Találatok a következő kifejezésre: Mikor, hány érdemes (91 db)

Alacsony spermaszám miatt csak lombikkal van esélyünk. Ha velem (nő) minden rendben, mire számíthatok? Milyen gyógyszereket fogok kapni? Ha kimerítettem az 5 lombikot, utána hányat érdemes még erőltetni?

Legjobb válasz: Szia. Ha lombikra kerül a sor, a következõre számíthatsz: a menzeszedtõl stimuláló szurit kapsz, amivel elérik, hogy ne egy petesejted érjen meg, hanem minél több. Ezt közben többször ultrahangal figyelik. Ha elég érettek, kapsz tüszõrepesztõt, majd leszívják a petesejteket. Ezeket megvizsgálják, megtermékenyítik azokat amik alkalmasak. 2-3-5napos koráig figyelik õket, és mikor úgy gondolják, hogy megfelelõ, visszaültetik. Progeszteron pótlás közben várod az eredményhírdetést. Ha pl. 3-4-5 peresejt is megtermékenyül, de csak kettõt ültetnek vissza, a többit lefagyasztják.

Szia. Ha lombikra kerül a sor, a következõre számíthatsz: a menzeszedtõl stimuláló szurit kapsz, amivel elérik, hogy ne egy petesejted érjen meg, hanem minél több. Ezt közben többször ultrahangal figyelik. Ha elég érettek, kapsz tüszõrepesztõt, majd leszívják a petesejteket. Ezeket megvizsgálják, megtermékenyítik azokat amik alkalmasak. 2-3-5napos koráig figyelik õket, és mikor úgy gondolják, hogy megfelelõ, visszaültetik. Progeszteron pótlás közben várod az eredményhírdetést. Ha pl. 3-4-5 peresejt is megtermékenyül, de csak kettõt ültetnek vissza, a többit lefagyasztják.
Mi is hasonló cipõben járunk. Nekünk így zajlott. Most (a fagyasztott 2 bogyó beültetése után mondta egy sorstárs), hogy érdemes a fagyikat nem tb-re kérni, mert az kb csak100e ft. Egy teljes program viszont 4-500e is lehet. Nekem a stimulálás után megemelkedett a prolaktinom. Ami akadályozza a beágyazódást. Sajnos ez már csak a sikertelen eredményhírdetés után derült ki. Arra kapram gyógyszert. Holnap után megyünk ismét eredményhírdetésre.
Sok sikert nektek!! Ha felmerül valami kérdésed, szívesen válaszolok(ha tudok)!!! Kitartást!!
Ahogy leadtam a havi tp-papirt, kb másfél hónapra jött meg!
Szia.Nekem is, kb. másfél hónap volt az elsõ utalás(ami még jó is a TB-tõl), a kövezkezõ pedig nem egy hónapra, hanem két héttel késõbb.Rájuk kell telefonálni hogy mit mondanak.Én ezt két éve játszottam el velük, most viszonylag hamar küldik.
Szia! Sajnos én már febr.közepe óta várok a pénzemre, ápr.elején sikerült 17800Ft-ot elõleg címén küldeniük.A héten betelefonáltam, és megkaptam az osztályvezetõ számát, így ígéretet kaptam arra, hogy egy héten belül megkapom a pénzem, persze ez egy csomó utánajárás, tel., stb. Õk, akik a mi járulékunkból kapják a fizetésüket nem képesek dolgozni, hogy mi is megkapjuk a jogos táppénzünket!!!!Ez elég szomorú!! Légy határozott és arrogáns, mert a te pénzedrõl van szó!!!! Sok sikert! 32hetes km
Szia! Én telefonáltam vagy 2szer a Tb.nek utáûna érdekes jött a pénz! Most ahoyg feladom a papírt másnap azonnal jön a pénzem!!
Én még sosem voltam táppénzen!!! 34.....De mostmán e'mék, mer' utálok melózni!!!

Ma vagyok a ciklus 14 napján! Megnéznétek a görbém? Nem ma van peteérésem? Ha igen akkor ma együtt leszünk, és még mikor? Hány napig érdemes?

http://ciklus.hu/images/diagramok/755b734d679897d2a9f2c29fba..

Legjobb válasz: Hát ha tényleg ma van (mert ez csak utólag fog kiderülni)akkor ma mindenképpen akciózzatok, meg szerintem holnap is. Igaz hogy azt szokták mondani hogy 2 naponta, de a holnap után már késõ, mert a pete csak 1 napig életképes.

