Találatok a következő kifejezésre: Mikor érkezik első (12 db)

Mikor érkezik a mostani, tavaszi félévi első diákhitel? Ti már megkaptátok?

Mindig március 14-én szoktak utalni, és már 7 óra körül jönni szokott az sms, hogy a számlámon van a pénz, de most még semmi, és kezdek parázni, hogy valamiért nem kapom meg. Valakinek megérkezett már??

Legjobb válasz: nekem megjött

nekem megjött
Én még mindig nem kaptam meg, pedig, ahogy írod, mindig meg szokott jönni. Még fel is hívtam a központot korábban, azt mondták, rendben vagyok. Látom, többen is írtak, hogy nem kapták meg, remélem, csak valami utalási gond van. ????
Nekem megjött, reggel 7re már a számlámon volt.

Mikor érkezik meg az első családi? Gyes? Nem egyszerre folyósítják ugye? Kinek hogy jött meg szüléstől fogva?

jún.7én született a kisfiam.júl közepén kaptam 96ezret gondolom abban benne volt az anyasági64 és a maradék 32 akkor mi volt? mert a kett? együtt 38ezer.

Legjobb válasz: aztán aug.-ban jött 38 ezer.annyi a kettõ együtt,nem? szóval akkor most nem tudom,lehet a júl.gyes-t családi-t nem kaptam,vagy jún-i tört hónapot? kinek hogy küldték? köszi a válaszokat

A kérdező hozzászólása: aztán aug.-ban jött 38 ezer.annyi a kettõ együtt, nem? szóval akkor most nem tudom, lehet a júl.gyes-t családi-t nem kaptam, vagy jún-i tört hónapot? kinek hogy küldték? köszi a válaszokat
De megkaptad mindet. Azt mondod júliusban kaptál 96eFt-ot:64eFt anyasági, +a tört havi Gyes és a családi a 32eFt. Augusztusban kaptad meg a júliusra járó csp-t és a Gyest ami 38eFt. Úgy van mint a fizetés mindig az elõzõ havit kapod, nem elõre fizetnek.
A kérdező hozzászólása: j, OKÉ. Ja, oké.:) Köszi

Mikor érkezik meg az első csekk és a kötvény? Miért nem jött még meg?

Interneten kötöttem új biztosítást, de eddig nem érkezett meg hozzám semmi. Írtam nekik levelet, de még nem válaszoltak. Másoknak is késik a csekkje? És mennyi a kipostázási határid??

Legjobb válasz: én ezért nem kötök interneten keresztül, én már tavaly megkapta a csekket és már be is fizettem az egész évet a Generalinak,volt ismerõsöm aki ilyen idõszakban okozott balesetet és késõbb kiderült, hogy nem volt biztosítása, mert nem tudta bízonyítani,hogy megkötötte interneten keresztül

én ezért nem kötök interneten keresztül, én már tavaly megkapta a csekket és már be is fizettem az egész évet a Generalinak, volt ismerõsöm aki ilyen idõszakban okozott balesetet és késõbb kiderült, hogy nem volt biztosítása, mert nem tudta bízonyítani, hogy megkötötte interneten keresztül
Én a csekket dec. 28-án kaptam meg, a kötvény még nekem se ért ide.
Nekem is "késik". Ha N**risk-el kötötted, akkor ez rendjén van. Halasztott díjfizetés van, 45 (vagy 60) nap. Errõl kell lennie a személyen menüpontban egy igazolásnak is, amit ki kell nyomtatni, mivel ezzel tudod igazolni, hogy van biztosításod. A biztosító bármikor küldheti a csekket, de ha nem küldené, (láttunk már ilyet) neked kell átutalnod a pénzt a megadott ideig, mivel a befizetés a te felelõséged.


Mikor érkezik az első táppénz?

Azt hallottam az sokat szokott késni!

Legjobb válasz: NEKEM 2 HO UTÁN KÜLDTÉK,ÉS AZOTA IS ÖSSZE VISSZA KÜLDIK. 3 HETENTE,DE VAN AMIKOR 6 HETENTE. 32 HETES KISMAMA.

