Találatok a következő kifejezésre: Miket vigyek majd a kórházba (5 db)

Mit vigyek majd a kórházba magamnak és a kisbabámnak? (ÁEK-ban fogok szülni)

Nem hogy mostanában mi a szokás az ÁEK-ban, hogy mit adnak ?k, és mit kell majd vinnem.

Legjobb válasz: Babának: pelust és popsitörlõt. Magadnak mindent amit pl egy nyaraláshoz vinnél +hatalmas betéteket, mellszívó is jól jöhet, szoptatós tea Ha még eszembe jut valami írok. Mikorra vagy kiírva? Kinél szülsz?

Babának: pelust és popsitörlõt. Magadnak mindent amit pl egy nyaraláshoz vinnél +hatalmas betéteket, mellszívó is jól jöhet, szoptatós tea Ha még eszembe jut valami írok. Mikorra vagy kiírva? Kinél szülsz?
Az elõttem szóló által említettek mellett hasznos lehet egy vékony sapi, mi használtuk, a nagyon puha sokrétegû wc-papír, a papír wc-ülõke is.
A sapi a babának természetesen. Ruhát amúgy adnak rá.
A kérdező hozzászólása: Nagyom köszi a válaszokat.Még van idõm, van még hátra 16 hét.Gondoltam most, hogy szabin vagyok összeírom, hogy mik kellenek majd.Az orvosom Dr. Jerger András, nála fogok szülni. Boldog új évet és jó babázást, babavárást mindenkinek :-D

Az alábbiakon kívül mit vigyek majd a ceglédi kórházba szüléshez? Tapasztalatokat várnék, kinek mire lett volna még nagy szüksége a kórházi napokon?

Iratok,tisztálkodószerek,törölköz?k,papírtörl?,fert?tlenít? kend?(domestos),hajgumi,ásványvíz,extra betét-ebb?l mennyi kell?-,hálóingek,köntös,mama-bugyik 6 db,zokni,melltartó,2 papucs,szoptatáshoz textilpelus,ev?eszköz,pohár,glicerines kúp.

Legjobb válasz: Én ugyan nem Cegléden szültem, hanem Komáromban, de azért válaszolok, hátha tudok segiteni. Extra betétbõl én nagyon sokat feltankoltam, pedig nem kellett volna, a felesleget ott hagytam az osztályon. Nagyon nagyból szükséged lesz kb. 6 db-ra, utána válthatsz eggyel kisebbre, de abból sem kell sok, de az sem baj, ha csak extra nagyot és extra intim betétet viszel be. Nekem az intim betét bõven elég volt már szülés utáni 2. napon. Pénzt mindenképpen akkor add oda, amikor négyszemközt vagytok. A babának pedig vigyél pelenkát, popsitörlõt(mi ezt nem kaptunk), ruhát nálam nem kellett, bár ez korházfüggõ, kesztyüt én is vittem neki, de szerintem felesleges(olyan puhák a kis körmei, hogy nem tudja összekarmolni az arcát velük), és cumisüveget is vigyél neki, amibõl adhatnak ill. adhatsz neki folyadékot, amig nem indul be teljesen a tejed. Én vittem magammal még: wc-ülõkére felhúzható papirt, nem használtam más után a wc-t, több bugyit pakoltam(textilbõl 6, eldobhatóból 10db), és vittem még szõlõcukrot, szülés után nagyon jól esett egy kis energia. Remélem, tudtam segiteni.