Hát ha tényleg ma van (mert ez csak utólag fog kiderülni)akkor ma mindenképpen akciózzatok, meg szerintem holnap is. Igaz hogy azt szokták mondani hogy 2 naponta, de a holnap után már késõ, mert a pete csak 1 napig életképes.


Mikor, hány hetesen érdemes először felkeresni az orvost?

Legjobb válasz: szerintem 6-7 hetes körül.tehát az elmaradt mensi után 2-3 héttel.akkor már szívhang is lesz.ha korán mész akkor csak petezsákot lát,és úgyis visszarendel 2 hét múlva.

szerintem 6-7 hetes körül.tehát az elmaradt mensi után 2-3 héttel.akkor már szívhang is lesz.ha korán mész akkor csak petezsákot lát, és úgyis visszarendel 2 hét múlva.
Én a kimaradt mensi után 2 héttel mentem, és még nem volt szívhang, így 2 hét múlva újra kell mennem. szerintem is érdemes várni 3, vagy akár 4 hetet is.
Kimaradt mensi után 2 héttel. Nekem legalábbis a dokim így mondta, hogy addig maradjak a seggemen. :)

Mikor - hány hetesen - érdemes összepakolni a kórházi cuccot?

Legjobb válasz: ha minden rendben van akkor ráérsz a 32.héten pakolni.én már a 25. héten összepakoltam de ez indokolt volt.

ha minden rendben van akkor ráérsz a 32.héten pakolni.én már a 25. héten összepakoltam de ez indokolt volt.
Én a 32-33. héten készítettem össze a szükséges holmikat, de még csak a szekrényben külön polcra. Ha menni kell két perc alatt berakható a táskába...34 hetes kismama
Szia! Én kineveztem egy utazótáskát és folyamatosan, ahogy vásárolgattam a dolgokat pakolgattam a táskába. Most vagyok a 32. héten és már majdnem minden megvan, a szoptatósmelltartót még nem vettem meg, mert nem tudom, hogy mekkora fog kelleni! :)
Mondjuk az utolsó hónapban. Írd össze, hogy miket akarsz magaddal vinni, és ami benne van a táskában már, azt pipáld ki. Nem kell mindent egyszerre megvenni, csak legyen kész idõben. Nem érdemes túl sok cuccot vinni, mert a holmidat általában beviszed a szülõszobára is, ott meg a macera van vele, amikor valami kéne a táskából és föl kell túrni az egészet. Bár a szülõszobán nem sok minden kellhet. Olyasmi, hogy fényképezõgép például ne is nálad legyen, hanem annál, aki bemegy veled. Enni-inni sem nagyon lehet ilyenkor a legtöbb helyen, inkább csak a szülés után, meg hát nem is túlélõtábor lesz, javaslom, hogy tényleg csak a szükséges dolgokat pakold be.
Én is kineveztem egy utazótáskát és abba pakolgattam kb a 30. héttõl kezdve folyamatosan a holmikat, mert hát soha nem lehet tudni... Én is elõször listát írtam, és mindig kihúztam, ami már benne volt. A listát is lehet bõvíteni, ha valami még eszedbe jut. De bepakoltam egy kis hátizsákba azokat a dolgokat, amik vajúdás, ill. szülés közben kellhetnek. Innivalót (gyümölcslét ) vigyél, szõlõcukrot is ehetsz, na meg az apukának csomagolj frissiben elemózsiát, mert gondolom neki is szüksége lesz energiára.

Dymatize Super Mass Gainert érdemesebb tejjel fogyasztani? Illetve hány deciliterrel és hány adagolókanállal érdemes szedni? Mi a véleményetek a termékrõl?

Legjobb válasz: Nem érdemes tejjel fogyasztani, mint ahogy egyik tápkieget sem. Véleményem: Nevetséges egy termék.

Nem érdemes tejjel fogyasztani, mint ahogy egyik tápkieget sem. Véleményem: Nevetséges egy termék.
Vízzel igyad. Annyit egyél belõle EDZÉS UTÁN, hogy a fehérje testtömeg x 0, 5g legyen. Tehát ha vagy 70 kg akkor kell neked edzés után 35g fehérje + mellé a ch, ami sajnos egy kevesebb fehérjeszázalékos tömegnövelõvel túl sok ch-t jelent. Nem mindenkinek ugyanannyi kell, testtömegtõl függ!

Ti mit pakoltok a korházi csomagba? Hány hetesen érdemes összekészíteni?

