Találatok a következő kifejezésre: Mikor érdemes a kislány (16 db)

Mikor érdemes kilyukasztatni a kislány fülét?

36 hetes kismama vagyok és kislányt várok.Szeretnénk neki fülbevalót de nem tudomh ogy mikor érdemes kilyukasztatni a fülét?!

Legjobb válasz: Szia. Az én kislányom 3 hónapos volt amikor kilövettük a fülét akkor volt a keresztelõ és arra kapott fülbevalót. De azt mondta ott a nõ aki csinálta hogy 6 hetes korig nem ajálják. Az igaz hogy nagyon sírt de csak a nagy csattanástól állitólag.

Szia. Az én kislányom 3 hónapos volt amikor kilövettük a fülét akkor volt a keresztelõ és arra kapott fülbevalót. De azt mondta ott a nõ aki csinálta hogy 6 hetes korig nem ajálják. Az igaz hogy nagyon sírt de csak a nagy csattanástól állitólag.
Szia! Mi 5 hónapos korába lövettük ki a fülét és csak azért sírt mert le kellett fognom a fejét, pár perc múlva megnyugodott és nevetgélt. Fél éves kora után már piszkálja a fülét és ezért érdemes elõtte fülcsit tetetni. Üdv: Csilla
Szia! Nekem most három hetes a kislányom mi is gondolkoftunk rajta, majd a SOTE 1.-en szültem és ott megkérdezték hogy akarok-e, mielõtt hazahoztuk akkor szúrták Neki a vérvétellel, meg a vizsgálatokkal egyidõben, és egyáltalán nem tûnt fel Neki, soha nem is piszkálta, 2 napig kellett mozgatni, meg kenni Bepanthennel és kész!! Semmi probléma nem volt vele, de pár hónaposan már nem biztos hogy elmertem volna vinni! :S
Szia! Nekünk is a védõnõ fogja kiszúrni a pici fülét, most vagyunk 2 hónaposak.
Nekünk az egyik védõnõ fogja megcsinálni. Azt mondta, hogy 2 hónapos kora után jöjjünk vissza, és megnézi a fülecskéjét.
..jelen esetben a szaki sztem egy piercinges lenne....
Hogyha kislányt várnék, akkor biztosan szakemberhez fordulnék és mindenképpen szuratnám.Nekem a kórházban csinálták, hát mit ne mondjak.....nem oda került ahová kellett volna...
Szia! Hamár mindenkép kilyukasztattod a fülét akkor inkább szúrják mint lõjék, mert a lövéstõl maradhat ott egy keméyn göb a fülénél-a lyuknál.Ugyanis az csak szétnyomja a szöveteket amíg a szúrásnál széttolja.NAgyobb az esély, hogy begyullad a lövésnél.Amúgy az én véleménym is az, hogy a gyerek hagy döntse el magának, hogy akar e fülit.Én sok olyan kislányt látok akinek csúnyán van a füle kilyukasztva, nem szimmetrikusan, mert ilyan pici korban mikor csinálják még az sem biztos, hogy haggya, meg lehet a füle is máshogy alakul.Én ha lányom lesz nem lyukasztattom ki neki az tuti, majd ha õ kéri.De szerencsére fiuval nincs ilyen gond..Csak azért írtam lée ezeket, mert ékszerész szakmából kifolyólag sok elrontott esetet látok én is, de mindenki döntsön saját jóvoltából.36hetes kismama
csak a csattanástól.nem fáj a fül belövés.én egy nap 3lyukat csináltattam( igaz felnött korban ), de konkrétan a lyukasztás tényleg nem fáj.a gyógyulási idõben lehetnek érzékenyebb percek.
Amikor alszik akkor nagyon gyorsan és kész.

Mit csináljak? A 2 éves kislányom semmilyen főt ételt nem hajlandó megenni a leveseken kívül, érdemes erőltetnem?

Már teljesen kétségbe vagyok esve, nagyon egyoldalúan táplálkozik a lányom, és én már nem tudok ellene mit tenni. A főzelékeket nem eszi meg, a húsokat valamilyen körettel, pl rizs, krumpli bármilyen formában szintén nem megy, talán ha 2-3 falatot összesen. Az egy tál ételekből sem eszik, pl. rakott dolgok. A tésztát tejföllel igen, de ott is inkább a tejfölt. Már nincs ötletem, hogy mihez kezdhetnék vele, ma pl fasírtot csináltam krumplipürével, de egy falat után eltolja és hajthatatlan. Előtte zöldséglevest kapott, hogy végre egyen főtt ételt is, ebből kieszi a répát, krumplit, stb. A levesekből hajlandó megenni egy tányérral, de másból egy-két falatnál többet nem kér. Ha nincs leves, akkor egyszerűen nem ebédel:( Próbáltam, hogy akkor nem kap semmi mást, ha a felkínált ebéd nem tetszik, ez odáig fajult, hogy kb 2 hét alatt annyira legyengült, hogy szinte átaludta a napot:( Amit szeret: üres kenyér, vagy magában a felvágott, sajt. Az összes általános gyümölcsöt szereti és eszi is, joghurtokat, krémtúrót, ilyesmit. Nyers uborka a kedvence, paprika, paradicsom. Egyszerűen ami meleg és főtt étel, az nem megy. Szerintem ő az egyetlen gyerek aki nem szereti a tejbegrízt, rizsfelfújtat. Mit csináljak? Hogyan szoktassam rá a normális evéshez? Nem ehet örökké főt húst 3-4 fajta főtt zöldséggel! Látom rajta, hogy éhes, mert hisztis, de akkor sem hajlandó megenni. Ilyenkor kap joghurtot uzsonnára, hogy mégse éhezzen, meg is eszik kb 3 dl-nyit és rögtön vidám.

