Találatok a következő kifejezésre: Mikor érdemes hogy ne (64 db)

Karaoke szettet szeretnék vásárolni, de nem tudom mire érdemes figyelni. Milyen szempontok alapján válasszak? Melyiket érdemes megvenni, hogy ne legyen méregdrága, de működjön sokáig? Tapasztalatokat és tanácsokat szeretnék.

Legjobb válasz: Szettet sosem érdemes vásárolni ha olyat akarsz, hogy ne essen szét pillanatok alatt a kezeid között. Én vettem egy jó kis Pioneer erõsítõt (~40.000Ft), két tûrhetõ Omnitronic hangfallal (~13.000Ft/db), hozzá 2 Behringer mikrofont (~6.000Ft/db). Vettem egy használt, régi P4-es PC-t (~10.000Ft), hozzá egy átalakítót a TV-hez (~5.000Ft) és a számítógéprõl kivezettem a jelet a TV-re, amin a KaraFun szoftvert használtam. Pl.

Szettet sosem érdemes vásárolni ha olyat akarsz, hogy ne essen szét pillanatok alatt a kezeid között. Én vettem egy jó kis Pioneer erõsítõt (~40.000Ft), két tûrhetõ Omnitronic hangfallal (~13.000Ft/db), hozzá 2 Behringer mikrofont (~6.000Ft/db). Vettem egy használt, régi P4-es PC-t (~10.000Ft), hozzá egy átalakítót a TV-hez (~5.000Ft) és a számítógéprõl kivezettem a jelet a TV-re, amin a KaraFun szoftvert használtam. Pl.

Mikor érdemes már glicerines kúpot adni a babócának? Kb. másfél napja nemvolt kakija a 3 hónapos kisfiamnak, meddig várjak, mikor adjak neki kúpo, hogy ne szenvedjen?

Legjobb válasz: Szia! nem írtad, hogy mivel táplálod. Ez azért lényeges, mert a csak anyatejes babáknál másként mûködik ez a kaki dolog, mint a tápszereseknél. Én az elõbbire tudok érdemben választ adni, saját és ismerõsök, valamint orvos édesanyám tapasztalatai által. Az elsõ kb 1-2 hónapban napi több kaki is elõ szokott fordulni, utána olyan kb 2-4 hónapos kor között ez ritkul. akár 4-8 nap is eltelhet, mire kakil. Ez nem gond, ne aggódj. Ezután az idõszak után beáll majd a dolog, és olyan napi 1-2 lesz. Természetesen ez mindenkinél lehet más, de nekem/nekünk ez a tapasztalatunk. Tehát ha ebbe az enyatejes kategóriába tartoztok, akkor lehetõség szerint ne terheld õt a kúppal, attól jobban szenvedne mintha nem kakil jó pár napig. Tápszeres babáknál nem tudom hogy van ez. minden jót! 6 hónapos baba anyukája

Szia! nem írtad, hogy mivel táplálod. Ez azért lényeges, mert a csak anyatejes babáknál másként mûködik ez a kaki dolog, mint a tápszereseknél. Én az elõbbire tudok érdemben választ adni, saját és ismerõsök, valamint orvos édesanyám tapasztalatai által. Az elsõ kb 1-2 hónapban napi több kaki is elõ szokott fordulni, utána olyan kb 2-4 hónapos kor között ez ritkul. akár 4-8 nap is eltelhet, mire kakil. Ez nem gond, ne aggódj. Ezután az idõszak után beáll majd a dolog, és olyan napi 1-2 lesz. Természetesen ez mindenkinél lehet más, de nekem/nekünk ez a tapasztalatunk. Tehát ha ebbe az enyatejes kategóriába tartoztok, akkor lehetõség szerint ne terheld õt a kúppal, attól jobban szenvedne mintha nem kakil jó pár napig. Tápszeres babáknál nem tudom hogy van ez. minden jót! 6 hónapos baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Naponta egyszer kap kb 120 ml anyatejet a többi az tápszer, sajnos kezd elapadni a tejcsi, de kezdetektõl fogva vegyesen evett a babóca, mert nem volt elék tejcsim. 2 hete kap már csak naponta egyszet anyatejet.
A 2. író vagyok.Elfelejtettem írni, hogy ha nehezen kakilnak, vagy fáj nekik, és inkább nem kakilnak, könnyen hozzászokhatnak a kúphoz, ezért óvatosan kell bánni vele.És maximum felet lehet adni ekkora babának.Jobbulást!
Inkább egy kis enyhe kamillateával próbálkozz, és masszírozd a hasiját pelusozás közben.Mi azt is szoktuk, hogy hanyatt fektetjük, és emelgetjük a lábát.És hõmérõzheted is, óvatosan, e azt csak napi 1-2-szer.A kúpot nekem 5 kakimentes nap után javasolták, de addig én sem vártam, a 4. nap reggelén adtam.

