Találatok a következő kifejezésre: Miket lehet és (21808 db)

Mikor lehet és mikor nem lehet látni a Holdat?

Legjobb válasz: Mikor a horizont alatt van, akkor nem lehet. Illetve ha felhõs az idõ. Továbbá a pincébõl sem lehet látni. :-) De viccet félretéve a holdkelte és holdnyugta idõpontja változik. Az aktuális holdkelte és holdnyugta idõpontját a Google meg tudja mondani. Pl.: http://www.naptarak.com/naptarak_naphold.html

Mikor a horizont alatt van, akkor nem lehet. Illetve ha felhõs az idõ. Továbbá a pincébõl sem lehet látni. :-) De viccet félretéve a holdkelte és holdnyugta idõpontja változik. Az aktuális holdkelte és holdnyugta idõpontját a Google meg tudja mondani. Pl.: http://www.naptarak.com/naptarak_naphold.html
A kérdező hozzászólása: :) Köszönöm szépen

A nyelv pirszing fáj? Milyen amikor átszúrják? érzéstelenitik is? Vagy hogy? Utána mit lehet és mit nem?

Legjobb válasz: Szia! Én 7 éve szúrattam, akkor érzéstelenítõt fújtak rá, nem éreztem semmit. Nem is fájt. Barátnõm látta, õ azt mondta, hogy ijesztõ volt, de én nem tapasztaltam semmi negatívat. :) MIután kijöttünk a szalonból, rögtön feldagadt. Nem figyeltem különösebben arra, hogy mit lehet és mit nem, de a tejtermékeket, dohányzást ajánlatos kerülni, és persze fertõtlenítsd rendszeresen a nyelved! :)

Szia! Én 7 éve szúrattam, akkor érzéstelenítõt fújtak rá, nem éreztem semmit. Nem is fájt. Barátnõm látta, õ azt mondta, hogy ijesztõ volt, de én nem tapasztaltam semmi negatívat. :) MIután kijöttünk a szalonból, rögtön feldagadt. Nem figyeltem különösebben arra, hogy mit lehet és mit nem, de a tejtermékeket, dohányzást ajánlatos kerülni, és persze fertõtlenítsd rendszeresen a nyelved! :)
Szia! Elõször is: piercing Másodszor: nem fáj, elérzéstelenítik teljesen, inkább a gyógyulás nehézkes

Ez mi lehet? És mit tudok vel csinálni?

az orrom környékén ilyen apró szúnyogcsipéshez hasonló ,,búbok vanna" tényleg nem nagyok és nem is pirosak de zavanak (meg persze nem is pattanás).

Legjobb válasz: valószínûleg mitesszerek, amik begyulladtak, vagy eltömõdött pólusok okozzák. sok arclemosó/mitesszereltávolító terméket lehet kapni, ha rendszeresen használod segíteni fog. másik õsi praktika ilyen esetre, - lehet valaki szerint undorító, de természetes dolog - ha kicsit összeszorítod az arcbõröddel az orrodat (nem tudom jobban elmagyarázni), és nyomod, míg az összes kis fehért ,,trutyi" kijön a pólusokból (ez tömíti el). ha ezeket rendszeresen csinálod, és ezek elmúltak, remélhetõleg nem lesz több ilyen problémád. remélem tudtam segíteni. :)

valószínûleg mitesszerek, amik begyulladtak, vagy eltömõdött pólusok okozzák. sok arclemosó/mitesszereltávolító terméket lehet kapni, ha rendszeresen használod segíteni fog. másik õsi praktika ilyen esetre, - lehet valaki szerint undorító, de természetes dolog - ha kicsit összeszorítod az arcbõröddel az orrodat (nem tudom jobban elmagyarázni), és nyomod, míg az összes kis fehért , , trutyi" kijön a pólusokból (ez tömíti el). ha ezeket rendszeresen csinálod, és ezek elmúltak, remélhetõleg nem lesz több ilyen problémád. remélem tudtam segíteni. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm :)


Van olyan oldal, ahol egyértelműen levan írva, hogy mit lehet enni szoptatás alatt és mit nem? Egy kicsit kezdek belegabalyodni, hogy mit lehet és mit nem. Szeretnék tisztán látni!

