Találatok a következő kifejezésre: Mikor és fogadták (61 db)

Mikor és hol fogadták el Európa első alkotmányát?

(tudom, google a barátom, de nem találtam sehol) Köszönöm a segítséget előre is!

Legjobb válasz: Európa elsõ írott alkotmányát , ha jól tudom , Lengyelországban fogadták el 1791-ben . Ez a májusi alkotmány volt és a lengyel-litván unió alkotmánya volt .

Európa elsõ írott alkotmányát , ha jól tudom , Lengyelországban fogadták el 1791-ben . Ez a májusi alkotmány volt és a lengyel-litván unió alkotmánya volt .
nehéz megmondani... de a magyar történelem elsõ alaptörvénye, az aranybulla volt .
Nekem valamelyik Itáliai városállam dereng, még a kései középkorból.
A lengyel alkotmány volt a világ elsõ alkotmánya.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!
Izlandon 720-ban.

Tinik és ex-rosszgyerekek! Nektek mi jár (T) a fejetekben, mikor nem fogadtok szót a szüleiteknek? Miért kell direkt azt tennie egy gyereknek, amit tiltanak?

Én soha nem voltam ilyen gyerek, viszonylag szófogadó gyerek, jó tanuló, nem balhés, nem cigiz?s-piálós, nem pasizós gyerek és kamasz voltam, egyszer?en nem értem az ilyen viselkedést mi motiválja.

Legjobb válasz: Sajnos, egyet értek... a szülõk nem látnak bele a tinik fejébe... Én sem merek mindent megosztani, csak a barátaimmal... A tiltásról annyit, hogy én sem szeretem, ha megmondják, hogy mit tegyek, mit ne... persze tudom, hogy mit nem szabad, és tudom a határokat, sosem szegem meg azokat, de ha "csesztetnek" akkor képes vagyok ellenkezni... Hagyni kell... persze, komolyabb bajoknál, mint pl drog, cigi, alkohol... azoknál nem árt egy rendes, komoly beszélgetés... De meg kell érteni, hogy minden tini nehéz idõn megy keresztül... Most keressük, hogy kik vagyunk, és mit akarunk kezdeni az életünkkel. Szerelmi csalódások, iskola, vizsgák... Mind-mind terheket raknak ránk, és ilyenkor az hiányzik a legkevésbé, hogy a szülõ hajtogassa a dolgait... Persze, ha vad, éjszakába nyúló bulizásba kezdene a gyerek, a feszültség levezetése miatt, az nem jó dolog, annak is meg van az ideje... Bízz abban, hogy mindent megtanítottál neki, amit lehet... Inkább légy közvetlen, és ajánld fel, hogy bármikor szívesen meghallgatod... Lányod, vagy fiad van? A lányok jobban megnyílnak... érzékenyebbek... Én is indulatosabb vagyok a havibajoknál, és érzékenyen érint minden... Már a tinik is önálló életet élnek, tiszteletben kell tartani... Adj teret a gyereknek, de ha bajba kerülne (nagyon komoly bajba) ne hagyd figyelem nélkül... ha a beszélgetés nem segít, fordulj szakemberhez... (L, 18)