Hogyan kell lélegezni szülés illetve vajúdás alatt, hogy ne fáradjak ki? Illetve mi olyan apró dolog van még, amire érdemes odafigyelni?

Legjobb válasz: A légzésnek az a lényege, hogy ne kapkodd a levegõt. Amikor a fájásokra meg a fájdalomra koncentrálsz, akkor nem tudsz odafigyelni arra, hogy egyenletesen vedd a levegõt. Meg az is fontos, hogy ne a szádon vedd, hanem az orrodon. Már nem emlékszem, hogy miért, de pl. a szád így nem szárad ki. Én nagyon figyeltem a levegõvételre. A fájásokra nem is annyira, mert a doki és a szülésznõ mondta, hogy mikor nyomjak. Amikor elindul a baba, székelési ingered lesz. (nekem ezt senki nem mondta, nem tudtam, így elég rossz érzés volt) Nekem segített 10 perces fájásoktól burokrepesztésig, hogy sétáltam. Amikor álltam, mentem, nem fájt annyira. Sajnos utána feküdnöm kellett nst-vel a pocin. Ha van még konkrét kérdésed, írj, figyelem a kérdést!

A légzésnek az a lényege, hogy ne kapkodd a levegõt. Amikor a fájásokra meg a fájdalomra koncentrálsz, akkor nem tudsz odafigyelni arra, hogy egyenletesen vedd a levegõt. Meg az is fontos, hogy ne a szádon vedd, hanem az orrodon. Már nem emlékszem, hogy miért, de pl. a szád így nem szárad ki. Én nagyon figyeltem a levegõvételre. A fájásokra nem is annyira, mert a doki és a szülésznõ mondta, hogy mikor nyomjak. Amikor elindul a baba, székelési ingered lesz. (nekem ezt senki nem mondta, nem tudtam, így elég rossz érzés volt) Nekem segített 10 perces fájásoktól burokrepesztésig, hogy sétáltam. Amikor álltam, mentem, nem fájt annyira. Sajnos utána feküdnöm kellett nst-vel a pocin. Ha van még konkrét kérdésed, írj, figyelem a kérdést!
Azt kell tenni, amit az orvos és a szülésznõ mond.Két fájás között pihenni, nagyokat lélegezni, gyüjteni az erõt a következõhöz. Nem szabad hisztizni, mert akkor felelegesen pazarolod az erõdet. Kell az önuralom! Arra kell gondolni, ha fáj, hogy minden perccel közelebb van az a pillanat, amikor megszületik a baba és a kezedben tarthatod. Ez megér minden szenvedést. Könnyû és jó szülést kívánok neked! 3 gyerekes anyuka
Ket gyermekem van, mindket szulesnel osztonosen csendben voltam vajudas alatt, kulonsen fajasoknal. Nem melyeket lelegeztem fajas kozben, orron be, szajon ki, nem ossze-vissza, hanem egyenletsen, mint kb futas kozben.
egyenletes mély lélegzés, nem kapkodás, sokat segít.ha felállhatsz vajúdás alatt, akkor sokat segit, ha jöna fájás, akkor felállsz, és rátámaszkodsz valamire, mondjuk az ágy végére

Osb lapot mivel érdemes festeni, hogy ne legyen ronda 5 év múlva?

Nem lenolajra és nem vizesbázisú vastaglazúrra gondolok! Milyen jó min?ség? festéket ajánlanátok? El?re is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Osb lapra érdemes jó minõségû festéket kenni egyáltalán?