NEKEM 2 HO UTÁN KÜLDTÉK, ÉS AZOTA IS ÖSSZE VISSZA KÜLDIK. 3 HETENTE, DE VAN AMIKOR 6 HETENTE. 32 HETES KISMAMA.
Igen szokott késni!! Nekem volt hogy egy hónapot késett...de utána egy összegben küldték a két havit.
A kérdező hozzászólása: Igen, hát ez nem jó hír, de majd csak lesz addig valahogy. Köszönöm a válaszokat!

Kiskutya érkezik a házhoz. Elsõ napok, mi a teendõ?

Németjuhász kiskutyát szeretnénk venni. Kertes házba, kinti kutyának. Mit tegyek, hogy jól érezze magát? Éjszakai nyüszítés kb.meddig tart?

Legjobb válasz: Legalább az elsõ 1-2 hétben nem mehetne be a házba? Nagyon fontos lenne neki, tudom már nincs hideg és ne is azért, hanem mert akkor szakítják el az anyjától, a tesóitól, szüksége lenne arra hogy megismerje az új falkát. Nagyon rossz lenne neki ha egybõl kivágnátok a kertbe.

Legalább az elsõ 1-2 hétben nem mehetne be a házba? Nagyon fontos lenne neki, tudom már nincs hideg és ne is azért, hanem mert akkor szakítják el az anyjától, a tesóitól, szüksége lenne arra hogy megismerje az új falkát. Nagyon rossz lenne neki ha egybõl kivágnátok a kertbe.
Nagyon odafigyelo akarsz lenni a akkor az elvalasztas elott egy ket hettel viszel be a kenelbe egy ruhadarbot ami atveszi a tobbi kutyus szagat. A legelso eszaka mikor nallad van akkor azzal egyutt fektesd le es nyugottabb lesz. A kis kutyusok idegen helyen elso eszaka az almokal szokott almodni. Konnyebben atesik ezen a holtponton mikor meg erzi az alom szagat.Fontos hogy vele legyel elso ejjel igy valik igazan szorossa a kapcsolatod. Mikor en megvettem az elso nj kutyamat akkor az agyam melett aludtt. Kezem lelogatva az ujamat szopizta:) )) Masnap nagyon nyugott lett . Ilyen kicsin nagyon oda kell figyelni minden mozdulatokra.
A kérdező hozzászólása: Napközben végig otthon leszünk abban az idõben. Éjjel meg kinn alszom néhány napig. Remélem sikerülnek az elsõ napok:) Még autóhoz szeretnénk szoktatni minél elõbb, annak mi a menete? Hátul utazna, kombiban. Az elsõ nap is kocsival hozzuk el, a tenyésztõ kb. 50 km-re lakik. Azt már elterveztük, hogy reggel megyünk érte, ketten.
olyan 3-4 napig de ez kutya függõ szerintem. lehet sok lehet kevés idõbe telik neki feldolgoznia. de napközben jó lenne a vele lennétek
A kérdező hozzászólása: Megoldható, tudok kinn aludni. Kb. hány napig kellene?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az megoldható lenne, hogy kint aludj vele éjszaka? Ez a dolog kicsit azért másabb, mint a szabályok felállítása. A kiskutya elszakad a mamájától és a tesóitól, bekerül egy teljesen idegen környezetbe, idegen "falkába", épp ezért nem is a hisztizés miatt nyüszít, csak szimplán félelembõl. Egy 5 éves gyerek is kegyetlenül sírna, ha elhoznák a szüleitõl, testvéreitõl, majd idegenekhez kerülne, de éjszaka tök egyedül lenne. A farkasfalkában detto. Amíg kicsik a kölykök, õk is a felnõttekkel alszanak, eleinte "ki van nekik nyalva", de utána már rájuk is vonatkoznak a falka törvényei. Ha kirekesztené õket a falka (ahogy ti is ki akarjátok csukni), akkor az egyenlõ lenne azzal, hogy elpusztulnak. Emiatt is nyüszítenek a kiskutyák, félelembõl. Õk nem tudják, hogy te/ti reggel ott lesztek. Ezért kell FOKOZATOSAN hozzászoktatni az egyedülléthez. Errõl is találsz a Google-ban sok leírást, hogy ezt hogyan tedd. A