Sajnos, egyet értek... a szülõk nem látnak bele a tinik fejébe... Én sem merek mindent megosztani, csak a barátaimmal... A tiltásról annyit, hogy én sem szeretem, ha megmondják, hogy mit tegyek, mit ne... persze tudom, hogy mit nem szabad, és tudom a határokat, sosem szegem meg azokat, de ha "csesztetnek" akkor képes vagyok ellenkezni... Hagyni kell... persze, komolyabb bajoknál, mint pl drog, cigi, alkohol... azoknál nem árt egy rendes, komoly beszélgetés... De meg kell érteni, hogy minden tini nehéz idõn megy keresztül... Most keressük, hogy kik vagyunk, és mit akarunk kezdeni az életünkkel. Szerelmi csalódások, iskola, vizsgák... Mind-mind terheket raknak ránk, és ilyenkor az hiányzik a legkevésbé, hogy a szülõ hajtogassa a dolgait... Persze, ha vad, éjszakába nyúló bulizásba kezdene a gyerek, a feszültség levezetése miatt, az nem jó dolog, annak is meg van az ideje... Bízz abban, hogy mindent megtanítottál neki, amit lehet... Inkább légy közvetlen, és ajánld fel, hogy bármikor szívesen meghallgatod... Lányod, vagy fiad van? A lányok jobban megnyílnak... érzékenyebbek... Én is indulatosabb vagyok a havibajoknál, és érzékenyen érint minden... Már a tinik is önálló életet élnek, tiszteletben kell tartani... Adj teret a gyereknek, de ha bajba kerülne (nagyon komoly bajba) ne hagyd figyelem nélkül... ha a beszélgetés nem segít, fordulj szakemberhez... (L, 18)
Nekem az, hogy én jobban tudom mint Õ. Õ nem lát bele abba, hogy mi zajlik bennem, nem érti semminek a lényegét. Hál istennek tündér anyukám van, aki borzasztó türelemmel volt képes mindezt eltûrni.
ez esetben... szerintem valami komolyabb gond van... Elsõ olvasásra úgy tûnhet, hogy csak ellent mond, mert "miért is csináljam azt, amit anya mond" De az is lehet, hogy nem ártana elbeszélgetni egy pszichológussal... A gyógyszerek tényleg nem jó ötlet... De nem árthat egy alap elbeszélés a pszichológussal, iskola orvossal, hogy miért is mond ellent, és csinálja azt amit nem kéne... lehet csak szimpla ellenkezés... de ez a biciklis dolog, veszélyes is... vegyétek komolyan!
Én sem vagyok gyógyszer párti de vannak olyan pszichés betegségek amelyek abból adódnak, hogy az agy kémiai egyensúlya felborult és sajnos kell hozzá a gyógyszer. Nevelési tanácsadóban nem jártatok még?Én voltam a lányommal és neki , nekünk nagyon bevált! Talán ha kipróbálnád, hogy ráhagyod a dolgokat és rájönne, hogy hiába ellenkezik veletek senkit nem érdekel.Persze nem arra gondolok ami az életébe kerülhet!Én még emlékezem a tini koromra és ami elõtte volt.Én is úgy éreztem, hogy engem senki nem ért meg.
Mert sokszor olyanokról beszélnek le minket amiket õk is csináltak és tudták h jó... Sok fa*zsággal tömik az agyunk pl.: a vizipipa ugyanaz mint a cigi.. Erre én: hát k*rvára nem :) muter: de az és kész. Ezt mindenki utálja h nincs semminek konkrét oka, csak mert NEM
Elõzõ vok Meg azt se tudják mi van velem és ahoz képest még is õk akarják jobban tudni h nekem mi a jó

Adtok vagy/és fogadtok el borravalót, csúszópénzt? Mikor és miért csináljátok?

Legjobb válasz: Ne általánosíts (elõttem szóló). Felszolgáló vagyok ötcsillagos szállodában, nem csak lebaxom tányért a vendég elé. A különlegesebb fogásokat az asztal mellett készítjük el. Flambírozunk, filézünk (tudod, hogy ne dobd fel a pacskert a szálkától a torkodban), még egy egyszerû sajttál elkészítése is hosszadalmas amíg elmesélem mind a tizenöt fajta eredetét és ízvilágát. A borokról tartott kiselõadásokról meg ne is beszéljünk. Csak hogy, tudd mit is fogyasztasz illetve hogy mindent a megfelelõ szósszal,körettel, aperitiffel, borral élvezhess. Arról meg nem is beszélek hogy nem egy bankban melózok ahol zárás elõtt két perccel már szinte meggyilkolnak a szemükkel holott az egész ügyintézés kb 3 perc. Nálunk ha a 22.30-as zárás elõtt bejön valaki biztos, hogy órákban mérhetõ a túlóra amit a cég nem fizet. Nekem ne mondd h ne fogadjak el borravalót. Én úgy fogalmaznám meg: azt kell mérlegelni mennyit dolgoznak az én személyes kiszolgálásomért, megelégedettségemért. Egy postás pl aki átnyújtja a pénzt számomra semmi extrát nem tesz le az asztalra. Egy szülészorvos aki világra segíti a gyermekedet viszont nagyon is. Az aluljáró pizzaszeletes árusítójának sem érzem miért kéne...

