Találatok a következő kifejezésre: Mikor állok, vagy ülök, (17 db)

Havas, jeges, vagy száraz úton, ha hirtelen kell lefékeznem, mikor áll meg rövidebb úton az autóm, ha egyedül ülök benne, vagy ha öten utazunk vele?

Haverom azt mondta,ha le van terhelve,akkor rövidebb a fékút. Igaz ez ?

Legjobb válasz: Igaza van a posztolonak, valoban ket ero hat. Egyreszt le kell gyozni a tehetetlenseget a megallashoz, tehat fel kell emeszteni a mozgasi energiajat a jarmunek. Ez egyenesen aranyos a tomeggel -> ha le van terhelve, tobb energiat kell felemeszteni, tehat ez a fekut novekedese iranyaban hat. Viszont a masik tenyezo az, hogy a surlodasi ero, ami megallitja a jarmuvet, egy egyutthatoval torteno beszorzasbol kaphato meg a jarmuvet a foldhoznyomo erobol, tehat szinten aranyos a tomeggel. HA a jarmu megcsuszik, akkor s=v°*t-(a/2)*t², mivel Fs=µmg, igy a=µg, 0=v°-a*t -> t=v°/a. Ebbol kijon, hogy s=v°²/2µg. Tehat onnantol hogy a jarmu megcsuszott, a fekut elveszti kozvetlenul az aranyossagot a tomeggel, a sebessegtol fugg, es a surlodasi egyutthatotol (ami nagyobb tomegnel nagyobb lesz mert jobban a foldhoz nyomja), szoval innentol igaz az, hogy a jobban megpakolt jarmu hamarabb megall. DE! Feltetelezve hogy nem csuszik meg a jarmu (es itt van az eb elhantolva, mert egy bohomnagy jarmunel nyilvan hatara van annak hogy mennyit tudnak a fektarcsak surlodasi ero formajaban elnyelni), ez mar nem igaz, es a nagyobb tomegu jarmu fekutja valoban hosszabb lesz, mert nagyobb mozgasi energiat, ugyanaz a fekrendszer tobb ido (tehat hosszabb ut) alatt tud elnyelni. Marpedig altalaban azt szeretjuk jobban ha nem csuszik meg az auto...