Osb lapra érdemes jó minõségû festéket kenni egyáltalán?
A kérdező hozzászólása: Kedves ma 18:39-es! Ha jól értem te a lakáson belül burkoltál osb-vel? Engegem kinti burkolásra érdekelne, ahol ázik, süti a nap... Azért köszi, hogy válaszoltál, eszembe nem jutott volna benti burkolásra használni, de érdekes lehet.
Valaki tudna képet feltenni, v linkelni? Nagykapun kell cserélni a fát, mert lejárt az ideje és a kutya is kirágta sok helyen. Az aluprofil q. drága. OSB-bõl jó lenne, csak kopaszon(lenolajjal átitatva) vállalhatatlan lenne.
jól kivitelezve csodaszép eredményt kapsz! Jómagam mikor 5 éve új házat vettem fõleg az ár miatt választottam az OSB-t.Az égész ház.összes helyiségét ezzel burkoltam be 1, 2 m magasan, egy részét sima lenolajjal más részét Tesco-s 5l-es lazúrral kentem le és meseszép lett.% éve változatlan, csupán az ablakkokkal szemben fakult itt-ott kissé.Tehát a lazúrt ajánlanám!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Pár éve, hogy lefestettem és még szép. De arra is emlékszem, hogy legalább 3 vagy 4 rétegben lett lefestve. Az elsõ két réteg tényleg nem nézett ki jól. S az elsõ réteg tényleg "megcsúszott" a felületén, mint a lakkon. De a több réteg teljesen elfedte a foltokat. (A Tikkkurillás vagyok)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Eddig én is kézzel lábbal tiltakoztam, hogy osb-vel burkoljunk..., mert láttam valahol kerítést belõle és marha ronda lett pár év múlva. De mot viszont láttam "szép" kerítést belõle, természetesen a festés, (festék) ami hogy úgy mondjam dobott rajta, csak arra lennék kíváncsi, hogy 5-(10) év múlva mennyire dobja le, és lesz ronda! Vagy teljesen mindegy hogy mit kenünk rá? Ha jól tudom az osb készítésénél a ragasztásnál parafint (is) használnak, és ezért nem mindegy mivel kenjük le. Jó lenne tudni mivel érdemes! Nem kerítés lesz belõle...
Nem igaz! Én lefestettem bordóra (asszem Tikkurilla volt). É s marha jól néz ki!
OSB-re festhetsz akármivel az mindenképp ronda lesz. A jó minõségû festékek persze javíthatnak az eredményen, de messze nem lesz szép.
A kérdező hozzászólása: Konkrétan a kérdésre lehetne válaszolni? Olajfesték? Oldószeres vastaglazúr? Egyéb ötlet? Én sem rajongok az osb-ért de most ez a kérdés!
Festék??? Szerintem totál ronda lenne! Csak lazúrt ajánlanék semmi mást!
Üdv! Kültérbe ajánlatos jobb minõségû festéket vásárolni. Ha a természetes színt akarod megtartani, akkor vastag lazúrt, ha színeset szeretnél, akkor lakbenzines festéket használj. Mivel kültér, ezért fontos, a jó elõkészítés, zsírtalanítás, portalanítás. Minimum 3 rétegben fesd le! Az elsõ réteg mikor teljesen megszáradt, szaladj át rajta csiszoló vászonnal, annyira hogy azért kopott legyen, így a második réteg sokkal jobban fog kötni az elsõhöz. Az utolsó réteg elõtt is menj át rajta, de akkor már csak finomabb smirglivel, hogy az elõzõ rétegek egyenetlenségei eltûnjenek.

Mikor érdemes pároztatni egy yorkit, hogy ne legyen semmi baja?

Legjobb válasz: Ezt a mikor kérdést nem teljesen értem. De, ha úgy akartad kérdezni, hogy mit kell tenni, hogy biztos se a szukának, se a kicsiknek ne legyen bajuk: Szûréseket kell csináltatni. Tenyésszemlén megmondták, hogy alkalmas-e a tenyésztésre. Ezek az elsõ lépések, a többit a nálam okosabbak leírják :)

