Találatok a következő kifejezésre: Mikor érdemes a kórházba a (50 db)

A Margit kórházban szülésre hogy érdemes pakolni? KÜlön pakoljam a szülőszobai csomagot? Ha igen mit érdemes a szülőszobai csomagba pakolni?

Legjobb válasz: Szülõszobára vizet vagy üditõt csokiszeletet apának valami harapnivalót estetleg könyvet v. rejtvényt vinni ha lehet zenét hallgatni cd-t és telefont meg fényképezõgépet tusfürdõ nem kell esetleg wc papír beöntés utánra. . Szülés után törölközni nem sok helyen lehet a sajátodba adnak kórházit és hálóinget is. érdemes külön pakolni mert a szüléshez ha rövid csak ez a pár dolog kell a kórházi napokra mehet egy nagyobb táska. A margit kórház szokásait pedig a szülésznõktõl vagy a felkészítõn is megmondják.

Szülõszobára vizet vagy üditõt csokiszeletet apának valami harapnivalót estetleg könyvet v. rejtvényt vinni ha lehet zenét hallgatni cd-t és telefont meg fényképezõgépet tusfürdõ nem kell esetleg wc papír beöntés utánra. . Szülés után törölközni nem sok helyen lehet a sajátodba adnak kórházit és hálóinget is. érdemes külön pakolni mert a szüléshez ha rövid csak ez a pár dolog kell a kórházi napokra mehet egy nagyobb táska. A margit kórház szokásait pedig a szülésznõktõl vagy a felkészítõn is megmondják.
A Margitban szültem 2 hónapja, én nem pakoltam külön. A szülõszobán neked a következõk fognak kelleni: víz, esetleg szõlõcukor, vagy vmi ennivaló, tusfürdõ, wc papír, törülközõ, hálóing, bugyi, betét, papucs. Azt hiszem ennyi, és persze a párodnak vmi ennivaló, papucs, és a lényeg a fényképezõgép! Nem adnak kórházi hálóinget, úgyhogy kettõ fog kelleni, valószínûleg a szülés közben koszos lesz és a fürdés után már nyilván nem azt veszed vissza. Én egyébként olyan betétet vettem, ami bugyi is egyben, kicsit olyan mint a pelenka, de nagyon jó. Kettõ darab elég volt belõle, gyógyszertárban tudsz venni. Remélem segítettem. Könnyû szülést!

Májusban születik a babám. Miket érdemes neki bevinni a kórházba? Ruhára gondolok. Kis plédet ilyesmit rakjak a csomagba?

Meg hallottam hogy adnak valami kezd? kis csomagot. Abban mi van? Bodyk viszont csak szinesek vannak. Vegyek fehéreket, vagy jók azok is a kórházba?

Legjobb válasz: Szia! Itt találsz egy listát, hogy miket érdemes bevinni, de ez kórház függõ is. Szerintem kérdezd meg a kórházat, ahol szülni fogsz, hogy mi a szokás. http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=ar..

