Találatok a következő kifejezésre: Mikor száll a pocak (8 db)

37 hetes vagyok, a babam mar beilleszkedett kb 3hete, mar vannak josloim is, de meg a pocim nem szallt le vajon minek?

A levegovetel is eleg nehez meg mindig,foleg este,enni is nagyon picit birok.normalis ez hogy meg nem szallt le a pocim?

Legjobb válasz: Szia! Elõfordul, hogy nem száll le a poci, csak az utolsó héten vagy az utolsó napokban. Nekem a 37. héten indult meg a szülés és egyáltalán nem szállt még le a hasam, emiatt ne aggódj. Egyik ismerõsömnek viszont szinte teljesen végig a terhesség alatt nagyon lent volt a hasa és azt hiszem õ ki is húzta a 40. hétig pedig azt hittük, hogy hamarabb meglesz a babája. Könnyû szülést kívánok neked! (4 hónapos kislány anyukája)

Szia! Elõfordul, hogy nem száll le a poci, csak az utolsó héten vagy az utolsó napokban. Nekem a 37. héten indult meg a szülés és egyáltalán nem szállt még le a hasam, emiatt ne aggódj. Egyik ismerõsömnek viszont szinte teljesen végig a terhesség alatt nagyon lent volt a hasa és azt hiszem õ ki is húzta a 40. hétig pedig azt hittük, hogy hamarabb meglesz a babája. Könnyû szülést kívánok neked! (4 hónapos kislány anyukája)
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszt.meg arra lettem volna kivancsi, hogy ha nem szall le a has akkor is beindulhat a szules barmikor, de meg is kaptam ra a valaszt.koszonom

Mikor száll le a pocak szülés előtt? És mennyi idő lehet akkor még szülésig?

Én a hétre vagyok kiírva, és csak picit jött lejjebb, még mindenki azt mondja, nagyon fent van.:(

Legjobb válasz: Enyém se szállt le, 39+3.hétre szültem a babámat, vajúdás alatt ment le a pocakom. De a napokban bármikor szülhetsz, drukk neked!

Enyém se szállt le, 39+3.hétre szültem a babámat, vajúdás alatt ment le a pocakom. De a napokban bármikor szülhetsz, drukk neked!
Szia! 2 gyermekem született spontán, de egyiknél sem vettem /vettük/ észre ezt a dolgot és én is vártam mivel olvastam róla. Amúgy én péntek délbe hazajöttem a kórházból hogy itt nem lesz még baba aztán éjfélbe mentem szülni. Tuti orvosom volt õ mondta volna hogy már lejjebb ment és most szülök hát neem.
Nekem egyik gyereknél sem szállt e a hasam. Valakinek meg már 2-3 héttel a szülés elõtt leszállt a pocakja. Ezek ellenére simán megszültem a fiúkat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató szavakat, nagyon remélem, hogy a héten meglesz a picike, pocakleszállással vagy anélkül!:) )
szia! én csak gratulálni szeretnék a babához:) sok boldogságot:D

Milyen az amikor leszáll a pocak? Mikor száll le?

Legjobb válasz: Nekem a 39.hétben szállt le, ilyenkor nagyon lent nyom a baba feje egészen a medencébe csúszik le, viszont a légzés könnyebbé válik, mert a rekeszizomra kisebb terhelés jut.A vláltozás szemmel is jól látható.

Nekem a 39.hétben szállt le, ilyenkor nagyon lent nyom a baba feje egészen a medencébe csúszik le, viszont a légzés könnyebbé válik, mert a rekeszizomra kisebb terhelés jut.A vláltozás szemmel is jól látható.


Mikor "száll le" a pocak?

34 hetes vagyok, talán mintha már lejjebb lenne, mint volt. egyébként mikorra tehet? ez kb?

Legjobb válasz: Az utolsó egy két hétre tehetõ. Boldog babázást!

Az utolsó egy két hétre tehetõ. Boldog babázást!
Hivatalosan a 36. héten száll le a baba. Én szombaton kezdtem a 36. hetemet, kb 1 hete vettem észre, hogy nem keményedik a hasam, csak alul fáj, ahogy nyomja a baba lefle, viszont sokkal könnyebben mozgok. De ez nem hiszem, hogy összefügg azzal, hogy leszállt.-) Viszont 2 napja szétrug teljesen, nem tudom mi van vele:-) Uhra holnap megyek, majd kiderül hol van:-)
Én vasárnapra vagyok kiírva, és ma vettem észre, hogymegy lefelé.Az igazat megvallva, már nagyon vártam!!!:-))
én a 38. hetet taposom, 8 hete lent van a hasam.

