Találatok a következő kifejezésre: Mikor érdemes melltartót (9 db)

Mikor érdemes szoptatós melltartót venni?

Meddig n? a mell? 33 hetes terhes vagyok, kéne vennem melltartókat, és mostmár szoptatósakat szeretnék venni. Valahol olvastam, hogy a 36.hét után érdemes, mert akkor már nem n? a mell... Igaz ez? Vagy szerintetek vehetek már most is? (Nekem csak az els? 4 hétben n?tt 1-1,5 méretet a mellem, azóta megállt a növésben.)

Legjobb válasz: Szülés után 3-4 nappal jelentõsen nõ még a mell, mert akkor lövell be a tej! Egyébként én nem vettem szoptatós melltartót, hanem puha anyagú sport melltartót inkább.

Szülés után 3-4 nappal jelentõsen nõ még a mell, mert akkor lövell be a tej! Egyébként én nem vettem szoptatós melltartót, hanem puha anyagú sport melltartót inkább.
Én inkább azt javasolnám, hogy akkor, amikor még nem nõ meg, vagyis a 35-36. hét elõtt, mert a tejbelövellés miatti mellnövekedés csak pár napig tart, de utána jó esetben legalább 6 hónapig kell hordanod.
Ráérsz szülés után szerintem. Szülés elõtt, 80 B voltam, Terhességem alatt lett 85 D, aztán, amikor hazajöttem a kórházból is jó volt a 85 D melltartó, viszont a szoptatás 3 hónapjában lenn 90-95 D. Ahogy nõ a tej mennyisége úgy fog nõni a melled is! Gondolj bele elsõ napokban "csak" 50-70 ml kelle, aztám meg 250 ml:) Nem úgy kell elképzelned, hogy hirtelen egyik napról a másikra 2 görögdinnyéd lesz:) azt sem tudod, mennyi tejed lesz, tudsz e szoptatni. Vettem szoptatós melltartót én is, de a sima pamutossat és a sporot ahogy írták jobban szerettem és olcsóbb is, mert a hiába volt szoptatós betét a melltartómba, azért azt is cserlélnem kellett néha napjában többször is.

Mikor érdemes szoptatós melltartót venni és milyen méretet? 23 hetes vagyok és még nem nőtt a mellem.85-90 B-set hordok akkor mekkorát kell majd vennem körülbelül?

Legjobb válasz: én vettem a 30. hét körül 2-õt (95B, és C-t) nekem sem nagyon nõtt még (alapból 90-eset hordtam, ez melltartó függõ volt) talán egy picit, de nagyon jók, elvileg ráér szülés után is egyébként, viszont nekem alapból sem kicsik, és már húzták a hátam, meg fájt a nyakam, ez a melltartó meg nagyon kényelmes azért vettem, mindenesetre, ha veszel szülés elõtt 1-et max 2-õt (nekem ebbõl már a B-s kicsi), mert csak szülés után alakul ki a mell mérete igazán, de szerintem inkább a C-sek lesznek jók, dehát ezt majd te látod:) az tuti, h nagyon kényelmes, boldog babavárást! 36 hetes kismami

én vettem a 30. hét körül 2-õt (95B, és C-t) nekem sem nagyon nõtt még (alapból 90-eset hordtam, ez melltartó függõ volt) talán egy picit, de nagyon jók, elvileg ráér szülés után is egyébként, viszont nekem alapból sem kicsik, és már húzták a hátam, meg fájt a nyakam, ez a melltartó meg nagyon kényelmes azért vettem, mindenesetre, ha veszel szülés elõtt 1-et max 2-õt (nekem ebbõl már a B-s kicsi), mert csak szülés után alakul ki a mell mérete igazán, de szerintem inkább a C-sek lesznek jók, dehát ezt majd te látod:) az tuti, h nagyon kényelmes, boldog babavárást! 36 hetes kismami
Én minél késõbbre akartam halasztani, mert folyamatosan nõttek a melleim. Teherbeeséskor hordtam 75 C-st, de már bõven kicsi. Szülés után beáll a mell, megkeményedik és állítólag sokka nagyobb lesz, így én sem tudom még, hogy mit vegyek. De valami nagyon könnyû, varrás nélküli, rugalmas, engedõ anyagu melltartót fogok most nézni lassan . 32 hetes kismama
Én most járok a 95Dnél, és olyan 75Cs volt, mikor megbabásodtam.Azt mondják, hogy a tejtermelés még plusz egy kosár, tehát én majd csak akkor veszek szoptatós melltartót, ha már beindult a tejtermelés.Már megvan a bolt, meg a típus.A férjemnek megmondom, hogy milyet vegyen, õ meg megy és megveszi:)
Én ráfáztam, 75C voltam, vettem kettõt a 30. hét táján, 85B és C de most a 36 héten már érzem, hogy a B-s kicsi:( Mire odajutok, vehetek megint. Szerintem szoptatóssal várj, amig megszületik a baba és beáll a tejtermelés. Már bánom, hogy nem sima pamutmelltartót v. toppokat vettem erre az idõre.
Nekem 75 B volt a méretem a terhesség alõtt. Most 75B-80B. Vettem egy olcsóbb 80B-s szoptatós melltartót, de azt hiszem én csak szülés után fogok venni... Nem akarok potyára venni 2-3 rossz méretût. Még én sem tudom mekkora leszek!

