Találatok a következő kifejezésre: Mikor érdemes járni (22 db)

Igazából mind1, csak menj.
Tök mindegy.
*este sokan vannak, szóval én jobban szeretek reggel vagy délelõtt :D
Egyénfüggõ. Próbáld ki mindkettõt és kiderül neked melyik a jobb. És ne az legyen a szempont, hogy mikor vannak többen:) Nekem pl. a délutáni edzés vált be a férjem viszont délelõtt bírja jobban.

3 éves és van egy 8 honapos manonk mikor érdemes ujabb babát szülni? érdemes megvárni hogy a kicsi 2 éves legyen? Tudatosabb okosabb legyen járni tudjon igaz? Könyebb a harmadik babátellátni gondozni igy?

Legjobb válasz: Nekünk 3.5 éves 2 éves és 8 hetes babánk van...mi így szerettük volna és nekünk teljesen jó ez a korkülönbség..ezt Nektek kell tudni hogy mennyit bírtok, és hogy minden adott-e e egy újabb manóhoz....

Nekünk 3.5 éves 2 éves és 8 hetes babánk van...mi így szerettük volna és nekünk teljesen jó ez a korkülönbség..ezt Nektek kell tudni hogy mennyit bírtok, és hogy minden adott-e e egy újabb manóhoz....
Nálunk is 4éven belül született a 3gyerek, és bár az elsõ idõk nehezek, késõbb egyre könnyebb velük. Összenõnek és együtt is játszanak, és nagyon jól fel tudják találni magukat. mi így szerettük volna és örülünk is hogy így van.

Milyen különórákra érdemes járni, mit érdemes gyakorolni, ha gépészmérnöknek szeretnék tanulni?

Szükséges lehet-e egyetemen vagy utána esetleg rajztudás vagy valamilyen program ismerete? Igaz, hogy német nyelvet sokkal jobban megéri tanulni egy gépészmérnöknek mint angolt?

Legjobb válasz: A gépész az egyik LEGNEHEZEBB mérnöki szak... Kérdésedre válaszolva a tervezõprogramokat nem árt ha ismered, illetve elõnyt jelenthet, ha otthon vagy a végeselemes programokban, nagyon sok helyen használják már.

A gépész az egyik LEGNEHEZEBB mérnöki szak... Kérdésedre válaszolva a tervezõprogramokat nem árt ha ismered, illetve elõnyt jelenthet, ha otthon vagy a végeselemes programokban, nagyon sok helyen használják már.
Milyen különórákra érdemes járni? Matek, fizika, ha van lehetõséged gépészeti tárgyakra. Építész szak mellett ezen a szakon kell a legtöbbet rajzolni, tehát kell rajz tudás, de ez mûszaki rajz nem festegetés vagy egyéb mûvészi jellegû rajz, tehát olyan tekintetben nem kell hozzá adottság, hanem térlátás, precizitás és a legfontosabb a türelem. Programok amik hasznosak lehetnek: Excel, Matlab, végeselem szoftverek. Tervezõ progik: ProE, CATIA amivel mostanság érdemes képben lenni. A mûszaki élet és a gépészet alapvetõ nemzetközi nyelve az angol, de tekintve magyarország gazdaságának erõs függõségét a német anyanyelvû cégektõl és beruházóktól, fõleg tekintettel a jármûiparra, nagyon hasznos és sok helyen feltétel a német nyelv is.
Ha audiba vagy mercibe akarsz menni dolgozni akkor egyértelmûen a német. Nem kell semmilyen különóra. Majd kell rajzolni is, de inkább idõigényes lesz mint nehéz. Nem kell aggódni, a gépész a legkönnyebb mérnöki szak.
A kérdező hozzászólása: Köszi.:)
Hát egyiket se árt, ha ember jól tudja.Mármint se a németet, se az angolt.Bár tény, hogy a közelünkben a német a legerõsebb iparhatalom, viszont az angoltudást is szinte mindenhol kérik.Egy felsõfokú, esetleg egy szakmai némettel plusz egy erõs középfokú angollal király vagy :)


Mi a véleményetek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemről? Nehéz bekerülni? Előkészítőre érdemes járni?

