Találatok a következő kifejezésre: Mikor érdemes mennem, ha (34 db)

Budapestre mikor és hova érdemes menni ha Ferrarikat, Bentleyt, Porschét, vagy netán még jobbb drága luxusautókat akarok látni?

Úgy értem, milyen napon, esetleg mely hónapban, és melyik részekre? 4seasons? Rakpart? Zrínyi utca? Várnegyed? Kempinski? Deák tér? Örs vezér? Margitsziget? Hol vannak nagyon jó kocsik?

Legjobb válasz: "Budapestre mikor és hova érdemes menni ha Ferrarikat, Bentleyt, Porschét... akarok látni?" Hát amikor vége van a munkaidõnek és mennek haza a melósok a gyárakból...

"Budapestre mikor és hova érdemes menni ha Ferrarikat, Bentleyt, Porschét... akarok látni?" Hát amikor vége van a munkaidõnek és mennek haza a melósok a gyárakból...
A Duna Plaza mellet van egy Ferrari és Maserati kereskedés. Amúgy a körúton és azon belül szoktak leginkább feltûnni.
V. kerület, és bármikor. (hétvégén általában több minden fordul elõ)
Ruzvelt tér, Lánchíd, Andrássy út.
Korinthia szálló parkolóház, Hársfa utca (Bp VII)

Földrajz Bsc? PTE-TTK földrajzra szeretnék menni . Ennek a szaknak van jövője és mire érdemes szakosodni ha felvesznek? A tanári kivételével minden érdekelne nagyon érdekesnek tűnik a tanterv alapján az összes

Valamint tapasztalatok erről a szakról?

Legjobb válasz: Én is PTE-TTK-ra készülök :) Korai még ezen gondolkodni, de a geoinformatika,térképészet szakirányra gondoltam, arról úgy értesültem, érvényesíthetõ a munka világában, bár az Msc-t erõsen javasolták az alapszak elvégzése után. A turizmusos-telepulésfejlesztéses irányok annyira nem mozgattak meg, bár ennek is érdemes utánaolvasni, ezekrõl tudok a tanárin kívül. Ja, és ezzel a Bsc-vel elvileg részleges kreditbeszámítással mehetsz olyan mesterszakokra is, mint meteorológia, geológia,és az msc mellett kell pótolnod bizonyos tárgyakat,szóval lehetõség az van bõven!

Én is PTE-TTK-ra készülök :) Korai még ezen gondolkodni, de a geoinformatika, térképészet szakirányra gondoltam, arról úgy értesültem, érvényesíthetõ a munka világában, bár az Msc-t erõsen javasolták az alapszak elvégzése után. A turizmusos-telepulésfejlesztéses irányok annyira nem mozgattak meg, bár ennek is érdemes utánaolvasni, ezekrõl tudok a tanárin kívül. Ja, és ezzel a Bsc-vel elvileg részleges kreditbeszámítással mehetsz olyan mesterszakokra is, mint meteorológia, geológia, és az msc mellett kell pótolnod bizonyos tárgyakat, szóval lehetõség az van bõven!
A kérdező hozzászólása: Valóban kicsit korai ezen gondolkodni csak a jelenlegi felvételi kabaré miatt kicsit elõre gondolkodom ... :S Igazából ami azt illeti engem is a térképészet része érdekelne nagyon az info része meg nálam "természetes" hiszen 6 éve tanulom :) A vendéglátás talán tényleg nem a legjobb úgy olvastam, hogy nem keresik õket :s A suliról eddig csak jókat hallottam és elég jó híre is van a sulinak biztosan nem lenne rossz döntés :)

Mikor teszteltetek, mikor már biztosan kimutatja a babát? És ha a tesztem pozitív, mikor érdemes menni az első nőgyógyászati vizsgálatra? Ott először milyen vizsgálatra számíthatok?

