Találatok a következő kifejezésre: Mikor és használunk (1326 db)

Kaptatok már köhögésre kúpot? Ha igen mit és használt e?

Legjobb válasz: Köhögésre??Sosem hallottam méh ilyet!Eü-t végeztem, de köhögéscsillapító kúpot sosem használtunk!

Köhögésre??Sosem hallottam méh ilyet!Eü-t végeztem, de köhögéscsillapító kúpot sosem használtunk!
A kérdező hozzászólása: Talán Renthodent a neve én is csak hallottam róla, de szeretném tudni a nevét és hogy használ e.
Rectodelt van, de ez a kúp nem köhögésre van, hanem hörgötágító és asztmásoknak szokták adni(szteroid). Mindenféleképp csak orvosi javaslatra használd.

Viburcol kúp mire jó? és használ?

Legjobb válasz: Fájdalom és láz csillapító illetve enyhe nyugtató hatása is van. Tehát fogzáskor nagyon jó például. Nálunk legalábbis bevállt. És igen nagyon jól használ. Van akinél az elsõ pár napban erõsödnek a tünetek de ez minden homeos készítményre igaz mivel a szervezet öngyógyító mechanizmusát segíti. De az én lányomnál ilyen nem volt. Viszont nagyon hatásos. És mivel õ frontérzékeny olyankor túlpörög. Ilyenkor is használ. Persze mint mindent ezt is ki kell próbálni mert ami nekünk bevállt az nem biztos hogy nektek is be fog és fordítva.

Fájdalom és láz csillapító illetve enyhe nyugtató hatása is van. Tehát fogzáskor nagyon jó például. Nálunk legalábbis bevállt. És igen nagyon jól használ. Van akinél az elsõ pár napban erõsödnek a tünetek de ez minden homeos készítményre igaz mivel a szervezet öngyógyító mechanizmusát segíti. De az én lányomnál ilyen nem volt. Viszont nagyon hatásos. És mivel õ frontérzékeny olyankor túlpörög. Ilyenkor is használ. Persze mint mindent ezt is ki kell próbálni mert ami nekünk bevállt az nem biztos hogy nektek is be fog és fordítva.
A kérdező hozzászólása: és ezt hogy kell alkalmazni?mennyit naponta?
Szia! Újra én vagyok. Én maximum hármat adnék bár tényleg nem lehet túl adagolni a homeos szereket de nem hiszem hogy ennél többre szükség lenne. Én csak egyszer adok neki ha kell és éjszakára. Nappal a Chamomilla CH 15-t szoktam neki adni.

Mi a különbség Iphone 4, és Iphone 4s között? Tehát miben különbözik a kettõ egymástól, és használat közben miben különbözik a kettõ egymástól?

Legjobb válasz: Kívülrõl túl sok mindenben nem.Ha megnézed a szélén az ezüst színû csíkot, akkor a sima 4-en 3 db bevágás van, a 4S-en pedig 4 db. Használat közben a gyorsaság, ami szembeötlõ, a 4S gyorsabb, fõleg az új iOS7-tel. Pár dologgal többet tud a 4S, van rajta Siri, illetve a kamera alkalmazásban élõben tud effekteteket rakni a képre. Vagyis pl már exponálás elõtt effektezve látod a képet. Egy-két ilyen apróságbeli különbség van még köztük. Amúgy mivel egyforma rendszert lehet rájuk rakni, kb ugyanazt a telefont fogod a kezedbe látszatra.

Kívülrõl túl sok mindenben nem.Ha megnézed a szélén az ezüst színû csíkot, akkor a sima 4-en 3 db bevágás van, a 4S-en pedig 4 db. Használat közben a gyorsaság, ami szembeötlõ, a 4S gyorsabb, fõleg az új iOS7-tel. Pár dologgal többet tud a 4S, van rajta Siri, illetve a kamera alkalmazásban élõben tud effekteteket rakni a képre. Vagyis pl már exponálás elõtt effektezve látod a képet. Egy-két ilyen apróságbeli különbség van még köztük. Amúgy mivel egyforma rendszert lehet rájuk rakni, kb ugyanazt a telefont fogod a kezedbe látszatra.


Mi a különbség a Want és a Wanna között? Mikor melyiket használjuk?

