Találatok a következő kifejezésre: Mikor érdemes hogy (901 db)

Van egy 2m-es tulipánfám amit költözés miatt át kell ültetnem. Mikor érdemes, hogy a legkevésbé sérüljön? Most vagy inkább 1 hónap múlva? Mire figyeljek?

Ahol most van, ott árnyékban van, ahová viszem ott meg t?z? nap. Azt bírja? Milyen földet vegyek hozzá? Szereti a sok vizet? Tényleg 20-25m-re n? meg? Mennyire gyorsan n??

Legjobb válasz: Okt. közepe-vége fele már át lehet ültetni, akkor is probáld minél nagyobb földlabdával kivenni, hogy a gyökereken rajta maradjon a föld. Mivel igy könnyeben megered majd a fa, átültetéskor a kiásot ködörbe ne sajnáld a vizet, iszapold be kicsit.

Okt. közepe-vége fele már át lehet ültetni, akkor is probáld minél nagyobb földlabdával kivenni, hogy a gyökereken rajta maradjon a föld. Mivel igy könnyeben megered majd a fa, átültetéskor a kiásot ködörbe ne sajnáld a vizet, iszapold be kicsit.
Ha lehetõséged van rá, semmiképp se ültesd át a nyugalmi idõszak elõtt. Jó lenne kicsit lazább talaj, de ne tiszta homok. A napot el fogja viselni, de lehet, hogy majd megégnek a virágai, és nem lesz olyan dekorativ. A növekedése több mindentõl függ, gyönyörûek az idõs magnóliák. Nem nõ gyorsan, fõleg ha kevésbé kedvezõ a környezete a növekedésre. Ami még fontos, hogy lehetõleg ne legyen semmi a közvetlen közelében, nem igazán tûri meg, vagy nem fejlõdik úgy, ahogy kellene.

OSB fa lemezt festenék kültérre. Hogyan, mivel érdemes, hogy sima és szép *gyermek játék* legyen?

Arra gondoltam, hogy alapozni kellene a csiszolás után, de a Bochemit favédőt nem ajánlják gyerekjátékhoz. Egyáltalán az OSB-t kell? Kívülre zománc festék menne, de ebből sem mindegy ugye milyet a gyerek miatt, illetve nem kellene, hogy hamar leperegjen, legalább 2-3 évig jó lenne ha tartana. Lazúrt kerülném, mert fontos, hogy befogja teljesen ezt a fajta fát foltok nélkül. Köszi a segítséget barkácsolók!

Legjobb válasz: Supralux vastaglazúr, kapható különbözõ színekben, háromszor átkenve tökéletes.

Supralux vastaglazúr, kapható különbözõ színekben, háromszor átkenve tökéletes.
Mi a kerti tárolónkat bondex-szel kentük 2 rétegben és szép, sima a felület, már vagy 4 éve kész és jól néz ki. Miért nem jó a favédõ a gyerekjátékhoz? Sztem a zománcfesték nem lenne rajta sokáig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Augusztus végén utazok tanulni Minneapolis-St. Paulba. Mit érdemes vinni, és mit érdemes inkább kint megvenni? A mobil net kérdését, hogy érdemes megoldani? Vannak roaming díjcsomagok, vagy inkább érdemes kint venni?

Legjobb válasz: Én a megszokott dolgaimat vinném, ami annyira nem fontos, azt kint is meg tudod venni, nem sokkal drágább, sõt van ami még olcsóbb is. Mindenképp vegyél kint egy sim-kártyát (amihez jó ha független telód is van), és tudsz kint netezni meg olcsón telefonálni. Az otthoniakkal meg skypeon beszélj.

Én a megszokott dolgaimat vinném, ami annyira nem fontos, azt kint is meg tudod venni, nem sokkal drágább, sõt van ami még olcsóbb is. Mindenképp vegyél kint egy sim-kártyát (amihez jó ha független telód is van), és tudsz kint netezni meg olcsón telefonálni. Az otthoniakkal meg skypeon beszélj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Tételezzük fel, hogy nem akadály a pénz. Mibe érdemes manapság ma befektetni és/vagy vállalkozásba kezdeni? Miért?