Ezt a mikor kérdést nem teljesen értem. De, ha úgy akartad kérdezni, hogy mit kell tenni, hogy biztos se a szukának, se a kicsiknek ne legyen bajuk: Szûréseket kell csináltatni. Tenyésszemlén megmondták, hogy alkalmas-e a tenyésztésre. Ezek az elsõ lépések, a többit a nálam okosabbak leírják :)
Harcikeszeggel értek egyet, én is gazdit keresek éppen egy kistestû kutyusnak, akinek az eddigi élete igen kacifántos fiatal kora ellenére. Köszönheti ezt õ is és sok sorstársa a hozzád hasonló buta gondolkodású embernek, akik a kutyájukból akarnak megélni.
mi fáj abban hogy itt sokan nem értenek azzal egyet hogy nem hozzáértõ emberek szaporítsanak? nekem a személyes indokom amiért megvetem a fajtád, hogy az elmúlt 2 évben két kutyát fogadtam be az utcáról az ilyen okoskák miatt mint te. amúgy meg kaptál válaszokat nem? vidd tenyészszemlére ahol megmondják h rendelkezik e azokkal a tulajdonságokkal, amikkel a fajtának kell. mivel elég beteges fajta szûréseket kell végeztetni, hogy nehogy örökítsen valamit. oltani chippeztetni kell a kiskutyákat mert anélkül ma már törvénytelen eladni õket. elsõ tüzelésnél sosem szabad fedeztetni, mert sokat árt. a másik pedig (ami gondlom számodra elhanyagolható TÉNY), hogy a szukának igen fájdalmas a közüsülés, a vemhessés és az ellés pedig nagyon megviseli a szervezetét.
A paroztatas es elles mindig kockazatos, foleg egy ilyen tultenyesztett erzekeny fajtanal. 2-3 eves kor az idealis, de termesztesen a hozzaertok tudjak megmondani tenyeszszemle es szurovizsgalatok utan, hogy a kutya mennyire van felkeszulve a picik kihordasara.
és mindenképpen küldd el az elérhetõségeidet a fajtamentõknek, hogy megköszönjék a szaporításodat!
A kérdező hozzászólása: ez hihetetlen érdemes ide írni:(
A kérdező hozzászólása: igen egy kicsit rosszul fejeztem ki magam..:) köszönöm! de kb sztem a 2. tüzelésnél lehet.?
A kérdező hozzászólása: úristen egy mondatot írtam igen kitudjátok kacifántozni a dolgokat."szaporitó"? "fajtád"? Hát mindenki gondoljon rólam amit akar különösebben nem érdekel.Fáj neki a közösülés?.....ha elviszem tenyészszemlére, akkor már nem fog?......hmm.érdekes.Ja amugy sztem kutyárol beszélünk!!!Valahogy csak elszaporodott, de annyira nem vagyok h...., hogy a család kedvencet tönkre tegyem, azért kérdeztem. Kössz!
ha tenyésszemle ha nem akkor is fájni fog neki persze, de ott nem a szomszéd deszép kanjával fedeztetik, hanem egy szûrt, szép egészséges kuutyával akiktõl egészséges utódódai lehetnek. jahh hogy csak egy mondatot írtál ki? én meg csak egy mondtaot írtam amiben véleményeztelek? neked azzal mibajod?
A kérdező hozzászólása: nah haggyuk sztem...:(

Mikor érdemes tesztelni, hogy ne fussak lukra?

6 hónapja szültem, még össze-vissza menstruálok. Közvetlenül menses után voltunk együtt a párommal, elkapott a hév minket, így nem védekeztünk. Viszont a nyák alapján pont volt peteérésem. Nem az érdekel, hogy hány százalék esély van az újabb babára, mert bár kicsit kés?bbre terveztük, de örülnénk ennek a variációnak is, hanem az, hogy mikor csináljam meg a tesztet. G?zöm nincs, hogy mikor kéne legközelebb megjönnie, szülés óta volt 25 napra is és 42-re is. Tudjuk, hogy pontosan melyik nap volt az együttlét. Innen hány napot számolják? Szerintetek? Köszi a válaszokat! ;-)

Legjobb válasz: Hát ha az említett együttlét óta már eltelt kb 2 hét, tesztelhetsz... De ilyen össze-vissza ciklusnál ezt tényleg nehéz meghatározni, hogy mikor kéne tesztelni. Szerintem ne a legdrágábbat vedd a tesztek közül,és akkor még sokat nem is veszíthetsz! Van valami tüneted?

