Találatok a következő kifejezésre: Mikor érdemes az egy (196 db)

Egerben mit érdemes megnézni? Egy 2 éjszakás, 3 napos kis nyaralást tervezünk párommal Egerbe, augusztus eleje felé, tömegközlekedéssel. Akinek van tuti szállás ötlete az írhatja!

Legjobb válasz: Testvérem most volt Egerben. Szerinte ott érdemes egyedül múzeumot nézni (12 éves!! és ezt mondja), voltak a várban, meg az utcai árusok bódéjai is sok szépet mutatnak. Minaret, mást nem tudok.

Testvérem most volt Egerben. Szerinte ott érdemes egyedül múzeumot nézni (12 éves!! és ezt mondja), voltak a várban, meg az utcai árusok bódéjai is sok szépet mutatnak. Minaret, mást nem tudok.
ha Egerben jártok, érdemes megnézni a Varázstornyot http://www.varazstorony.ektf.hu/ a város a város alatt: http://www.varosavarosalatt.hu/ Természetesen a vár, minaret, érsekkert, Dobó tér. A közelben van egerszalók, ahol egyedülálló természeti látványosság vár rátok: http://egerszalok.hu/hforras A közelben van Szilvásvárad, , Szalajka völgy a Fátyol-vízeséssel, pisztrángos tavakkal, õsember barlanggal, kisvonattal vár titeket! Imádom ezt a környéked, csak sajnos nagoyn messze lakok. De a nyáron én is megyek :)

Mikor érdemes az apukának igényelnie a juttatásokat? Szerenénk egy második babát is, de anyagilag hogy érné meg a legjobban? Valaki aki jártas ebben, világosítson fel, légyszi!

Legjobb válasz: Köszönöm szépen! Csak kíváncsi voltam, hogy mikre érdemes odafigyelni mert nem vagyok jártas ebben.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Csak kíváncsi voltam, hogy mikre érdemes odafigyelni mert nem vagyok jártas ebben.

Miben érdemes kisütni egy csirkemellet vagy egy halat? Mindig azt mondják, hogy olajban nem szabad. Akkor mibe?

Jelenleg fogyókúrán vagyok. Mit érdemes mellé enni? Rizst? Krumplit?

Legjobb válasz: Grillezni kell, vagy csak egy nagyon pici olívaolajat tenni alá. Egyél mellé salátát vagy grillezett zöldséget. Nyami, de éhes lettem!

Grillezni kell, vagy csak egy nagyon pici olívaolajat tenni alá. Egyél mellé salátát vagy grillezett zöldséget. Nyami, de éhes lettem!
Kókuszzsírban például. És salátával edd.
Sertés olvasztási alapanyagban érdemes kisütni. És nem, fogyás alatt biztos hogy nem rizst érdemes enni hozzá. Azt majd amikor kezdesz visszahízni, akkor vedd elõ. Zöldséget, elvégre zöldségevõ és húsevõ vagy, nem rizsevõ. De ha nem lennél fogyókúrán, akkor is ugyan így kellene eljárni, enni.


