Találatok a következő kifejezésre: Mikor és fogadták el (32 db)

Adtok vagy/és fogadtok el borravalót, csúszópénzt? Mikor és miért csináljátok?

Legjobb válasz: Ne általánosíts (elõttem szóló). Felszolgáló vagyok ötcsillagos szállodában, nem csak lebaxom tányért a vendég elé. A különlegesebb fogásokat az asztal mellett készítjük el. Flambírozunk, filézünk (tudod, hogy ne dobd fel a pacskert a szálkától a torkodban), még egy egyszerû sajttál elkészítése is hosszadalmas amíg elmesélem mind a tizenöt fajta eredetét és ízvilágát. A borokról tartott kiselõadásokról meg ne is beszéljünk. Csak hogy, tudd mit is fogyasztasz illetve hogy mindent a megfelelõ szósszal,körettel, aperitiffel, borral élvezhess. Arról meg nem is beszélek hogy nem egy bankban melózok ahol zárás elõtt két perccel már szinte meggyilkolnak a szemükkel holott az egész ügyintézés kb 3 perc. Nálunk ha a 22.30-as zárás elõtt bejön valaki biztos, hogy órákban mérhetõ a túlóra amit a cég nem fizet. Nekem ne mondd h ne fogadjak el borravalót. Én úgy fogalmaznám meg: azt kell mérlegelni mennyit dolgoznak az én személyes kiszolgálásomért, megelégedettségemért. Egy postás pl aki átnyújtja a pénzt számomra semmi extrát nem tesz le az asztalra. Egy szülészorvos aki világra segíti a gyermekedet viszont nagyon is. Az aluljáró pizzaszeletes árusítójának sem érzem miért kéne...

Ne általánosíts (elõttem szóló). Felszolgáló vagyok ötcsillagos szállodában, nem csak lebaxom tányért a vendég elé. A különlegesebb fogásokat az asztal mellett készítjük el. Flambírozunk, filézünk (tudod, hogy ne dobd fel a pacskert a szálkától a torkodban), még egy egyszerû sajttál elkészítése is hosszadalmas amíg elmesélem mind a tizenöt fajta eredetét és ízvilágát. A borokról tartott kiselõadásokról meg ne is beszéljünk. Csak hogy, tudd mit is fogyasztasz illetve hogy mindent a megfelelõ szósszal, körettel, aperitiffel, borral élvezhess. Arról meg nem is beszélek hogy nem egy bankban melózok ahol zárás elõtt két perccel már szinte meggyilkolnak a szemükkel holott az egész ügyintézés kb 3 perc. Nálunk ha a 22.30-as zárás elõtt bejön valaki biztos, hogy órákban mérhetõ a túlóra amit a cég nem fizet. Nekem ne mondd h ne fogadjak el borravalót. Én úgy fogalmaznám meg: azt kell mérlegelni mennyit dolgoznak az én személyes kiszolgálásomért, megelégedettségemért. Egy postás pl aki átnyújtja a pénzt számomra semmi extrát nem tesz le az asztalra. Egy szülészorvos aki világra segíti a gyermekedet viszont nagyon is. Az aluljáró pizzaszeletes árusítójának sem érzem miért kéne...
én is pincér vagyok, abból élek, mert az alapbér meghalni sem elég, nem még a lakbért fizetni. :) szóval én fogadok is el, de általában adok is mindenütt, ha szimpatikus az eladó, akkor még boltban is.
Egyetértek az elõttem szólóval. Nekem kicsit más a tapasztalatom. Eladóként dolgozok egy üzletben és sokszor csak azért hagyják ott a "borravalót" mert 10 ft-ra vagy 5 ft-ra végzõdik a visszajáró és azt nem teszik el, hanem meghagyják "nekem". A poén az, hogy be kell tennem egy közös dobozba, amibõl kávét vesznek a lányok magunknak...de én nem kávézok :P Szóval így jártam. Különben megpróbálok mindenkivel kedves, tisztelettudó, mosolygós lenni és gyorsan kiszolgáni de ez inkább természetes dolog, mint plussz "szolgáltatás" szerintem.
A postások egy jó része pont a "pénzesutalványokból jutó jatt" okán postás...
Ápoló vagyok és soha nem fogadtam el pénzt és nem is fogok.Ebbõl az elvembõl kifolyólag viszont soha nem is adok.A boltban is megvárom míg odaadják az 5 ft-ot is és a pincérnél is megvárom, hogy elõkotorja az aprót.
Olyat hogy például a postásnak amiért kihozta a nyugdíjat vagy a pincérnek amiért kihozta a kaját azért biztos nem mert az a dolga. Azért fizetik. ha cserébe több kaját hozna vagy nem köpne bele akkor már szivesebben adnék.
Pultos voltam, sokszor kaptam borravalót, elfogadtam, de soha nem vártam el, hogy adjanak. Ha olyan helyen járok, akkor adok én is, legyen ez akkor pl egy pultos, a postásnak is, azaz akiknek nem 10 000-kel kell tömni a zsebét, orvosnak nem adtam még soha, de csak háziorvoshoz járok, oda is ritkán.
A kérdező hozzászólása: tegnap 23:37 de miért nem fogadsz el ?? nehogy azt mond hogy a 80000ftböl meg élsz ??
Ja? Hát akkor velem szívnának. Igaz, sokszor van, hogy az ajánlott levelet is csak úgy bedobják a postaládába. Hehe. Hát, egálban vagyunk.
Étteremben mindig adok, ha nincs baj a kiszolgálással (nem gyorsétteremben). Meg persze taxisnak, ha rosszsorsom rákényszerít, hogy azzal menjek. Ez így szokás. Kórházban is adtam, de olyankor az ember örül is, ha meggyógyul. Postásnak? Na, ilyenrõl még nem is hallottam. Van, aki annak is ad?
Hát ennyi erõvel egy tanító is kaphatna hálapénzt!!!!!!
23, 37-vagyok. Hidd el annyiból élek.Azért nem fogadok el, mert adni akkor akarnak amikor bent vannak, és ez csak azzal járna, hogy ugráltatnának, pedig így is ki van nyalva a fenekük.Meg valahogy olyan érzése van az embernek mintha ezt mondanák"nem végzed normálisan a munkád, nesze itt van egy kis pénz és ugrálj körbe jobban" Pedig tényleg sokat dolgozunk és a legjobb tudásunkat nyujtjuk, tehát megalázó a helyzet.Remélem érthetõen írtam.lejön az amit ki akarok fejezni.