Legjobb válasz: ez a 21 X nagy titka..hogy nem tudni mit érdemes tanulni és hogy mivel érdemes fogalkozni..majd talán vissza nézve 70 évesen lehet okosabb leszel hogy ..hmm ezt és ezt kelet volna tennem..

ez a 21 X nagy titka..hogy nem tudni mit érdemes tanulni és hogy mivel érdemes fogalkozni..majd talán vissza nézve 70 évesen lehet okosabb leszel hogy ..hmm ezt és ezt kelet volna tennem..
Nekem van egy tippem. De ahhoz számszerûsíteni kellene az erre szánt összeget. :P
Hülyeség a kérdés. Ha nem értessz semmihez, akkor a világ összes pénzét is elvesztenéd vállalkozással. Ha pedig valamihez nagyon értesz, akkor pár millió Ft is elég.
Szerintem hálózati értékesítésbe. Mondjuk én hazabeszélek, mert nekem ez vált be. A legkisebb kockázattal lehet vállalkozásba kezdeni, szinte nulla befektetéssel, aránylag gyors a megtérülése. A munka ugyanaz, mint bármilyen más értékesítés vagy üzletkötés esetén és ehhez még különösebb tudás sem kell, mert majdnem minden cégnél mentor program van, aki az elsõ idõkben segíti az új munkatársat, amíg az megtanulja a munkát. Szóval ez ráadásul tanulható is.
.
A kérdező hozzászólása: Jó, mondjuk legyen 1 milliárd Ft.
Én mindenképpen termõföldet vásárolnák rajta mezõgazdasági gépeket, hangárt építenék, állatokat vásárolnák. Szóval fejleszteném a jelenleg meglévõ birtokomat.
Ekkora összegnél már nem a vállalkozás a befutó. Neked már befektetõi fejjel is lehet gondolkoznod és megvan rá a lehetõséged, hogy több (megbízható, kiemelkedõen jó hozamú) helyre is befektess. Konkrétumot nem írok ide. Na jó egyet. Te vagy magadnak a legjobb befektetésed! Képezd magad olyan irányba, ami a habitusodnak, álmaidnak leginkább megfelelnek. Abban van a legtöbb pénz is!

Elsõ út elõtt állok. 1. , Hogyan érdemes a csomagokat feladni (a csomag biztonsága, cimkézése stb)? 2. , Mit érdemes a kézi poggyászba magunknál tartani?