Ne általánosíts (elõttem szóló). Felszolgáló vagyok ötcsillagos szállodában, nem csak lebaxom tányért a vendég elé. A különlegesebb fogásokat az asztal mellett készítjük el. Flambírozunk, filézünk (tudod, hogy ne dobd fel a pacskert a szálkától a torkodban), még egy egyszerû sajttál elkészítése is hosszadalmas amíg elmesélem mind a tizenöt fajta eredetét és ízvilágát. A borokról tartott kiselõadásokról meg ne is beszéljünk. Csak hogy, tudd mit is fogyasztasz illetve hogy mindent a megfelelõ szósszal, körettel, aperitiffel, borral élvezhess. Arról meg nem is beszélek hogy nem egy bankban melózok ahol zárás elõtt két perccel már szinte meggyilkolnak a szemükkel holott az egész ügyintézés kb 3 perc. Nálunk ha a 22.30-as zárás elõtt bejön valaki biztos, hogy órákban mérhetõ a túlóra amit a cég nem fizet. Nekem ne mondd h ne fogadjak el borravalót. Én úgy fogalmaznám meg: azt kell mérlegelni mennyit dolgoznak az én személyes kiszolgálásomért, megelégedettségemért. Egy postás pl aki átnyújtja a pénzt számomra semmi extrát nem tesz le az asztalra. Egy szülészorvos aki világra segíti a gyermekedet viszont nagyon is. Az aluljáró pizzaszeletes árusítójának sem érzem miért kéne...
én is pincér vagyok, abból élek, mert az alapbér meghalni sem elég, nem még a lakbért fizetni. :) szóval én fogadok is el, de általában adok is mindenütt, ha szimpatikus az eladó, akkor még boltban is.
Egyetértek az elõttem szólóval. Nekem kicsit más a tapasztalatom. Eladóként dolgozok egy üzletben és sokszor csak azért hagyják ott a "borravalót" mert 10 ft-ra vagy 5 ft-ra végzõdik a visszajáró és azt nem teszik el, hanem meghagyják "nekem". A poén az, hogy be kell tennem egy közös dobozba, amibõl kávét vesznek a lányok magunknak...de én nem kávézok :P Szóval így jártam. Különben megpróbálok mindenkivel kedves, tisztelettudó, mosolygós lenni és gyorsan kiszolgáni de ez inkább természetes dolog, mint plussz "szolgáltatás" szerintem.
A postások egy jó része pont a "pénzesutalványokból jutó jatt" okán postás...
Ápoló vagyok és soha nem fogadtam el pénzt és nem is fogok.Ebbõl az elvembõl kifolyólag viszont soha nem is adok.A boltban is megvárom míg odaadják az 5 ft-ot is és a pincérnél is megvárom, hogy elõkotorja az aprót.
Olyat hogy például a postásnak amiért kihozta a nyugdíjat vagy a pincérnek amiért kihozta a kaját azért biztos nem mert az a dolga. Azért fizetik. ha cserébe több kaját hozna vagy nem köpne bele akkor már szivesebben adnék.
Pultos voltam, sokszor kaptam borravalót, elfogadtam, de soha nem vártam el, hogy adjanak. Ha olyan helyen járok, akkor adok én is, legyen ez akkor pl egy pultos, a postásnak is, azaz akiknek nem 10 000-kel kell tömni a zsebét, orvosnak nem adtam még soha, de csak háziorvoshoz járok, oda is ritkán.
A kérdező hozzászólása: tegnap 23:37 de miért nem fogadsz el ?? nehogy azt mond hogy a 80000ftböl meg élsz ??
Ja? Hát akkor velem szívnának. Igaz, sokszor van, hogy az ajánlott levelet is csak úgy bedobják a postaládába. Hehe. Hát, egálban vagyunk.
Étteremben mindig adok, ha nincs baj a kiszolgálással (nem gyorsétteremben). Meg persze taxisnak, ha rosszsorsom rákényszerít, hogy azzal menjek. Ez így szokás. Kórházban is adtam, de olyankor az ember örül is, ha meggyógyul. Postásnak? Na, ilyenrõl még nem is hallottam. Van, aki annak is ad?
Hát ennyi erõvel egy tanító is kaphatna hálapénzt!!!!!!
23, 37-vagyok. Hidd el annyiból élek.Azért nem fogadok el, mert adni akkor akarnak amikor bent vannak, és ez csak azzal járna, hogy ugráltatnának, pedig így is ki van nyalva a fenekük.Meg valahogy olyan érzése van az embernek mintha ezt mondanák"nem végzed normálisan a munkád, nesze itt van egy kis pénz és ugrálj körbe jobban" Pedig tényleg sokat dolgozunk és a legjobb tudásunkat nyujtjuk, tehát megalázó a helyzet.Remélem érthetõen írtam.lejön az amit ki akarok fejezni.