Legjobb válasz: A baba érzékenységétõl függ, hogy mitõl fájhat a pocija. Figyeld, hogy melyik étel után fáj a pocakja, és azt ne edd.

A baba érzékenységétõl függ, hogy mitõl fájhat a pocija. Figyeld, hogy melyik étel után fáj a pocakja, és azt ne edd.
Én a védõnõtõl kaptam egy listát az ajánlott és a nem ajánlott ételekrõl. Ha gondolod, szívesen elküldöm priviben vagy mail-en. :) nem árt tudni ezeket, mert sok kellemetlenségtõl megkímélhet. Én nem vagyok a híve a "próbáljuk ki" majd meglátjuk elvnek. Mert feleslegesen szenved a baba.
A kérdező hozzászólása: Nagyon megköszönném, ha elküldenéd. Én ilyet nem kaptam.

Szoptatás alatt miket ehetek és mit nem? Tudom a puffasztó dolgokat nem lehet és a K betűseket mit még ezeken kívül? A déli gyümölcsök közül mit lehet és mit nem?

Legjobb válasz: Szerintem figyeld a tested jelzéseit és a babád. Ha valamit megkívánsz, egyél nyugodtan, mégha elvileg "nem is szabad". Én szoktam enni káposztát is, meg szinte mindent. Sütiket kívánom a legjobban. Amit észrevettem, hogy pl. a szilvalekvár meghajtotta, de ez jól jött, amikor szorulása volt. Egyél mindent, csak mértékkel! Persze a nyers dolgokkal vigyázz. Boldog babázást!

Szerintem figyeld a tested jelzéseit és a babád. Ha valamit megkívánsz, egyél nyugodtan, mégha elvileg "nem is szabad". Én szoktam enni káposztát is, meg szinte mindent. Sütiket kívánom a legjobban. Amit észrevettem, hogy pl. a szilvalekvár meghajtotta, de ez jól jött, amikor szorulása volt. Egyél mindent, csak mértékkel! Persze a nyers dolgokkal vigyázz. Boldog babázást!
Szia! Az én babámnak a gomba, narancslé és a paprika nagyon tekerte a hasát, bár õ nagyon hasfájós is volt. Szerintem is figyeld meg mit bír és próbálkozz mindennel, amit szeretsz. Jó babázást!
Itt is igaz, hogy minden baba máshogyan reagál. A nagy fiamnál nagyon odafigyeltem, hogy mit eszek, mégis nagyon hasfájós volt. A kisebb gyerekeimnél már mindent ettem és figyeltem, hogyan reagálnak. Szerencsém volt, õk egyáltalán nem voltak hasfájósok. Tehát igazán neked kell kitapasztalnod, hogy mi az amit rosszul tolerál a babád.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek!

Ahogyan haza jöttem megszédültem, kis fekete pöttyöket láttam és alig hallottam. Ez mi lehet? És mi válthatta ki belőlem? Lehet, hogy a vas hiány?

Reggel voltam vérvételen és kiderült,hogy vashiányos vagyok,ez nem meglepő mert nem eszek túl sokat,nem tudom miért 3 éve alig van étvágyam,Na de ez most nem lényeges!Ilyen rosszullét ebben a hónapban volt már kb.2-szer,de nem szóltam senkinek mert nem tudom,hogy ez mi lehet és nem először itt kérdezném meg azután mennék dokihoz.Lehet,hogy a vashiány is rájátszik?

Legjobb válasz: Ezt az alacsony vèrnyomás szokta elöidèzni,de a vashiánynak is köze lehet hozzá,ùgyhogy szerintem szedj vasat,ès menj dokihoz!

Ezt az alacsony vèrnyomás szokta elöidèzni, de a vashiánynak is köze lehet hozzá, ùgyhogy szerintem szedj vasat, ès menj dokihoz!
Leesett a vérnyomásod.

Valaki összefoglalná nekem, hogy mosógépben mit lehet, és nem lehet együtt mosni?