Legjobb válasz: Want to = Wanna Going to = Gonna Got to = Gotta Don't know = Dunno A wanna, gonna, gotta, dunno és társait inkább szóban használjuk írásban ritkábban, hivatalos papírokon pedig elkerülendõ. Ezek amúgy talán mondhatni, szlengbõl jöttek. A kérdésedben levõ want és wanna egyébként nem "egyenértékûek", a want to és a wanna igen. I don't wanna go to school = I don't want to go to school.

Want to = Wanna Going to = Gonna Got to = Gotta Don't know = Dunno A wanna, gonna, gotta, dunno és társait inkább szóban használjuk írásban ritkábban, hivatalos papírokon pedig elkerülendõ. Ezek amúgy talán mondhatni, szlengbõl jöttek. A kérdésedben levõ want és wanna egyébként nem "egyenértékûek", a want to és a wanna igen. I don't wanna go to school = I don't want to go to school.
A kérdező hozzászólása: Áhh értem már, nagy segítség volt, köszönöm a részletes magyarázatot :)

Szárítógépet használók! Mivel és hogyan takarítottátok/tisztítottátok ki szárítógépeteket elsö használat elött?

És késöbb kell majd?

Legjobb válasz: Elsõ használat elõtt? Ha újan veszed akkor tiszta. Utána pedig ecset + kompresszor, amikor volt kéznél.

Elsõ használat elõtt? Ha újan veszed akkor tiszta. Utána pedig ecset + kompresszor, amikor volt kéznél.
Áttöröltem egy nedves ruhával a dobot, és kész. Szerintem ennyi elég. Vazeratti szerintem félreolvasta, és számítógépre gondolt :) Legalábbis én nem takarítom ecsettel-kompresszorral a szárítót, csak a pc-t :)
NEM OLVASTAM FÉLRE (talán egy picit) ÉN A SZÁRÍTÓGÉPET IS ÍGY TAKARÍTOM, JÓ? :D
Elnézést, végül is biztos lehet úgy is :) Kinek hogy kényelmes :D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Ezt az ecset-kompresszor dolgot elsõre nem is értettem... :)

A merevlemez mikor és mire használja a 16 vagy 32 esetleg 64MB-os pufferjét?

Legjobb válasz: Állandóan használja, mivel az olvasófejek csak a lemez egy adott pontját tudják olvasni egy pillanatban. Tehát szükség van egy köztes tárolóra, ahova bekerül az adat elõolvasással és a gép onnan nyitja meg a dolgokat.

Állandóan használja, mivel az olvasófejek csak a lemez egy adott pontját tudják olvasni egy pillanatban. Tehát szükség van egy köztes tárolóra, ahova bekerül az adat elõolvasással és a gép onnan nyitja meg a dolgokat.
és a nagy puffer akkor jön jól, amikor sok kicsi fájllal dolgozol, például képeket másolsz
A lényegük az, hogy az adatok olvasása és feldolgozási/kiolvasási ideje nem egyenletes, akkor addig tárolni kell az adatokat. Olyan célra is használható, hogy elõre olvasásnál a szükségesnél több adatot tároljunk ideiglenesen, mert feltételezhetõen késõbb szükség lesz azokra az adatokra.

Kinek mi a napi/heti/havi szépségápolási szokásai? Miket és milyen márkájú termékeket használ hozzá? Hányszor jár kozmiba, fodrászhoz, stb? Milyen trükkjei vannak?

Legjobb válasz: Ami fix: naponta nappali krém, fodrász 4 hetente. û Félévente teljes arctisztítás kozmetikussal, évente, félévente pedikûr. Körmöshöz nem járok. Arcradír, maszk otthon, amikor idõm van és szükségét érzem. Kozmetikusnál fazongyanta, szemöldök ahogy van kedvem, idõm, de havonta 1x mindenképpen. A többi szõrtelenítést borotvával, epilátorral és csipesszel megoldom otthon. Ha van kedvem, akkor megcsináltatom a kozmetikussal. Én FLP-s, Sonya termékeket, dekorkozmetikumokat használok, itt megtalálod õket: http://www.flpshop.hu/fooldal.html. A trükk a kevesebb több, vagyis a lehetõ legkevesebb kencével oldom meg és nagy figyelmet fordítok a belsõ vitaminpótlásra és az elegendõ víz fogyasztására (belsõ hidratálás). 31N