Mikor és hogyan szoktattad le babádat az esti és éjjeli szopiról? Tejitalt adtál a zesti szopi helyett? Hogy fogadta, ha igen?

Legjobb válasz: Nagyobb lányom 20 hónaposan elválasztotta magát, mivel tejfehérje allergiás volt, nem kapott tejitalokat, semmi ilyet. Pici lányom másfél éves, még szopizik. Nem úgy néz ki, mint aki le akarna szokni, pedig én már nem bánnám... :o)

Nagyobb lányom 20 hónaposan elválasztotta magát, mivel tejfehérje allergiás volt, nem kapott tejitalokat, semmi ilyet. Pici lányom másfél éves, még szopizik. Nem úgy néz ki, mint aki le akarna szokni, pedig én már nem bánnám... :o)
én fél8-8 között szoktam letenni fiam, éjfél körül kel , akkor tápszert kap, és azzal 5-6ig bírja, akkor cici, és reggel 8-9 körül kelünk. eddig mi is keltünk, éjfél, 2, 5kor. így a 2 órási kimarad.
Nálunk az esti szopi maradt el magától a legutoljára 22 hósan. Kínálni nem kínáltam, adtam mikor kérte és nem forszíroztam ha éppen "elfelejtette ". Bár mi már ekkor rendesen vacsoráztunk és szopi elhagyása után egy cumisüvegnyi kakaó is landolt a pocakba.
11 hosan vajas kenyeret
9 hónaposan üres kifli belét.
Én nem adtam, elvette :D Sose felejtem el. Az ölemben ült kb 9-10 hónapos lehetett. Kikapta a tányéromból a töltött káposztát és betömte a szájába :) (most 16éves)
9.5 hónaposan a krumplifõzelékünkbõl. Falta volna az egészet. Csak pár kanállal adtam neki, mert azért mégiscsak más a fûszerezése.

Mikor és hogyan fogadtad el Jézust megváltódnak?

A megtérésed története érdekelne.

Legjobb válasz: En meg csak most probalkozom, de nekem is hasonlo a tortenet.Nalam az a durva, hogy az egesz csaladom vallasos, ilyen suliba jartam, egesz geyrekkoromban ez vett korul, megsem erdekelt soha, sot egyenesen nyugnek tartottam.Aztan kikerultem a nagyvilagba, rossz tarsasag, kabitoszer, es eleg gazos dolgok, aztan panikbeteg lettem, depresszios, es akkor kezdtem el megint foglalkozni ezzel a dologgal.Es bar meg nagyon az elejen vagyok,de ugy tunik, hogy menni fog, pl azota tudatosan sokkal normalisabb eletet elek.Nem mondom, lehet sot biztos, h lesznek meg hullamvolgyek az eletemben, de en most mindent erre tettem fel.

