Találatok a következő kifejezésre: Mikor érdemes orvoshoz (99 db)

Ma kellett volna nem megjönnie és pozi is lett a tesztem. Mikor érdemes orvoshoz menni?

Pontosan nem tudom mennyi idős terhes vagyok, mert utoljára március 13-án volt meg és 25 naposak a ciklusaim.

Legjobb válasz: Ha ma kellett volna megjönnie, akkor ma vagy pont 4 hetes terhes. Mondjuk utolsó mensidtõl számolva 3hét 4 napos, de mivel rövidebbek a ciklusaid, így feltételezhetõen a peteérésed is korábban volt, így 4 hetesnek számítasz. Ha nincs panaszod, 2-3 hét múlva érdemes orvoshoz menned. Gratulálok!

Ha ma kellett volna megjönnie, akkor ma vagy pont 4 hetes terhes. Mondjuk utolsó mensidtõl számolva 3hét 4 napos, de mivel rövidebbek a ciklusaid, így feltételezhetõen a peteérésed is korábban volt, így 4 hetesnek számítasz. Ha nincs panaszod, 2-3 hét múlva érdemes orvoshoz menned. Gratulálok!
4-5 hetes. Elég, ha 7-8 hetesen mész, azaz 3-4hét múlva. Azért nem érdemes hamarabb, mert nem lenne még semmi, embrió, szívhang sem, csak idegeskednél miatta és visszarendelnének 2-3 hét múlvára.
kb 4 hetes terhes vagy, orvoshoz kb 2-3 hét múlva érdemes menni. (Hacsak nem volt korábban vetélésed, missed ab, stb.)
6 hét után, akkor már meg tudja az orvos hallgatni a szívhangját. Kb.7 hetesen szokott lenni az elsõ vizsgálat, ha minden rendben van. Én korábban mentem, mert barnáztam és féltem a méhen kívülitõl. (hál. Istennek minden rendben volt.) Jó babavárást.
Én 6 hetesen menetem és még nem volt szívhang. Inkább várj míg legalább 7 hetes leszel, így elkerülöd a felesleges aggódást.
Így van, ahogy fentebb is írták, akkor kb ma vagy 4hetes! Tehát 2-3hét múlva menj dokihoz. Én inkább a 2hetet mondanám, igaz akkor még lehet hogy csak petezsákot látnak, de azt meg tudja mondani egy jó szakember, hogy jó helyen van-e beágyazódva! Ez is fontos, a méhenkívüli kiszûrése miatt!! De egyébként gratulálok!! :)
Gratulálok!!!! :) Én nem vártam meg még a havim várható idejét sem, elõtte mentem 2 nappal, kezemben 3 pozitív teszttel. Mondjuk doki elküldött, mert nem látott semmit, de én olyan, de olyan büszke voltam. :) ))) 33 hkm

Ha a teszt bár halványan, de azt mutatja babát várok mikor érdemes orvoshoz menni?

Legjobb válasz: Ha a teszt kimutatja, már az orvosnak is látnia kell a méh állapotából, illetve UH-os vizsgálattal a petezsák jelenlétébõl a terhességet. Ha utána számolsz, hogy mikor volt az utolsó menstruációd, az is kiderül, hogy most hány hetes terhes vagy. Olyan 6-7 hetesen már a szívdobogás is érzékelhetõ az ultrahangal. Szerintem várd meg ezt a pár hetet, és utána menj orvoshoz, hiszen az orvos akkor ír papírt a védõnõnek a gondozásba vételhez, ha más bizonyított a terhesség. (Ez a bizonyíték a szívmûködés) Ha hamarabb mégy, úgyis visszarendel. Így megspórolnál magadnak egy utat. Nehéz, de várd ki még ezt a pár hetet! Szorítok, hogy minden rendben menjen!

Ha a teszt kimutatja, már az orvosnak is látnia kell a méh állapotából, illetve UH-os vizsgálattal a petezsák jelenlétébõl a terhességet. Ha utána számolsz, hogy mikor volt az utolsó menstruációd, az is kiderül, hogy most hány hetes terhes vagy. Olyan 6-7 hetesen már a szívdobogás is érzékelhetõ az ultrahangal. Szerintem várd meg ezt a pár hetet, és utána menj orvoshoz, hiszen az orvos akkor ír papírt a védõnõnek a gondozásba vételhez, ha más bizonyított a terhesség. (Ez a bizonyíték a szívmûködés) Ha hamarabb mégy, úgyis visszarendel. Így megspórolnál magadnak egy utat. Nehéz, de várd ki még ezt a pár hetet! Szorítok, hogy minden rendben menjen!
Szia! Gratulálok! Ha halvány is, az is +!!! Érdemes elsõzör 56 hetesen elmenni, mert akkor már általában halja a doki a baba szívhangját. Persze van akinél még nem, ez nem baj, õt 1-2 hét múlva újra visszahívja majd a doki, egy UHra. :) )))))
Én írtam az elõbb is, tehát 5-6 hetesen. :) ))
Szia EN 5 hetesen mentem el, de akkor meg csak petezsakot latott, engem 1 honapra ra rendelt vissza. En is azt olvastam , h 6-7 hetesen mar a szivhang is latszik, ugyhogy szeritnem akkor erdemes elmenni hozza. 10 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönet mindenkinek aki írt nekem!

