Találatok a következő kifejezésre: Mikor érdemes a kórházi (50 db)

A Margit kórházban szülésre hogy érdemes pakolni? KÜlön pakoljam a szülőszobai csomagot? Ha igen mit érdemes a szülőszobai csomagba pakolni?

Legjobb válasz: Szülõszobára vizet vagy üditõt csokiszeletet apának valami harapnivalót estetleg könyvet v. rejtvényt vinni ha lehet zenét hallgatni cd-t és telefont meg fényképezõgépet tusfürdõ nem kell esetleg wc papír beöntés utánra. . Szülés után törölközni nem sok helyen lehet a sajátodba adnak kórházit és hálóinget is. érdemes külön pakolni mert a szüléshez ha rövid csak ez a pár dolog kell a kórházi napokra mehet egy nagyobb táska. A margit kórház szokásait pedig a szülésznõktõl vagy a felkészítõn is megmondják.

Szülõszobára vizet vagy üditõt csokiszeletet apának valami harapnivalót estetleg könyvet v. rejtvényt vinni ha lehet zenét hallgatni cd-t és telefont meg fényképezõgépet tusfürdõ nem kell esetleg wc papír beöntés utánra. . Szülés után törölközni nem sok helyen lehet a sajátodba adnak kórházit és hálóinget is. érdemes külön pakolni mert a szüléshez ha rövid csak ez a pár dolog kell a kórházi napokra mehet egy nagyobb táska. A margit kórház szokásait pedig a szülésznõktõl vagy a felkészítõn is megmondják.
A Margitban szültem 2 hónapja, én nem pakoltam külön. A szülõszobán neked a következõk fognak kelleni: víz, esetleg szõlõcukor, vagy vmi ennivaló, tusfürdõ, wc papír, törülközõ, hálóing, bugyi, betét, papucs. Azt hiszem ennyi, és persze a párodnak vmi ennivaló, papucs, és a lényeg a fényképezõgép! Nem adnak kórházi hálóinget, úgyhogy kettõ fog kelleni, valószínûleg a szülés közben koszos lesz és a fürdés után már nyilván nem azt veszed vissza. Én egyébként olyan betétet vettem, ami bugyi is egyben, kicsit olyan mint a pelenka, de nagyon jó. Kettõ darab elég volt belõle, gyógyszertárban tudsz venni. Remélem segítettem. Könnyû szülést!

Ti mit pakoltok a korházi csomagba? Hány hetesen érdemes összekészíteni?

Én 32 hetes vagyok és talán 1-2hét múlva nem ártana összeállítani. Gondolnám,2hálóing,2törülköző,2papucs,eldobható bugyi,betét,fényképezőgép elég lenne.Meg persze a papírok :)

Legjobb válasz: Minden korhaz mast-mast ker, igy erdemes lenne a korhaztol, ahol majd szulni szeretnel infokat kerni effelol. Nekem pl ezeket kellett osszekeszitenem: http://www.szentjanosszuleszet.hu/mit_vigyek.html

Minden korhaz mast-mast ker, igy erdemes lenne a korhaztol, ahol majd szulni szeretnel infokat kerni effelol. Nekem pl ezeket kellett osszekeszitenem: http://www.szentjanosszuleszet.hu/mit_vigyek.html
A kérdező hozzászólása: Köszi!Ezt nem is tudtam.
Pedig így van! Mindenhol mást kérnek, kérdezz rá a kórházban, hogy ott pontosan miket kell vinni. Nekem pl csak a papírjaimat kell vinnem illetve amiben majd a babámat hazahozom, de cserébe nem kevés pénzt fizetünk.
Én 6 bugyit vettem, amit késõbb ki fogok dobni, mert nem használok ilyen bugyikat.Eldobhatót azért nem vettem , mert abból sok kellene ha otthonra is gondolok. 3 végig gombos hálóing.Betét, a babának papír pelenka, ruha pelenka.Neked pohár, evõeszközök, tálca, wc-re papírülõke.
4-es vok. Papírtorlõt vigyél mert a tej is k jön majd mindkét melledbõl amikor szoptstsz.
Tényleg minden kórház mást kér. Azért nem árt még: - pohár/bögre, evõeszköz, szalvéta - fogkefe, fogkrém, fürdõszerek, hajgumi - 2 hálóing kevés, minden napra legalább egyet számolj - zokni, ha fázós a lábad - köntös - wc papír, papírzsebkendõ - telefon, telefontöltõ