Még kezdő vagyok, és összezavarodott. Eddig az élt bennem, hogy fehéret, és színest TILOS együtt mosni, mert pl: egy piros póló, meg egy fehér póló, ha ki van egybe mosva, a fehér olyan rózsaszínes lesz. De most múltkor mostam, és be akartam rakni a farmeromhoz meg a fekete pólókhoz, egy élénk narancs sárga pólót, és anyám rám szólt, hogy nem lehet. De miért? Fekete az nem fehér. Nem fogná be szerintem. Anyám nem magyarázta el, hogy miért nem moshatom egybe, de azt mondta inkább mossam ki kézzel. Most össze zavarodtam... Valaki leírná, hogy mik a szabályok? Mit moshatok egybe, és mit nem? És miért? Mert írnék akkor egy táblázatot, és megtanulnám, hogy akkor farmert lehet-e mosni ezzel-azzal, meg melyik szuínest mivel lehet, meg fehéret hogyan. Szóval mik a szabályok a mosógéppel való mosásban?

Legjobb válasz: Én nem szín szerint mosok, hanem egybe válogatom a világos ruhákat, ami lehet fehér, szürke, kék, zöld, tehát bármi, ami világos és azokat együtt mosom. Illetve egybe válogatom a sötéteket, ami lehet fekete, sötétszürke, sötétzöld, farmer, bármi és azokat is együtt mosom. Ha te egy világosabb narancssárga pólót akartál a sötétekkel mosni, akkor azért mondta anyukád, hogy ne mosd egybe.

Én nem szín szerint mosok, hanem egybe válogatom a világos ruhákat, ami lehet fehér, szürke, kék, zöld, tehát bármi, ami világos és azokat együtt mosom. Illetve egybe válogatom a sötéteket, ami lehet fekete, sötétszürke, sötétzöld, farmer, bármi és azokat is együtt mosom. Ha te egy világosabb narancssárga pólót akartál a sötétekkel mosni, akkor azért mondta anyukád, hogy ne mosd egybe.
nos, én 3 kupacba szoktam válogatni. fekete: értelemszerûen minden ami fekete, nagyon sötét, és ide jön a farmer is. fehér: törölközõk, konyharuhák, nagyon világos pamut cuccok, kilépõszõnyeg a fürdõbõl. színes: se nem túl világos, se nem túl sötét ruhák (narancs, zöld, türkiz) ezt a 3 színt hordom nagyjából :) nem muszáj semmit kézzel mosni, mert az életed is rámegy :) a világosabb színeset azért nem szabad a feketékkel mosni, mert besötétítheti egy idõ után. ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor veszel fekete, fehér, színes mosógélt. bár fehérhez a por is jó, mert 60 fokon feloldódik. a többit 40nel érdemes mosni, mivel a túl magas hõfok oldja a színt a ruhákból, és hamarabb kifakulnak. ja, és kifordítva moss mindent, úgy szebb marad az anyag, és kevésbé fakul. jaaaj, el ne felejtsem, h a fehérekhez teszek egy kis folyékony flóraszeptet is, a fertõtlenítés miatt. szó szerint így mosok, amit ide leírtam, mindegyik ruhám szép, tartós, és illatos :) hidd el, 8 év tapasztalat beszél belõlem :) az elején nekem is voltak csinos kis baleseteim, de mindegyikbõl tanultam.
Az a lényeg, hogy a farmer kiválóan engedi a festéket . Ha egyszerre mostad volna a szép sárga cuccoddal, biztos valami szürkés színre változott volna. Tehát szélsõséges esetben moshatsz feketét is fehérrel, de cak ha a fekete nem engedi a színt.
Csaj nincs?

Egészséges táplálkozásban kitől kérhetnék segítséget kérni, olyanra gondoltam aki segítene nekem nekem egy listát, vagy étel típusokat összeszedni vagy étkezéssel kapcsolatban mit lehet és mit nem, mennyit, mikor?