Igaza van a posztolonak, valoban ket ero hat. Egyreszt le kell gyozni a tehetetlenseget a megallashoz, tehat fel kell emeszteni a mozgasi energiajat a jarmunek. Ez egyenesen aranyos a tomeggel -> ha le van terhelve, tobb energiat kell felemeszteni, tehat ez a fekut novekedese iranyaban hat. Viszont a masik tenyezo az, hogy a surlodasi ero, ami megallitja a jarmuvet, egy egyutthatoval torteno beszorzasbol kaphato meg a jarmuvet a foldhoznyomo erobol, tehat szinten aranyos a tomeggel. HA a jarmu megcsuszik, akkor s=v°*t-(a/2)*t², mivel Fs=µmg, igy a=µg, 0=v°-a*t -> t=v°/a. Ebbol kijon, hogy s=v°²/2µg. Tehat onnantol hogy a jarmu megcsuszott, a fekut elveszti kozvetlenul az aranyossagot a tomeggel, a sebessegtol fugg, es a surlodasi egyutthatotol (ami nagyobb tomegnel nagyobb lesz mert jobban a foldhoz nyomja), szoval innentol igaz az, hogy a jobban megpakolt jarmu hamarabb megall. DE! Feltetelezve hogy nem csuszik meg a jarmu (es itt van az eb elhantolva, mert egy bohomnagy jarmunel nyilvan hatara van annak hogy mennyit tudnak a fektarcsak surlodasi ero formajaban elnyelni), ez mar nem igaz, es a nagyobb tomegu jarmu fekutja valoban hosszabb lesz, mert nagyobb mozgasi energiat, ugyanaz a fekrendszer tobb ido (tehat hosszabb ut) alatt tud elnyelni. Marpedig altalaban azt szeretjuk jobban ha nem csuszik meg az auto...
pár cm ide-vagy oda mit számít ????
nem. Legjobb fékhatás, és legjobb fékút a száraz úton egyedül érhetõ el. Ha többen vagytok nagyobb a súly, ugyanazon sebességrõl a tömeg miatt jobban viszi a kocsit elõre a lendülete. Nagyobb erõt kell legyõznie a megálláshoz. Jeges út a legrosszabb. De a fentiek ott is élnek. A havas jobb egy fokkal a jegestõl. A vizes meg a havastól... Kb ennyi.
A kérdező hozzászólása: Na a haverom is ezt mondja, hogy ha 5-en vagyunk az autóban, akkor a nagyobb súly miatt jobban az úthoz nyomódik a kerék, és hamarább megáll az autó.
nem áll meg leirtuk nagy suly nagyobb féktávolság . irtam motorkerékpár vagy teherauto vagy villamos gondolkoz rajta?
11.49 Tanulj meg helyesen írni, az elsõ hozzászólásod botrányos!
Szerintem is kevésbé számít a nagyobb tömeg által fellépõ nagyobb tapadási súrlódási erõ. A nagyobb tömeg nagyobb tehetetlensége hosszabb fékutat eredményez, persze nem méterekkel. Amúgy próbáljátok ki:) Most havas-jeges az út, csináljatok tesztet. Adott sebességre felgyorsultok, elõször egyedül egy vonaltól fékezel, utána 5en az autóban. Afontos, hogy mindig mindent ugyanúgy csináljon a sofõr, mert csak akkor lesz értelme a mérésnek:) confiance pedig tényleg tanuljon meg helyesen írni, mert minden anyanyelvi érzékére szüksége van az embernek, hogy ki tudja hámozni mondandójának értelmét:) Ez az összes hozzászólására igaz, nem csak ezekre:)
Basszus emberek ti jártatok fizika órára??? Ennyi hülyeséget egy rakásra! Ha nagyobb a tömeg, nagyobb a mozgási energia. Mégpedig lineárisan. ergo ha kétszer akkora a tömeg akkor kétszer akkora a mozgási energia. Ez az egyik része a dolognak. Viszont ha kétszeresére nõ a tömeg akkor kétszeresére nõ a tapadási erõ is. Végeredményben ugyanannyi lesz a fékút mindkét esetben. És confiance hozzászólásait amúgyis fenntartással kezeld, mert akkora böszmeségeket ír sokszor, hogy már fáj.


Széklet ürités után fáj a végbelem mitől van? De 5-6 óra és elmulik de csak akkor van ez ha ülök ha állok vagy játkálok akkor nem ja és wc közben sem fáj csak utána mi lehet a baj? De azért műteni meg orvoshoz nem kell menni igaz?

Legjobb válasz: "De azért mûteni meg orvoshoz nem kell menni igaz?" Na ja. Órákig fáj a végbeled ürítés után, de te inkább nem mennél orvoshoz? Inkább boltba mennél, vagy henteshez, vagy fodrászhoz ezzel a panasszal? :-) Elsõ hallásra aranyérnek tûnik, de éppúgy lehet szimpla fertõzés vagy komoly végbélrák is. Nem hiszem el, hogy valaki ennyire féljen az orvostól, aki megoldhatná a problémáját.