Februárba születik a babám. Mit érdemes a babára adni a kórházban (ha lehet saját ruhába öltöztetni-méretek? ) és hogyan kell majd otthon felöltöztetnem este illetve napközben?

Egy nap hányszor cseréltetek ruhát neki? Van 56-os és 62-es hosszú ujjú body , de nem igazán tudom, hogy fölé mit kell rá adnom. Rugdalózóból van pár plüss anyagú , de azok rövidujjuak. Egy hosszú ujjú bodyval elég az? A gyereken lesz még hálózsák meg takaró. A nem plüss anyagú rugik hosszúujjuak ezek elég pizsama érzés?ek, ezeket napközben is ráadhatom vagy ha elmegyünk valahova? Rövid ujjú bodyt nem is kell ráadnom, vagy csak hosszú ujjú rugi alá ráadhatom? Bocs a sok kérdésért, de fontos:)

Legjobb válasz: Szia. Én januárban szültem. A kórházban adtak ruhát, ott hosszú ujjú body és hosszú ujjú rugi volt rajta, plusz kórházi takaró, meg valamikor ráraktam az itthonról vitt plédet is. 56-os ruhákat hordtunk kb másfél hónapig. Itthon is hosszú ujjú body+hosszú ujjú rugi volt rajta. Jó az ujjatlan plüss rugi hosszú ujjú bodyval, fõleg ha még hálózsák is lesz és takaró. Gondolom elvinni a babát otthonról nem egybõl 1-2 hetes korában fogod, így akkorra már lehet jobb idõ is lesz. Én 4 hetesen vittem ki elõször sétálni, akkor február vége volt. Hosszú ujjú body, hosszú ujjú rugi volt rajta, nagyon vastag bundazsák, plusz még ezen 2 takaró.

