Találatok a következő kifejezésre: Mikor érdemes kismama (28 db)

Kismamák! Mikortól érdemes kismama nadrágot venni? Most vagyok 13 hetes. Még jó rám minden régi cuccom. Miből mennyit érdemes venni és miket a 9 hónap végéig?

Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: ez teljen egyén függõ,mert valakinek már 14htesen k.mama nadrág kell,de valakinek még 20hetesen sem. elsõként bandázst érdmes beszerezni,mertha még jók a nadrágok,d már nem tudod a zipzárat felhúzni akkor nagy hasznát veszed. aztán késõbb jöhetnek a különbözõ vastagságú nadrágok. hogy mibõl mennyit azt nehéz elõre megmondani.mert pl a felsõkbõl sok olyan fajta van amiben még bõven elfér a pocakod.

ez teljen egyén függõ, mert valakinek már 14htesen k.mama nadrág kell, de valakinek még 20hetesen sem. elsõként bandázst érdmes beszerezni, mertha még jók a nadrágok, d már nem tudod a zipzárat felhúzni akkor nagy hasznát veszed. aztán késõbb jöhetnek a különbözõ vastagságú nadrágok. hogy mibõl mennyit azt nehéz elõre megmondani.mert pl a felsõkbõl sok olyan fajta van amiben még bõven elfér a pocakod.
magyon ne vásárolj be mert csak akkor hordod (a tehesség után) ha mégegyszer pocis leszel.én szabadidõ nadrágokat vettem, annak össze lehet szûkíteni a derekát, most ezekben kertészkedek :) a lényeg, hogy semmi ne szorítson.
Én 6 hetesen vettem magamnak, gyorsan nött a pocim:D
létezik nadrágbõvítõ is, ez egy pánt szerû dolog, amit fel lehet aplikálni a nacidra és akkor nem esik le akkor sem, ha nem gombolod be, plusz hozzá bandázsokat, amik nem csak eltakarják a kigombolt nacit, hanem még kényelmesek is, mert tartják a pocidat. Nem beszélve arról, hogy nagyon szépek is vannak, és amikor már nem vagy terhes, akkor pl télen derékmelegítõnek lehet használni. Nem utolsó sorban pedig a nadrágbõvítõ meg a bandázs összesen fele annyiba kerül mint egy terhesnaci. Mondjuk nekem terhesnacijaim vannak kb a 8. hét óta, mert nekem nagyon hamar nõtt a pocim, ráadásul alapból is kezdtem kihízni a nadrágjaimat, amikor jött a baba, szóval elkerülhetetlen volt. 29 h km
Érezni fogod, amikor már nem jó a "régi".Nekem elég sokáig jó volt, talán23-24 hetesen vettem az elsõ kismama farmert.A régiek jók rám fenékben, meg comb részen, de a hasamat már nyomta.Én eddig egy farmert vettem, meg egy cicanacit, meg ugye eddig jó idõ volt/van és jók a laza gumis derekú szoknyáim.Remélem nem lesz nagyon hideg és még tudok egy darabig így öltözni.Felülre meg jók az nyári atléták, talán 3 db kismama felsõt vettem.Mondjuk te pont télen kezdesz el "növekedni", ott talán kicsit több dolgot kell majd venned. 30hkm
Szia! Bõven ráérsz akkor ha már látod, hogy kezdesz nem beleférni a régi nadrágjaidba.24 hetes vagyok most vettem az elsõ gatyót mert jön a hûvösebb idõ és a régi farmerom bár combban meg fenékben ok a hasamat nyomja. Ilyen korán még nem lehet megsaccolni, hogy milyen méretre lesz szükséged, hová mennyit hízol. Boldog Babavárást :-)
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek!:) akkor majd késõbb kezdek a témával foglalkozni..amikor már érzem h nyomja a hasamat!:) bandázst is beszerzek mindenképp..jó ha melegen tart!:)

Mikor érdemes venni kismama nadrágot?

Még nagyon fiatal terhes vagyk (5 hetes), de kezdenek szorítani a nadrágaim. Még minden ruhám jó, de nem akarom elszorítani a hasam. Vagy legalább is nem tudom, hogy árt-e a babának a sz?k nadrág.

