Találatok a következő kifejezésre: Mikor érdemes a kórházi cuccom (4 db)

Szerintetek mikor érdemes össze csomagolni a kórházi cuccokat?

Sziasztok

Legjobb válasz: Én úgy csináltam, hogy a 34. hét körül összeraktam a cuccokat az egyik szekrényemben, egy polcra. Így ne állt hetekig a táskában, de ott gyûjtögettem szépen. Mindig hozzáraktam valamit. Így ha idejekorán kellett volna menni, egy pillanat alatt be tudtuk volna egy táskába. Így ha Apára maradt volna, akkor is képes lett volna rá. (amúgy nem is tudom....)) És jó volt átnézni. Táskába konkrétan csak 38 hetesen raktam. De még így is volt 3 hetem. És tényleg kétfelé pakolj, egy a szülõszobás, egy a gyermekágyas tatyó.

Sziasztok! Én szintén inkább a válaszokra lennék kíváncsi, mert én is elsõ babás vagyok, láttam többen írtátok, hogy kétfele kell pakolni, szülõszoba és gyermekágyas osztály, na de melyikbe mit? Köszi elõre is!
Én úgy csináltam, hogy a 34. hét körül összeraktam a cuccokat az egyik szekrényemben, egy polcra. Így ne állt hetekig a táskában, de ott gyûjtögettem szépen. Mindig hozzáraktam valamit. Így ha idejekorán kellett volna menni, egy pillanat alatt be tudtuk volna egy táskába. Így ha Apára maradt volna, akkor is képes lett volna rá. (amúgy nem is tudom....)) És jó volt átnézni. Táskába konkrétan csak 38 hetesen raktam. De még így is volt 3 hetem. És tényleg kétfelé pakolj, egy a szülõszobás, egy a gyermekágyas tatyó.
Szia!Én olyan 30-32 hét között mostam, vasalgattam.Összepakolni 36 hetesen pakoltam.Rá 4 napra mentem szülni.Jól kicentiztem.:) )
A kérdező hozzászólása: uh ez tényleg hosszú volt, de hasznos. köszönöm
Szülõszoba: Hálóing, amiben szülni szeretnél. (nekem nem adtak kórházit) papucs kis törölközõ innivaló, ennivaló (keksz, vagy hasonló) ha megszületett a baba: egy tiszta hálóing bugyi, betét fényképezõ, kamera, telefon, ezek töltõi Gyermekágyas csomag: a többi. .... hálóingek, törölközõ, újság, párna, köntös, papucs, enni, inni való a babának a Szeni Imrében Pelust, és popsikrémet kellett csak vinni, ruhát nem. Vittem még neki egy kis plédet, meg kis sapkát. Gondolom ezer dolgot kihagytam, majd a többiek kiegészítik.
Sziasztok!Akkor csak en vagyok/voltam türelmetlen? :-)))))A babocuccai mar 1honapja kesz. Korhazi csomagot is kb. akkor raktam össze. Babakocsit, hordozot stb. aug.ban kaptuk, hasznaltan, le-kimostam, letakartam, az is kesz.Bar jol tettem, mert multheten kinyiltam es szigoruan feküdnöm kell! 35h kismamaKellemes babavarast, babazast mindenkinek.
34 hetes vagyok, és összepakoltam(még vannak hiányosságok)a kórházi pakkom nagy részét.Nekem biztonságérzetet ad, és nem kér enni sem :) Mivel õ kistesó, az õ cuccai megvannak, a ruhákat már mosogatom, vasalgatom, a hordozó és babakocsi huzat még nincs kimosva, de mostmár minden hétvégére van betáblázva valami "dolog"! :)
Ha minden rendben van, elég 36 hetesen összekészíteni a cuccokat. Tapasztalatból mondom, hogy kétfelé csomagolj, egy kisebb táskát a szülõszobára és egy másikat azoknak a dolgoknak, amire csak a kórteremben lesz már szükséged. Én a 37 hét után mindenhova vittem magammal a szülõszobai táskámat, bent volt a csomagtartóban, biztos ami biztos, sokat jártunk autóval akkoriban.
Hahó. Húú most ez egy jó kérdés , engem is fognak érdekelni a válaszok.Elsõ terhességem 29. hetében járok de mindig attól félek hogy valami majd lemarad, most jött meg a táskaszett amibe majd beviszem a cuccokat, ma rendeltem meg a szoptatós hálóinget, szerdán megyek dokihoz most csinál méhszájvizsgálatot és nagyon de nagyon remélem hogy még nem nyílik , hisz még olyan sok mindent kell itthon csinálnom, mondjuk a kis rucikat kimosni, a babaszobát berendezni, tudod nem vagyok egy kapkodós fajta:-) Én most nem tudtam neked értelmes választ adni csak azért írtam hogy tudd nem vagy egyedül ezzel a kérdéssel:-DDD Boldog babavárást:-)
A kérdező hozzászólása: hát azt tényleg jól ki centizted! :)
Szerintem már összepakolhatsz! Még ne érkezzen meg, de jobb a biztonság. Sose lehet tudni.... A kis ruhákat ráérsz egy két hónap múlva mosni, vasalni, hogy tiszták maradjanak!
Köszi ezt a hosszú listát! Nagyon hasznos volt!!

Mikor - hány hetesen - érdemes összepakolni a kórházi cuccot?