Ha nem tudnak kórházi ruhát adni szüléskor, mit érdemes viselni? Rövid hálóing? Póló? Melltartó? Mit kényelmes akkor viselni?

Legjobb válasz: elõl gombolós hálóing melltartó nélkül szerintem, de mivel az elég drága és szüléskor csupa maszat lesz amit úgye sajnálna az ember ezért egy hósszított poló is nagoyn jó

elõl gombolós hálóing melltartó nélkül szerintem, de mivel az elég drága és szüléskor csupa maszat lesz amit úgye sajnálna az ember ezért egy hósszított poló is nagoyn jó
Én hosszú polóban voltam, mert mondtam, hogy ki van zárva, hogy a kórházi nyitottat felvegyem.
olyat vegyél fel, amit le/fel tudsz húzni szoptatáshoz a picikémet egybõl mellre tették és megszoptathattam, amíg a szülés után ottmaradtunk a szülõszobán az egy órás megfigyelésen
Én elöl gombos térdig érõ hálóingben voltam, amit szüléskor a mellemig felhúztak. Mindkét gyerekemet ugyanabban szültem és most a 3-t is abban fogom. Ez már amolyan "babona" :) A vér tökéletesen kijön, ha jó minõségû, pamut hálóinget/pólót viszel.
Én hálóingben szültem. Melltartó felesleges, mert ha szülés után a picit megszoptatod, csak zavarna.
Szerintem olyat vegyél fel, amibõl ha nem is jön ki a folt, akkor nyugodtan kidobhatod!Drága hálóinget kár lenne!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az újabb válaszokat!


Mikor érdemes megvenni a szoptatós melltartót? A 9. hónapban? Meddig nő a mell?

Nem tudom eldönteni, milyen méretet vegyek, mert már megint 1-el nagyobb méret kell, mint legutóbb. Érdemes a szüléshez közel beszerezni, mit javasoltok?

Legjobb válasz: Szerintem ezzel ráérs mikor beindul a tejelválasztás.Az utóbbi két hétben rengeteget nõtt a mellem,így a kiinduló 75Crõl most már majd 100Enél járunk.Így örülök neki,hogy nem vettem meg egy hónapja a melltartót,mert lehet nem is lenne jó rám. Amúgy egy ismi mondta,hogy õ is vett vagy 3at,de alig használja.

Szerintem ezzel ráérs mikor beindul a tejelválasztás.Az utóbbi két hétben rengeteget nõtt a mellem, így a kiinduló 75Crõl most már majd 100Enél járunk.Így örülök neki, hogy nem vettem meg egy hónapja a melltartót, mert lehet nem is lenne jó rám. Amúgy egy ismi mondta, hogy õ is vett vagy 3at, de alig használja.
Én kifejezetten szopis melltartót majd akkor veszek, ha belövell a tej szülés után, mert csak akkor tudom, mekkora is kell. Valószínûleg a párom fog elmeni érte, tudja, hova kell és hogy milyet szeretnék.
Egyetértek, és amíg nem lövellt be a tej, ne is vegyél fel melltartót, mert bármilyen kényelmes, elzáródhat tõle a tejcsatorna, én sajnos így jártam, 2 nap küszködés volt, mire megindult kifelé a tej :(
Én is szülés után vettem meg, illetve vetettem meg anyukámmal, hiszen amikor hazamentünk a kórházból, még nem nagyon tudtam mászkálni. Egyrészt a babát sem vittem volna ki akkor még tömegbe (akár boltba, vagy bárhová), másrészt én sem tudtam még sokat fent lenni, ha egy negyed órát talpon voltam, utána már alig álltam a lábamon, nekem az elsõ egy hét ilyen volt. De kellett a melltartó, mert nagyon nehezek voltak a melleim, így anyukám felmérte a helyzetet és megvette nekem. Szerencsére jó a szemmértéke :D
Szia.Minél késõbb.Én 75ös mellbõséggel kezdtem, 102vel mentem szülni és még ezután durrant be igazán.Kész tejcsárda voltam.Ha tudod szülés után vedd meg kb 1-2 héttel.Addigra rendesen belõvel a tej.És melltartóbetétet se feledd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hasznos volt mindegyik info! :-)

