Találatok a következő kifejezésre: Mikor érdemes nőgyógyászhoz (25 db)

Hány nap fér bele egy rendkívül hosszú ciklusba? Mikor érdemes nőgyógyászhoz menni? Negatív terhességi teszttel értem.

Legjobb válasz: A normál ciklus egyénenként eltérõ, de a 28-35 nap a normális. Ez felett már érdemes dokihoz elmenni. Nekem például évekig 28 napos ciklusom volt, anélkül, hogy bármi fogamzásgátlót szedtem volna, aztán egyszer egy trauma hatására kimaradt 1 hónap, azóta átállt 32 naposra.

A normál ciklus egyénenként eltérõ, de a 28-35 nap a normális. Ez felett már érdemes dokihoz elmenni. Nekem például évekig 28 napos ciklusom volt, anélkül, hogy bármi fogamzásgátlót szedtem volna, aztán egyszer egy trauma hatására kimaradt 1 hónap, azóta átállt 32 naposra.
40 napon felül már nem fér bele.
A kérdező hozzászólása: Egy éve hagytam el a fog.gátlót. 30-40 nap között jött meg eddig. De a mostani már 46 napja tar, és nem érzem hogy meg akarna jönni. Tegnap reggel csináltam tesztet, negatív lett.

Mikor érdemes nőgyógyászhoz menni?

Még 1hetem lenne a menstruációmig, de volt egy érzésem és csináltam tesztet. Nem túl halványan, de még nem is túl er?sen, de ott volt mindkét csík.

Legjobb válasz: Én a 6. hét körül voltam, akkor már érdemes volt, bár akkor még nincs szívhang!

Én a 6. hét körül voltam, akkor már érdemes volt, bár akkor még nincs szívhang!
én 5 hetes vagyok, a 7. hétig nem megyek, akkor már tuti lesz szívhang, mert nem élném túl, ha azt mondja, hogy nincs, ugyanis nekem 2 vetélésem volt, az egyik 11. héten a második 8. hétben... még ne menj, szerintem akkor érdemes, ha már biztos lehetsz benne, hogy él. Én most szinte el sem hiszem, nincs semmi tünetem sem, nem is akarok ezzel foglalkozni, mert mindkét esetben teljesen összeomlottam és ezt most nem szeretném! csak akkor fogom elhinni, ha tudom, hogy él... ez csak egy javaslat részemrõl, de sajnos tudom milyen nehezen telnek a napok, viszont a csalódás fájdalmasabb lehet. sok sikert!
én 6hetesen mentem, akkor megvizsgál és elküldött uhra, akkor még nem volt szívhang, aztán a 8.héten kellet újra uhra mennem akkor már minden tökéletes volt! utána elmondta az orvos hogy keressem fel a védõnõt és mik a következõ teendõim! szerintem minél elõbb keresd fel, fõleg az elõszõ terhességed miatt! és vigyázz magatokra nagyon!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek! Pontosan amiatt kérdem, mert elõzõ terhességemnél a 4.hétben mentem és mindössze egy üres petezsákot látott a doki, 2hét kínszenvedés, hogy van-e baba, 6.héten kiderült, hogy bizony ott van, 11.heti uh-n kiderült, hogy elhalt. Ez egy rémálom volt így összességében. Arra gondolok, hogy ha meg akar maradni a baba és erõsen megtapadt, úgyis megmarad. Csak talán írna fel a doki Duphaston-t, bár elõzõ babámnál is szedtem, mégis elveszítettem! Nem is nagyon bízok ezekben a gyógyszerekben... De vajon jót teszek-e ezzel? Még egyszer köszönöm a kedves válaszokat!
addig is ihatod a palástfû teát reggel-este és szedheted a homeopátiás bogyókból a luteinumot c15 higításban. ezek segítik a megtapadást

Mikor érdemes nőgyógyászhoz menni?

a barátommal július elején tervezzük a nyaralást.akkora tervezem az els? szexet is, viszont még soha nem szedtem fogamzásgátlót és addigra szeretnék elmenni n?gyógyászhoz.De valószínüleg akkor jön meg a mentruációm és ha jól tudom a fogamzásgátlóval késleltetni is lehetne.szeretném ezt a kett?t így összehozni de akkor mikor menjek el orvoshoz?