lényeg a fokozatosság. És hidd el, akkor nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: Ismerõsömnek olyan neveletlen kutyája van, hogy párját ritkítja. A kutya a falkavezér. Együtt alszanak , együtt esznek, az elsõ falat mindig a kutyáé. Ha valaki bemegy, felugrál rá, semmiért nem szól rá(: No, nekem ez a negatív példa, így nem szeretnék kutyát nevelni. Szerintem a szabályok felállítása és a következetesség alap. Épp ezért nem szeretném bevinni a házba néhány napra, utána meg kiteszem, szerintem azzal csak megzavarnám. Állandó helye lesz kezdettõl, kutyaházban. De teljesen magára sem szeretném hagyni az elsõ napokban, ezért gondolkodom, hogy legyek-e kinn az elsõ 1-2 éjszaka? Vagy megszokja, és utána nehezebb lesz?
Ismerõsödnek van kutyája? Vagy gyereke? Ha a gyerek is elkezd hisztériázni egy drága játék miatt, amire mondjuk épp nem futja, akkor az a szülõ is kínozza a gyerekét mert megvon tõle mindent? Ez kb ilyen logika... :) A kutyák feketén fehéren "látnak" mindent a szabályokkal kapcsolatban. Tehát ha megtanulja hogy az asztalnál nincs kunyerálás, nincs felugrálás, akkor nem fogja sose csinálni, de akkor nem is szabad neki hagyni. Mert abba még egy gyerek is bezavarodna hogy egyszer szabad, máskor meg nem, nemhogy egy kutya... Most persze még kicsi és bûbájos, de gondolom nem szeretnél szembesülni azzal hogy a 30 kilós kutya kiegye az ételt a vendégek szájából :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon sokat olvastam már a kutyatartásról, épp ezért nem akartam enni adni neki, mikor mi étkezünk, de egyik ismerõsöm szerint én nem leszek jó gazda, szerinte én "rabszolgát" nevelek belõle. Tény, hogy elég temperamentumos és következetes vagyok, nekem épp az nem tetszik, ha a kutya irányít. Persze, tenyésztõtõl veszem, de az árát még nem tudom pontosan.
De rosszat teszel, ne adj neki, mert kunyerálni fog mindig.A kutyának a tál az "asztal" abból kap enni kezdetben napi 3x, felnõtt korára 2x este és reggel. Olvass utána a falkavezérségnek sok mindennel nem vagy tisztában és így nem lesz jó a kutyának sem és nektek sem... Német juhászt pedig remélem tenyésztõtõl akartok venni, nem 20 ezerért apródról...vagya szomszédtól.
az elsõnek igaza van, persze nem arról van szó, hogy veletek aludjon, vagy bármit meg tehet de mondjuk csináltok neki egy kis részt( fekvõhely, 1-2 játék, víz) . Fontos, érezze azt, hogy van családja. Kicsit lehet lesz nyüszítés de azt idõvel elhagyja csak bágyadt lesz mert nincs vele az anyja. és elég csak pár napig. nem teszel rosszat ha nem adsz neki akkor amikor esztek, persze elkerûlhetetlen hogy ne szerelmesedj bele a szemébe és 1x2x adni fogsz de ez nem baj. összességében pedig, hogy jól érezze magát csak törõdés kell neki.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnénk bevinni. De nyáron jön, így annak nem lenne akadálya, hogy esetleg én kimenjek. De nem tudom, azzal jót teszek-e? Este 11-12-ig amúgy is fenn vagyok, reggel meg már 5 -kor kelek, annyi ideig lenne egyedül. De mondom, ha úgy jobb, tudok kinn is aludni pár napig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Már kiválasztottam egy pólót, azt viszem el a tenyésztõhöz. Már úgy várom:)

Holnap-holnapután érkezik haza az első kiskutyám. Mire kell figyelni az első napokban, hetekben?