Legjobb válasz: Szerintem nincs amiert eroltesd a dolgot. A leirtak alapjan nem is taplalkozik annyira egyoldaluan. Mindenfele levest megeszik? Hidd el, eljon az ideje amikor mast is fog enni. En kislanyom is ilyen volt, masfel-2 evesen csak levest evett ami fott etel volt, raadasul a zoldseget es gyumit sem ette. ( max ouresen a gyumit). Aztan kb 2 es fel eves kora utan kezdett par dolgot megenni, pl spagetti, rizses hus, csirke paprikas... Most 5 eves es eleg sok mindent eszik, mondhatni, h amit fozok megeszi. De en nem is aggodtam, igaz, a leveseket tartalmasra keszitettem, es pl nagy kedvenc volt a gulyas leves, husleves, paloc leves- ezekben mind volt hus is. Ne aggodjal, fogadd el, h ilyen. Fog meg valtozni.

Szerintem nincs amiert eroltesd a dolgot. A leirtak alapjan nem is taplalkozik annyira egyoldaluan. Mindenfele levest megeszik? Hidd el, eljon az ideje amikor mast is fog enni. En kislanyom is ilyen volt, masfel-2 evesen csak levest evett ami fott etel volt, raadasul a zoldseget es gyumit sem ette. ( max ouresen a gyumit). Aztan kb 2 es fel eves kora utan kezdett par dolgot megenni, pl spagetti, rizses hus, csirke paprikas... Most 5 eves es eleg sok mindent eszik, mondhatni, h amit fozok megeszi. De en nem is aggodtam, igaz, a leveseket tartalmasra keszitettem, es pl nagy kedvenc volt a gulyas leves, husleves, paloc leves- ezekben mind volt hus is. Ne aggodjal, fogadd el, h ilyen. Fog meg valtozni.
28 hónapos a lányom, kb 1 hónapja kezdett el mást is enni, elötte ugyanez volt a helyzet. Nem mondom, hogy jó evö, sose volt az, de találtunk olyan ételeket, amiket szívesen eszik, így vmivel jobb a helyzet (egyébként pl a tejbegrízt még életében nem evett, mert undorodik töle, meg többnyire az édes fött ételektöl. És egy ideje a hústól is. A halrudat szereti, így azt kap gyakran hús helyett. Reggelire tojásrántotta leginkább, mást nem nagyon fogad el reggel.)
Tévedsz, mert van még olyan aki nem eszik a tejbegrízt, meg hasonlókat, az én lányom. Én örülnék, ha olyan változatosan enne mint a tiéd. Gyümölcsöt, zöldséget egyáltalán nem eszik, csak ha elrejtem valamelyik kajában. A paprikát megrágcsálja, kiszívja a nedvét és kiköpi. Ennyi. Húsleves levét megeszi, más levest nem. Húst is csak csempészett formában eszik, talán néha egy kicsi párizsit. Egyedül a tésztaféléket eszi, tehát abba kell leleményesnek lennem. Érzem rajta a változást, 2 és fél éves, de fél éve ennyit sem evett. Majd lesz valahogy, erõltetni én sem akarom. Amúgy meg jól érzi magát. Nálad az az elõny, hogy a levesekkel változatossá tudod tenni az étkezését, és a zöldségeket gyümölcsöt is szereti , akkor baja nem lehet.
Én nem aggódnék a helyedben, ebbõl a helyzetbõl kell kihozni a legjobbat. Nagyon sokféle levest lehet készíteni, lehet bele tenni sokféle húst, tésztaféléket, mindenféle zöldséget. A lényeg, hogy legyen leve. Nem olyan nagy baj, ha nem szereti az édes fõételeket, a zöldség, gyümölcs, túró, joghurt stb. sokkal értékesebb táplálék. Ismerek olyan gyereket, aki üres tésztán és édességeken kívül jóformán semmit sem eszik meg már évek óta, az szerintem sokkal nagyobb baj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, kicsit megnyugodtam, akkor nem erõltetem tovább a szilárdabb fõételt, majd csak ráérez magától is. Azért majd ki kell bõvítenem a leves palettámat, mert én olyan sokfélét nem ismerek, mindnek valamilyen hús, zöldség és tészta az alapja. Itt leginkább a zöldségekkel van bajom, mert az max 10-15 féle, de majd keresgélek a neten, hogy finom és kicsit más ízû is legyen.
egyáltalán nem eszik egyoldalúan, a levessel megkapja a zöldségeket, husit, tésztát és eszik mellé még gyümit, kenyeret akkor minden rendben, ne aggódj :) amiket én szoktam fõzni, szintén leveses (és husos) fiamnak: tarhonya leves, borsóleves csurgatott tésztával, zöldségleves grízgombóccal, májgombóc/húsgombóc leves sok répával, krumpli leves, csirke/kakas/disznó/marha/pulya húsleves, gulyás/bableves csipetkével, hagyma/sajt/brokkoli/karfiol krémleves sajttal és pirítóssal, paradicsomleves betûtésztával, erõleves (ebbe csak pici darálthúst teszek), lebbencsleves most ennyi jutott eszembe, remélem sikerült ötletet adnom :)