Ami fix: naponta nappali krém, fodrász 4 hetente. û Félévente teljes arctisztítás kozmetikussal, évente, félévente pedikûr. Körmöshöz nem járok. Arcradír, maszk otthon, amikor idõm van és szükségét érzem. Kozmetikusnál fazongyanta, szemöldök ahogy van kedvem, idõm, de havonta 1x mindenképpen. A többi szõrtelenítést borotvával, epilátorral és csipesszel megoldom otthon. Ha van kedvem, akkor megcsináltatom a kozmetikussal. Én FLP-s, Sonya termékeket, dekorkozmetikumokat használok, itt megtalálod õket: http://www.flpshop.hu/fooldal.html. A trükk a kevesebb több, vagyis a lehetõ legkevesebb kencével oldom meg és nagy figyelmet fordítok a belsõ vitaminpótlásra és az elegendõ víz fogyasztására (belsõ hidratálás). 31N
Én semmi kencét nem kenek magamra. Se arckémet, pattanástalanítót, hidratálót. Ha nagyon szükségesnek érzem akkor aloeverás tisztitó arcmaszkot teszek fel, de ez 1 évben kb. 2x fordul elõ. Sminkelni rendszeresen (ha megyek valahová, otthon nem)sminkelek. Több féle terméket használok, nincs kedvencem. Kozmetikushoz 3 hetente járok gyantáztatni. De ez is változó, mert lehet kevesebb vagy több is:) A napi rutin nálam nagyon egyszerû... fürdés, fogmosás, (hajmosás) smink:)
Lényegében: -napi: reggel és este arcmosás arctisztítóval, fogmosás, fürdés, testápoló (nem feltétlen minden nap), nappali-éjszakai arckrém -heti: arcradírozás, arcpakolás, hajmosás legalább heti 2x (attól függ mennyire "koszolódik", vagy zsírosodik be a hajam), kéz és lábköröm, illetve szemöldökigazítás. Ja meg arcgõzölés. -havi: hajfestés - házilag megoldva, na meg a hajam is magamnak vágom Változó milyen termékeket használok, de a leggyakrabban elõforduló márkák: Anaconda, Garnier, Dove, Balea Kifejezetten "trükk" nem nagyon jut eszembe, max az, hogy olívaolajas-tojásos arc és hajpakolást szoktam alkalmazni a leggyakrabban.
naponta: http://www.pharmacyathand.co.uk/media/gbu0/prodlg/3574660156.. hetente: barackmagos bõrradír, aminek nem tudom, a "márkáját", a kozmetikustól vesszük és szemöldökszedés a kozminál havonta: arckezelés kozemikusnál a szõrtelenítás otthon történik epilátorral és borotvával. L/17
én mindennap sminkelek, de így nyáron csak a szememet, maccosmetics cuccokkal, szempillaspirál armani, õsszel télen szeretem az alapozóikat is. szemöldökömet én szedem, de a kis "szöszöket"havi 1* leszoktam gyantáztatni.többi testrész is havi 1*-i gyanta. havi 1* fodrász, pedikûrös, a kezeimen szépen megtudom és is csinálni. fél évente arctisztítás, arccsiszolás
Én 3 hetente járok kozmetikushoz és körmöshöz. Fodrászhoz csak két havonta.Mindennap használok az arcomra egy pattanásmegelõzõ krémet ami az avonból van és hozzá a tonikot meg a többi napi alap tisztálkodás persze...2naponta járok szoliba bár most nyáron csak ha rossz idõ van van vagy ha nincs idõm napozni.Nyáron nem sminkelek csak egy kis hidratáló arckrém és szempillaspirál. Kozmetikusnál gyantáztatok szóval azzal nekem nem kell foglalkoznom... 18/L

Ki mire szokta használni az FLP-s Aloe Activatort és az First-öt? Mi az amire már próbáltátok és használt (a kislányom 22 hós és lassan megszületik a pici tesó is, mire lesz majd jó ez a két szer? )?