Legjobb válasz:
Talán mit nem érdemes a kézi poggyászban tartani? Semmit ami szúr, semmit ami nehéz és ütlegnek használható semmit ami folyékony és 100 ml-töl több. Kés, villa, olló, nem a kézi poggyászba való. Zsebkést vettek el töllem, mert 2-3 mm-rel Volt hosszabb a megengedetnél. Néhany gyermek-evöezköz-készletböl kiszedték a késeket. Nem tégy bele 0.5 l Unicumot még originál zárattal sem, de még 100 ml-töl kevesebb folyadékot se, ha azon a gyullékonyság jele van. 150 ml napolajat is eldobatják. Whisky-t akartam lezártan felvinni, nem megy. Azt modták, vegyen egy neki megfelelö nagyságú poggyászt és adja fel. De ezzel jönnek a további költségek. Nem! mi ezt most megisszuk. Persze! ketten. még felét sem. A többit kiöntöttem a WC-be. Na de mikor bejutottam a Duty Free térségbe, százával az üvegek. Csak ezeket nem én vittem be, ezeket már nem lehet áttölteni veszélyes folyadékkal. Még egy jó példa: Kamerunban akartam földimogyoró darálót felvinni, a kézi poggyászban, azt már nem! Nehéz mit egy húsdaráló, ütlegnek is lehet használni, ahogyan a csaj magyarázta kézzel-lábbal, mert nem érem a franziát meg az evondot sem. Nagyon vigyázz a feladandó poggyászok sulyára. Eszeveszetten drága a túlsúly.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Talán mit nem érdemes a kézi poggyászban tartani? Semmit ami szúr, semmit ami nehéz és ütlegnek használható semmit ami folyékony és 100 ml-töl több. Kés, villa, olló, nem a kézi poggyászba való. Zsebkést vettek el töllem, mert 2-3 mm-rel Volt hosszabb a megengedetnél. Néhany gyermek-evöezköz-készletböl kiszedték a késeket. Nem tégy bele 0.5 l Unicumot még originál zárattal sem, de még 100 ml-töl kevesebb folyadékot se, ha azon a gyullékonyság jele van. 150 ml napolajat is eldobatják. Whisky-t akartam lezártan felvinni, nem megy. Azt modták, vegyen egy neki megfelelö nagyságú poggyászt és adja fel. De ezzel jönnek a további költségek. Nem! mi ezt most megisszuk. Persze! ketten. még felét sem. A többit kiöntöttem a WC-be. Na de mikor bejutottam a Duty Free térségbe, százával az üvegek. Csak ezeket nem én vittem be, ezeket már nem lehet áttölteni veszélyes folyadékkal. Még egy jó példa: Kamerunban akartam földimogyoró darálót felvinni, a kézi poggyászban, azt már nem! Nehéz mit egy húsdaráló, ütlegnek is lehet használni, ahogyan a csaj magyarázta kézzel-lábbal, mert nem érem a franziát meg az evondot sem. Nagyon vigyázz a feladandó poggyászok sulyára. Eszeveszetten drága a túlsúly.
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedves vagy! jegyzetelek.... Köszi! Van még v/mi jó tanács
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ja igen, a kézipoggyászba élelmiszer sem megy, legyen az csomagolt szendvics vagy gyümölcs, még hermetikussan zárt bármilyen üzleti árú sem. Azokat a olgokat amit vinni akarsz tedd a feladandó poggyászba, abba rakhatod a Csabait is meg a Gyulait is ne meg Tokajit is üvegszámra. De ne lakatol/zárd le mert ha éppen muszájnak tartják, mert a röntgen valami gyanússat mutat felszakitják. Amennyiben, az a valami csak gyanús volt de nem veszik ki mert nem veszélyes, akkor csak hijába csináltál nekik munkát magadnak meg kárt. Mielött elutaznál kérj a vámtol egy vámlistát, amelyen felvan tüntetve mivel és mennyivel jöhetsz vissza az országba. Az is meg van adva mi vámköteles és mi vámmentes. Az unios országok között nincs határ, de a levegöben igen, csak az ellenörzés történik majd leszálás után. Még egy jótanács: keményfedeles koffert, nagyon ajánlok. A kontainereket megtömik és ha a tiéd is legalul van, akkor csak függölegesen számitva van rajta huszon- ennyihány.

Mikor érdemes elmenni az első terhességi uh-ra? Hogy számolják a heteket?

Úgy olvastam h a 7. hét környékén érdemes először elmenni mert akkor már van szívhang is a babának. De honnan számolják a 7.hetet? A menstruáció első napjától?

Legjobb válasz: Szia! Én ugy vagyok vele hogy nincs olyan hogy mikor érdemes!Szerintem minnél elõbb érdemes elmenni! Még akkor is ha nem sokat lát doki csak pl petezsákot! Az ugy kb az 5.hét!Nekem amikor kimaradt a menszim akkor rá egy hétre teszteltem és ahogy látam pozi,rogtön mentem dokihoz! Van pozi teszted? Ja és az utolsó menszi elsõ napjától számolják!