Szia! Itt találsz egy listát, hogy miket érdemes bevinni, de ez kórház függõ is. Szerintem kérdezd meg a kórházat, ahol szülni fogsz, hogy mi a szokás. http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=ar..
Vannak kórházak, ahol adnak ruhát a babára, a legtöbb ilyen. Oda csak hazamenõs ruha kell. Jó, ha megkérdezed a kórházat, hogy kell-e ilyesmi. Plédet nem kell vinni, mert ha pólyában vannak a babák, akkor az tökéletes, ha nem, akkor nekik is van kistakarójuk. Meg az ilyen helyeken úgy fûtenek, hogy szinte Afrikában érzi magát az ember. Adnak egy kis csomagot, ez leginkább reklámanyag, némi ajándékkal. Az enyémben ezek voltak: prospektusok (bébiételek, fürdetõk, pelenkák), 1 flakon Johnson's fürdetõ (minta), 1 pici tégely Sudocrem popsikrém (minta), 4 tasak instant Hipp babatea - 4 hónapos kortól -, 1 mûanyag kiskanál, 1 Hipp partedli, 3(!) autós matrica (Baba az autóban, Vigyázz rám, ilyesmi), Rossmann pontgyûjtõ, fa magok (komoly, egy madárberkenye fa magjai, hogy ültessem el, hogy együtt nõjjön a babával :D). Nagyjából ilyesmik vannak benne, semmi olyan, amit nagyon a kórházban használhatnál, inkább csak reklám, bár a fürdetõ tényleg elég nagy adag. De nem mindig ugyan az van benne, akik pár nappal késõbb szültek, mosópor mintát is kaptak bele. Meg egy csomó kis reklám-füzetke van benne, szóval ezek ilyen dolgok.
szia! A kórházban adtak rá kisinget, meg angol pólyát, és egy lepedõt hajtogattak rá, így könnyû volt tartani, és császárosként is könnyen tudtam kiemelni az ágyából. Én vittem be néhány bodyt, meg rugdalózót, és jól is jött, mert a lányom bõre pirosodni ketdett a kórházi ruhák erõs fertõtlenítése miatt. Szóltak is a nõvérek, hogy adjak rá "hazait", és jobb is lett. A hazai ruhákkal nem volt gond. Éjszakára body és hálózsák volt rajta, meg zokni. A kezére is-ha nagy körmei lesznek- húzhatsz zoknit, mert "manikûrözni" csak egy hónap után szabad. Nálunk reggel volt fürdetés, akkor kapott tiszta ruhát, én vittem a sajátját, de mások is így csinálták. Pelenka nem kellett, mert elég volt, amit kaptunk a kórházban (Libero), de popsitörlõt és krémet sajátot használtam.

Ti mit pakoltok a korházi csomagba? Hány hetesen érdemes összekészíteni?

Én 32 hetes vagyok és talán 1-2hét múlva nem ártana összeállítani. Gondolnám,2hálóing,2törülköző,2papucs,eldobható bugyi,betét,fényképezőgép elég lenne.Meg persze a papírok :)

Legjobb válasz: Minden korhaz mast-mast ker, igy erdemes lenne a korhaztol, ahol majd szulni szeretnel infokat kerni effelol. Nekem pl ezeket kellett osszekeszitenem: http://www.szentjanosszuleszet.hu/mit_vigyek.html

Minden korhaz mast-mast ker, igy erdemes lenne a korhaztol, ahol majd szulni szeretnel infokat kerni effelol. Nekem pl ezeket kellett osszekeszitenem: http://www.szentjanosszuleszet.hu/mit_vigyek.html
A kérdező hozzászólása: Köszi!Ezt nem is tudtam.
Pedig így van! Mindenhol mást kérnek, kérdezz rá a kórházban, hogy ott pontosan miket kell vinni. Nekem pl csak a papírjaimat kell vinnem illetve amiben majd a babámat hazahozom, de cserébe nem kevés pénzt fizetünk.
Én 6 bugyit vettem, amit késõbb ki fogok dobni, mert nem használok ilyen bugyikat.Eldobhatót azért nem vettem , mert abból sok kellene ha otthonra is gondolok. 3 végig gombos hálóing.Betét, a babának papír pelenka, ruha pelenka.Neked pohár, evõeszközök, tálca, wc-re papírülõke.
4-es vok. Papírtorlõt vigyél mert a tej is k jön majd mindkét melledbõl amikor szoptstsz.
Tényleg minden kórház mást kér. Azért nem árt még: - pohár/bögre, evõeszköz, szalvéta - fogkefe, fogkrém, fürdõszerek, hajgumi - 2 hálóing kevés, minden napra legalább egyet számolj - zokni, ha fázós a lábad - köntös - wc papír, papírzsebkendõ - telefon, telefontöltõ


Februárba születik a babám. Mit érdemes a babára adni a kórházban (ha lehet saját ruhába öltöztetni-méretek? ) és hogyan kell majd otthon felöltöztetnem este illetve napközben?

