Találatok a következő kifejezésre: Miket kell még (3933 db)

Október végén voltam műtve belekre, kivettek 3 cm vékony és 21 cm vastagbelet.13 öltés van a hasamon, ami szépen gyógyul. A kérdésem az, mikor mehetek 1-2 órára termálfürdőbe? Mire kell még ügyelnem? Meddig nem emelhetek nehezet, és az hány kg?

Legjobb válasz: Ezeket a kérdéseket a doktornak kell megválaszolnia. Õ tudja milyen betegséggel mûtött. A termálfürdõt biztos nem fogja még engedni, és nem is kell felesleges fertõzésnek kitenni magad. meg kell tanulnod helyesen emelni, de ez is csak jó 4-5 hónap múlva. Nagy mûtét volt ez, vigyázz magadra, nem kell elsietni semmit.

Ezeket a kérdéseket a doktornak kell megválaszolnia. Õ tudja milyen betegséggel mûtött. A termálfürdõt biztos nem fogja még engedni, és nem is kell felesleges fertõzésnek kitenni magad. meg kell tanulnod helyesen emelni, de ez is csak jó 4-5 hónap múlva. Nagy mûtét volt ez, vigyázz magadra, nem kell elsietni semmit.
Nehezet emelni még három év múlva sem ajánlatos, mert be fog gyulladni. Egy ismerõsöm mûtötték béllel, ezért tudom. Õ szed egy bélre való gomba kivonatot, az állítólag jó rá. Nézd meg a neten Varga féle gyógygomba.

Vettem egy autot és van a keréken kerékőr, hogyan lehetne leszedni, vagy honnan lehetne szerezni ill. venni leszedőt? állítolag gyári a másik, hogy polírozni szeretném a kocsit, van gépem, mi kell még? (lámpa polírázoshoz? )

Előre köszönöm a NORMÁLIS válaszokat :)

Legjobb válasz: Nem adták vele a kerékõrt? Szólni kell az eladónak, hogy a föld alól is kerítse elõ. Mondd neki, ha nem lesz meg a kerékõr, akkor roncsolásos megoldással kell leszedned és akkor ha már ilyen trehány volt, fizesse ki neked egy kerékõr szett árát, mert azt neked pótolni kell. Ha ez nem megy, akkor a márkakereskedésben kell próbálkozni. Ha ejtenek a fejedre, akkor egy másiknál. Ha sehogyan nem jársz sikerrel, akkor elõször is vegyél egy kerékõr szettet, a trehány extulaj pénzébõl. Azután kerékõrtõl függ, hogy a régit hogyan lehet leszedni. Lehet, hogy bele kell fúrni a közepébe és törtcsavarkiszedõvel kell kiügyeskedni. Meglazítani elég nehéz lesz. Vagy készíts róla fotót, mérd le a méreteit és keress a zinterneten egy olyan fórumot, ahol márkatársak tanyáznak, talán van még valaki, akinek ugyanolyan kerékõr lazítja a csavarjait.

Nem adták vele a kerékõrt? Szólni kell az eladónak, hogy a föld alól is kerítse elõ. Mondd neki, ha nem lesz meg a kerékõr, akkor roncsolásos megoldással kell leszedned és akkor ha már ilyen trehány volt, fizesse ki neked egy kerékõr szett árát, mert azt neked pótolni kell. Ha ez nem megy, akkor a márkakereskedésben kell próbálkozni. Ha ejtenek a fejedre, akkor egy másiknál. Ha sehogyan nem jársz sikerrel, akkor elõször is vegyél egy kerékõr szettet, a trehány extulaj pénzébõl. Azután kerékõrtõl függ, hogy a régit hogyan lehet leszedni. Lehet, hogy bele kell fúrni a közepébe és törtcsavarkiszedõvel kell kiügyeskedni. Meglazítani elég nehéz lesz. Vagy készíts róla fotót, mérd le a méreteit és keress a zinterneten egy olyan fórumot, ahol márkatársak tanyáznak, talán van még valaki, akinek ugyanolyan kerékõr lazítja a csavarjait.
A lámpa polírozáshoz venni kell polírozó folyadékot és fúrógépbe fogható polírozó fejet. A lámpát alaposan lemosni, körbemaszkolni, majd rákenni a polírozó folyadékot és polírozni. Ezt addig ismételgetni, amíg elégedettség nem lesz úrrá rajtad.
Kerékõrös csavart leszedni elég necces, ha nem adták hozzá a rá való rátétet... ha nem boldogulsz vele házilag, vidd el egy karosszérialakatoshoz, valószínûleg talál rá valami megoldást (pl a kerékõr csavar fejét valamivel megfogja és így kitekeri, vagy ráhegeszt valamilyen szerszámot és így tekeri ki, vagy valami roncsolásos eljárással)... Azután ha kerékõrt veszel, fényképezd le, van rajta egy szám, ez alapján szerintem lehet hozzá szerezni a forgalmazóktól rátétet.
Patent fogóval megfogod jó erõsen és azzal le szokott jönni, elõtte a csavar fejére rakj 1 kalapácsot , és 1 másik kalapáccsal üss neki oda 3 jó nagyot, és ezután fogd meg a patent fogóval.
Hát a fogó sem mindig jó, nekem kerékõr van és az alufelnim olyan, hogy jó mélyen bele van süllyesztve a kerékcsavar, tehát esélytelen fogóval belenyúlni... Tehát ezt mindig az adott felnit látva tudja eldönteni szakember (szerintem karosszérialakatos a megfelelõ ember erre).