Mert nincs tortenete.Egyszeruen egy nap arra gondoltam, hogy azt akarom, h megvaltozzanak a dolgok, nem akarok tovabb igy elni, es arra gondoltam, h mivel annyi mindent kiprobaltam mar eletemben, miert ne adnek egy eselyt az Ur Jezusnak is?Akkor evek utan ujra elkezdtem imadkozni, es ugy tunik, meg is hallgat.Valami tenyleg megvaltozott.Peldaul mar kibirom, h ne kabitoszerezzek, ne igyak...persze ehhez a sajat erod is kell, de egyszer azt hallottam egy filmben, hogyha Istentol batorsagot vagy erot kersz, akkor helyzeteket ad neked, amiben megmutathatod, hogy eros vagy es bator.en mindig erre gondolok.
En meg csak most probalkozom, de nekem is hasonlo a tortenet.Nalam az a durva, hogy az egesz csaladom vallasos, ilyen suliba jartam, egesz geyrekkoromban ez vett korul, megsem erdekelt soha, sot egyenesen nyugnek tartottam.Aztan kikerultem a nagyvilagba, rossz tarsasag, kabitoszer, es eleg gazos dolgok, aztan panikbeteg lettem, depresszios, es akkor kezdtem el megint foglalkozni ezzel a dologgal.Es bar meg nagyon az elejen vagyok, de ugy tunik, hogy menni fog, pl azota tudatosan sokkal normalisabb eletet elek.Nem mondom, lehet sot biztos, h lesznek meg hullamvolgyek az eletemben, de en most mindent erre tettem fel.
elozo elet alatt azt ertem, ahogy azelott eltem, mielott ugymond megtertem volna.
Elozo vok, meg annyit fuznek hozza, hogy igazabol pont a rossz dolgok kapcsan ertettem meg, hogy ez nem egy unalmas dolog, hanem pont hogy egy remenysugar, arra, hogy valtozzanak a dolgok.amugy abban biztos vagyok, h csak sajat erombol nem tudnek megvaltozni, annyit probaltam, de nem ment.Mostmar ertem, h pl templomba jarni sem egy szukseges rossz, hanem azert megyek oda, mert erdekel amirol beszelnek, de sztem ehhez vmilyen szinten fel kell noni, meg at kell elni par dolgot.Nem azt akarom ezzel mondani, hogy csak azok lehetnek jo keresztenyek, akik azelotti eletukben rosszak voltak, de talan ok-mivel ismerik a masik oldalt is, konnyebben aterzik a dolgokat, es jobban tudnak vagyni egy masmilyen eletre.
kb 2 éve. már 3. éve kábítóztam, és endszeresen "elrepültem" a messzeségbe, és sokszor elgondolkoztam, hogy egy 100000km/ órás sebességgel száguldó golyón vagyok. de honnan jött? hová megy? miért? sohasem voltam vallásos, a bibliát elavult könyvnek tartottam, de egy barátom hatására elkezdtem tanulmányozni a bibliát. mivel a felmerült kérdéseimre válaszokat kaptam a bibliából, elhittem, hogy az azé a Teremtõé, aki megalkotta a földet, és az embrert is. ezáltal Jézust is elfogadtam.
hullámvölgyek biztos lesznek, de "aki mindvégig kitart, az részesûl megmentésben" mondta Jézus. a történetet kihagytad. mi történt?
hol hallottál arról, hogy volt elõzõ életed? a templomban?
Amugy visszaterve az elozo temara, szerintem igenis minden embernek van lelkiismerete, csak sokan elhallgattatjak, nem foglalkoznak vele, mert nem hisznek Istenben, es ugy vannak vele, hogy az egesz egy humbug, es nem kell majd sosem felelni a buneikert.De pont ez a jo a vallasban, hogy te dontod el, hiszel-e vagy sem, az Ur Jezus felkinalja a lehetoseget, ha nem elsz vele, nem eroszakolja rad senki.Egyedul a tied a dontes.