34 hetesen meg nagyon fent van a hasam az mikor fog lejebb menni? Neha mar alig kapok levegot annyira nyom a babam! Mikor szall le a pocak?

Legjobb válasz: Hát ez változó. Nekem 33 hetesen lement, aztán 35 hetesen visszamászott, majd szülés elõtt 4 nappal megint lement. A tesómnak szülés elõtt ment le közvetlen. Emlékszem még milyen rossz volt, nem tudtam ülni, mert nyomta a bordám, szúrta az oldalam. Jajjjjjj Nem irígyellek, de már nem sokat kell szenvedned.

Hát ez változó. Nekem 33 hetesen lement, aztán 35 hetesen visszamászott, majd szülés elõtt 4 nappal megint lement. A tesómnak szülés elõtt ment le közvetlen. Emlékszem még milyen rossz volt, nem tudtam ülni, mert nyomta a bordám, szúrta az oldalam. Jajjjjjj Nem irígyellek, de már nem sokat kell szenvedned.
Nekem egy hete szállt le a hasam. De így is szuszogok. 38km
szia az én hasam nem szállt le, 8 nappal hordtam túl a babómat az orvos csak vizsgált, vizsgált és csóválta a fejét, másnap beindította a szülést úgy kellett kinyomni belõlem a babát, sokkal jobban fájt a nyomás helye, mint maga a szülés mondanom se kell, h utolsó 5-6 hét kész szenvedés volt, a gyomrom állandóan égett, a gyomorsav kikezdte a nyelõcsövet is, egészséges 3250 gr, 58 centis kisfiam született, most is vékony, magas 2 éves
Nekem végig fenn volt a hasam, de nem voltak ilyen gondjaim, nagyon ritkán a sav bántott, ha olyat ettem. Nekem még burokrepesztés után sem szállt le a hasam.

Mikor megy fel a méh (a poci), és mikor száll le? Mikor kezdődik és meddig tart a folyamat?

29 hetes vagyok,eddig is lent volt,most meg már egyre többen mondják hogy nagyon lent van.Ugye ebb?l nem lehet baj?

Legjobb válasz: Szia! Nekem nem ment semerre a pocaskom. 40+2hétre szültem pont 2 hete és nem volt leszállva a hasam, ez is csak egy mende-monda... Semmi jele nem volt, hogy szülni fogok.

Szia! Nekem nem ment semerre a pocaskom. 40+2hétre szültem pont 2 hete és nem volt leszállva a hasam, ez is csak egy mende-monda... Semmi jele nem volt, hogy szülni fogok.
a 36. héten "száll" le a has..onnantól könnyebb.
A kérdező hozzászólása: ok.De mikor kezd felmenni?
az folyamatosan megy felfelé, logikusan ahogy nõ a pocak......és majd a 36. héten megy megint lejjebb és ott is marad a szülésig. 1. voltam.
logikusan ahogy nõ a baba és a méhed, úgy megy feljebb..ezt akartam írni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ari vagy hogy még vissza irtál.

Annyira le van szállva a pocim, hogy mindenki azt mondja 1-2 hét és megszülök. Nektek mikor szállt le?

33+5 vagyok egyébként és a szeméremcsontomnál érzem a pocakot, eddig volt kozte kis hely.

Legjobb válasz: szia! Nekem a 38. héten sincs leszállva, de egy barátnõmnek már nagyon korán, ha jól emlékszem, már a 6. hónbapban leszállt, és mégis 40 hétre szült