12 éves vok mit csináljak szerelmes vok és nem merem megmondani a csajnak a csaj nagyon aranyos. A virágot se fogadta el amikor anyukám elött téptem neki mit jelent ez?

Legjobb válasz: "A virágot se fogadta el amikor anyukám elött téptem neki mit jelent ez?"MI VAN? Nemár hogy anyád elõtt udvarolj. Tuti ezzel hoztad zavarba! Meg mi az hogy tépted neki? Hülye vagy te? Jóhogy nem fogadja el ha kitéped azt a kezébe nyomnád. Menj el hozzá egy RENDES csokor virággal és magyarázkodj.

"A virágot se fogadta el amikor anyukám elött téptem neki mit jelent ez?"MI VAN? Nemár hogy anyád elõtt udvarolj. Tuti ezzel hoztad zavarba! Meg mi az hogy tépted neki? Hülye vagy te? Jóhogy nem fogadja el ha kitéped azt a kezébe nyomnád. Menj el hozzá egy RENDES csokor virággal és magyarázkodj.
Lehet zavarban volt vagynemtudom de ha szerelmes vagy akor mondmegneki szerintem ez a legegyszerübb:) amugy osztálytársad a lány?
Hüje liba nem akar komoj kapcsolatot anyäd elöttCsak dugni akar nem virägotUgyhogy mäst nyujts neki
Szia! Az elõttem szólókat felejtsd el. Szerintem beszélgess vele, hogy jobban megismerd, mi érdekli ilyesmi, aztán hívd meg egy üdítõre, fagyizni, késõbb moziba, szóval így szép lassan és ha elmegy és jól kijöttök akkor minden kialakul, csak ne siettesd, ismerjétek meg egymást. És szerintem erenyos ha nem drága puccos csokrot viszel neki, hanem kerti virágot, csak ne elõtte szedd le és nem anyud elõtt add oda neki.

Valaki segitene? 13 éve dolgozom egy vállalatnál. Elköltöztem és ezért nem tudok bejárni. Pici 4 éves fiam hajnali 4-kor nem tudom elhelyezni. Azonnali hatályú felmondást írtam de azt nem fogadták el mondván ilyen nincs. Mit tudok tenni?

Közben találtam helyben munkahelyet de addig nem tudnak felvenni.Folyamatos zaklatásnak vagyok kitéve a cégtõl mert hivogatnak?hogy ez nem létezik vegyem fel a munkát!!!Táppénzre mentem egy hetet majd önkényesen kiadtak egy hét szabit!Átléptem a szabadság korlátot is már.Mit tegyek?Ha nem megyek be 3 nap igazolatlan után tényleg ki kell,hogy rugjanak?Mit tegyek a zaklatásos telefonokkal?A fõnököm megmondta,hogy nem enged el!Az Õ fönökét is befolyásolja.Hogyan tudnék szabadulni??Ha valaki tud segítsen kérem!Tisztelettel:ica