A hegeg?-el?adóm?vész szakirány, és az alkotóm?vészet-muzikológia érdekelne. (12 éve hegedülök egy zeneiskolában) El?re is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Ha tehetséges vagy, felkészülsz a felvételire fõtárgyból és elméletbõl is, akkor van esélyed. Általában túljelentkezés van, de minden más zenemûvészeti intézményben is. Elõkészítõ szolfézs-zeneelméletbõl van, a felvételin elõforduló feladatok gyakorlása a fõ profilja a dolognak. Igazából szerintem meg kéne kérdezned a zeneiskolai hegedõ tanárodat, hogy tartasz-e olyan technikai szinten, hogy érdemes legyen megpróbálnod. Muzikológián belõl nem írtad, hogy milyen szakirányra mennél, így csak általánosságban tudom elmondani, hogy szolfézsból és zeneelméletbõl kell nagyon magas szinten állnod, illetve zongorázni is tudnod kell.

Ha tehetséges vagy, felkészülsz a felvételire fõtárgyból és elméletbõl is, akkor van esélyed. Általában túljelentkezés van, de minden más zenemûvészeti intézményben is. Elõkészítõ szolfézs-zeneelméletbõl van, a felvételin elõforduló feladatok gyakorlása a fõ profilja a dolognak. Igazából szerintem meg kéne kérdezned a zeneiskolai hegedõ tanárodat, hogy tartasz-e olyan technikai szinten, hogy érdemes legyen megpróbálnod. Muzikológián belõl nem írtad, hogy milyen szakirányra mennél, így csak általánosságban tudom elmondani, hogy szolfézsból és zeneelméletbõl kell nagyon magas szinten állnod, illetve zongorázni is tudnod kell.
lfze.hu ezen minden ott van és NAGYON nehéz bekerülni én is oda akarok járni majd trombita-elõadómûvész szakirányon.Zongázás alap, irásbeli és szóbeli lesz!

Koleszos szeretnék lenni de nemtom h hogy működik. Az iskoláknak van koleszuk? Vagy van vhol 1 hely pesten és onnan be lehet járni suliba? Mennyibe kerül a kollégium, és mit érdemes vinni?

ocs a regényért, csak így tuttam leírni:P

Legjobb válasz: Hali. Nem minden sulinak van kolesza. Csak enyiben tudtam segyteni mert azt hogy mit vigyél te tudod eldönteni és hogy pesten merrevan ilyan azt meg nemtudom:(

Hali. Nem minden sulinak van kolesza. Csak enyiben tudtam segyteni mert azt hogy mit vigyél te tudod eldönteni és hogy pesten merrevan ilyan azt meg nemtudom:(
Szia! Meg kell nézni, hogy a sulinak, ahova szeretnél menni, van-e kolesza. Ha van, akkor oda kell jeletnkezni, középsulinál a gazdasági irodát hívd fel, vagy hasonlót. Felsõoktatásban a HÖK-öt (hallgatói önkormányzat), vagy a TO-t (tanulmányi osztály) hívd. Ha nincs a sulinak kollégiuma, akkor is érdemes felhíni a fent említett helyeket, mert nálunk a középiskolában nem volt a sulinak kolesza, de volak olyan kollégiumok, amik vállalták az ide járó diákokat.

Egyetemen mire érdemes jegyzetelni? Ti hogyan csináljátok? Jó egyetemre járni?

Legjobb válasz: Én ilyen füzeteket szoktam venni: http://www.whsmith.co.uk/Images/Products%5C310%5C858%5C31085.. Ebbe több kurzusnak is van hely és nem kell olyan sok füzetet magammal vinni, vagy pedig gyûrûs lefûzõt, abba akármennyi lapot tehetek, cserélhetek stb