"De azért mûteni meg orvoshoz nem kell menni igaz?" Na ja. Órákig fáj a végbeled ürítés után, de te inkább nem mennél orvoshoz? Inkább boltba mennél, vagy henteshez, vagy fodrászhoz ezzel a panasszal? :-) Elsõ hallásra aranyérnek tûnik, de éppúgy lehet szimpla fertõzés vagy komoly végbélrák is. Nem hiszem el, hogy valaki ennyire féljen az orvostól, aki megoldhatná a problémáját.
A kérdező hozzászólása: ja akko is ha kicsi az adag meg ha megy a hasam akkor is
Milyen végbélrepedés az, amelyik 5 óránként mindig meggyógyul...? Szûk járat, nagy termés esete lesz az. Kicsi vagy híg adag esetén is elõjön?
Hááát, nekem mindkettõ van, de az aranyér nem mindíg jár fájdalommal, a végbélrepedés viszont borzasztó tud lenni. Volt hogy 3 fájdalomcsillapító sem segített... Nem ijesztgetni akarlak, csak sajnos tapasztaltam.
A kérdező hozzászólása: persze lehet hogy csak aranyerem van? mért az jobb lenne?
A végbélrepedés nehezen múlik el, fõleg ha a végbélnyílásnál beljebb van. Hámosító kenõccsel próbálhatod kezelni (Neogranormon, Alsol, Bepanthen), de súlyosabb esetben orvosi kezelést igényel. Persze lehet hogy csak aranyered van.
A kérdező hozzászólása: és ha repedés akkor az elmúlik igaz:D? az ellõzõ kommenthez volt már olyan hogy azt hittem szülni fogok a wc-n:D
A tünet alapján végbélrepedésnek tûnik vagy aranyérnek.
Nagyobb kemény adag után, amirõl már úgy kell leszállni, azért elõfordulhat.
A kérdező hozzászólása: de már kezd múlani. egyébként köszönöm a segitségeteket.

91kg vagyok/187 cm 17/F és az a problémám hogy ha állok vagy ha fekszek akkor szinte abszolut nincs hasam, viszont ha ülök akkor még van. Ez miért van? Mit lehetne tenni ellene?

Nem hiszem h hirtelen fogytam le, nemtudom pontosan h mennyi id? alatt fogytam le de vtak megállások is, szóval nem hiszem h ez lenne a gond. El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: ez mindenkinek ilyen... a barátom 185/68, és még neki is olyan, szóval nem sok mindent lehet vele kezdeni.

ez mindenkinek ilyen... a barátom 185/68, és még neki is olyan, szóval nem sok mindent lehet vele kezdeni.
Nekem is így van, igyál sok vizet, az hatásos.

Mikor állok, mozgok vagy ülök, keményedik a pocim, és időközönként fájás van, de fekvésre elmulik. Mitől van ez? 38 hetes kismama vagyok

Legjobb válasz: szia joslófájás. ha helyzetváltozásra elmúlik, akkor josló. szintén 38hetes kismama, sok boldogságot

szia joslófájás. ha helyzetváltozásra elmúlik, akkor josló. szintén 38hetes kismama, sok boldogságot
Azaz, joslofajas, hivatalos neven Brexton-Hicks (remelem, jol irtam) kontrakcio. A mehed gyakorol a nagy napra, ez teljesen ok :)
Valószínû nem sok van már hátra a babának, hogy kibújjon. Én is és a húgom is 38 hétre szült. Sok sikert!
Aranyér.
aranyér. gyógyszertárba megy, megkérdez, hogy kúpot vagy krémet ajánl, megvesz, használ.
A kérdező hozzászólása: oké de azért még nem orvosi eset igaz meg mûteni nem kell?

Akinek későn kezdett kúszni a babája (9 hósan vagy utána), mikor mászott, ült, állt fel?

Nem tudom vigyem- Dévényeshez, ő mászatta, mikor épp elkezdett kúszni. Tudom 9 hónaposan el van kicsit késve a kisfiam, de a Dévényes se tudta akkor mászatni.

Legjobb válasz: Szerintem nincs feltétlenül elkésve. Az én fiam 6 hónaposan fordult hasról hátra (elõtte már hátról hasra), majd egy hónapig semmi. 7 hónaposan elkezdett forogva közlekedni. 8 hónapos elmúlt, mikor elkezdett kúszni, de még csak a forgással kombinálva, aztán szépen elhagyta a forgást. 10 hónapot betöltötte, és akkor egy hét alatt felült, felállt és megmutatta, hogy tud mászni, de csak kb. 2-3 héttel késõbb kezdett rendszeresen mászni. 9-én lesz 1 éves, fõleg mászik, de ha gyorsan akar eljutni valahova, akkor inkább kúszik. Emellett kapaszkodva lépeget a bútorok mellett és önállóan ül, felül. Nem tudom, van-e konkrét oka, hogy azt gondolod, el van késve a babád, de 1 éves státuszon csak az önálló ülés és a mászás a követelmény. Tehát ne siettesd, csak azért, mert manapság már a legtöbb gyerek 6-7 hónaposan mászik.