Én ugyan nem Cegléden szültem, hanem Komáromban, de azért válaszolok, hátha tudok segiteni. Extra betétbõl én nagyon sokat feltankoltam, pedig nem kellett volna, a felesleget ott hagytam az osztályon. Nagyon nagyból szükséged lesz kb. 6 db-ra, utána válthatsz eggyel kisebbre, de abból sem kell sok, de az sem baj, ha csak extra nagyot és extra intim betétet viszel be. Nekem az intim betét bõven elég volt már szülés utáni 2. napon. Pénzt mindenképpen akkor add oda, amikor négyszemközt vagytok. A babának pedig vigyél pelenkát, popsitörlõt(mi ezt nem kaptunk), ruhát nálam nem kellett, bár ez korházfüggõ, kesztyüt én is vittem neki, de szerintem felesleges(olyan puhák a kis körmei, hogy nem tudja összekarmolni az arcát velük), és cumisüveget is vigyél neki, amibõl adhatnak ill. adhatsz neki folyadékot, amig nem indul be teljesen a tejed. Én vittem magammal még: wc-ülõkére felhúzható papirt, nem használtam más után a wc-t, több bugyit pakoltam(textilbõl 6, eldobhatóból 10db), és vittem még szõlõcukrot, szülés után nagyon jól esett egy kis energia. Remélem, tudtam segiteni.
Ja, és ami még nekem nagyon hasznos volt, az a mellszívó. Elõzõ voltam.
remélem még nem késtem el a válasszal...egy jótanács:ha császároznak mindenféleképp vigyél rögzítõbugyit vagy hasfogót!maga a rögzítõbugyi a betét rögzítésére van de tartja a hasadat és nekem rengeteget segített a mozgásban...ha nem kéred ki a picit akkor nem kell pelus stb, viszont én kiskesztyût vinnék mert nem adnak.én 7hója szültem ott.
Jesszusom, igy elromlott az egeszsegugyi szolgaltatas M.O.-on? Meg evoeszkozt is kell vinni? Nalunk mindent adnak. pelust, ruhat bebinek, beteteket, kajat, es haromszor naponta takaritjak a kortermeket/furdoket. Etlapon lehet ennivalot valasztani, piszkos pelust, gyerek ruhakat, torulkozoket csak egy kosarba kell dobni, elviszik, kimossak, es visszahozzak. Es ez mind a nyilvanyos korhazakban, semmibe sem kerul. Na persze, Kinaban, meg agynemut is kell vinni, a hozzatartozoknak kell segiteni furdetni, stb. Noverek csak gyogyszert adnak ki.
Én Cegléden szültem tavaly májusban. Én vittem még papír Wc ülõkét-nem tudom, mi a neve pontosan. Wc papírt is vigyél. Betétbõl jó, ha feltankolsz. Szülés után kapsz egyet, utána magadnak kell gondoskodnod róla. Én annyit vittem, amennyivel már nyugodt voltam, hogy biztos elég lesz. A baba ruhájára nem lesz gondod, csak azt a ruhát kell vinni, amiben hazaviszed majd. Kis kesztyût is adnak rá, ha karmolgatja az arcát. Ha kikéred a babát, akkor pelust vigyél neki. Tavaly úgy volt, hogy napi öt pelust biztosítanak (nem tudom ez változott-e), de én biztos, ami biztos vittem egy csomag pelust. Én a pénzt akkor adtam át, amikor elmentünk a kórházból. Varratszedéskor akartam, de akkor nem voltunk egyedül, így az induláskor kerestem meg. De én nem a saját dokimnál szültem, mert pont szabira ment, és átadott egy másiknak. Ha a sajátomnál szülök, akkor a 6 hetes kontrollon adtam volna át. Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.
Szia! Én 7 éve szültem Cegléden! De soha többet már akkor megfogadtam! Én akkor fültisztitó pálcikát is hozattam be a köldök ápoláshoz mert ami ott volt az nem volt jó semmire!A babát szinte kérdezés nélkül odaadják már nem igazán van az hogy ben thagyod én csak akkor vittem be amikor zuhanyozni mentem!Ott csak orditatták!Pelust is vigyél mert csak 5 darabot adnak és kb 7-8 is bekakált!Nekem rossz tapasztalatom van Cegléddel, elõször is farosan megszüleszteték velem a bébit fél évig alig birtam ülni:) A másik hogy õsszeraktak a korteremben egy "Nem akarok megbántani senkit" Enyhén barna nörû hülgyikével! Hazajövetel után 2 napra meg mozgott a hajam! Képzelheted?? A következõ lányomat Szolnokon szültem 4 éve! És egész már volt! A Kisfiunkat is itt fogom a hetekben! 35h Kismami.
A korhazakban aktivan buzditanak hogy ne rakd le a gyereket, torodj vele mar ott is. Otthon se tudod majd csak ugy lerakni.

