Találatok a következő kifejezésre: Mikor hányadik tudja (25 db)

Mikor (hányadik hétben) tudja a doki 100%-ban megállapítani, hogy ikerterhességről, vagy "egyke" terhességről van szó?

Nekem a 10.hétben azt mondta a dokim, hogy jobbra egy magzatot és egy éles szél? petezsákot lát, de mindha lenne valami a bal oldalon is, de aztán mást nem mondott. Pár nap múlva megyek a 12.hetes vizsgálatra. Akkor már kiderülne biztosan hogy ketten vannak-e vagy sem?

Legjobb válasz: Elvileg ki kellene derülnie a 12-dik héten hogy ikrek-e vagy sem, de elõfordulhat hogy csak késõbb derül ki, annyira takarásba van a másik baba. Egy korszerû UH-n szerintem látni kellene.

Elvileg ki kellene derülnie a 12-dik héten hogy ikrek-e vagy sem, de elõfordulhat hogy csak késõbb derül ki, annyira takarásba van a másik baba. Egy korszerû UH-n szerintem látni kellene.
Szerintem is látni kellene. Bár én is azt hallgatom édesanymtól, h lehet ikerbabáim vannak, mert nagyon korán éreztem a magzatmozgást.De mondtam neki, h a 16.héten is csak egy elõ magzatról beszéltünk a dokival.Azóta eltelt a 20.hét is, de õ még mindig azzal traktál, h lehet csak nem láttszik, mert a másik takarja.(Én mondjuk nem hiszem, h ikrek.)De mivel édesanyám az egészségügyben dolgozik, így lehet valami abban, h egy darabig nem veszik észre a másikat. Amúgy az UH leleten rajta kell lenni az elejétõl kezdve, h hány élõ magzatot látnak.
Szia ! Nekem is így történt, a 8 héten látták az egyik magzatot normálisan mellette egy petezsákban egy maszatot. Az orvosom azt mondta, hogy valószínû a "maszatka" fel fog szívódni. Két héttel késõbb a következõ vizsgálaton két szívhang volt hallható. A 12 héten meg már jól kivehetõ volt a két élõ magzat. Most 27 hetes ikreterhes vagyok " maszatka " élni akart. Ha már felmerült az ikerterhesség gyanúja, alaposabban vizsgálnak majd.A mai korszerû diagnosztika vizsgáaltok mellett szerintem nem fordul már elõ rejtett ikerterhesség.
A 6. évadban van ez a rész, de pontosan nem tudom hanyadik.
A kérdező hozzászólása: 19.rész :)

Van itt olyan kismama, anyuka aki pontosan tudja mikor fogant a baba? Hányadik héten született?

Legjobb válasz: Én pontosan tudom- mivel mesterséges megtermékenyítéssel fogant (inszemináció) - 39. hétre született meg. :)

Én pontosan tudom- mivel mesterséges megtermékenyítéssel fogant (inszemináció) - 39. hétre született meg. :)
igen. 2011. május 15.-én fogant... Február 6.-án született 40. héten.
Én is tudom pontosan. A heteket nem a fogantatástól számolják, hanem az utolsó menszitõl. Nekem a kiírás elõtt egy nappal született a kisfiam 39+ 6 nap. A fogantatás pedig 2 héttel az utolsó menszi után történt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat.Én is tudom mikor fogant. :) A lányomnál nem tudtam, összevissza menstruáltam akkoriban 2 idõpont volt megadva szülés idõpontjának.Még így is elég más idõben született a csajszim.Kíváncsi vagyok, hogy így lehet-e következtetni szülés idejére. Várok még további válaszokat. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Tényleg nem nagyon lehet következtetni. :)
Hát megszületni még nem született meg, de január 7.én(szombat) készült a kis drága, de valószínûleg 10.én (kedd) fogant, mert mindig a keddet izélik nekem uh-n :D Gép szerint október 2-án fog születni, de utolsó mensi szerint szeptember 25.én kellene
Mindkettõt pontosan tudom. Elsõnél ovu teszteltem, másodiknál csak egyszer voltunk együtt, így tudom az idõpontokat. Elsõnél: aug. 8-án fogant, május 1-jére voltam kiírva és 4-én született. (40. héten) Második: okt. 23-án fogant, július 15-re vagyok kiírva.
Pontosan tudom, mert clostilbegyt+ ovuteszt után nem is volt kérdés, a kiírt elõtti napon született.

Jesszus! Most mit csináljunk? Egy kisveréb beleesett a szellőzőbe, de nem tudom, hogy hányadik emeleten akadz fenn! Már 4 napja bennt van víz és kaja nélkül!