Szerintem nincs feltétlenül elkésve. Az én fiam 6 hónaposan fordult hasról hátra (elõtte már hátról hasra), majd egy hónapig semmi. 7 hónaposan elkezdett forogva közlekedni. 8 hónapos elmúlt, mikor elkezdett kúszni, de még csak a forgással kombinálva, aztán szépen elhagyta a forgást. 10 hónapot betöltötte, és akkor egy hét alatt felült, felállt és megmutatta, hogy tud mászni, de csak kb. 2-3 héttel késõbb kezdett rendszeresen mászni. 9-én lesz 1 éves, fõleg mászik, de ha gyorsan akar eljutni valahova, akkor inkább kúszik. Emellett kapaszkodva lépeget a bútorok mellett és önállóan ül, felül. Nem tudom, van-e konkrét oka, hogy azt gondolod, el van késve a babád, de 1 éves státuszon csak az önálló ülés és a mászás a követelmény. Tehát ne siettesd, csak azért, mert manapság már a legtöbb gyerek 6-7 hónaposan mászik.
Az én lányom 6 hónaposan állt fel a kiságy szélébe kapaszkodva, 8 hónaposan ült fel egyedül és 10 hónaposan kezdett el mászni. Szerintem nincs semmi baja a fiadnak. Nálunk a kúszás ki is maradt. Most 3 éves és egy igazi rossz csont nincs semmi gond vele.
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugtattatok kicsit. Tudom nem szabad összehasonlítgatni másokkal, de fórumozok hasonló korú babák anyukájával, ill. van egy ikertestvére is. Ez a gyors felülés nekem furi, mástól is hallottam. Kislányom több hete ül támaszkodva egy kézzel, azért remélem anélkül is fog:) Kisfiam kúszása nem tökéletes, de majd rásegítek, itt olvastam dolgokat. Egyik lábát nem használja.
Az én lányom is nagyon komótosan haladt a dolgokkal, de aztán nagyon felpörgött. Már majdnem betöltötte a 9 hónapot, mikor elkezdett kúszni, de nagyon bénácska volt sokáig. Aztán a 9. hónap végén elkezdett kutyázni. 10 hónaposan viszont felállt, és elkezdett lépegetni a bútorok mellett egybõl. Viszont ekkor még csak néha mászott párat, de csak ha csalogattuk. Úgy igazából 11 hónaposan kezdett mászni, addig fõleg kúszott. 12 hónaposan pedig elindult, úgyhogy megadta a módját eleinte a dolgoknak, de aztán elsuhant sok kortára mellett a kis ügyes :)
Kisfiam 10 hónaposan kezdett kúszni, pár nap után mászni, és egy hétre rá felállt! Menni csak 17 hónaposan kezdett! Õ ilyen ráérõsen csinált mindent!

A cicám egy beszari állat. Állandóan megveri a tesója, és ha egy másik macska jön a kertbe, akkor is megfutamodik, vagy csak ott ül-fekszik és nézi. Mit tegyek, hogy harcos cica legyen belõle?

De azért velem ne kezdjen ki... Velem legyen kedves, de a többi cicát üldözze el vagy verje meg! Valami ötlet?