6 hetes a kislányom. Mikor érdemes neki belövetni a fülét?

Debrecenben hol lövik be, és mennyiért?

Legjobb válasz: Én 2 hetesen csináltattam meg a babámnak, a kórházból a csecsemõsnõvér jött ki és csinálta meg, nem belövéssel, hanem tûvel, nagyon szakszerûen, azonnal be is tette a fülbevalót, ami maradt is bent neki. Azt mondta, hogy 1 hós koráig érdemes, mert akkor nagyon hamar elfelejtik a dolgot. De ez Bp-en volt. és 4 e forintért csinálta.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Debrecenben nem nagyon válalják 6 hós elõtt, sajnos:-( Jó babázást!
Én 2 hetesen csináltattam meg a babámnak, a kórházból a csecsemõsnõvér jött ki és csinálta meg, nem belövéssel, hanem tûvel, nagyon szakszerûen, azonnal be is tette a fülbevalót, ami maradt is bent neki. Azt mondta, hogy 1 hós koráig érdemes, mert akkor nagyon hamar elfelejtik a dolgot. De ez Bp-en volt. és 4 e forintért csinálta.
Ne haragudj, h megkérdõjelezlek, de miért kell belõni egy kisbaba fülét? Szerintem nagyon természetellenesen néz ki. Másodszor pedig, mi van akkor ha õ nem is szeretné? Lehet h megnõ és azt fogja gondolni, h miért kellett belövetni a fülét, mert õt esetleg zavarja h egy luk tátong a húsában. ( Az én anyukán nekem nem engedte h belõjem a fülem 14 éves koromig. És örülök neki, mert most már nem is szeretném) Szóval a helyedben várnék legalább addig, amíg a kislányod meg tudja mondani, h szeretné vagy nem. Gondolkodj rajta! :)
Nekem is csak 18 évesen lett fülbevalóm. Az osztálytársnõm viszont kimondottan utálta, mindig húzogatta a fülcimpáját, hátha sebes lesz és benõ a lyuk. Én is rábízom a választást a gyerekemre. + kisbabánál, kisgyereknél örök para lenne, hogy beleakad vmi, s kiszakad
Neked ki van löve?Tetszik? Neki is fog! Anyumnak nincs kilöve, ezért nekem sem volt, de mindig szerettem volna fülcsit.8 évesen szurták át, amit soha nem felejtek el, és haragudtam is rá, hogy miért nem elöbb történt.A lányomnak van, 2 hetes korig oldottuk meg, áll.adig nem fáj.Szerintem minél elöbb tedd meg.
Én 6 hósan lövettem ki a babómnak, nem bántam meg hogy vártam, ilyenkor már erõssebb is az idegrendszere és a szurikat is megkapta. Picit sírt, de azóta is jól viseli nem zavarja és cuki kislányka lett a fülbevalóval.
szia mi mind a két lányunknak 7 hónaposan lövettük ki, itt nálunk 3000ft/fülecske
Az elõttem lévõvel egyetértek 100%-ban.Mi is így csináltuk!!!!
Nekünk a védõnõnk szúrta ki a lányom fülét, aki akkor pont 8 hetes volt, nem tartott sokáig és épp csak felsírt amikor átszúrta neki, amikor a fülbevalót tette bele már egyáltalán nem sírt, pedig én rettegtem tõle. Szerintem is ha akarsz neki fülbevalót minél elõbb szúrasd ki vagy lövesd át!
Lányomnak 3 hósan lõtte a gyerekorvos.. Kérdezd meg nálatok vállalja-e?! Két oltás közt kilõtte..semmi baja nem volt a picinek..Írt valami kenõcsöt és be se gyulladt.. Minél elõbb legyetek túl rajta:-)


Augusztus 20. korulre varjuk a kislanyunkat. Milyen kisruhakat erdemes beszereznem, milyen meretueket es kb mibol mennyit? Illetve korhazba mit csomagoljak neki?

Elore is koszonom a valaszokat.