Gondoljátok ki a pontos dátumot!Majd keress helyszínt, zenekart, võfélyt, fotóst, videóst, meg akit még szeretnél. Võfély azért is jó, mert ha beszélsz vele, egybõl felvilágosít hogy zajlik egy esküvõ, meg lagzi, valamint a nagy napon amellett, hogy szórakoztat, koordinálja az eseményeket! Ez nagyon hasznos volt nálunk is, szerintem 50 fõ felett nagyon hasznos!:) Zenekart tudsz keresni neten is, belehallgatsz...stb, vagy valakiktõl, akik ismernek zenészeket, tapasztalat alapján, de úgy ne foglaljátok le, hogy nem halljátok hogy zenélnek! Fotós, videóst is tudsz nézni neten, itt is nézd meg a referenciamunkáikat, melyik tetszik! étterem lefoglalása, majd érdeklõdd meg a helyi anyakönyvi hivatalban, mi a szokás nálatok, mikor kell bejelentkezni, hogy tutira megkapd a kitalált idõpontotokat. Ugyanez templomnál is. Én ruhákat is a neten nézegettem elõször, majd mikor megtaláltam melyikek tetszenek (márkanév alapján), utánanéztem melyik szalonok forgalmazzák, és oda mentem. Csak a szalonban nézelõdni nem túl szerencsés, mert a fogason másképp néz ki a ruha mint felvéve, nameg az ember hirtelen hajlamos lenne mindet felpróbálni:) Jobb ha célirányos vagy! Ezeken kívül még millió részlet van, de ha lagzit nem is, azért egy tanácsi meg templomi esküvõt meg tudnál nézni, ha még tényleg nem láttál, ha elmész szombati napon, majd beáramolsz a tömeggel, ott nem nézik, hogy ki vagy, úgyis sok az idegen, és megnézel párat. Valamint a http://www.mennyegzo.hu fórumán és más esküvõs fórumokon tájékozódhatsz, szánj rá jó pár naot, és olvass vissza bennük, és így kiokosodhatsz! Sok sikert!
Szia! Huu ha elkezdenék neked leírni mindent akkor igen megunnád olvasni ezért írok neked egy honlapot ahol rengeteg ember esküvõjének folyamatos szervezését követheted végig megismerkedésüktõl-a nászútig.Én is itt blogolok és nagyon sok hasznos dolgot találtam.Díszítés, virág ruha bármi ami érdekel:itt megtalálod. http://www.weddings.hu
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kommenteket! Nagyon sokat segítettetek az induláshoz! :)
én 10 napja vagyok feleség :-) 1.tervezzétek meg nagyvonalakban, kezdj el ruhát próbálni (kb.9-6 hónappal elõtte) 2.foglaljátok le az idõpontotkat (5-6 hónappal elõtte), elõleget is hagyjatok pl. az étteremben, mert sok rosszat hallani 3.készítsetek meghívót, kezdjetek el beszerezni mindent pl. öltöny, cipõ, fátyol..., kérjetek fel fotóst, videóst, võfélyt (4-5 hónappal elõtte) 4. készíttess ruhát, vagy kölcsönözd, osszátok a meghívót, keresstek virágost, cukrászdát (2 hónappel elõtte) 5. utolsó hónapban egyeztessetek midenkivel még egyszer, a fotóssal, võféllyel üljetek le átbeszélni az esküvõ menetét, kéréseiteket, foglaljatok nászuitas uticélt, esküvõi jármûrõl gondoskodjatok mi kb. így szerveztük, és így nem bolondulunk bele, mert egyszerre csak pár dologra kellett figyelni. Annyi biztos, hogy egy ütemtervet írjaok össze a naptárba, hogy mindennek legyen helye, és ne felejtsetek el semmit.
Nekem most lesz augusztus végén, és június végén döntöttük el hogy lesz esküvõ, és mindent megtudtam szervezni kb egy hét alatt. A polgári szertartás kastélyban lesz, kint a kertben, ha rossz az idõ, akkor bent a kastély egyik termében, majd utána háznál lesz a lagzi. A ruhám gyönyörû lesz külföldrõl hozták be, és szerintem minden klappol, már csak a gyûrûket kell megvennünk. Ja és nem egy egyszerû esküvõt hoztam össze ilyen hamar, bár lehet hogy szerencsém volt, és szerintem pénz kérdése. Úgyhogy szerintem még ráérsz, bár ha lesz templomi is, akkor biztos hamarabb kell neki állnod.
Igaza van az utolsó hozzászólónak, én is két alatt zavartam le mindent. Nem kell túllihegni a dolgot. A ruhákat varrattam, a lagzi meg háznál volt.
Szerintem mindent idobe kell megszervezni ha van penz ha nincs mert ha valaki nem tud eljonni nem lehet az utolso napokba kapkodni elvezni is kell meg a helyzetet! !!!!!!Nagyon-nagyon sok boldogságot Nektek!!!!!!

Miket érdemes mondani egy csajnak akit az utcán szólít le az ember?

Legjobb válasz: Szia eltévedtem tudnál segíteni? Szia nem vagyok idevalósi merre találok egy kajáldát? Szia fel tudnál váltani 1000 ft-ot apróra? a merészebb: Szia! Mennyi?

Szia eltévedtem tudnál segíteni? Szia nem vagyok idevalósi merre találok egy kajáldát? Szia fel tudnál váltani 1000 ft-ot apróra? a merészebb: Szia! Mennyi?
Tök mindegy. Nem ez számít, hanem h jól nézel-e ki.
ketõ ötszázé?

Siófokon mikor vannak a legtöbben? Bulizni, meg úgy az utcákon. Mit ajánlotok mikor érdemes menni egy ilyen bulis nyaralásra?

Legjobb válasz: Fõszezonban, június második felétõl augusztus közepéig-végéig.

Fõszezonban, június második felétõl augusztus közepéig-végéig.
2012. Július 12-15 szerintem idén a sound alatt hisz ott van a szomszédban bár nem vagyok benne biztos
Siofok mindig tele van.De talan julius vege augusztus eleje de ott mindig pezseg az élet.

Ha egy céghez e-mailben továbbítom az önéletrajzomat, munka után érdeklődve, mit érdemes az üzenet részébe írni?

Azon kívül, hogy hol találtam a hirdetést, milyen pozícióra szeretném pályázatomat benyújtani? Szokás ilyenkor mást is írni?

Legjobb válasz: Én motivációs levél-szerûséget szoktam, miért oda jelentkezem, miben vagyok jó, stb. Próbálom felkelteni az érdeklõdést, hogy elolvassák a csatolt önéletrajzot is.

Én motivációs levél-szerûséget szoktam, miért oda jelentkezem, miben vagyok jó, stb. Próbálom felkelteni az érdeklõdést, hogy elolvassák a csatolt önéletrajzot is.

Mit gondoltok az Egyik kutya másik nem c. műsorról? (link késöbb) Hiteles? Érdemes átnyálazni a különböző részeket?

http://tv2.hu/egyikkutyamasiknem/video/egyik-kutya-masik-nem..

