Találatok a következő kifejezésre: Mikor áll a kereslet-kínálat (5 db)

Mikor áll be a kereslet kínálat, ha a babám mindig más mennyiséget szopik? Egyszer elég neki 60 ml, egyszer meg 180 kell? 6 hetes baba anyukája

Legjobb válasz: Nyugi, be fog állni :) Gondolom, napszaktól függ, épp mennyit eszik a babád. A szervezeted "megjegyzi", hogy mikor kb. mennyi szükséges és annyit fog termelni. Ehhez meg idõ kell. Nekem kb. 3 hónapos volt a lányom, mire kialakult. Viszont csak akkor fejtem, ha szopi után még nagyon sok maradt benn.

Nyugi, be fog állni :) Gondolom, napszaktól függ, épp mennyit eszik a babád. A szervezeted "megjegyzi", hogy mikor kb. mennyi szükséges és annyit fog termelni. Ehhez meg idõ kell. Nekem kb. 3 hónapos volt a lányom, mire kialakult. Viszont csak akkor fejtem, ha szopi után még nagyon sok maradt benn.
Nekem detto ilyen most a 2. babám, nem is mérem, mert csak idegeskednék rajta (meg amúgy sincs jelentõsége). 4 hónapos, hetente 3x-4x csak kiváncsiságbõl megmérem és nálunk is egyszer 60, máskor meg 180. Én sem értem, hogy hogyan, de beállt a kereslet-kínálat :)

Mikor all be a kereslet kinalat? Babam 5honapos, es meg mindig kell hasznaljak melltarto betetet.

Legjobb válasz: Már be kellett volna állnia. Örülj neki, hogy rengeteg a tejed. Fejj sûrûn ha tudsz, esetleg add be a kérelmed anyatej leadónak, így másoknak is jót teszel illetve hasznod is lesz belõle.

Már be kellett volna állnia. Örülj neki, hogy rengeteg a tejed. Fejj sûrûn ha tudsz, esetleg add be a kérelmed anyatej leadónak, így másoknak is jót teszel illetve hasznod is lesz belõle.
Kisfiam egy éves múlt és még mindig használom.... Ha egyik éjjel többször felébred és csak cicivel alszik vissza, akkor másnap máris többször jön a tejadó reflex és ázik el a melltartó betét. Ha nem érünk idõben haza szoptatásra, akkor is jön a tej, szóval szerintem amíg szoptatsz, addig kell(het).
A kérdező hozzászólása: 4honapos koraig 3orankent szoptattam, es most 1honapja igeny szerint.Nem lehet hogy az miatt?
Második vagyok: de, biztosan. Ha többet szoptatsz, több tej termelõdik.

Mikor áll be a kereslet-kínálat?

Szombaton volt 3 hete,hogy szültem de még napközben és éjszaka 1-szer le kell fejnem a tejet. Nagyon rossz mert így sétálás el?tt azzal kell bajlódnom mert ha van benne tej nagyon fáj. Melltartó nélkül nem is birok lenni mert úgy érzem,hogy leakarnak szakadni. Olyan sokan mondják,hogy meg sem érzik,hogy van benne tej!

Legjobb válasz: És az egyikben dupla annyi van mint a másikban.

A kérdező hozzászólása: És az egyikben dupla annyi van mint a másikban.
Minél többet fejsz, annál több lesz a tejed. Én gondoltam egyet és nem fejtem másfél nap után. Azóta nem is kell, kislányom 4 hónapos.
Én eddig egyszer sem fejtem.Csak szopi után nézem meg a mellem naponta egyszer, hogy rendesen kitisztuljanak a tejcsatornák, és ne kapjak mellgyulladást. Alakul a dolog, már fele annyi tejem van, mint belöveléskor, de még így is több, mint elég.


Mikor áll be végre a kereslet-kínálat?

Már 3 hónapos a picur. Az egyik mellemb?l még mindig lefejek naponta majdnem félliter tejet, a másikban viszont annyi van amennyit egyszerre kiszopizik.