Legjobb válasz:
"Elköltöztem és ezért nem tudok bejárni. Pici 4 éves fiam hajnali 4-kor nem tudom elhelyezni." Hát ez bizony tényleg a te problémád. Megtehetted volna, hogy nem költözöl el vagy gondoskodhatnál a pótlásról (pl babysitter 4-tõl 6-ig). "Azonnali hatályú felmondást írtam de azt nem fogadták el mondván ilyen nincs." Mit írtál alá a szerzõdésben, mekkora felmondási idõt? Ha aláírtál x hónapot, akkor bizony azt le kell dolgoznod, vagy különben kirúghatnak és ugrott a végkielégítésed (más hátránya nincs). "Közben találtam helyben munkahelyet de addig nem tudnak felvenni" Dehogynem tudnak. Lehet 2 munkahelyed egyszerre. Amíg az elsõ helyen nem válnak meg tõled, addig "mellékállás"-ban tudnak foglalkoztatni (az is lehet 8 órás és - mivel egyes járulékokat a másik munkahelyen vonnak - a 2. cégnek kevesebbe fájnál). Ha meg az elsõ cégnél megvan a felmondásod, akkor átvesznek fõállásúba. "Ha nem megyek be 3 nap igazolatlan után tényleg ki kell,hogy rugjanak?" Tegyük fel igen. De ha kirúgnak akkor mi történik? Pont az amit szeretnél, hogy ne legyél alkalmazásban a cégnél. "Mit tegyek a zaklatásos telefonokkal?" Ne vedd fel a telefont, ha a fõnököd hív.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Elköltöztem és ezért nem tudok bejárni. Pici 4 éves fiam hajnali 4-kor nem tudom elhelyezni." Hát ez bizony tényleg a te problémád. Megtehetted volna, hogy nem költözöl el vagy gondoskodhatnál a pótlásról (pl babysitter 4-tõl 6-ig). "Azonnali hatályú felmondást írtam de azt nem fogadták el mondván ilyen nincs." Mit írtál alá a szerzõdésben, mekkora felmondási idõt? Ha aláírtál x hónapot, akkor bizony azt le kell dolgoznod, vagy különben kirúghatnak és ugrott a végkielégítésed (más hátránya nincs). "Közben találtam helyben munkahelyet de addig nem tudnak felvenni" Dehogynem tudnak. Lehet 2 munkahelyed egyszerre. Amíg az elsõ helyen nem válnak meg tõled, addig "mellékállás"-ban tudnak foglalkoztatni (az is lehet 8 órás és - mivel egyes járulékokat a másik munkahelyen vonnak - a 2. cégnek kevesebbe fájnál). Ha meg az elsõ cégnél megvan a felmondásod, akkor átvesznek fõállásúba. "Ha nem megyek be 3 nap igazolatlan után tényleg ki kell, hogy rugjanak?" Tegyük fel igen. De ha kirúgnak akkor mi történik? Pont az amit szeretnél, hogy ne legyél alkalmazásban a cégnél. "Mit tegyek a zaklatásos telefonokkal?" Ne vedd fel a telefont, ha a fõnököd hív.


Mikor és hol fogadták el Európa első alkotmányát?

(tudom, google a barátom, de nem találtam sehol) Köszönöm a segítséget előre is!

Legjobb válasz: Európa elsõ írott alkotmányát , ha jól tudom , Lengyelországban fogadták el 1791-ben . Ez a májusi alkotmány volt és a lengyel-litván unió alkotmánya volt .

Európa elsõ írott alkotmányát , ha jól tudom , Lengyelországban fogadták el 1791-ben . Ez a májusi alkotmány volt és a lengyel-litván unió alkotmánya volt .
nehéz megmondani... de a magyar történelem elsõ alaptörvénye, az aranybulla volt .
Nekem valamelyik Itáliai városállam dereng, még a kései középkorból.
A lengyel alkotmány volt a világ elsõ alkotmánya.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!
Izlandon 720-ban.

Honnan tudhatom meg, hogy melyik válaszomat nem fogadták el? És mit tehetek, ha méltánytalanul nem fogadták el?

Tegnapig még 100%-ban jó válaszokat adtam, ma már csak 94%-ra taksál a rendszer. Valahol nem fogadták el egy vagy több válaszomat, de fogalmam sincs, hogy hol. Egy tippem van, hogy egy logikai feladatban durván leszólt egy olyan, aki kiderült, hogy még a feladatot se értette meg. EZ esetben méltánytalanul utasították el a válaszom, s ha nincs reklamációs lehet?ségem, az nem egy korrekt dolog.

Legjobb válasz: Ezzel kár foglalkoznod. De amúgy ha megnézed a kérdéseket, ahova eddig válaszoltál, láthatod, hogy hol szavaztak le. (nekem több olyan volt, hogy válaszoltam normálisan, meg rajtam kívül többen, és mindenki le volt szavazvaXD)

Ezzel kár foglalkoznod. De amúgy ha megnézed a kérdéseket, ahova eddig válaszoltál, láthatod, hogy hol szavaztak le. (nekem több olyan volt, hogy válaszoltam normálisan, meg rajtam kívül többen, és mindenki le volt szavazvaXD)
én is így kezdtem, pedig hasznosak a válaszaim xD
Lefele mindig szívesebben értékelnek, hiába írod a frankót, ha nem azt akarta hallani a kérdezõ, akkor lepontoz. :S Már én sem foglalkozom vele.
Sokan azzal élik ki magukat, hogy lepontoznak mindenkit. Na de a kérdés: miért válaszolsz? Hogy százalékot szerezz, vagy hogy segíts másokon? Ha az elsõ, az esetben [Moderált szöveg (nem akarom leírni, mert törlik)], ha pedig a második, akkor kit érdekel a százalék? ;) Úgyse marad 100%, hiába adsz 100%-ig hasznos választ, valaki úgyis lepontoz, vagy irigységbõl, vagy f...ságból.
Haha... Itt mindenkit lepontoznak, aki kicsit is értelmesebb vagy tehetõsebbnek/szebbnek mondja magát... Az emberek kilökik azokat maguk közül, akik nem ugyanolyanok mint õk - eszesebbek, gazdagabbak, szebbek. Ne is foglalkozz vele... én is 78-85 között mozgok.
Hatalmas probléma ez:D.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Mivel aránylag új vagyok itt, még nem tudom, mi hogyan van. Az elég sértõ, ha igazam van és mégis engem állítanak be hülyének. És csak a kérdezõ értékelhet? Mintha nekem engedné értékelni mások kérdéseinek válaszait is...