Legjobb válasz: Én mensi után 2 nappal teszteltem, halvány pozi lett. (spirálom volt) Rá egy hétre kaptam idõpontot. Minnél elõbb menj orvoshoz, ha pozit tesztelsz.

Én mensi után 2 nappal teszteltem, halvány pozi lett. (spirálom volt) Rá egy hétre kaptam idõpontot. Minnél elõbb menj orvoshoz, ha pozit tesztelsz.
*kimaradt mensi után, bocs
Szia ahogy kimarad másnap már tesztelhetsz de mindig elsõ reggeli pisibõl. Ahogy + a teszt már hívhatod is idõpontért. Drukkolok! :) 9 hónapos kisfiú anyukája
Bocsi ez lemaradt :) Megfog vizsgálni csinál majd ultrahangot valòszinüleg hüvelyit és ha van baba talál szívhangot memegmondja a terhességi hetet. Ha még nincs szívhang akkor pár nap mulva vissza fog hívni.
Én csütörtökre nem vártam, és hétfõn teszteltem! Pozi lett! :)
Én december 23-án teszteltem pozitívat, 24-én kellett volna megjönnie. Az orvoshoz január 7-én mentem, még nem volt szívhang, viszont ma megyek a védõnõhöz a kis könyvemért, beutalókért, stb. Január 24-én megyek vissza az orvoshoz, akkor már biztosan lesz szívhang. Az elsõ vizsgálaton nekem hasi ultrahangot csinált, rákszûrést, és kézzel megvizsgált. Sok sikert, remélem, hogy összejön! Szurkolunk! Mikor tesztelsz?
én a nem várt napja után teszteltem egyértelmû pozitívat. de nem rohantam dokihoz, mert jöttek az ünnepek és elutaztunk mi is. az elsõ lányomnál már pozi tezst után pár nappal dokihoz mentem aki nem látott semmit és azt mondta lehet nem vagyok terhes, ez annyira letört, hogy megfogadtam 2. babával nem megyek csak ha már látni is lehet valamit. most már a 8. hétben járok és hétfõn van csak idõpontom, de nem idegeskedek hiszen a könyvek is azt írják, ilyenkor kell dokihoz menni haí eddig nem tettük meg. semmi értelme, hogy privátba kidobj pénzt azért, hogy újra berendeljen mert még nem látott semmit. hidd el ha nincs betegséged és nincs semmi problémád, ráérsz 7 hetesen elmenni, akkor már lesz szívhang és a doki is többet lát.
Majd írd meg mi lett drukkolok :)


Most megyek 10. be, mit érdemes tanulni, ha állatorvosira akarok menni, lehetőleg államilag támogatottra?

Tudom, hogy kémia+biosz emelt érettségi, de mi számít mlg bele? Nyelvvizsga is kell, azt is tudom. (középfokú elég? Az érdekelne, hogy hogy megy a pontozás, mert a nyelvek nem erősségeim. Se angol, se német (4-es vagyok belőlük), se magyar, bár magyarból 5 vagyok, nem érzem biztosnak. Amúgy minden másból 9.-be 5 voltam. Tehát mire hajtsak, hogy bekerüljek államilag támogatottra? Valamint milyen pluszokat lehet szerezni? (pl zeneiskola)

Legjobb válasz: Russzul tudod. Nem csak a kémiát választhatod a bosz mellé, hanem a fizikát is. Na persze ugye itt az a kérdés, hogy most azt jobban tudod e vagy sem. Mert ha valamennyire jobban megy a fizika, akkor érdemesebb abból egy emelt érettségit csinálni, nálunk is sokan ezt tették. Igazából itt a nyelvvizsga nem számít, mert a két emelt érettségiddel (már ha eléred az 50-50%-ot) azzal kapsz +100 pontot. Alapvetõen erre a két variációra kell nagyon tanulnod: biosz+kémia vagy biosz+fizika Illetve a többire is tanulj mert azok is pontot jelentenek.