Hát ha az említett együttlét óta már eltelt kb 2 hét, tesztelhetsz... De ilyen össze-vissza ciklusnál ezt tényleg nehéz meghatározni, hogy mikor kéne tesztelni. Szerintem ne a legdrágábbat vedd a tesztek közül, és akkor még sokat nem is veszíthetsz! Van valami tüneted?
A kérdező hozzászólása: Egyelõre még csak a pocakom fáj, így kezdõdött az elõzõ babánál is. De az is lehet, hogy ezt még nem is vettem volna észre, ha nem figyelek magamra. Pont 10 nap telt el, úgyhogy akkor még türelmesen várom az esetleges többi tünetet mielõtt tesztelnék. Köszi ;-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! ;-)
Az együttlét után max 3 héttel már a 99%-os valóságot fogja mutatni a teszt! :-)

Egy barátnőmmel Budapestre készülünk . Mire kell odafigyelni, hogy ne keveredjünk bajba? Mivel messziről megyünk, át is kell majd szállnunk. A főváros mely részei veszélyesek? Mit érdemes elkerülni?

Legjobb válasz: de azért egy tanács :D a cigányokra ne nézz rá mert esetleg ezért beléd köthetnek :D bár velem ilyen még csak a külvárosban volt és gondolom te a belvárosban leszel :D

de azért egy tanács :D a cigányokra ne nézz rá mert esetleg ezért beléd köthetnek :D bár velem ilyen még csak a külvárosban volt és gondolom te a belvárosban leszel :D
Én 30 éve lakok bp-n, de este nem sétálnék egyes külvárosi részeken, meg a 8. kerületben sem. Ha hangoskodást láttok inkább menjetek másfelé. Az aluljárókba ne bámuljátok a homlesseket meg a romákat, ez igaz. Éjjel buliból inkább az éjszakai járatokkal menjetek, mert azokon sok az ember és ne gyalogoljatok egyedül.
ne félj semmitõl, mikor ott leszel meglátod h nem nagy cucc, annyi az egész h büdös van:D csak közlekedni tudjál.
nem kell besz*rni, én 14 éves korom óta Bp-re járok suliba, szerencsére semmi baj nem ért még, nap közben lesztek ott, nem éjszaka, az utcák forgalmasak, úgy értem, sok a járókelõ. ha akárki belétek köt, nem lesztek egyedül. a cigányokra és a zsebesekre tényleg figyeljetek oda, fõleg, ha zsúfolt jármûre szálltok fel. szóval táskára vigyázni, mobil ne a zsebben legyen, fõleg ne a farzsebben. én igazából az eltévedéstõl jobban félnék:D ajánlom, hogy elõtte tanulmányozzátok a térképet, melyik busz/metró/villamos kell nektek stb.
nem kell félni szerintem, viszont ha nem vagytok ismerõsek pesten, inkább kérjetek meg egy pesti ismerõst, hogy kísérjen el titeket. (ha van) Azt, hogy mit kerüljetek el, nehéz konkrétan leírni, mert még a belváros legbelsõ bugyraiban is vannak utcarészek, amiket érdemes elkerülni. De higyjétek el, fel fog tûnni.
Zsebesek vannak a forgalmas helyeken, pl villamoson is, sõt perverzek is akik hátulról hozzásimulnak másokhoz a villamoson + egyebek, több ismerõsöm is panaszkodott erre, egyszer én is tapasztaltam. Meg amiket a többiek írtak, azokra tényleg figyeljetek. Aluljárókban kéregetõk, szórólaposztók elég erõszakosak tudnak lenni, ne álljatok le velük.
Hát igen, legtöbbször azokat ér atrocitás, akik itt élnek és kénytelenek minden nap használni a tömegközlekedést...stb. Én már annyiszor keveredtem konfliktushelyzetbe a belvárosban, hogy már tényleg nem megyek oda egyedül, csak ha muszáj. (am külvárosi vagyok) Vertek már meg buszon hazafele suliból jövet. Akart már megverni ellenõr. (mert "flegma" voltam... 14 éves voltam...) Vertek már meg cigányok. (pl a buszon is, amit fentebb írtam) Elvették csepelen egyszer az ékszereimet. (cigányok lányok) Locsoltak már le slaggal, mert nem tetszettem nekik (cigányok) Akartak már megerõszakolni az Oktogonon (két cigány srác), pedig nem is voltam kihívó (famernadrág, tornacipõ...) Szóval annak, aki itt él, nem egy leányálom, fõleg, ha fiatal lányról van szó. Sajnos.
Én annyival egészíteném ki a többieket, hogy természetesen a táskátok ne a feneketeken lifegjen!! Amennyiben lehetséges fogjátok elõre! Nem hinném, hogy bármi baj történne, én falusi vagyok, de 14 éves korom óta járom egyedül olykor Pestet, egy alkalmat leszámítva sosem ért komolyabb atrocitás, az sem volt veszélyes, szóval no para!
Jah! És szolidan legyetek felöltözve. Nadrág, póló, pulcsi. Ha miniszoknya és topp van rajtatok, könnyen lehet, hogy prostinak néznek titeket vagy csak simán úgy kezelnek, mintha azok lennétek. Én például sose megyek magassarkúban a belvárosba, mert abban nem lehet futni. Tehát kényelmes, nem kihívó ruhákat vegyetek fel, lapostalpú cipõvel. Az sem árt, ha a mobiltelefonba a 112 (segélyhívó) vagy 107 (rendõrség) van elõre beütve a gyorshívóban, ha esetleg baj van, rögtön tudjátok hívni, akár zsebbõl is. Tehát csak kétszer megnyomod a zöld gombot a telefonon ( a hívó gombot) és már hívod is a 112-õt. Nekem egyszer jól jött, amikor egy ellenõr akart megverni a Blaha Lujza téren.
A kérdező hozzászólása: színházba megyünkde elõtte még városba is, , és a barátnõm vlahogy tart a fõvárostól, bár kicsit én is, a Délibe megy a vonatunk
második vagyok és belém is csepelen kötöttek már egy párszor :D mivel itt lakok..-.-
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnap 12:48 És szerinted számít valami, ha sok ember van? Hál Istennek belém csak egyszer kötöttek a metrón, fényes nappal. (mondanom sem kell, hogy cigányok..) szerinted valaki kiállt mellettem? (egyébként sikerült õket leráznom nagy nehezen)