Legjobb válasz: Aug 20-án született a kisfiam :) (2 éve) Amit bevittem neki: hosszú és rövid ujjú body (nem tudtuk milyen idõ lesz) vékony pamut rugi, felsõvel. Pléd, és egy pamut takaró, textil pelus. Na jó meleg volt, így csak a rövid ujjú body, rugi volt rajta és a textil pelenkát ráterítettem a hordozóra hogy ne süsse a nap amíg a kocsihoz érünk. Érdemes vékonyabb pamut rugikkal készülnöd, mert ha nagyon hideg van tudod aláöltöztetni. A kicsit nagyobb méretekbõl viszont már lehet a bolyhosabb melegebb pamutot venni. Az én kisfiam nagyon fázós volt, ráadásul jött egy hidegfront, így nagyon jól jött, hogy volt egy pihe-puha polár-takarója. Ne vegyél túl sokat egyszerre, mert hihetetlenül gyorsan kinövik a legkisebb méretet. Könnyû szülést kívánok!

Aug 20-án született a kisfiam :) (2 éve) Amit bevittem neki: hosszú és rövid ujjú body (nem tudtuk milyen idõ lesz) vékony pamut rugi, felsõvel. Pléd, és egy pamut takaró, textil pelus. Na jó meleg volt, így csak a rövid ujjú body, rugi volt rajta és a textil pelenkát ráterítettem a hordozóra hogy ne süsse a nap amíg a kocsihoz érünk. Érdemes vékonyabb pamut rugikkal készülnöd, mert ha nagyon hideg van tudod aláöltöztetni. A kicsit nagyobb méretekbõl viszont már lehet a bolyhosabb melegebb pamutot venni. Az én kisfiam nagyon fázós volt, ráadásul jött egy hidegfront, így nagyon jól jött, hogy volt egy pihe-puha polár-takarója. Ne vegyél túl sokat egyszerre, mert hihetetlenül gyorsan kinövik a legkisebb méretet. Könnyû szülést kívánok!
Augusztus 17.-én született a kisfiam:) Én a kórházba vittem be neki: 1 rövid ujjú bodyt, 1 hosszú ujjú bodyt, 2 pamut rugit, 1 textilpelust, kis zoknit, és egy harisnyát.Rekkenõ hõség volt, de azért ráadtam egy rövid ujjú bodyt és egy pamut rugit.Kb. úgy vittük haza, mint az elsõ válaszoló:)
Azért én is azt mondom h minél több annál jobb, persze az 56-osokat nem kell túlzásba vinni, mert tényleg hamar kinövi de 62-est ha tudsz turizni akkor olyan 10-12 body és pamutrugi jó ha van. így nem kell naponta mosnod, és jó eséllyel megvárhatod amíg egy tele gép mosás összegyûlik. Kh-ba ha veled lesz a baba akkor kell 1 cs pelus, popsikrém, törlõkendõ, pelenkázó alátét, fõleg ha fapados a kórterem és nincs pelusozó, ha van akkor fertõtlenítõkendõ elég, cumisüveg, frottír kéztörlõ a feje alá, polárpléd, hazahozós kisruha, meg az autósülés/mózes, amivel hazahozzátok. A biztonság kedvéért, csak ha nem indulna be a tejed és a babád éhes, akkor vízforralót meg tápit is érdemes. Igaz, a kh-ban van, de gondolom a legolcsóbbat használják mindenütt, plusz ne kelljen éjjel elcaplatni érte a nõvérkékhez. Az elsõ két napra cukros vizet ott is tudnak adni, azt nem kell vinni. Már ha nem vagy ezek ellen. Ja, és magadnak csomagolj fincsi kajákat meg sok sok folyadékot h legyen tejed.
Én mindenbõl min 60-as méretû ruhákat vettem, bodykat, rugit, meg kaptam is sokat. Szerintem minél több van belõle annál jobb mert sokszor lebüfizik (legalábbis az én babám) igy volt h át kelett többször is öltöztetnem 1 nap.
Én 56-os ruhát vettem neki hazahozós rucinak.54 cm-vel született pikk-pakk kinõtte.Elég mindenbõl 2-3 db.Nálunk még sok is volt, mert soha nem büfizte le magát, mindig csak a levegõ jött vissza így a textilpelusokat sem nagyon használtuk/használjuk.

Másfél éves kislánynak Karácsonyra mit érdemes venni? Mivel játszik egy ekkora gyerek? Nincs a környezeteben másik kicsi így sajnos nem tudom.

10 ezer forint összegig kb.

Legjobb válasz: Mi babakonyhát veszünk neki.Tescoban láttunk 4ezerért,itt a kinaiban nagyobbat 7ért. Szzerintem ezt tovább is tudja használni. Az enyém szombaton lesz másfél éves..