Ha leszokna a kisfiam a ciciről (anyatejről) és eddig nem ivott még tehéntejet (nem fogadta el), akkor nem gond, ha nem iszik tejet egyáltalán? Ha cicin aludt el eddig, akkor mi lesz ezután? 2 éves múlt.

Legjobb válasz: Én is hasonlóképpen voltam. A kicsim a cicin aludt be esténként. Aztán egyszer csak már nem aludt el azon. Kaptunk, hallottunk, olvastunk mindenféle jó tanácsot, hogy így altassuk, úgy tegyük le. Végül az vált be, hogy az esti lefekvés elõtt még van kis játék. Utána "szertartásos" elköszönés-jó-éjszakát apától és a nagyitól. Majd fel a hálóba. Ott még általában körbe mászkál 1-2 kört, de magától odajön, hozzám bújik. Na, akkor lehet lerakni. Kis simi és már alszik is rendszerint. Tej: mi ugyan csak 14 hónaposak vagyunk, de nem adok neki. Õszintén: ellene vagyok. Ezért én nem tartom tragédiának, hogy nem isztok tejet egyáltalán. (Spec én is utálom és nem is bírom) Viszont rengeteg sajtot, joghurtot, stb tejterméket fogyasztunk, a baba is, én is.

Én is hasonlóképpen voltam. A kicsim a cicin aludt be esténként. Aztán egyszer csak már nem aludt el azon. Kaptunk, hallottunk, olvastunk mindenféle jó tanácsot, hogy így altassuk, úgy tegyük le. Végül az vált be, hogy az esti lefekvés elõtt még van kis játék. Utána "szertartásos" elköszönés-jó-éjszakát apától és a nagyitól. Majd fel a hálóba. Ott még általában körbe mászkál 1-2 kört, de magától odajön, hozzám bújik. Na, akkor lehet lerakni. Kis simi és már alszik is rendszerint. Tej: mi ugyan csak 14 hónaposak vagyunk, de nem adok neki. Õszintén: ellene vagyok. Ezért én nem tartom tragédiának, hogy nem isztok tejet egyáltalán. (Spec én is utálom és nem is bírom) Viszont rengeteg sajtot, joghurtot, stb tejterméket fogyasztunk, a baba is, én is.
Van babatej azt próbáld meg!
Mar ebben a korban nem fontos a "cumis" etkeztetes. Neki egyenlore a "cici" hianyzik, de majd idovel beletorodik, hogy nincs es akkor elfogadja a tehen tejet is.
A kérdező hozzászólása: Köszi, és mi lesz az altatással?

Melyik HA tápszert fogadta el a babád? Mi eddig a Beba Ha1-t és 2-t próbáltuk, de mostantól sztrájk van. Lehet hogy végig kell majd próbálni az összeset? Ez óriási kiadás.

Legjobb válasz: Kiegészítésként elõször Nestle Beba HA 1-et írt fel az orvos, ette szépen. Utána mivel 6 hónapos elmúlt, Beba 2-t vettünk, azt is eszi. Szóval nálunk eszi, és az összes orvos ismerõsöm azt mondta hogy a Beba Pro a legjobb jelenleg a piacon. Ha nem fogadja el a gyermeked, lehet az íze miatt van, egy kicsit kesernyés :( A védõnõ talán tud segíteni s mintát adni. De ha nem, akkor sajnos meg kell venni s próbálgatni. Esetleg a lakóhelyeden lévõ kismamákkal beszélj, hogy adjanak 1-1 adagot, próbaképpen. Nem hiszem hogy ne adnának :)

Kiegészítésként elõször Nestle Beba HA 1-et írt fel az orvos, ette szépen. Utána mivel 6 hónapos elmúlt, Beba 2-t vettünk, azt is eszi. Szóval nálunk eszi, és az összes orvos ismerõsöm azt mondta hogy a Beba Pro a legjobb jelenleg a piacon. Ha nem fogadja el a gyermeked, lehet az íze miatt van, egy kicsit kesernyés :( A védõnõ talán tud segíteni s mintát adni. De ha nem, akkor sajnos meg kell venni s próbálgatni. Esetleg a lakóhelyeden lévõ kismamákkal beszélj, hogy adjanak 1-1 adagot, próbaképpen. Nem hiszem hogy ne adnának :)
Nekem végig kellett próbálnom:(Egy délután alatt 10 ezer ment el, mire a kisasszony el tudta dönteni melyiket hajlandó megenni.A Humama Ha2 nyert.

Mikor és hogyan fogadtad el Jézust megváltódnak?

A megtérésed története érdekelne.

Legjobb válasz: En meg csak most probalkozom, de nekem is hasonlo a tortenet.Nalam az a durva, hogy az egesz csaladom vallasos, ilyen suliba jartam, egesz geyrekkoromban ez vett korul, megsem erdekelt soha, sot egyenesen nyugnek tartottam.Aztan kikerultem a nagyvilagba, rossz tarsasag, kabitoszer, es eleg gazos dolgok, aztan panikbeteg lettem, depresszios, es akkor kezdtem el megint foglalkozni ezzel a dologgal.Es bar meg nagyon az elejen vagyok,de ugy tunik, hogy menni fog, pl azota tudatosan sokkal normalisabb eletet elek.Nem mondom, lehet sot biztos, h lesznek meg hullamvolgyek az eletemben, de en most mindent erre tettem fel.