Legjobb válasz: bocsi, de nem sok ez egy picit így elsõre. A barátod is ember, nálunk is ez volt a helyzet, az elsõ közös nyaraláskor jött volna meg. Megbeszéltük és elhalasztottuk 2 héttel késõbbre :) az elsõnél teljesen felesleges még fog.gátlót szedned. Persze dokihoz még elmehetsz. Szerintem megfelel az óvszer is :) mi 2 évig használtunk, mire elkezdtem tabit szedni. Uh felesleges emiatt az egész szervezeted felborítani.

bocsi, de nem sok ez egy picit így elsõre. A barátod is ember, nálunk is ez volt a helyzet, az elsõ közös nyaraláskor jött volna meg. Megbeszéltük és elhalasztottuk 2 héttel késõbbre :) az elsõnél teljesen felesleges még fog.gátlót szedned. Persze dokihoz még elmehetsz. Szerintem megfelel az óvszer is :) mi 2 évig használtunk, mire elkezdtem tabit szedni. Uh felesleges emiatt az egész szervezeted felborítani.
Ha gumival akarnak védekezni, akkor természetesen nem elõtte kell elmenni.
Kedves 08:24-es válaszoló! A nõgyógyászok is azt ajánlják, hogy a nemi élet megkezdése elõtt is el kell menni, mert csak az orvos tudja megállapítani, hogy kinek melyik a legmegfelelõbb tabletta, ha azzal akarnak védekezni. Olvass utána!
Ekkora hülyeséget régen halottam, hogy a szex kezdése elött menjen el valaki! És mire gondolsz, hogy a dokival beszélgetni fog a szexrõl? Hogyan kell, hányszor? mit kell éreznie? mit tegyen, hogy még jobb legyen? Sötétben, vagy világosban? stb... A nõgyógyászhoz, majd a nemi élet megkezdése után kb 1 évvel kell elmennie a kérdezõnek és nem elötte! A gumival való védekezést ajánlanám én is, többek között azért, mert nem borítja fel a hormonháztartásodat, ami azért elég komoly következményekkel járhat. Hány éves vagy, kedves kérdezõ?
Jó lenne az elsõ szex elõtt elmenni, hogyha tablettával akarsz védekezni, akkor csak az orvos tudja megmondani, melyik a legmegfelelõbb számodra.
1, Tablettát menzesz elsõ napján kell kezdeni, tehát ha júli elején akarsz ezzel védekezni, akkor már a most következõ menzeszednél érdemes elkezdeni (ugyan állítólag az elsõ szemtõl véd, de láttunk már karón varjút) 2, Nem minden tablettával lehet eltolni a menzeszt, és amikkel lehet, azokkal sem egyformán mûködik (van ahol 2 levelet egyben kell szedni stb) 3, a tablettaszedés elsõ hónapjaiban menzesztõl függetlenül elõfordulhatnak vérezgetések, ezzel számolj - tehát ha nem is lesz meg pont a nyaraláskor, akkor is lehet, hogy lesz vm kis vérzésed 4, eltolni jól bevált tabival érdemes csak, akkor sem mindig 100%-os az eredmény. Még ha most el is kezdenéd szedni, akkor sem igazán jó ötlet Ezek alapján én a helyetekben maradnék az óvszernél, aztán õsszel szépen elballagnék a dokihoz, és íratnék fel tablettát.
Nem hordott le senki, leírtuk a véleményünket.
A kérdező hozzászólása: Annyira utálatos ez az oldal.Valakinek van egy problémája, kérdése amit fel mer itt tenni és mindenki lehordja.Nincs még tapasztalatom ebben, egyszerûen érdekelt hogy ez egyáltalán megoldhgató-e vagy érdemes-e így csinálni.De kis híjján lehordják az embert , hogy mit képzel h ilyet egyáltalán feltételez.Bocsánat, hogy nem úgy születtem, hogy mindent tudok.Elnézést, hogy nem tudom mástól megkérdezni, mert nincs kitõl.Én normálisan feltettem egy kérdést, és majdnem szégyellnem kellenne magam, hogy kérdezni merek(?).Ha valaki normálisan leírja, hogy "szerintem ez nem jó kombináció", vagy hogy "az lenne a jó szerintem, hogy...de azért kérdezd meg az orvost." .
Én sem értem mi ez a nagy tabletta mizéria. Persze, egy hosszú kapcsolatban számos elõnye van, de szerintem a kapcsolat elején nem érdemes szedni...mikor még azt sem tudja az ember mi lesz belõle. A fogamzásgátlóval való menzesz tologatás meg megint csak hülye dolog. Sokszor nem is jön be, bnõm pl. egy ilyen akció után egy telje hónapon keresztül pecsételt. Ha mindenképpen a tablettát akarod, akkor minél hamarabb menj el dokihoz... Menzesz elsõ napján kell ugyanis elkezdeni, és elsõ pár levél alatt gyakori a köztes vérzés.
bármikor elmehetsz. DE, szerintem mivel most fogod elõször szedni a fogamzásgátlót, ne az legyen az elsõ gondolatod, hogy mikor még a szervezted hozzá sem szokott, máris késleltetni akarod... vesd föl ezt az ötletet a nõgyógyászodnak, biztos meg fog dícsérni :)
Tablettát nem tud sehol sem vásárolni, úgyhogy akkor muszáj orvoshoz mennie, ez köztudott... akkor valószínûleg nem jól értettem amit írtál... mert úgy értettem, hogy menj el orvoshoz a szex elött.

