Találatok a következő kifejezésre: Mikor érdemes a munkahelyen, (7 db)

Mikor érdemes elmondani a munkahelyen, hogy terhes vagyok?

Most vagyok kb. 4hetes. Tehát még az elején vagyok. Csak nem tudom meddig várjak vele, nehogy el?bb megtudják mástól.

Legjobb válasz: Teljesen mindegy mikor mondod el, már nem tudnak kirúgni. Ne törõdj a babonával, csak magadra hallgass! Gratula!:)

Teljesen mindegy mikor mondod el, már nem tudnak kirúgni. Ne törõdj a babonával, csak magadra hallgass! Gratula!:)
Nem írtad, hogy esetleg próbaidõs vagy-e. Ha igen, akkor amennyiben véghezvihetõ, a próbaidõ lejárta után. Utána már valóban nem rúghatnak ki. Ha olyan munkát végzel, aminél fontos hogy tudják, terhes vagy, (pl. emelgetés stb.) akkor mielõbb. Egyébként - de ez csak magánvélemény - én biztosan megvárnám (és megvártam) a 12 hetes ultrahangot. Grat. a babához. 14 hetes kismama.
Csatlakozom, az elõttem szólókhoz, hogy ha próba idõs vagy még akkor jobb minél késõbb, mert akkor szó nélkül kitesznek/ki tehetnek. De ha már rendesen dolgozol, akár több éve akkor már nem rúghatnak ki. És igen, ha "veszélyesebb" fizikai munkát végzel, akkor minél elõbb szólj, hogy kíméljenek, nehogy elvetélj vagy ilyesmi. Sõt, ha tényleg nehéz a munkád, akkor lehet, hogy a doki hamar ki is ír táppénzre, és azért nem árt ha erre elõre készül a munkáltatód. Fõleg ha szeretnél gyed után vissza menni, akkor nem mindegy milyen hangulatban "váltok el".
Szia!Ez tényleg sok mindentõl függ.Én 5 hetesen mondtam el, mert a doki egybõl táppénzre vett(veszélyes munkahely).Nem fogadták kitörõ örömmel, de így éreztem korrektnek.7 éve dolgoztam ott és mióta tudják talán kétszer beszéltünk, amit nem bánok, mert nem ott tervezem a jövõt.Inteligencia kérdése is az, hogy hogyan reagálnak.Magatokkal törõdj és grat a babához.17 hetes kismama
Én az 5. héten mondtam el, amikor megkaptam a terhességi kiskönyvemet, tehát már igazolni tudtam. Nem szerettem volna, ha a fõnökeim pletykákból tudják meg, mert akkor oda a bizalom. Az elején meg úgy is sok szabadidõ kell a sok kötelezõ vizsgálathoz, és azokra is el kell vmilyen indokkal kéredzkedni. A holnapi nap lesz az utolsó napom, azután megyek szabadságra és jön a baba. Így hogy mindent meg tudtam velük beszélni nagyobb eséllyel jövök majd vissza (kb. 2 év). 33 hetes kismama

Mikor érdemes bejelenteni a munkahelyen a terhességet?

Most derült ki hogy babát várok, még nagyon az elején vagyok! A kollegan?im (2 nem túl boldog 40es) és álandóan szekálnak mindenért! félek hogy a baba rovására megy amit nem szeretnék.

Legjobb válasz: én 12. héten szóltam, amikor már tudtam, hogy az elsõ genetikai vizsgálatkor mindent rendben találtak. nem mentem egybõl táppénzre, bõven volt idõ megkeresni az utódomat.