Én 32 hetes vagyok és talán 1-2hét múlva nem ártana összeállítani. Gondolnám,2hálóing,2törülköző,2papucs,eldobható bugyi,betét,fényképezőgép elég lenne.Meg persze a papírok :)

Legjobb válasz: Minden korhaz mast-mast ker, igy erdemes lenne a korhaztol, ahol majd szulni szeretnel infokat kerni effelol. Nekem pl ezeket kellett osszekeszitenem: http://www.szentjanosszuleszet.hu/mit_vigyek.html

Minden korhaz mast-mast ker, igy erdemes lenne a korhaztol, ahol majd szulni szeretnel infokat kerni effelol. Nekem pl ezeket kellett osszekeszitenem: http://www.szentjanosszuleszet.hu/mit_vigyek.html
A kérdező hozzászólása: Köszi!Ezt nem is tudtam.
Pedig így van! Mindenhol mást kérnek, kérdezz rá a kórházban, hogy ott pontosan miket kell vinni. Nekem pl csak a papírjaimat kell vinnem illetve amiben majd a babámat hazahozom, de cserébe nem kevés pénzt fizetünk.
Én 6 bugyit vettem, amit késõbb ki fogok dobni, mert nem használok ilyen bugyikat.Eldobhatót azért nem vettem , mert abból sok kellene ha otthonra is gondolok. 3 végig gombos hálóing.Betét, a babának papír pelenka, ruha pelenka.Neked pohár, evõeszközök, tálca, wc-re papírülõke.
4-es vok. Papírtorlõt vigyél mert a tej is k jön majd mindkét melledbõl amikor szoptstsz.
Tényleg minden kórház mást kér. Azért nem árt még: - pohár/bögre, evõeszköz, szalvéta - fogkefe, fogkrém, fürdõszerek, hajgumi - 2 hálóing kevés, minden napra legalább egyet számolj - zokni, ha fázós a lábad - köntös - wc papír, papírzsebkendõ - telefon, telefontöltõ

Szoptatás után azonnal kell fejni vagy fél óra mulva? Mikor érdemes? Hány percig kell csinalni? Minden szopi után kell? éjjeli fejés tényleg hatásosabb min a nappali?

Legjobb válasz: Ha még marad benne tej szopi után, akkor lehet utána közvetlenül is; bár akkor már inkább szoptatni érdemes, mert az a leghatékonyabb.... (Illetve ebben az esetben valószínûleg nem is kevés a tej.:) De ha mindkét melled "üresre" kiszívta a babád, akkor talán érdemesebb várni egy kicsit, mondjuk fél-1 órát. Ennyi idõ alatt már biztosan megtermelõdik egy akkora mennyiség, ami szépen és könnyebben ki tud ürülni egy tejleadó-reflexszel. Illetve téged is jobban motivál szerintem, ha látsz némi tejecskét a pohár alján (ami a szopi utáni fejésnél nem mindig mondható el). :) A fejés idõtartama lényegében mindegy; az a fontos, hogy alaposan kiürítsd egyik vagy mindkét melled. A 7-5-3-1 perces serkentõ fejés is hatékony, de nem létszükséglet. Elég lehet az is, ha addig fejsz, amíg mellenként 2-3 tejleadás lezajlik; ekkor általában teljesen "kiürül" a cici. Ha mindkét melled egyszerre fejed, nyugodtan váltogathatod is menet közben, mert az egyiken beinduló reflex a másikból is könnyebben kihozza a tejet. A gyakoriság megint egyéni. Lehet minden szopi után is, ha bírod, de lehet idõszakosan is. Ha fontos, hogy látványos eredménye legyen a fejésnek, akkor érdemesebb lehet pl. reggel, amikor alapból több tejünk van és így maradhat még valamennyi a ciciben, vagy pl. este az utolsó szopi után 2-3 órával. De az "üresjáratú" fejés is plusz inger, max. nem annyira motivál. Illetve igen, éjjel is lehet, mert akkor a hormonok is aktívabbak. (Bár nem mindenki képes éjjel is felkelni; de nem is életbevágó.) De végül: a gyakrabb szoptatás önmagában is elég lehet, arról nem is beszélve, hogy nem jár (ilyen jellegû) plusz munkával. ;)