Legjobb válasz: A módszer mûködik. Ám nem elhanyagolható szempont a kontrollált környezet - amin jelen esetben a gazdi kontrollját értem. De kétségtelen mûködik - lehet szeretni vagy nem szeretni - az már más kérdés... De ha már néhány kutyatartó elgondolkozik rajta, ne adj isten ennek nyomán megteszi az elsõ lépést a kutyaiskola és a szakszerû segítség felé, és túllép a "de neki ilyen a természete" filozófián, akkor már megérte.

A módszer mûködik. Ám nem elhanyagolható szempont a kontrollált környezet - amin jelen esetben a gazdi kontrollját értem. De kétségtelen mûködik - lehet szeretni vagy nem szeretni - az már más kérdés... De ha már néhány kutyatartó elgondolkozik rajta, ne adj isten ennek nyomán megteszi az elsõ lépést a kutyaiskola és a szakszerû segítség felé, és túllép a "de neki ilyen a természete" filozófián, akkor már megérte.
A nézõkkel ugyanez lesz a helyzet: rengeteg információt zúdít egyszerre a nyakába. Ezért nem fogja feldolgozni. Eltelt 10 perc és a mûsorból csak annyit jegyeztem meg, hogy még mindig nem értem, mi a túró az a lúzerigazolvány. És másnak is csak ennyi fog megmaradni. Ha nem is pont ez, de egy másik részlet. Gyors, pörgõs, kellemes vasárnap délelõtti szórakoztató mûsor aranyos kutyusokkal. Gyakorlati használhatósága nulla.
A Korom Gábort kérték fel benne. Ez jó. Volt régebben az M2-n is egy mûsora - félig meddig - az is nagyon tanulságos. Szerintem ez is az lesz.
vagy fizetett érte, hogy legyen egy mûsora újra...:) ha hitelesség az, hogy rámorgunk pl. egy domináns, ételét védelmezõ kutyára a szemébe nézve ...? igen a hiteles öngyilkosok mind így neveltek kutyát...!:)
A kérdező hozzászólása: Akiteki: Nem feltétlenül értek egyet veled, én érteni véltem azt, ami a filmben volt. Nem volt még kutyám, de nagyon szeretnék. Több fórumban is kutakodtam és olvastam oktató anyagot is, ez igaz. (Az az érzésem, hogy én most jobb gazdi volnék, mint az átlag...tapasztalat nélkül. Persze ez csak érzés.) Ennek ellenére Nekem érhetõ volt a dolog. Egyébként a sorozatnak eddig alig van pár része, még kinõheti magát, hogy a te igényeidnek is megfeleljen:)
kedves 57%-os...te valahogy nagyon nagy szamárságokat hordasz itt össze. Sok hozzáértésrõl nem árulkodnak a megjegyzéseid. A 83%-os jól leírta a dolgokat. Kár lenne ragozni.
1. Igen, sajnos sokszor az a megoldás átmenetileg, hogy külön sétáltatsz. Én is modt külön sétáltatok, mert az ideiglenes kutyám viszi bele a hülyeségbe a sajátomat, és egymást erõsítik a rosszalkodásban. Ott is látszott, hogy az egyik kutya viszi bele a balhézásba a másikat, tehát elsõ körben azzal az egyikkel van a gazdinak dolga. 2. tessék idegesnek, feszültnek lenni = tessék már végre õszintén ellentmondani annak a kutyának, tessék hitelesen elõadni, hogy most bizony haragszik rá, azért amit csinált. De egyébként visszanéztem, gábor a düh szót használja, sem az idegeset, sem a feszültet, feszültséget maximum testtartásra mond, azaz hogy izom feszül, stb. 3. "amikor meg hátracsapott fülekkel ül a gazdira figyelve meg nem jó? ha a gazdi magához hívja a kutyát azért idegesen meg kell büntetni?!" ezeket nem tudom hol láttad, de nem ebben a részben, és nem is ebben a sorozatban az biztos.
egyre rosszabb-a múltkori adásban azt javasolja megoldásként, hogy különítsék el a kutyákat, ne stáltassák együtt õket...(milyen család lesz abból ahol klikkesedés van családon belül?!) amikor a gazdi nyugodt korrekciójára tökéletes megadással reagál a kiskutya akkor ez meg nem jó?!.... "tessék idegesnek lenni!" "feszültnek lenni!"...no de komolyan mi ez a hülyeség?! a Yorki csak vele szemben viselkedett agresszívan elõbb megharapdálta, majd félelmében elrohant-és ez a kívánt megoldás a "kiképzõ" szerint?!...amikor meg hátracsapott fülekkel ül a gazdira figyelve meg nem jó? ha a gazdi magához hívja a kutyát azért idegesen meg kell büntetni?!-ezek a kutyatartók jobban értettek a kutyához mint ez az agresszív barom kiképzõ valaha fog...! csak saját magát járata le nyílvánosan az összes tüköriskola, még a klikkerképzéshez sem értenek elég látványosan, pedig azt terjesztik õk [email protected]ák a spanyolviaszt!