Mikor érdemes szoptatós melltartót venni?

Azt hallottam sokaktól, hogy szülés után még legalább 2 számot n? a mell. Én kb. 4 hét múlva szülök, de szeretnék vásárolni, de nem tudom, hogy mekkora lesz még a mellem. Jelenleg 95B, de már szerintem ez is változott, mivel már 2 hónapja nem hordok melltartót, csak toppot, amit én alakítottam át gumisra, nem csatosra.

Legjobb válasz: A terhesség elõtt 80B-t viseltem majd a terhesség vége felé, 85-90C-t! A szoptatós melltartók kisebbek, nekem abból 95-100C kell! De mind szülés elõtt nem sokkal vettem, és jók is maradtak

A terhesség elõtt 80B-t viseltem majd a terhesség vége felé, 85-90C-t! A szoptatós melltartók kisebbek, nekem abból 95-100C kell! De mind szülés elõtt nem sokkal vettem, és jók is maradtak
szerintem várj még vele. én 75B-rõl indultam, várandóság végén 85D lettem, most kb.80B vagyok. 3 hós a babám. eleinte nem is jó, ha van rajtad melltartó, amikor beállt a tejmennyiség (1-2 hét), akkor már nem változik sokat a méret. én csak elmenetelkor veszek melltartót, itthon egyszerûbb anélkül.

Mikor érdemes szoptatós melltartót venni? A méret miatt kérdezem, hogy hányadik terhességi hét a legmegfelelőbb? Tudtok jó áron ilyet Bp-en? Kb mennyi?

Vagy csak szülés utána vegyem meg?

Legjobb válasz: Szerintem a terhesség legvégén vagy a szülés után,ugyanis a tejci miatt megnõ a mell,és lehet hogy kicsi lesz a korán megvásárolt melltartó.Én is mostanában vettem piacon. Tudom még ajánlani a teszveszt. 38 hetes km.

Szerintem a terhesség legvégén vagy a szülés után, ugyanis a tejci miatt megnõ a mell, és lehet hogy kicsi lesz a korán megvásárolt melltartó.Én is mostanában vettem piacon. Tudom még ajánlani a teszveszt. 38 hetes km.
Szia!Én nagyon szupit vettem , szinte már lefoszlott rólam olyan kényelmes volt és 1200 ft volt.Margit körúton vettem, ha mész a Moszkva felé a Margit hídtól, jobb oldalon van. Ha mész arra írj privit, elõkeresem a címet.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, még csak a 30. hétben járok, de azt hiszem megjegyzem ezt az ajánlatot! ;)

Mire érdemes figyelni, ha pánt nélküli melltartót akarok venni?

Nem nagyon szeretem a pánt nélküli melltartókat, mert nem tartanak, de vannak olyanok is, amelyek igen? Honnan veszem észre, hogy melyik jó minőségű, ami nem esik le? Melyik üzletben lehet ilyeneket kapni? A szilikonpánt kényelmetlen és látszik is, a színes melltartópánt meg bizonyos ruhákhoz nem jó, mert látszik az is, ezt meg nem szeretem. Viszont melltartó meg kéne, mert az se jó, ha a mellbimbó átlátszik (egyébként 75B méret, nem túl nagy). Van olyan ruhám, amelynek hátul elég mély a kivágása, a melltartó látszana alatta (nem csak a pánt). Ehhez mit ajánlotok? Ehhez tényleg nem kéne melltartó?