Egy nap hányszor cseréltetek ruhát neki? Van 56-os és 62-es hosszú ujjú body , de nem igazán tudom, hogy fölé mit kell rá adnom. Rugdalózóból van pár plüss anyagú , de azok rövidujjuak. Egy hosszú ujjú bodyval elég az? A gyereken lesz még hálózsák meg takaró. A nem plüss anyagú rugik hosszúujjuak ezek elég pizsama érzés?ek, ezeket napközben is ráadhatom vagy ha elmegyünk valahova? Rövid ujjú bodyt nem is kell ráadnom, vagy csak hosszú ujjú rugi alá ráadhatom? Bocs a sok kérdésért, de fontos:)

Legjobb válasz: Szia. Én januárban szültem. A kórházban adtak ruhát, ott hosszú ujjú body és hosszú ujjú rugi volt rajta, plusz kórházi takaró, meg valamikor ráraktam az itthonról vitt plédet is. 56-os ruhákat hordtunk kb másfél hónapig. Itthon is hosszú ujjú body+hosszú ujjú rugi volt rajta. Jó az ujjatlan plüss rugi hosszú ujjú bodyval, fõleg ha még hálózsák is lesz és takaró. Gondolom elvinni a babát otthonról nem egybõl 1-2 hetes korában fogod, így akkorra már lehet jobb idõ is lesz. Én 4 hetesen vittem ki elõször sétálni, akkor február vége volt. Hosszú ujjú body, hosszú ujjú rugi volt rajta, nagyon vastag bundazsák, plusz még ezen 2 takaró.

Szia. Én januárban szültem. A kórházban adtak ruhát, ott hosszú ujjú body és hosszú ujjú rugi volt rajta, plusz kórházi takaró, meg valamikor ráraktam az itthonról vitt plédet is. 56-os ruhákat hordtunk kb másfél hónapig. Itthon is hosszú ujjú body+hosszú ujjú rugi volt rajta. Jó az ujjatlan plüss rugi hosszú ujjú bodyval, fõleg ha még hálózsák is lesz és takaró. Gondolom elvinni a babát otthonról nem egybõl 1-2 hetes korában fogod, így akkorra már lehet jobb idõ is lesz. Én 4 hetesen vittem ki elõször sétálni, akkor február vége volt. Hosszú ujjú body, hosszú ujjú rugi volt rajta, nagyon vastag bundazsák, plusz még ezen 2 takaró.
A lányom február 24-én született. A kórházban angolpólya volt rajta. Ez olyan, mint egy hálózsák, csak vékony. Ez alá saját hosszú ujjú bodyt adtam. Lehetett volna rugit is adni rá, de nekem így kényelmesebb volt. Itthon eleinte rövid ujjú body és hosszú ujjú rugi volt rajta. Utána meg hosszú ujjú body pamut nadrággal. Szerettem a talpas nadrágokat nagyon. A rugi nekem is olyan pizsi jellegû volt, igy nem is nagyon adtam rá itthon, max 1-2 hétig. Utána abban aludt. Meg hálózsákban. Õ 7 hetes koráig hordta az 56-os méretet, de a 62-es 2 hétig volt jó rá. Vagyis azt átugrotta. Rövid ujjú bodyt én vékony pulcsi alá adtam rá, amikor mentünk valahova. Sosem volt fagyos gyerek, most is simán elvan takaró nélkül éjszaka. Én meg majd' megfagyok. :)
Én feb. 18-án szültem! A kórházban kórházi ruhákat adtak rá, nekem csak pelust kellett vinnem! Otthon általában egy body és rugi volt rajta + takaró, de igazából attól függ, hogy milyen meleg van a lakásban! Utcára egyértelmûen az idõjárásnak megfelelõen öltöztesd fel! Az se jó, ha túlöltözteted a gyereket, mert megizzad és könnyebben megfázik!
Szia az én lányom febr 2 án született...hosszu uju bady volt rajta 56 os azt én vittem de a korházba polyát adtak rá..más nem volt rajrta fürdés utánra kértek egy kis cérna sapit...vagy ha akarsz a kezére kiskesztyû hogy ne karmolja magát...mikor jöttek látogatni kimentünk a babávala folyosora még egy kis plédet raktam rá a polyára... otthon bady és hosszu ujju rugi volt rajta...más nem éjszaka polyában altattam rá egy pokroc...késõbb hálózsák lett a polyábol mikor kinõtte...Ja 56 cm volt a lányom de az 56 os rucik logtak rajta....remélem mindenre válaszoltam...Hol szülsz?
A kérdező hozzászólása: markusovszky-szombathely
Ruhacsere egy nap legalább egyszer, de ha baleset van, többször is. Nekem a fiamra eleinte az 50es ruhák voltak jók. A kórházban úgy öltöztették, hogy rövid ujjú body + hosszu ujjú rugi, plusz takaró, de ahol én szültem ott nagyon meleg volt. Ha elsõ gyerek, és még nincs rutinod az öltöztetésben, akkor inkább rövid ujjú bodyt adj rá hosszu ujjú rugival, azt könnyebb feladni. Vagy ha hosszu ujjú bodyt akarsz akkor elöl kapcsos legyen. Én mindig úgy öltöztetem hogy rövid ujjú body + hosszu ujjú rugi vagy hosszu ujjú body + ujjatlan rugi. Erre megy a hálózsák éjszakára.