Én magáról a módszerrõl nem tudok semmit/sokat. Én csak az eredményét láttam eddig, h mûködik. Egyéiránt a párom aki abszolút nem kutyás, megnézte mind a 3 részt, és neki teljesen tiszta volt. Most már csak azért is megnézetem még nem-kutyás ismerõseimmel...
Hát azért más alapján nem nagyon lehet értékelni. Mármint igen, te meg én, akik ismerjük Gábort biztosan látjuk a mögötte levõ munkát, meg Gábor profizmusát, de ezt nem kéne ám elvárni egy tévé nézõtõl, aki pontosan azt a 20 percet látja és érti, amit a tévében lát. Abban a 20 percben kell virítani, ami be van vágva. Nincs rá se több idõ, se kevesebb, akkor kell megmutatni. Ha kutyázol biztos te is tudod, hogy egy vizsgán menyire más teljesítményt tudsz hozni, mint egyébként. Szerintem tökéletes hasonlat amúgy. A múltkor olyan csúnyát vizsgáztam, hogy szégyeltem, hogy fel mertem egyáltalán menni a pályára. Mikor megvágtak senkit nem érdekelt, hogy mennyi felkészülés, hány hónap munka van mögötte, meg hogy máskor menni szokott, és még a bírót is ismerem, aki tudja, hogy ennél sokkal jobbra is képesek vagyunk. Ettõl még nekem ott az a 7 percem van bizonyítani és kész. Nem szabad beleesni abba a hibába, hogy mivel te ismered a mögöttes tartalmat a többieket nézed hülyének, amiért nekik nem jött át abból a 20 percbõl. Ha nem jött neki át, akkor sajnos valóban nem lett elég jó a sorozat. Mi, akik már kívülrõl tudjuk minden hasonlatát, összefüggését, elemét a módszernek nem tudjuk reálisan értékelni, és hibát követünk el szerintem ha megpróbáljuk. A valódi értékelést azok tudják adni, akik ennyit tudnak az egészrõl, amit ebben a 2x20 percben láttak és az alapján nem tetszik nekik és nem értették, akkor sajnos nekik van igazuk, és a mûsor nem érte el a célját.
Így. A magyar emberek ilyenek. Ezen nem kell csodálkozni...ez genetikailag kódolt.
A szakmai indokok le lettek írva(miért jutalmazzák a kihívó domináns, domináns-agresszív jellegû viselkedést a kutyaoviban?miért veszi a tacskókopó szintén játéknak Korom úr morgását, magát az embert?miért nem neveli otthon a kutyát és tanítja a gazdát ott ahol a problémák jelentkeznek?stb....de valódi szakmaiság a mûsorból hiányzik ha pedig van valami is ami hitelt ad a mûsornak akkor azt is le lehet írni...errõl szólna a kérdés is!
Szerintem meg nagyon is ért az emberekhez! Nagyon jól meglátja a problémáikat, remekül, világosan és az egyszerû emberek számára is érthetõen magyaráz, ezenkívül fantasztikus elõadó! Komolyan nem értem, hogy egy több napos munkát hogyan értékelhettek az alapján a 10 perc alapján, amit mûsorban bemutatnak?
Igen, bármennyire is unszimpatikus a mûsor, be kell ismernem, hogy az országnak szüksége van erre. Néhány embernek meg se fordul a fejében, hogy a szakemberek TÉNYLEG tudnak segíteni a problémákon, hogy vannak módszerek, amikkel a "rossz" kutyából társat lehet "varázsolni".
Én is erre akadtam valahol kilukadni, hogy az embereket nem ismeri:) ) Kedves Kérdezõ: nem az én igényeimnek kell megfelelni, hanem azoknak, akik ebbõl fognak tanulni valamit. Annak viszont kimondottan örülök, hogy egy nézettebb adón is van végre olyan mûsor, ami próbál egy kis kutyatartási kultúrát verni az emberek fejébe. Remélem jó sokáig lesz mûsoron. Ha csinálnak hozzá valami telefonos beszavazást is, akkor biztosan megéri majd a csatornának is. :) ))))
Na, ha te megértetted, az jó, akkor nézd, hasznos. De mondjuk ez azt is jelenti, hogy jó eséllyel van annyi józan paraszti eszed, hogy neked sosem lesznek ilyen problémáid. Akiknek viszont már vannak, mert eddig se jutottak el odáig, hogy a kutyát bizonyos dolgokról le kell tiltani (és hogy a "jajbuksikanecsináldmár" jellegû sopánkodás nem letiltás), azoknak szerintem ez a mûsor nem mond sokat. Szóval az egyértelmûen lejön, hogy a csávó ért a kutyákhoz, de az is, hogy az emberekhez viszont nem.
Az 57%-ossal kár foglalkozni, egy megkeseredett ember lehet, aki semmihez sem ért, de a kutyákhoz biztosan nem.