Legjobb válasz: Szóval te egy Bruce Lee macskát akarsz vagy mi az Isten? :D

Szóval te egy Bruce Lee macskát akarsz vagy mi az Isten? :D
A kérdező hozzászólása: Olyan legyen mint Cuck Norris macskája!!!! :DD De egyébként tényleg azt szeretném, hogy meg tudja védeni magát! Mert szegényt állandóan megverik...
Amúgy nem tudom... Próbálj vele sokat játszani, hát ha attól meg jön a kedve, mást nem tudok... :D
Játssz vele sokat, növeld az önbizalmát és a territóriumát is. Ha biztonságban érzi magát, magabiztosabb lesz, így nem fogják bántani. Ha elfut, alap h utána rohannak, mert prédát látnak benne. Javaslom, nézd meg a Pokoli macskák sorozatot, hátha tanulsz belõle :) (my cat from hell)
A kérdező hozzászólása: és hogy tudnám növelni az önbizalmát???
Játssz vele sokat, elõször mikor egyedül van , így nõ az önbizalma, késöbb ha van ott több macska akkor az õ társaságukban. Így megszokja õket és a játékhoz kapcsolja a jelenlétüket ezért nem fog félni. Ha magas helyeken ül vagy fekszik, ahonnan mindent szemmel tud tartani, akkor is bátrabb lehet :) )

Nagyon szánalmas, ha 15 (nemsokára 16) évesen nincs mit csinálnom hétvégén és egész álló nap a gép vagy a tv elõtt ülök?

Az osztályból vannak barátnõim, de õk vagy a belvárosban laknak, vagy egyáltalán nem is ebben a városban...A belvárosba pedig azért nem akarok bemászni, mert kertvárosban lakunk és csak az, amíg bebuszozok, kb. fél óra, plusz még amíg kiöltözök, sminkelek, megcsinálom a hajam, hogy kimehessek az utcára, elég sok idõ...és így az egész nem is szórakozás lenne, hanem csak nyûg. És olyan szar már, hogy mindenkinek van valami programja hétvégére, vagy a szünetekben, csak nekem nem. A környékünkön nincsenek barátnõim/barátaim, régebben legjobb barátnõk voltunk egy lánnyal, aki pár utcányira lakik tõlünk, de vele megszakadt a kapcsolatunk, kb. félévente beszélünk facebook-on és ennyi.

Legjobb válasz: Szerintem egyáltalán nem. Jobb, mint egy plázában lõdörögni vagy az utcán csövezni. De ha nem szeretnél egyedül lenni elhívhatnád magadhoz a barátnõidet, ha ez lehetséges. Otthonra is lehet jó programokat szervezni. :-)

Szerintem egyáltalán nem. Jobb, mint egy plázában lõdörögni vagy az utcán csövezni. De ha nem szeretnél egyedül lenni elhívhatnád magadhoz a barátnõidet, ha ez lehetséges. Otthonra is lehet jó programokat szervezni. :-)
Szerintem gáz, hogy ilyen pitiáner dolgok miatt marad ki egy csomó minden az életedbõl. De te tudod.
A kérdező hozzászólása: Már pénteken megtanultam mindent és megcsináltam a házikat.
Ne a TV és a computer elõtt ülj naphosszat hétvégén, hanem tanuljál inkább, minél hasznosabban telik az idõ, annál gyorsabban.
Egyáltalán nem szánalmas, de nyilván, ha neked így nem jó, és nem érzed jól magad, akkor változtass.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :) Utolsó: ismerõs, én is nagyon fázós vagyok :/ Ráadásul szar a vérkeringésem is, ezért még ha van rajtam 3 zokni, meg egy bakancs, még úgy is majd' kifagy a lábam :| Fõleg ebben a hidegben.
Rossz a kérdés.Nem az a fontos, hogy szánalmas, vagy gáz-e, hanem az, hogy neked megfelel-e ez az életforma.
Én 32 vagyok szinte egész életemben magam vagyok, nincsenek barátaim, társaság, nõ, ami hiányzik persze, de mit tegyek? Én is a gép elõtt ülök és tengetem a napjaimat, ilyenkor ki sincs kedvem menni, fázós vagyok.
Ezzel en is igy vagyok kerdezo. Jobb mintha csavarognal. 27/N
nyugi, 40 felé közeledve, ugyanezt csinálom...
Szerintem gáz..én nem voltam elégedett ezzel az életformával.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!