Szia. Én januárban szültem. A kórházban adtak ruhát, ott hosszú ujjú body és hosszú ujjú rugi volt rajta, plusz kórházi takaró, meg valamikor ráraktam az itthonról vitt plédet is. 56-os ruhákat hordtunk kb másfél hónapig. Itthon is hosszú ujjú body+hosszú ujjú rugi volt rajta. Jó az ujjatlan plüss rugi hosszú ujjú bodyval, fõleg ha még hálózsák is lesz és takaró. Gondolom elvinni a babát otthonról nem egybõl 1-2 hetes korában fogod, így akkorra már lehet jobb idõ is lesz. Én 4 hetesen vittem ki elõször sétálni, akkor február vége volt. Hosszú ujjú body, hosszú ujjú rugi volt rajta, nagyon vastag bundazsák, plusz még ezen 2 takaró.
A lányom február 24-én született. A kórházban angolpólya volt rajta. Ez olyan, mint egy hálózsák, csak vékony. Ez alá saját hosszú ujjú bodyt adtam. Lehetett volna rugit is adni rá, de nekem így kényelmesebb volt. Itthon eleinte rövid ujjú body és hosszú ujjú rugi volt rajta. Utána meg hosszú ujjú body pamut nadrággal. Szerettem a talpas nadrágokat nagyon. A rugi nekem is olyan pizsi jellegû volt, igy nem is nagyon adtam rá itthon, max 1-2 hétig. Utána abban aludt. Meg hálózsákban. Õ 7 hetes koráig hordta az 56-os méretet, de a 62-es 2 hétig volt jó rá. Vagyis azt átugrotta. Rövid ujjú bodyt én vékony pulcsi alá adtam rá, amikor mentünk valahova. Sosem volt fagyos gyerek, most is simán elvan takaró nélkül éjszaka. Én meg majd' megfagyok. :)
Én feb. 18-án szültem! A kórházban kórházi ruhákat adtak rá, nekem csak pelust kellett vinnem! Otthon általában egy body és rugi volt rajta + takaró, de igazából attól függ, hogy milyen meleg van a lakásban! Utcára egyértelmûen az idõjárásnak megfelelõen öltöztesd fel! Az se jó, ha túlöltözteted a gyereket, mert megizzad és könnyebben megfázik!
Szia az én lányom febr 2 án született...hosszu uju bady volt rajta 56 os azt én vittem de a korházba polyát adtak rá..más nem volt rajrta fürdés utánra kértek egy kis cérna sapit...vagy ha akarsz a kezére kiskesztyû hogy ne karmolja magát...mikor jöttek látogatni kimentünk a babávala folyosora még egy kis plédet raktam rá a polyára... otthon bady és hosszu ujju rugi volt rajta...más nem éjszaka polyában altattam rá egy pokroc...késõbb hálózsák lett a polyábol mikor kinõtte...Ja 56 cm volt a lányom de az 56 os rucik logtak rajta....remélem mindenre válaszoltam...Hol szülsz?
A kérdező hozzászólása: markusovszky-szombathely
Ruhacsere egy nap legalább egyszer, de ha baleset van, többször is. Nekem a fiamra eleinte az 50es ruhák voltak jók. A kórházban úgy öltöztették, hogy rövid ujjú body + hosszu ujjú rugi, plusz takaró, de ahol én szültem ott nagyon meleg volt. Ha elsõ gyerek, és még nincs rutinod az öltöztetésben, akkor inkább rövid ujjú bodyt adj rá hosszu ujjú rugival, azt könnyebb feladni. Vagy ha hosszu ujjú bodyt akarsz akkor elöl kapcsos legyen. Én mindig úgy öltöztetem hogy rövid ujjú body + hosszu ujjú rugi vagy hosszu ujjú body + ujjatlan rugi. Erre megy a hálózsák éjszakára.


Mikor érdemes a Jahn Ferenc kórházban megfogadni a szülésznőt? Személyesen kell, vagy elég telefonon? Hogyan működik ez?

Legjobb válasz: Igaz, nem a Jahn Ferenc kórházban, de én a 32. héten kerestem fel a szülésznõt személyesen. Õ akkor elmondta, hogy s mint szokta 'lebonyolítani' a dolgot, mit vigyek, mit szedjek, stb.

Igaz, nem a Jahn Ferenc kórházban, de én a 32. héten kerestem fel a szülésznõt személyesen. Õ akkor elmondta, hogy s mint szokta 'lebonyolítani' a dolgot, mit vigyek, mit szedjek, stb.

Mit érdemes a babának bevinni a Bajcsy kórházba? És esetleg valami ami a mamának jól jöhet?

az alap felszereléssel tisztában vagyok, inkább az extrák, vagy a tapasztalatok érdekelnének.

Legjobb válasz: pelenka,popsitörlõ,betét.és strandpapucs a fürdõbe.szerintem sok extrára nincs szükség.

pelenka, popsitörlõ, betét.és strandpapucs a fürdõbe.szerintem sok extrára nincs szükség.
Én 5 évvel ezelõtt szültem ott, és akkor pelust és popsitörlõt azt nekünk kellett vinni, viszont púdert a köldökéhez meg ruhácskákat adtak. Fürdetni is a nõvérkék fürdették. Viszont ami nem tetszett, hogy csak kirakták nekünk oda, és azt se mutatták meg, hogy hogyan álljunk neki a szoptatásnak. Ennek ellenére a mostanit is ott fogom szülni, mert ahova rendesen tartoznék, az egy "lepra". Sajnos:( A mamáttól meg szerintem kérdezd meg, hogy mit szeretne, és akkor tuti nem fogsz mellé.