Mit vigyek majd magammal a kórházba?

Tanácstalan vagyok...36 hetes vagyok

Legjobb válasz: Én ezeket vittem és nem hiányzott semmi: 1 hálóing a szüléshez (van olyan kórház, ahol kórházi hálóingben szülnek) 3 hálóing (elöl nyitható) köntös 2 papucs (egy fürdeni, egy mászkálni) 4-5 olcsó bugyi, amit nem sajnálsz (vagy betétes bugyi, hálós bugyi, amit akarsz) 1 csomag vastag, puha betét (Tena, de én sima intimbetétet használtam, elég volt, Libresse classic) tisztálkodó szerek (sampon, szappan, fogkefe, fogkrém, stb) törölközõ (a tisztlákodó szereket és a törölközõt tedd külön, mert ha kapsz beöntést, utána még zuhanyzol is szülés elõtt) vécépapír pohár tányér konyharuha evõeszköz konzervnyitó olvasnivaló telefon töltõ fényképezõgép babának pelus, popsitörlõ TERHESKISKÖNYV, IRATOK!!!!

Én ezeket vittem és nem hiányzott semmi: 1 hálóing a szüléshez (van olyan kórház, ahol kórházi hálóingben szülnek) 3 hálóing (elöl nyitható) köntös 2 papucs (egy fürdeni, egy mászkálni) 4-5 olcsó bugyi, amit nem sajnálsz (vagy betétes bugyi, hálós bugyi, amit akarsz) 1 csomag vastag, puha betét (Tena, de én sima intimbetétet használtam, elég volt, Libresse classic) tisztálkodó szerek (sampon, szappan, fogkefe, fogkrém, stb) törölközõ (a tisztlákodó szereket és a törölközõt tedd külön, mert ha kapsz beöntést, utána még zuhanyzol is szülés elõtt) vécépapír pohár tányér konyharuha evõeszköz konzervnyitó olvasnivaló telefon töltõ fényképezõgép babának pelus, popsitörlõ TERHESKISKÖNYV, IRATOK!!!!
MIT VIGYÜNK MAGUNKKAL?? Nagy táskába ( a kórházba ) * - fürdõ papucs * - 3-4 elöl gombos hálóing, pizsama, ami kényelmes * - köntös * - Tenafix, bugyi * - zokni * - 2-3 db törölközõ * - kéztörlõ * - nyomható kézmosó szappan * - tusfürdõ, sampon, hajbalzsam * - fogkefe, fogkrém, egyéb pipere dolgok * - fontosnak vélt tisztasági holmik, krémek, stb. * - hajszárító * - papírzsebkendõ, szalvéta, puha wc papír * - betét ( Tena Lady Extra vagy Super, és szárnyasbetét ) * - fertõtlenítõ törlõkendõ a wc-re ( pl. : Domestos ) * - kistányér, kés, villa, kanál, bögre, pohár * - 5 db textil pelenka * - csomag nadrágpelenka * - popsitörlõ, popsikrém * - kis kesztyû * - melltartó * - melltartóbetét * - müzlistál ( fejéshez ) * - mellszívó * - tejfokozó tea * - cumisüveg * - bimbóvédõ * - olvasnivaló Kórházi táskán belüli kis csomag, szülõszobára * - elöl gombos hálóing * - innivaló ( lehetõleg szénsavmentes ásványvíz, 0.5l kiszerelésben, 2-3 üveg ) * - pohár * - gyümölcslé ( kis dobozos, szülés utánra ) * - ropi, vagy nápolyi * - szõlõcukor, tik-tak vagy csokoládé * - derékmasszírozó ( ha egyébként használunk ilyet ) * - textil pelenka, vagy kis frottír törölközõ * - zene ( CD, kazetta ) * - legyezõ * - bugyi, vagy Tenafix és betét ( nagy méretû, pl. Tena Lady Extra, vagy Super ) * - papucs ( apukának, illetve a kísérõnek is ) * - zokni * - fényképezõgép ( elem, töltõ, kártya, film, stb.)
Ja, nekem rövid a haja, de ha hosszúhajú vagy, akkor értelemszerûen hajszárító, fésû, stb. És bocsi, hogy kétszer küldtem el, nem tudom mitõl lett így.