Szia! Én ugy vagyok vele hogy nincs olyan hogy mikor érdemes!Szerintem minnél elõbb érdemes elmenni! Még akkor is ha nem sokat lát doki csak pl petezsákot! Az ugy kb az 5.hét!Nekem amikor kimaradt a menszim akkor rá egy hétre teszteltem és ahogy látam pozi, rogtön mentem dokihoz! Van pozi teszted? Ja és az utolsó menszi elsõ napjától számolják!
A kérdező hozzászólása: Köszi. Nekem Szombaton kellett volna megjönnie csináltam egy tesztet és volt egy halvány csíkom.Utolsó mensim febr.28-márc 4-ig volt. Majd le szakad a derekam és fáj a hasam.
Ha nincs olyan panaszod, ami gyanús (nagyon erõs görcs, vérzés, barnázás), akkor szerintem érdemes megvárni a betöltött 6 hetet. Én megpusztultam volna, ha nem lett volna még szívhang. Így is megijedtem, mert egy szûk héttel kisebb volt, mint lennie kellett volna - nagyon megnyugtató volt, hogy ver a szíve. (Menzesz szerint 7 hét 3 naposan voltam, de késõbb foganhatott a baba, mert 6 hetesnek felelt meg.) Az utolsó menzesz elsõ napjától számold a heteket.
Utolsó mensi elsõ napjától számolják a heteket, betöltött 6. hét elõtt nem érdemes menni, de inkább 7. hét (általában betöltött 6- és 7. hét közt indul be a szívmûködés). Amíg nincs szívmûködés, addig hivatalosan meg sem állapítja a doki a terhességet, hiába van petezsák.
Nekem nov 24 én volt utolsó menszeszem , december 24 én teszteltem pozitivat, elmentem január elején orvoshoz aki uh -n még nem látott semmit csak nyálkahártyát , elküdött vizeletett leadni ami szintén pozitív lett, utána visszamentem 1 hét múlva akkor is csak petezsákot látott utána 2 hétre rá megint mentem és csak akkor volt szívhang. Nem érdemes ilyen korán elmenni dokihoz várj legalább 3 hetett , tudom hogy nehéz megállni de megéri mert mire mész már lesz szívhang is :) . 18+4 hkm :)

ECL nyelvvizsga felülvizsgálatba mit érdemes írni indoknak, és mekkora az esélye annak hogy kapok plusz pontot?

Decemberben voltam ECL B2 nyelvvizsgán németből, és sajnos nem sikerült. Az írásbeli 59 százalékos lett. Mit érdemes írni a felülvizsgálat indokának, illetve volt e olyan, aki a felülvizsgálat után megkapta a nyelvvizsgát?

Legjobb válasz: Hm... Melyik része lett 59%? Ha a szövegértésed, arra nem nagyon érdemes fellebbezni, mivel ott pontosan meg vannak határozva a pontok, viszont ha a leveled lett 59%-os, akkor már érdemes lehet. Plusz pontot semmiképpen nem adnak, de egy olyat meg lehetne próbálni, hogy valamire pedig nagyon is építettél (a németességre vagy az izgalomra). Csak az a baj, hogy nem tudom mit írtál.

Hm... Melyik része lett 59%? Ha a szövegértésed, arra nem nagyon érdemes fellebbezni, mivel ott pontosan meg vannak határozva a pontok, viszont ha a leveled lett 59%-os, akkor már érdemes lehet. Plusz pontot semmiképpen nem adnak, de egy olyat meg lehetne próbálni, hogy valamire pedig nagyon is építettél (a németességre vagy az izgalomra). Csak az a baj, hogy nem tudom mit írtál.
A kérdező hozzászólása: Az olvasott szöveg értésem az 60 százalékos lett, a levél pedig 58, tehát az írásbeli vizsgám az 59 százalékos lett. (legalább 40 százalékosnak kell lenni az egyiknek, és a kettõnek összesen legalább 60 százalékosnak). Tehát ha vagy az írásbeli kommunikációra (levél) vagy olvasott szövegértésre kapnék plusz egy százalékot akkor meg lenne a 60 százalék. Mikor azt írtad, hogy valamire pedig nagyon is építettél, akkor pontosan mire gondoltál?
Ez pech. Ezért kell a szövegértésibõl legalább az egyik feladatrészt tutkó pöpecre megcsinálni, akkor látszik, hogy megvan a tudásod, csak olvashatatlan írás miatt kihúztak egy csomót. Megjegyzem, hogy nagyon korrekten javítanak!
Én is pont most voltam Ecl-en és szintén 59 % lett, de nekem a szóbeli. Én tulajdonképpen csak ilyesmiket írtam a kérelembe, hogy " becsületesen felkészültem a vizsgára, az ECL-es könyveket megvásároltam és a feladatokat megcsináltam" Remélem megadják azt az 1 %-ot, tulajdonképpen csak fél pontról lenne szó.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen. esetleg ha valakinek van még ötlete, akkor nyugodtan írja le :)
Nekem is hasonló a helyzet csak a februári nyelvvizsgával. 60% és 57% lett (összesen 59%) és fél pont kellene a sikereshez. Az elõzõ hozzászólóknak esetleg lett eredménye a felülvizsgálatnak? Esetleg valakinek valamilyen tanács?