Én ilyen füzeteket szoktam venni: http://www.whsmith.co.uk/Images/Products%5C310%5C858%5C31085.. Ebbe több kurzusnak is van hely és nem kell olyan sok füzetet magammal vinni, vagy pedig gyûrûs lefûzõt, abba akármennyi lapot tehetek, cserélhetek stb
Nekem is olyan füzetem volt, mint az elsõnek, ha volt :D Van hogy nem jegyzetelek, mert van könyvem, v elõre kidolgozott tételsorom, akkor csak ülök és figyelek :) Általában a jegyzeteim sosem hasznosítottam, mert könyvbõl tanultam, de ez szakfüggõ is, jogon ritka mikor írok, de egy közgáz szakon nem árt jegyzetelni, a rengeteg számolást, úgy érthetõbb.
Bos, most nem leszólni akartalak :) Nekem is volt, hogy kiesett 1-1 lap, fõleg az elsõk, amit a félév során sokat lapozok hátra. De azt celluxal meg kell ragasztani, aztán lyuaksztógéppel új lyukat csinálni rá. Félévente 10-12 lap volt, amit így javítani kellett. Én szerettem így jegyzetelni, átlátható volt, ha nem mentem órára valamiért egy pótlap berakásával idõrendi sorrendben tudtam tartani a bepótolt anyagot. Füzetben vagy kihagysz neki helyet ami vagy elég vagy nem... Bonyolult :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Utolsó: igen, igazad van, lehet csak odafigyelés kérdése :) Elég szétszórt vagyok idõnként :D
Én vettem egy mûanyag gyûrûsmappát, kibírta 4 évig. Bele 50 darabos gyûrûs lefûzõs betétlapokat, és mindig arra a tárgyra raktam ahol kellett. Soha nem hagytam el belõle lapot, ez csak odafigyelés kérdése szerintem. Ez a legjobb megoldás, mert nem cipelsz magaddal feleslegesen lapokat. (Mint pl. egy füzetnél cipeled az összes lapot ami benne van...)
Nekem se jönne be a laptopos. Nálunk is kiadják a nagyja anyagot, amit kivetítenek, de pl. van olyan tárgy is, amibõl az nem elég, még kb. 100 oldalt írtam mellé, ami mind kell és a diában csak képek vannak kb., szóval ott jegyzetelés nélkül esélytele, h vizsgán vmit is tudj. Meg már tapasztaltam, h nem elég csak a kiadott anyagot tanulni sajnos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A diavetítõsdi ismerõs, nálunk szinte minden tanár azt csinálta szakmain, úgyhogy akkor nagyjából arra fog hajazni. Az még a jobbik eset, ha elküldik :) Laptopra nem akarok beruházni, meg szerintem zavarná is a mellettem ülõt ahogy pötyögök :)
Egy digitális fényképezõgéppel járok egyetemre, az éppen elég.
igaza van az elõttem szólónak, felesleges minden tantárgyhoz külön füzet, mert nem minden órán kell jegyzetelni, nálunk is diákat vetítenek, amik fent vannak a neten, vagy elküldi a tanár, így felesleges ugyan azt lejegyzetelni. Én a sima fehér lapos megoldás híve vagyok, de nekem sok számolós órám van, azokhoz 1 db kockás füzetet vettem. A fehér lapokat, 1-1 gyakorlat vagy elõadás összetûzöm. A kockás lapokat is kitépem, ilyenkor jól jön egy olyan füzet, ami külön még perforálva is van a spirálozás mellett. Laptopot szerintem nem érdemes vinni, egyszerûbb kézzel jegyzetelni, mint word-ben szerkesztgetni.
Én 1. félévben még mindennek csináltam külön füzetet ami nagy hülyeség volt, mert rengeteg órán felesleges jegyzetelni, egyrészt mert nem lehet normálisan, olyan az elõadásmódja a tanárnak vagy diákat vetítenek (nálunk majdnem minden tanár) amiket késõbb meg elküldenek vagy nem járunk be órára mert elég a könyv. Így felesleges. De van amibõl meg nagyon fontos a jegyzet, meg némely tanár köcsög módon nem küldi az elõadás anyagát. Nekem az anatómia volt nagyon jegyzetelõs, oda egy vastag spirál füzetem volt. Az összes többire meg egy másik füzet. Sok szaktársam meg sima fehér lapokra ír és lefûzik õket. Így ha egy óráról hiányoznak nem kell helyet kihagyni meg másolgatni, hanem lefénymásolják másét és csak belerakják az övékébe. Remélem segítettem :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Én is néztem ilyeneket, akkor ezek elég jók :) A lefûzõs dolgot kipróbáltam idén (idén még OKJ-re jártam) de az igencsak kusza volt helyenként, és a fontos lapok mindig elvesztek :D Laptopot meg nem szeretnék venni csak azért hogy jegyzeteljek.
A kérdező hozzászólása: # 10/11 Nem vettem leszólásnak! :) Igen, a pótlás való igaz hogy egyszerûbb mint füzetben. # 10/12 Én bölcsészkarra megyek, úgyhogy majd meglátom ott mennyire kell majd jegyzetelni vagy lesznek-e könyvek :)

Mikor érdemes konditerembe járnom, reggel vagy este?