Mert nincs tortenete.Egyszeruen egy nap arra gondoltam, hogy azt akarom, h megvaltozzanak a dolgok, nem akarok tovabb igy elni, es arra gondoltam, h mivel annyi mindent kiprobaltam mar eletemben, miert ne adnek egy eselyt az Ur Jezusnak is?Akkor evek utan ujra elkezdtem imadkozni, es ugy tunik, meg is hallgat.Valami tenyleg megvaltozott.Peldaul mar kibirom, h ne kabitoszerezzek, ne igyak...persze ehhez a sajat erod is kell, de egyszer azt hallottam egy filmben, hogyha Istentol batorsagot vagy erot kersz, akkor helyzeteket ad neked, amiben megmutathatod, hogy eros vagy es bator.en mindig erre gondolok.
En meg csak most probalkozom, de nekem is hasonlo a tortenet.Nalam az a durva, hogy az egesz csaladom vallasos, ilyen suliba jartam, egesz geyrekkoromban ez vett korul, megsem erdekelt soha, sot egyenesen nyugnek tartottam.Aztan kikerultem a nagyvilagba, rossz tarsasag, kabitoszer, es eleg gazos dolgok, aztan panikbeteg lettem, depresszios, es akkor kezdtem el megint foglalkozni ezzel a dologgal.Es bar meg nagyon az elejen vagyok, de ugy tunik, hogy menni fog, pl azota tudatosan sokkal normalisabb eletet elek.Nem mondom, lehet sot biztos, h lesznek meg hullamvolgyek az eletemben, de en most mindent erre tettem fel.
elozo elet alatt azt ertem, ahogy azelott eltem, mielott ugymond megtertem volna.
Elozo vok, meg annyit fuznek hozza, hogy igazabol pont a rossz dolgok kapcsan ertettem meg, hogy ez nem egy unalmas dolog, hanem pont hogy egy remenysugar, arra, hogy valtozzanak a dolgok.amugy abban biztos vagyok, h csak sajat erombol nem tudnek megvaltozni, annyit probaltam, de nem ment.Mostmar ertem, h pl templomba jarni sem egy szukseges rossz, hanem azert megyek oda, mert erdekel amirol beszelnek, de sztem ehhez vmilyen szinten fel kell noni, meg at kell elni par dolgot.Nem azt akarom ezzel mondani, hogy csak azok lehetnek jo keresztenyek, akik azelotti eletukben rosszak voltak, de talan ok-mivel ismerik a masik oldalt is, konnyebben aterzik a dolgokat, es jobban tudnak vagyni egy masmilyen eletre.
kb 2 éve. már 3. éve kábítóztam, és endszeresen "elrepültem" a messzeségbe, és sokszor elgondolkoztam, hogy egy 100000km/ órás sebességgel száguldó golyón vagyok. de honnan jött? hová megy? miért? sohasem voltam vallásos, a bibliát elavult könyvnek tartottam, de egy barátom hatására elkezdtem tanulmányozni a bibliát. mivel a felmerült kérdéseimre válaszokat kaptam a bibliából, elhittem, hogy az azé a Teremtõé, aki megalkotta a földet, és az embrert is. ezáltal Jézust is elfogadtam.
hullámvölgyek biztos lesznek, de "aki mindvégig kitart, az részesûl megmentésben" mondta Jézus. a történetet kihagytad. mi történt?
hol hallottál arról, hogy volt elõzõ életed? a templomban?
Amugy visszaterve az elozo temara, szerintem igenis minden embernek van lelkiismerete, csak sokan elhallgattatjak, nem foglalkoznak vele, mert nem hisznek Istenben, es ugy vannak vele, hogy az egesz egy humbug, es nem kell majd sosem felelni a buneikert.De pont ez a jo a vallasban, hogy te dontod el, hiszel-e vagy sem, az Ur Jezus felkinalja a lehetoseget, ha nem elsz vele, nem eroszakolja rad senki.Egyedul a tied a dontes.
Itt egy jó könyv, ha van kedvetek nézzétek meg: http://mek.oszk.hu/05300/05394/05394.htm
Én 2004 nyarán, 19 évesen, tértem meg, egy keresztény táborban. Az volt a 4. évem ott, elõtte egyáltalán nem érdekelt Isten, nem hívõ családban nõttem fel, és ha szóbakerült a kereszténység valahogy, akkor a reakció az volt: "hülyeség, nem érdemes vele foglalkozni", és mivel mindíg ezt hallottam én is így gondoltam. Szerettem/szeretek kosarazni, és egyik haverom elhívott egy kosárlabda táborba, ami amúgy egy keresztény tábor, ahol volt kosárlabda oktatás is, de ebbõl nekem csak a kosárlabda tudatosult, az meg hogy mit jelent az, hogy keresztény tábor, az csak ott derült ki számomra mit is jelent. Délelõtt Biblia óra, esti alkalom, ahol szintén Istenrõl beszélnek, esti szobai áhitatok. Ezekért nem voltam odáig, ki is hagytam volna õket szivesen, de a kosárlabda része tetszett a tábornak, és ezért a következõ 3 évben már 2-2 hétre mentem. És Isten lassan munkálkodott bennem, a 3. évem után, miután hazamentem, megtaláltam dédimamám Bibliáját(101-éve nyomtatták), és el kezdtem azt olvasni, kiolvastam, és miközben olvastam, kezdtem rájönni arra, hogy nekem is szükségem volna Istenre, és hogy van velem valami probléma, és ez távol tart Istentõl. Aztán a következõ évben ismét elmentem abba a táborba, és ott a 2. héten összeáltak a dolgok, felismertem azt, hogy bûnös vagyok, és a bûneim elválasztanak engem Istentõl, és a bûneim miatt a pokolra kell jutnom. DE azt is, hogy Isten annak ellenére szeret, hogy én bûnös vagyok, és Jézus azért jött el, hogy meghaljon hejettem, és halálával kifizesse a bûneim büntetését(mindenkiét), és nem csak meghalt, hanem fel is támadt, és kész megbocsájtani és örök életet adni mindenkinek, aki kéri Õt. Ekkor fogadtam el Jézus Krisztust mint megváltómat. Röviden ez volna megtérésem története.
