Találatok a következő kifejezésre: Mikor érdemes a picúr (4 db)

Mikor érdemes mozizás céljából 4 D-re menni? Érdemes esetleg többször is? Mikor nem olyan "sovány" már a picúr?

Van akit?l azt hallom, hogy 23-24 hét körül, mert kés?bb már olyan nagy a baba, hogy alig fér bele az ultrahangos felvételbe. Van aki szerint pedig 28-30 hét körül, vagy még kés?bb? Mit gondoltok? Most 21 hetes vagyok, arra gondoltam, hogy olyan 2-3 hét múlva mennék. Szerintetek?

Legjobb válasz: Én a 29. héten voltam 4D-n. Hát igen, nem fért bele teljesen a képbe, de nagyon jó kis felvételek készültek róla. Szerintem a 25. hét után érdemes menni, akkor már jól látszik a pofija, mindene. Szerintem jó idõben mész majd:) További szép babavárást!

Én a 29. héten voltam 4D-n. Hát igen, nem fért bele teljesen a képbe, de nagyon jó kis felvételek készültek róla. Szerintem a 25. hét után érdemes menni, akkor már jól látszik a pofija, mindene. Szerintem jó idõben mész majd:) További szép babavárást!
12:25-nek. Teljesen igazad van, ez a Te véleményed, de nem mindent lehet látni a 2D uh-n. A 4D-s olyan képeket ad, hogy észre lehet venni rajta az elváltozásokat, problémákat is.
Nem csak a mozizás a fontos!Már 12 hetesen érdemes menni, mert ilyenkor komoly genetikai szûrést is csinálnak.És ilyenkor is élmény látni a picit!
Szia! Szerintem a legjobb idõt választottad. Amikor én idõpontot kértem 4D-re, a szonográfus is a 24. hetet alánlotta és nem bántam meg. Gyönyörû volt. Voltam a 30. héten is, az már kevésbé volt élvezetes (de azért azt is jó volt látni) :) . Úgyhogy a 24. hetet választanám legközelebb is. 34 h km
Én nem tudom ki hogy van vele, de én láttam egy 27 hetes 4D-és felvételt, és akkor mondtam is hogy nem bánom hogy mi nem mentünk, és nem adtunk ki rá majd 20 ezret, mert egyáltalán nem volt "nagy" élmény, nem is volt olyan tiszta, csak egy baba a méhben.Engem kielégít havonta a 2D is. Sokat filóztunk, mire úgy döntöttünk hogy inkább nem tesszük ki a babát közel egy órás uhának, csak azért hogy mi meglessük, igazán már élõben vagyunk már kíváncsiak, de nagyon. Azt a pénzt mi inkább fontosabb dolgokra költöttük, amit a baba tud használni. Ezzel most nem azt mondom hogy ne menjél, csak a privát véleményemet mondtam el. 36 hetes km.
Nekem azért ajánlotta a dokim a 24.hetet, mert akkor már szép kerek, baba formája volt.Igaz, hogy nem látni egyben, de elõtte még olyan kis ebihalacskák. :-) 39h
Igen, a 23-24 hét környéke a legideálisabb, késõbb tényleg csak részleteiben látjátok a picit és a magzatvíz is egyre kevesebb, az az uh felvételek minõsége miatt fontos! Jelentkezz be bátran, én 22+6 hetesen voltam, tündéri volt, jók lettek a képek! 24 hetes
Bocsi! Az elõzõ válasz a 12:14-esnek szólt
Szia! Én 20 hetesen voltam, nagyon élénk volt a Picim, sok az elmosódott kép, de élvezhetõ volt, nagyon is! Most is megyek majd, 32 hetesen. Nos az elõttem szólókhoz: nekem az orvosom nem is mutatja meg a picit, mert millióan vannak, ingerültek, kis képet se kaptam soha, a 30 hetesen pedig mikor megkérdeztem, hogy rendben van e minden, még válaszolni se akart. :( Én is tudnám máshova rakni azt a pénzt, de meg kell nyugodnom, látnom kell, hallanom kell, hogy nincs baj és persze örök emlék marad, Neki is és nekem is. Üdv.:31 hetes km
Szia!Én most pénteken töltöm be a 24.hetet és szombaton megyünk mozizni :) .Majd írok milyen volt!

Mikor érdemes megvásárolni a kisruhákat a leendő újszülött picúrnak? Honnan lehet tudni, hogy mekkora méret kell?