Bevertem a fejem, egy kicsit szédülök azóta, mikor érdemes orvoshoz fordulni?

kb egy 8 órvával ezel?tt sikerült elég csunyán bevernem a fejem tetejét, utána megszédültem ami nagyon minimálisan azóta is tart és a fejem is fáj. Hányás, eszméletvesztés nem volt, kicsit hányingerem is van, viszont elég könnyen bemesélem magamnak az ilyet.. Érdemes ezzel orvoshoz fordulni?

Legjobb válasz: Jobb lenne ha látna azért orvos! 8 óra után ha még mindig szédülsz,hányingered van akkor az jelenhet egy enyhe agyrázkódást is,biztos ami biztos lásson orvos!Jobbulást!

Jobb lenne ha látna azért orvos! 8 óra után ha még mindig szédülsz, hányingered van akkor az jelenhet egy enyhe agyrázkódást is, biztos ami biztos lásson orvos!Jobbulást!

Ma reggel teszteltem pozitívat! Szeretnék tanácsot kérni, mikor érdemes orvoshoz menni, mire figyeljek és mit kerüljek?

Legjobb válasz: Szia. Gratulálok :) 7. hét körül ráérsz orvoshoz menni. Amit kerüljél a káros dolgok, meg a lágy tojás , nyers hús. Sok zöldség gyümölcs :) És ha még nem szedsz akkor magzatvédõ vitamin napi 1 db. Én (Ladeevitet szedek) Szép babavárást! :) 7 + 2 kismama

Szia. Gratulálok :) 7. hét körül ráérsz orvoshoz menni. Amit kerüljél a káros dolgok, meg a lágy tojás , nyers hús. Sok zöldség gyümölcs :) És ha még nem szedsz akkor magzatvédõ vitamin napi 1 db. Én (Ladeevitet szedek) Szép babavárást! :) 7 + 2 kismama
Gratulálunk!!! A lényeg, hogy nyugalom, és vegyél nagy levegõt! Pihizzél sokat, ne idegeskedj, és ne emeljél nehezet! Ha elfáradsz, azonnal pihenj. De különben érezd jól magad. Orvoshoz az a jó, ha minél késõbb mész, valahogy bird ki pl. amíg legközelebb is kimarad a menzesz, és akkor már mehetsz. Minden terhesvizsgálat általában a 12 hét után történik, akkor van pl. az elsõ vérvétel is. Úgyhogy addig nem igen tudnak veled mit kezdeni, még olyan pici, hogy az orvos is alig lát valamit. Tehát érdemes még várnod.
Gratulálok!! Mindent úgy csinálj ahogyan jólesik. Nem beteg vagy hanem várandós.Sok zöldséget és gyümölcsöt egyél. 7.hét körül ráérsz orvoshoz menni. Boldog babavárást!!!
szia! Gratulálok! én nem bírtam várni, 6.héten voltam elõször, ott már mindent látott az orvos, dobogott a kis "szíve"is:)
én 5 hetes vagyok én is majd csak 2 hát múlva megyek dokihoz, baromi nehéz addig kibírni, pláne hogy eddig eléggé tünetmentes voltam de biztos minden rendben van a babámmal, addigra már lesz szívhang is, én gravidát teszek, enni nem sokat eszek gyümölcsöt se nem bírom megenni :)
Nem azért kell korábban orvoshoz menni, hogy meg tudja állapitani a szivverést. Az én dokim azt mondta, hogy amilyen korán csak lehet, menjek majd be, mert vérvétellel sok mindent meg tud állapitani, mindenbõl van-e elég, és a beágyazódást is tudja követni, monitorozni, ha gond van rá tud idõben segiteni. Szerintem ha elmész, abból baj nem lehet! Én bizom az enyémben, ezért tolmácsolom neked is, amit nekem mondott! Sok boldogságot!
én nem is azért mondtam hogy CSAK AZÉRT KELL MENNI MERT LESZ SZÍVHANG. nálunk debrecenben nem csinálnak semmit a 12 dik hétig, ugyanis addig ugye bármi történhet hisz az elsõ 3 hónap kritikus.. addig csak a szívmûködést nézik és az ülõmagasságot (crl) persze elõtte is lehet menni, de felesleges mert nem bíztos hogy azt kapja amit vár. szerintem a kérdezõ eldönti mit szeretne nem kell rábeszélni , ellene beszélni a dolgoknak.. de mindegy !