Páv 2 vizsgáról mit kell tudni és hol lehet megcsinálni. Még nem tudom mit is szeretnék dolgozni de megvan az A és B kategóriás jogsim mellett a C, E, D is. Asziszem ide a páv 2 kellene. Mi kell még, hogy munkát válalhassak?

Legjobb válasz: Valahol Pesten csináltam meg, kb 20 éve.Mindenféle reflex vizsgálatok voltak, pszicho teszttel fûszerezve. Kell GKI kártya, és digitális sofõrkártya, hogy munkát vállalhass.

Valahol Pesten csináltam meg, kb 20 éve.Mindenféle reflex vizsgálatok voltak, pszicho teszttel fûszerezve. Kell GKI kártya, és digitális sofõrkártya, hogy munkát vállalhass.
Így van, ahogy az elsõ mondja.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat, fõleg az utolsónak, a részletességért, és persze az elõzõeknek is.szeretném még kérdezni, h nekem melyiket kellene megcsinálnom, nemtudom h buszozni vagy teherautózni szeretnék, de olyat szeretnék, ami mindkettõhöz jó.az autós oktatóm aztmondta, h a páv2 kell.illetve h mennyi idõre adják meg?
Tehát ha nem fogsz kéklámpázni vagy nem tervezed a kékvillogást akkor felesleges a PÁV 1 mert jóval nehezebb is! És csak 5 évre adják a kékvillogózásra! A PÁV 2 es üti a 3 ast is tehát PÁV 2 essel 3 ast is tudod vezetni! Tulajdonképen veszélyesanyagszállítás, taxi, troli, busz, személyszállítás, árúszállítás jó mindenre kivéve kéklámpára nem ennyi! :) 1-5 évig korlátozhatják a PÁV 2 est is! De ha nagyon ügyes vagy és faján megcsinálod akkor végleges határozatot fogsz kapni ami visszavonásig jó lesz figyelj oda keveset hibázz ha teheted mellõzd a hibákat és akkor kapsz egy korlátlan PÁV 2 est akkor ha ez meg van soha többet nem kell menned PÁV 2 re remélem érthetõen leírtam! :) hali! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, meglepõ ezen az oldalon, hogy valaki ilyen segítõkészen viselkedik.nagyon sokat segítettél, köszönöm szépen mégegyszer:)


Letöltöttem a mester MC rõl mind 2 linket és nem indul el a Minecraft odáig megy hogy be kell jelentkezni beirom a nevem jelszo és semmi hibaüzenet vagy más csak kilép mi kell még ahoz hogy játszhassak? Mit kell letölteni még?

Legjobb válasz: Én azt javaslom hogy ne a MESTER MCrõl tölts le klienst, se a HU-MCrõl hanem keress rá arra hogy Minecraft open Launcher és azt töltsd le.

Én azt javaslom hogy ne a MESTER MCrõl tölts le klienst, se a HU-MCrõl hanem keress rá arra hogy Minecraft open Launcher és azt töltsd le.

Vásároltam egy TL-WR740N típusú routert. Mit állítsak be, vagy mit nézzek még meg? A routert nem ismeri fel a számítógép. Hogyan kell telepíteni? Mit kell még beállítani?

Kaptam egy magyar nyelvű telepítési útmutatót. Sajnos nem tudom használni, mert a böngészősávba beírt 192.168.1.1 –re nem jelenik meg semmi sem.Az egyik számítógépemen Windows 7 progi van, a másikon XP. De egyiken sem sikerült a telepítés

Legjobb válasz: Épp a minap vettem ugyanolyat. Az IP cím 192.168.0.1. A jelszó admin/admin.