A kis drogos búzától kérdem, nem tudna egy kis haskát szerezni jó áron? :DDDDDD
karácsony másnapján, mikor elõtte napokban imádkoztam Istenhez hogy kapjam meg azt a levelet attól a lánytól :) és megkaptam. Köszönöm Istenem!
a 28% alatt egy jehovatanú próbálja behálózni a frissen megtért embereket
es meg annyit, hogy szerintem eleg, ha korulnezunk a kozvetlen kornyezetunkben, ott is tehetunk sok mindent.Szoval nem kell, hogy egybol misszionarius legyen valaki, vagy apaca, aprobb dolgokat is tehetunk, pl foglalkozhatunk a testverunkkel, vagy segithetunk otthon, szoval megmutathatjuk az embereknek, hogy kihez tartozunk.Mert ugye a cselekedetek szamitanak, nem az, hogy mit mond valaki a szajaval...szerintem, ha latjak a viselkedesedet, sokkal tobbet er, minthogyha fuenk fanak elmondod, hogy te kereszteny vagy.
es hogy meg mit kivan tolunk Isten?Ha olvasod a Bibliat, biztos ismered azt a tortenetet, mikor a gazdag ember elmegy hazulrol es kincset biz a szolgaira, hogy szaporitsak, amig o hazaer.Mindegyikre mas osszeget biz.Na pontosan ezt varja tolunk Isten, hogy a kepessegeket, amiket adott nekunk, forditsuk jora, kamatoztassuk, amennyire csak tudjuk.
ebben nem ertek egyet, sztem meg ponthogy a lelkiismeret a legosztonosebb dolog, amire mindig hallgathatsz, Isten pont azert "tette" belenk, hogy tudjuk, mi az ami hlyes, es mi az ami nem.A vallasokrol annyit, hogy tokmindegy hogy mondjuk, Allah vagy Isten, vagy barmi mas, a lenyeg mindig ugyanaz.Es nyilvan vannak rossz vallasok is, vagyis szektak, de mindenki valaszthat, h melyiket akarja.Es mindenki elott ott all a lehetoseg, hogy a jot valassza.
a lelkiismeret veszélyes dolog. ha nem igazítod ki rendszeresen, könnyen elvihet a helyes útról. nézz szét a világban: minden embernek van lelkiismerete, de ez nem látszik. miért? mert eltértek, mint egy bogár eltér az útjától egy villanykörte hatására. folyamatosan ki kell igazítani, különben elõbb utóbb azt veszed észre, hogy eltértél a helyes iránytól. ebben segít egy nyitott biblia. ne feledd 1 út van. mégis, több, mint 30000 vallás. vajon mindegyik elfogadható Isten elõtt?
sztem ez az egesz csak latszolag tunik bonyolultnak, de igazabol pofonegyszeru.Hogy mit kivan tolunk, amit mondtam, a tizparancsolat leirja tok egyszeruen.Szeresd felebaratodat, mitn magadat, es szeresd az Istent, ebben minden benne van.Ebbol jon az hogy ne olj, ne lopj, stb, tehat ne tegy rosszat.Egyebkent pont ezert van bennunk lelkiismeret, hogy mindig tudjuk, mi a helyes es mi nem.Nem kell tulbonyolitani.Amugy persze, szoktam bibliat olvasni, mar csak azert is, mert nagyon szeretem a tortenelmet.
igen, az egyértelmû. de mi a helyzet az élet egyéb területeivel? vajon mit kíván meg töllünk Isten? én sokat foglalkoztam ezzel, hogy hogy felelhetnék meg Istennek, mikor nem is tudom, mit vár el. de miután elkeztem olvasni a bibliát, nagyon gyakorlatias, és a nem elavult tanácsokat kaptam belõlle. te olvasod a bibliát?
az mindegy, milyen kabitoszer, kemeny drogok voltak.Hogy honnan tudom?Elolvastam a tizparancsolatot, abban minden benne van.Ertem azt is mar, h Isten nem azert tilt dolgokat, mert nem akarja, h mi jol erezzuk magunkat, hanem mert tenyleg rosszak-csak mi ezt nem ertjuk(ezt is tapasztalatbol m0ondom)
és te honnan tudod azt, hogy Istennek mi tetszik? a bibliát olvasod?
aha. így már értem. valóban, ezt én is tapasztaltam, mármint hogy az ima az erõ azonnali forrása. az alkohollal nekem is volt problémám. meg a szerencsejátékkal is. te milyen kábszert használtál?
megteres..nem jo szo.probalok ugy elni, ahogy Istennek tetszik.
01-06 19:43 jó hírem van a számodra: az h megpróbálsz úgy élni h Istennek tetsszen az egyenlõ a megtéréssel :)

