Találatok a következő kifejezésre: Mikor érdemes a szoptatós (8 db)

Érdemes-e szoptatós teát elkezdeni inni a szülés várható időpontja előtt 1 héttel? Mi a tapasztalatotok? Próbáltátok már?

Legjobb válasz: Szia! Nehogy!!!! A szoptatási folyamat az oxitocyn nevû hormontól indul be, ami a tetõfokát a szülés alatt éri el . Pár napra rá beduzzad a melled és elindul az elõtej. Kezdetben nagyon kis mennyiségeket szopik a baba, úgyhogy arra jutni fog. De ha lesz tejed , az sokáig lesz (min.3 hónap) , ha esetleg csökkenne a mennyisége, akkor érdemes majd!

Szia! Nehogy!!!! A szoptatási folyamat az oxitocyn nevû hormontól indul be, ami a tetõfokát a szülés alatt éri el . Pár napra rá beduzzad a melled és elindul az elõtej. Kezdetben nagyon kis mennyiségeket szopik a baba, úgyhogy arra jutni fog. De ha lesz tejed , az sokáig lesz (min.3 hónap) , ha esetleg csökkenne a mennyisége, akkor érdemes majd!
Szülés elõtt semmiképp! :) Teljesen értelmetlen, így van, ahogy az elsõ hozzászóló leírta.

A szoptatós melltartót mikor érdemes megvenni? Ill. melyik márkát ajánljátok?

Legjobb válasz: Csak az utolsó hetekbe, mert nem tudhatod változik-e még a cici méreted. Bár úgy is fog, de én akkor sem vettem meg elõre. A márkája már nem rémlik, de szerintem valami nóném volt. :)

Csak az utolsó hetekbe, mert nem tudhatod változik-e még a cici méreted. Bár úgy is fog, de én akkor sem vettem meg elõre. A márkája már nem rémlik, de szerintem valami nóném volt. :)
Én vettem az utolsó hetekbe, mert akkor már csak az volt kényelmes. Aztán szülés után még kellett, mert az elõzõt kinõttem :-) A, úgy kínaiban vettem 890ft-ért.
Én elõre megvettem, egyik gyereknél sem nõtt a mellméretem, Müllerben vannak a legjobbak, nagyon szeretem, 2990 Ft.
Én Anita márkájút vettem, de csak 1-et, mert húzós az ára. Végig kitartott, pedig minden nap hordtam és mostam.
Én kaptam egy barátnõmtól 2 db-ot a terhesség alatt, de azok kicsik lettek, pedig alapból nem vagyok nagymellû. A szülés után viszont 75E lett a méretem, úgyhogy kellett vennem újakat. Pontosabban Anyukám ment el venni, a tescoban 1000 Ft körüli összegért.
Nekem is Anita van, kettõt vettem, egy feketét meg egy fehéret, lassan egy éve hordom mindennap, még éjjel is, mert anélkül kényelmetlen az alvás. Az elõzõ gyereknél Müllereset vettem, az is jó volt, de most a pamutot kényelmetlennek éreztem.
Azt mondják, hogy a szülés elõtti hetekben szabad csak megvenni a méretváltozás miatt, bár még onnan is változik, ha belövell a tej, úgyhogy én már több, mint egy hónappal elõtte megvettem, arra figyeltem csak, hogy amikor felpróbáltam láttam, hogy ha még nõ a cicim, akkor is kényelmes lesz, tehát kb egy kosárral nagyobbat vettem. És jó is volt, nem volt vele gond. Márkát nem tudok mondani már, de Auchanban vettem és nem a leggagyibbat (1000 ftr körül), vagyis olyat is vettem, nem is hordtam csak végszükség esetén, mert össze sem lehetett hasonlítani, a másikkal, ami 3000 körül volt (kétezer valahányszáz). Annak isteni volt az anyaga, borzasztó kényelmes és jó tartást adott, éjjel nappal rajtam volt, 2-õt vettem belõle, és mostam szorgalmasan :) Szerintem érdemes áldozni rá pár ezret, mert a minõségük ég és föld...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor még várok vele.

Mikor érdemes átváltani a kismama/szoptatós melltartóra?

12 hetes vagyok, és már nagyon kényelmetlennek érzem a melltartóimat, de nem szeretnék havonta újakat vásárolni. Meddig n?nek a mellek?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a terhesség elején voltak megduzzadva, utána nem annyira. A régi melltartóimat hordom. Még néhány napom van szülésig, szóval gondolom, hogy már csak a tej belövelésekor fog igazán megduzzadni újra.