Mikor érdemes a Jahn Ferenc kórházban megfogadni a szülésznőt? Személyesen kell, vagy elég telefonon? Hogyan működik ez?

Legjobb válasz: Igaz, nem a Jahn Ferenc kórházban, de én a 32. héten kerestem fel a szülésznõt személyesen. Õ akkor elmondta, hogy s mint szokta 'lebonyolítani' a dolgot, mit vigyek, mit szedjek, stb.

Igaz, nem a Jahn Ferenc kórházban, de én a 32. héten kerestem fel a szülésznõt személyesen. Õ akkor elmondta, hogy s mint szokta 'lebonyolítani' a dolgot, mit vigyek, mit szedjek, stb.

Mit érdemes vinni szüléskor a kórházba?

gondolom kellenek babaholmik a picinek, meg nekem is szükségem lesz néhány dologra. és, hogy a n?véreknek szoktak készíteni valami csomagot vagy valamit??

Legjobb válasz: én még hozzátenném: - 2 db papucs (egy zuhanyzáshoz, egy nem zuhanyzáshoz) - mellápoló krém

én még hozzátenném: - 2 db papucs (egy zuhanyzáshoz, egy nem zuhanyzáshoz) - mellápoló krém
törölközõbõl vigyél egy 3 db-ot. És kisebb fajtából kb 5 db-ot , a napi többszöri gátlemosáshoz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!! és amelyik kórház megkapta a bababarát címet, ott ugye megmutatják, hogy hogyan kell helyesen szoptatni, pelust cserélni és egyéb dolgok??
Elméletileg. Gyakorlatilag elég sok anyuka van bent, és kevés a szoptatási tanácsadó. De egyszer biztosan megmutatják és ha kell segítség, tudsz kérni, segítenek. A pelenkázást, köldökápolást egyszer megmutatják, nem bonyolult. Ja és szerencsés esetben a szobában lévõ többi anyuka is tud segíteni.

Mikor érdemes elkezdeni összepakolni a kórházi táskát? 30 hetes vagyok, és gondoltam rá, hogy itt lenne az ideje összeszedegetni, hiszen olyan gyorsan repül az idő.

Legjobb válasz: Szia, én is 30 hetesen fogom összepakolni a cuccaimat! Lehet, hogy kicsit korai, de így nyugodtabb vagyok.