Májusban születik a babám. Miket érdemes neki bevinni a kórházba? Ruhára gondolok. Kis plédet ilyesmit rakjak a csomagba?

Meg hallottam hogy adnak valami kezd? kis csomagot. Abban mi van? Bodyk viszont csak szinesek vannak. Vegyek fehéreket, vagy jók azok is a kórházba?

Legjobb válasz: Szia! Itt találsz egy listát, hogy miket érdemes bevinni, de ez kórház függõ is. Szerintem kérdezd meg a kórházat, ahol szülni fogsz, hogy mi a szokás. http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=ar..

Szia! Itt találsz egy listát, hogy miket érdemes bevinni, de ez kórház függõ is. Szerintem kérdezd meg a kórházat, ahol szülni fogsz, hogy mi a szokás. http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=ar..
Vannak kórházak, ahol adnak ruhát a babára, a legtöbb ilyen. Oda csak hazamenõs ruha kell. Jó, ha megkérdezed a kórházat, hogy kell-e ilyesmi. Plédet nem kell vinni, mert ha pólyában vannak a babák, akkor az tökéletes, ha nem, akkor nekik is van kistakarójuk. Meg az ilyen helyeken úgy fûtenek, hogy szinte Afrikában érzi magát az ember. Adnak egy kis csomagot, ez leginkább reklámanyag, némi ajándékkal. Az enyémben ezek voltak: prospektusok (bébiételek, fürdetõk, pelenkák), 1 flakon Johnson's fürdetõ (minta), 1 pici tégely Sudocrem popsikrém (minta), 4 tasak instant Hipp babatea - 4 hónapos kortól -, 1 mûanyag kiskanál, 1 Hipp partedli, 3(!) autós matrica (Baba az autóban, Vigyázz rám, ilyesmi), Rossmann pontgyûjtõ, fa magok (komoly, egy madárberkenye fa magjai, hogy ültessem el, hogy együtt nõjjön a babával :D). Nagyjából ilyesmik vannak benne, semmi olyan, amit nagyon a kórházban használhatnál, inkább csak reklám, bár a fürdetõ tényleg elég nagy adag. De nem mindig ugyan az van benne, akik pár nappal késõbb szültek, mosópor mintát is kaptak bele. Meg egy csomó kis reklám-füzetke van benne, szóval ezek ilyen dolgok.
szia! A kórházban adtak rá kisinget, meg angol pólyát, és egy lepedõt hajtogattak rá, így könnyû volt tartani, és császárosként is könnyen tudtam kiemelni az ágyából. Én vittem be néhány bodyt, meg rugdalózót, és jól is jött, mert a lányom bõre pirosodni ketdett a kórházi ruhák erõs fertõtlenítése miatt. Szóltak is a nõvérek, hogy adjak rá "hazait", és jobb is lett. A hazai ruhákkal nem volt gond. Éjszakára body és hálózsák volt rajta, meg zokni. A kezére is-ha nagy körmei lesznek- húzhatsz zoknit, mert "manikûrözni" csak egy hónap után szabad. Nálunk reggel volt fürdetés, akkor kapott tiszta ruhát, én vittem a sajátját, de mások is így csinálták. Pelenka nem kellett, mert elég volt, amit kaptunk a kórházban (Libero), de popsitörlõt és krémet sajátot használtam.

Miket érdemes szülésnél a kórházba magammal vinni?

leginkább a babának nem tudom, hogy milyen/mennyi ruhácskát, esetleg pelenkát, kissapkát, harisnyát, plédet, zoknit, bármit:)

Legjobb válasz: Szia, Ez kórház függõ, általában minden kórházban adnak egy listát. Nálunk nem lehetett saját ruhát ráadni, csak a kórházit. Sapit meg kesztyût vihettem. Plusz pelus, krém, törlõkendõ. Ez általában egyik kórházban sincs már. Nálunk nagy segítség volt az aloe vera spray. A gátsebet nagyszerûen gyógyította. Mindenkinek bevált a szobában. Csak ajánlani tudom.