Tyúk alá, mikor érdemes elkezdeni gyûjteni a tojást, hogy el üljön?

Hogy csináljam? Gyûjtsem össze és egyszer csak hirtelen pakoljam a fészekbe az x darabot? Soha nem ültettem el tyúkos és teljesen laikus vagyok ebben.

Legjobb válasz:
Ez azért nem így mûködik.... Látod a tyúkon, hogy kotlani akar? Mert ha nem, akkor csinálhatsz bármit, nem fog megülni. Egyáltalán milyen fajta? Mert vannak fajták (a jól tojók), akiknél elnyomták az ösztönt, mert amelyik tyúk ugye kotlik és csibét nevel, az nem tojik. Ilyen például az Itáliai, amelyik nagyon jól tojó fajta, viszont nagyon ritkán ül meg. Aztán vannak olyan fajták, amelyik nagyon jól (és megbízhatóan) kotlik és nevel, ilyen például a Cochin, az Orpington, a selyemtyúk. Ezeknél könnyen beválhat, ha az ember mûtojásokat vesz és elhelyezi a fészekben. Ha kotlóst akarsz, akkor vásárlás elõtt érdemes utána nézni annak, hogy az állomány, amibõl a tyúkok származnak, megültek-e és ha igen, akkor milyen kotlósok voltak (nem-e szálltak le félidõben a fészekrõl például), mert ez a dolog (a tojás mérettel együtt) elég jól öröklõdik anyáról lányára. Ha látod a tyúkon, hogy ül a mû vagy próba tojásokon, akkor érdemes egy nyugodt, sötét helyre átköltöztetni és a keltetni szánt tojásokat akkor kell alárakni.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ez azért nem így mûködik.... Látod a tyúkon, hogy kotlani akar? Mert ha nem, akkor csinálhatsz bármit, nem fog megülni. Egyáltalán milyen fajta? Mert vannak fajták (a jól tojók), akiknél elnyomták az ösztönt, mert amelyik tyúk ugye kotlik és csibét nevel, az nem tojik. Ilyen például az Itáliai, amelyik nagyon jól tojó fajta, viszont nagyon ritkán ül meg. Aztán vannak olyan fajták, amelyik nagyon jól (és megbízhatóan) kotlik és nevel, ilyen például a Cochin, az Orpington, a selyemtyúk. Ezeknél könnyen beválhat, ha az ember mûtojásokat vesz és elhelyezi a fészekben. Ha kotlóst akarsz, akkor vásárlás elõtt érdemes utána nézni annak, hogy az állomány, amibõl a tyúkok származnak, megültek-e és ha igen, akkor milyen kotlósok voltak (nem-e szálltak le félidõben a fészekrõl például), mert ez a dolog (a tojás mérettel együtt) elég jól öröklõdik anyáról lányára. Ha látod a tyúkon, hogy ül a mû vagy próba tojásokon, akkor érdemes egy nyugodt, sötét helyre átköltöztetni és a keltetni szánt tojásokat akkor kell alárakni.
A kérdező hozzászólása: Hûha. Fogalmam sincs, h milyen fajta. Még háztól vettük, mikor kicsik voltak, de nem kérdeztem, h milyen fajta. Nem értem, h h látszik egy tyúkon, h kotlani akar?
Gyakorlatilag mindig a fészekben ül, ha kijön pár percre enni és inni, akkor kotyog és borzolja a tollát.
A kérdező hozzászólása: Értem. Szóval, ha én a fészekbe teszek x db tojást akkor nem fog csak úgy elülni, igaz? Ne haragudj, de nagyon buta vagyok ehhez, szeretném, ha lennének kis csibék, h legyen utánpótlás, csak tényleg nem tudom, h h mûködik ez...
:) Semmi baj, senki nem az anyja hasában tanulja meg a dolgokat. Ha nincs meg benne az ösztön (ami öröklött, nem pedig tanult) akkor nem számít, hogy van-e a fészekben tojás. Viszont ha örökölte a hajlamot, akkor elõsegítheti a dolgot. Én vennék pár mûtojást és azt hagynám bent, hátha hamarabb megülnek. Rendes tojást ráérsz akkor elkezdeni gyûjteni, ha úgy látod, alakul valami, mert 10 napnál idõsebb tojást nem érdemes betenni kelni. Figyelj rá, hogy szabályos alakúak legyenek, megfelelõ nagyságúak (sem a túl kicsi, sem a túl nagy nem jó) ne legyen a héjon mész felrakódás. Ha tojást használtok, akkor érdemes azt is megnézni, hogy jól dolgozik-e a kakas: szemesek-e a tojások. A sárgáján kell keresned egy fehéres pöttyöt. Ha a pötty kicsi, akkor a tojás nem szemes, ha nagy, akkor igen. Kerestem neked egy képet, amin jól látszik, hogy mit kell nézni: [link] A vaku tükrözõdése mellett jobbra az a fehéres valami a sárgáján a szem. Ha nem ilyen szép nagy a pötty, akkor nem jó a tojás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, h ennyit segítesz :) És, ha barna pötty van, az mi? És hol vehetnék mûtojásokat?
A barna pötty esetleg vér lehet... Én a jércék helyhez szoktatásához ezekbõl a sima darabos agyag tojásokból vettem párat: [link]