én 12. héten szóltam, amikor már tudtam, hogy az elsõ genetikai vizsgálatkor mindent rendben találtak. nem mentem egybõl táppénzre, bõven volt idõ megkeresni az utódomat.
Szia!Sikerült megegyeznetek valamiben?Hogy legyen munkaviszonyod?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mivel tegnapi nap folymán leszédültem a székrõl, muszály volt elmondanom! Most már tudja!
Emiatt nem rúghatnak ki. Viszont a fõnöködnek már csak azért is érdemes mielõbb szólni, mert csomó vizsgálat van délelõtt, ami miatt lehet, hogy késni fogsz a munkából, nem árt ha tud róla. Ha nem szeretnéd, hogy a többiek tudják, megkérheted, hogy a 12. hétig ne utaljon rá, de utána már illik elmondani mindenkinek. A 18 hetes terhesség már gyakran látszik is, nem illik addig várni. Mega aztán, ha sokat leszel rosszul, úgyis rá fognak jönni a kolleganõid is. Az enyémek is rájöttek, pedig egyiknek sincs gyereke, de nem lehetett nem észrevenni.
bármikor kiderülhet sajnos bármi, de ha addig vár, akkor meg már lehet, hogy a szemfülesek észreveszik a terhességét és az is kellemetlen.
A 18. heti uh a legfontosabb, mert akkor még sajnos kiderülhetnek rendellenességek. Addig várj.
10.hét körül "illene" szólni BAsszus , félsz elmondani? nemár , felnõtt nõ vagy mindjárt anyuka leszel
Szia! Azt neked kell tudnod, h milyen a viszonyotok.Valahol elvárták a kolléganõmtõl, h már az elején szóljon, akkor amikor megtudja, h terhes, h legyen idõ helyette másikat keresni, VISZONT ha úgy érzed, h emiatt kirúgnának, akkor csak menj el tp-re és utána szólj, addig senkinek!Ezt neked kell felmérned, csak vigyázz nehogy kirúgjanak!Sok sikert!Én nem tudtam megegyezni a fõnökömmel, és másik munkát kellett keresnem!Csak ezért írtam le!Sok sikert és boldog babavárást. 14 h kismami
Azt hogy hülye vagy valószínû azért mondta mert még "csak" 21 éves vagy
MI afrancért szóltál a babprojektrõl?Barátnõk vagytok? Ne aggodalmaskodj, úgy fer ha szólsz idõben
A kérdező hozzászólása: az a baj hogy mikor elõre szóltam a fönök asszonyomnak hogy babát tervezek, annyi volt a reakciója hogy "hülye vagy!!!!!" Ezek utána hogy jelentsem be neki?
Szerintem ne foglalkoz velük, senkinek semmi köze ha te babát vársz, hidd el mindenhol vannak ilyen koléganõk.Látni fogod a megfelelõ pillanatot, mikor elmondhatod.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére egész jól fogadták! Nem lett belõle semmi gond, azt mondták hogy addig dolgozom a terhesség alatt amíg akarok! Még én is meglepõdtem milyen jól fogadták!
Szerintem nyelvet tanulj, azzal van a legnagyobb esélyed.
Nézd meg az EFEB honlapját. Rengeteg tanfolyamot indítanak, távoktatás is van, és nem utolsósorban gyesen, gyeden lévõknek 50% kedvezmény a tanfolyam árából.
Valamilyen "kétkezi" szakmát tanulnék, most csak ami hirtelen eszembe jut: kozmetikus, fodrász, tetováló, felszolgáló, ápoló, mûtõs, óvónõ, idegenvezetõ, esetleg könyvelõ, a filmes szamák közül egy csomó, pl vágó, operatõr, világosító, hangtechnikus, stb., vagy ha beszélsz idegen nyelvet akkor aki a feliratokat készíti a filmek alá. Elsõsorban olyat tanulj amivel önállósodni is lehet, nem muszáj alkalmazottnak lenni. Ezekkel a szakmákkal, ha egy kicsit is ügyes az ember, olyan jól meg lehet élni, van amibõl kifejezetten hiány van. A mindenféle diplomákkal pedig napi 10 órát ülhet az ember egy irodába zárva, kitéve a fõnöke szeszélyeinek, havi 200 bruttóért. Most alapvetõen az átlagról beszélek. Aminek semmiképpen se dõlj be, azok a mindenféle kommunikációs fõiskolák ill. szakok, mert kalap szamócát sem érnek kint az életben.

Hány hetesen érdemes elöszőr orvoshoz menni? Szeretnék táppénzre menni, a munkahelyi körülmények miatt, de csak a nődoki adhat javaslatot, nem? 5 hetes vagyok. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia. Mát elmehetsz, de esetleg egy hetet várj. Nekem 6hetesen már volt szívhang és már jól látható volt. Táppénzre a körzeti orvosod is felvehet. Kellemes babavárást.