9 hetes boxer-labrador keverék fiúcska :)

Legjobb válasz: Mindenre sokszor vidd ki pisilni és ne engedd fel az ágyra ha esetleg benti kutyus. Késõbb pedig, ha lehetséges vidd emberek és kutyák közé. És arról sem szabad megfeledkezni hogy most még kölyök de ha el rontod a nevelést akkor nem lessz jó sem neked sem a kutyusnak tehát nem szabad babusgatni. Amúgy gratulálok biztosan aranyos

Mindenre sokszor vidd ki pisilni és ne engedd fel az ágyra ha esetleg benti kutyus. Késõbb pedig, ha lehetséges vidd emberek és kutyák közé. És arról sem szabad megfeledkezni hogy most még kölyök de ha el rontod a nevelést akkor nem lessz jó sem neked sem a kutyusnak tehát nem szabad babusgatni. Amúgy gratulálok biztosan aranyos
Valószínûleg veszettül fog sírni az elsõ napokban! Én pár napig pl nem hagynám egyedül semmiképpen éjszakára, meg elõttem is írták, hgoy ismertesd meg szépen mindennel :)
elõször hagyd, hogy végigszaglásszon mindent, biztos izgatott lesz. etesd kézbõl, hogy hozzád szokjon és megbarátkozzon veled. mindenképp vidd el orvoshoz, ellenõriztesd le fogait, szemeit, stb.. ügyelj rá hogy ne rágjon meg semmit, mert ha engeded neki hogy megrágja, akkor nem fog róla leszokni és rossz kutya lesz.:)
Bocsi, az "elõzõ" az az elsõ.:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen nagyon kedvesek vagytok :) fõleg te utolsó, igazán nagyon hasznomra fog válni amit leírtál, úgy hiszem. Egyébként kinti-benti kutyus lesz, szóval éjszaka és este bent, napközben kint, mivel van egy 14 éves goldink, akik nem akar napközben bejönni a házba, így a kicsit sem akarom "elkényeztetni" szokja azt amit az idõsebb :)
Még pár dolog (utolsó vagyok): Szidni csak akkor szabad, ha tetten érted, pl épp rágja a papucsod. És a rágás nagyon fontos neki, úgyhogy kapjon valamit amit gond nélkül rágcsálhat. Préselt bõr rágóka (csont, cipõ...), 1-2játék, akár régi lyukas zokni összekötve vagy labdára gyúrva. Az enyém pl a hatalmas velõs csontokat imádja, hetekig elvan vele, olcsó és jó. Fõtt, sült üreges csirkecsontot (pl combcsont) soha ne adjatok neki, mert szilánkosan törik és komoly károkat okozhat a bélrendszerben.

Segítenél? Gyesen vagyok első gyermekemmel, most mivel vissza adták a 3 évet, második baba érkezése után miután fogják számolni Tyást Gyed és Gyest? Munkahelyem meg van még, 2011. 09.21 jár le a Gyes és második baba augusztus elején érkezik.

Legjobb válasz: A gyed csak a szülési szabadság lejárta vagy a szüléstõl számított 24 hét eltelte után folyósitható. Tehát ha aug. elejére vagy kiirva, akkor a TGYÁS-t igényelheted júl. elejétõl (28 nappal elõbb). Számold ki, hogy onnan a 168 nap (24 hét) átcsúszik-e jövõ évre. Ha igen, nincs mit tenni, ha az 2010-re esik, akkor igényeld a tgyást a szülés elõtti 28. naptól. A pontos dátumot te tudod (szülés idõpontja). Az én számitásaim szerint ha aug. 01-re vagy kiirva, akkor beleférsz és dec. közepén-végén megigényelheted a GYED-et.