Mikor érdemes nögyogyászhoz mennem?

2 honapos a babám,egy honapja nem tudom szoptatni.meddig várjak,hogy megjöjjön a mensim?zavar, hogy nem betegszem meg, remélem nincs baj..

Segís El döntöttük párommal, hogy babát szeretnénk. Milyen lépéseket kel tennem? El menjek nőgyogyászhoz? Mire figyeljek, hogy hamamrabb összejöjjön? Hogy tudom kiszámolni mikor érdemes "rástartolni a babára? Milyen sűrűn érdemes szexelni?

Legjobb válasz: Hagyjátok abba a védekezést és szerelmeskedjetek sokat(2 naponta elég). Közbe keres fel nõgyógyt, hogy megnézze minden rendben van-e. És persze ne dohányozz, ne igyál alkoholt, ne drogozz , egyél kiegyensúlyozottan, egészségesen, elkezdhetsz vitamint szedni. Ha vezetsz hõmérsékleti görbét akkor fogod tudni mikor van a peteérésed. Sok sikert!:)

Hagyjátok abba a védekezést és szerelmeskedjetek sokat(2 naponta elég). Közbe keres fel nõgyógyt, hogy megnézze minden rendben van-e. És persze ne dohányozz, ne igyál alkoholt, ne drogozz , egyél kiegyensúlyozottan, egészségesen, elkezdhetsz vitamint szedni. Ha vezetsz hõmérsékleti görbét akkor fogod tudni mikor van a peteérésed. Sok sikert!:)
A nõgyógyásztól akarsz teherbe esni?:)

Tisztelt doktor úr! Április 6-án jött meg utoljára a menstruációm. Tegnap csináltam egy terhességi tesztet, ami pozitív lett. Azóta sajnos sok helyen azt olvasom, hogy ez nem feltétlen jelent babát… A kérdésem az, hogy mikor lenne érdemes nőgyógyászhoz me