Szia. Mát elmehetsz, de esetleg egy hetet várj. Nekem 6hetesen már volt szívhang és már jól látható volt. Táppénzre a körzeti orvosod is felvehet. Kellemes babavárást.
Engem a körzeti felvett más jogcímen addig táppénzre, amíg a nõdokihoz eljutottam.Rendes volt, orvosa válogatja.Utána már mindig vinnem kellett a nõgyógyász táppénz javaslatát és az alapján tart jelenleg is a körzeti táppénzen.
Szia! Elõször engem is a háziorvos vett tp-re, akkor még nem volt szívhang. Borzasztóan rosszul voltam és állandóan aludtam volna, meg ráadásul volt egy elhalt terhességem is korábban. Amikor kiirattam magam, azt mondta a háziorvos, hogy bármikor tp-re vesz, ha otthon maradnék 1 hetet. Ezt azóta már a nõdokim is mondta, de még nem éltem vele. Sztem mondd el a háziorvosodnak, hogy mi a helyzet, biztosan meg fogja érteni! Ja, és gratulálok! :-) 17 hetes kismami
Én is ki voltam nyúlva az elsõ hetekben. Émelygés, rossz közérzet, hatalmas mértékû fáradtságérzet. A háziorvosom kiírt egy hétre. De nõdokihoz csak utána jutottam el.

7 hetes terhes vagyok. Mikor érdemes szolni a munkahelyen, hogy babát várok? és hogyan kezdjünk hozzá?

Félek elküldenek! Köcsög a fönök.

Legjobb válasz: Szia! Sajnálom, hogy ilyen a fõnököd. Csak azután mondd el, ha megvan a "terhes kiskönyved" (várandós anya gondozási könyve), ekkor már nem küldhet el. Ha nehéz fizikai munkát végzel elmehetsz táppénzre is, kérhetsz olyan beosztást, ahol nem kell emelgetni. Bár ha ilyen a fõnök, jobb a táppénz. Vigyázz magadra! Boldog babavárást!

Szia, elõször is irány a védõnõ! Ha megvan a kiskönyved, amit tõle kapsz, jogilag védett vagy(ha csak nem vagy próbaidõn, mert akkor meg kell várni annak lejártát) nem rúghatnak ki, és kötelesek neked könnyített munkát adni, ehhez törvény adta jogod van! Kötelesek munkaidõ kedvezményt adni neked az (igazolt) orvosi vizsgálatok idejére is! Bármikor elmehetsz táppénzre, ha úgy gondolod fontosabb a baba, és nem kapsz könnyített munkát! A lényeg, hogy ne hagyd magad megzsarolni, és ne írj alá semmit! Azért írom ezeket le mert engem nagyon meg akartak szívatni a munkahelyemen de nem hagytam! A lényeg hogy ha munkaviszonyból mész téppénzre terhesség miatt, (és megvan a kellõ napod) akkor jár minden támogatás! Ha baszogatnak fenyegetõzz nyugodtan munkaügyi perrel! Áz esetek többségében csúnyán megbüntetik azokat a cégeket akik kirúgják a kismamákat! Ne hagyd magad, a munka törvénykönyvét meg tudod nézni a neten abban minden benne van! Sok sikert!
Szia!Ha nem maszeknál dolgozol és rendesen be jelentet munkahelyed van akkor szólhatsz.De fõleg ha nem próbaidõs vagy!Ez nagyon fontos.Mivel a munka köröd elég stresszes ez késõbb árthat a babának.Én is annyi idõs vagyok mint te de én rosszabbul jártam, de nem akarlak untatni sok szerencsét Boldog babavárást
Szia! Sajnálom, hogy ilyen a fõnököd. Csak azután mondd el, ha megvan a "terhes kiskönyved" (várandós anya gondozási könyve), ekkor már nem küldhet el. Ha nehéz fizikai munkát végzel elmehetsz táppénzre is, kérhetsz olyan beosztást, ahol nem kell emelgetni. Bár ha ilyen a fõnök, jobb a táppénz. Vigyázz magadra! Boldog babavárást!
Szia! Én két hónapos elmúltam mikor mondtam a fõnökömnek, de az enyém nem köcsög hála Isten. Én a helyedben, hogyha nem vagy rosszúl, akkor a három hónapos kort biztosan megvárnám. Az amúgy is egy kicsit kritikusabb idõszak, próbálj meg minél többet pihizni. Nem tudom mit dolgozol, de attó is nagyban függ hogy mikor szólsz és mikor jössz el -ha eljössz- táppénzre pl.
Elsõ vagyok. Ha meglesz a kiskönyved, elmehetsz bármikor táppénzre. Nekem 8 hetesen már megcsinálta a védõnõ. Csak nagyon vigyázz a ládaemelgetéssel, térj ki elõle emennyire lehet. Sajnos hallottam olyanról (nem megijeszteni akarlak, csak jót szeretnék azzal hogy leírom!!!!)aki egy boltban dolgozott, emelgetett, elment a babája tõle és azóta nem is sikerült neki teherbe esni. Nagyon vigyázz magadra!!! Inkább mond azt a kollégáidnak, hogy fáj a derekad, hogy a nagyobb dolgokat õk cipeljék! Minden jót neked, és beszélj a védõnõvel meg a dokival a táppénzrõl ha ilyen a munkahelyed! 37 hetes kismama
Szerintem SENKINEK ne szoljal meg rola! Tudod ha egyvalaki tudja, mindenki tudja mar masnapra hogy terhes vagy. Eloszor erdeklodd meg hogy mik a jogaid! Meddig dolgozhatsz terhesen, felmondhat-e a fonokod most, mennyi lesz a gyes, gyed...stb. Szoval erted, legyel tisztaban elobb mindennel! Nezz utana itt a neten hogy felkeszulten tudj majd a fonok ele allni! Kocsog a fonok? Hat mivel no vagy, teljesen termeszetes hogy fogsz gyermeket vallalni, ugyhogy sajnalom ha kocsog! Sok szerencset!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!!!
A kérdező hozzászólása: 8 órán át rohangálok, pakolok, 3-4 kg ládákat emelgetek, ja és sokat stresszlek..mert kicsinálják az embert.:-((
A kérdező hozzászólása: köszike a tanácsokat!!!
Ha megvan a kiskönyved, állj a oda a fõnök elé, és mondd meg neki, hogy babát vársz, és menj azonnal táppénzre, mielõtt a babád látja kárát a fizikai munkádnak, és a stressznek!! Ha van kiskönyved, nem rúghat ki, vagy ha akar, nyugodtan jelentsd fel a munkaügyi bíróságon, te fogsz nyerni! A kismamákat védi a törvény! (már amennyiben be vagy jelentve)