Ha terhes lennék, s dolgozom 12ór, nehéz fizikai, mit tehetek, hogy el ne menjen a baba, mivel dokihoz ugye csak a + teszt után 1-2 héttel érdemes. Addig nem is akarok szólni, mert mi van ha mégsem jött össze? Se baba, se munkahely:- ( Mit tehetek?

Legjobb válasz: Én is így lennék. Ha van egy pozitív teszted, akk a háziorvos vesz fel táppénzre addig, amíg a nõgyógyász nem vehet fel. És mikor megvan a baba szívhangja(6 hét körül), akk már végleges táppénzre mehetsz. Szia

Én is így lennék. Ha van egy pozitív teszted, akk a háziorvos vesz fel táppénzre addig, amíg a nõgyógyász nem vehet fel. És mikor megvan a baba szívhangja(6 hét körül), akk már végleges táppénzre mehetsz. Szia
Mit dolgozol? Kell emelned? Vagy csak állómunka? Én az 5.hónapomig dolgoztam napi 12 órát heti 1 szabadnappal, állómunka... Nem lett baj, sõt, nagyon fitt kismama voltam és minden rendben volt. Ha emelned kell, az a baj, menj el táppénzre ha nagyon aggódsz, még nem tudsz biztosat.
Én a pozitív teszt után egybõl mentem nõgyogyihoz, megállapította, hogy 5 hetes terhes vagyok, szívhang még nem volt, de egybõl mentem táppénzre.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors és pontos választ. Eddig ezt nem tudtam, hogy házi orvos is felvehet. Mihelyt lesz + teszt, amit remélek, hogy hamarosan lesz, már megyek is táppénzre. Mégegyszer nagyon szépen köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Szia! Állok, emelek. Konyhán dolgozom. Remélem, hogy (eddig ugyan - a teszt, de még nem is lehetne + csak én nem bírok magammal, )nem lett semmi baj a sok emeléstõl, nem éreztem semmit.Nem volt hirtelen nyilalás, szúrás.
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is a választ! Most már ezen a téren teljesen nyugodt vagyok. Most már csak egy + teszt kéne, de az nagyon:-))

Jövőhéten megyek egy hétre Németbe a párommal a testvéréhez. Mit vigyek magammal? érdemes kinnt vásárolni hogy ne kelljen mindent cipelni, vagy kinnt drágább?

Legjobb válasz: Csak egy hetre mesz ki, nem ertem mit akarsz vinni? Ennivalora gondoltal? Mert gondolom a ruhaidat kiviszed, nem? Csak a legszuksegesebb dolgaidat (ruha, cipo..)vidd ki, minden mas kint meglesz, ne aggodjal! Van ami dragabb, van ami olcsobb. Na, de az 1 het nem hosszu ido annyira, hogy barmi miatt is aggodnod kellene. Amugy konkretan mire gondoltal???

