Találatok a következő kifejezésre: Mikor, hol, ki szúrja ki a (3 db)

Mi a különbség a desztillált víz és a deutérium mentes víz között, mit szűrnek ki? A deutérium mentes vizet itthon elő tudom e állítani, vagy hol tudok hozzájutni. Desztillált vizet, amit itthon állítok elő, nem megy át semmilyen szűrőn iható e?

Legjobb válasz: A desztillált vízben nincsenek oldott anyagok, csak víz. A deutériummentes (valójában csak deutérium csökkentett) vízben kevesebb nehézvíz van. Magyarul semmi közük egymáshoz. A deszt vízben ugyanannyi nehézvíz van, mint a simában, a deut csökkentett víz viszont tartalmaz egyéb oldott anyagot. Nem tudok róla, hogy deut. mentes víz házilagos módszerrel elõállítható lenne. Árulják sok helyen, a Gugli a barátod. A deszt vizet nem kell tovább szûrni, elvileg iható, de nagy mennyiségben felboríthatja a sóháztartást.

A desztillált vízben nincsenek oldott anyagok, csak víz. A deutériummentes (valójában csak deutérium csökkentett) vízben kevesebb nehézvíz van. Magyarul semmi közük egymáshoz. A deszt vízben ugyanannyi nehézvíz van, mint a simában, a deut csökkentett víz viszont tartalmaz egyéb oldott anyagot. Nem tudok róla, hogy deut. mentes víz házilagos módszerrel elõállítható lenne. Árulják sok helyen, a Gugli a barátod. A deszt vizet nem kell tovább szûrni, elvileg iható, de nagy mennyiségben felboríthatja a sóháztartást.
Aztán lehet tévedtem. Itt azt írják, hogy desztilállással a deutérium szintje is csökken a vízben: http://www.zoldhaz.info/deut%C3%A9rium-mentes-v%C3%ADz De 1, 5 literbõl lesz a végén egy pohár víz, mivel többször is meg kell ismételni a desztillálást, hogy a nehézvíz szintje érdemben csökkenjen.
A desztilált vizet ha megiszod nem lesz tõle nagy bajod de elvileg emberi fogyasztásra nem alkalmas, fõleg nagy mennyiségben.
El lehet egymástól választani a könnyû vizet a nehéz víztöl. Többszöri desztillálással és beállított mérsékelettel. A könnyû víz forráspontja általában 100 fok körüli, a nehézvízé 101, 4 vagyis Defraktáló csõvel, vagy lassú desztillálással, például solár desztillálással, lehet a deutérium mennyiségét csökkenteni. A szolár desztillálás , folyamán mesterséges esõvizet állítunk elõ. Az esõvíz deutérium csökkentet víz.

AFP vizsgálatkor szűrik -e a hepatitiszt? Eddig úgy tudtam, igen, de nincs a leletemen utalás rá. Ha nem, most, mikor szűrik? És hol / ki?

Legjobb válasz: Nekem nem nézték AFP vizsgálatakor a hepatitist úgyh arra külön el kellett mennem 24 hetes cukorterheléskor-ami végülis úgyis kötelezõ! Boldog babavárást!