Tisztelt doktor úr! Április 6-án jött meg utoljára a menstruációm. Tegnap csináltam egy terhességi tesztet, ami pozitív lett. Azóta sajnos sok helyen azt olvasom, hogy ez nem feltétlen jelent babát… A kérdésem az, hogy mikor lenne érdemes nőgyógyászhoz mennem? Elég ellentmondásos információkat olvasok ezzel kapcsolatban is. Egyébként 39 éves vagyok és még nem szültem. Válaszát köszönöm! Tisztelettel: Ili

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a teszt pozitív, akkor Ön várandós – ehhez pedig gratulálok! A jövő hét vége felé már érdemes az ultrahangvizsgálatot is elvégeztetni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a teszt pozitív, akkor Ön várandós – ehhez pedig gratulálok! A jövő hét vége felé már érdemes az ultrahangvizsgálatot is elvégeztetni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt doktor úr! Április 6-án jött meg utoljára a menstruációm. Tegnap csináltam egy terhességi tesztet, ami pozitív lett. Azóta sajnos sok helyen azt olvasom, hogy ez nem feltétlen jelent babát… A kérdésem az, hogy mikor lenne érdemes nőgyógyászhoz me

Tisztelt doktor úr! Április 6-án jött meg utoljára a menstruációm. Tegnap csináltam egy terhességi tesztet, ami pozitív lett. Azóta sajnos sok helyen azt olvasom, hogy ez nem feltétlen jelent babát… A kérdésem az, hogy mikor lenne érdemes nőgyógyászhoz mennem? Elég ellentmondásos információkat olvasok ezzel kapcsolatban is. Egyébként 39 éves vagyok és még nem szültem. Válaszát köszönöm! Tisztelettel: Ili

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a teszt pozitív, akkor Ön várandós – ehhez pedig gratulálok! A jövő hét vége felé már érdemes az ultrahangvizsgálatot is elvégeztetni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a teszt pozitív, akkor Ön várandós – ehhez pedig gratulálok! A jövő hét vége felé már érdemes az ultrahangvizsgálatot is elvégeztetni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

4 hetes terhes vagyok, állítólag 6. hét előtt nem érdemes nőgyógyászhoz fordulni. Tegnap óta enyhe barna folyásom van. Mitől lehet? Arra gondoltam, az elmaradt menstruáció miatt. Nagyon megijedtem. Mi okozhatja?

Legjobb válasz: Valóban nem érdemes orvoshoz fordulni hamarabb, pihenj sokat, feküdj, és ha nem múlik, akkor keresd fel az orvost, nehogy baj legyen, de ez gyakori szokott lenni az elsõ 4-5 hétben. Ha nincsenek görcseid, és nem vagy rosszul, akkor szerintem nincs gond. Figyelgesd, és ha változik a színe vagy az állaga, akkor irány a doki. Pihizz sokat! Gratulálok! 22 hetes kismama