Én egy vékony lány vagyok,igy fogyni nem szeretnék.Csak izmosodni és ha híznék pár kg.-ot az se lenne gond. Én úgy gondolom, hogy reggel lenne jobb, mert akkor ha este ennék akkor talán még hízni is tudnék egy kicsit. Szerintetek, hogy lenne jó?

Legjobb válasz: menj délben

menj délben
a nap folyamán szinte bármikor mehetsz, a lényeg hogy mire eljutsz az edzéshez addigra be legyél kajálva. mivel étrend kell az izomépítéshez is meg a fogyáshoz is nincs olyan hogy este bezabálsz különbözõ sz ar kajákat, azt fogod enni ami kell. VILÁGOS?
Szerintem akkor menj amikor nyitva van. :-)
Este a jobb de reggel sem rosz de ha reggel csinálod 3órát muszáj várni h beinduljon a bioritmus is :)

Mikor érdemes kismamatornára járni?

9 hetes kismami vagyok és szeretném tudno hova és mikortól érdemes tornázni járni?

Legjobb válasz: Én jógázom az belejétõl fogva, de az elsõ 3 hónapban nem ajánlják a vetélés kockázata miatt. Én abban hiszek, hogy nem ezen múlik. Aki meg akar születni az meg is fog, persze ez nem azt jelenti, hogy direkt veszélyeztetni kell. A jóga nem hinném, hogy veszélyes, sõt segít ellazulni és relaxálni. Üdv, egy 29 hetes kismama

Én jógázom az belejétõl fogva, de az elsõ 3 hónapban nem ajánlják a vetélés kockázata miatt. Én abban hiszek, hogy nem ezen múlik. Aki meg akar születni az meg is fog, persze ez nem azt jelenti, hogy direkt veszélyeztetni kell. A jóga nem hinném, hogy veszélyes, sõt segít ellazulni és relaxálni. Üdv, egy 29 hetes kismama
A második trimesztertõl lehet. Az, hogy hova jársz, választás kérdése: ismerõssel együtt, közel legyen otthonhoz vagy a munkahelyedhez, valaki már járt oda, stb. Lehet otthon is tornázni, vannak brossurák vagy DVD-k. Hogy milyen jellegû a torna, szintén ízlés kérdése - ha eddig se voltál nagyon mozgékony, ne most kezd!

Mi a véleményetek a babaúszásról? Érdemes oda járnunk? Mennyi idős kortól? (mennyibe kerül)?

Legjobb válasz: A fiam 7 hónapos, néhány hete járunk. Nagyon jól érzi magát a vízben, ezért visszük. Nincs olyan elvárásunk a babaúszással szemben, hogy fejlessze, vagy megtanuljon úszni, vagy egyebek, egyszerûen a szórakozás miatt. Ha már úgy látjuk, hogy nem szereti, akkor nem visszük többet. Mivel én is és a férjem is bejöhet a vízbe, ezért ez egy nagyon jó kis családi program, mi így fogjuk fel. Nálunk 45 perc egy alkalom és 2000 HUF.