Legjobb válasz: ha minden rendben van akkor ráérsz a 32.héten pakolni.én már a 25. héten összepakoltam de ez indokolt volt.

ha minden rendben van akkor ráérsz a 32.héten pakolni.én már a 25. héten összepakoltam de ez indokolt volt.
Én a 32-33. héten készítettem össze a szükséges holmikat, de még csak a szekrényben külön polcra. Ha menni kell két perc alatt berakható a táskába...34 hetes kismama
Szia! Én kineveztem egy utazótáskát és folyamatosan, ahogy vásárolgattam a dolgokat pakolgattam a táskába. Most vagyok a 32. héten és már majdnem minden megvan, a szoptatósmelltartót még nem vettem meg, mert nem tudom, hogy mekkora fog kelleni! :)
Mondjuk az utolsó hónapban. Írd össze, hogy miket akarsz magaddal vinni, és ami benne van a táskában már, azt pipáld ki. Nem kell mindent egyszerre megvenni, csak legyen kész idõben. Nem érdemes túl sok cuccot vinni, mert a holmidat általában beviszed a szülõszobára is, ott meg a macera van vele, amikor valami kéne a táskából és föl kell túrni az egészet. Bár a szülõszobán nem sok minden kellhet. Olyasmi, hogy fényképezõgép például ne is nálad legyen, hanem annál, aki bemegy veled. Enni-inni sem nagyon lehet ilyenkor a legtöbb helyen, inkább csak a szülés után, meg hát nem is túlélõtábor lesz, javaslom, hogy tényleg csak a szükséges dolgokat pakold be.
Én is kineveztem egy utazótáskát és abba pakolgattam kb a 30. héttõl kezdve folyamatosan a holmikat, mert hát soha nem lehet tudni... Én is elõször listát írtam, és mindig kihúztam, ami már benne volt. A listát is lehet bõvíteni, ha valami még eszedbe jut. De bepakoltam egy kis hátizsákba azokat a dolgokat, amik vajúdás, ill. szülés közben kellhetnek. Innivalót (gyümölcslét ) vigyél, szõlõcukrot is ehetsz, na meg az apukának csomagolj frissiben elemózsiát, mert gondolom neki is szüksége lesz energiára.

Mikor érdemes összepakolnom a kórházi cuccom a szülésre? Hány héttel a kiírt időpont előtt?

Legjobb válasz: szerintem egy honappal elotte. en is akkor csomagoltam

szerintem egy honappal elotte. en is akkor csomagoltam
Szia. Èn is a 36.héten pakoltam össze.Jó az ha már megvan. 40hetes kismama.
Azt olvastam, h a 30. hét után érdemes összegyüjtögetni, majd késõbb egy utazótáskába belepakolni a holmit, és a sarokbaállítani, h minden egyhelyen legyen, ha hirtelen indulni kell:)


Mikor érdemes megvenni az összes cuccot, és a korházi dolgokat? Mert ha hamar veszem meg akkor nem olyan izgi, mint mikor az utólsó héten.

Legjobb válasz: Szerintem pont az elején és közepén izgi, mikor még olyan ritkán mész dokihoz. Aztán meg mikor már nagy a hasad, akkor úgyis folyamatosan az van a fejedben, meg mész a kórházi szülésfelkészítõre stb, a védõnõhöz is meg dokihoz is gyakrabban. Én a 30.hétre már berendeztem a szobát és össze is csomagoltam. Utána sokkal nyugodtabb voltam, hogy minden megvan. Az esküvõnk elõtt folyton rémálmaim voltak, hogy ez-az hiányzik, nem akartam ebbe megint belefutni.

Szerintem pont az elején és közepén izgi, mikor még olyan ritkán mész dokihoz. Aztán meg mikor már nagy a hasad, akkor úgyis folyamatosan az van a fejedben, meg mész a kórházi szülésfelkészítõre stb, a védõnõhöz is meg dokihoz is gyakrabban. Én a 30.hétre már berendeztem a szobát és össze is csomagoltam. Utána sokkal nyugodtabb voltam, hogy minden megvan. Az esküvõnk elõtt folyton rémálmaim voltak, hogy ez-az hiányzik, nem akartam ebbe megint belefutni.
Szerintem elég izgi, ha a babacuccok között válogatsz, lehet az bármely idõpont. Az utolsó hétre meg sztem ne számolj, mert nem biztos, hogy a babód is megvárja, meg nagyon nagy pocival már örülni fogsz, ha nem kell menni sehova.
Mi már 30. hétre mindent beszereztünk, kész volt a kórházi csomag is. Nagy pocakkal, örülsz majd ha otthon lehetsz.
A kérdező hozzászólása: köszi igen erre nem is gondoltam:)
Szia! Én a 32. hétre mindennel szeretnék kész lenni, mert sosem lehet tudni, mikor indul be a szülés, és a teher is egyre nagyobb lesz, nem lesz olyan élvezetes a boltokat járni, sem a cuccokat pakolni, takarítani. Már majdnem minden megvan :)
na de tudod mikor van az utolsó hét? Mert akkor ráérsz :) (tervezett császárral el tudom képzelni...) Én 32. héten behúztam a böröndöm zipzárját, és kivassaltam az utolsó rugikat... Soha nem leszel kész!!! Ez tuti, mindig lesz vmi ami még jó lenne, erre is érdemes idõt hagyni. Nekünk pl. hétvégén jutott eszünkbe, hogy a hordozóhoz nem vettünk még olyan tányért amit az autóba kell tenni... 36h km :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!