Russzul tudod. Nem csak a kémiát választhatod a bosz mellé, hanem a fizikát is. Na persze ugye itt az a kérdés, hogy most azt jobban tudod e vagy sem. Mert ha valamennyire jobban megy a fizika, akkor érdemesebb abból egy emelt érettségit csinálni, nálunk is sokan ezt tették. Igazából itt a nyelvvizsga nem számít, mert a két emelt érettségiddel (már ha eléred az 50-50%-ot) azzal kapsz +100 pontot. Alapvetõen erre a két variációra kell nagyon tanulnod: biosz+kémia vagy biosz+fizika Illetve a többire is tanulj mert azok is pontot jelentenek.
A kérdező hozzászólása: Igen, eddig úgy volt, de mostmár csak a KÉMIA és a BIOSZ lehet. Azt hiszem tavaly óta. És mik érnek akkor pontot? Minden jegy? És hogy megy a pontozás? Amúgy inkább most tanulok többet kémiára, mint akkor kelljen, a fizikát se vágom, bár kémiánál jobban.
Szia, én is most megyek 10-be, és állatorvos akarok lenni. Jól tudod, CSAK BIOLÓGIA ÉS KÉMIA emeltet fogadják el. Ezzel már a pluszpontokat el is használtad, mivel 100 a max és egy emelt 50 pont. Ezenkívül a két emelt százalékai (pl. Biosz 90% kémia 80% az 170 pont) + a kötelezõ érettségik százalékainak átlagának megfelelõ pont+ az év végi eredmények 11-12- ben. hozott jegyek max 100 pont kötelezõ tantárgyak átlaga max 100 pont 2 db emelt max 200 pont pluszpontok max 100 pont így jön ki az 500 pont mj: a nyelvvizsga, oktv, stb is a pluszpontokhoz számít, de max 100 pluszpontod lehet!
Elnézést kérek. Azt hittem még a korábbi verzió szintén érvényes. Akkor valóban csak a biosz+kémia mehet. :(
A kérdező hozzászólása: Kössz mindenkinek, fõleg neked 2. :) Magyarázd már el nekem, hogy a (hozott jegyek max 100 pont) melyik jegyek számítanak, illetve a (kötelezõ tantárgyak átlaga max 100 pont) mit jelent. Valamint a két emeltre automatikusan jár a plusz pont? Nem baj, hogy ez alapkövetelmény?
Szia! A két emeltre azt hiszem 50% fölött adják meg a pontot (de a százalék nem biztos, lehet, hogy 40). A jegyekbõl a 11 év végi és a 12.-es jegyek számítanak (Magyar nyelv, irodalom, matematika, történelem, nyelv, természettudományos tárgy) Az érettségi pontokat az alapján számolják, hogy pl.: magyar 90% nyelv 100% matematika 80% történelem 90% ezeknek az átlaga 90%, tehát 90 pontot kap.
A kérdező hozzászólása: Hú akkor én se leszek állatorvos xD nem megy nekem ennyire, hogy így elérjek 430 pontot... önköltségesre meg nem megyek, évi 2, 5 milla, ha annyim lenne soha nem dolgoznák... kémiatanárunk új, de már útálom a kémiát, biosz mondjuk jófej, de abból is kéne egy jó 70-80%-os... Magyar érettségim megint nem tudom milyen lesz, a nyelv meg fõleg, nem vagyok én nyelvzseni... Mondjuk matek ok, mert az eddig szinte mindenem 90% körüli, mindig 5 voltam, töri is úgyszintén, de a magyar meg a nyelv, meg a kémia... (magyarból 8. évvégén nem vtam 5, amúgy végig, kémiából mindig 5, de most új tanár, itt ennek vége xD angolból 4-5 vtam...) úgyhogy vagy összeszedem magam, vagy ink választok mást :D
Állatorvosira nem volt választható a fizika SOHA. Szóval nem most vezették be azt, hogy csak kémia lehet. Minek lenne válaszható felvételi tárgy, ha nem tanítják az egyetemen? Elég egy középfokú nyelvvizsga, pluszpontot nem kapsz érte, de kell a diplomához. A két emelt szintû érettségivel megszerzed a maximum pluszpontot (100). Ahhoz, hogy bekerülj állatorvosira ezekbõl legalább 70%-ot kell teljesítened. (Amúgy 45%-tól jár a +50 pont)