Itt egy jó könyv, ha van kedvetek nézzétek meg: http://mek.oszk.hu/05300/05394/05394.htm
Én 2004 nyarán, 19 évesen, tértem meg, egy keresztény táborban. Az volt a 4. évem ott, elõtte egyáltalán nem érdekelt Isten, nem hívõ családban nõttem fel, és ha szóbakerült a kereszténység valahogy, akkor a reakció az volt: "hülyeség, nem érdemes vele foglalkozni", és mivel mindíg ezt hallottam én is így gondoltam. Szerettem/szeretek kosarazni, és egyik haverom elhívott egy kosárlabda táborba, ami amúgy egy keresztény tábor, ahol volt kosárlabda oktatás is, de ebbõl nekem csak a kosárlabda tudatosult, az meg hogy mit jelent az, hogy keresztény tábor, az csak ott derült ki számomra mit is jelent. Délelõtt Biblia óra, esti alkalom, ahol szintén Istenrõl beszélnek, esti szobai áhitatok. Ezekért nem voltam odáig, ki is hagytam volna õket szivesen, de a kosárlabda része tetszett a tábornak, és ezért a következõ 3 évben már 2-2 hétre mentem. És Isten lassan munkálkodott bennem, a 3. évem után, miután hazamentem, megtaláltam dédimamám Bibliáját(101-éve nyomtatták), és el kezdtem azt olvasni, kiolvastam, és miközben olvastam, kezdtem rájönni arra, hogy nekem is szükségem volna Istenre, és hogy van velem valami probléma, és ez távol tart Istentõl. Aztán a következõ évben ismét elmentem abba a táborba, és ott a 2. héten összeáltak a dolgok, felismertem azt, hogy bûnös vagyok, és a bûneim elválasztanak engem Istentõl, és a bûneim miatt a pokolra kell jutnom. DE azt is, hogy Isten annak ellenére szeret, hogy én bûnös vagyok, és Jézus azért jött el, hogy meghaljon hejettem, és halálával kifizesse a bûneim büntetését(mindenkiét), és nem csak meghalt, hanem fel is támadt, és kész megbocsájtani és örök életet adni mindenkinek, aki kéri Õt. Ekkor fogadtam el Jézus Krisztust mint megváltómat. Röviden ez volna megtérésem története.
A kis drogos búzától kérdem, nem tudna egy kis haskát szerezni jó áron? :DDDDDD
karácsony másnapján, mikor elõtte napokban imádkoztam Istenhez hogy kapjam meg azt a levelet attól a lánytól :) és megkaptam. Köszönöm Istenem!
a 28% alatt egy jehovatanú próbálja behálózni a frissen megtért embereket
es meg annyit, hogy szerintem eleg, ha korulnezunk a kozvetlen kornyezetunkben, ott is tehetunk sok mindent.Szoval nem kell, hogy egybol misszionarius legyen valaki, vagy apaca, aprobb dolgokat is tehetunk, pl foglalkozhatunk a testverunkkel, vagy segithetunk otthon, szoval megmutathatjuk az embereknek, hogy kihez tartozunk.Mert ugye a cselekedetek szamitanak, nem az, hogy mit mond valaki a szajaval...szerintem, ha latjak a viselkedesedet, sokkal tobbet er, minthogyha fuenk fanak elmondod, hogy te kereszteny vagy.
es hogy meg mit kivan tolunk Isten?Ha olvasod a Bibliat, biztos ismered azt a tortenetet, mikor a gazdag ember elmegy hazulrol es kincset biz a szolgaira, hogy szaporitsak, amig o hazaer.Mindegyikre mas osszeget biz.Na pontosan ezt varja tolunk Isten, hogy a kepessegeket, amiket adott nekunk, forditsuk jora, kamatoztassuk, amennyire csak tudjuk.