Akinek a babaja nem fogadta el a tapszert az anyatej utan, mi lett vegül? Egyaltalan van ilyen, h ehes egy baba es megsem issza meg a tapot?

Legjobb válasz: Szerintem a fiad szopási sztrájkol. Álmában félálomban tudod szoptatni? vagy más pózban, mint eddig? Abba akarod hagyni a szopit? Én 2 hét sztrájk után "szoktattam vissza" az én lányomat, szóval szerintem simán van esély neked is!, Csak a cumit, cumisüveget teljesen el kell venni, amit adsz neki, akár lefejt tejet, csak kanállal, ölben, meztelen felsõtesttel stb és ébredése elõtt szoptatni, hogy hozzászokjon újra

Szerintem a fiad szopási sztrájkol. Álmában félálomban tudod szoptatni? vagy más pózban, mint eddig? Abba akarod hagyni a szopit? Én 2 hét sztrájk után "szoktattam vissza" az én lányomat, szóval szerintem simán van esély neked is!, Csak a cumit, cumisüveget teljesen el kell venni, amit adsz neki, akár lefejt tejet, csak kanállal, ölben, meztelen felsõtesttel stb és ébredése elõtt szoptatni, hogy hozzászokjon újra
Van, az én kisfiam is ilyen.Nálunk a tejpép jött be neki, semmilyen más.A tápszert sugárban köpi ki.Pedig elhiheted, hogy nem 3-4 félét próbáltunk ki. :(
Mi is többet kipróbáltunk. A végén maradt a tej, tejbegríz. 3, 5 hónap után pedig a hozzátáplálás.
Kisfiam 4 hónapos volt, amikor elkezdett fogyni a fejem, így tapos lett... Eleinte orditott és nem fogadta el, pedig éhes volt, kb 2 hétig próbálkoztunk, mikor már majdnem feladtam egyszer csak megírta, de van amelyik baba sose fogadja el, mint ahogy az elõttem szolok írtak...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a valaszokat.Kisfiam 5 honapos es mostanaban elutasitja a mellemet, ami termeszetesen nagyon faj a sok tejtöl.Attol tartok megprobalom a tapot, mert mar nem birom a fajdalmat elviselni.
Nekem sem fogadta el, bár õ már idõsebb volt.Lefejni nem tudod a tejet és úgy odaadni neki?
A kérdező hozzászólása: Almaban es felalomban eszik.Sajnos mi mindig is szenvedtünk a szopassal, 8 hetesen korhazban is voltunk, mert egyaltalan nem akart szopni.Most jutottam el odaig, h belefaradtam az allando cirkuszba szopasok elött.Szep volt ez az 5 honap is, örülök, h eddig is sikerült.Fejni nem tudok, mert itt van a nagyobb gyerekem is, aki idöt igenyel.Most este tapszert kapott, 150-et evett.
Hú, nálunk is ez volt, 3 hónapos korától kinlódtunk minden szopizásnál. Én 8 hónapos korában feladtam :(, lassan növeltem a tápszer adagját, voltak jobb és rosszabb napok, de megoldódott a probléma, bár a hozzátáplálás sem ment zökkenõmentesen.Nálunk zavarta a nagytesó is a szopizásban.
Mi is így jártunk.Anyatejes volt a babám és 5 hónaposan egyre kevesebb lett a tejem, cumisüvegbõl nem akarta elfogadni a tápszert.Nehezen, de rájött hogy abból is finomság jön és most 6 hónaposan sajnos már jobban szeret üvegbõl inni mint szopizni.De azért én nem adom fel reggel és este még szopizik a többi tápszer. Ne add fel meg fogja enni a tápszert, bár lehet hogy a tejpép jobb választás lenne.

Akinek nem fogadta el a baba a hozzátáplálást, annak mikor változott meg a dolog és hogyan?

Legjobb válasz: 2. vagyok. Még azt akartam írni, hogy ne erõltesd. Én pont az ellenkezõjét gondolom ,mint az 1 válaszoló. 6 hónapos kor elõtt teljesen felesleges elkezdeni a kóstoltatást, és ha nem fogadja el, akkor azt ösztönbõl teszi, mert a szervezete még nem érett a szilárd táplálék befogadására. Ha 1 éves korig nem eszik mást, csak anyatejet, az sem baj (persze, ha szépen fejlõdik, ellenben lehet valami gond is).