lehet ... de meg sem próbáltok vitát indítani(miért?) semmilyen szakmai érv nem szól a mûsor mellett és a kérdés maga erre vonatkozna! tessék szakmai indokokkal védeni a tüncimünci koromgabikát ha van ilyen...szerintem egy laikusnak is nyílvánvaló az értelmetlen erõszak, eredménytelen morgás, feszült testbeszéd stb.ez nem jó semmire csak az állat megfélemlítésére és arra, hogy agressziót váltson ki egy zavarodott kutyából....ez a 3. részben lévõ gazdiknak is nyílvánvaló volt, átsüt a hülyeség a képernyõn:) az hogy a fizetett beépített nethuszárok meg lepontoznak a lepontozó nicknevekrõl...hát teszek rá...! ha valamilyen hitelt érdemlõ szakmai indokkal véditek a mûsort akkor beszélhetünk vitáról addig a közelében sem vagytok!
Mi nagyon sokat tanultunk tõle és tükrös oktatóktól! Annyira jó látni, ahogy mûködik a dolog, rádásul semmi elvont misztikus trükközés, tisztán érthetõ és józan ésszel belátható, kézzel fogható technikák! Amúgy a mûködõképességét mi sem bizonyítja jobban, mint maga a kutya. Azt hiszem bajban lettünk volna nélkülük!
Nem olyan nagy ez a vita. Fõként egy magányos harcos erõlködik a többséggel szemben.
A kérdező hozzászólása: Nem gondoltam volna, hogy ilyen "vitát" kavar ez a kérdés:) Köszi a válaszokat:)
Ugyan, hagyd! Ez az ember valami párhuzamos valóságban él, láthatóan totál másképp értelmez mindent. Vagy az is lehet, hogy... Hogyan fogalmazzam meg szépen? "Üzletileg ellenérdekelt?"
Mondanál kutya neveket? Melyik kutyánál tapasztaltad ezt?
a legszebb az egészben, hogy a népszigetis "terápiás csoport" kutyái kihívóak, nyugatalanok, agresszívak, és õk kezdeményezik a balhét mindig...
INDOK: "Késztetés; szándék vagy körülmény, amely döntésre, megnyilatkozásra, cselekvésre sarkall. Az ember azt gondolja, hogy egy cselekedet mögött meg kell értenie az indokot is. Ha az indok számára értelmesnek tûnik, akkor jobban elfogadja a következményeket." Mit kellene indokolni? Hogy miért indítottak ilyen mûsort? (jobb a való világ?) Vagy hogy mit keres ott Korom Gábor? (minden részben elmondja ki is Õ ) Vagy hogy mit miért csinál? (elmondja) Egy biztos! Értelmesebb, mint aurából sugározni. Az ment már valakinek? Neked a szabályok felállítása, és következetes betartatása jobban bejött, és sokkal egyértelmûbb mirõl is van szó. A pórázfegyelem részben sem volt szerintem semmi olyasmi, aminek a megértéséhez doktori cím kellene.
Mi számít szakmai indoknak? Az, hogy a kutyák ösztönös viselkedésén alapulnak ezek a technikák, az vitathatatlan. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy mûködik. Amiket te eddig írtál az nevetséges és egyszerûen nem igaz, csak arról árulkodik, hogy nem értesz hozzá.
csak szeretnék látni akár egyetlen szakmai indokot ami hitelessé teszi a mûsort meg az ajnározó nickeket... eddig még nem volt ilyen :)
Én úgy látom, hogy te nem vagy hozzáértõ. Legalábbis a hozzászólásaidból ez jön le. Vagy fáj, hogy jobb, mint te? :)
...semmilyen szinten nem hiteles...csak hibás, fellengzõs életveszélyes, a kutya számára pedig félelemkeltõ kommunikációs eszközöket láthatunk a fõszereplõtõl, aki még azt sem veszi észre, nem ismeri el ha gazdi jobban csinált valamit... egy cane corso meg attól, hogy szájkosrat kap és azt mondják rá: agressziv, még nem válik azzá...csak egy játékos növendék kutya marad ha valaki ennyire hülyének nézi a tévénézõket az egy hiteltelen szélhámos de nem szakmabeli, legalábbis nem hozzáértõ.
Persze, hogy nem reális elvárás, de a kötöszködõknek jó fogást jelent a mûsoron, ha úgy állítják be, mintha ez elvárható lenne. Aki meg a hasonló témájú külföldi showmûsorokon szocializálódott, az azt gondolja realitásnak és abból kiindulva várja el, hogy "jön a varázsló, varázsol a varázsló és úgy távozik a varázsló, hogy minden szép és jó és ideális".
Azt gondolom, a mûsor és a módszer hitelességérõl mindenkinek magának kell képet alkotnia. Minden Tükör iskola szabadon látogatható, a foglalkozásokat, Korom Gábor elõadásait meg lehet nézni, lehet érdeklõdni az oktatóktól, gazdáktól. Úgy érzem, néhányan úgy gondolják, ez a mûsor kutyás nyelvlecke, ráadásul elvárnák, hogy 20 perc alatt mindenki perfekt legyen :) Szerintem az a lényeg, hogy rávilágítson azokra a kommunikációs hibákra amiket a gazda elkövet, és megmutassa, hogy van kiút. Ebben úgy érzem, elég hiteles. Az nem hiszem, hogy reális elvárás, hogy a gazda azonnal változzon át, és kezelje gyökeresen máshogy a kutyáját mint 20 perccel korábban.