A fiam 7 hónapos, néhány hete járunk. Nagyon jól érzi magát a vízben, ezért visszük. Nincs olyan elvárásunk a babaúszással szemben, hogy fejlessze, vagy megtanuljon úszni, vagy egyebek, egyszerûen a szórakozás miatt. Ha már úgy látjuk, hogy nem szereti, akkor nem visszük többet. Mivel én is és a férjem is bejöhet a vízbe, ezért ez egy nagyon jó kis családi program, mi így fogjuk fel. Nálunk 45 perc egy alkalom és 2000 HUF.
3 hónapos kortól lehet vinni õket.Mi is azóta járunk.lassan fél éve.Nagyon szereti, dumál közben, csapkodja a vizet.egy próbát megér, aztán Te eldöntöd, hogy jártok-e, vagy sem.Úgy látszik, árban mi befutók vagyunk:nálunk 1500 Ft.(úgy tudom Pesten a 3szorosa.)
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy inkább hagyjuk. A búvárreflexre épít, ami újszülöttkori reflex, és ki kell a babáknak nõniük. Ha ahelyett, hogy kinõné, felerõsítjük, késõbb tanulási, fejlõdési zavaruk lesz. Na, most lehet vitázni, meg lepontozni. Már párszor leírtam ezt itt, de mindenki meg akart érte fojtani.
Három hónapos kora óta járunk (5 hónapja), nagyon élvezi, közösségben van, új élmények, új ingerek érik, és nem látom, hogy bármiben is visszamaradt volna a fejlõdése, sõt, az ortopédián határozottan ajánlották a babaúszást, mint mozgásfejlõdést segítõ, HASZNOS dolgot. Nálunk 2500 forint egy alkalom, ez 30 perces óra, de többre nincs is a piciknek igényük, bõvel jól elfáradnak ebben a fél órában. Ha megengedhetitek magatoknak, menjetek, mi úgy döntöttünk, hogy ebbõl az egy "luxus" foglalkozásból nem engedünk, mert nagyon hasznosnak találjuk, és a baba nagyon élvezi. Inkább nem költünk giccses játékokra, ez szerintem sokkal jobb dolog a babának.
Járunk, imádjuk, nagyon drága :) A búvárrelexet akkor is kinövi, ha úszni jár. Ha nem megy el a kérdés egymás anyázásába, szívesen írok bõvebben is, vagy írj privit kedves kérdezõ.
Mi 3 hónapos kortól jártunk mindhárom gyerekemmel. Persze, hoyg érdemes, fejlõdik az immunrendszerük, izomzatuk, utána szépen megtanultak úszni. Ez már régen volt, a mostani árakat nem tudom.
2. válaszolóval értek egyet, tapasztalat, gondot okozhat (meg jó kis víziszonyt is)
én elsõ Mi baja lenne a babának, ha a búvárreflexét használja? Egyébként babaúszáson ugyanúgy kinövi, utána lehet megtanítani úszni. (Egyébként a 3 gyerekbõl, akiknek a védõnõd szerint fejlõdési rendellenességünknek kéne lenni elsõ osztályú sporoló /nem úszó/ és egyetemista lett. szerintem semmi bajuk. Lehet, hogy a védõnõd nem tud úszni?)
Én is gondoltam rá, hogy vinném, viszont én meg attól félek hogy elkap vmi fertõzést (én gyerekként elkaptam, és nagyon sokáig nem tudtak kikezelni) illetve azt mondta a doki, hogy az sem jó ha a fülébe megy a víz. Aki viszi a babáját nem voltak ilyen gondok?
Nem volt ilyen gond. A fülébe nem megy víz, illetve ugyanúgy kifolyik, ahogy nekünk. A gyerekeim elõször 6-5-4 évesen voltak betegek, elkapták a bárányhimlõt.
Hú, az én fiamnak a sima esti fürdésnél is belemegy a fülébe a víz.... Ettõl lehet valami baja?
Nekem a védõnõ mondta hogy lehetõleg ne menjen a fülébe víz egész csecsemõkorában, mert könnyen kapnak fülgyulladást, és már a neten is olvastam hogy a fül-orr gégészek is ellenzik a babúszást éppen ezért.
Már írtam ide korábban. 8 hónapos, 5 hónapja úszik, búvárkodik babaúszáson, de semmi baja. Nálunk esti fürdetésnél is belemehet a víz a fülébe, de szerencsére sosem volt gond vele. Lehet, hogy ez is hajlam kérdése. Azért biztos nem fosztanám meg a gyerkõcömet ettõl az élménytõl, hogy megelõzzem a bajt. Akkor minden olyan lehetõséget el kéne vennem tõle, amiben akár 1%-nyi esélye is van valami negatív hatásnak. Szóval sétálni sem járnánk... az még a babaúszásnál is veszélyesebb!!! :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!