étkezés, fogyás

Legjobb válasz: Béres Alexandra honlapján fent van a GI lista, leírja szépen, hogy mibõl mennyit lehet enni. Nem rossz, érdemes átnézni, én annyit változtatok rajta, hogy kizártam a tejtermékeket és a gabona féléket. Reggel rozsos abonettet eszek, 2 szeletet sok zöldséggel és sonkával, vagy tojással. Ennyi gabona van az életemben. Nekem ez a lista nagy segítség volt.

Béres Alexandra honlapján fent van a GI lista, leírja szépen, hogy mibõl mennyit lehet enni. Nem rossz, érdemes átnézni, én annyit változtatok rajta, hogy kizártam a tejtermékeket és a gabona féléket. Reggel rozsos abonettet eszek, 2 szeletet sok zöldséggel és sonkával, vagy tojással. Ennyi gabona van az életemben. Nekem ez a lista nagy segítség volt.
Jó kérdés, hogy a rántott húson lévõ liszt mennyi gondot okoz. Ugye lehetne kísérletezni, hogy mennyire lehet fogyni vele.. Szerintem valakinek menne vele, de mivel már kevesebb mennyiségû liszt is képes elindítani a hízás hormonális folyamatait, utána már a húsban lévõ tápanyagok is a zsírpárnákba kerülhetnek... Nem állítom azt, hogy a panír miatt nem lehet fogyni, de könnyebb nélküle, egészségesebb nélküle, ez viszont biztos. Panírnak lehet alternatív, alacsony keményítõ tartalmú keverékeket is használni, ezekre kereshetsz recepteket (például magok zsemlemorzsa, liszt helyett).
Fûszer nem gond, a prézlirõl jobb ha lemondasz az elején, a cukor méreg. Reggelit nyugodtan kihagyhatod továbbra is.
A kérdező hozzászólása: húsokat lehet ízesíteni vagy csak natúr lehet? gondolom a rántott csirkecombot nem lehet enni a prézli miatt. Só, bors és különféle fûszereket lehet használni?
Ha valahogy, akkor így fog (sikerülni).
A kérdező hozzászólása: :) kipróbálom, meglátjuk hogy mennyire fogom bírni, reggelizni nem szoktam leghamarább 10-11 óra körül szoktam elõször enni. Próbálom a cukrot elhagyni teljesen, a teát már régóta cukor nélkül iszom, a kávéval lesz egy is gondom de muszáj lesz elhagynom a cukrokat, mert nagyon szeretnék fogyni augusztusig mert egy fontos hónap lesz az életemben :) Remélem sikerülni fog....
Bizony, a zöldség-húsevésbe már semmilyen elvetemült ember nem köthet bele.
Próbáld ki 2 héten át a csak zöldség csak hús diétát. Nem kell sok húst enni, annyit, amennyi jól esik. Tehát senki sem mondhatja, hogy ez "egészségtelen". Ezen a diétán 2 hét alatt fogynod kell 1-2 kilót. De semmi csalás, semmi kóla, csoki vagy krumpli. Nem kell hatszor enni, sõt, ha nem okoz gondot, nyugodtan kihagyhatod a reggelit.
A kérdező hozzászólása: Igen pont ezekre gondoltam amit leirtatok, annyi féle minden fajta étkezés van hogy az ember azt sem tudja lassan már hogy levegõt vegyen e mert már arra is rámondják hogy hízlal. Nagyon nehéz helyes utat megtalálni, én is ezért is kérek tanácsokat véleményeket, mert egyszerûen fogalmam sincs hogy mit hogyan kellene csinálni. Nem tudom én egyszerûen nem tudom hogy mi lenne a helyes.....
Zöldség + hús, jó sokat, gyümölcsbõl mérsékelten és mást ne egyél. Ezzel le tudsz fogyni kalóriaszámlálás nélkül. Nem egyszerû, mert mindenhol a tésztát, krumplit, rizst nyomatják, ezeket ugyanis könnyû elkészíteni és kevés pénzbõl elõállítható.
A kérdező hozzászólása: Neked sikerült fogynod tõle? Hogy követed az étrendet, gondolom mellette mozogtál is valamennyit.
Langyos disznózsíron is lehet fogyni :-). Én szeretem a rántott csirkét, néha sütök is, de valami rejtélyes ok miatt engem hízlal. Talán a kombináció miatt, mert minden van benne. De lehet, hogy ebbõl túleszem magam :-)

Valami plugin vagy nem tudom mi települt a gépemre és nem jövök rá mi lehet, és sokszor átirányít erre az oldalra engem (Firefox) : adf (pont) ly/Kwky2, nem tudom mi lehet a gond, valaki megoldás?