Mi babakonyhát veszünk neki.Tescoban láttunk 4ezerért, itt a kinaiban nagyobbat 7ért. Szzerintem ezt tovább is tudja használni. Az enyém szombaton lesz másfél éves..
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm!!!! Ebbõl tudok mazsolázgatni! :)
a lányunk babakocsit kap, már régebben megvettem mert akciós volt, azt hittem csak2 éves korában adjuk neki oda, de nagyon szeret tologatni, így megkapja most, és még sütéshez szettet, nyujtófa, gyuródeszka, formácskák stb. és én is gyurmára gondolok még, ugysem egyedül fog gyurmázni, úgy hogy nem fogja meg enni. és biztos valamilyen könyvet is mert nagyon szereti! persze ezt már a nagyszülök is adják, nem tartom jó ötletnek elhalmozmi egyszerre sok mindennel.
utolsó vagyok én ilyen gyurmát veszek a fiamnak: http://www.teszvesz.hu/bio_gyurma_14_szinben_4db_1000_nincs_..
Az én lányom ennyi idõsen a fa kirakót szerette, olyan 20-30 db-os volt, pár nap után kirakra az egészet, sokáig játszott vele. Még a bogyóhúzogatót szerette. Ezen kívül könyvek, legó.
Megfogja próbálni megenni, :) és megkóstolni, mert ismekedik az anyaggal, ezért jössz te :) anya, aki ezt nem engedi.. amúgy biztos van gyerek aki már kóstólt gyúrmát, nem hiszem hogy túl finom, és elcsemegézgeti.. :) trambulin is nagyon fejlesztõen hat a gyermekekre! tudom ajánlani :)
akkor tényleg nehéz :) Szerintem nem eszi meg a gyurmát, ha ott vagy vele és figyelsz rá...
A kérdező hozzászólása: ja még annyit, egy ekkora gyerek tud gyurmázni????Nem eszi meg?? :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Baby taxi, meg bödön van neki, meg tanuló kutya is, meg valami mászó mackó is.Olyan nehéz, mert nagyon sok mindene van....
baby taxira gondolnék még a leírtakon kívül... Meg Fischer Price zenélõ bödön - formákat lehet beledobni, és a bödön mondja, mit dobtál bele. Ha belenyúlsz, meg énekel. Nekünk is volt, tuti jó. Ez kb. 5-6 ezer Ft.
Szerény véleményem szerint: Gyûlölö, a sok mûanyag, ezerféle szinnel ellátott kavatokat, a gyermeket összezavarja, túl sok inger éri, zavaróvá válnak!!! felejtsük el ezt az anyagias divatvilágot kicsit, és gondolkozzunk anyaként, mi hat fejlõdésére pozitivan. Rengeteg fejlesztõjáték van, sokkal emberközelebbiek a természetes anyagokból készül pl fa játékok... pl. fa formabedobós, rajzfejlõdése most fog kezdõdni, ismerkedjen anyagokkal, gyúrma, kréta, stb, mesekönyv valami fejlesztõ extra könyv, annyi okos játék van, csak ne sajnáljunk idõt utánnajárni, egyszerû megvenni az elsõ rózsaszin mûanyag borzadályt, nekünk jobb, de a gyereknek??? Üdv: egy bölcsis gondozónõ
Trambulinoznia sem egyedül kell, szaltókat duplacsavarral ugrani ..... de nagyon sok fejlesztõ gyakorlatot lehet játszani vele kedves kételkedõ

1 éves lesz a kislányom, mit érdemes neki venni?

Tanácstalan vagyok mit vegyek neki. :( Menni már tud. Légyszi adjatok ötleteket!

Legjobb válasz: szülinapra? mi tologatós golyódobálós játékot vettünk neki.ez az egyetlen játéka ami annyira nem köti le egyébként...viszont a tanuló asztalkát imádja :)rengeteget okosodott tõle.beszél,zenél tanít.pónik nem érdeklik? lehet h hülyeséget mondok bocsi csak nekem fiam van így nem könnyû "átállítani" az agyam :)remélem vmelyik tetszeni fog neki

