a 6. hónapig nem szólt. Nyár volt, bõ ruhák, a hasa nem volt nagy és nem volt rosszul. Hát ez nálam nem jött volna be, de azért semmiképp ne izguld túl, esetleg kérdezz rá. Remélem azóta rendezõdött megnyugtatóan. Drukkoltam ;-)
ja, utolsó vagyok... én írtam a 05-15 20:38 válasz is. ;-)
A kérdező hozzászólása: köszi minden választ ..igen azóte rendezõdött ugyanis nekem is ugy van irva a szerzõdésem hogy proba idõ után automatikus a véglesietés. bár még nem tudják hogy baba lesz..de már igy nyugodtabb vagyok..

Felvettek a Szegedi Tudományegyetem TTIK karára, de sajnos halasztanom kell 1 évet, meddig mikor és hol kell ezt bejelentenem?

Illetve kötelességük hagyni hogy halasszak?

Legjobb válasz: Illetve még az is érdekelne hogy jár-e valamilyen következménnyel ha rögtön az elsõ évben halasztok?

A kérdező hozzászólása: Illetve még az is érdekelne hogy jár-e valamilyen következménnyel ha rögtön az elsõ évben halasztok?
A beiratkozásnál lesz olyan rubrika, amit be kell jelölni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Egyetemen (NYME) a szociálás támogatásra való igényt hol kell bejelenteni és mikor?

Legjobb válasz: Általában mindenhol szeptember 20. után kell leadni a kitöltött formanyomtatványt és a csatolt igazolásokat a HÖK-ön.

Általában mindenhol szeptember 20. után kell leadni a kitöltött formanyomtatványt és a csatolt igazolásokat a HÖK-ön.
a hök oldalán lesz kint a pályázat.

Tolatva nekimentem egy Skoda Fabia hátuljának, a bal hátsó lámpa összetört, azt cserélni kell, illetve az autó alján a műanyag löklap betört. Az is cserés. Ebben az esetben mit kell tennem? Hogyan tudom bejelenteni a kárt, és fizet-e a biztosóító?

A károsult tud az esetr?l, nem tesz feljelentést.

Legjobb válasz: Nem egyértelmû számomra, hogy melyik autóban lett a kár. Az alaphelyzet az, hogy te vagy a hibás, kitöltitek a betét lapot, a másik fél leadja a biztosítójánál, az lepapírozza az ügyet a te biztosítódnál, az fizeti a kárt a másik félnek, te meg saját zsebbõl fizeted a saját károdat. Aztán vársz türelemmel, hogy megérkezzen a levél, hogy visszadobnak két bónusz kategóriával. Szvsz, ha nem nagy a kár, lehet, hogy jobban jársz hosszú távon, ha zsebbõl kifizeted, de ez nyilván attól is függ, hogy most mennyit fizetsz és hogy a 2 kategóriás visszacsúszás mennyit jelentene, illetve hogy mit enged meg jelenleg az anyagi helyzeted.

Nem egyértelmû számomra, hogy melyik autóban lett a kár. Az alaphelyzet az, hogy te vagy a hibás, kitöltitek a betét lapot, a másik fél leadja a biztosítójánál, az lepapírozza az ügyet a te biztosítódnál, az fizeti a kárt a másik félnek, te meg saját zsebbõl fizeted a saját károdat. Aztán vársz türelemmel, hogy megérkezzen a levél, hogy visszadobnak két bónusz kategóriával. Szvsz, ha nem nagy a kár, lehet, hogy jobban jársz hosszú távon, ha zsebbõl kifizeted, de ez nyilván attól is függ, hogy most mennyit fizetsz és hogy a 2 kategóriás visszacsúszás mennyit jelentene, illetve hogy mit enged meg jelenleg az anyagi helyzeted.
Aki a kárt okozza kitölti a kárbejelentõt. Leadja a károsult a biztosítójának. Ha elismeri a károkozó a hibát, az is rajta kell, hogy legyen, a biztosító fizet. Szerintem ennyi. Egyébkét tényleg nem egyértelmû kinek milyen kára keletkezett. A saját magadnak okozott kárt úgy rendezed ahogy akarod. Ha volt cascó törésre akkor arra, ha a kár olyan mértékû, vagy zsebbõl javíttatod.

Mikor és hogyan kell a munkáltatónak bejelenteni a terhességet?

"veszélyes" munkahelyen dolgozom, szociális otthonban, félek, bármit elkaphatok, de attól is félek, hogy a munkáltató rossz szemmel nézi, hogy már a terhesség legelején táppénzre megyek...ti mikor jelentettétek be??

Legjobb válasz: Irásban, ajánlott levélben+ e-mailben+ szóban, így be vagy biztosítva.