szia! Nekem a 38. héten sincs leszállva, de egy barátnõmnek már nagyon korán, ha jól emlékszem, már a 6. hónbapban leszállt, és mégis 40 hétre szült
39+1 hetes vagyok, és nekem még olyan szép gömbölyû, hogy engem az idegesít, amikor azt mondják "á, te még messze vagy, mert még nem szállt le a hasad".....olyan sokan nem tudják, hogy semmi köze a hasleszállásnak vagy a has nem leszállásnak a szüléshez....miért nem értik meg ezt az emberek??????
húúúú...nekem is mindenki azt mondta már korán, hogy lent van a pocim, aztán kihúztam 41.hétig. A nõgyógyászom meg azt mondta, hogy gyorsan fogok szülni, mert nagyon lent van a baba.23 órát vajúdtam...
Nekem nem szállt le egyik terhességem alatt sem, mégis szültem :DDD Semmit nem jelent!
Szia, nekem a szülés hetén szállt le a poci. De elvileg már a 36.-37. héten leszállhat. Az hogy, kinek mikor, összefüggésben van a kismama hasfalával. Ha sokat sportolt, akkor csak szülés elõtt nem sokkal száll le a poci, ha keveset, akkor elõbb is leszállhat.
Nekem végig fent volt a hasam, és mégis megszültem. Az hogy hogy áll a has, nem jelent semmit.
Nekem leszállt a pocakom, és másnap megindult a szülés. 36 hetes voltam.
A kérdező hozzászólása: Értem én, de akkor is idegesít, hogy aki rám néz azt mondja h mindjárt szülök szerinte.És ez sok ember kb 15 en mondták az elmult napokban.Persze, nyilván nem ezen mulik, de vmit azért csak jelent...
Barátnõmnek szülés közben szállt le a hasa, elõtte pár órával csinált a férje róla fotókat, és tök szép gömbölyû a pocija.....Lehet hogy 1-2 óra múlva szülsz, de lehet hogy 41 hetesen.....ez nem befolyásolja. Nekem sem szállt le, pedig 39. hétbe vagyok már, és ez nem azt jelenti, hogy pl ma nem szülök, vagy holnap:)
30hetsen már dekáztam a hasammal, és még 8hetet dekáztam vele. Velem szült kismamának, középen fent volt a pocakja szülés közben is.
Én ma vagyok 36. hetes és két napja vettük észre, hogy lentebb van a pocakom, mint eddig volt. De nem teljesen szállt le, mondjuk fogalmam sincs, hogy mennyi idõ alatt száll le. Szóval hirtelen és is megijedtem, hogy hamarosan szülök, remélem még 2 hetet kibírok, még növögessen kicsit. Ahogy olvastam itt, azért erre van esély, így Te se aggódj, kedves kérdezõ. A szülés közeledtét jobban jelzi a méhszáj állapota, illetve az összehúzódások, valamint a magzati szívhang. Hamarosan ezek a vizsgálatok következnek NEked is. Minden jót és kitartást!
Mind a 2 babamnal szules elott 3-4 nappal szallt le. 38+5 ill. 38+6 hetesen szulettek.
Az szerintem nem igaz, hogy semmi koze. Tobb koze van hozza, mint mondjuk a has formajanak a gyerek nemehez. Teny, hogy ez sem jelent biztosat, de valamit megiscsak... Ha leszall a pocak, akkor az elvileg azt is jelenti, hogy a baba feje railleszkedett a mehszajra, amit igy nagyobb suly, nyomas er. Ettol elkezdhet vekonyodni, gyengulni, nah meg a kemenyedesek is meg jobban nyomjak a babat. Az elso babamat varva nekem 37 hetesen szallt le a pocakom, ket hettel kesobb szultem, az a ket het maga volt a pokol szinte, mert ugyan a gyomoregesem elmult (mar nem nyomta a gyerek a gyomromat), viszont az alhasi nyomas miatt kijott az aranyerem. Most a masodik babamat varom, a 35. hetben vagyok, par napja leszallt a pocakom. Egyebkent ugy tudom, hogy a tobbedik terhessegnel kesobb szall le. Remelem nagyon, hogy ez most nalam tenyleg nem jelent semmit, mert nem akarok szulni. Viszont a mehszajam mar egy jo ideje nyilogat, szoval megsem orulok a pocakleszallasnak.
A húgomnak végig lent volt a hasa a terhesség elejétõl fogva. És rendes idõben szült meg. Szerintem nem jelent semmit.

Mikor "száll le" a pocak? csak konkrétan a szűlés előtt? Vagy hanyadik héten?

32 hetes kismama

Legjobb válasz: én programozott csäszärral szültem,a 38.héten és nekem nem volt nagyon lent...habär tän egy kicsit.sztem az utolso 3-4 hétben.

én programozott csäszärral szültem, a 38.héten és nekem nem volt nagyon lent...habär tän egy kicsit.sztem az utolso 3-4 hétben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!