Valóban nem érdemes orvoshoz fordulni hamarabb, pihenj sokat, feküdj, és ha nem múlik, akkor keresd fel az orvost, nehogy baj legyen, de ez gyakori szokott lenni az elsõ 4-5 hétben. Ha nincsenek görcseid, és nem vagy rosszul, akkor szerintem nincs gond. Figyelgesd, és ha változik a színe vagy az állaga, akkor irány a doki. Pihizz sokat! Gratulálok! 22 hetes kismama
Hogyne érdeklõdnék...! Teljesen átérzem a problémádat, így ismeretlenül is. És nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek! Majd írd meg holnap, hogy mi volt a dokinál! Jó? ...és nyugi!
A kérdező hozzászólása: Jól, kicsit csökkent, de azért felhívtam, holnap 17-ra megyek hozzá. Nagyon kedves vagy, hogy érdeklõdsz! Szép napot!
Szia! Mi újság? Hogy vagy? Beszéltél a Dokiddal? Üdv.: (Utolsó elõtti hozzászóló)
A kérdező hozzászólása: Du. felhívom a dokit, igazatok van. Most nem tudom, mert dolgozom és itt még nem tudják a jó hírt. :)
Én ugyanígy voltam és nem mertem otthon maradni, neked sem ajánlom. Bár igaz nekem elõtte már volt egy vetélésem. Megvizsgált a doki, és aztán kaptam egy gyógyszert, ami megtartotta a babót. Szóval menj dokihoz. Ha egy viszgálattól elmegy akkor magától is emenne, a doki sem akar vetélést, nem úgy vizsgál meg hogy baj legyen. NYUGI! ;) 39 hetes 5 napos kismama
Szia! Én is pont így voltam. Nagyon megijjedtem, Mert nekem már kezdõdött így egy vetélésem. Sajnos! Akkor hibát követtem el, nem mentem Orvoshoz. Most rögtön hívtam a Dokit, aki Ustrogestánt írt fel. Néhány nap alatt tejesen elmúlt. DE! Szigorú pihenést is javasolt. Természetesen mindent úgy csinálok, ahogy a Doki mondja! Neked is ezt javaslom!Vigyázz magatokra! Minden rendben lesz!
Szerintem is menj dokihoz, vagy legalább hívd fel, és õ megmondja, hogy kell-e valamit szedni.
Szia! Én biztos ami ziher alapon elmennék a helyedbe dokihoz, lehet hogy felír valamilyen gyógyszert, v vitamint. Én nem kockáztatnék, és Te is megnyugodnál. De szerintem sem lesz semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Este írok! Köszi :)

Pár nap múlva megyek nőgyógyászhoz és mivel ez az első érdekelne hogy mi vár rám. Mit hogy fognak velem csinálni. Illetve hogy fáj? Mert sok nő fél a nőgyógyásztól. És mibe érdemes menni? Szoknya vagy tunika vagy mindegy?

Legjobb válasz: Szia! Elõször is leültet, bevisz/megnéz a rendszerben,megkérdezi mi a baj, ha van. Aztán ki kell menned egy átöltözõ szobába, ott deréktõl lefelé levetkõzöl, utána vissza, leülsz abba a bizonyos székbe. Elõször is berak egy ilyen tágító valamit, ami kicsit ijesztõen néz ki, de végülis nem látod, mert fekszel...na ez a rész egy kicsit kellemetlen, de fájni nem fáj. Közben mintát vesz, hogy rákszûrést végezhessenek, de ezt meg sem érzed. Aztán az ujjával is benyúl, és megtapogatja a méhet. És kész is. Legalábbis velem így történt, én is féltem elõtte...Elviekben ha pl foggátlóért mész, akkor el kell hogy küldjön vérvételre. Rákszûrésrõl 2 hét múlva kapsz értesítést, de csak ha baj van. Legalábbis nekem ezt mondta. Ja, és hogy mibe menj. Hát én hosszú pólóban mentem, meg térdzokniban (még én is csak egyszer voltam, de akkor még hideg volt). Szerintem hosszú pólóban menj, úgy legalább úgy érzed, mintha takarna valami.... És ne félj! Remélem tudtam segíteni!