Ha terhes lennék, s dolgozom 12ór, nehéz fizikai, mit tehetek, hogy el ne menjen a baba, mivel dokihoz ugye csak a + teszt után 1-2 héttel érdemes. Addig nem is akarok szólni, mert mi van ha mégsem jött össze? Se baba, se munkahely:- ( Mit tehetek?

Legjobb válasz: Én is így lennék. Ha van egy pozitív teszted, akk a háziorvos vesz fel táppénzre addig, amíg a nõgyógyász nem vehet fel. És mikor megvan a baba szívhangja(6 hét körül), akk már végleges táppénzre mehetsz. Szia

Én is így lennék. Ha van egy pozitív teszted, akk a háziorvos vesz fel táppénzre addig, amíg a nõgyógyász nem vehet fel. És mikor megvan a baba szívhangja(6 hét körül), akk már végleges táppénzre mehetsz. Szia
Mit dolgozol? Kell emelned? Vagy csak állómunka? Én az 5.hónapomig dolgoztam napi 12 órát heti 1 szabadnappal, állómunka... Nem lett baj, sõt, nagyon fitt kismama voltam és minden rendben volt. Ha emelned kell, az a baj, menj el táppénzre ha nagyon aggódsz, még nem tudsz biztosat.
Én a pozitív teszt után egybõl mentem nõgyogyihoz, megállapította, hogy 5 hetes terhes vagyok, szívhang még nem volt, de egybõl mentem táppénzre.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors és pontos választ. Eddig ezt nem tudtam, hogy házi orvos is felvehet. Mihelyt lesz + teszt, amit remélek, hogy hamarosan lesz, már megyek is táppénzre. Mégegyszer nagyon szépen köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Szia! Állok, emelek. Konyhán dolgozom. Remélem, hogy (eddig ugyan - a teszt, de még nem is lehetne + csak én nem bírok magammal, )nem lett semmi baj a sok emeléstõl, nem éreztem semmit.Nem volt hirtelen nyilalás, szúrás.
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is a választ! Most már ezen a téren teljesen nyugodt vagyok. Most már csak egy + teszt kéne, de az nagyon:-))

22 éves fiú vagyok eddig nem szabályoztattam a fogaimat, de mostanában már nagyon zavar. Mikor lenne érdemes belevágni a fogszabályozásba? Munkahely keresésnél nem jelent hátrányt a fogszabályzó? A beszédet nagyon eltorzítja?