Legjobb válasz: én folyamatosan vásárolgattam,de nem túl sok rucit,pont azért,mert nem tudtuk a méretet. mikor hazajöttünk a kórházból a férjem elszaladt és vett még ruhákat. Amit javasolni tudnék neked,hogy 56-nál kisebbet ne vegyél, és 56-ból is csak keveset, inkább 62 mérettel kezdj. az nem baj,ha nagyobb rá,de az baromi idegesítõ,ha a drága ruhákat csak 1-2 hétig hordja vagy kinövi már a pocidban :)

én folyamatosan vásárolgattam, de nem túl sok rucit, pont azért, mert nem tudtuk a méretet. mikor hazajöttünk a kórházból a férjem elszaladt és vett még ruhákat. Amit javasolni tudnék neked, hogy 56-nál kisebbet ne vegyél, és 56-ból is csak keveset, inkább 62 mérettel kezdj. az nem baj, ha nagyobb rá, de az baromi idegesítõ, ha a drága ruhákat csak 1-2 hétig hordja vagy kinövi már a pocidban :)
Egy átlagos újszülött, aki kb 3 kg, 56-ost hord, de csak kb 2 hétig. Ha mondjuk ti magasak vagytok, lehet h a picurod is hosszabb baba lesz... Szerintem érdemesebb eleve 62-essel készülni, ezeket legalább tovább tudja majd hordani. Hogy mikor vedd meg? Rajtad múlik: apránként gyûjtögeted be, vagy egyszerre veszed meg - a lényeg, hogy a nyolcadik hónapban azért legyen meg az a mennyiség, amire az elsõ néhány héten szükség lesz, mert ha megszülsz, neked nem lesz idõd ruhák után rohangálni, legfeljebb csatasorba állíthatod a rokonságot.
Az utolsó hónapra (vagyis a 36 hét körül)már érdemes felkészülni, mert a 38 héttõl bármikor jöhet a pici, akkor már nem tartják vissza a szülést, ha megindul. A 36. héten szoktak egy UH-t csinálni, akkor megmérik a picit, megbecsülik a súlyát. Az átlagos újszülött baba 50 cm és 3000 g, de nem érdemes nagyon sok 50-es ruhácskát venni, mert nagyon gyorsan nõnek. Az 56-os általában az elején még nagy, de inkább ebbõl készülj több ruhácskával. Amúgy most érdemes vásárolni, mert mindenhol akciók vannak, így talán olcsóbban juthatsz ruhához (pl. bodyk, pizsik, rugdalózók).
én nem is vettem 56-os rucikat csak 62-est, igaz egy-két 56-ost kaptam, de csak pár hétig hordtuk õket!a 62-est "jóval" hosszabb ideig hordta a pici lányom!
Na, mi nagyon megjártuk a ruha vásárlási témával! Tanácsot kértem én is a szülõktõl ismerõsöktõl, akiknek nemrég volt babájuk, és mindenki az 56 méret mellett voksolt. Szülésem elõtt egy héttel nézték a picurt, azt mondták, hogy max 3800g. Nagyon megörültem, hogy nem lesz egy óriásbébim. Otthon várt jópár babaruha, 1-2 új szerzemény, és jópár amit anyukám elrakott a legkisebbik tesóimtól. Csaba Koppány fiam mire megszületett, mert lustított még bent 8 napot, szépen összeszedte magát súlyilag! 4280g és 58 cm volt. Amit megvettem neki 56-os rucit, amiben hazahoztam a kórházból, az ippen jó volt rá. Mondhatni arra jó volt, hogy hazahozzam benne, de semmi több. Többet egyszer sem tudtam ráadni! Férjemet küldtem el venni pár 62-es méretet. Most is hatalmasak vagyunk, február 8-án töltjük a 7. hónapunkat, és 9 kg vagyunk. szóval, nem érdemes nagyon bevásárolni...
én is szinte csak az utolsó hónapban vásároltam, de inkább kellékeket, mint ruhákat.Nagyon sokat kaptunk az uncsitesóktól...és amúgy is csak pár hétig hordja.De azért vettem 56osakat, azt gondoltam kicsi lesz, de nem lett.Kb 3hétig hordta, mert a helyzet a köv volt:azok a rugik, amelyiknek a talpa jó volt, a lába volt hosszú és fordítva.Úgyhogy inkább lógjon rajta, mintsem hogy szorítsa-gondoltam.53cm és 3800g született.most 62cm és 5700g körül van és most kezdjük a 3-6hónapig méretûeket...62-68as.ja és 3 hónapos már.
A kérdező hozzászólása: Mennyire befolyásoló tényezõ, hogy én alacsony vagyok, és családon belül anyai ágon alacsonyak a nõk? Én pl. születésemkor (idõre születtem) nem értem el a 3 kilót és a 40 cm testhosszt.

Mikor érdemes megvásárolni a picúr dolgait?

Tudom, akár végig is lehet vásárolgatni a terhességet, azonban én 27 hetes vagyok és még nem vettünk neki semmit. Nem vagyok elkésve? Anyósom meg mindig csak azt szajkózza, h ráérek majd 34 hetesen elkezdeni...(de sztem ? túlságosan babonás)

Legjobb válasz: Én is 26 hetes voltam, és 3 db rugink van:-) És épp azt számolgattuk, hogy anyagilag majd csak májusban tudjuk megvenni a nagyobb dolgokat, mint kiságy, babakocsi, de a kisebbeket már elkezdem beszerezni fizu után. Szerintem ahogy neked jól esik, elkésve nem vagy. CSak azzal számolj, hogy egyre nehezebben tudsz majd mozogni, egyre kevesebb kedved lesz barangolni a dolgok után.