Kedves 16:08! Nagyon szívesen megnézném, hogy te hogyan dolgozol kutyakiképzõként, milyen hasznos tanácsokkal tudnál ellátni, amik szöges ellentétei az "ördögtõl való" tükörmódszernek. Volna rá lehetõség? Csak hogy legyen összehasonlítási alapom és ne érezzem azt, hogy csak a fröcsögés megy részedrõl, mindenféle szakmai indok nélkül.
Nem értem a problémád. De szerintem te sem magadat. Te milyen hangon kéred, milyen hangon bünteted, és milyen hangon dícséred a kutyádat? Vagy a tiéd érti az emberi beszédet?
Azért az 56% is sokat elárul! :P
Nem néztem végig, de ha az egész mûsor a tükör"módszerrõl" szól, akkor használható. Amiért én agyf*szt kapok tõle, az az, hogy ezt módszernek nevezik, mikor csak a normális kutyatartás elemeit összegzi. Szóval túl van misztifikálva, de mûködik. Elég csak megnézni a Népszigetes kutyákat, boldogok, engedelmesek, együtt élnek a gazdájukkal, nem csak mellettük, más meg nem is kell.
Most h kérdezed Akiteki, nem, nem vagyok jól. "Ha van rajta sapka az a baj, ha nincs az" tipikus esete ami itt megy. Ha nem nevelsz jól kutyát akkor szar vagy. Itt mindenki megmondja a frankót. Ha ugyanerre egy média próbálkozás van - amit még nem is lehet színvonaltalannak nevezni akkor az se jó. Nem születhet mindenki kutyazseninek... valahol el kell kezdeni. Akiteki te gondolom már több évtizede kutyázol.... de más nem, és lehet h annak a másnak nins is annyi ösztönös érzéke a kutyákhz mint neked. Ez a mûsor jobb a semminél. Ha ez csípi a szemedet, akkor vagy nem kell nézni vagy olyan pozícióba kell kerülni, h aktívan belefolyhass a készítésébe. De csípõbõl leszarozni...egy picit erõs.
A kérdező hozzászólása: Akiteki: Én speciel többet leszûrtem a mûsorból, mint a lúzerigazolvány, és annak is érteni vélem a lényegét, bár a kifejezés valóban rossz. Utolsó: Az a baj, hogy a kutya az nem ember. Nehezebb megérteni, és mivel ennyire máshogy viselkedik, meg mert cuki szerintem ki sem nézik belõle, hogy tanítani is lehet (az ül, fekszik-en kívül)... pláne, hogy játékszer helyett esetleg teljes körû családtag legyen.
23:37 Különben jól vagy? Szerintem az emberek mostanában a gyerekeikkel sem tartatnak be semmilyen szabályokat. Pont ilyen módon nem nevelik õket, ahogy a kutyákat.
Számomra felfoghatatlan dolog, hogy némely emberek vesznek egy állatot, jelen esetben kutyát és fogalmuk nincs hosszú ideig, miként is kell bánni vele. Ha megkérdezné az ember attól a házaspártól, aki a filmben szerepelt, hogy netán lenne gyerekük, akkor az is azt csinálhatna , ami csak az eszébe jut? Miért is természetes az emberek többségének, hogy a gyereket nevelik ? Vagy, ha nem is nevelik, de bizonyos szabályokat, korlátokat a napi életben felállítanak. A kutyánál meg megbénulnak.
Jó akkor szar. Szüntessék meg. Nem kell a magyarnak ilyen. Nézzen sízörmilánt, az van. Kész pont. (gyûlölöm ezt az országot......)
Szép ez a hurráoptimizmus, csak az emberek nem így mûködnek. Leülnek a tv elé, megnézik a mûsort és megállapítják, hogy ennek a hapsinak 5 perc alatt sikerült, akkor nekik is menni fog. Pedig neki sem sikerült még semmi a tacsival, mert a néni másnap ott fogja folytatni, ahol a forgatás elõtti napon. Pont azt hiányolom belõle, hogy hangsúlyt fektessen rá, hogy minden nap gyakorolni kell és következetesnek kell lenni. Mint az 'A póráz két végén" c. mûsorban, ahol bemutatja a kudarcot és hogy a gazdiknak is hetekig tartó küzdelem, mire átállnak a rossz beidegzõdésekrõl.
A kérdező hozzászólása: Akiteki: Itt nem elsõsorban a nénirõl szól, hanem a nézõkrõl (hiszen õk többen vannak). A módszerre vagyok elsõsorban kíváncsi:)
Aranyos, de nem igazán hatásos. Túl sok mindent akart beletenni egyszerre, ezért pont annak kevés, akinek szólna. A példában látható néni például bambán vigyorgott végig és láthatóan egy árva szót nem értett az egészbõl.
A kérdező hozzászólása: Hiteles perpill az, ha hihetek a szavának, és az õ módszere mûködik (az már más kérdés, hogy lehet, hogy van jobban mûködõ, vagy egyszerû, vagy szebb). Szóval baromságokat ne beszéljen.