A barnás-véres folyás mikor tekinthetõ kórosnak? Mikor érdemes orvoshoz fordulni vele?

Ovuláció esetén az utóbbi idõben mindig van barnás, véres folyásom. Tudom, hogy ez a peteérés egyik kísérõjele, de néha kicsit aggódom, hogy esetleg nem e kóros, nem e állhat már betegség mögötte. Valaki, aki hasonlókkal "küzd" légyszi írjon! : )

Legjobb válasz: Bizony én a helyedben ezt nem tartanám normális dolognak... javaslom keress fel orvost .Te is írtad ,ez az utóbbi idõben van csak így ,járj ennek a végére !

Bizony én a helyedben ezt nem tartanám normális dolognak... javaslom keress fel orvost .Te is írtad , ez az utóbbi idõben van csak így , járj ennek a végére !
nem is tudtam, hogy valakinek akkor van ilyen. Fura lehet. Nekem más gondjaim voltak régen, mindig tök sokáig megvolt, meg összevissza volt, én cickafark teát ittam, és azóta jobban helyrerázódott :D
Szerintem fél év után már érdemes megnézetned magad, hogy minden ok-e.
Egy ev sikertelen probalkozas utan mar fel ajanlott keresni az orvost, h kivizsgalhasson benneteket. De 3 honap az meg nagyon keves ido!
Elsõ válaszoló vok. Én is fél év után mentem el, mert nem sikerült teherbeesnem és akkor kiderült, hogy nem is nagyon volt peteérésem.Elkezdtem a gyógyszereket szedni és aztán helyreállt a szervezetem.
A kérdező hozzászólása: Igazából én is attól félek, hogy nincs peteérésem, és így hiába is próbálkozunk, mert nem fog menni, köszönöm a válaszokat.
Szerintem azzal nem csinálsz bajt, ha elmondod a nõgyógyászodnak, hogy babát szeretnétek. Lehet, hogy csinál egy rutinvizsgálatot, esetleg rákszûrést, tenyésztést stb. Ennyit megér nem?
Nem olvastad el a masik kerdesedre adott valaszt? Egy egyszeru uh-os lekovetessel kiderul, van-e peteeresed. Nem kell hazalni a nogyogyasznal, h ugyan vegyen mar komolyan mert 3 honapja probalkoztok (alt, ennyi ido utan nem vesznek komolyan meg) hanem bejelentkezel es egy ciklus alatt kiderul, van-e peteeresed!!
Engem komolyan vettek azonnal mikor elmondtam, hogy babát akarunk. Persze lehet, hogy a korom miatt volt.

Mikor érdemes orvoshoz menni? Ma dálután teszteltem pozitívat, időben előjött a második vonal is. Nagyon boldogok vagyunk, egy ideje már próbálkozunka babával.

Régóta olvasom a fórumot, köszönöm mindazoknak, akik válaszoltak nekem, sokszor vigasztalódtam veletek, lelket öntöttetek belém, mikor nem sikerült.

Legjobb válasz: Szia!Én kb 5hetes lehettem mikor kiderült a baba,iszonyat mellfájdalmak közepette,ekkor csin.meg a tesztet.Kb rá egy hétre jutottam el a dokihoz,ill.ekkor fogadott és még nem volt szívhangunk,de elküldött vérvételre.Két hétre rá kellett vissza mennem akkor már volt szívhang és nagyobbak is voltunk.Szerintem érdemes idõben elindulni a vérvétel miatt is meg,hogy idõben megkapd a kiskönyvet majd a védõnõtõl,de egy hét múlva a legjobb sztem.De ha izgulsz ,menj el ha megteheted:)Gratulálok nektek és boldog babavárást kívánok!27hetes kismama