Egyetemre járok, nyáron szakmai gyakorlatra megyek, szeptembert?l szakdolgozatot írok. Kb.170 ezer forintom van erre a célra.

Legjobb válasz: Egy olcsó dokinál is csak az alsó vagy a felsõ szabályozása fér bele 170 ezerbe szerintem nem hátrány

Egy olcsó dokinál is csak az alsó vagy a felsõ szabályozása fér bele 170 ezerbe szerintem nem hátrány
Nekem 150 000-bõl kijött az alsó+felsõ is, és magánrendelésen voltam. Ha elég csak a fogszabályzó, akkor nem torzul a beszéd. Nekem újra kellett tanulni beszélni, mert kaptam harapásemelõt is, és ettõl 2 hónapig alig lehetett érteni, hogy mit mondok. Nekem nem volt gond a munkahely keresésnél, kórházi gyakorlaton voltunk amikor feltették, és amikor az letelt, fel is vettek dolgozni. Munka közben sem jelentett hátrányt, pedig emberekkel dolgozom napi 12 órában. Nem tudom, te mit fogsz dolgozni, ha irodában ülsz egész nap, akkor még kevesebben látják... Lehet felrakatni mûanyagból, porcelánból készült fogszabályzót is, de 3x ennyibe kerül, és kevésbé hatékony. Van olyan is, ami egyáltalán nem látszik, a fogaid belsõ felszínére teszik fel, ez kb másfél milla körül van... Nekem teljesen bevált a hagyományos fém, habár vmi új fajta volt, azt mondta a dokim, hogy nekem tesz fel ilyet elõször.
A kérdező hozzászólása: Mérnöki területen fogok dolgozni, ahol azért a csapatmunka a jellemzõ. Egyébként a felsõ fogsorom elõbbre áll, mint az alsó, valószínûleg a bölcsességfogaim miatt.
22 évesen már ideje belevágni, ne húzd tovább!! Lehet csináltatni már fog színû szabályzót, a beszédet meg eggyáltalán nem torzítja!! Nekem is van, és ugyanúgy beszélek vele!! A szabályzó pedig nem hátrány. :)
14:49-es a felragasztható foigszabályozó pesten 180-200 ezer/ állkapocs a kivehetõt lehet olcsóbbna megúszni. A felragasztható nem zavarja a beszédet csak a kivehetõ.
Fogszabályozás árlistája Kivehetõ készülékek - lemez 34.000 Ft / állcsont - retenciós lemez 24.000 Ft / állcsont - bimaxilláris készülék 46.000 Ft - Damon ret. splint 15.000 Ft / állcsont - Delair maszk 53.000 Ft - fogvédõ 36.000 Ft Multiband - ragasztott - készülékek - fehér mûanyag 175.000 Ft / állcsont - fém 135.000 Ft / állcsont - porcelán 180.000 Ft / állcsont - Inspire Ice 210.000 Ft / állcsont - Damon - esztétikus 185.000 Ft / állcsont - Lingual (incognito) 750.000 Ft / állcsont - Részleges 75 - 90.000 Ft / állcsont Egyéb ragasztott készülékek - Hyrax, Herbst, Quadrhelix 52.000 Ft - Goschgarian, li.ív 32.000 Ft - Headgear +14.000 Ft - Lifetime retainer 31.000 Ft / állcsont - Ferdesík 15.000 Ft Tervezés 10.000 Ft Ellenõrzés - kivehetõ 3.000 Ft - ragasztott 5.000 Ft - konzultáció - ismételt/kezelt 3.000 Ft
07:07 Igen, az állandó fogszabályzó nem zavarja a beszédet, de nálam az is gond volt, hogy az alsó és felsõ fogsorom nagyon fedi egymást, és ha összezártam, akkor a felsõvel leharaptam volna az alsóról a fogszabályzót. Ezért felül az elsõ fogaim mögé hozzá volt építve egy elég nagy mûanyag, hogy ne tudjam teljesen összezárni õket. Próbálj meg egyszer úgy beszélni, hogy egy kb 3 cm-es akadály van a nyelved és a fogaid között. Persze ez nem mindenkinél szükséges.
Mindenképpen vágj bele. A rendezett fogsor nem csak esztétikai kérdés. Én 30-on túl kezdtem bele. Eddigre sikerült összegyûjteni rá a pénzt. Damon Clear-t hordok, alig észrevehetõ. Emberek, fiatalok között dolgozom és nem jelent semmi hátrányt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!