Miket vigyek magammal majd a kórházba?

(Mit vigyek magamnak és mit a baba részére.)

Legjobb válasz: Edes istenem...miert nem olvasol par kerdessellennebb vagy ird be a keresobe mert eppen ma volt ugyanez a kerdes...nehez keresni vagy faj?????

Edes istenem...miert nem olvasol par kerdessellennebb vagy ird be a keresobe mert eppen ma volt ugyanez a kerdes...nehez keresni vagy faj?????
Nagy táskába ( a kórházba ) * - fürdõ papucs * - 3-4 elöl gombos hálóing, pizsama, ami kényelmes * - köntös * - Tenafix, bugyi * - zokni * - 2-3 db törölközõ * - kéztörlõ * - nyomható kézmosó szappan * - tusfürdõ, sampon, hajbalzsam * - fogkefe, fogkrém, egyéb pipere dolgok * - fontosnak vélt tisztasági holmik, krémek, stb. * - hajszárító * - papírzsebkendõ, szalvéta, puha wc papír * - betét ( Tena Lady Extra vagy Super, és szárnyasbetét ) * - fertõtlenítõ törlõkendõ a wc-re ( pl. : Domestos ) * - kistányér, kés, villa, kanál, bögre, pohár * - 5 db textil pelenka * - csomag nadrágpelenka * - popsitörlõ, popsikrém * - kis kesztyû * - melltartó * - melltartóbetét * - müzlistál ( fejéshez ) * - mellszívó * - tejfokozó tea * - cumisüveg * - bimbóvédõ * - olvasnivaló Kórházi táskán belüli kis csomag, szülõszobára * - elöl gombos hálóing * - innivaló ( lehetõleg szénsavmentes ásványvíz, 0.5l kiszerelésben, 2-3 üveg ) * - pohár * - gyümölcslé ( kis dobozos, szülés utánra ) * - ropi, vagy nápolyi * - szõlõcukor, tik-tak vagy csokoládé * - derékmasszírozó ( ha egyébként használunk ilyet ) * - textil pelenka, vagy kis frottír törölközõ * - zene ( CD, kazetta ) * - legyezõ * - bugyi, vagy Tenafix és betét ( nagy méretû, pl. Tena Lady Extra, vagy Super ) * - papucs ( apukának, illetve a kísérõnek is ) * - zokni * - fényképezõgép ( elem, töltõ, kártya, film
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak üzenem, hogy ha ennyire idegbeteg típus, akkor inkább ne válaszoljon, vagy vegyen be nyugtatót. Lehet, hogy ha jobban odafigyeltem volna, megtaláltam volna ugyanezt a kérdést, de nem érzem úgy, hogy ezért ilyen bunkón kellene reagálni.
Kérdezt meg a védõnõt, hogy mi a szokás a kórházban, ahol szülsz, kap-e a baba ruhát. Hallottam olyat, hogy valahol sajátba öltöztették. A baba holmijait (amiben hazaviszitek) az apuka is beviheti, amikor hazavisz benneteket.
Tényleg nem ártana néha visszakeresni, hiszen ki is van írva, hogy ne tedd fel azt a kérdést, amit már feltettek, fõleg, hogy ez nem is régen volt, hanem ma. Én nem az elsõ válaszoló vagyok, de szerintem is idegesítõ.
A kérdező hozzászólása: Oké, rendben van.De mentségemre szolgáljon, hogy most voltam fent elõször ilyen oldalon és tényleg végig olvastam a kérdéseket, ezek szerint nem vettem észre mégsem, hogy vki ugyanezt kérdezte már.
En honapok ota olvasom dragam az oldalt es sokat segitettek nekem es ugy gondolom en is segitettem masokon....ha valami erdekel eloszor megkeresed es ha nem talalsz valaszt akkor kerdezel....amugy kettonk kozott nem tudom ki a bunkobb...aki esetleg a tudatodig viszi a gondolatot, hogy mar volt millio ilyen kerdes amibol 1 pont aznap es ketto azelottvalo nap.....nem baj ha figyelmetlen vagy..csak ne erezd magad megsertve ha ezt megmondjak neked....azon meg vegkepp nem csodalkoznek, hogy milyen hangsullyal valaszolnak...tenyleg idegesito.... Az elso "bunko" valaszolo vagy "bunko" valasztado, aki mellesleg jol all az idegeivel.
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ válaszoló! Köszönöm, hogy segítettél rajtam és további szép napot kívánok neked!