ebben nem ertek egyet, sztem meg ponthogy a lelkiismeret a legosztonosebb dolog, amire mindig hallgathatsz, Isten pont azert "tette" belenk, hogy tudjuk, mi az ami hlyes, es mi az ami nem.A vallasokrol annyit, hogy tokmindegy hogy mondjuk, Allah vagy Isten, vagy barmi mas, a lenyeg mindig ugyanaz.Es nyilvan vannak rossz vallasok is, vagyis szektak, de mindenki valaszthat, h melyiket akarja.Es mindenki elott ott all a lehetoseg, hogy a jot valassza.
a lelkiismeret veszélyes dolog. ha nem igazítod ki rendszeresen, könnyen elvihet a helyes útról. nézz szét a világban: minden embernek van lelkiismerete, de ez nem látszik. miért? mert eltértek, mint egy bogár eltér az útjától egy villanykörte hatására. folyamatosan ki kell igazítani, különben elõbb utóbb azt veszed észre, hogy eltértél a helyes iránytól. ebben segít egy nyitott biblia. ne feledd 1 út van. mégis, több, mint 30000 vallás. vajon mindegyik elfogadható Isten elõtt?
sztem ez az egesz csak latszolag tunik bonyolultnak, de igazabol pofonegyszeru.Hogy mit kivan tolunk, amit mondtam, a tizparancsolat leirja tok egyszeruen.Szeresd felebaratodat, mitn magadat, es szeresd az Istent, ebben minden benne van.Ebbol jon az hogy ne olj, ne lopj, stb, tehat ne tegy rosszat.Egyebkent pont ezert van bennunk lelkiismeret, hogy mindig tudjuk, mi a helyes es mi nem.Nem kell tulbonyolitani.Amugy persze, szoktam bibliat olvasni, mar csak azert is, mert nagyon szeretem a tortenelmet.
igen, az egyértelmû. de mi a helyzet az élet egyéb területeivel? vajon mit kíván meg töllünk Isten? én sokat foglalkoztam ezzel, hogy hogy felelhetnék meg Istennek, mikor nem is tudom, mit vár el. de miután elkeztem olvasni a bibliát, nagyon gyakorlatias, és a nem elavult tanácsokat kaptam belõlle. te olvasod a bibliát?
az mindegy, milyen kabitoszer, kemeny drogok voltak.Hogy honnan tudom?Elolvastam a tizparancsolatot, abban minden benne van.Ertem azt is mar, h Isten nem azert tilt dolgokat, mert nem akarja, h mi jol erezzuk magunkat, hanem mert tenyleg rosszak-csak mi ezt nem ertjuk(ezt is tapasztalatbol m0ondom)
és te honnan tudod azt, hogy Istennek mi tetszik? a bibliát olvasod?
aha. így már értem. valóban, ezt én is tapasztaltam, mármint hogy az ima az erõ azonnali forrása. az alkohollal nekem is volt problémám. meg a szerencsejátékkal is. te milyen kábszert használtál?
megteres..nem jo szo.probalok ugy elni, ahogy Istennek tetszik.
01-06 19:43 jó hírem van a számodra: az h megpróbálsz úgy élni h Istennek tetsszen az egyenlõ a megtéréssel :)
Dr. Leo Alexander és 1947 április
Vagyis ö irta de ez nem jogi dokomentum bár pár ország pld az usa tet be részeket a törvények közé de ma a kódex csak irányelv hogy mit ilik
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
mivan?
Ilyen választ minek kell írni, mondd már meg! Ha egy ennyire egyszerû magyar kérdést nem tudsz felfogni, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy nem a tudományok témakörben válaszolgatsz. Ennek mi értelme volt, hogy megkérdezted, hogy mivan? Hogy majd az oldal megválaszoltnak listázza a kérdést? Egy szót tudtál leírni, azt is hibásan. Most ezzel leszel menõ, hogy most te beoffoltad a kérdezõt, hogy mivan? Saját magadat offoltad be vele, hogy nem vagy képes megérteni a kérdést.