Legjobb válasz: Elõfordul, hogy nem egyforma arányban vannak tejmirigyek a két mellben. Mindkét mellet kifejed evés után, vagy csak azt üríted ki, amibõl épp evett? Megpróbálkozhatsz esetleg azzal, hogy az "erõsebb" mellet nem fejed, vagy épp csak annyira, hogy ne gyulladjon be, így a kevesebb inger miatt csökkenni fog a hozam - már ha ez a célod. A "gyengébb"mellet úgy tudod ösztönözni, hogy gyakrabban teszed rá a picit, ha két kortyot szív ki, már az is jó, mert annyival többet fog újratermelni. Ha nagyon nem megy, érdemes laktációs szakemberhez fordulni, a neten is vannak tanácsadók. sok sikert :)

Elõfordul, hogy nem egyforma arányban vannak tejmirigyek a két mellben. Mindkét mellet kifejed evés után, vagy csak azt üríted ki, amibõl épp evett? Megpróbálkozhatsz esetleg azzal, hogy az "erõsebb" mellet nem fejed, vagy épp csak annyira, hogy ne gyulladjon be, így a kevesebb inger miatt csökkenni fog a hozam - már ha ez a célod. A "gyengébb"mellet úgy tudod ösztönözni, hogy gyakrabban teszed rá a picit, ha két kortyot szív ki, már az is jó, mert annyival többet fog újratermelni. Ha nagyon nem megy, érdemes laktációs szakemberhez fordulni, a neten is vannak tanácsadók. sok sikert :)
A kérdező hozzászólása: Jó lenne ha valami egyensúly beállna. Az egyik annyira megtelik reggelre, hogy majd szétdurran, a másikból meg reggel kiszopizza, aztán meg estére lesz benne megint annyi amit egyszerre megeszik. Reggel és este szoktam fejni, nem minden szopizás után.
Akkor esetleg kipróbálhatod, hogy a gyengébb cicibõl próbálsz fejni miután evett belõle. Ha 20 perc alatt 5 milit , az is eredmény, mert néhány nap alatt ez nõni fog valószínûleg. De mondom, lehet, hogy genetikai oka van, bár ez elég ritka. Próbálkozni kell, másképp nem lehet rájönni :S Az erõsebbik mellet viszont ha jól értem apasztani akarnád, hogy ne durranjon szét... hát ezzel csak óvatosan, nehogy túl jól sikerüljön az apasztás, de ha nagyon zavar, tehetsz ellene. pl kipróbálhatod a hidegvizes borogatást, ami elég drasztikus módszer sajna. Vagy kipróbálhatnád , hogy mindig a gyengébb cicivel kínálod meg, és ha abból kiszívta amit csak tudott , akkot adnád neki oda a másikat.
nekem is az egyik cicim pont 3x annyit adott mint a másik. Én ez miatt mindig a gyengébb cicire teszem elõször, hogy azt jól megszívja és serkentse a tejtermelést. A kislányom már 5 hónapos és ezzel a módszerrel kb 3 hónapos korára beállt a kereslet-kínálat. Már nem kell azóta fejnem és nincs akkora különbség sem.

Kb.2 hete nem fejem le a tejcsit. Csak éjszaka kell egyszer. Mikor áll be a kereslet-kínálat? Ma teljsen kiszívta mindkettőt és félek, hogy nem lesz elég neki.5 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, 3-4 hónapos korra. Ilyenkor megszûnik a mellfeszülés, visszapuhul és kicsit kisebb lesz a mell, már nem termel felesleget. Én legalábbis így olvastam és ezt is tapasztaltam. Lehet, hogy megugrott a baba étvágya, a tejmennyiség pár nap múlva igazodni fog hozzá. Ha segíteni akarod ezt a folyamatot, rakd többet cicire a kicsit, igyál többet / a szoptatós teák is jók/, vagy vegyél homeós "tejcsináló" bogyót a patikában. És hidd el, a természet tudja a dolgát! Ne stresszelj!

Én úgy tudom, 3-4 hónapos korra. Ilyenkor megszûnik a mellfeszülés, visszapuhul és kicsit kisebb lesz a mell, már nem termel felesleget. Én legalábbis így olvastam és ezt is tapasztaltam. Lehet, hogy megugrott a baba étvágya, a tejmennyiség pár nap múlva igazodni fog hozzá. Ha segíteni akarod ezt a folyamatot, rakd többet cicire a kicsit, igyál többet / a szoptatós teák is jók/, vagy vegyél homeós "tejcsináló" bogyót a patikában. És hidd el, a természet tudja a dolgát! Ne stresszelj!
nekem is 5-6 hetesen mkettõ cicim kellett. Mostantól többet fog enni a drága, amíg kéri, kínáld fel neki mkét cicid! Egy héten belül újra felváltott cicibõl szoptathatsz, csak immár többet fog enni a baby, és most harcolja ki magának a többletet azáltal, h mkettõt kéri :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!