A válaszokat köszi

Legjobb válasz: Most mit csinálj 4 nap után? Hogy tudtál aludni eddig? Nincs valami karbantartó a házban aki segítene oda férni hozzá? A konkrét válaszhoz ismerni kéne a szellõzõrendszert és hogy emeletenként hogy lehet hozzá férni. Bocs a kegyetlen indításért, de nagyon késõn kérdezed meg, ha tudod, hogy már negyedik napja ott van. Még ma keress fel valakit. Minden háznak van térsasház kezelõje, karbantartója, aki jobban ismeri a rendszert.

Most mit csinálj 4 nap után? Hogy tudtál aludni eddig? Nincs valami karbantartó a házban aki segítene oda férni hozzá? A konkrét válaszhoz ismerni kéne a szellõzõrendszert és hogy emeletenként hogy lehet hozzá férni. Bocs a kegyetlen indításért, de nagyon késõn kérdezed meg, ha tudod, hogy már negyedik napja ott van. Még ma keress fel valakit. Minden háznak van térsasház kezelõje, karbantartója, aki jobban ismeri a rendszert.
Nem tudom, mit csinálj, de kétlem, hogy 4 nap után életben marad. A fiókák kb. negyed-félóránként kapnak enni, szerintem már egy nap koplalás is halálos nekik.

Anyukámnak terhesség közben is megjött, velem is lehet így? Honnan tudhatom meg, ha terhes vagyok, hogy hányadik hónapban vagyok, ha nem lehet tudni, mikor fogant a baba? (tudom, hogy nőgyógyász meg tudja mondani, de van valamilyen más módszer? )

Legjobb válasz: Igen,elõfordulhat akár veled is nekem pl:4hónapig rendes menszeszem volt mikor elõsször elmaradt nõgyógyászhoz mentem és rá 1hétre megmozdult a baba.Az elsõ magzatmozgás a fél idõ,abból is kitudod számolni a szülés várható idejét.De igazán pontos választ csak orvos tud neked mondani pl,usg-vel,vagy esetleg tesztet is csinálhatsz ami 99%-ban pontos választ ad.De vannak a reggeli hányingerek,szagokra vagy ételre lehetsz érzékeny,vagy olyan jelek ami azelõtt nem fordult elõ veled.

Igen, elõfordulhat akár veled is nekem pl:4hónapig rendes menszeszem volt mikor elõsször elmaradt nõgyógyászhoz mentem és rá 1hétre megmozdult a baba.Az elsõ magzatmozgás a fél idõ, abból is kitudod számolni a szülés várható idejét.De igazán pontos választ csak orvos tud neked mondani pl, usg-vel, vagy esetleg tesztet is csinálhatsz ami 99%-ban pontos választ ad.De vannak a reggeli hányingerek, szagokra vagy ételre lehetsz érzékeny, vagy olyan jelek ami azelõtt nem fordult elõ veled.
A kérdésedre szerintem csak uh alapján lehet választ adni, ha teljesen bizonytalan a fogantatás ideje, esetleg kísérõ tüneteid sincsenek és menstruálsz rendszeresen. Esetleg a mensi idõtartama és mennyisége változhat... Érdekes ez az elsõ magzatmozgás=félidõ hipotézis. Kíváncsi vagyok kinél hogy jött be, nekem a 19. héten volt világosan érezhetõ a babóca, aki a 36. héten született meg...

10 es vaterás teszt mikor lett pozitív annak, aki azt (is) használt? Ha esetleg tudja hogy peteérés után hányadik napon az még jobb lenne.

Legjobb válasz: peteérés után 14. napon, délután lett halvány pozi. Én aznapra nem vártam, és a több hónapos csalódás után azt mondtam hogy nem fogok elõbb tesztelni mint ahogy meg kellene jönnie, ezért nem is teszteltem elõbb, nem tudom hogy hamarabb kimutatta volna reggelibõl vagy sem.

peteérés után 14. napon, délután lett halvány pozi. Én aznapra nem vártam, és a több hónapos csalódás után azt mondtam hogy nem fogok elõbb tesztelni mint ahogy meg kellene jönnie, ezért nem is teszteltem elõbb, nem tudom hogy hamarabb kimutatta volna reggelibõl vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm miután megrendeltem (nem egy nagy összeg szóval nem megyek falnak tõle végülis) olvastam róla nem jó dolgokat hogy hiába 10 es érzékenységû elvileg mégse mutatta hamar a pozitivat és 25 ös teszt meg már igen stb. ezért is érdeklõdöm.
nekem 10-11-en. elsején voltunk együtt, kb. ekkor volt pé. is, vagy ugye utána 1 nappal max., és most hétfõn már látszódott, azóta erõsödik:)
Nekem a nemvárt nap reggelén 10-es vaterás nagyon halvány pozitív lett. Még aznap este csináltam egy patikai 25-öst is, az pedig nagyon erõs.
Nekem vegig negativ volt, csak a nem vart utan par nappal kezdett gyon halvany csikos lenni. Mas tesztek mar reg pozitivak voltak.
Nekem a vaterás One Step hamarabb és erõsebben lett pozitív, mint az x-epil, de halványabb volt, mint a Be sure.
Nekem az ovuláció után szintén 13 vagy 14 nappal volt csak (halvány) pozitív. Elõtte napon meg teljes negatív. Nem érdemes ettõl hamarabb.