Valaki segitene? 13 éve dolgozom egy vállalatnál. Elköltöztem és ezért nem tudok bejárni. Pici 4 éves fiam hajnali 4-kor nem tudom elhelyezni. Azonnali hatályú felmondást írtam de azt nem fogadták el mondván ilyen nincs. Mit tudok tenni?

Közben találtam helyben munkahelyet de addig nem tudnak felvenni.Folyamatos zaklatásnak vagyok kitéve a cégtõl mert hivogatnak?hogy ez nem létezik vegyem fel a munkát!!!Táppénzre mentem egy hetet majd önkényesen kiadtak egy hét szabit!Átléptem a szabadság korlátot is már.Mit tegyek?Ha nem megyek be 3 nap igazolatlan után tényleg ki kell,hogy rugjanak?Mit tegyek a zaklatásos telefonokkal?A fõnököm megmondta,hogy nem enged el!Az Õ fönökét is befolyásolja.Hogyan tudnék szabadulni??Ha valaki tud segítsen kérem!Tisztelettel:ica

Legjobb válasz:
"Elköltöztem és ezért nem tudok bejárni. Pici 4 éves fiam hajnali 4-kor nem tudom elhelyezni." Hát ez bizony tényleg a te problémád. Megtehetted volna, hogy nem költözöl el vagy gondoskodhatnál a pótlásról (pl babysitter 4-tõl 6-ig). "Azonnali hatályú felmondást írtam de azt nem fogadták el mondván ilyen nincs." Mit írtál alá a szerzõdésben, mekkora felmondási idõt? Ha aláírtál x hónapot, akkor bizony azt le kell dolgoznod, vagy különben kirúghatnak és ugrott a végkielégítésed (más hátránya nincs). "Közben találtam helyben munkahelyet de addig nem tudnak felvenni" Dehogynem tudnak. Lehet 2 munkahelyed egyszerre. Amíg az elsõ helyen nem válnak meg tõled, addig "mellékállás"-ban tudnak foglalkoztatni (az is lehet 8 órás és - mivel egyes járulékokat a másik munkahelyen vonnak - a 2. cégnek kevesebbe fájnál). Ha meg az elsõ cégnél megvan a felmondásod, akkor átvesznek fõállásúba. "Ha nem megyek be 3 nap igazolatlan után tényleg ki kell,hogy rugjanak?" Tegyük fel igen. De ha kirúgnak akkor mi történik? Pont az amit szeretnél, hogy ne legyél alkalmazásban a cégnél. "Mit tegyek a zaklatásos telefonokkal?" Ne vedd fel a telefont, ha a fõnököd hív.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Elköltöztem és ezért nem tudok bejárni. Pici 4 éves fiam hajnali 4-kor nem tudom elhelyezni." Hát ez bizony tényleg a te problémád. Megtehetted volna, hogy nem költözöl el vagy gondoskodhatnál a pótlásról (pl babysitter 4-tõl 6-ig). "Azonnali hatályú felmondást írtam de azt nem fogadták el mondván ilyen nincs." Mit írtál alá a szerzõdésben, mekkora felmondási idõt? Ha aláírtál x hónapot, akkor bizony azt le kell dolgoznod, vagy különben kirúghatnak és ugrott a végkielégítésed (más hátránya nincs). "Közben találtam helyben munkahelyet de addig nem tudnak felvenni" Dehogynem tudnak. Lehet 2 munkahelyed egyszerre. Amíg az elsõ helyen nem válnak meg tõled, addig "mellékállás"-ban tudnak foglalkoztatni (az is lehet 8 órás és - mivel egyes járulékokat a másik munkahelyen vonnak - a 2. cégnek kevesebbe fájnál). Ha meg az elsõ cégnél megvan a felmondásod, akkor átvesznek fõállásúba. "Ha nem megyek be 3 nap igazolatlan után tényleg ki kell, hogy rugjanak?" Tegyük fel igen. De ha kirúgnak akkor mi történik? Pont az amit szeretnél, hogy ne legyél alkalmazásban a cégnél. "Mit tegyek a zaklatásos telefonokkal?" Ne vedd fel a telefont, ha a fõnököd hív.

12 éves vok mit csináljak szerelmes vok és nem merem megmondani a csajnak a csaj nagyon aranyos. A virágot se fogadta el amikor anyukám elött téptem neki mit jelent ez?

Legjobb válasz: "A virágot se fogadta el amikor anyukám elött téptem neki mit jelent ez?"MI VAN? Nemár hogy anyád elõtt udvarolj. Tuti ezzel hoztad zavarba! Meg mi az hogy tépted neki? Hülye vagy te? Jóhogy nem fogadja el ha kitéped azt a kezébe nyomnád. Menj el hozzá egy RENDES csokor virággal és magyarázkodj.

"A virágot se fogadta el amikor anyukám elött téptem neki mit jelent ez?"MI VAN? Nemár hogy anyád elõtt udvarolj. Tuti ezzel hoztad zavarba! Meg mi az hogy tépted neki? Hülye vagy te? Jóhogy nem fogadja el ha kitéped azt a kezébe nyomnád. Menj el hozzá egy RENDES csokor virággal és magyarázkodj.
Lehet zavarban volt vagynemtudom de ha szerelmes vagy akor mondmegneki szerintem ez a legegyszerübb:) amugy osztálytársad a lány?
Hüje liba nem akar komoj kapcsolatot anyäd elöttCsak dugni akar nem virägotUgyhogy mäst nyujts neki
Szia! Az elõttem szólókat felejtsd el. Szerintem beszélgess vele, hogy jobban megismerd, mi érdekli ilyesmi, aztán hívd meg egy üdítõre, fagyizni, késõbb moziba, szóval így szép lassan és ha elmegy és jól kijöttök akkor minden kialakul, csak ne siettesd, ismerjétek meg egymást. És szerintem erenyos ha nem drága puccos csokrot viszel neki, hanem kerti virágot, csak ne elõtte szedd le és nem anyud elõtt add oda neki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!