Épp a minap vettem ugyanolyat. Az IP cím 192.168.0.1. A jelszó admin/admin.

Menyibe kerülne megcsinálni gyujtás kapcsoló hejett kucsal indithatóvá tenni a simson s51 et? és mit kell még venni hozzá?

ocs a furcsa fogalmazásér:)meg a töb kérdésér

Legjobb válasz: Egy egyszerû kulcsos kapcsolót, amelyet úgy kötsz be, hogy kikapcsolt állapotában slusszolja a gyújtást. Ez megoldható egy akkumulátorra kötött bontórelével, amely ha nem kap áramot, bekapcsolja a rövidrezáró áramkört (az egyszerû, ötlábú relék tudnak ilyet). A többi fogyasztót (világítás, féklámpa, duda, index, ha van) úgy kötöd be, hogy a kapcsoló bekapcsolt állapotában kapjanak áramot, innentõl minden olyan, mint szeretnéd. Esetleg beépíthetsz egy külön világításkapcsolót, de semmi értelme, mert menet közben úgyis folyamatosan égnie kell a tompított fényszórónak (vagy a távfénynek, ahol/amikor lehet). A bekerülési költség egy kulcsos kapcsoló és egy relé ára, a többit meg tudod oldani otthon, ha elég ügyes vagy. Persze ettõl ugyanúgy rugdosni kell, ha önindítóra vágysz, akkor gyári önindítós SR50-blokk kell vagy rá kell erõltetni egy önindítót a motorra. Egyik sem olcsó megoldás...

Egy egyszerû kulcsos kapcsolót, amelyet úgy kötsz be, hogy kikapcsolt állapotában slusszolja a gyújtást. Ez megoldható egy akkumulátorra kötött bontórelével, amely ha nem kap áramot, bekapcsolja a rövidrezáró áramkört (az egyszerû, ötlábú relék tudnak ilyet). A többi fogyasztót (világítás, féklámpa, duda, index, ha van) úgy kötöd be, hogy a kapcsoló bekapcsolt állapotában kapjanak áramot, innentõl minden olyan, mint szeretnéd. Esetleg beépíthetsz egy külön világításkapcsolót, de semmi értelme, mert menet közben úgyis folyamatosan égnie kell a tompított fényszórónak (vagy a távfénynek, ahol/amikor lehet). A bekerülési költség egy kulcsos kapcsoló és egy relé ára, a többit meg tudod oldani otthon, ha elég ügyes vagy. Persze ettõl ugyanúgy rugdosni kell, ha önindítóra vágysz, akkor gyári önindítós SR50-blokk kell vagy rá kell erõltetni egy önindítót a motorra. Egyik sem olcsó megoldás...

Min. Mekkora aksi kell egy darab kb 6-8 cm-s aranyhalnak? Igaz, h. ha sok a növény nagyobb aksi kell h. legyen helye? Mi kell még bele szűrő, levegőztető?

Legjobb válasz: egy darabnak elég egy olyan 25-30 literes akvárium szûrõ levegüztetó kell tul sok növény nem de figyelni kell milyet veszel mer vmeiket szétcsócsálja

egy darabnak elég egy olyan 25-30 literes akvárium szûrõ levegüztetó kell tul sok növény nem de figyelni kell milyet veszel mer vmeiket szétcsócsálja
Én azt nmondom amit mindenhol írnak.Akvaristák, aszakértõk, és tenyésztõk.MIN 100liter kell 2-3 db halnak.Szoval min 100ast kell venned.Növénnyel meg ne bajlódj.1-2 starapaíró, keserû növényt beteszel jol körberakod kövekkel, mert kiturja, megeszi, széttépi a többi növényt, ugyhogy, nem tudsz jó sok növényt betenni...

Hol van a X. kerületben vagy közelében oltópont; És mivel "igazolom" a terhességem; Illetve mit kell még magammal vinni?

Így nekem a beadás se kerül pénzbe majd? És a páromnak is csak a vakcina árát kell fizetni, ugye?

Legjobb válasz: Oltóponton nem oltanak terheseket. Neked a kiskönyvvel a körzetihez kell menni, téged ingyen beoltanak, még vakcináért sem kell sorbaállnod. Kérjél idõpontot, hogy ne kelljen bemenni a sok göthös közé.