szülinapra? mi tologatós golyódobálós játékot vettünk neki.ez az egyetlen játéka ami annyira nem köti le egyébként...viszont a tanuló asztalkát imádja :) rengeteget okosodott tõle.beszél, zenél tanít.pónik nem érdeklik? lehet h hülyeséget mondok bocsi csak nekem fiam van így nem könnyû "átállítani" az agyam :) remélem vmelyik tetszeni fog neki
nekem is szerdan lesz egy eves a fiam!:-) Nagyiktol kertbe homokozot, es magneses rajztablat kap, dedi es unokatesok homokozo jatekokat hoznak, masik dedik neveben ruhat vettem, keresztszulok szivoszalas itatopoharat, mi egy baba uszogumit adunk bontogatni, azon kivul egy vele egykoru fat ultetunk Neki az elso randink helyszinen, reztablaval jelolve:-)
Mi kinti játékokat vettünk neki. Kiscsúszdát, kismotort, labdát. A kedvence a csúszda :) Persze egyedül még nem megy neki, de nagyon élvezi!
Kislányom jövõ héten lesz 1 éves, mi triciklit vettünk neki. A húgoméktól és a sógornõjétõl közösen tanuló kutyust kap. A nagymamám és a férjem nagybátyja pénzt ad, ezt ruhára fogjuk költeni.
Mi triciklit vettünk. Nagyon jó választás volt, imádja.
A tanulóasztal sokkal jobb és sokkal többet is tud mint a szék! http://www.teszvesz.hu/listings/index.php?q=tanul%F3asztal&c.. Kérdezõnek ezeket ajánlom: http://www.teszvesz.hu/listings/index.php?q=tanul%F3asztal&c.. http://jatek.teszvesz.hu/szabadteri_jatek/jatszohaz_sator/ja.. ezen kívül tricikli, babakonyha, dömper stb
17.000 volt mikor mi vettük karácsonykor most nem tudom sajna
Köszi szépen. A tanuló szék akkor hasonlít rá. Rá kell ülni, van mellette egy kis lámpa ami világít ha megnyomja a baba plussz van egy kis könyv amit tud lapozni. Mindegyik világít zenél beszél, tanítja. Ez az asztalka mennyibe kerül kb? 2-es voltam.
ja és Nagyon Boldog Szülinapot mindkét babucinak! :)
nem tudom milyen a tanulószék :) az asztalka szines, mind a 4 oldalán van vmi kütyü.telefon, laptop, zongora, lapozható mesekönyv.ezek mindenrõl énekelnek magyarul, zenélnek, számokat mondanak formákat mutatnak be és még 100félét.ki lehet venni a lábait, ha még annyira pici, hogy csak ülni tud.bár, szülinapjára triciklit kapott, ez a karácsonyi ajándéka volt.
Nekem is szerdán lesz 1 éves a kisfiam:) hát még mi sem tudjuk, hogy mit vegyünk neki. Talán zenélõs triciklit kap, meg egy nagy dömpert. A tanuló asztalka amúgy hasonlít a tanuló székhez? Esetleg játék babakocsi amit tud tologatni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat és szintén boldog szülinapot a ti babáitoknak is! :D Hát tanulószékünk az van azt szereti azt én is ajánlani tudom. Triciklit nézegettem én is, de a mi utcánk földút éppen a központ meg 35-40 perc gyalog addig kétszer elalszik.. :( Így azt kilõttem a listából. Most ahogy nézelõdtem láttam babáknak való kis ugrálóvárakat most azon gondolkozom, mert voltunk ugrálóvárban és azt nagyon élvezte. :D

Anyukák adtok tippeket? Babalátogatóba megyek a hétvégén egy 5 hónapos kislányhoz, mit érdemes vinni ajándékba?

Ruhát nem szeretnék, mert sok van, a játékot a baba még nem tudja értékelni. Nem tudom, hogy milyen kozmetikumokat (fürdető, popsitörlő) használnak. Ti minek örültök, ha visznek a látogatók? Pelus, babamosószer?

Legjobb válasz: én pelusnak, ilyesminek annyira nem örülnék, vagyis úgy értem, ha nem tudod, milyen kell, mi a bevált, ilyet ne vegyél:) megkérdezném anyukát, ha nem mond semmit, ruhát vinnék, de olyat, ami késõbb jó rá, 1 évesen pl., vagy ilyen anyagból készült csörgõ-zörgõ könyvet:) azokat szokták szeretni. nekem a legnagyobb ajándékom, amit imádott a kisgyerek, egy baba fogkefe volt, hát nem lehetett leszedni róla:) de azt késõbb vettem.

