Találatok a következő kifejezésre: Miket kell szülésig Krémek, (2 db)

Miket kell beszereznem szülésig? Krémek, ruhák stb? Erre van valahol lista?

Pl azt honnan tudom, hogy mekkora babaruhákat vegyek? És mennyit, hiszen elég gyorsan n?nek a picik. Babaholmik (pl. cumisüveg-fert?tlenít?) listája, ami feltétlenül szükséges, hol található?

Legjobb válasz: Beírod a google-ba, hogy babakelengye és kapsz ezret. Itt sem fog senki Neked litániát írni, max valaki bemásol egyet amit Õ választ ki, nem Te. Cumisüveg fertõtlenítõ pénzkidobás, manapság vannak folyadékok erre, meg ki lehet lábosba is fõzni. Én úgy állok hozzá, hogy fél évig CSAK szoptatni fogok, sem cumisüveget sem cumit nem vettem. 56-os az átlag méret, de pl. nekem lehet jó sem lesz. Már a 37. héten 3 és fél kilóra saccolták. Üdv, egy 38 hetes kismama

Beírod a google-ba, hogy babakelengye és kapsz ezret. Itt sem fog senki Neked litániát írni, max valaki bemásol egyet amit Õ választ ki, nem Te. Cumisüveg fertõtlenítõ pénzkidobás, manapság vannak folyadékok erre, meg ki lehet lábosba is fõzni. Én úgy állok hozzá, hogy fél évig CSAK szoptatni fogok, sem cumisüveget sem cumit nem vettem. 56-os az átlag méret, de pl. nekem lehet jó sem lesz. Már a 37. héten 3 és fél kilóra saccolták. Üdv, egy 38 hetes kismama
Egy lista van például itt: (itt mondjuk nincs babaruha-méret, de erre én azt javaslom, hogy érdemes pár darab 56-os-t és pár darab 62-est is venni) http://menomano.blogspot.com/2007/08/babakelengye.html
A második válaszoló vagyok. Még annyit hozzáfûznék, hogy a szülés elõtt pár héttel érdemes felkeresni a gyerekorvost, õ fel tudja írni a babaápoláshoz szükséges kencéket (popsikenõcs, köldökápoló lötyi, fürdetõkrém, stb.), ezekbõl az elején ígyis-úgyis csak a gyógyszertárit használhatod. Kiváltani viszont apukának (vagy nagymamának, testvérnek, stb.) kell, amiután a baba megszületett és Ti még a kórházban vagytok, hogy mire hazaértek, otthon legyenek ezek is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat és a tanácsokat, sokat segítettetek! Legalább el tudok indulni valamerre!
Ha nem késett még, én csak most regisztráltam magam. Nekem van egy listám Mit vigyünk a kórházba, mit érdemes megvenni, ha emailcímet írsz átküldöm.

Másfél hete szültem császárral. Mikor és hogyan kell kezelni a megmaradt és lógó pocakot? Haskötő, majd torna, krémek? Vissza fog állni nagyjából a szülés előtti méretre?

Legjobb válasz: Szia! Engem 7 hete császároztak, de még nem ment vissza a hasam. SOkat segített viszont a haskötõ. A Brendonban vettem, nem hordom mindig, de amikor kedvem van, vagy eszembe jut, akkor felrakom, és sokat segít a has visszahúzódásában. Nem lettem striás, csak egy negyed tenyérnyi részen a derekamnál, ott stria elleni krémmel kenem, de nem látom eddig a hatását. Szerintem az idõ majd elhalványítja. A tornával még hadilábon állok, mert állítólag szoptatás alatt nem szabad, így nem mertem még elkezdeni. Ha Te nem szoptatsz, akkor is óvatosan még az elején, a másfél hetes seb elég friss. Mindenképp várd meg vele a 6 hetet. Jó babázást!

Szia! Engem 7 hete császároztak, de még nem ment vissza a hasam. SOkat segített viszont a haskötõ. A Brendonban vettem, nem hordom mindig, de amikor kedvem van, vagy eszembe jut, akkor felrakom, és sokat segít a has visszahúzódásában. Nem lettem striás, csak egy negyed tenyérnyi részen a derekamnál, ott stria elleni krémmel kenem, de nem látom eddig a hatását. Szerintem az idõ majd elhalványítja. A tornával még hadilábon állok, mert állítólag szoptatás alatt nem szabad, így nem mertem még elkezdeni. Ha Te nem szoptatsz, akkor is óvatosan még az elején, a másfél hetes seb elég friss. Mindenképp várd meg vele a 6 hetet. Jó babázást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!