Legjobb válasz: Itt a válasz az összes kérdésedre, képekben :)

Itt a válasz az összes kérdésedre, képekben :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, sokat segítettek ezek a válaszok:) Ezt a szilikonos izét ismerem, csak én se tudom, mi a neve...
A TEZENIS és a TRIUMPH üzletekben is szét lehet nézni, ott óriási a választék :) Én is onnan (TEZENIS) vettem magamnak egy pánt nélküli pushup-ot. Igaz, drága, de megéri :)

A szoptatós melltartót mikor érdemes megvenni? Ill. melyik márkát ajánljátok?

Legjobb válasz: Csak az utolsó hetekbe, mert nem tudhatod változik-e még a cici méreted. Bár úgy is fog, de én akkor sem vettem meg elõre. A márkája már nem rémlik, de szerintem valami nóném volt. :)

Csak az utolsó hetekbe, mert nem tudhatod változik-e még a cici méreted. Bár úgy is fog, de én akkor sem vettem meg elõre. A márkája már nem rémlik, de szerintem valami nóném volt. :)
Én vettem az utolsó hetekbe, mert akkor már csak az volt kényelmes. Aztán szülés után még kellett, mert az elõzõt kinõttem :-) A, úgy kínaiban vettem 890ft-ért.
Én elõre megvettem, egyik gyereknél sem nõtt a mellméretem, Müllerben vannak a legjobbak, nagyon szeretem, 2990 Ft.
Én Anita márkájút vettem, de csak 1-et, mert húzós az ára. Végig kitartott, pedig minden nap hordtam és mostam.
Én kaptam egy barátnõmtól 2 db-ot a terhesség alatt, de azok kicsik lettek, pedig alapból nem vagyok nagymellû. A szülés után viszont 75E lett a méretem, úgyhogy kellett vennem újakat. Pontosabban Anyukám ment el venni, a tescoban 1000 Ft körüli összegért.
Nekem is Anita van, kettõt vettem, egy feketét meg egy fehéret, lassan egy éve hordom mindennap, még éjjel is, mert anélkül kényelmetlen az alvás. Az elõzõ gyereknél Müllereset vettem, az is jó volt, de most a pamutot kényelmetlennek éreztem.
Azt mondják, hogy a szülés elõtti hetekben szabad csak megvenni a méretváltozás miatt, bár még onnan is változik, ha belövell a tej, úgyhogy én már több, mint egy hónappal elõtte megvettem, arra figyeltem csak, hogy amikor felpróbáltam láttam, hogy ha még nõ a cicim, akkor is kényelmes lesz, tehát kb egy kosárral nagyobbat vettem. És jó is volt, nem volt vele gond. Márkát nem tudok mondani már, de Auchanban vettem és nem a leggagyibbat (1000 ftr körül), vagyis olyat is vettem, nem is hordtam csak végszükség esetén, mert össze sem lehetett hasonlítani, a másikkal, ami 3000 körül volt (kétezer valahányszáz). Annak isteni volt az anyaga, borzasztó kényelmes és jó tartást adott, éjjel nappal rajtam volt, 2-õt vettem belõle, és mostam szorgalmasan :) Szerintem érdemes áldozni rá pár ezret, mert a minõségük ég és föld...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor még várok vele.

Mikor érdemes átváltani a kismama/szoptatós melltartóra?

12 hetes vagyok, és már nagyon kényelmetlennek érzem a melltartóimat, de nem szeretnék havonta újakat vásárolni. Meddig n?nek a mellek?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a terhesség elején voltak megduzzadva, utána nem annyira. A régi melltartóimat hordom. Még néhány napom van szülésig, szóval gondolom, hogy már csak a tej belövelésekor fog igazán megduzzadni újra.

Szia! Nekem a terhesség elején voltak megduzzadva, utána nem annyira. A régi melltartóimat hordom. Még néhány napom van szülésig, szóval gondolom, hogy már csak a tej belövelésekor fog igazán megduzzadni újra.
Szia! Nekem azt mondták, hogy elég akkor megvenni a szoptatós melltartót amikor elkezdesz szoptatni, mert addig is változni fog a méreted. amúgy egyetértek, tényleg nem a legkényelmesebb a régi:-))) Jó babavárást! 23.hetes mami
Erre nincs szabály! Ha már most kényelmetlenek a régi melltartóid szerezz be pár darab puha pamutot és hord azokat! A szoptatóst elég beszerezni az utolsó héten.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!