Szia, Ez kórház függõ, általában minden kórházban adnak egy listát. Nálunk nem lehetett saját ruhát ráadni, csak a kórházit. Sapit meg kesztyût vihettem. Plusz pelus, krém, törlõkendõ. Ez általában egyik kórházban sincs már. Nálunk nagy segítség volt az aloe vera spray. A gátsebet nagyszerûen gyógyította. Mindenkinek bevált a szobában. Csak ajánlani tudom.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! elfelejtettem megemliteni, hogy nekem nem tisztázott, hogy melyik kórházba fogok szülni, nincs választott orvosom, úgyhogy inkább mindent vinnék, amire szükség lehet:)

Ha február elejére vagyok kiírva, érdemes lesz még az idén év vége felé ősszeállítanom a kórhazi csomagot? Mikor van ennek ideje egyáltalán?

Most vagyok 17 hetes. December elején már túl leszek a 30. héten.

Legjobb válasz: Én terhesség elején kórházba kerültem váratlanul, és semmi cuccom nem volt, a férjem szedte itthon össze a dolgaimat. (persze azok nem azok voltak amit én hoztam volna magammal) Ezért mikor haza kerültem gyorsan csináltam egy kis csomagot, 2 bugyi, betét, szappan, egy kanál, egy pizsi stb. Tényleg csak a leg leg szükségesek, vészhelyzetre. Azóta nem kellett ezt a csomagot használni. (szerencsére) Most vagyok a 30. héten egy kicsit kibõvítettem a csomagot, de még mindig nem ez a kész csomag amit szülésre tervezek magammal vinni. A gyerek ruhái is meg vannak (kaptuk õket, mi még semmit nem vettünk) azokat kiválogattam egy külön táskába amire szükségünk lesz a kórházba, de kimosva még nincsenek. A koraszülött babáknak általában úgy sem engedik az itthoni ruhát, de ha kellene akkor apa csak ki mossa és behozza nekünk) Végleges csomagot én a 35. héten fogok összepakolni magamnak is és a babának is.

