Találatok a következő kifejezésre: Mikor áll a babáknál (4 db)

Mikor áll meg a babáknál ez a nagyon gyors súlygyarapodás ami az elején van (optimális esetben) ill mikortól stagnál majd a napi igényük mennyisgben?

minig mérem a babám evéseit. tudom tudom nem kéne, de ez engem megnyugtat de tényleg:)és azt látom h kb 2 hét alatt olya 100-150ml-vel n?tt az igénye napi viszonylatban. nagyon szépen fejl?dik, 3030al született 2750al hoztam haza most olyan 4800 és 8 hetes.mikortól áll meg ez a nagy növekedés és az igény növekedése?

Legjobb válasz: Az igény növekedése szerintem sosem áll meg, amíg fel nem nõ (egyeseknél még akkor se :-P ), és a gyors növekedés is folyamatosan lassul. A babám az elsõ hetekben naponta hízott 5 dekát, 4 hónaposan már néha csak hetente hízott ennyit. Ami az evését illeti (anyatejet kap üvegbõl), 3 hetesen léátpe át a 60 milit, 3 hónapos koráig 110 volt a maximum, most 4 hónaposan 130-at eszik 7x egy nap. (3000 gr-mal hoztam haza, most 6400 gr)

Az igény növekedése szerintem sosem áll meg, amíg fel nem nõ (egyeseknél még akkor se :-P ), és a gyors növekedés is folyamatosan lassul. A babám az elsõ hetekben naponta hízott 5 dekát, 4 hónaposan már néha csak hetente hízott ennyit. Ami az evését illeti (anyatejet kap üvegbõl), 3 hetesen léátpe át a 60 milit, 3 hónapos koráig 110 volt a maximum, most 4 hónaposan 130-at eszik 7x egy nap. (3000 gr-mal hoztam haza, most 6400 gr)
Szia! Fiam 5250-el született, 5100-al hoztuk haza. Havi 1 kilót hízott õ is 4 hós koráig. Akkor érte el a 9 kilót. Utána lassult. 6 hósan 9600 g volt. Most 7 hónapos és 9800 g.
Ha megduplazza a testsukyat , alltalaban lelassul a sulygyarapodas,
Amikor elkezd majd intenzívebben mozogni. Kb 4 hónapos korában. Az én lányom nagy volt, kövér volt, 8 hónaposan kezdett el csak mászni, onnantól 1 éves koráig csak fél kg-t hízott. Elõtte havonta 700-800 gr-ot.

Mikor áll be általában a napi három alvás a babáknál?

Legjobb válasz: soha nekem vagy sokkal többet aludtak vagy sokkal kevesebbet de olyan h napi 3 fix alvás??? olyan nem volt :-)))

soha nekem vagy sokkal többet aludtak vagy sokkal kevesebbet de olyan h napi 3 fix alvás??? olyan nem volt :-)))
Az enyém 6-7 hós korától alszik 3-szor az éjszakait is beleszámolva, szóval nappal 2* meg éjszaka is alszik ugye :-)Most 9 hós.
háát, nekem kb. 5 hónapos kora óta alszik nappal háromszor. Most 8hós és még mindig.
Szia. Az én kislányom 5-6 hónapos korától de úgy hogy 1* van fennt éjszaka

Mikor áll be a babáknál evési rendszer, hogy minden nap kb. mindig akkor esznek? Nem minden babánál van ez a rendszeresség?

4és fél hónapos a babám (anyatejes) és mindig máskor eszik

Legjobb válasz: Mi öt hónaposak vagyunk. Én akkor etetem a babát, amikor jelzi hogy éhes. Én úgy tudom, hogy ez nem baj, bár egy kicsit talán megterhelõbb, mintha beálltatok volna pontos idõpontokra, merthogy nem tudsz elõre tervezni. Ha téged nem zavar, akkor ez maradhat így. Ha szeretnéd, hogy mindig ugyanakkor egyen, akkor az elõttem hozzászóló tanácsait kell követned. Ez tényleg rajtad múlik és nem a babán.

Mi öt hónaposak vagyunk. Én akkor etetem a babát, amikor jelzi hogy éhes. Én úgy tudom, hogy ez nem baj, bár egy kicsit talán megterhelõbb, mintha beálltatok volna pontos idõpontokra, merthogy nem tudsz elõre tervezni. Ha téged nem zavar, akkor ez maradhat így. Ha szeretnéd, hogy mindig ugyanakkor egyen, akkor az elõttem hozzászóló tanácsait kell követned. Ez tényleg rajtad múlik és nem a babán.
Ez azon is múlik, hogy te mennyit segítesz...õt a gyomra irányítja, de te tudsz segíteni úgy ha az etkezési idõpontokat leírod amit szeretnél..és fokozatosan közelítesz hozzá. Lehet, hogy hetek alatt sikerül csak, de te oldhatod meg, nem a baba fogja. Légy türelmes és te diktáld a napirandet, de csak fokozatosan szoktasd az idõpontokhoz.
Etesd igény szerint. Akkor teszel neki a legjobbat!


Tehéntej allergiás, szoptatott babáknál, ha kizártátok a tejtermékeket mennyi idő után állt be a javulás? Mit ettetek így? Babátok mikor nőtte ki?

Legjobb válasz: Ne haragudj, hogy nem választ írok, de ez engem is nagyon érdekel, épp most próbálom, hogy nem iszok tejet , kíváncsi vagyok mennyi nap után kellene észlelni a változást?

Ne haragudj, hogy nem választ írok, de ez engem is nagyon érdekel, épp most próbálom, hogy nem iszok tejet , kíváncsi vagyok mennyi nap után kellene észlelni a változást?
A kérdező hozzászólása: Mennyi idõs a babád? Mi alapján gyanakodnak tejfehérje allergiára? 4 hónapos a babám és véres volt 2x a széklete és nagyon sokszor sír, fájlalja a pocakját.
Mi még csak 4 hetesek vagyunk, igazából csak lehetõségként mondta a védõnõ, mert iszonyat hasfájós a kislányom ( van, hogy 3 etetés között semmit sem alszik, csak sír-tekereg , de annyira , hogy a hangja is elmegy estére :( ) - eddig semmmi csodaszer nem vált be, emiatt említette, hogy talán ez a baj... most 3. napja kerülöm a tejet, de eddig semmi változás sajnos!
A kérdező hozzászólása: Nálunk is így kezdõdött:(, 4 hónapos és még hasfájós. Tornáztasd sokat, tedd a tenyered a pocakjára, mindig böfiztesd, bár ezeket gondolom már tudod. Nekünk a sok torna vált be evés elõtt fõleg és esti fürdés elõtt masszás. Sajnos rászokott az ölben alvásra ez miatt, hogy annyit sírt a pocak miatt, hogy nem lehetett letenni. Most egy hete lesz, h nem eszem tejterméket, de nagy javulást még nem látok, de folytatom. Tudom nektek is nehéz most. Kitartás!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!