Találatok a következő kifejezésre: Mikből és tudok (3 db)

Mikből és hogyan tudok otthon képkereteket készíteni?

gyerek-szobába szeretnék

Legjobb válasz: http://www.lakaskultura.hu/index.php?apps=cikk&cikk=27103 Ez egy teljesen házilag készült, de hobbiboltokban lehet kapni kereteket hungarocelbõl, fából, kartonból, amit aztán ízlés szerint dekorálhatsz: pl festés, textillel bevonás, szalvétázás, mozaik, bármi... vagy ha olyan a stílusotok, egyszerûen botokat vagy bambuszrudakat kötözöl össze.

http://www.lakaskultura.hu/index.php?apps=cikk&cikk=27103 Ez egy teljesen házilag készült, de hobbiboltokban lehet kapni kereteket hungarocelbõl, fából, kartonból, amit aztán ízlés szerint dekorálhatsz: pl festés, textillel bevonás, szalvétázás, mozaik, bármi... vagy ha olyan a stílusotok, egyszerûen botokat vagy bambuszrudakat kötözöl össze.
-lehet csempedarabokból is és közé tölteni valamilyen fugát. -hullámpapírból, hungarocelltáblából vágni ki, -hungarocellgömböcskéket felragasztani valamire, s lefesteni. -Anyaggal, díszpapírral beborítani valamit, akár többfélével, úgy szebb is lesz. -lehet fába beleégetni elõre megrajzolt mintákat pl. páka segítségével, de biztosan van erre már valami tollféle is. -lehet babot, borsot, lencsét ragasztani egy kartonra, s natúr vagy festve. Ehhez még a szalma is jól kombinálható. most ennyi jutott eszembe
Szia! Én hobbi boltban vettem gipszkiöntõ formát, vannak különbözõ meretekben és formákban is! Olyanra fested temperával amilyen neked tetszik, utána lehet rá akármit (fotót, szalvétát, képeslapot...) ragasztani! De ha beszabadulsz egy hobbi boltba a lehetöségek határtalanok!!! Jo munkát
Van olyan hogy söralátétkarton (ebbõl van színes is meg hasonlót találsz dekorációs, mûvész-boltokban), abból szoktak paszpartut (képkeretezés) csinálni csak óvatosan kell vágni hogy szép legyen mert vastag.
Szia! Én úgy szoktam, hogy veszek egy sima üveg képkeretet (illetve az nem is képkeret, hanem egy üveglap+egy rétegeltlemez-lap és az közé kell betenni a fotót, biztosan tudod milyen), nagyobb méretût mint maga a kép, úgy hogy kb 2-3 cem-es sáv maradjon a fotó körül ha beleteszem. A kimaradt sávot üvegfestékkel olyan mitájúra festem amilyenre csak szeretném. A fotó alá általában érdemes betenni egy akkora fehér vagy színes lapot mint maga a keret, hogy körben ne látszódjon ki a festett üveg alatt a lemez barna színe. Gyerekszobába én vidám színes mintákat festettem (pöttsös, kockás, stb.)de a "felnõtt szobában" is szépen mutat ha visszafogottabb színeket és mintákat használsz.
én épp most hallottam, hogy parafadugókat felvágva keményebb papirra ragasztva is szép kereteket lehet csinálni, vagy akár még üzenõtáblát is, nekem tetszik ki fogom próbálni...:)

A rendőrségi felvételin pontosan, hagsúlyozom pontosan mikből áll az egészségügyi, és a pszichológiai felvételi rész? Akinem tudja pontosoan, vagy csak részletetek tud, az ne is válaszoljon! Csak a 100%-os válaszra vagyok kíváncsi!