Szia! Nekem a terhesség elején voltak megduzzadva, utána nem annyira. A régi melltartóimat hordom. Még néhány napom van szülésig, szóval gondolom, hogy már csak a tej belövelésekor fog igazán megduzzadni újra.
Szia! Nekem azt mondták, hogy elég akkor megvenni a szoptatós melltartót amikor elkezdesz szoptatni, mert addig is változni fog a méreted. amúgy egyetértek, tényleg nem a legkényelmesebb a régi:-))) Jó babavárást! 23.hetes mami
Erre nincs szabály! Ha már most kényelmetlenek a régi melltartóid szerezz be pár darab puha pamutot és hord azokat! A szoptatóst elég beszerezni az utolsó héten.


Mikor érdemes megvenni a szoptatós melltartót? A 9. hónapban? Meddig nő a mell?

Nem tudom eldönteni, milyen méretet vegyek, mert már megint 1-el nagyobb méret kell, mint legutóbb. Érdemes a szüléshez közel beszerezni, mit javasoltok?

Legjobb válasz: Szerintem ezzel ráérs mikor beindul a tejelválasztás.Az utóbbi két hétben rengeteget nõtt a mellem,így a kiinduló 75Crõl most már majd 100Enél járunk.Így örülök neki,hogy nem vettem meg egy hónapja a melltartót,mert lehet nem is lenne jó rám. Amúgy egy ismi mondta,hogy õ is vett vagy 3at,de alig használja.

Szerintem ezzel ráérs mikor beindul a tejelválasztás.Az utóbbi két hétben rengeteget nõtt a mellem, így a kiinduló 75Crõl most már majd 100Enél járunk.Így örülök neki, hogy nem vettem meg egy hónapja a melltartót, mert lehet nem is lenne jó rám. Amúgy egy ismi mondta, hogy õ is vett vagy 3at, de alig használja.
Én kifejezetten szopis melltartót majd akkor veszek, ha belövell a tej szülés után, mert csak akkor tudom, mekkora is kell. Valószínûleg a párom fog elmeni érte, tudja, hova kell és hogy milyet szeretnék.
Egyetértek, és amíg nem lövellt be a tej, ne is vegyél fel melltartót, mert bármilyen kényelmes, elzáródhat tõle a tejcsatorna, én sajnos így jártam, 2 nap küszködés volt, mire megindult kifelé a tej :(
Én is szülés után vettem meg, illetve vetettem meg anyukámmal, hiszen amikor hazamentünk a kórházból, még nem nagyon tudtam mászkálni. Egyrészt a babát sem vittem volna ki akkor még tömegbe (akár boltba, vagy bárhová), másrészt én sem tudtam még sokat fent lenni, ha egy negyed órát talpon voltam, utána már alig álltam a lábamon, nekem az elsõ egy hét ilyen volt. De kellett a melltartó, mert nagyon nehezek voltak a melleim, így anyukám felmérte a helyzetet és megvette nekem. Szerencsére jó a szemmértéke :D
Szia.Minél késõbb.Én 75ös mellbõséggel kezdtem, 102vel mentem szülni és még ezután durrant be igazán.Kész tejcsárda voltam.Ha tudod szülés után vedd meg kb 1-2 héttel.Addigra rendesen belõvel a tej.És melltartóbetétet se feledd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hasznos volt mindegyik info! :-)

Mit érdemes vinni a kórházba? Szoptatós hálóinget vagy pizsamát? Melyik a praktikusabb?

Legjobb válasz: Szia, Tulajdonképpen mindegy, amiben jól érzed magad, csak arra figyelj, hogy a hálóing és a pizsama is kigombolható legyen. Így a szoptatáshoz csak pár gomb kikapcsolása elég, és nem kell levetkõzni :) A betét megtartásához úgyis bugyit húzol, ha hallgatsz rám, veszel eldobhatót, kismama boltban kapható, arra az idõre amíg bent vagy.