Nekem nem nézték AFP vizsgálatakor a hepatitist úgyh arra külön el kellett mennem 24 hetes cukorterheléskor-ami végülis úgyis kötelezõ! Boldog babavárást!
Szûrik, de nem az AFP-vel egyidõben. Ha jól emlékszem, utána valamikor. Nekem a dokim adott beutalót a laborba és számomra is utólag derült ki, hogy hepatitis vizsgálat is volt.
Nekem kétszer is nézték . A legelsõ vérvételkor, amikor a vércsoportot is megnézték, valamint a szülés elõtt egy héttel.
Szia, én is azt hittem, hogy nem nézték, de a védõnõm elõszedette velem a leletet (AFP) és az elsõ sora "Ellenanyag" volt. Azt mondta, hogy ez a hepatitisz.
Nekem a 12. héten szûrték.
A hepatitits B vírust a vérvételkor szûrik a vérbõl. Legalábbis az elsõ vérvételnél ad a védõnõ papírt hozzá, ami alapján a vérképen, a vércsoporton és a vérbajon kívül ezt is meg kell vizsgálni. Ennek az eredménynek meg kell/kéne lenni már a terhesség elsõ trimeszterében. Max annak nincs meg, aki az AFP elõtt még nem volt teljes vérvételen, de annak megkérdõjelezném a védõnõje szakértelmét. Akinek pedig nem csinálják meg a szûrést annyi van, hogy szülés után a babát azonnal elkezdik hepatitis ellen kezelni, mert nem tudják, hogy a kismama beteg volt-e és a baba elkapta-e.
Az elsõ vérvételkor nézik, kb. a 12.hét körül. Nézd meg a leleteden, a hepatitis ilyen néven szerepel rajta: HBs Ag AG kimutatása. Ha még nincs meg ez a vizsgálat, mindenképpen kérd az orvosod, hogy végezze el.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Mindenkinek nagyon köszönöm a választ! A háziorvosom a 10. héten utalt be nagylaborra (rutin vérkép, vércsoport, vércukor, vizelet, EKG), s megnéztem a leletet, ott sincs ilyen rövidítés.... :-(( Ezt tudnia kellett volna a háziorvosomnak, nem? Az internetet olvasva bukkantam a hepatitiszre, miért nem szólt semmilyen orvos? Remélem nem lesz gond, hogy a 20. hét után szûrnek... Boldog babavárást mindenkinek!!!

Mikor, hol, és ki szúrja ki a kislányom fülét ha megszületik?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, ha kéred akkor még a kórházban kiszúrják és le is fertötlenítik neki. Én ott fogom kiszúratni. Állítólag ekkor még nagyon vékony a bõr a fülén és nem okoz neki akkora fájdalmat. Remélem tudtam segíteni. 34 hetes kismami

Szia! Én úgy tudom, ha kéred akkor még a kórházban kiszúrják és le is fertötlenítik neki. Én ott fogom kiszúratni. Állítólag ekkor még nagyon vékony a bõr a fülén és nem okoz neki akkora fájdalmat. Remélem tudtam segíteni. 34 hetes kismami
Szerintem elviszed egy kozmetikába és ott kilövik.Kb. 1 hónaposan
Szia! Van olyan kórház ahol beteszik már születés után. Ha nem, a gyerekorvos biztos berakja.Nálunk 2000ft-ot kellett érte fizetni.Jobb szerintem is minél fiatalabb korban. És a bökés sokkal sterilebb mint a lövés, mert a pisztolyt nem lehet úgy fertõtleníteni.A tû meg csak egyszerhasználatos amivel bökik.És egyáltalán nem fájdalmasabb mint a lövés, még felnõttnek sem. Nekem böktek is, lõttek is, semmi különbség.
Szia úgy lövesd be neki mert én láttam amikor a kórházba egy tûvel átszurták a fülét, hát köszönöm szépen mi mind a két kislányunknak 5 hónapos korába lövetük be az sokkal kultúráltabb mint egy fecskendûhöz való tû
Én a lányomnak a kórházban szúrattam ki aznap csinálták mikor hazamentünk.Nem tesznek be akármilyen fülbevalót csak babásat.A kozmetikus 5-6 hónaposan csinálhatja már aki tartja magát hozzá.Én egy teljesen steril fülbevalót vettem orvosi fémbõl, aranyozva volt egy kapszulában, amit ki sem bontottunk csak mikor csinálták neki.Nem lógós volt hanem bedugós és a rádugója meg egy lekerekített hengerszerû kupak, így szívesen berakták.+ 1000Ft-omba került kb.
Mi kozmiban csináltattuk 6 hetesen. A kozmisom kimondottan erre a célra tart fenn egy pisztolyt, és totál steril baba pont fülbevalókat.2000be került.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!