Csak egy hetre mesz ki, nem ertem mit akarsz vinni? Ennivalora gondoltal? Mert gondolom a ruhaidat kiviszed, nem? Csak a legszuksegesebb dolgaidat (ruha, cipo..)vidd ki, minden mas kint meglesz, ne aggodjal! Van ami dragabb, van ami olcsobb. Na, de az 1 het nem hosszu ido annyira, hogy barmi miatt is aggodnod kellene. Amugy konkretan mire gondoltal???
A kérdező hozzászólása: pontossan nemtudom, még soha nem voltam külföldön, nem tudom mi az amit fontos vagy érdemes kivinni.pl:én drágább arctisztítós dolgokat használok és nem vagyok tisztába a kinnti árakkal, nem tudom hogy vegyek itthon, vagy kinnt is kb .annyi az ára, mert fogyóba van.

Télen érdemes munkatakarót használni egy nem nyírt lóra? Illetve milyen takarókat használjak rá és mikor hogy ne fázzon meg?

Legjobb válasz: Ha jó kondiban van és nagy a bundája akkor nincs rá szükség. Fontos, hogy munka után lovagold szárazra, vagy ha az idõjárás nem teszi lehetõvé akkor hazaérve tegyél rá polártakarót, ami kivezeti a nedvességet a takaró külsõ oldalára, vagyis megszárítja a lovat. A takarónak tulajdonképpen az az értelme, hogy a ló szõre ne nõjön meg és könnyebben leszáradjon, viszont ha egyszer elkezdted takarózni akkor azt tavaszig folytatnod kell...

Ha jó kondiban van és nagy a bundája akkor nincs rá szükség. Fontos, hogy munka után lovagold szárazra, vagy ha az idõjárás nem teszi lehetõvé akkor hazaérve tegyél rá polártakarót, ami kivezeti a nedvességet a takaró külsõ oldalára, vagyis megszárítja a lovat. A takarónak tulajdonképpen az az értelme, hogy a ló szõre ne nõjön meg és könnyebben leszáradjon, viszont ha egyszer elkezdted takarózni akkor azt tavaszig folytatnod kell...
Ne nyírd meg és nem kell takaró. Munka után alaposan csutakold le szalmacsutakkal, majd takard le míg meg nem szárad. Ennyi elég, nem kell itt ám ilyen olyan thermo cucc, felesleges.
Azért kell a polár, mert az kivezeti a nedvességet, míg egy sima pokróc csak átvedvesedik és akkor kapsz egy vizes lovat egy nehéz, vizes takaróval a hátán... Nem drága egyébként, a legolcsóbb is ugyan úgy mûködik.
A kérdező hozzászólása: Polárt használok, oké, hát elég sovány paci, zsírja nincs ami melegítse..
A ló akkor fázik meg, ha meg van izzadva. Ha nincs megnyírva, munkában leizzad. Munka után be kell takarni - leléptetéshez ráteszed (a nyereg mögé ráteríted), leszállás és lenyergelés után pedig ráhúzod egészen, összecsatolod, és addig rajta hagyod, amíg meg nem szárad. Erre a célra valamilyen polár takaró a legjobb, amely jó nedvszívó, és egyben melegít is. Vízhatlannak nem kell lennie.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Én pont ugyanígy csinálom:) Ha nagyon hideg van, pl minusz 10-15 fok is akár, akkor munka közben ne legyen rajta a polár?
Polárt ne használj munka közben, mert felszívja az izzadtságot és ha nem szeded le idõben, akkor a ló szõre újra felveszi a takaróról a nedvességet. Éppen ezért csak munka után max. fél órára (de van hogy 15 perc is elég) szabad feltenni. Ne aggódj amiatt hogy takaró nélkül esetleg fázna, mert lovaglás közben úgyis mozgásban van és a szõre sem véletlenül olyan dús télen.
Munka közben nem kell rá takaró, amíg mozog, nem fázik meg. Utána viszont takard be, és hagyd rajta addig, amíg meg nem szárad. Érdemes munka után bevinni a boxba, így kerülheted el legbiztosabban a megfázás (box+takaró).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!