Szia, én is 30 hetesen fogom összepakolni a cuccaimat! Lehet, hogy kicsit korai, de így nyugodtabb vagyok.
Elsõ terhességemnél 23 hetesen elkezdett keményedni a hasam.Picit megijedtem, és összepakoltam a holmimat a szekrénybe-mindent egy helyre. Mostani babánál már a 18. héten keményedtem, de nem pakoltam össze.Most 28 hetes vagyok , és még hiányzik pár dolog, de 2-3 héten belül beszerzek és összepakolok mindent, mert a fiam is korábban érkezett, és most sem kecsegtetett több idõvel a dokim. Szóval szerintem 30 hetesen nem korai, fõ a nyugalom.Írj listát, nehogy kimaradjon valami.Nem jó kapkodva pakolni...
Még én sem pakoltam össze. Sõt, 1-2 dolog még hiányzik (mellkenõcs, 1-2 gyógyszertári cucc), pedig holnap töltöm a 37ik hetet. De asszem holnap már összeszedem amim megvan, aztán a többit is beszerzem lassan.
30. héten vagyok én is, kedden úgy volt, h megindíják a szülést, mert kevés a magzatvíz:( Mondanom sem kell, nem volt elég a riadalom, de még a cuccom se volt sehol. Párom gyors összepakolta a legszükségesebbeket, hozta utána, majd végül mégis hazaengedtek. Délután neki is álltam listát írni, mi az ami kellhet, másnap megvettünk mindnet. Már csak 1 papucs hiányzik:) , meg a picúrnak a gyszertári cuccos. Hétfõn megyek kontrollra, de remélem, a táska még maradhat:s Boldog bababárást!
32 hetes vagyok és most, január elsején fogom elkezdeni a hiányzó dolgok beszerzését. A táska is össze lesz pakolva január közepére. Március 3-ra vagyok kiírva.
Utolsó hozzászóló vagyok. Félreírtam: nem január elsején, hanem elején. :)
Még nem pakoltál össze??????
A kérdező hozzászólása: Még nem :) Miért? Ez olyan meglepõ? Az elsõ kisfiamnál 37 hetesen pakoltam össze. Gondoltam, most jobb lenne hamarabb :)
En 33 hetes vagyok, de meg nem pakoltam ossze a korhazi cuccomat. Sot, a listat sem szedtem meg ossze es a babacuccokat sem gyujtottem egy helyre (venni nem kell semmit pelenkan kivul, mert a nagyobbik fiam is baba meg szinte, mindenunk megvan dobozokban). Mivel problema mentes terhessegem van (es volt az elso is), igy en 35 hetesen fogom osszepakolni a korhazi motyot, hogy keszen legyen, amikor eloszor megyek nst-re. A nagyobbik fiam a negyvenedik heten szuletett, vele 37 hetesen pakoltam ossze, igaz, hogy itt-ott minden megvolt, csak nem egy helyen, taskaban. Osszessegeben akkor rakd ossze, amikor te jonak latod, amikor a lelked sugja, hogy meg kell csinalni, mert csak ugy alszol nyugodtan.

Mit érdemes a babának bevinni a Bajcsy kórházba? És esetleg valami ami a mamának jól jöhet?

az alap felszereléssel tisztában vagyok, inkább az extrák, vagy a tapasztalatok érdekelnének.

Legjobb válasz: pelenka,popsitörlõ,betét.és strandpapucs a fürdõbe.szerintem sok extrára nincs szükség.

pelenka, popsitörlõ, betét.és strandpapucs a fürdõbe.szerintem sok extrára nincs szükség.
Én 5 évvel ezelõtt szültem ott, és akkor pelust és popsitörlõt azt nekünk kellett vinni, viszont púdert a köldökéhez meg ruhácskákat adtak. Fürdetni is a nõvérkék fürdették. Viszont ami nem tetszett, hogy csak kirakták nekünk oda, és azt se mutatták meg, hogy hogyan álljunk neki a szoptatásnak. Ennek ellenére a mostanit is ott fogom szülni, mert ahova rendesen tartoznék, az egy "lepra". Sajnos:( A mamáttól meg szerintem kérdezd meg, hogy mit szeretne, és akkor tuti nem fogsz mellé.

Szerintetek mikor érdemes össze csomagolni a kórházi cuccokat?

Sziasztok

Legjobb válasz: Én úgy csináltam, hogy a 34. hét körül összeraktam a cuccokat az egyik szekrényemben, egy polcra. Így ne állt hetekig a táskában, de ott gyûjtögettem szépen. Mindig hozzáraktam valamit. Így ha idejekorán kellett volna menni, egy pillanat alatt be tudtuk volna egy táskába. Így ha Apára maradt volna, akkor is képes lett volna rá. (amúgy nem is tudom....)) És jó volt átnézni. Táskába konkrétan csak 38 hetesen raktam. De még így is volt 3 hetem. És tényleg kétfelé pakolj, egy a szülõszobás, egy a gyermekágyas tatyó.