Szia, Tulajdonképpen mindegy, amiben jól érzed magad, csak arra figyelj, hogy a hálóing és a pizsama is kigombolható legyen. Így a szoptatáshoz csak pár gomb kikapcsolása elég, és nem kell levetkõzni :) A betét megtartásához úgyis bugyit húzol, ha hallgatsz rám, veszel eldobhatót, kismama boltban kapható, arra az idõre amíg bent vagy.
Helye válogatja, van ahol egyáltalán nem engednek sajátot hordani. Ahol én szültem ott nem szóltak a pizsamáért sem. Igazából mindegy, bár lehet, hogy a hálóing kényelmesebb. Bármelyiket is viszed, vigyék 3-4-et legalább.
Nekem ismerosok haloinget ajanlottak, de vittem mindkettobol.A haloing bevalt, sokkal kenyelmesebb, praktikusabb, foleg ha azert gombolhato elol.Huvelyi uton szultem, 5-10 percenkent cserelni kellett a vattat, betetet, nem lett volna valami kenyelmes pizsamat le fel huzogatni..
én is az istvánban szültem. :) hálóinget javaslok, már csak azért is, mert baromi meleg lesz a kórteremkben is, mivel a babák is veletek vannak, ezért a nekik megfelelõ hõmérsékletre vannak befûtve a szobák. Én hálóinget vittem, elöl gombolósat, 3 db-ot, annyi kellett is és tényleg kényelmes + ha van gátsebed, akkor ahhoz sem ér hozzá és tényleg jobb betétcserénél is :)
Nekem a pizsama kényelmesebb volt, bár mindkettõt vittem és hordtam is az 5 nap alatt. Ha pizsamát viszel, olyat vigyél, amit elõl jó mélyen ki lehet gombolni, hogy tudj benne szoptatni.
Sok helyen nem is engedik a pizsomát, hisz nézik, hogy hogy vérzel. A hálóing sokkal praktikusabb.
A kérdező hozzászólása: Az Istvánban fogok szülni, és ott sajátot kérnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm sokat segítettetek.

Mennyire hasznos a szoptatos párna? Érdemes megvenni és mire hogyan lehet használni? Ha teát adok a babámnak (milyen teát adhatok 1 hetesnek? ) erre fektethetem és ugy itassam?

Legjobb válasz: Nekem van, de valószínû nem használom jól, mert kényelmetlen. Sokkal egyszeûbb ölbe, vagy fekve szoptatni. Terhesség alatt viszont nagyon jó volt a párnára feküdni. A vége felé szinte csak azon tudtam aludni. Ha szoptatod a babádat és nem fáj a hasa, ne adj neki teát még.

Nekem van, de valószínû nem használom jól, mert kényelmetlen. Sokkal egyszeûbb ölbe, vagy fekve szoptatni. Terhesség alatt viszont nagyon jó volt a párnára feküdni. A vége felé szinte csak azon tudtam aludni. Ha szoptatod a babádat és nem fáj a hasa, ne adj neki teát még.
Az elsõ válaszolónak üzenem, hátha nem tudja és segít: ki kell szedni belõle egy kis töltetet, mert túltöltve árulják. (Hogyha késöbb "kilapul" vissza lehet tölteni az elõzõleg kiszedett cuccból.) Amúgy: egyenlõre én is csak a saját kényelmemre használom. 34 hetes mami
Én a tönkölybúzásval töltöttet vettem meg és a várandósság alatt kizárólag azon tudtam aludni, fõleg már a vége felé. Plusz a lábaimat is arra polcoltam föl. Mióta megszültem csak azon etetem a babámat, igaz õ sajnos tápszeres, de nagyon szeret rajta enni is meg csak úgy feküdni is. A tönköly pedig a hasfájást is enyhíti. Úgyhogy én csak ajánlani tudom.
Szia. Mivel elég drágának találtam, ezért a netrõl rendeltünk mikrogyöngy töltetett, és megvarrtuk. Sokkal olcsóbb volt így. Igaz én még nem szoptatásra használom, a baba még a pocakomban van. Sok boldogságot a babával!
http://www.szopiparna.hu Én innen rendeltem mikrogyöngy töltetü párnát! Nagyon szerettem! Megkönyitti az alvást...stb.28 hetes kismama
Nekem nem túltöltött szopispárnám volt, de én is szinte csak terhesen használtam, szoptatáshoz nem nagyon. Vagy még arra jó volt, hogy amíg nagyon pici volt a babám, addig néha ráfektettem, szeretett rajta feküdni, hogy a feje kicsit magasabban volt és nem csak a plafont látta.

