Találatok a következő kifejezésre: Mikor érdemes a kislány fülét (2 db)

Mikor érdemes kilyukasztatni a kislány fülét?

36 hetes kismama vagyok és kislányt várok.Szeretnénk neki fülbevalót de nem tudomh ogy mikor érdemes kilyukasztatni a fülét?!

Legjobb válasz: Szia. Az én kislányom 3 hónapos volt amikor kilövettük a fülét akkor volt a keresztelõ és arra kapott fülbevalót. De azt mondta ott a nõ aki csinálta hogy 6 hetes korig nem ajálják. Az igaz hogy nagyon sírt de csak a nagy csattanástól állitólag.

Szia. Az én kislányom 3 hónapos volt amikor kilövettük a fülét akkor volt a keresztelõ és arra kapott fülbevalót. De azt mondta ott a nõ aki csinálta hogy 6 hetes korig nem ajálják. Az igaz hogy nagyon sírt de csak a nagy csattanástól állitólag.
Szia! Mi 5 hónapos korába lövettük ki a fülét és csak azért sírt mert le kellett fognom a fejét, pár perc múlva megnyugodott és nevetgélt. Fél éves kora után már piszkálja a fülét és ezért érdemes elõtte fülcsit tetetni. Üdv: Csilla
Szia! Nekem most három hetes a kislányom mi is gondolkoftunk rajta, majd a SOTE 1.-en szültem és ott megkérdezték hogy akarok-e, mielõtt hazahoztuk akkor szúrták Neki a vérvétellel, meg a vizsgálatokkal egyidõben, és egyáltalán nem tûnt fel Neki, soha nem is piszkálta, 2 napig kellett mozgatni, meg kenni Bepanthennel és kész!! Semmi probléma nem volt vele, de pár hónaposan már nem biztos hogy elmertem volna vinni! :S
Szia! Nekünk is a védõnõ fogja kiszúrni a pici fülét, most vagyunk 2 hónaposak.
Nekünk az egyik védõnõ fogja megcsinálni. Azt mondta, hogy 2 hónapos kora után jöjjünk vissza, és megnézi a fülecskéjét.
..jelen esetben a szaki sztem egy piercinges lenne....
Hogyha kislányt várnék, akkor biztosan szakemberhez fordulnék és mindenképpen szuratnám.Nekem a kórházban csinálták, hát mit ne mondjak.....nem oda került ahová kellett volna...
Szia! Hamár mindenkép kilyukasztattod a fülét akkor inkább szúrják mint lõjék, mert a lövéstõl maradhat ott egy keméyn göb a fülénél-a lyuknál.Ugyanis az csak szétnyomja a szöveteket amíg a szúrásnál széttolja.NAgyobb az esély, hogy begyullad a lövésnél.Amúgy az én véleménym is az, hogy a gyerek hagy döntse el magának, hogy akar e fülit.Én sok olyan kislányt látok akinek csúnyán van a füle kilyukasztva, nem szimmetrikusan, mert ilyan pici korban mikor csinálják még az sem biztos, hogy haggya, meg lehet a füle is máshogy alakul.Én ha lányom lesz nem lyukasztattom ki neki az tuti, majd ha õ kéri.De szerencsére fiuval nincs ilyen gond..Csak azért írtam lée ezeket, mert ékszerész szakmából kifolyólag sok elrontott esetet látok én is, de mindenki döntsön saját jóvoltából.36hetes kismama
csak a csattanástól.nem fáj a fül belövés.én egy nap 3lyukat csináltattam( igaz felnött korban ), de konkrétan a lyukasztás tényleg nem fáj.a gyógyulási idõben lehetnek érzékenyebb percek.
Amikor alszik akkor nagyon gyorsan és kész.

6 hetes a kislányom. Mikor érdemes neki belövetni a fülét?

Debrecenben hol lövik be, és mennyiért?

Legjobb válasz: Én 2 hetesen csináltattam meg a babámnak, a kórházból a csecsemõsnõvér jött ki és csinálta meg, nem belövéssel, hanem tûvel, nagyon szakszerûen, azonnal be is tette a fülbevalót, ami maradt is bent neki. Azt mondta, hogy 1 hós koráig érdemes, mert akkor nagyon hamar elfelejtik a dolgot. De ez Bp-en volt. és 4 e forintért csinálta.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Debrecenben nem nagyon válalják 6 hós elõtt, sajnos:-( Jó babázást!
Én 2 hetesen csináltattam meg a babámnak, a kórházból a csecsemõsnõvér jött ki és csinálta meg, nem belövéssel, hanem tûvel, nagyon szakszerûen, azonnal be is tette a fülbevalót, ami maradt is bent neki. Azt mondta, hogy 1 hós koráig érdemes, mert akkor nagyon hamar elfelejtik a dolgot. De ez Bp-en volt. és 4 e forintért csinálta.
Ne haragudj, h megkérdõjelezlek, de miért kell belõni egy kisbaba fülét? Szerintem nagyon természetellenesen néz ki. Másodszor pedig, mi van akkor ha õ nem is szeretné? Lehet h megnõ és azt fogja gondolni, h miért kellett belövetni a fülét, mert õt esetleg zavarja h egy luk tátong a húsában. ( Az én anyukán nekem nem engedte h belõjem a fülem 14 éves koromig. És örülök neki, mert most már nem is szeretném) Szóval a helyedben várnék legalább addig, amíg a kislányod meg tudja mondani, h szeretné vagy nem. Gondolkodj rajta! :)
Nekem is csak 18 évesen lett fülbevalóm. Az osztálytársnõm viszont kimondottan utálta, mindig húzogatta a fülcimpáját, hátha sebes lesz és benõ a lyuk. Én is rábízom a választást a gyerekemre. + kisbabánál, kisgyereknél örök para lenne, hogy beleakad vmi, s kiszakad
Neked ki van löve?Tetszik? Neki is fog! Anyumnak nincs kilöve, ezért nekem sem volt, de mindig szerettem volna fülcsit.8 évesen szurták át, amit soha nem felejtek el, és haragudtam is rá, hogy miért nem elöbb történt.A lányomnak van, 2 hetes korig oldottuk meg, áll.adig nem fáj.Szerintem minél elöbb tedd meg.
Én 6 hósan lövettem ki a babómnak, nem bántam meg hogy vártam, ilyenkor már erõssebb is az idegrendszere és a szurikat is megkapta. Picit sírt, de azóta is jól viseli nem zavarja és cuki kislányka lett a fülbevalóval.
szia mi mind a két lányunknak 7 hónaposan lövettük ki, itt nálunk 3000ft/fülecske
Az elõttem lévõvel egyetértek 100%-ban.Mi is így csináltuk!!!!
Nekünk a védõnõnk szúrta ki a lányom fülét, aki akkor pont 8 hetes volt, nem tartott sokáig és épp csak felsírt amikor átszúrta neki, amikor a fülbevalót tette bele már egyáltalán nem sírt, pedig én rettegtem tõle. Szerintem is ha akarsz neki fülbevalót minél elõbb szúrasd ki vagy lövesd át!
Lányomnak 3 hósan lõtte a gyerekorvos.. Kérdezd meg nálatok vállalja-e?! Két oltás közt kilõtte..semmi baja nem volt a picinek..Írt valami kenõcsöt és be se gyulladt.. Minél elõbb legyetek túl rajta:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!