Szia!Én kb 5hetes lehettem mikor kiderült a baba, iszonyat mellfájdalmak közepette, ekkor csin.meg a tesztet.Kb rá egy hétre jutottam el a dokihoz, ill.ekkor fogadott és még nem volt szívhangunk, de elküldött vérvételre.Két hétre rá kellett vissza mennem akkor már volt szívhang és nagyobbak is voltunk.Szerintem érdemes idõben elindulni a vérvétel miatt is meg, hogy idõben megkapd a kiskönyvet majd a védõnõtõl, de egy hét múlva a legjobb sztem.De ha izgulsz , menj el ha megteheted:) Gratulálok nektek és boldog babavárást kívánok!27hetes kismama
Nekem 7 napja késett, amikor teszteltem, pozitív lett, majd rá 5 napra mentem dokihoz, akkor voltam 6 hetes, csinált egy rákszûrést, megvizsgált, majd hasi UH-ot készített, utána mehettem is laborvizsgálatokra (vér-vizelet-ekg), szóval érdemes idõben elmenni. Aztán legközelebb a 10. héten mentem, akkor már az UH-on szépen látszott a bébi, nagy élmény volt, védõnõhöz is menni kell, szóval szerintem kár húzni, menj nyugodtan már most, ha teheted, és gratulálok!!! 11 heteske
gratulálok!!!!!! kívánok nektek egészségben és boldogságban gazdag életet. fordulj mihamarabb orvoshoz.

Mikor érdemes orvoshoz fordulni a székrekedéssel?

kisebbik gyermekemnek nehezen megy a székelés, ingere van, de nem mozdul kifelé, próbáltuk már "kaparni", amit lehetett, ellazulni, de csak vérezni kezdett (gondolom a feszülést?l) mit lehet ilyenkor tenni? meleg víz, glicerines kúp, ezek hatnak, lazítják megkeményedett részeket? mikor érdemes orvoshoz fordulni? három napja volt utoljára széklete.

Legjobb válasz: Reggel menjetek el az orvoshoz

Reggel menjetek el az orvoshoz
Nem írtad mennyi idõs a gyermeked? A székelés elõsegítésére több módszer van. Ha a kaki a végbélnél van besülve, nagyon jó az un. pezsgõkúp, ami gyakorlatilag kirobbantja a kakit. A glicerines kúp a bélmotilitást fokozza, ezáltal segít a széklet kiürítésében, de nem puhítja föl. A stadalax kúp szintén jó. Ha olyan szintû a besülés, hogy lentrõl hiába segítünk ( a vastagbélbe van elakadva a széklet), akkor szájon át kell adni székletlazítót, erre jól bevált a Leavolac szirup. Ha rendszeres ez a problémátok, akkor az utóbbi adagolását célszerû napi szinten folytatni. A legjobb azonban, ha odafigyelsz az étkeztetésre, hogy sok rostosat ill. székletlazítós élelmiszereket kapjon a kicsi, mert hosszú távon ez a megoldás. A rendszeresen adott kúpokhoz, hashajtószerekhez hozzászokik a szervezet, és ez a természetes bélmûködés kárára megy.
Ha ez visszatérõ gond, akkor érdemes vele már minél elõbb szakemberhez fordulni.
A 03:14-es vagyok ismét. Mindenképp konzultálj a gyermekorvossal a megfelelõ kezelésrõl.
Te jó ég? itt kérdezgetel, amikor ilyen nagy probléma van a gyerekkel? Mikor akarod az orvoshoz elvinni? amikor bélcsavarodást kap?
Szerintem egy jó langyosvizes beöntés segit..
A kérdező hozzászólása: még aznap reggel elvittem orvoshoz, minden rendben van most már! köszönöm a válaszokat!
A 2. válaszadó vagyok. Örülök, hogy minden rendben! Remélem ez csak átmeneti probléma volt, és menni fog a kakilás a gyermeknek!

Hány hetes vagyok mikor érdemes orvoshoz menni?

08-29-én volt meg utoljára és mikor menjek orvoshoz?

Legjobb válasz: 5 hetes és 4 napos vagy. Orvoshoz elég 7-8 hetesen menni, azaz kb. 2 hét múlva. Akkor már lesz szívhang is.

5 hetes és 4 napos vagy. Orvoshoz elég 7-8 hetesen menni, azaz kb. 2 hét múlva. Akkor már lesz szívhang is.
kb. 2 hét múlva, ahogy az elõttem szóló írta. Gratulálok a babához :-)
Szia! Nekem aug 4-én volt meg utoljárra, és én holnap megyek dokihoz!9 hetes 2 napos leszek holnap!Második baba azért vagyok ilyen türelmesmár! De így nek kell majd csak a 12 hetes genetikai UH-ra mennem, meg így még lesz idõm a doki paírjával elmenni a védõnõhözis a kiskönyvemért! 22 hós kislány és 9 hetes pocakbabi anyuja
Kedves utolsó! Jól megmosolyogtam a beírásod, mert nekem most 21 hós a kislányom, és kb 4 hetes lehetek. Mire õ 22 hós lesz, addigra leszek én is kb 9 heteske :) De hogy a kérdésre is válaszoljak, én kb 2 hét múlva fogok elmenni dokihoz, akkor már 6+3 leszek ha minden jól megy!