Szia! Elõször is leültet, bevisz/megnéz a rendszerben, megkérdezi mi a baj, ha van. Aztán ki kell menned egy átöltözõ szobába, ott deréktõl lefelé levetkõzöl, utána vissza, leülsz abba a bizonyos székbe. Elõször is berak egy ilyen tágító valamit, ami kicsit ijesztõen néz ki, de végülis nem látod, mert fekszel...na ez a rész egy kicsit kellemetlen, de fájni nem fáj. Közben mintát vesz, hogy rákszûrést végezhessenek, de ezt meg sem érzed. Aztán az ujjával is benyúl, és megtapogatja a méhet. És kész is. Legalábbis velem így történt, én is féltem elõtte...Elviekben ha pl foggátlóért mész, akkor el kell hogy küldjön vérvételre. Rákszûrésrõl 2 hét múlva kapsz értesítést, de csak ha baj van. Legalábbis nekem ezt mondta. Ja, és hogy mibe menj. Hát én hosszú pólóban mentem, meg térdzokniban (még én is csak egyszer voltam, de akkor még hideg volt). Szerintem hosszú pólóban menj, úgy legalább úgy érzed, mintha takarna valami.... És ne félj! Remélem tudtam segíteni!
Tudni kéne, hogy miért mész?Kikérdezi az adataidat, majd megvizsgál, elõbb ujjal, majd egy kacsacsõr nevü eszköz felhelyezésével benéz a méhszájhoz.Ez egyik sem fáj, csak kellemetlen és hideg.Sokan megalázónak tartják ezt a széttárt helyzetet, szerintem szükséges rossz.Ha ultrahangot is csinál, akkor lehet hasi, amikor a hasadon egy hideg zselét szénkenve nézi monitoron a belsõ dolgokat, és lehet hüvelyi ultrahang, mikor egy fél banán vastagságú rudat dug fel, és a monitoron nézi.Az emlõt szokta még megvizsgálni, hogy rendben van-e az állománya. Egyik sem fáj, és butaság félni tõle, mert szükség van rá, legalább évente.Mivel alulról le kell vetkõzni, én egy hosszabb pólót, inget szoktam venni, ami eltakar, mikor a nadrágomat levetem. Nincs izguzli valód.Menj minden évben ellenõrzésre.
Én egyet nem értek, hogy a keresõt miért nem használjátok? Tényleg rohadt idegesítõ, hogy napi hatszáz tök egy forma kérdés van? Nem tudtok olvasni vagy mi van?
Akkor mért válaszolsz, ha idegesít? Na mind1, mikor elõször mentem, nagyon féltem a nõdokitõl, de végülis egy kicsit kellemetlen azt annyi:)

Mikor érdemes elmenni egy nőgyógyászhoz?

ha 24 napja bevetem egy 72 órás tabletátt és még nem menstruálok!...tesztet is végeztem el és mind a 3 rom eddig negatív lett!Ha továbbra sem jön meg a menstruációm,a tesztek pedig ugyanúgy negatívak lesznek,akkor szükség van-e elmenni egy nőgyógyászhoz?

Legjobb válasz: Lehet, hogy stresszelésed miatt késik. Amúgy mikor kellett volna megjönnie? Az is normális, hogy egyszer-egyszer kimarad. Ha a tesztek negatívak, akkor valószínüleg nincs baba a dologban, de az a 24 nap az sok. Az majdnem egy ciklus. Szerintem várd meg azt az idõt, amikor a következõnek meg kellene jönnie, és ha akkor sem jön meg, akkor irány a doki.

Lehet, hogy stresszelésed miatt késik. Amúgy mikor kellett volna megjönnie? Az is normális, hogy egyszer-egyszer kimarad. Ha a tesztek negatívak, akkor valószínüleg nincs baba a dologban, de az a 24 nap az sok. Az majdnem egy ciklus. Szerintem várd meg azt az idõt, amikor a következõnek meg kellene jönnie, és ha akkor sem jön meg, akkor irány a doki.
sok nönek felboritja aciklust. Akár hónapokba is telhet mire rendezödik. terhes nem vagy mivel a tezst negativ csak a hormonháztartásodat kicsit megboritotta. Épp ezért nbem szabad csak évi 1max 2 alkalommal bevenni. nagyon nagy hormon dózis aminek vannak mellékhatásai.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy nekem elég össze-vissza szokott megjönni, szinte sosem tudok rá felkészülni, de az utóbbi idõben úgy volt, hogy az uolsóhoz képest mindig kb egy héttel hamarabb jött meg...Most utoljára 13-tól voltam beteg és azért is kezdtem el aggódni, hogy nem jött meg hamarabb a 13-tól, mint máskor...De nagyon remélem, hogy csak a tabletta miatt történik ez az egész...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!