Legjobb válasz: Szia! a tesóm most 12 hetes terhes, de a régi nadrágjai már kicsit kényelmetlenek. Õ most 3 db kismama nagdrágot szerzett be, olyan ami jó otthonra is, ami elmenós, és olyan ami "üüneplõs". Persze azért még hord néha régi gatyókat is, de a kismama nadrág sokkal jobb neki! Ha teheted, akkor szerintem inkább varass magadnak, úgy vmivel olcsóbban jön majd ki! :))

Szia! a tesóm most 12 hetes terhes, de a régi nadrágjai már kicsit kényelmetlenek. Õ most 3 db kismama nagdrágot szerzett be, olyan ami jó otthonra is, ami elmenós, és olyan ami "üüneplõs". Persze azért még hord néha régi gatyókat is, de a kismama nadrág sokkal jobb neki! Ha teheted, akkor szerintem inkább varass magadnak, úgy vmivel olcsóbban jön majd ki! :) )
Én 15 hetes vagyok, de mostanra érztem, hogy a farmerom kifejezetten kényelemtlen, így én tegnap beszereztem kismama gatyót.:) Igaz, ez meg kicsit még nagy pociban, de kényelmes. Boldog babavárását!
Én most, 21 hetesen, vettem az elsõt, mert a régiek nagyon szorítottak.Eddig elégek voltak a ducibb koromból rám való nacik.(Ami nekem bevált az az elõlfûzõs nadrág.Olyan 6 éve lehetett divatban, de még mindig jó.)Az én kicsim nem szereti, ha valami nyom, így rendszeresen rugdal:)
helló!A 14. hétben voltam már, amikor csak kismamanadrág jött rám. Léteznek még csipõ melegítõk, gumi nélkül, ezek is nagyon kényelmesek. Szerintem, ha picit is kényelmetlenek már a ruháid, irány az üzlet!!!
Én a 17.héten vettem, már kellett is. Addigra már lesz akkora pocid, hogy nyugodtan hordhatod és nem csúszik le a kismamanadrág. :-) 19 hetes kismama
Használni nem használ neki, ha nem kényelmesek a ruháid, vegyél nyugodtan gumis dereku kismamanacit, én is ezt tettem. Engem is minden szorított, és mivel egész télen terhes leszek, megvettem a két kismamanaimat és azokat hordom már 8-10 hetes korom óta. Nyugodtan, ez teljesen normális dolog:-) Légy kényelmes ruhban, jobban fogod érezni magad, hidd el:-)
Szia!Vannak akik már 5-6 hetes kortól vesznek, én is ezt tettem anno, mert kényelmetlen volt, és örök szabály, ami kényelmetlen a mamónak, az kényelmetlen a babónak(persze szubjektív).MOndjuk én testes voltam eléggé, így rám már jó volt a naci.De vannak a megymag típusú kismamák(bocs csajok nem sértés)akiken még 20 hetesen is csak annyi látszik mintha hízott volna, nekik nem kell.Te érzed, kényelmes legyen az a lényeg!
Szia! Én úgy úsztam meg olcsón a dolgot, hogy az addigi 38-as helyett 42-es méretû nadrágot vettem és levágtam az alját. Egy csomó ruhaboltban díjtalanul igazítják méretre, ha Neked nincs otthon varrógéped. De már ez se lesz jó sokáig, ettõl biztosan profibb megoldás a kismama-ruha. Szerintem gumírozott anyagú ruhákat válassz, hogy ne szorítson. A Kismama magazinban láttam valami gumis öszerûséget, ami eltakarja, ha a mostani nadrágodat nyitott zipp-zárral hordod. Nézd meg a honlapjukat, talán ott van. (Ui.:Olyan jó, hogy figyelsz ilyesmire is!)

Mikor érdemes szülésznőt fogadni? És mit szoktak neki adni amikor már megszült a kismama? Egy 18 hetes kismama

Legjobb válasz: A vège felé jó fogadni, mikor kiderül hogy befordúlt a baba, lehet simán szülni. 10-40 ezer között szoktak nekik adni

A vège felé jó fogadni, mikor kiderül hogy befordúlt a baba, lehet simán szülni. 10-40 ezer között szoktak nekik adni
Úgy a 30- hét környékén érdemes elkezdeni ismerkedni vele, h a CTG-ket (NST) már õ felügyelje
Max. 30. hét körül érdemes beszélni azzal a szülésznõvel, akit választottál. Azt pedig, hogy mennyiért vállalja a szülést, Vele kell megbeszélned. (Ajándékcsomagért nem fog a szabadidejében bejönni, ezt teljesen jóindulatúan írom, azért, mert Te kérdezted mit szoktak adni, és ebbõl arra gondoltam, nem vagy tisztában vele)
A kérdező hozzászólása: Én is arra gondoltam hogy ajándék csomagért nem fog csak befutkosni hozzám. Egy kis pénzre gondoltam meg valami kis ajándék mellé azért.
3-as vagyok. Az elsõ találkozás alkalmával érdemes tisztázni az anyagiakat, hogy ne kerülj kellemetlen helyzetbe. Mindkettõtöknek így tiszta. Boldog babavárást.