2. vagyok. Még azt akartam írni, hogy ne erõltesd. Én pont az ellenkezõjét gondolom , mint az 1 válaszoló. 6 hónapos kor elõtt teljesen felesleges elkezdeni a kóstoltatást, és ha nem fogadja el, akkor azt ösztönbõl teszi, mert a szervezete még nem érett a szilárd táplálék befogadására. Ha 1 éves korig nem eszik mást, csak anyatejet, az sem baj (persze, ha szépen fejlõdik, ellenben lehet valami gond is).
A 4 évesem kizárólag anyatejet kapott 5, 5 hónapos koráig. Megkóstoltattam vele az almalét és nem tetszett neki. 7 hónaposan volt hajlandó újra megkóstolni, és borzasztó lassan haladtunk. A mai napig nem kalandvágyó étkezés terén. Nagyon kevés fajta kaját eszik sajnos. Na, mégegyszer ilyen hibát nem követek el! :) A kicsi most 5, 5 hónapos, 4, 5 hónaposan elkezdtem ismertetni az ízekkel. Most már: szereti az almát, õszibarackot, körtét, krumplipürét (fõtt krumpli lével), szilvát (a szilva bolti). Egy étkezés sincs kiváltva, de nagyon szeret enni :)
6 hónaposan kezdtem a kóstoltatást, de a kicsi mindent kitolt a nyelvével. Nem erõltettem. Vártam pár hetet, újra próbálkoztam. Megint nem fogadta el. Aztán egyszer az ölemben ült, elõttem volt a tányéromban fõtt krumpli, õ pedig egész egyszerûen belenyúlt, megevett egy darabot. Ekkor volt 9, 5 hónapos. Innentõl nem pépesítettem, hanem rendes, darabos ételt adtam neki, amit kézzel csipegetett a tányérból. Ha pépes kajával és kanállal közeledtem, fintorgott, eltolta... Mint utólag kiderült, ennek a csipegetõs dolognak van neve is, ez a BLW-módszer...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Babám a héten lesz 7 hós és 8700gr. Anyatejes, 6 hósan kezdtem volna de nem fogadta el, most megint próbáltam de most még határozottabban tiltakozik.Akkor várok még. Nagyobbik fiamnál is ez volt a helyzet, õ 7.5 hósan egyszer csak kinézte a számból az almát és onnantól kezdve gyönyörûen evett, most már 4 éves és õ a legjobb evõ az oviban. Csak nem értem, h miért alakult így, úgy látom, hogy nem érett rá a kicsi sem, nem is fogja fel, h kaja, egyszerûen nem érdekli. várok még válaszokat.
2-3. vagyok. Nem kell kutatni, hogy miért alakult így. Minden baba ahogy minden felnõtt is) más és más. Más ütemben fejlõdnek. Az egyiknek 3 hónapos már kibújik az elsõ fogacskája, míg egy másiknak 10 hónapos koráig egy szál foga sincs. Az egyik már 10 hónaposan lépeget bútorok mellett, míg egy másik csak 1, 5 évesen kezdi. És még lehetne sorolni. Nincs ez másként az evéssel, a gyomor fejlõdésével sem. Vannak babák , akik már 6 hónapos koruk elõtt megérnek rá (bár ez nagyon-nagyon ritka, de elõfordul) viszont rengeteg olyan is van, aki csak 9-10 hónapos kora körül. Úgyhogy szerintem ne agyalj ezen, majd ha eszik, akkor eszik. Az anyatej (vagy tápszer) még elég neki, éhen nem fog halni, majd jelezni fogja, ha már ez kevés neki.
Elsõ vagyok. Egyébként igaza van a másik válaszolódnak, biztos, hogy ha a kislányom nem lett volna "érett" a hozzátáplálás megkezdésére, akkor vele sem mentem volna semmire. Õ konkrétan kinézte a kanalat a szánkból. Rájött, hogy mire való, és amikor vittük a kanalat a szánkhoz, akkor õ is nyitotta a kis száját:)
Üdv. a klubban! :) Fiam akkor fogadta el jóízûen, mikor már darabosat tudott enni, önállóan, csipegetve. Gyötrelem volt, a pépeket teljesen kihagyta. 11 hónaposan még 90%-ban anyatejes volt, mindezek mellett gyarapodott. Most lassan 20 hónapos, és mi is keskeny mezsgyén lépegetünk, mert válogatós, és nehezen fogadja az új ízeket.
Az én lányom sem fogadta el, 6 hónapi kizárólag anyatejes volt, nagyjából egy éves koráig 80 százalékban anyatejet evett, nálunk a BLW volt sikeres végül:) . Most két éves, mindent eszik, bölcsiben is, másfél éves kora óta levest is egyedül kanállal.
Az elsõ fiam félig tápos volt. 4 hónaposan elkezdtem a hozzá táplálást. Mindent megevett (csak egyedül a céklát nem). Iszonyatos adagokat fogyasztott. Ahogy nagobb lett, csökkent a mennyiség és egyre válogatósabb lett, olyannyira, hogy kb 2 évesen 10 féle ennivalót evett meg. Ez kb 3 és fél éves korában kezdett javulni. Most 4 éves és egyre bátrabban kóstol meg ételeket. A második fiam anyatejes, jelenleg 7 hónapos. Vele 5, 5 hónapos korában kezdtem a hozzá táplálást, nem nagy sikerrel. Néhány naponként próbálgattam ismét adni az ételt. Jó 6 hónapos volt, mikor már elfogadta, de a mai napig nagyon keveset eszik, de majdnem bármit (Õ az almát nem eszi, mert nagyon fáj a pocija tõle, órákkal késõbb is almát hányt föl; de fõzve nincs vele gondja). Néha üveges baba kaját is adok neki, de egy üvegnyit kétszerre eszik meg (ha az én fõztömet eszi, akkor is ugyanennyi eszik). Viszont 10 kiló és 75 centi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!