Nekem ilyenkor mindig az jut ezsembe, hoyg van pl. egy tényleg híres Ian Dunbar nevû kutya viselkedéskutató, akit általában Cesar Millan "ellenpontjaként" szoktak emlegetni, õ is teljesen más véleményen van, mint amit ma Magyarországon kutyás körökben menõnek tartanak, vélhetõen itt lehülyézne mindenki, ha az õ véleményét írnánk be kutyás kérdésekben, mégis teljesen hiteles, elfogadott, csak épp itthon nem ismert... most akkor mi is a hiteles?
Én nézem.Tanulni mindig lehet valamit! :)
Na csak végignéztem. Frankón elmondja, hogy mit kell megértetni a kutyával, csak azt nem, hogy HOGYAN. Ne játsszon vele... De mi a játék a kutyának, mit nem szabad csinálni, és mit kell tenni, ha a kutya még mindig játszik? Tényleg elég értetlen volt szegény néni feje, csak valószínû nem mert visszakérdezni, vagy az kimaradt az adásból. Ez a morgás meg röhejes, elég lenne neki egy tiltószót megtanítani, mint a "nem!", sokkal civilizáltabban néz ki emberek között, és a kutya pont ugyanúgy megérti, mint a morgást.
Kell ilyen mûsor, akár több is. Ezen az oldalon is Dunát lehet rekeszteni az olyan kérdésekkel, hogy: harapdál a kutyám, mit csináljak? Ugrál a kutyám, mit csináljak? Felugrik az asztalra, mit csináljak? És lehetne sorolni. Érthetetlen, miért tartják az emberek a kutyát egy különleges lénynek, akinek különleges módszerekkel kell megtanítani az együtt élés szabályait. Általában bármely kiképzõknél az ismert mûsorok közül, már elrontott, sokszor felnõtt kutyákkal mutatják a példákat. Arról senki nem beszél, hogyan érje el a gazda, hogy ne jusson idáig. Pedig ez lenne az alapja egy kutyaneveléshez alapot adó témának.
szórakozni lehet rajta a pojáca kiképzõkön akik katasztrófálisan kommunikálnak a kutyákkal(az egyik morog a másik kisegér hangon kiabál:-), a megszeppent gazdin, csak szerencsétlen kutyán nem aki nem érti mi ez az egész katyvasz itt, mégis mit kéne csinálnom, hogy örüljenek nekem újra? Ha a kérdés arra irányúl, hogy lehet e ezalapján kutyát nevelni akkor a válasz nem...csak annyi jön át: klikker jó, jutalomfalat jó, morogni jó, kutya rossz, a gazdik meg hülyék... és ha nem értesz ebbõl semmit (megjegyzem joggal mert semmi értelme) akkor irány egy tüköriskola ahol "minimause" és "morgóforgó" majd megmondják a tutit:) ))
Megnéztem mind a két részt. Azoknak akik nyafognak, hogy nem értem a "lúzerigazolvány" kifejezést javallom, tekintsék meg az elsõ részt is. (Gondolom, ha egy sorozatot a harmadik résszel kezdenétek el nézni, akkor nem sipákolnátok, hogy mekkora farok a rendezõ, mert nem mutatja be minden részben újra és újra a szereplõket.) A mûsor szerintem korrekt, és intelligens embereknek nem okoz problémát a benne elhangzó dolgok befogadása, megértése. Persze azok, akik amerikai dokumentumfilmeken "nevelkedtek", amelyekben minden apró információt 36-szor 42-féleképpen mondanak el, meg kell hogy küzdjenek ezzel "bõdületes mennyiségû" 20 percnyi információáradattal. :D 13:48-as válasszal egyébként tökéletesen egyetértek.
Az ilyen vagdalózók valószínûleg ezzel próbálják meg kompenzálni a saját hozzá nem értésüket. Kár velük foglalkozni. Süt a hozzászólásából, hogy nem ért a kutyákhoz.
Azért sok mindent lehet mondani a tükörmódszeres kutyákra, csak azt nem h a kutyás társadalom szégyenei és h miattuk szívnak a "normálisak".... röhej komolyan h itt egyesek milyen nagy szavakkal dobálóznak. (és még egyszer, nem vagyok népszigetes és semmilyen más kutyasulis...csak látom amit látok a magyar kutyatartásban.. és ott a probléma pont nem a tükörmódszeres kutyákkal van)
Bocs, de láttál te már Tükör módszeres, középfokot végzett kutyát? Volt vele bármilyen komolyabb viselkedés probléma, amit a gazdi nem tudott kezelni?
Látván a 2.részt eddig azt gondoltam, hogy egy vicc ez a kiképzõ meg az iskolái...most úgy gondolom katasztrófa-semmi köze a kutyákhoz, még a kistacskó is "kiröhögte" "komolytalan vagy ecsém"mondta válaszul a morgásra és a kutyaoviban tényleg jutalom jár azért ha a kutya felugrál, kérés nélkül odamegy koldulni, vagy ha domináns-agresszív jelzésekkel közelít fajtársaihoz? Szal. szerintem egy hozzánemértõt át lehet vágni, és be lehet csalni egy-egy tanfolyamra de a magyar kutyartók isszák meg a levét a végén, és fizethetnek a semmiért...