Mivel érdemes bevetni a kertet (1 hektár), hogy minél nagyobb haszon legyen rajta?

Legjobb válasz: Természetesen azok a növények hozzák a legnagyobb hasznot, aminek a legnagyobb a kockázata és a munkaigénye is. Ilyenek a dohány (ezt palántázzák), napraforgó, köles pl. 1 hektár napraforgó, ha jó a termés, akkor 3-4 tonna. A napraforgó ára 10 000/ mázsa alá ritkán megy, az utóbbi idõben 11- 12 000/ mázsa volt az ára mindig. Ha 3 tonnát realizálz, akkor azt 300 000 ft körül tudod értékesíteni, a bekerülési költsége kb 140 000ft/hektár. Vetést mondtál, azért hoztam direkt olyan növényt. Burgonya is megéri, zöldség, sárgarépa. Csak figyelembe kell venni a talajt is, milyen állapotú, mennyire kell elõkészíteni, a répát, burgonyát bakhátra érdemes vetni, milyen eszközök állnak rendelkezésre, özön dolog van, ami meghatározza, hogyan érdemes egy kis földterületet hasznosítani.

Természetesen azok a növények hozzák a legnagyobb hasznot, aminek a legnagyobb a kockázata és a munkaigénye is. Ilyenek a dohány (ezt palántázzák), napraforgó, köles pl. 1 hektár napraforgó, ha jó a termés, akkor 3-4 tonna. A napraforgó ára 10 000/ mázsa alá ritkán megy, az utóbbi idõben 11- 12 000/ mázsa volt az ára mindig. Ha 3 tonnát realizálz, akkor azt 300 000 ft körül tudod értékesíteni, a bekerülési költsége kb 140 000ft/hektár. Vetést mondtál, azért hoztam direkt olyan növényt. Burgonya is megéri, zöldség, sárgarépa. Csak figyelembe kell venni a talajt is, milyen állapotú, mennyire kell elõkészíteni, a répát, burgonyát bakhátra érdemes vetni, milyen eszközök állnak rendelkezésre, özön dolog van, ami meghatározza, hogyan érdemes egy kis földterületet hasznosítani.
Nem kell hozzá, de hosszú távú dolog.
Dióval keresnél a legtöbbet, viszont az hosszútávú befektetés. Nem vagy kiszolgáltatva a felvásárlóknak, akár 1 évig is tudod tárolni héjastul a diót. Ajánlom figyelmedbe Orosz Péter: Könyv a dióról címû folyamatosan frissülõ mûvét. http://dioskonyv.bionuss.eu/01-01/1.htm
A kérdező hozzászólása: azt hittem erdõhöz kell