A lélekvándorlás során az ember csak emberbe születhet ujra? Van ilyen nézet is? A karmát a születési évből ki tudjuk olvasni? 1983.10.12. ebből mi olvashato ki mi a karmám? Ez hanyadik életem?

Legjobb válasz: Nem csak emberként, de ez rajtad múlik mit kezdesz az életeddel. Vannak akik úgy élik az életüket, hogy visszasüllyednek az állati létformákba, mert tetteikkel ilyen karmát teremtenek, és vannak akik megragadják azt a LEHETÕSÉGET hogy emberi intellektussal születnek, és ki tudnak lépni a születés, és halál körforgásából.

Nem csak emberként, de ez rajtad múlik mit kezdesz az életeddel. Vannak akik úgy élik az életüket, hogy visszasüllyednek az állati létformákba, mert tetteikkel ilyen karmát teremtenek, és vannak akik megragadják azt a LEHETÕSÉGET hogy emberi intellektussal születnek, és ki tudnak lépni a születés, és halál körforgásából.
Szerintem nem. Én hiszek abban, hogy akár még növény formájában is élhetünk újra, hiszen nagyban hasonlítanak az emberhez mert a céljuk ugyanaz, élni és életet teremteni.
Nem, egyáltalán nem csak emberbe, sõt, olyan nézet is van, miszerint egy testben több lélek is újjászületik mindig. Így nagyon rossz karmával távozott, aki egy csótány huszadrészét kapja. :D Naív képzet, hogy lehetsz teljes embernyi lélek. :)
17
Igen csak emberbe, hiszen a szellem karmacsíráinak kiválasztott feladatait a lélek hordozza. Az embernek egyéni lelke van, az állatnak közösségi. Nekik nincs is karmájuk hiszen annak megoldása - akármennyire is félreértelmezik a karma fogalmát - kizárólag tudatos személyiségfejlõdéssel érhetõ el. A karmát a születési évbõl nem lehet kiolvasni, de következtetéseket egész pontosan le lehet vonni az aktuális karmikus feladatra nézve. Azt hogy ez az élet hanyadik életed senki nem tudja megmondani. Aki az ellenkezõjét állítja, attól menekülj. Azt lehet csupán elmondani, hogy a minimálisan teljesítendõ életek közül, Te, a 70%-át már letudtad. Hogy ez mennyi, azt nem lehet tudni, azt sem hányszor szúrod még el, vagy hányszor oldasz meg egy élet alatt több feladatot. Tehát ez csupán a születésed pillanatára igaz. Ezen életed során milliószor változtatsz :) Remélem segítettem.
Félreértés! A karma ok és okozat törvényszerûségét hordozza magában. Fõként a buddhista vagy a hindu vallásokról szóló kultúrtörténeti könyvekben bõvebben olvashatsz róla. Ám a nyugati kultúra másképp értelmezi a karma fogalmát, fõként ember-emberben való megtestesülésérõl fogsz olvasgatni. A szó gyökere azonos, de más kultúrában, másképp értelmezik. A születési évszámodból nem lehet ilyet kiolvasni, ám az asztrológia pontos kérdést tud feléd irányítani a karmával kapcsolatban: milyen életfeladatod van és miféle trhet cipelsz. A válasz viszont benned van, te fogod alakítani a karmádat. És a karma nem feltétlenül rossz. Ha már ilyeneket kérdezel, hogy hanyadik életed, akkor elég sokszor fel fogod tenni ezt a kérdést, sok életen keresztül:)
Hogyan lehet lelke egy csótánynak? :S A lélek az agynak egy eddig ismeretlen részén lehet (ha van egyáltalán), tehát egy csótánynak csak idegdúcai vannak amik nem nevezhetõek agynak, így nem nagyon lehet lelke ahogyan a növényeknek sem.
Popper Péter írta, hogy régebben, nem tudom hány ezer évvel ezelõtt születhettél újjá állatként stb..., de mostanában a hinduk is úgy tartják, hogy ember csak emberként születhet újjá.
Van olyan hindu közösség, akik pl. a patkány-ember ciklusban hisznek. http://madein.postr.hu/karnimata-temple-a-patkanytemplom http://starrat.blogspot.com/2009/03/az-indiai-patkanytemplom.. Olvasgass vallástörténeti és kultúrantropológiai írásokat ezo-fórumok helyett, ha ennyire érdekel a téma. ;)
A kérdező hozzászólása: ezt hogy számoltad ki?
fake, ha csak emberként születhetsz újra, akkor mivel kevesebb a test mint a lélek, a többiek sorban álnak? :D

Az őrőkős kérdés, mit gondol ha elsőre megkap mindent, de ha nem akkor keres mást? Hanyadik talinál "illő"megtőrténnie? Erre sosem tudom a választ

Legjobb válasz: Mindenki mást szeretne. Nincs egységes. Neked kell érezni, hogy mikor akarod. Ha neki nem tetszik, jön majd egy olyan akinek tetszeni fog.