Érdekelne a kismamák véleménye mit érdemes magaddal vinni szüléskor úgy a babának mint a mamának!? ! Kaptam sok ötletet, tippet, de azért érdekelne még több kismama véleménye.

szüléshez

Legjobb válasz: Nálunk a babának csak hazahozni kell ruha, stb., ill., ha valaki baba-mamásba kerül, akkor még popsitörlõ. Kórházfüggõ.

A legjobb, ha elmégy a kórházba szülésfelkészítõre, mert ott pontosan elmondják, ott mire van szükség neked és a babának. Kórháza válogatja, mit kell vinned és mit adnak.
Nálunk a babának csak hazahozni kell ruha, stb., ill., ha valaki baba-mamásba kerül, akkor még popsitörlõ. Kórházfüggõ.
10/L vagyok de tõlem kapod a legjobb tippeket: Min. 1 guriga wc papir törülkõzõ neked és a babádnak ruha nektek (érdemes megismerkedni a szülésszel vagy ultrahangossal hogy ennyi ruhát vigyél magaddal) betét tusfurdõ, sampon fogmosócuccok pohár Pár iáték a bébinek üres szatyrok papucs Kabala vagy egy kispárna hogy otthonosabban érezd magad Babajordozó kis pléd jó szülést
A babának még nem kell játék, mert alig lát el 20 centire, az pont elég a mamának az arcát megismerni. Neked: tisztálkodószerek, evõeszközök, papucs, köntös, telefontöltõ, fényképezõgép (esetleg ahhoz plusz elemek) Ami fontos, hogy ne legyen sebes a melled: melltartóbetét az elsõ pillanattól, mellbimbókrém és szoptatós melltartó Babának: kombidressz (többet, mert minden pelenka ereszt, még az is, amire azt írják, hogy nem), ebben a melegben ennyi elég.
nálunk a gyógyászati segédeszközök boltjában lehet kapni, úgynevezett derékaljat, bocsi de nem tudom már mi a pontos neve, szóval amit lefekvéskor az ágyra tudsz tenni a derekad és a feneked alá, nedvszívó és benn tartja a nedvességet, nagyon jó volt, mert én estére szültem és éjszaka nem arra ébredtem, hogy a véres lepedõn fekszem, mert nincs az a betét ami mindent felszív. Reggel jöttek lepedõt cserélni, de nekem tök jó volt, csak kidobtam ezt a derékaljat és kész. Nem tudom érthetõ voltam-e?
Neked: szokásos tisztasági csomag, 2 törölközõ, betét (Tena), melltartóbetét, mellszívó, telefon+ töltõ, aprópénz automatához, evõeszköz, tányér, pohár, szalvéta, zsepi, eldobható bugyik, szoptatós melltartó, hálóing, kényelmes ruha, 2 papucs, mikrós sterilizáló (ha van az osztályon lehetõség), mellbimbóvédõ. Fényképezõgép, kamera. Babának: 2-3 textilpelenka (szoptatáshoz, és pelenkázó alátétnek), newborn pelenka, popsikenõcs, popsitörlõ, hazavitelhez ruha. Ahol én szültem, adtak cuccot a köldökápoláshoz, és csak ezek kellettek. Nekem nagyon beindult a tejem, mellszívó nélkül végem is lett volna. Volt hûtõ is az anyatejnek, és kértem otthonról hûtõtáskát jégakkuval, abban hazaküldtem mindig a tejet az Aventes pohárban. Nekm nagyon jó szolgálatot tett a törlõkendõ és a kézfertõtlenítõ is. Persze attól függ, hol szülsz, és hogyan, meddig maradsz bent. Igaziból mindez csak utána kell, közben teljesen mindegy, mi van nálad :)
Utolsó vagyok. Én most felmentem a kórházam honlapjára és ott le is írják, mire van szükség külön a szüléshez, külön a kórterembe. Belinkeljem? Érdekel? (János kh, Bp.) Nézz utána, hátha ott is van, ahova Te mégy szülni.
A kérdező hozzászólása: Igen, kérlek linkeld már be nekem.:)
A kérdező hozzászólása: Kedves 08:43 as értem amit leírtál, de jó lenne tudni tulajdonképpen ezt, hogyan is keressem az üzletekben.
http://www.szentjanosszuleszet.hu/mit_vigyek.html Ez a link, amit ígértem. Az a derékalj engem is érdekelne!!!!! Hány hetes vagy Kedves Kérdezõ?
én még egy dolgot tettem be a szülõs tatyóba, tekintettel erre a dög melegre: kicsi, frottír törölközõ, (vizezeve arcra, nyakra, törölgetni jó szolgáltatot tesz majd)

18 hetes kismama vagyok. Mikor érdemes elmenni 4D-re?