Mit gondoltok, mit lehetne felvenni szilveszterkor? Milyen ruhába érdemes menni, ha egy ilyen nagyobb baráti összejövetel lesz egy beülős helyen!?

Legjobb válasz: Valami csinosabb hosszított felsõ vagy tunika egy cicagatyával magassarkú csizmával...Vagy valami csõgatya egy szintén csinosabb felsõvel...Igazából amiben jól érzed magad.Egy mini ruha ami talán kissé túlzás lenne,bár én imádom õket és ennek tudatában is azt vennék fel az tuti :)

Valami csinosabb hosszított felsõ vagy tunika egy cicagatyával magassarkú csizmával...Vagy valami csõgatya egy szintén csinosabb felsõvel...Igazából amiben jól érzed magad.Egy mini ruha ami talán kissé túlzás lenne, bár én imádom õket és ennek tudatában is azt vennék fel az tuti :)
Én biztos, hogy valami elegáns ruhát vennék és tûsarkút. Nálam a hétköznapokon is ez az átlagos, sokkal többször van rajtam ruha/szoknya harisnyával, mint farmer, az maximum itthon. Így én emellett döntenék. A te stílusodat nem ismerem, ha farmeres vagy, azt vegyél, ahhoz valami csinosabb blézert és ehhez is jöhet magassarkú csizma mondjuk. Valamint nálam még alapnak számít a hangsúlyos bizsu, egy nagyobb karperec, vagy egy feltûnõ nyaklánc.

Mire érdemes még menni biológiával-kémiával kapcsolatban? Elsőként majd gyógyszerészt jelölném meg, de a ha ez nem sikerül, akkor hová, mire érdemes még menni, ami keresett és keresek is vele?

Legjobb válasz: Vegyészmérnök, biomérnök, vegyész (nem is tudom ilyen szak van e pontosan, lehet hogy kémia szak és azon belüli szakosodás) Meg persze orvos.

Vegyészmérnök, biomérnök, vegyész (nem is tudom ilyen szak van e pontosan, lehet hogy kémia szak és azon belüli szakosodás) Meg persze orvos.
vegyészmérnök, biomérnök, anyagmérnök, környezetmérnök, kémia, biológia, környezettan, orvos, állatorvos. mellesleg én kémia szakos vagyok. nálunk a biológiát kb semmire se tudnád használni. de én is bioszból meg kémiából érettségiztem annak idején.

Ki mit tud az alsópáhoki Kolping bababarát szállodáról? Merjünk oda menni? Ha jól tudom ott volt az ominózus mérgezés. Esetleg ötletek ahová érdemes 21 hónapos gyerekkel menni?

Legjobb válasz: Mi voltunk õsszel egy hétvégét. Nekünk nagyon tetszett. Fogunk is még menni. Sógórnõm családja ajánlotta, õk is voltak már többször. Èn merem ajánlani.

Mi voltunk õsszel egy hétvégét. Nekünk nagyon tetszett. Fogunk is még menni. Sógórnõm családja ajánlotta, õk is voltak már többször. Èn merem ajánlani.

A ciklus mely napjain érdemes nőgyógyászati kivizsgálásra menni, ha nem jön össze a baba? Első alkalommal mit vizsgálnak?