A gyed csak a szülési szabadság lejárta vagy a szüléstõl számított 24 hét eltelte után folyósitható. Tehát ha aug. elejére vagy kiirva, akkor a TGYÁS-t igényelheted júl. elejétõl (28 nappal elõbb). Számold ki, hogy onnan a 168 nap (24 hét) átcsúszik-e jövõ évre. Ha igen, nincs mit tenni, ha az 2010-re esik, akkor igényeld a tgyást a szülés elõtti 28. naptól. A pontos dátumot te tudod (szülés idõpontja). Az én számitásaim szerint ha aug. 01-re vagy kiirva, akkor beleférsz és dec. közepén-végén megigényelheted a GYED-et.
Ha gyesen vagy 2011. szeptemberig, és a tesó augusztusban születik, akkor a tgyás alapja valóban a szerzõdés szerinti béred lesz, de a gyed alapja a minimálbér lesz. Ennek az az oka, hogy a gyed igénylésre 2012-ben kerül majd sor, tehát a gyed alapja a 2011-es év lesz, amikor 6 hónapot meghaladóan gyesen leszel. Viszont a tgyás alapja a 2010-es év, amikor nagyobbrészt (6 hónapot meghaladóan) gyeden voltál, így lesz a tgyás alapja más, mint a gyedé.
Ja, bocs 12.38, félreértettem, amit írtál, az augusztus 1-el, ne haragudj. Kérdezõ, ha augusztus 1-re vagy kiírva, akkor bõven beleférsz a gyeddel 2011-be, a lényeg, hogy július 17 mindenképp el kell kezdened a tgyást, ahogy írtam is.
Én a szabikat javaslom. Egyrészt azért, mert a szabi alatt a normál béredet fogod kapni, ami mindenképp több, mint a gyed, másrészt pedig mert akkor a szabadság alatt kapott teljes béred lesz a tgyás-gyed alap, függetlenül az idõtõl, mert ebben az esetben a tényleges jövedelmedet veszik figyelembe.
Ma 12. 38, augusztus 1-el átcsúszik már 2012-be a gyed igénylés. Kérdezõ, ha a tgyást július 17-el bezárólag meg tudod kezdeni, akkor a tgyás utolsó napja december 30, a gyed elsõ napja meg december 31 lesz, vagyis mindkettõnek 2010 lesz az alapja. Ha ezt meg tudod így csinálni, akkor jó, ha nem, akkor marad a szabi.
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy:) köszönöm szépen .További jó napot!
A kérdező hozzászólása: igen, esetleg van-e valami más megoldás (ha van)hogy megúszom a minimálbér gyedet, ezen kívül, ami itt le van írva.
Milyen ennél részletesebb választ vársz???
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm.
A szerzõdés szerinti béredbõl számolják, de ezesetben a TGYÁS-nak is ugyanaz a maximuma van, mint a gyednek szokott lenni, aminél nem kaphatsz többet akkor se, ha járna. Asszem bruttó 102.900 Ft, vagy valami ilyesmi összeg.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, és hogy tudnám megúszni minimálbér alapú gyedet, mondjam le a Gyest és menjek TGyásra 28 nappal szülés elõtt?vagy vegyem ki a szabikat?
A kérdező hozzászólása: Én tudok valakit aki folyamatoson 2 évig gyesen volt ki vette a szabikat és mégis bére után számolták, ez hogy van akkor 2009 ben szült márciusban, akkor más törvény volt?

Mi történik/mi jár, ha a második baba még az első babával töltött GYED vagy GYES idő alatt érkezik?

Ha gyed id? alatt folyamatosan jár tovább ugyanaz az összeg, vagy újraszámolják? Ha pedig visszamegyek a gyed után (2 éves korban) és nem lesz 1 év bérem a második baba születése el?tt, akkor hogyan számolnak?Ért itt hozzá valaki vagy járt valaki hasonlóan?Terveznénk a 2. babát, csak hát a pénz...

Legjobb válasz: Köszönöm a választ!Tehát akkor járok igazán jól, ha visszamegyek papíron kivenni a szabimat (kb.45 nap).Rögtön a gyedem lejárta után?(még több mint 1 év van belõle hátra.Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Tehát akkor járok igazán jól, ha visszamegyek papíron kivenni a szabimat (kb.45 nap).Rögtön a gyedem lejárta után?(még több mint 1 év van belõle hátra.Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!