Irásban, ajánlott levélben+ e-mailben+ szóban, így be vagy biztosítva.
Én a 6. héten jelentettem be szóban, majd a 7. héten írásban. Rövid, lényegre törõ levelet nyújtottam át a közvetlen felettesemnek (annak, aki a szerzõdés szerint utasítási jogkörrel rendelkezik) és aláírattam, lepecsételtettem. Innentõl kezdve a felettesemmel tudattam, õ el tud járni. Ha az információ más illetékeshez nem jut el, az az õ felelõssége, hiszen a "nyilatkozaton" dátum is szerepelt.
Írásban, és minél elõbb, mert akkortól vagy védett. 7.héten jelentettem be, 8.-tól nem dolgoztam.
Én is szociális otthonban dolgoztam. Nekem elsõ 7 hétig csak a közeli munkatársak tudták, hogy babát várok mert néhány dologban muszáj volt, hogy segítsenek. Aztán 8 hetesen egyik percrõl a másikra lettem veszélyeztetett terhes, mert vérezni kezdtem (nem a munka miatt, én akartam tovább dolgozni) így a fõnökömet felhívtam holnaptól nem megyek mert babát várok, szerencsém volt, vár vissza 3 év múlva. Gondold meg jól a táppénz kérdést, mert nagyon kevés, amit eddig elkaphattál azt már úgy sem kapod el. Persze jobb félni. Igazából akkor mész táppénzre amikor szeretnéd, elsõkörben beszéld meg az orvosoddal és kérj papírt tõle, utána kis borítékkal a kezedben amiben írásban közlöd, hogy állapotos vagy és a magzat egészségére való tekintettel xy dátumtól táppénzen leszel. A papír inkább csak formalitás, a legjobb az lenne ha sikerülne megbeszélnetek és nem haragban válnátok el, mert a korai terhesség kimenetele még nagyon képlékeny.

Ha lejárt a Tgyás és a GYed-et igénylem, akkor a munkáltató felé mit kell bejelenteni, kitölteni?

Valóban kell egy fizetetlen szabadságról szóló kérelmet írni?

Legjobb válasz: Nekem az egészségpénztár fog küldeni papirt. Kitöltöm a gyedes igénylést és visszaküldöm. Ennyi.

Nekem az egészségpénztár fog küldeni papirt. Kitöltöm a gyedes igénylést és visszaküldöm. Ennyi.
Ha a munkáltatód tb-kifizetõ hely, akkor küldenek mindet, ha nem akkor az OEP küldi. Ha jól emlékszem nem kellett semmilyen kérelmet írni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Nekem kellett fizetés nélküli szabadságot kérnem. Tegnap óta vagyok gyeden, a múlt héten be kellett mennem a munkahelyemre, kitöltöttem a gyed igénylést, és a fõigazgatónak írnom kellett a kérelmet, hogy a gyerekem mennyi idõs koráig akarok szabin lenni. Nekem a munkáltatóm a kifizetõ.
Az én munkahelyem tb kifizetõ hely, költségvetési szerv, és nekem kellett írnom egy kérelmet a fõnöknek címezve, hogy ilyen nevû, ekkor született gyermekem gondozása céljából annak 2 éves koráig a gyed folyosításának idejére fizetés nélküli szabadságot engedélyezzen. (Ha Te 3 évig akarsz otthon maradni, azt kell írni.) Ezek szerint munkahelye válogatja, így inkább kérdezz rá a munkaügyön, nehogy ott maradj pénz nélkül!
Mindenkinek kell fizetés nélküli szabadságról kérelmet írni a munkáltatónak, mert saját döntéssel a munkáltató nem küldhet fizetetlen szabadságra, anélkül meg nem jár a gyed. A munkáltatónak beküldöd az igénylést, a gyerek iratainak másolatát, és egy papírt, hogy Tisztelt XY, x. hó y. napján született, .. nevû gyermekemre tekintettel fizetés nélküli szabadságot kívánok igénybe venni, x. hó y. napjáig. Köszönettel... Ennyi az egész.
A kérdező hozzászólása: Ezer köszönet, sokat segítettetek!!
Kérelem kitöltése amit a munkáltató kipostáz vagy személyesen fénymásolatokat kell mellékelni és ennyi.
Én pont pénteken küldtem vissza a papírokat a munkahelyemre. Õ a kifizetõ is. A gyed igénylõt kellett 2 példányban kitölteni, meg aláírni egy fizetetlen szabis papírt.

Mi a teendőm, miután eladtam az autómat, kiknél kell ezt bejelenteni, milyen hatóságnak? És mennyi időm van rá?

Veszélyeztetett terhesként muszáj ezt személyesen intéznem, vagy beküldhetem az adásvételit levélben is?

Legjobb válasz: Sajnos csak személyesen lehet, mert átveszi és bélyegzõvel hitelesíti az Okmányiroda. 15 nap van rá. Az eladónak és a vevõnek is le kell adnia. Így már, ha esetleg nem íratják át az autót, akkor sem vesznek elõ téged, mert bizonyítod a lepecsételt adásvételivel, hogy eladtad, sõt be is jelentetted, hogy már nincs a tulajdonodban a gépkocsi.

Sajnos csak személyesen lehet, mert átveszi és bélyegzõvel hitelesíti az Okmányiroda. 15 nap van rá. Az eladónak és a vevõnek is le kell adnia. Így már, ha esetleg nem íratják át az autót, akkor sem vesznek elõ téged, mert bizonyítod a lepecsételt adásvételivel, hogy eladtad, sõt be is jelentetted, hogy már nincs a tulajdonodban a gépkocsi.
A kérdező hozzászólása: És muszáj az állandó lakcímemhez tartozó irodába vinni, vagy mehetek a lakcímkártya szerinti tartózkodási helyemhez tartozóba?
Tavaly õsszel adtam el az egyik autómat, nem vittem sehová az adásvételit. A vevõ átiratta, az idén már a súlyadó se jött ki rá... Meglepõ de néha mûködik a központi nyilvántartás! :) Akkor van gond, ha a vevõ nem íratja át és balhét csinál, mert akkor utólag lehet rohangálni a papírokkal...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!