Jöv?héten (03.10) megyünk a genetikai uh-ra, és utána vmikor szeretnénk elmenni 4D-re. Mikor érdemesebb, mikor látszik legjobban a magzat?

Legjobb válasz: legjobban a 25 hét körül érdemes a 30.-ig mert ott amúgy is van egy nagy szünet a terhesgondozás nem csinál uh-t és még nem túl nagy a baba.

legjobban a 25 hét körül érdemes a 30.-ig mert ott amúgy is van egy nagy szünet a terhesgondozás nem csinál uh-t és még nem túl nagy a baba.
Én 25 hetesen voltam, nekem nagy élmény volt, mert már nem volt nagyon pici, de még nagy sem. Igazi babás arca volt már akkor. Nekem azt javasolták, hogy ha mozizni akarok, akkor a 24-28. hét között a legjobb. Kislányom így nézett ki akkor: http://kepfeltoltes.hu/view/100709/Zizi_baba_www.kepfeltolte..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Második, tényleg nagyon aranyos a pici babád ezen a képen, nagyon jól sikerült :D Remélem nekünk is legalább ilyen jól fog majd sikerülni. Vicces, de az apuka nem igazán rajong a 4D-ért, én erõltetem, hogy menjünk el, mert nagyon szeretnék egy ilyen jellegû emléket róla. Azt mondja, hogy szerinte "félelmetes" a 4D, én meg csak mosolygok rajta :D:D
Szia! Mi a 24. héten voltunk, és nagyon nagy élmény volt, szerintem mindenféleképpen érdemes elmenni. Én is linkelek képet a kisfiunkról. http://kepfeltoltes.hu/view/110304/MARCI_64_www.kepfeltoltes..
Szia! Az én párom ugyanezt mondta annak idején, hogy a 4D félelmetes:) ) Mégis 2x voltunk a terhességem alatt. Igaz, elõször 15 hetesen azért, mert meg akartam nyugodni, hogy minden rendben a picúrral(kórházban voltam asztmával). Aztán én is a 25. héten, akkor tényleg nagyon jól látszik már minden!
Szerintem nyelvet tanulj, azzal van a legnagyobb esélyed.
Nézd meg az EFEB honlapját. Rengeteg tanfolyamot indítanak, távoktatás is van, és nem utolsósorban gyesen, gyeden lévõknek 50% kedvezmény a tanfolyam árából.
Valamilyen "kétkezi" szakmát tanulnék, most csak ami hirtelen eszembe jut: kozmetikus, fodrász, tetováló, felszolgáló, ápoló, mûtõs, óvónõ, idegenvezetõ, esetleg könyvelõ, a filmes szamák közül egy csomó, pl vágó, operatõr, világosító, hangtechnikus, stb., vagy ha beszélsz idegen nyelvet akkor aki a feliratokat készíti a filmek alá. Elsõsorban olyat tanulj amivel önállósodni is lehet, nem muszáj alkalmazottnak lenni. Ezekkel a szakmákkal, ha egy kicsit is ügyes az ember, olyan jól meg lehet élni, van amibõl kifejezetten hiány van. A mindenféle diplomákkal pedig napi 10 órát ülhet az ember egy irodába zárva, kitéve a fõnöke szeszélyeinek, havi 200 bruttóért. Most alapvetõen az átlagról beszélek. Aminek semmiképpen se dõlj be, azok a mindenféle kommunikációs fõiskolák ill. szakok, mert kalap szamócát sem érnek kint az életben.
A kérdés mit akarsz csinálni. Miért tanultál olyat aminek nincs értelme?
A kérdező hozzászólása: Mert olyat tanultam, amit csinálni akartam. csak nincs rá igény. Szóval most nem az a kérdés, mit akarok csinálni, hanem, hogy mivel tudnék elhelyezkedni.
Itthon akarsz elhelyezkedni éhbérért, vagy külföldön jó pénzért?
A kérdező hozzászólása: Itthon. Nem baj ha nem keresek annyira sokat, csak fix helyem legyen.
Tanulj meg 2-3 nyelvet felsõfokon, az mindig jól jön. Az egyik nyelv legyen egy ritkább nyelv (szlovák, lengyel, japán, stb), kevesen beszélik, igény van rá és elég jól meg is fizetik. Lehetsz külföldi kapcsolattartó - jó munka, jó pénz!