Kicsit nekem is az az érzésem, hogy akik ismerik a módszert, azoknak unalmas, akik viszont nem ismerik a módszert, azoknak nem jön át eléggé a lényeg, vagy nem egészen érthetõ. Talán majd a további részekkel együtt már érthetõ lesz. Látom valamelyik elõzõ válaszolónak nem ment át, hogy nem a klikker a lényeg, hanem hogy a tanítást életmód szerûen kell ûzni, tahát a tanítás lényege nem az, hogy a kutya tudjon ülni, meg feküdni, hanem hogy rendszeres agymunkára van szüksége.
Komolyan, Magyarországon a szar is ízetlen.....
Én még mindig azt mondom, h egy tv mûsor sem fogja megváltani a világot -a kármilyen témáról is legyen szó. Senki nem a sáljudittól fog megtanulni fõzni. De valamit elindíthat, az igényt megteremtheti - és a lényeg sokkal inkább ez, mint az h megnézve egy 20 perces, de akár egy 2 órás kutyanevelési mûsort és Fifi gazdi megvilágosodik és holnaptól minden más lesz.
Na, hát megnéztem a másik részt is, vannak benne okos dolgok végsõ soron. De azért a Hill's reklám befigyel, klikkerre MINDENKÉPPEN szükségünk van, mert anélkül nem lehet élni, és ez a morgás még mindig nevetséges.
Nem arról van szó, hogy a mûsor nem élvezhetõ. Nekem tetszett, hogy jót buliztak a kutyák az oviban, aranyosak voltak. Csak, ahogy mondtam, nehogy az legyen a vége, hogy ez is szentírás lesz, mint a Milan vagy a Fennel. Minden kutya más, csak a gazdák a szokásos bénák. :) ) Ahhoz kevés, hogy valaki erre alapozza a kutyanevelést.
Akiteki válasza: Sorry:) ) Valóban néha belebotlok csatorna váltások közben amcsi mûsorokba, ahol pont a gyereknevelést taglalják a'la Milan módra :D
Mit jelent nálad a "hiteles"? Sok embernek szentírás lesz, amit mond, sok ember pedig nem is nézi. Tapasztalat szerzésként érdemes megnézni. Tanulni mindig lehet .
Célszerü nyár után.
szeptember eleje, közepe Melyik hotel? Ajánlom a Makadi öbölben lévõket, csodálatosak a korallok, viszont Hurghadától félóra út. Ha viszont nyüzsit akartok akkor a belvárosban ott a SeaGull. Nézz fel az index hurghada fórumába ott segítenek neked a hotel keresésben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Második válaszolótól kérdezném, hogy melyik hotelnek a "legfürödhetõbb" a tengerparti strandja, nem tudod esetleg? Pont, hogy ne legyenek ott korallok, mert korallokat nézni úgyis megy a család egy része búvárkodni. Viszont akik nem búvárkodnának, csak fürdenének a tengerben, kb. 1, 50-es vízben, szóval ne legyen túl lassan/gyorsan mélyülõ a tenger... Van ilyen? Megnézem az index fórumot is köszönöm a tippet. Szóval van ilyen szálloda, nem tudod?
Voltam már a Palm Beach-ben, családias hotel, a partján 0 élõvilág viszont lehet pancsolni. Makadi öbölben voltunk a Sol y mar makadiban, sajna idén nincs az ajánlatok közt, sokszor átjártam a szomszédos Tia Heights Makadi partjára. Sekély, homokos, igazi pancsikolós part, a víz lassan mélyül. A szálloda hatalmas, de többet nem tudok róla. Prima Life Makadi pár szállodával odébb, szintén nagyon jó parttal. Maga a szálloda is király, vannak csúszdák, a szobák szépek rendezettek, a személyzet kedves, a kaják jók, minden esete grilleznek, egész nap sütik a kis pizzát, bõ a választék. tripadvisor.com-on nézz utána pár szállodának, igaz angol nyelvû, de google fordítóval is ki lehet szedni a lényeget.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az infókat!
Sun Rise Holiday Resost hotelnek jó a partja, nem korallos. A Golden 5 ilyen szempontból nem rossz. De egyébként most persze h nagyon magasak az árak, de február március április körül volt már olyan h 50000ft volt 4csillagos szálloda félpanzióval.
egyébként lefoglalni az utolsó pillanatban. Soha ne utazz sehova úgy, hogy elõre van megszervezve. Nekem volt már olyan, hogy százezrekkel olcsóbban utaztam mint mások akik ugyan oda jöttek. Általában egy héttel a nyaralás elõtt szoktam. akkor érdemes, elõzõ voltam:D
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsot! A SunRise-ot én is néztem!
A kérdező hozzászólása: Köszi. Sok hasznos dolog van az oldalon. Bár nem találtam a nevezetességek között a Csokigyárt, szerintem annak is ott lenne a helye. Így nehéz bármiféle támpontot találni ha megakarnánk nézni...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!