Ha még marad benne tej szopi után, akkor lehet utána közvetlenül is; bár akkor már inkább szoptatni érdemes, mert az a leghatékonyabb.... (Illetve ebben az esetben valószínûleg nem is kevés a tej.:) De ha mindkét melled "üresre" kiszívta a babád, akkor talán érdemesebb várni egy kicsit, mondjuk fél-1 órát. Ennyi idõ alatt már biztosan megtermelõdik egy akkora mennyiség, ami szépen és könnyebben ki tud ürülni egy tejleadó-reflexszel. Illetve téged is jobban motivál szerintem, ha látsz némi tejecskét a pohár alján (ami a szopi utáni fejésnél nem mindig mondható el). :) A fejés idõtartama lényegében mindegy; az a fontos, hogy alaposan kiürítsd egyik vagy mindkét melled. A 7-5-3-1 perces serkentõ fejés is hatékony, de nem létszükséglet. Elég lehet az is, ha addig fejsz, amíg mellenként 2-3 tejleadás lezajlik; ekkor általában teljesen "kiürül" a cici. Ha mindkét melled egyszerre fejed, nyugodtan váltogathatod is menet közben, mert az egyiken beinduló reflex a másikból is könnyebben kihozza a tejet. A gyakoriság megint egyéni. Lehet minden szopi után is, ha bírod, de lehet idõszakosan is. Ha fontos, hogy látványos eredménye legyen a fejésnek, akkor érdemesebb lehet pl. reggel, amikor alapból több tejünk van és így maradhat még valamennyi a ciciben, vagy pl. este az utolsó szopi után 2-3 órával. De az "üresjáratú" fejés is plusz inger, max. nem annyira motivál. Illetve igen, éjjel is lehet, mert akkor a hormonok is aktívabbak. (Bár nem mindenki képes éjjel is felkelni; de nem is életbevágó.) De végül: a gyakrabb szoptatás önmagában is elég lehet, arról nem is beszélve, hogy nem jár (ilyen jellegû) plusz munkával. ;)
Mi a célod a fejéssel? A tejszaporítás, vagy az, hogy ne kapj mellgyulladást? Ha az utóbbi, akkor nem is biztos, hogy kell fejni, csak ha nagyon tele van a melled még szoptatás után is. Ezt fõleg reggel kell csinálni, mivel éjjel termelõdik a legtöbb tej. Ha a tejszaporítás a cél, akkor szoptatás után fejj még, de arra meg jobb, ha inkább többször mellre teszed a babát. Ha a mennyiség megfelel neked, sem nem kevés, sem nem sok, akkor nem kell fejni.
úgy tudom egybõl utánna kell, érdemes akkor ha érzed hogy nem szívta ki a picur a tejcsit mert akkor még kemény, ha felpuhult akkor jó.Én éjszaka nem fejtem....6 hós baba anyukája
Akkor utána, egyik mellbõl 5 perc, másikból is, aztán 4-3-2 valahogy így olvastam. De nekem eléggé fájt az üres mellemet cincálni, szóval ha jól szopik a baba, inkább õt tedd mellre.
Én 3-hónapos koráig minden szoptatás után rögtön fejtem mind két mellem.Utána éjjel már nem, késöbb meg ha éreztem kezd becsomósodni, jól átmasszíroztam és kifejtem. 1-évesen választottam le.
A kérdező hozzászólása: tejszaporitás!
Bocsánat a belekottyért, de ha fáj a baba foga, nyûgösködik miatta, akkor majdhogynem logikus is, hogy kevesebbet szopizik (egyszerre), ezért nyilván csökken a tejmennyiség is... vagyis kereslet-kínálat, igen. De miért szükséges ilyenkor fejni? A testünk mindig beáll arra a ritmusra, ahogyan a baba szopik. Ha pár napig kevesebbet, akkor kevesebb tej lesz, ha éjjel nem szopik, éjjel "leáll" a termelés stb. Akinek "lefelé" mûködik a tejmennyiség változása, annak "felfelé" is mûködni szokott..! Ne haragudj meg, kedves utolsó, de szerintem fejés (és pláne méregetés) nélkül is simán tudnál szoptatni, csak jobban kellene bíznod magadban és a testedben. ;) Persze így is megy a dolog, és szuper, hogy még mindig ilyen szépen és sokat szopizik a babád, de abból, amit leírtál, én azt olvasom ki, hogy szükségtelenül fordítod az idõdet ezekre a dolgokra. Szerintem biztosan menne ilyen plusz körök nélkül is.
Utolsónak, lehet hogy menne de én nem bízom a véletlenre, és egyébként is maximalista vagyok:) Pont az a baj hogy ha az egyik nap 40 ml -t eszik akkor a következõ nap nem lesz 200 ugyan abban az idõben... én pedig nem teszem össze vissza többször cicire, 6szor eszünk ha eszik eszik ha nem nem de nem teszem vissza fél óránként... inkább fejek :) Amúgy tényleg rengeteg múlik a lelki egyensúlyon ha ott belül nem jó valami akkor rögtön látszik a tej hozamon.. :)

Sustanon 250 kúra hány injekcióból áll? És mennyibe kerül 1 kúra kb? és 1 héten hány ampullával érdemes szúrni? ÉS mit kell hozzá venni hogy levezessem a kúrát pl:tesztó visszaállitó meg gynecomastia hogy ne alakuljon ki.