33 hetes kismama vagyok. Az apasági nyilatkozatot mikor érdemes megcsináltatni? Minél hamarabb vagy késöbb?

Legjobb válasz: Szia.Mi 28hetesen csináltattuk meg.Inkább hamarabb mint késõbb.29hetes km.Boldog babavárást.

Szia.Mi 28hetesen csináltattuk meg.Inkább hamarabb mint késõbb.29hetes km.Boldog babavárást.
Hamarabb. A kórházban nálad kell lennie.
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdezem mert valahol azt olvastam hogy 30 napnál korábbi nem lehet....ez igaz?
Elsõ vagyok.Nem igaz, hogy nem lehet, Mi mielõtt megcsináltattuk felhívtuk õket és rákérdeztünk mikortól lehet megcsináltatni.Azt mondták a 20dik héttõl adják ki.Egyébként az apasági úgy is erre a terhességre szól.Kérik a személyiteket+lakcím kártya+orvosi igazolás a terhességrõl.Na meg apát is vigyed, mert alá kell neki is írnia.Boldog babavárást.
Ez a 30-napnál-nem-régebbi dolog már nem igaz. Valóban így volt régebben, de már eltörölték (nagyon okos volt eleve... :) ).

36hetes kismama vagyok, február17-re vagyok kiírva. Milyen amikor jönnek a fájások? Milyen idő közönként jönnek a fájások? Mikor érdemes indulni a kórházba? 3percre lakok tőle.

Legjobb válasz: Altalaban 20 perces fajasok jonnek,mensi szeruek es erosodnek,bar nekem a magzatviz folyt el,bementem a korhazba, egybol jottek a fajasok is eloszor csak enyhebben es minnel jobban erosodtek,viszont nekem elso perctol par masodpercenkent jottek,s megis 8 orat vajudlottam.Gyors,komplikacio menstes szulest!

Altalaban 20 perces fajasok jonnek, mensi szeruek es erosodnek, bar nekem a magzatviz folyt el, bementem a korhazba, egybol jottek a fajasok is eloszor csak enyhebben es minnel jobban erosodtek, viszont nekem elso perctol par masodpercenkent jottek, s megis 8 orat vajudlottam.Gyors, komplikacio menstes szulest!
Éjjel 2-kor menstruációs fájdalomra ébredtem, egy-két percig tartott, utána másnap délig többször éreztem, egyre erõsebben, de nem elviselhetetlenül. Azt hittem jóslófájások. Déltõl mértem, akkor 12 percesek voltak, kb. egy percig tartottak. Mikor már tudtam milyen érzés, nem volt annyira fájdalmas, mikor jött a következõ. 4-kor mentem kórházba, akkor már 4 cm-re voltam nyitva, 5-kor 5cm. Ekkor viszont már 5 perces fájások voltak, burkot repesztettek, ezután bedurvult minden. 6-kor kerültem szülõágyra, 7:40-kor született meg a fiam. Ez volt 10 hete. 8-10 perces fájásoknál indulj el szerintem. Ott még adminisztráció, kúp, tusolás. És ha EDA-t szeretnél, azt csak 5 cm-es tágulásig adnak. Én lecsúsztam róla.
Az elõkészítõn azt mondták, hogy rendszeres min. 1 órája tart, zuhanyzás, meleg fürdõ, pezsgõzés, lazítás után sem múlik el és 10 percenként ismétlõdik akkor indulni kell.

32 hetes kismama vagyok. Mikor érdemes elkezdeni a papírokat gyűjtögetni a tgyeshez, a családihoz és az anyaságihoz? Mik kellenek hozzá?

Legjobb válasz: szülés elõtt csak az adatlapokat (igénylõlapokat) tudod beszerezni. minden más dokumentumot csak a gyerek születése után kapsz meg. ( szül. anyak.kiv., lakcímkártya, TAJ-kártya stb.)

szülés elõtt csak az adatlapokat (igénylõlapokat) tudod beszerezni. minden más dokumentumot csak a gyerek születése után kapsz meg. ( szül. anyak.kiv., lakcímkártya, TAJ-kártya stb.)
A agyarorszag.hu-n mindent megtalálsz errõl.Legfõképp a baba születési anyakönyvi kivonata, tb kártyája, lakcímkártyája kell, de ezt csak születése után kapja meg, Így nem nagyon tudunk elõre dolgozni sajnos
Bocsi! Magyarorszag.hu-n
a szülés elõtt nem tudsz semmit intézni. az igénylõlapokat én a munkahelyemen szereztem be, de le lehet tölteni a netrõl is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!