Sziasztok! Én szintén inkább a válaszokra lennék kíváncsi, mert én is elsõ babás vagyok, láttam többen írtátok, hogy kétfele kell pakolni, szülõszoba és gyermekágyas osztály, na de melyikbe mit? Köszi elõre is!
Én úgy csináltam, hogy a 34. hét körül összeraktam a cuccokat az egyik szekrényemben, egy polcra. Így ne állt hetekig a táskában, de ott gyûjtögettem szépen. Mindig hozzáraktam valamit. Így ha idejekorán kellett volna menni, egy pillanat alatt be tudtuk volna egy táskába. Így ha Apára maradt volna, akkor is képes lett volna rá. (amúgy nem is tudom....)) És jó volt átnézni. Táskába konkrétan csak 38 hetesen raktam. De még így is volt 3 hetem. És tényleg kétfelé pakolj, egy a szülõszobás, egy a gyermekágyas tatyó.
Szia!Én olyan 30-32 hét között mostam, vasalgattam.Összepakolni 36 hetesen pakoltam.Rá 4 napra mentem szülni.Jól kicentiztem.:) )
A kérdező hozzászólása: uh ez tényleg hosszú volt, de hasznos. köszönöm
Szülõszoba: Hálóing, amiben szülni szeretnél. (nekem nem adtak kórházit) papucs kis törölközõ innivaló, ennivaló (keksz, vagy hasonló) ha megszületett a baba: egy tiszta hálóing bugyi, betét fényképezõ, kamera, telefon, ezek töltõi Gyermekágyas csomag: a többi. .... hálóingek, törölközõ, újság, párna, köntös, papucs, enni, inni való a babának a Szeni Imrében Pelust, és popsikrémet kellett csak vinni, ruhát nem. Vittem még neki egy kis plédet, meg kis sapkát. Gondolom ezer dolgot kihagytam, majd a többiek kiegészítik.
Sziasztok!Akkor csak en vagyok/voltam türelmetlen? :-)))))A babocuccai mar 1honapja kesz. Korhazi csomagot is kb. akkor raktam össze. Babakocsit, hordozot stb. aug.ban kaptuk, hasznaltan, le-kimostam, letakartam, az is kesz.Bar jol tettem, mert multheten kinyiltam es szigoruan feküdnöm kell! 35h kismamaKellemes babavarast, babazast mindenkinek.
34 hetes vagyok, és összepakoltam(még vannak hiányosságok)a kórházi pakkom nagy részét.Nekem biztonságérzetet ad, és nem kér enni sem :) Mivel õ kistesó, az õ cuccai megvannak, a ruhákat már mosogatom, vasalgatom, a hordozó és babakocsi huzat még nincs kimosva, de mostmár minden hétvégére van betáblázva valami "dolog"! :)
Ha minden rendben van, elég 36 hetesen összekészíteni a cuccokat. Tapasztalatból mondom, hogy kétfelé csomagolj, egy kisebb táskát a szülõszobára és egy másikat azoknak a dolgoknak, amire csak a kórteremben lesz már szükséged. Én a 37 hét után mindenhova vittem magammal a szülõszobai táskámat, bent volt a csomagtartóban, biztos ami biztos, sokat jártunk autóval akkoriban.
Hahó. Húú most ez egy jó kérdés , engem is fognak érdekelni a válaszok.Elsõ terhességem 29. hetében járok de mindig attól félek hogy valami majd lemarad, most jött meg a táskaszett amibe majd beviszem a cuccokat, ma rendeltem meg a szoptatós hálóinget, szerdán megyek dokihoz most csinál méhszájvizsgálatot és nagyon de nagyon remélem hogy még nem nyílik , hisz még olyan sok mindent kell itthon csinálnom, mondjuk a kis rucikat kimosni, a babaszobát berendezni, tudod nem vagyok egy kapkodós fajta:-) Én most nem tudtam neked értelmes választ adni csak azért írtam hogy tudd nem vagy egyedül ezzel a kérdéssel:-DDD Boldog babavárást:-)
A kérdező hozzászólása: hát azt tényleg jól ki centizted! :)
Szerintem már összepakolhatsz! Még ne érkezzen meg, de jobb a biztonság. Sose lehet tudni.... A kis ruhákat ráérsz egy két hónap múlva mosni, vasalni, hogy tiszták maradjanak!
Köszi ezt a hosszú listát! Nagyon hasznos volt!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!