Legjobb válasz: Akkor én meg közlöm veled hogy Magyarországon NINCS szteroid törvény.A birtoklásuk nem törvényellenes csak annyira mint az Algopyriné mivel ezek sima vényköteles gyógyszerek úgyhogy inkább meg se szólaltál volna. Szuszi heti 1-2 bökés 8-10 héten át.Mellette proviron vagy nolvadex Levezetésnek meg clomid+nolvadex vagy HCG+nolvadex 1 ampulla 1000ft körül van így 1 kúra 10-20000 Ft+provi(100-200ft/szem)+HCG(9000/3ampulla)

Akkor én meg közlöm veled hogy Magyarországon NINCS szteroid törvény.A birtoklásuk nem törvényellenes csak annyira mint az Algopyriné mivel ezek sima vényköteles gyógyszerek úgyhogy inkább meg se szólaltál volna. Szuszi heti 1-2 bökés 8-10 héten át.Mellette proviron vagy nolvadex Levezetésnek meg clomid+nolvadex vagy HCG+nolvadex 1 ampulla 1000ft körül van így 1 kúra 10-20000 Ft+provi(100-200ft/szem)+HCG(9000/3ampulla)
h4x0r: pont rád gondoltam a fenti írásban, látom magadra ismertél, mert eléggé habzik a szád. Ahhoz nincs közöm, hogy ki doppingol, õszintén? Pont nem is érdekel. De az, hogy te 20 évesen több szteroid kúrával a hátad mögött osztod az észt, katasztrófa. Te már rég elb*sztad annak a lehetõségét, hogy valaha is komoly célokat érj el a testépítésben, de én azt mondom, hogy aki nem érte el a genetikai korlátait az ne doppingoljon még. És ha a kérdezõ elérte volna már, akkor olyan edzéstapasztalata és ismertsége lenne, hogy nem neten kellene noname válaszolóktól választ várnia. Végezetül pedig a szteroidok vényköteles gyógyszerek, és nem véletlenül azok.
A kérdező hozzászólása: kössz a választ h4xor.te lagalább válaszoltál a kérdésemre nem mint az elsõ kommentelõ aki azt se tudja merre hány méter.
igazad van, ha nem vagy megelégedve magdal mért ne változtathatnál rajta.Mindegy milyen módon sok sikert.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a pozitiv véleményeket .h4xor az megmondja a frankót és én egyetértek vele ha valaki ebbe a sportágba ha nevezhetem sportágnak met nem mindenhol elfogadott sajnos de ha valaki a testépitésben komoly célokat akar elérni akkor koxhoz kell nyúlni nincs mese mindennek megvan a kockázata de az erdmények sem fognak elmaradni amugy meg nem most kezdtem se nem 2 éve han nem már kb 5 éve és már tul vok az elsõ koxomon és itt vok semmi bajom csak csupán jobban ment az edzés és fejlödtem a méreteimben .szóval éljenek a karok !!!!! és soha ne adjuk fel bármit is kelljen bevetni a cél érdekében.

Mikor ajánlatos elkezdeni a jégtáncot? Maximum hány évesen érdemes belekezdeni?

Hobbi szinten

Legjobb válasz: ez olyan mint a balet minnél kissebben annál jobb,szerintem olyan 5-6 évesen érdemes elkezdeni,de ettûl függetlenül 20 évesen is csinálhatod HOBBI szinten fülleg ha ráérzel a jégtáncra :D sok sikert :D

ez olyan mint a balet minnél kissebben annál jobb, szerintem olyan 5-6 évesen érdemes elkezdeni, de ettûl függetlenül 20 évesen is csinálhatod HOBBI szinten fülleg ha ráérzel a jégtáncra :D sok sikert :D
Hobbi szinten bármit bármikor el lehet kezdeni.
hobby szinten bármikor persze, na de versenyszerûen nem árt ha már 6 évesen ...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!