Én is 26 hetes voltam, és 3 db rugink van:-) És épp azt számolgattuk, hogy anyagilag majd csak májusban tudjuk megvenni a nagyobb dolgokat, mint kiságy, babakocsi, de a kisebbeket már elkezdem beszerezni fizu után. Szerintem ahogy neked jól esik, elkésve nem vagy. CSak azzal számolj, hogy egyre nehezebben tudsz majd mozogni, egyre kevesebb kedved lesz barangolni a dolgok után.
Én azt javasolnám, hogy lassan kezdjetek neki, ugyanis néhány hét múlva lehet, hogy már nem bírsz nagy pocakkal boltról-boltra járni. Én 33 hetes vagyok, de már semmi kedvem kimozdulni, mozgásom is kezd lassított felvételhez hasonlítani. Mi a 29-30.héten elintéztük a vásárlást a babának, csak 3 helyen jártunk, de így is kimerültem, pedig a nagyobb dolgokat(kiságy, babakocsi, hordozó, stb.) egy helyen vettük meg.
Szerintem se hagyd a végére!Te is egyre fáradtabb leszel, és mi van ha be kell valami miatt feküdnöd, vagy hamarabb jön a baba.Barátnõm 30 hetes koráig dolgozott, és a baba 32 hetesen kibújt.Még jó hogy minden idõben megvett.Én 36 hetesen kimosott, kivasalt ánynemûvel a kiságyban vártam hogy mikor jön el a mi idõnk.(38 hétre szültem). Boldog babavárást!
Igen, most már elkezdheted, ne adj a babonára.Mindig valamit, hogy se anyagilag, se energiában ne legyen sok, mert aztán majd ha jó nagy lesz a pocak, és fulladsz esetleg a végére, elég nehéz lesz egyszerre szaladgálni minden után, hidd el érdemes most, .Én 15 hetes korom óta mindig veszek, veszünk valamit.Az apróságokkal kezdtük, de Ti már a bútort is megvehetitek.Boldog babavárást, és vásárlást!
Szerintem kezdj el lassan vasarolgatni mert nem konnyu meg akkor sem ha megvan ra a penz. Mi is mindent osszeirtunk de csak kimaradt mindig valami. Volt hogy egesz nap jarkaltunk es vegul mar se kedvem sem erom nem volt. Nekunk 33. hetre mar minden megvolt. Kellemes babavarast es jo vasarlast!


Tapasztalatotok szerint mik azok az ételek amiket érdemes kerülni szoptatás alatt? Mondjuk amitől fájhat a picúr hasa?

Tudom ez baba függ? is,mennyire érzékeny és hasfájós.

Legjobb válasz: Nekem ezek közül a kukoricával semmi bajom. Zöldborsót kis mennyiségben bevállalhatok. Az eper még tesztelés alatt áll, de szerintem azzal sem lesz nagy gond. A bab, káposzta, lencse, karfiol még tesztelésre sem került, mert nem merek rizikózni velük. Nekem még a szénsavas üdítõ is a listámon van. Sok-sok pukit eredményez.

Nekem ezek közül a kukoricával semmi bajom. Zöldborsót kis mennyiségben bevállalhatok. Az eper még tesztelés alatt áll, de szerintem azzal sem lesz nagy gond. A bab, káposzta, lencse, karfiol még tesztelésre sem került, mert nem merek rizikózni velük. Nekem még a szénsavas üdítõ is a listámon van. Sok-sok pukit eredményez.
Szió! Én anyukám javaslatára ettem mindent, de csak keveset. Nagyon hasfájós volt a baba akkor is ha nem ettem olyan kajákat amiket elvileg nem szabad.Egyedül a szénsavas dolgokat kerültem, azokat is csak azért mert én nem szeretem õket.Néha a tejcitermelés miatt megittam 1-2doboz alk.mentes sört. Egy idõsebb orvos ismerõs is azt mondta hogy egyek mindent de mértékkel, mert kel hogy a baba szervezete is szokja apránként.
Ha csokit ettem (én az étcsokit szeretem), fájt a baba hasa. Mire rájöttem...:((( Így hát nem ettem csokit néhány hónapig.
nekem a tejföltõl egyértelmûen fáj a pocija, a tejszíntõl is, a cseresznye tesztelés alatt.
Nekem a borsótól a k-betûsektõl, a babtól , fokhagymától, vörös hagymától-ha nyersen ettem pl .zsíros kenyéren..fájt neki..viszont minden nap ettem tejet mûzlivel így mindig volt neki is rendesen széklete, nem volt gond vele.Nem nagyon volt hasfájós nagyon oda figyeltem rá..kis magvasakat nem mertem enni, inkább lefagyasztottam és mikor már nagyobb volt...amikor a baba evett már a gesztenyétõl üvöltött, azt nem adj majd neki ..csak késõbb sztem...kb ennyi jut eszembe..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!