Találatok a következő kifejezésre: Mikor érdemes legelőször (3 db)

Szex után mikor érdemes legelőször terhességi tesztet csinálni?

Legjobb válasz: Azon a napon mikor meg kéne jönni!De ha ezen görcsölsz nem jön össze!

Azon a napon mikor meg kéne jönni!De ha ezen görcsölsz nem jön össze!
Ha elmarad a menzeszed legalabb 2hetet...
Szex után két héttel legkorábban. Nekem második gyerekemmel már együttlét utáni 10. napon erõs + lett a teszt. Igaz, ekkor már terhestüneteim is voltak, amik az elsõ terhességemhez erõsen hasonlítottak, szóval én akkor már biztos voltam benne...
Az elmaradt mensi után egy héttel, addig még nem biztos, hogy kimutatja bármelyik teszt, sõt addig az uh-n sem biztos hogy látja a doki.
Már én is bánom talán még nem kellett volna. Nagyon elkeseredtem és lehet hogy feleslegesen.
Én 31-re nem várom, még nem teszteltem, de nem is szeretnék még, a nemárt elõtt semmiképpen, nem akarok csalódni.
Minden esetre várok még és ha nem jön meg akkor jövõ héten tesztelek majd. Nagyon bízom benne hogy nem fog :-)
A nemvárt menses elõtt 1-2 nappal, de leginkább utána 1-2 nappal vagy 1 héttel érdemes csinálni, mert akkorra biztosan kimutatja, vagy el kell menni orvoshoz és UH-n meg tudja nézni, hogy baba van-e a dologban.
Én 28-ára nem várom és ma negatív lett a tesztem. Akkor ezek szerint még korai volt ugye?
Szia!Nekem a nem várt utáni 3.napon még negatív volt a tesztem, de a nem várt utáni 5.napon már pozitiv. Mindenféleképp várd meg a menses 1.napját, és ha nem jön meg, tesztelhetsz.! Üdv: 8 hetes kismama :-)

Császármetszéssel szültem. Mikor lehet legelőször tampont használni? Mennyi időt érdemes várni?

Legjobb válasz: Én úgy hallottam ilyenkor is ajánlott megvárni a 6 hetet,addig betét.

Én úgy hallottam ilyenkor is ajánlott megvárni a 6 hetet, addig betét.
Nekem 6 hét után megjött, akkor én már tampont használtam!
dejó hogy feltetted ezt a kérdést :) ez engem is érdekelt. mert már megõrülök a betéttõl..... 3 hónapja szültem, de asszem a következõ menstruációmnál már én is tampont fogok használni :D
Mért ne használhatnál tampont?? Cseréld sûrûbben, használj kisebbet!!
Nekem az orvos, akinél szültem, õ azt javasolta, hogy a szülést követõ 6 hétben ne használjak tampont, utána lehet.

Mikor érdemes elmenni legelőször nőgyógyászhoz?

Tudom,a szexuális élet megkezdése után kb,de ezen kívül van-e valami kikötés,kor szerint?Mi történik a vizsgálaton?Zavarja az orvost hogy sz?rös vagyok?

Legjobb válasz: Hát elméletileg az elsõ menstruálciu után de szerintem mindenki késöbb megy el, álltalában ha valami próblámai vannak az illetõnek illetve nem biztos magában , fog - gátlót akar szedni. Korhoz nincs kötve , ha jól tudom én olyanról is hallottam hogy valaki 24 évesen ment el elõször nõgyógyászhoz de azt azért ne . Bemész levetkõzöl befekszel egy speciális vizsgálószékbe és hát beléd néz. Vesz kenetmintát kitapinja a méhed meg hogy minden rendem van -e . Ez kicsit kellemetlen érzés de nem fáj. Kérdez majd az elsõ menstuálciórol meg hogy milyen közönként van meg , no meg a szexuális életedrõl.Nyugi nem gáz vele errõ beszélni vele nap mint nap több nõ is errõl beszélget. Ezután megnézi a melleidet is hogy ott is rendben van - e minden . Hát bajnak nem hiszem hogy baj de azért úgy õ is nehezebben lát majd oda.Én mielött megyek mindig leborotválom azért magad de hát te döntöd el hogy te hogy szeretnél inkább menni. Én a helyedbe leborotválnám azért. És ne görcsölj , miután túlélted az elsõt a többi márcsak gyerekjáték lesz.

Hát elméletileg az elsõ menstruálciu után de szerintem mindenki késöbb megy el, álltalában ha valami próblámai vannak az illetõnek illetve nem biztos magában , fog - gátlót akar szedni. Korhoz nincs kötve , ha jól tudom én olyanról is hallottam hogy valaki 24 évesen ment el elõször nõgyógyászhoz de azt azért ne . Bemész levetkõzöl befekszel egy speciális vizsgálószékbe és hát beléd néz. Vesz kenetmintát kitapinja a méhed meg hogy minden rendem van -e . Ez kicsit kellemetlen érzés de nem fáj. Kérdez majd az elsõ menstuálciórol meg hogy milyen közönként van meg , no meg a szexuális életedrõl.Nyugi nem gáz vele errõ beszélni vele nap mint nap több nõ is errõl beszélget. Ezután megnézi a melleidet is hogy ott is rendben van - e minden . Hát bajnak nem hiszem hogy baj de azért úgy õ is nehezebben lát majd oda.Én mielött megyek mindig leborotválom azért magad de hát te döntöd el hogy te hogy szeretnél inkább menni. Én a helyedbe leborotválnám azért. És ne görcsölj , miután túlélted az elsõt a többi márcsak gyerekjáték lesz.
Elõzõ válaszoló vagyok azt kifelejtettem hogy 16-18 év között már érdemes lenne el menned neked is .
Ha nincs problémád, és szûz vagy, akkor 18 éves korodtól mindenképp érdemes rendszeresen eljárni. Aztán õ úgyis megmondja, hogy mikor kell (erõsen javasolt) menned legközelebb. Nyugodtan mondd el, hogy most vagy elõször, és kérd meg, segítsen, hogy mit kell csinálnod, és mondja el, õ mit csinál. Itt ugyan betegséggel kapcsolatban van egy írás, de elég részletes, hogy hogyan is zajlik a vizsgálat: http://www.freeweb.hu/vaginizmus/nogy.html Megijedni nem kell, tényleg inkább csak kellemetlen, mint fájdalmas! Ami még fontos, rákszûrés után pici vérzés lehet, úgyhogy egy tisztasági betétet érdemes bekészítened. Nem az orvos elõtt vetkõzöl, öltözöl, tehát emiatt ne aggódj. Nyugodtan mehetsz szõrösen, ahogy amúgy is hordod :) A szõrösödés mértéke ráadásul utalhat hormonzavarra is, és akkor a biztonság kedvéért el tud küldeni vérvételre is. Ha teheted, inkább magánrendelésre menj, vagy olyan orvoshoz, akit a környezeted ajánl.
Korhoz nincs kötve de én azt ajánlom hogy aszexuális élet elkezdése után évente nem árt elmenni méhnyakrák szûrésre, meg persze ha valami panaszod van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!