Én terhesség elején kórházba kerültem váratlanul, és semmi cuccom nem volt, a férjem szedte itthon össze a dolgaimat. (persze azok nem azok voltak amit én hoztam volna magammal) Ezért mikor haza kerültem gyorsan csináltam egy kis csomagot, 2 bugyi, betét, szappan, egy kanál, egy pizsi stb. Tényleg csak a leg leg szükségesek, vészhelyzetre. Azóta nem kellett ezt a csomagot használni. (szerencsére) Most vagyok a 30. héten egy kicsit kibõvítettem a csomagot, de még mindig nem ez a kész csomag amit szülésre tervezek magammal vinni. A gyerek ruhái is meg vannak (kaptuk õket, mi még semmit nem vettünk) azokat kiválogattam egy külön táskába amire szükségünk lesz a kórházba, de kimosva még nincsenek. A koraszülött babáknak általában úgy sem engedik az itthoni ruhát, de ha kellene akkor apa csak ki mossa és behozza nekünk) Végleges csomagot én a 35. héten fogok összepakolni magamnak is és a babának is.
Én most vagyok 27 hetes. Lehetséges, hogy 36. héttõl be kell feküdnöm a kórházba, így lassan be kell szereznem a dolgokat. Sõt, a lepényem eléri a méhszájat, ezért az orvos szerint a 3. trimeszterben bármikor adódhat olyan helyzet, hogy be kell feküdnöm. Idáig vettem magamnak pár nagymama bugyit, amit majd szülés után tudok használni, de még nincs hálóingem, ill. a baba dolgokból semmi, csak amit ajándékba kapott a kicsikém a nagymamájától és a nagybácsikájától. Jövõ héten tervezem, hogy a kisruháit és minden más apróbb dolgot megveszek neki.
A 36. hétre érdemes összekészíteni a kórházi pakkot, úgy hogyha azonnal indulni kell csak fogod és mehettek. Én már a 30. héttõl kezdve írtam össze mi fog kelleni. Mindig raktam hozzá valamit, szerintem így jobb összeszedni, mint egyszerre és kapkodva. Most is így teszek majd, bár nekem még picit odébb van. 12 hetes leszek. :)
2-es vagyok , még annyit, hogy szerintem a 30. héttõl már össze lehet pakolni a kórházi csomagot, mert ahhoz is kell idõ, hogy mindent beszerezz, kimosd stb.. arról nem is beszélve, hogy bármikor elõfordulhat olyan, hogy menni kell.
Ne hagyd a végére! !!! Sose tudni !!! Én pl. Egyik nap rosszul lettem. Az orvosom be hívott h . inkább ramnez . Amúgy egyáltalán nem tûnt komolynak a dolog !!; ; Hát azonnal bent is tartott visszatartason. . Mint kiderult váratlanul beindult a szülési folyamat. 28hetes voltam !!!, Férjem hozott be nekem cuccokat ami nagyon hiányosra sikeredett. ..2x fordult mert alap dolgokat simán otthon hagyott . Akkor amint haza kerültem azonnal megvettunk mindent és összeállítottam a rendes pakkot. Inkább álljon ott sokáig mintsem. ....én nem vagyok híve a mindent az utolsó pillanatra hagyni dolognak mert soha nem tudhatod mi lesz !!!!!! Én azokat sem igazán értem akik a gyerek dolgait is halogatjak mondván aa raer az majd a 36.hettol...1.olyankor már macerás mászkálni. .2.a gyerek bármikor kibujhat !!!! Nem szabad kiszamolni az idõt.
Én is 17 hetes vagyok de legkésõbb karácsonyra össze pakolok mindent, mert az elõzõ szülésem be indult 35. héten és semmim nem volt a felét kutya futtában szedte a család a másik felét pedig meg kellett venni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ráadásul 2000-es mar most a méhszáj vizsgálat eredménye, így akár január végi baba is lehet :-)
Én is február elejére vagyok kiírva.Tegnap tudtuk meg a nemét, ugyhogy a kissebb dolgokat én szépen lassan megveszem, a nagyobbakat meg a férjemmel együtt.de szeretném ha Karácsony körül már meg lenne minden.-10fokokban nem szeretnék nagy hassal szaladgálni.Az utolsó egy hónapot már nyugiban szeretném tölteni.
Szerintem nem szabad mindent a végére hagyni, mert nem tudhatod, hogy mi lesz..

November közepén szülök, mit érdemes bevinni a kórházba? Babának + mamának? Debrecen Kenézy kórházban fogok szülni, tapasztalatok?

Legjobb válasz: vigyél mindent mert néhol elég gáz a korházi hálóing. felül gombos hálóing neked 4 db- babának body és rugdalozó minden napra egy - egy tehát 5-6 db- pelenka kb. 20 db és tetra pelus minden napra egy db. kis sapka a babának.fürdés utánra.