Mikor érdemes szoptatós melltartót venni? A méret miatt kérdezem, hogy hányadik terhességi hét a legmegfelelőbb? Tudtok jó áron ilyet Bp-en? Kb mennyi?

Vagy csak szülés utána vegyem meg?

Legjobb válasz: Szerintem a terhesség legvégén vagy a szülés után,ugyanis a tejci miatt megnõ a mell,és lehet hogy kicsi lesz a korán megvásárolt melltartó.Én is mostanában vettem piacon. Tudom még ajánlani a teszveszt. 38 hetes km.

Szerintem a terhesség legvégén vagy a szülés után, ugyanis a tejci miatt megnõ a mell, és lehet hogy kicsi lesz a korán megvásárolt melltartó.Én is mostanában vettem piacon. Tudom még ajánlani a teszveszt. 38 hetes km.
Szia!Én nagyon szupit vettem , szinte már lefoszlott rólam olyan kényelmes volt és 1200 ft volt.Margit körúton vettem, ha mész a Moszkva felé a Margit hídtól, jobb oldalon van. Ha mész arra írj privit, elõkeresem a címet.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, még csak a 30. hétben járok, de azt hiszem megjegyzem ezt az ajánlatot! ;)

Mikor érdemes szoptatós melltartót venni és milyen méretet? 23 hetes vagyok és még nem nőtt a mellem.85-90 B-set hordok akkor mekkorát kell majd vennem körülbelül?

Legjobb válasz: én vettem a 30. hét körül 2-õt (95B, és C-t) nekem sem nagyon nõtt még (alapból 90-eset hordtam, ez melltartó függõ volt) talán egy picit, de nagyon jók, elvileg ráér szülés után is egyébként, viszont nekem alapból sem kicsik, és már húzták a hátam, meg fájt a nyakam, ez a melltartó meg nagyon kényelmes azért vettem, mindenesetre, ha veszel szülés elõtt 1-et max 2-õt (nekem ebbõl már a B-s kicsi), mert csak szülés után alakul ki a mell mérete igazán, de szerintem inkább a C-sek lesznek jók, dehát ezt majd te látod:) az tuti, h nagyon kényelmes, boldog babavárást! 36 hetes kismami

én vettem a 30. hét körül 2-õt (95B, és C-t) nekem sem nagyon nõtt még (alapból 90-eset hordtam, ez melltartó függõ volt) talán egy picit, de nagyon jók, elvileg ráér szülés után is egyébként, viszont nekem alapból sem kicsik, és már húzták a hátam, meg fájt a nyakam, ez a melltartó meg nagyon kényelmes azért vettem, mindenesetre, ha veszel szülés elõtt 1-et max 2-õt (nekem ebbõl már a B-s kicsi), mert csak szülés után alakul ki a mell mérete igazán, de szerintem inkább a C-sek lesznek jók, dehát ezt majd te látod:) az tuti, h nagyon kényelmes, boldog babavárást! 36 hetes kismami
Én minél késõbbre akartam halasztani, mert folyamatosan nõttek a melleim. Teherbeeséskor hordtam 75 C-st, de már bõven kicsi. Szülés után beáll a mell, megkeményedik és állítólag sokka nagyobb lesz, így én sem tudom még, hogy mit vegyek. De valami nagyon könnyû, varrás nélküli, rugalmas, engedõ anyagu melltartót fogok most nézni lassan . 32 hetes kismama
Én most járok a 95Dnél, és olyan 75Cs volt, mikor megbabásodtam.Azt mondják, hogy a tejtermelés még plusz egy kosár, tehát én majd csak akkor veszek szoptatós melltartót, ha már beindult a tejtermelés.Már megvan a bolt, meg a típus.A férjemnek megmondom, hogy milyet vegyen, õ meg megy és megveszi:)
Én ráfáztam, 75C voltam, vettem kettõt a 30. hét táján, 85B és C de most a 36 héten már érzem, hogy a B-s kicsi:( Mire odajutok, vehetek megint. Szerintem szoptatóssal várj, amig megszületik a baba és beáll a tejtermelés. Már bánom, hogy nem sima pamutmelltartót v. toppokat vettem erre az idõre.
Nekem 75 B volt a méretem a terhesség alõtt. Most 75B-80B. Vettem egy olcsóbb 80B-s szoptatós melltartót, de azt hiszem én csak szülés után fogok venni... Nem akarok potyára venni 2-3 rossz méretût. Még én sem tudom mekkora leszek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!