A korhazi csomagba mit vigyek magamnak es a babanak? Angliaban lakunk. Mikor keszitsem ossze? Ha elmegy majd a magzatviz, nyakdugo azutan rogton menni kell a korhazba vagy ha csak jonnek a fajasok?

28 hetesek vagyunk.Elso babank lesz.

Legjobb válasz: szia, lényegében ugyanazokat mint ha otthon lennél, egyedül én azt a különbséget láttam, hogy a babának is érdemes a cuccait (ruha, pelusok) bevinni, mivel rövidebb ideig tartják bent õket a szülés után. Vannak honlapok, ahol felsorolják mit érdemes bevinni (angol és magyar is). Amikor elfolyik a magzatvíz elõször fel kell a kórházat hívni. Akkor megmondják, hogy menjél vagy még várjál. Általában a fájások (ha elég gyakoriak) során kell bemenni (de ez most csak sablon). A védõnõdet is megkérdezheted nyugodtan. (Nekem sajnos indítás volt, úgyhogy pont ezt nem éltük át, pedig nagyon készültem :)))

szia, lényegében ugyanazokat mint ha otthon lennél, egyedül én azt a különbséget láttam, hogy a babának is érdemes a cuccait (ruha, pelusok) bevinni, mivel rövidebb ideig tartják bent õket a szülés után. Vannak honlapok, ahol felsorolják mit érdemes bevinni (angol és magyar is). Amikor elfolyik a magzatvíz elõször fel kell a kórházat hívni. Akkor megmondják, hogy menjél vagy még várjál. Általában a fájások (ha elég gyakoriak) során kell bemenni (de ez most csak sablon). A védõnõdet is megkérdezheted nyugodtan. (Nekem sajnos indítás volt, úgyhogy pont ezt nem éltük át, pedig nagyon készültem :) ))
szia!en is angliaban vagyok, 33 hetes terhes, mar alig varom a szulest!nekem azt mondta a midvife hogy varjak amig a fajasok surusodnek, ne menjek tul koran!a korhazi csomagba viszek haloinget amiben szulni fogok, meg utannara egyet es ruhat amiben hazajovok.meg persze betetet, es bugyit!a fiamnak viszek ruhakat, pelust, torlokendot!remelem hamar kiengednek majd mert en utalom a korhazat!!!puszika neked es szep babavarast
Szoptatos melltarto, es melltarto betet. Szerintem szerezz be bimbo kremet is, mert ha olyan kisbabad lessz mint az en kisfiam...:) O egy kis porszivo :) Ne a boltba vegyel kremet hanem a gyogyszertarba a neve Lansinoh. Ez a legjobb az elhasznalt mellbimbora. Elozo voltam


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!