Oltóponton nem oltanak terheseket. Neked a kiskönyvvel a körzetihez kell menni, téged ingyen beoltanak, még vakcináért sem kell sorbaállnod. Kérjél idõpontot, hogy ne kelljen bemenni a sok göthös közé.
Most mondták be a rádióban, hogy oltópontokat hoztak létre a kismamáknak. A kiskönyveddel tudod igazolni a terhességedet. A párodnak is ingyenes.
Az oltópontokon nem ingyenes az oltás, csupán gyorsabb. Ha jól tudom, kb 3000 fotintba kerül.
A kérdező hozzászólása: És ha nincs itt háziorvosom? Aki az ambuláns vizsgálatot csinálta(mikor elõször küldött a dokim) belgyógyász, az egészségházban õ jó lesz? És az orvosnál van vakcina, vagy hogy van ez?
A kérdező hozzászólása: Ha valaki tud ezekrõl a kismamáknak létrehozott oltópontokról segítsetek, h ilyen hol van. Vagy egy link ezzel kapcsoltaban..
Orvosnál van a vakcina. Én ingyen kaptam van aki 1000 ért olt de a vakcina árát nem kéri. Nekem ez is gusztustalan. Kiskönyvel menj!
A kérdező hozzászólása: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vannak az ingyenes oltópontok, most h így rákerestem:S

Hogy lehet sört csinálni, ilyen konzervek nélkül? Komlóm van, mi kell még, és hogy kell csinálni? Komlót szedek a közeli patakpartról, és úgytudom lehet csak komlóból is csinálni.

Legjobb válasz: Én laikus vagyok de gondolom árpa kell még vagy valami gabonaféle meg élesztõ. De olyan sört amit boltba lehet kapni soha nem tudsz csinálni, csak valami zavaros löttyöt amiben jó esetben van egy kis alkohol. (szerintem) :)

Én laikus vagyok de gondolom árpa kell még vagy valami gabonaféle meg élesztõ. De olyan sört amit boltba lehet kapni soha nem tudsz csinálni, csak valami zavaros löttyöt amiben jó esetben van egy kis alkohol. (szerintem) :)
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom hogy olyan lesz, de papírszûrõ csodákra képes :D meg fõzés után is lekell ülepíteni, álláskor megint leülepszik, a legalját meg nemkell meginni. Volt nekem netes recept, csak újra lett rakva a gép, és most nem talállom, a komlót meg most akarom szedni.
A sör nem komlóból készül, azzal csak ízesítik... Árpamaláta kell hozzá és élesztõ. A sörnek való malátát vagy megveszed készen (aránylag drága, de cserébe hibátlan), vagy megveszed az árpát mázsára (100 kg bõven 10 ezer alatt van), aztán megtanulsz malátázni belõle. Ez itt szerintem a legnagyobb hazai sörfõzõ fórum, innen tudsz tanulni, kérdezni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9158096&la=12727..

Ha Finish classic mosogatótablettát vettem, akkor mi kell még hozzá?

ha jól tudom só, és öblító. sónak jó a finish regeneráló só? és öblítőből melyik márka a jó?

Legjobb válasz: A só eléggé opcionális, de vedd a legolcsóbbat. Sokan mondják, hogy az nem más, mint 99.5%-ban konyhasó némi egyéb dologgal, de én még annyira bátor nem voltam, hogy azzal próbáljam ki, elvégre vízkõmentesítésre volna ez, biztos számít akkor a maradék 0.5% milyensége. Kell még öblítõ (mosószer), én a Somat-vonalat jobban szeretem a Finishnél, de ha nincs leakciózva mindkettõ drága. Mi Somat-tabletta mellé noname öblítõt használunk (Auchanban 300Ft volt 750ml, a Somatos saját pedig 1000), és kb. 2 hónapja feltöltöttem egyszer a sótartót, azóta rá se néztem. Ezzel a szettel és egy 8 éves béna Ariston mosogatóval is minden ragyog.

A só eléggé opcionális, de vedd a legolcsóbbat. Sokan mondják, hogy az nem más, mint 99.5%-ban konyhasó némi egyéb dologgal, de én még annyira bátor nem voltam, hogy azzal próbáljam ki, elvégre vízkõmentesítésre volna ez, biztos számít akkor a maradék 0.5% milyensége. Kell még öblítõ (mosószer), én a Somat-vonalat jobban szeretem a Finishnél, de ha nincs leakciózva mindkettõ drága. Mi Somat-tabletta mellé noname öblítõt használunk (Auchanban 300Ft volt 750ml, a Somatos saját pedig 1000), és kb. 2 hónapja feltöltöttem egyszer a sótartót, azóta rá se néztem. Ezzel a szettel és egy 8 éves béna Ariston mosogatóval is minden ragyog.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!