Mindenki mást szeretne. Nincs egységes. Neked kell érezni, hogy mikor akarod. Ha neki nem tetszik, jön majd egy olyan akinek tetszeni fog.
Elõször is: az a fiú, aki emiatt lelép, mert nem feküdtél le vele az elsõ randi után, talán jobban is teszi, mert valószínûleg, nem fûzött hozzád sok érzelmet. Szerintem amúgy ennek nincs szabálya, h márpedig a 15. randin kell egymásnak esni. Ez szitufüggõ, de célszerû nem az elsõ randik valamelyikén máris ágybabújni. Szerintem a randi az a fázis egy kapcsolatban, amikor még csak ismerkedtek alapvetõen. Ha már mindkettõtökben kirajzolódik, h kedvelitek egymást, az már nem randi, hanem járás, szóval onnantól ahogy érzitek.
igen, az ÖRÖKÖS kérdés :) ha elsõre megkapnék mindent az már régen rossz lenne :) és olyan nincs hogy illik megtörténnie! a kérdés csupán az hogy egy ge*ciputtony akarsz-e lenni vagy sem?
1.vagyok. csak annyit fûznék a dologhoz, hogy igen, a randi még az ismerkedõs fázis. A kapcsolat nagyban függ a szexuális élettõl. A szexuális elvárásokat is jó lenne megimsmerni idõben. Lehet róla beszélgetni, de szóban mindenki azt adja, amit a másik szeretne. Késõbb kiderül hogy esetleg mégsem ugyanazok az igények. Elküldhettek melegebb éghajlatra, de boldog az aki szeretné az orális szexet, de nem kapja meg mert a barátnõje nem szereti? Ha az elején kiderülne nem alakulna ki fölöslegesen egy szerelem, ami rengeteg boldogtalanságot okoz a legvégén.
Én sokáig úgy voltam, hogy 3-4 hét randizás (4-8 alkalom) után meg kell történnie. Az aktuális barátnõmnek mégis fél évig udvaroltam. Megérte. Sosem beszéltem meg elõre a szexuális szokásainkat, de nem is volt rá szükség.
A kérdező hozzászólása: Kõszõnõm mindenkinek a válaszokat.nem parázom tovább a dolgon, majd ahogy ott akkor érzem, aszerint dõntõk.

Hányadik hétben érdemes 4D képet csináltatni? Most a 22. hétben vagyok, Karácsonyra szeretnénk a nagyszülőknek ajándékba, csak nem tudom, mikor érdemes elmenni megcsináltatni, hogy mikor a legjobb.

Legjobb válasz: Kedden voltunk, 27 hetesen. Nagyon szépen látszott a kis pofija, meg mindene. Csak sajnos takargatta magát, így az utolsó 5 percben láttuk csak az arcát. Bezzeg azt megmutatta, hogy kislány. :)

Kedden voltunk, 27 hetesen. Nagyon szépen látszott a kis pofija, meg mindene. Csak sajnos takargatta magát, így az utolsó 5 percben láttuk csak az arcát. Bezzeg azt megmutatta, hogy kislány. :)
SZia! Mi is elõtte állunk, 23-28.hét között javasolják, szerintem várjatok minél tovább, mi 26, vagy 27. héten szeretnénk. Minél nagyobb, annál babásabb. :) 25 h km
Szia! a 30. hét elõtt, mert akkor még belefér a képernyõbe egészben is akár :-) Én most voltam, 20 hetes vagyok, jól látszott már most mindene és igazi babás volt a pofikája is :-) Jó mozizást!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok!:) )
Szerintem 24-25 hetesen menj az a legjobb idõpont.Még karácsonyra bõven meglesz.De mindenképpen kérj idõpontot minél elõbb.
Mi 26 hetesen voltunk és már nagyon szép, babás volt!
Mi a 26.-k héten voltunk, és nagyon szép formás volt.A neme is tisztán kivehetö volt.
Pont 25 hetesen voltunk és már nagyon formás volt. S hasonlított is önmagára mikor megszületett, csak husisabb volt. :) http://kepfeltoltes.hu/view/100709/Zizi_baba_www.kepfeltolte..
Mi most voltunk 1 hete, 28 hetesen.Nagyon szépen látszott mindene, a kis pofija meg föleg:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!