Vírusirtó sem hatott, se Spybot és Más beépülő plugint se látok!

Legjobb válasz: Kezdjük azzal Spybot nem ér semmit,ne erõltesd azt. Futtasd le a Malwarebytest,ha netán nem talál semmit akkor Hitman Pro-t.De ha valami van gépeden akkor Malwarebytes megtalálja nagy valószínûséggel.

Kezdjük azzal Spybot nem ér semmit, ne erõltesd azt. Futtasd le a Malwarebytest, ha netán nem talál semmit akkor Hitman Pro-t.De ha valami van gépeden akkor Malwarebytes megtalálja nagy valószínûséggel.
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom a Malwarebytes-t :) !
A kérdező hozzászólása: Lefuttattam az elsõt!Talált valakit!Kiszedtem. Most meg ide irányít át: purchasereviews.net/article17.php
A kérdező hozzászólása: Most pedig: http://www.purchasereviews.net/donate.php

A Candida-diétánál mit lehet és mit nem szabad enni?

Candida fert?zésem is van amit ilyen módon kordában tudok tartani. Javasolta a doki, hogy csinálja ilyen kúrát, de semmit mást nem mondott. Olvastam sok cikket ezzel kapcsolatban és az egyik helyen ezt írják a másiknál meg azt. A teljes ki?rlés? kenyérnél amit rendes boltban lehet kapni ott írják van benne éleszt?. Na most olvastam, hogy az éleszt?s ételeket nem lehet enni. Sajnos nem tudok olyan kenyeret venni a bioboltban ami jó lenne. Ahol lakom sajnos nincs kimondottan biobolt. Akkor kenyér helyett mit lehetne fogyasztani?

Legjobb válasz: nem jó bio boltba jársz lehet venni kimondottan candida kenyeret,süteményt a legtöbb bio boltban, de magad is süthetsz élesztõ nélkül kovásszal, recept googlon,candida diétánál a legfontosabb no cukor mert abból táplálkozik és az élesztõbõl, vedd meg a candida diéta címü könyvet abban minden benne van az írót nem tudom mert kölcsön adtam és nem adták vissza. De jó bio boltban ez is van.Nem tudom hol laksz de hetente egyszer bemehetsz a legközelebbi városba és ott a bioboltban vásárolj be egy hétre.

nem jó bio boltba jársz lehet venni kimondottan candida kenyeret, süteményt a legtöbb bio boltban, de magad is süthetsz élesztõ nélkül kovásszal, recept googlon, candida diétánál a legfontosabb no cukor mert abból táplálkozik és az élesztõbõl, vedd meg a candida diéta címü könyvet abban minden benne van az írót nem tudom mert kölcsön adtam és nem adták vissza. De jó bio boltban ez is van.Nem tudom hol laksz de hetente egyszer bemehetsz a legközelebbi városba és ott a bioboltban vásárolj be egy hétre.
A kérdező hozzászólása: Tolna megyében lakom. Köszönöm a hozzászólásod. Találtam kenyeret amit nem kell kovásszal készíteni. Meg is fogom sütni. Gyümölcsöt lehet az elõ pár hétben enni? Ezen még sajnos nem igazodtam ki. Megnézem a könyvesboltban azt a könyvet amit ajánlottál.
Hatásosabb sajnos ha nem eszel gyümölcsöt mivel erjed a gyomorban. Helyette egyél több salátát. és multivitamin de szigorúan cukor nélkülit abból is. A googlon találsz étel recepteket is candidához. Nagyon nehéz az elején mivel szigorú a diéta de sikerülni fog!!!Fõleg mivel ezek a kis candidák éhesek és kérik anekik valót, de kitartás. Hidd el már két hét után jobban érzed magad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!