én pelusnak, ilyesminek annyira nem örülnék, vagyis úgy értem, ha nem tudod, milyen kell, mi a bevált, ilyet ne vegyél:) megkérdezném anyukát, ha nem mond semmit, ruhát vinnék, de olyat, ami késõbb jó rá, 1 évesen pl., vagy ilyen anyagból készült csörgõ-zörgõ könyvet:) azokat szokták szeretni. nekem a legnagyobb ajándékom, amit imádott a kisgyerek, egy baba fogkefe volt, hát nem lehetett leszedni róla:) de azt késõbb vettem.
Én egy nagyon szép pihe-puha plédet vittem amikor nem tudtam, hogy mit vegyek. A plédet még sokáig tudja használni, akár ovis korban is, meg sokféle módon felhasználható (játszószõnyeg, babakocsiban plusz réteg, bármit letakarni amire ráteszed stb...) Csak arra figyelj, hogy mosógépben moshatót vegyél, ne vmi különlegeset amit csak tisztítóban lehet tisztítani (én pl. kaptam egy lámaszõrbõl készültet, na azzal nem nagyon tudok mit kezdeni, nem merem használni, nehogy piszkos legyen).
Az én kislányom is 5 hónapos. Eddig ezeket kaptunk ajándékba a látogatóktól: popsitörlõ, rágóka, csörgõ, babanapló, nagyon cuki mintás textilpelenka (a kiságyba tetem a feje alá), baba fényképalbum, DM-es ajándékutalvány (ennek nagyon örültem, bármire levásárolhattam), ilyen plüss csörgõ-zörgõ babakönyvecske. Most hirtelen ennyi jut eszembe. Ja, és általában mindenki úgy hozta az ajándékokat, hogy ránk, szülõkre is gondolt. A kis ajándéktáskában a babás dolog mellett nekem is ott lapult egy tábla csoki vagy egy doboz bonbon, a férjemnek pedig egy üveg bor.
Utolsó vagyok. Pihe-puha plédet mi is kaptunk, annak is nagyon örültem.
Nyugodtan vehetsz neki játékot is. Egy 5 hónapos baba már játszik. Ruhát is lehet vinni, az mindig jól jön, de tényleg nagyobbat vegyél. Én pelusnak annyira nem örülök mert nekünk is 1 olyan márka van amit használunk és bevállt. A multkor nálunk is voltak baba látogatóba egy halom fürdetõt, hinrõport hoztak ami azóta is a polcon porosodik. Õk jót akartak, a legjobb márkát hozták de a kisfiamnak az szárítja a bõrét. Szóval ez sem a legjobb ötlet. Esetleg vegyél popsikrémet, popsitörlõt, azzal nem lehet mellé fogni általában.
Ami még eszembe jutott: pl. fürdõjáték, babatörölközõ (tudod, az a kapucnis kifogó), egy aranyos elõke, babazene cd, kiságyra, babakocsira feltehetõ plüss játék. Szerintem ezek is jó ötletek.
Hú, én mindig utáltam, hogy "óriás" ruhákat kaptunk!Ha már kapom, akkor valamikor akkor szeretném ráadni a gyerekre, max egy hónapot várok vele, hogy belenõjjön, de utána már el is feledkezek róla, hogy honnan és kitõl van. Névre szóló babatakaró nagyon jó ötlet, valami szép elõke, vagy étkészlet - az maradandó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon hasznos válaszokat kaptam, amikre nem is gondoltam! Mi is készülünk a szülõknak is természetesen ajándékkal. A babának meg nagyon tetszik a pléd, a könyvecske, már csak be kell szereznem valahol... :)

Mikor érdemes adni a gyereknek probiotikumot? Hogyan és meddig kell adni? Milyet használtok? 19hónapos a kislányom.

Legjobb válasz: Soha nem adtam nekik gyógyszereket sem homós szereket. Természetes vitaminokat kaptak,és sok tejet,tejterméket.

Soha nem adtam nekik gyógyszereket sem homós szereket. Természetes vitaminokat kaptak, és sok tejet, tejterméket.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de nem ezt kérdeztem!
ha beteg volt, antibiotikumot szedett, hasmemenése s volt, de ha nincs senmmi baja, akkor feleslegsen nem kel
Antibiotikum szedése esetén mindenképpen kell! Hasmenés, hasfájás, gyomorvírusok esetén is szokták ajánlani, mivel olyankor kiürülhetnek a szervezet természetes bacijai. Immunerõsítésre is lehet használni, sorozatos betegségek vagy közösségbe kerülés elõtt. Rengeteg féle van. Az a lényeg, hogy minél magasabb csíraszámút válassz. A Normaflore emiatt nem ér semmit, mivel az a legalapabb, mégis azt ajánlgatják mindenhol, mert agyon van reklámozva. Szerintem a Lactív Baby és a Bonolact Pro+Kid nagyon jók, de ezeken kívül is van még rengeteg.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

5 hónapos a kislányom, eddig csak anyatejet kapott. Mikor kezdjem a hozzátáplálást? Mivel érdemes elkezdeni? Éjjel még 1x eszik, lehet ez is megváltozik, ha eszik már mást is?

Legjobb válasz: Ha el akarod kezdeni, akkor nyugodtan, semmi baja nem lesz. Amúgy akkor szokták korábban kezdeni a hozzátápit, ha nem hízik megfelelõen az anyatejtõl. Onnan tudod majd, hogy érett-e az emésztése más ételre is, hogy a kakiban hogyan látod viszont. Ha hasonló formában jön ki, mint ahogy bement, akkor azt egyelõre hagyd, majd próbáld késõbb adni neki. Ahogy az elõzõ írta, kipréselt, leszûrt almalevet adj neki elõször pár napig. Utána üvegreszelõn lereszelt almát. Utána alma-õszibarack, õszibarack-banán, sárgabarack-banán, ha ezeket már eszi, kezdheted a fõzelékfélékkel. Elõször alma-krumpli, sütõtök, sütõtök krumpli, répa-krumpli, cékla-krumpli. Mindent min.2-3 napig, hogy lásd hogy reagál rá. Csodát ne várj amúgy a hozzátáplálástól az éjjeli ébredéssel kapcsolatban. Ez egy hosszú folyamat, mire egy teljes étkezést is kiváltasz, nemhogy többet. Mi 1 hónapja kezdtük, de most jön megint a foga, és van hogy a szokásos 1 helyett 3x is felébred. Úgyhogy kitartás.