Legjobb válasz: a first -öt én használom ha kipirosodik a feneke, de bármilyen bõrproblémára jó. Az activátorral bekenem az ínyét amikor jön a fog, de beteges idõszakban itatom is vele...jó fülbe is...én csak ajánlani tudom

a first -öt én használom ha kipirosodik a feneke, de bármilyen bõrproblémára jó. Az activátorral bekenem az ínyét amikor jön a fog, de beteges idõszakban itatom is vele...jó fülbe is...én csak ajánlani tudom
Szia.A First-öt lehet a kozmóra a hajára fujni, ha kipirosidik a feneke, ha valami seb van rajta.Én amikor megkarmolja magát, azt is ezzel szoktam bekenni, és estére már nem is látszik.De csöppenthetsz a fülébe a fáj és az orrába ha meg van fázva.Gyulladáscsökkentõ hatása van, ezért szinte mindenre jó.Én most torokfájással küszködtem.Ezzel fujtam be és 2 nap alatt elmúlt.Régen ez 1 hét volt nekem. Az aktivátort a hasfájására használtam, nagyon klassz.de ha jön a foga arra is kitûnõ.De ezzel is cseppenthetsz az orrába ha meg van fázva. Én nagyon örülök, hogy van nekem.Egyre többre merem használni.
A First bármilyen bõrproblémára lehet használni (csípés, kiütés, izzadás miatti kipirosodás). Egyedül hámlásra ne használd, mert szárítja a bõrt. Ha egy kicsit megkapja a nap a babót, be lehet kenni a bõrét, és szépen elmulasztja a pirosodást. Az Activator fogzásra, fülbe, orrba, de hasfájásra is. Nincs valami jó íze, de higítva elég tûrhetõ.

Használ valaki Ökonetes terméket a babájánál? Ha igen, mit és mire?

Legjobb válasz: Szia! Grapefruitmag cseppet minden szopinál cseppentek a mellemre születése óta, lekopogom, nem volt eddig beteg! Egyszer volt náthás, akkor a Mirtill krém segített. Meg beszereztem egy Compound Herbal Biotic-ot, ami betegségekre jó, de ne legyen rá szükség! Ja és az Ökonet víztisztítóját használom, abból kap vízet. Jó egészséget! 4,5 hós anyuka

Szia! Grapefruitmag cseppet minden szopinál cseppentek a mellemre születése óta, lekopogom, nem volt eddig beteg! Egyszer volt náthás, akkor a Mirtill krém segített. Meg beszereztem egy Compound Herbal Biotic-ot, ami betegségekre jó, de ne legyen rá szükség! Ja és az Ökonet víztisztítóját használom, abból kap vízet. Jó egészséget! 4, 5 hós anyuka

Ha az utcán egy ismeretlen wifiére felmegyek, és használom a netet akkor a wifi tulajdonosa azt tudja hogy én használom a wifijét? Esetleg látja hogy mit művelek a telefonomon?

el?re is köszi a válaszokat

Legjobb válasz: Szerintem nem. Én sem látom, hogy tesóm mit csinál a másik szobában a gépén.

Szerintem nem. Én sem látom, hogy tesóm mit csinál a másik szobában a gépén.
Ha nem védte le jelszóval és akárki tudja használni az általa megosztott netet, akkor az az õ problémája, az õ pénzén netezel, de az is, aki ugyanúgy rácsatlakozik, mint te.Ha elég okos, akkor észre fogja venni, hogy lecsökkent a sávszél, mert esetleg más is használja, de gyanítom, hogy nem, mert akkor arra is képes lett volna, hogy levédje a routerét jelszóval.Látni nem látja, hogy ki mit csinál, hacsak nem ordítasz be az ablakán, hogy nézze meg, hogy mit böngészel az õ kontójára... Ha meg egy röhejesen egyszerû jelszóval védte le, amit véletlenül kitaláltál, akkor is az õ problémája, nem a tiéd.
Ha védtelenül hagyja a wifit, akkor vagy nem ért hozzá, vagy nagyon is ért hozzá. Elõzõ esetben nem kell félned. Utóbbi esetben minden adatot tud logolni és megnézni, amit titkosítatlanul küldesz. A jelszavakat jellemzõen nem látja, de pl az e-mailek tartalmát, amiket megnézel el tudja olvasni.
A kérdező hozzászólása: okés köszi nem amugy nincs jelszóval levédve...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!