Kb. fél órája teszteltem pozitivat, aminek nagyon örülök. Mikor érdemes orvoshoz mennem?

Február 6-án volt meg utoljára...Nagyon izgulok hogy minden rendben legyen!!!Legszivesebben már ma megnézetném magam a dokival...Adjatok tanácsot!Ez volt az elsö hónap hogy nem gondoltam a babára és összejött!! Fel a fejjel lányok!!!

Legjobb válasz: Ha még nem voltál terhes, vagy semmi gond nem volt, az orvos nem hívta fel a figyelmed valamiért hogy menj idõben, akkor várhatsz még két hetet! Akkor már szívhang is lehet!!! Gratulálok!!! Nagy boldogság ez!!!

Ha még nem voltál terhes, vagy semmi gond nem volt, az orvos nem hívta fel a figyelmed valamiért hogy menj idõben, akkor várhatsz még két hetet! Akkor már szívhang is lehet!!! Gratulálok!!! Nagy boldogság ez!!!
Gratulálok Nektek!!! Én is hasonló cipõben jártam, görcsösen akartam, állandóan tesztet vettem. Aztán mondtam, hogy kibirom nem veszek, de amikor arra lettem figyelmes, hogy a melleim borzasztóan érzékenyek és feszülnek, de persze megjönnie még nem kellett volna, na akkor vettem két tesztet is, elõtte persze mindig csak egyet. Reggel, azaz hajnali fél ötkor megcsináltam a tesztet, mind a kettõ pozítiv lett, igaz csak halványan. Egybõl keltettem a férjemet és sírva mondtam el neki a nagy hírt! Remélem nem haragszol, hogy megosztottam Veled ezt! Boldog babavárást! Gratula még vagy százszor! 19 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek!!!!!!
Gratulalok neked, es nagyon boldog babavarast kivanok!!!! 15 hetes kismama
Gratula! :) Szerintem is így helyes, h együtt mondjátok el a szülöknek, h nagyszülõk lesznek.
A kérdező hozzászólása: Már voltam is dokinál! Látta a petezsákot meg én is és jó helyen van ugyhogy megnyugodtam!!!Még senkinek nem mondtam el pedig voltam a nagyszüleimnél is! Kibirom! Együtt akarom elmondani nekik a férjemmel, szerintem ez igy helyes!!!
ez az elsõ baba? mi az orvosod neve? és hova valosi?
hú, addig kibírod? Én nem tudom, hogy bírnám ki. kitartást:) ))
A kérdező hozzászólása: Még nem tudom hogy mondom el neki!!!Ugyanis még én sem akarom elhinni...Szerintem veszek valamit amiböl rögtön rájön!!Amugy majd csak este tizkor ér haza!
hogy tervezed az elmondást? Valami romantikus környezetben?
A kérdező hozzászólása: Ma reggel pedig egyedül teszteltem/elötte mindig a férjemmel/! Most egyedül vagyok itthon és megvárom mig a férjem hazaér akkor mondom el neki!!!
A kérdező hozzászólása: Október óta próbálkozunk!!!Az utolsó hónapokban össze-vissza jött meg ezért elmentem orvoshoz aki elküldött vérvételre és megvizsgált...Ennek a vérvételnek még nincs is meg az eredménye! Igy én elkönyveltem magamba hogy ráér még a terhesség majd azután ha már rendszeres lesz a ciklusom! Nem is foglalkoztam vele!!!Elötte meg nagyon görcsösen akartuk!Aztán tegnap rájöttem hogy késik három napja...és én megéreztem hogy terhes vagyok..pedig nincs senmmi tünetem!
elõször is szívbõl gratulálok neked a babához. vigyázzatok egymásra.:) Amit én tanácsolok az az, hogy ne menj el ilyen hamar dokihoz, majd csak a 6-7. héten , és akkor már lez szívhang is, és akkor nem kell kétszer menned, mert most még csak a petezsákot látja úgyis. Ja és mióta próbálkoztatok? Mitõl sikerült? Valamit másképp csináltál az elõzõ hónapban? Várom válaszodat.
Gratulálok a picihez! 1-2 hét múlva menj dokihoz!
Nagyon gratulálok neked. Ne haragudj, de megöl a sárga írígység. Már én is egyre kevesebbet gondolok rá. Mi is fél éve próbálkozunk, de még nem sikerült. Nagyon vigyázz magatokra, és még egyszer nagyon - nagyon gratulálok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!