Ha el akarod kezdeni, akkor nyugodtan, semmi baja nem lesz. Amúgy akkor szokták korábban kezdeni a hozzátápit, ha nem hízik megfelelõen az anyatejtõl. Onnan tudod majd, hogy érett-e az emésztése más ételre is, hogy a kakiban hogyan látod viszont. Ha hasonló formában jön ki, mint ahogy bement, akkor azt egyelõre hagyd, majd próbáld késõbb adni neki. Ahogy az elõzõ írta, kipréselt, leszûrt almalevet adj neki elõször pár napig. Utána üvegreszelõn lereszelt almát. Utána alma-õszibarack, õszibarack-banán, sárgabarack-banán, ha ezeket már eszi, kezdheted a fõzelékfélékkel. Elõször alma-krumpli, sütõtök, sütõtök krumpli, répa-krumpli, cékla-krumpli. Mindent min.2-3 napig, hogy lásd hogy reagál rá. Csodát ne várj amúgy a hozzátáplálástól az éjjeli ébredéssel kapcsolatban. Ez egy hosszú folyamat, mire egy teljes étkezést is kiváltasz, nemhogy többet. Mi 1 hónapja kezdtük, de most jön megint a foga, és van hogy a szokásos 1 helyett 3x is felébred. Úgyhogy kitartás.
Addig tápláld anyatejjel amíg tudod. Mi anyatejesek vagunk pedig a lányunk már 6 hónapos. És nem nagyon tervezzük a földi táplálékok bevezetését, míg nem kéri. Persze kóstoltatgatni lehet a zöldség pürét meg a gyümölcsöket. Szóval szoptasd ami van tejed. Az a gyereknek a legjobb és legideálisabb.
Én azt gondolom, hogy egy már majdnem fél éves gyereknek, nem elég az anyatej. Persze ha van bõven teje az illetõnek, akkor szép hogy azt kap a baba, hisz annál egészségesebb táplálék nincs, de azért már a hozzátáplálást el lehet kezdeni 3-4 hós korban.
2. vagyok Ha tõlem kérdezted, az én babám 7, 5 hónapos.
Még várj egy hónapot, és akkor kezd, mondjuk friss almalével, majd reszelt almával. Egy-egy új ételt kb. 1 hétig adjál neki, utána kaphatja a következõt.
Már nyugodtan adhatsz neki krumplit, répát a vasárnapi levesbõl. 3 hónaposan már azt ettük, nincs is annál jobb.
Na, 3., elszégyellhetnéd magad. Dehát nem is érted ugye, hogy miért?
Nyugodtan adhatsz neki almalét, még akkor is ha anyatejet eszik. Sõt 3-4 hét múlva már megreszelheted az almát és 1 db háztartási kekszet reszelj bele, ami kicsit felszívja a bõ levet. Aztán jöhet a többi, sárgarépa almával vegyesen. És a húslevesbõl is a zöldségek akár turmixolva, vagy csak villával szétnyomva.Négy gyereket neveltem és soha semmi bajuk nem volt, mai napig, pedig már felnõttek.:)
A kérdező hozzászólása: valószínû jövõ héten elkezdem pl :almalével. Kiváncsi vagyok a milyen pofit fog vágni az elsõ korty után:) ))
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Akkor nem vagyok egyedül az éjszakai felkeléssel. A te kisbabád mennyi idõs?
Együttlét után kb. 2 héttel.
hát akármikor..! és nem kötekedés képen kérdezem-de miért akarsz ilyen hamar teherbeesni..?? nagyon megterhelõ lesz a két picivel. még a nagyobbikkal is rengeteget kell foglalkoznod, és közbe ott lesz a pici aki szintén rengeteg törõdést igényel.
A kérdező hozzászólása: Nem vettem kötekedésnek! A kislányunkkal 2év próbálkozás után sikerült teherbe esnem. Így úgy voltunk vele, hogy nem védekezünk, jön majd a kistesó, ha jönni szeretne, bár õszintén nem hiszem, hogy ez ennyire könnyen sikerülne most, ha a kislánnyal ennyit kellett várnunk
azért mert az elsõ nehezen jött össze a második akár elsõre is sikerülhet.. :)
Nekünk az elsõ nagyon nehezen jött össze, megszületett 3 hónapos volt, mikor ismét teherbe estem, pedig az elsõ elõtt azt mondták csak lombikkal lehet gyermekünk, spontán fogantak, egyik 4 éves a másik 3 éves, és van egy 3 és fél hónapos kisfiúnk. Nagyon nehéz volt a lányoknál kis korkülönbséggel és õ velük még mindig nagyon nehéz.
Szerintem érdemes tesztelni. Édesanyám 5 hónaposan lett utánam terhes az öcsémmel, úgy, hogy közben nem jött meg neki. nála az lett feltûnõ, hogy én abba hagytam a szopást. A teszteléssel nem veszítesz semmit. Max ha negatív pár nap múlva újra tesztelhetsz. Van egy ismerõsöm aki idén januárban szült, aztán márciusban megjött neki, már nem tudott sajnos szoptatni, és áprilisban már nem jött meg, decemberre várják a második babát, nem lesz egy év a két tesó között. Szóval tesztelj bátran!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!