vigyél mindent mert néhol elég gáz a korházi hálóing. felül gombos hálóing neked 4 db- babának body és rugdalozó minden napra egy - egy tehát 5-6 db- pelenka kb. 20 db és tetra pelus minden napra egy db. kis sapka a babának.fürdés utánra.
Babának: kiskesztyû ha hosszú lesz a körme, hogy ne marja meg magát. pelus és törlõkendõ(ez utóbbi neked is jól jön majd). plusz pléd, ha nem lesz elég meleg. Nálunk nem lehetett saját ruhába öltöztetni, Ujhelyben szültem. Mamának:2 törölközõ, mellbimbó ápoló krém, mellszívó(de van ahol adnak is), 2 papucs, köntös, wc ülõke eldobható, puha wcpapír és zsepi, melltartó betét, szoptatós melltartó, kézkrém, aloe spray(nekem a gátsebre itthon nagyon jó volt, és ha ezt tudom már a kórházban fújtam volna vele), ásványvíz(herótom volt a sok gyümölcslétõl), szoptatós tea. Csak az alap dolgokat írtam, mert pl. tusfürdõt gondolom mindenki tudja hogy vinni kell.
Szia! Én augusztusban szültem. A babának csak a szoptatáshoz vittem pelust, hogy arra fektesem, amugy minden mást adnak. A saját ruháját csak a hazajövetel napján adják rá. A hálóingek minden este ki vannak téve a nõvér pultra kb. 50 darab, kedvedre válogathatsz belöle, de ha napközben véres lesz, kérsz adnak szivesen. Betétet 10 darabot adnak az nagyon kevés, vigyél feltétlen. Melszivot is tudnak adni, de jó ha van saját, + mell védõ krém. Ezen kivül a tisztálkodáshoz szükséges dolgok. Én nagyon szerettem a benti hálóinget, mert volt olyan nap mikor 3x is cseréltem, csak fogod és kidobod a szennyesbe:) Ja és nagyon sok bugyit vigyél, én abbol eldobhatósat vettem. Ha bármi kérdésed van szivesen válaszolok. Üdv: Kriszti

Mikor érdemes megvenni az összes cuccot, és a korházi dolgokat? Mert ha hamar veszem meg akkor nem olyan izgi, mint mikor az utólsó héten.

Legjobb válasz: Szerintem pont az elején és közepén izgi, mikor még olyan ritkán mész dokihoz. Aztán meg mikor már nagy a hasad, akkor úgyis folyamatosan az van a fejedben, meg mész a kórházi szülésfelkészítõre stb, a védõnõhöz is meg dokihoz is gyakrabban. Én a 30.hétre már berendeztem a szobát és össze is csomagoltam. Utána sokkal nyugodtabb voltam, hogy minden megvan. Az esküvõnk elõtt folyton rémálmaim voltak, hogy ez-az hiányzik, nem akartam ebbe megint belefutni.

Szerintem pont az elején és közepén izgi, mikor még olyan ritkán mész dokihoz. Aztán meg mikor már nagy a hasad, akkor úgyis folyamatosan az van a fejedben, meg mész a kórházi szülésfelkészítõre stb, a védõnõhöz is meg dokihoz is gyakrabban. Én a 30.hétre már berendeztem a szobát és össze is csomagoltam. Utána sokkal nyugodtabb voltam, hogy minden megvan. Az esküvõnk elõtt folyton rémálmaim voltak, hogy ez-az hiányzik, nem akartam ebbe megint belefutni.
Szerintem elég izgi, ha a babacuccok között válogatsz, lehet az bármely idõpont. Az utolsó hétre meg sztem ne számolj, mert nem biztos, hogy a babód is megvárja, meg nagyon nagy pocival már örülni fogsz, ha nem kell menni sehova.
Mi már 30. hétre mindent beszereztünk, kész volt a kórházi csomag is. Nagy pocakkal, örülsz majd ha otthon lehetsz.
A kérdező hozzászólása: köszi igen erre nem is gondoltam:)
Szia! Én a 32. hétre mindennel szeretnék kész lenni, mert sosem lehet tudni, mikor indul be a szülés, és a teher is egyre nagyobb lesz, nem lesz olyan élvezetes a boltokat járni, sem a cuccokat pakolni, takarítani. Már majdnem minden megvan :)
na de tudod mikor van az utolsó hét? Mert akkor ráérsz :) (tervezett császárral el tudom képzelni...) Én 32. héten behúztam a böröndöm zipzárját, és kivassaltam az utolsó rugikat... Soha nem leszel kész!!! Ez tuti, mindig lesz vmi ami még jó lenne, erre is érdemes idõt hagyni. Nekünk pl. hétvégén jutott eszünkbe, hogy a hordozóhoz nem vettünk még olyan tányért amit az autóba kell tenni... 36h km :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!