Gyümölcsfák? Õszibarack? Hektárján 1 milla, átlag, 2 milla jó évbe, de persze rossz évbe van, hogy csak 100 ezer.De az nagyon rossz év, akkor tengeri se jobb. Tengeribõl 80-100 mázsa/Ha. 100x 5000= 500.000Ft, ennek a fele a mûvelés. De hidd el, egy hektáron nem lehet rendesen nyereségesen gabonát termeszteni.
Nem összehasonlítható, viszont egy gyümölcsös beállítása 5 év, és a beruházási költségei is magasabbak, ezzel számolni kell. Körbe kell keríteni, öntözés, a fák is drágák, csemetéje 1500 ft körüli, és még özön egyéb kiadás. Egyértelmû, hogy 1 hektáron nem a gabona a legjobb, viszont a gyümölcsös létrehozása drága. A konyhakerti növénykultúra a legegyszerûbb, legolcsóbb és még abban az évben hasznot hozhat.
Ha van egy hektár kerted, akkor érdemes minél több fajta növénnyel bevetni, és az önellátás minél nagyobb fokát megvalósítani. Hiszen ekkora területbe, akár búzát kukoricát is érdemes vetni. Jó kell tudni kialakítani a vetésforgót, hogy mindig legyen benne növény. Ne az egész területet akard bevetni egyetlen növénnyel, mert akkor a mindent vagy semmit elv érvényesül. Ha hasznot akarsz belõle szerezni, akkor érdemes tudni mit lehet eladni a környéken, mire van kereslet. Ne eladásra dolgozz, hanem a saját konyhára! Sokkal nagyobb a haszon, hiszen a gyümölcsök, zöldségek, tojás és más élelmiszer ára az egekbe szökik mostanság. Csak nézd meg dió az kb 2000/kg, a mák 1000/kg, a tojás az kb 40 Ft, és így tovább. Arany mondás most kezd igazán beérni: Ami a kertben megterem, azt nem kell a boltban megvenni.
Hát nem ismerjük a terület tulajdonságait, annyi kevés, hogy 1 hektár, keveset árul el róla:)
Vadkenderrel.
A kérdező hozzászólása: ahhoz engedély kell?
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Hát hidd el, ha nem érné meg, nem csinálnák. Rokonok sokan csinálják, akár fél Ha földön is. 2 m sortáv, 1, 5-2 m tõtáv, fajtól függ. ez durván 250-300 palánta. Nálunk 1000 Ft a kiskereskedelmi ára, 300db-os tételnél már biztos hogy kevesebb. A locsolás sokmindentõl függ. Egyes helyeken nem is kell. Pl földszíni, földalatti, kútból, vagy folyóból/csatornából. A kerítés. Erre nem gondoltam. Bár erre nincenek bekerítve. Szóval egyszeri gyors haszon, akkor szerintem kukorica, ha hosszútávú jó üzlet, akkor gyümölcs.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!