Legjobb válasz: ha elmúlik a mensesed rögtön mehetsz mert úgy is a doki tudja pontosan mely napokon kell a vért levenni. megvizsgálják a párod is neked hogy rendbe van e a hormon háztartásod, csinál cukor tesztet is vagyis megnézi, hogy magas e a cukrod, az nagyon rossz. meg majd különbözõ idõben kell menned vér vizsgálatra. ha nálad is és a párodnál is minden renben van akkor jöhet a petefészek átfuvatás. ha az is rendben van akkor jöhetnek a gyógyszeres kezelések de az még nagyon messze van én már átestem rajta mindenen amit itt felsoroltam, a nagy semmiért.

ha elmúlik a mensesed rögtön mehetsz mert úgy is a doki tudja pontosan mely napokon kell a vért levenni. megvizsgálják a párod is neked hogy rendbe van e a hormon háztartásod, csinál cukor tesztet is vagyis megnézi, hogy magas e a cukrod, az nagyon rossz. meg majd különbözõ idõben kell menned vér vizsgálatra. ha nálad is és a párodnál is minden renben van akkor jöhet a petefészek átfuvatás. ha az is rendben van akkor jöhetnek a gyógyszeres kezelések de az még nagyon messze van én már átestem rajta mindenen amit itt felsoroltam, a nagy semmiért.
Legelsõ alkalommal peteérés idején érdemes menni, hogy lássa a dr., hogy valóban van-e ovulációd. Én is akkor voltam elõször, így nem kellett visszahívnia a ciklus közepén. Azt mondta, ha most sem sikerül (jók voltak az adataim), akkor következõ hónapban beutal egy meddõségi központba. Gondolom, ha valakinek peteérés idején sem megfelelõ a tüszõ+méhnyálkahártya mérete, akkor lehetõség szerint rögtön elkezdik a vizsgálatokat. Vérvételek a ciklus különbözõ napjain (hormonvizsgálat), petevezeték-átjárhatósági vizsgálat, stb...
Ibizára.
A kérdés szempontjából irreleváns, hogy van-e autód, de azért köszönjük, hogy megtudhattuk: Neked van :D Kicsit kevés az infó. Merre laktok? Mi számít nektek bulizásnak? Milyen kajákat szerettek?
én is azt akartam írni lényegtelen dolgokat beleirtál kérdezõ a fontosakat meg kihagytad :) attól függ hol laktok. rengeteg jó hely van. ha van kocsid és pénzed bõven benzinre akkor bárhova elmehettek szinte korlátlanok a lehetõségek
A kérdező hozzászólása: Zuglón belül gondoltam erre a kis kiruccanásra.
és ki vezet miután jót iszogattatok?
Lehet iszogatni üdítõt is. Nem muszáj alkoholt. A fiatalok társaságban buliban isznak nem épp kettesben egy randin szoktak betintázni szerintem. :)
Kit érdekel, hogy van e autó? Neked ez a fontos? Lábbusz? Busz, vonat nem jó? Sõt a vonat még jobb is, ha asztalnál kértek helyet már ott is betudtok nyomni egy üveg bort vagy pezsgõt vagy akármit. És mindketten tudok inni szeszes italt. Közbe dumáztok.... nagyon gagyi vagy kérdezõ és gagyi és gagyi! 25F

Hova érdemes menni Bp-en turiba, ha babaruhát szeretnék? És mikor?

Legjobb válasz: A Hádának jó cuccai vannak, nézd meg a honlapjukat, mere vannak üzleteik. És bálabontáskor érdemes ott lenni.

A Hádának jó cuccai vannak, nézd meg a honlapjukat, mere vannak üzleteik. És bálabontáskor érdemes ott lenni.
Szia! Küldtem neked privibe mailt, csak annyi maradt le, én is Budapesten lakom.
Ahogy az elsõ hozzászóló írta ott jó cuccok vannak, de nem feltétlenül ajánlom a bálabontást. Sógornõm odament, iszonyat tömeg volt, fúrták egymást azok akik aztán a vaterán meg teszveszen eladják. nem bálabontós napon meg egy csomó jó cuccot hazahozott, nekünk is túrt egy kazallal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!