Találatok a következő kifejezésre: Mikor érdemes babaúszásra (5 db)

Babaúszást mikor érdemes elkezdeni? Aki jár annak milyen tapasztalata van? Mennyibe kerül?

Legjobb válasz: én úgy tudom, 3hónapos kortól érdemes kezdeni. Az árakat nem tudom, mert az honlapra nincs kiírva a tatabányai Gyémánt fürdõnek. de hallottam, hogy valami 1800Ft/fél óra. Hát remélem nem ilyen drága. Én is nagyon várom már, mi is tervezzük, szerintem szupi lesz :) Az meg aki asztmával riogat, arra ne figyelj oda szerintem. Bár Te tudod, mennyire hiszel a statisztikáknak, és hiszel-e ebben. Remélem elmeritek kezdeni, és csodálatos közös programotok lesz! :) 6hetes tündérke anyukája :)

én úgy tudom, 3hónapos kortól érdemes kezdeni. Az árakat nem tudom, mert az honlapra nincs kiírva a tatabányai Gyémánt fürdõnek. de hallottam, hogy valami 1800Ft/fél óra. Hát remélem nem ilyen drága. Én is nagyon várom már, mi is tervezzük, szerintem szupi lesz :) Az meg aki asztmával riogat, arra ne figyelj oda szerintem. Bár Te tudod, mennyire hiszel a statisztikáknak, és hiszel-e ebben. Remélem elmeritek kezdeni, és csodálatos közös programotok lesz! :) 6hetes tündérke anyukája :)
Budapesten kb 2.000 ft-tól indul, fél óra. Ez az idõtartam egyébként elég is. De kétségtelenül drága. Mi 4 hónaposan kezdtük, de 3 hós kortól el lehet már kezdeni. Babája válogatja, hogy milyen élmény lesz. A fiamnál nagyon változó. Van, hogy pancsol és élvezi, van hogy a nyakamat el sem engedi v. ha elveszem, sír. Függ attól, hogy épp milyen kedve van (éhes, álmos, nyûgös, fúj a szél, stb.). Egyébként szerintem nagyon jó kis program és csodálatos látni a babát, amikor élvezi a vízben létet :) .
Kispesti uszodában 5200 forint egy hónap, szombat délelõtt, addig maradsz amíg akarsz, a foglalkozás 3/4 órás egyébként. Mi egy órát szoktunk maradni, vagy többet. 3 csoport van kor szerint. 6 hónapos korától járunk, most 14 hónapos. Jártam más heléyre is, ott 220 ft volt egy alkalom, egy nagy rakás fos volt.
A kérdező hozzászólása: 16:43 a Kispesti hol van? Van esetleg netes elérhetõségük?
Mi fehérvárra járunk, 6 alkalmas bérlet 13000 ft, 2 felnõtt és a baba. Háznál van, csak gyerkõcök vannak. Addig maradsz, ameddig a baba bírja, egyénileg foglalkozik mindenkivel az oktató.:) Mi nagyon szeretjük.
Mi 3 hónapos korunk óta járunk Kalovits módszerrel tanít a foglalkozás vezetõnk, 10000/hó ez 4 alkalmat jelent. Nagyon nagyon szereti a lányom ez elsõ alaklom óta. Már másfél éve járunk, és hihetetlenül sokat jelent az úszás. A kislányom 10hónaposan járt, 12 hónaposan beszélt és biztos vagyok benne, hogy az úszásnak ebben is nagy szerepe volt. Fantasztikus látvány, hogy nincs még 2 éves a kicsikém és 5-6 métereket úszik önállóan:) Arról nem is beszélve, hogy nagyon jó program amikor együtt töltünk minden szombat délelõttöt, úgy hogy csak egymással törõdünk. Én mindenkinek nagyon ajánlom.
Fiam is járt anno a Kalovits módszeres úszásra, semmi különöset nem tapaszaattam nála 11 hónaposan elindult, amikor bölcsibe került, akkor kezdett folyékonyan beszélni 2 évesen. 10000 ezer forint rengeteg, nekem inkább lehúzásnak tûnik. Kispesti uszoda: http://kispestiuszoda.hu/ Minden hónapo elsõ szonbatján lehet elvileg csatlakozni, de szerintem bármikor. Nagyon rugalmas, aki tartja. Július végéig van úszás. 16:43-as voltam

Holnap megyünk először babaúszásra. Mit érdemes ilyenkor vinni, mi az amire a legtöbb szülő nem gondol?

kell úszóruha a gyereknek, vagy elég "csak" az úszópelus (+kapunk valami gumibugyi szer?séget is)?

Legjobb válasz: Úszópelenka elég. Ha gondolod Tescoba most 500ft-ért árulnak gumibugyit a tetejére, de nem kell. Nagy méretû meleg fürdõ lepedõ. Minden ami kell a babának + a végére egy kis sapka, hogy meg ne fázzon. A játékokat adják. És természetesen magadnak is kell az úszócucc, papucs, kogy a kövön el ne csússz. Jó szórakozást!

Úszópelenka elég. Ha gondolod Tescoba most 500ft-ért árulnak gumibugyit a tetejére, de nem kell. Nagy méretû meleg fürdõ lepedõ. Minden ami kell a babának + a végére egy kis sapka, hogy meg ne fázzon. A játékokat adják. És természetesen magadnak is kell az úszócucc, papucs, kogy a kövön el ne csússz. Jó szórakozást!
A kérdező hozzászólása: az elsõ alkalomkor meg kell venni az uszodában az gumibugyi szerûséget, ami igazából mosható pelenka is (vagy valami ilyesmi).
Szia, még annyi, h én vittem testápolót. Babám bõre kicsit érzékeny, így úszás után lezuhanyoztunk, és bekentem vele. Ezen kívül elég éhes és szomjas volt utána. Ha szoptatod, akkor minden kéznél van ;) De ha nem, érdemes erre is felkészülni.
Hogy sikerült? Vittetek mindent?
A kérdező hozzászólása: szia! minden rendben volt, nagyon élvezte az úszást, bár még csak ismerkedtünk a vízzel. Nem hagytam itthon semmit, egész jól összekészítettem a motyókat :-) köszönöm a válaszokat, további szép napot.

Mikor érdemes előszőr babaúszásra vinni a babát?

Tettszik e nekik és valójában ez mért jó nekik???Mi annak idején nem jártunk ilyenre mégis feln?ttünk azért kérdezem.És mennyibe kerül egy ilyen óra vagy ezt rendszeresen kell csináltatni velük?

Legjobb válasz: Szia!Én 9 hónaposan vittem elõször a lányomat,mondjuk Õ koraszülött volt és kellett.Nekünk nagyon bevált, eléggé le volt maradva a mozgásban.De egyébként is jó ha megtanulnak úszni szerintem.Ma két és fél éves, és még mindig járunk.Már behozta a lemaradását, de imádja a vizet. Ahová mi járunk ott 1800 ft egy alkalom.

Szia!Én 9 hónaposan vittem elõször a lányomat, mondjuk Õ koraszülött volt és kellett.Nekünk nagyon bevált, eléggé le volt maradva a mozgásban.De egyébként is jó ha megtanulnak úszni szerintem.Ma két és fél éves, és még mindig járunk.Már behozta a lemaradását, de imádja a vizet. Ahová mi járunk ott 1800 ft egy alkalom.
3 hónapos koról vihetd, attól függ hova mész, hogy mennyibe kerül. http://www.babauszas.hu
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget mindenkinek:)


Mit fejleszt a babaúszás? Mikortól érdemes?

Legjobb válasz: Én azt mondanám négy-öt hónapos kortól már el lehet kezdeni. Mi két alkalmas kádúszással kezdtünk, utána pedig irány a nagymedence. Elõször persze nem bírta végig a baba, amikor elfáradt, illetve a merülésektõl volt sírás, de ez öt-hat alkalom után elmúlik. Hogy mit fejleszt, azt nem tudom.

Én azt mondanám négy-öt hónapos kortól már el lehet kezdeni. Mi két alkalmas kádúszással kezdtünk, utána pedig irány a nagymedence. Elõször persze nem bírta végig a baba, amikor elfáradt, illetve a merülésektõl volt sírás, de ez öt-hat alkalom után elmúlik. Hogy mit fejleszt, azt nem tudom.
Három hónapos kortól lehet vinni a babákat (Budapest), és a vízben való mozgást, a "vízhez szoktatást" (visszaszoktatást) segíti. Legkésõbb 6-8 hónapos korig lehet vinni, mivel addig mûködik az ún. búvárreflex, amit ilyenkor kihasználnak az "úszáshoz". Ha ennyi idõs már elmúlt egy baba, akkor 3-4 éves korban foglalkoznak vele legközelebb szervezetten vízhez szoktatással és úszásoktatással. A babaúszáson részt vett babáknak folyamatos a "vízi élet", kikerülhetõ a vízhez szoktatás, amit 2-3-4 év alatt "elfelejt".
A babaúszást 3 hónapos kortól érdemes elkezdeni, elõtte viszont 3-4 hetesen már lehet kádúszás keretein belül vízhez szoktatni a babát! A babaúszás fejleszti a csecsemõ mozgásfejlõdését, erõsíti az immunrendszerét, szorosabbá fûzi a családon belüli kapcsolatokat és az egészséges életre való nevelésben játszik fontos szerepet! Bõvebben: http://www.vizimano.hu/babauszas/babauszasrol Bea
A kérdező hozzászólása: Mennyivel elõtte ehet utoljára?
Elsõ alkalommal még nem hiszem, hogy víz éri a fülét, én nem cseppentenék. Mindhárom gyerekem járt babaúszásra, egyiknek sem volt baja a fülének. Evés utoljára fél-1 óra úszás elõtt. Vinni: úszópelenka, úszósapka babának ha kérik, törülközõ, egyéb normál felszerelés. Hajszárító, ha ott nincs. Szülõnek papucs, törülközõ, fürdõruha. Úszás után nagyon fáradt és éhes lesz a baba, ezt tudjad.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!