Legjobb válasz: RSZKI -ban az Egészségügyi és a pszichológia is két rétû. Elõször az elõszûrésen (a jelentkezõ megyéjében lévõ MRFK ban zajlik) Itt egy általános egészségügyi vizsgálat és egy komolyabb pszichikai teszt illetve figyelem teszt és önismereti v. személyiség teszt. Majd ha ez sikerül akkor Pesten a HEK-ben egy nagyon komoly részletes egészségügyi vizsgálat illetve egy kevésbé komoly pszichikai teszt. (Saját tapasztalat idén csináltam)

RSZKI -ban az Egészségügyi és a pszichológia is két rétû. Elõször az elõszûrésen (a jelentkezõ megyéjében lévõ MRFK ban zajlik) Itt egy általános egészségügyi vizsgálat és egy komolyabb pszichikai teszt illetve figyelem teszt és önismereti v. személyiség teszt. Majd ha ez sikerül akkor Pesten a HEK-ben egy nagyon komoly részletes egészségügyi vizsgálat illetve egy kevésbé komoly pszichikai teszt. (Saját tapasztalat idén csináltam)
Az 500 kérdéses teszt az ún. MMPI teszt. Ha átvered kijelzi!! Sokkal komolyabb teszt, mint ahogyan tûnik. A látszólag barom kérdések nem véletlenek. Töltsd ki õszintén, különben kijelzi, hogy elbohóckodtad.
A kérdező hozzászólása: És pontosan mit takar a ''nagyon komoly'' egészségügyi vizsgálat?? mik vannak pontosan ?? és a pszichikaiban mi van ? 1-2 pédét ha hoznál...
jó persze hogy nem baromság, mert az egész felvételi eljárás bukhat miatta, de szerintem aki komoly célokat tûz ki és határozott annak nem jelent gondot az a teszt..
me egy hasonló teszt én dobtam össze a netes tesztek alapján nem ugynaez de nagyon hasonló kérdések vannak hasonló eredményt kapsz tájékozódni megteszi. http://filefeltolto.hu/letoltes/1648190431215198/szemeyliseg..

Ha elég sok sperma került a puncimra és letöröltem attól még juthatott a hüvelyembe? Mennyi idő után és mikből tudom ha terhes vagyok? Valamivel meg lehet előzni vagy szüntetni a terhességet?

Legjobb válasz: Neharagudj, de ha ilyen buta vagy ne kefélj! Amúgy lehetsz terhes, de kicsi az esélye. Vegyél esemény utáni tablettát ha még nem telt el azóta 72 óra! Elózni meg sokminennel meglehet. Hány éves vagy, hogy ily

Neharagudj, de ha ilyen buta vagy ne kefélj! Amúgy lehetsz terhes, de kicsi az esélye. Vegyél esemény utáni tablettát ha még nem telt el azóta 72 óra! Elózni meg sokminennel meglehet. Hány éves vagy, hogy ily
. . . . . .. . . . . . . . . . . , .-‘”. . . . . . . . . .``~., . . . . . . . .. . . . . ., .-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-., . . . . .. . . . . . .., /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:, . . . . . . . .. ., ?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\, . . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , } . . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :`^`.} . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :”. . . ./ . . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./ . . . . . . . /__.(. . .“~-, _. . . . . . . . . . . . . . , :`. . . .. ./ . . . . . . /(_. . ”~, _. . . ..“~, _. . . . . . . . . ., :`. . . . _/ . . . .. .{.._$;_. . .”=, _. . . .“-, _. . . , .-~-, }, .~”; /. .. .} . . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;, , ./`. . /” . . . ./. .. ../ . . . .. . .\`~, . . ..“~., . . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../ . . . . . .(. ..`=-, , . . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_, , -” . . . . . ../.`~, . . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\ . . . . . . \`~.*-, . . . . . . . . . . . . . . . . . ..|, ./.....\, __ , , _. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-, . .. `=~-, _\_. . . `\, . . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . .`=~-, , .\, . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . . . . . . . . `:, , . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__ . . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-, . . . . . . . . . ., %`>--==`` . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._, -%. . . ..`
A kérdező hozzászólása: légyszíves csak normális válaszokat és sürgõs lenne...
ilyen kérdéseket nem tennél fel ha tudnád a dolgoakt rendesen:)
A kérdező hozzászólása: nem tudom hányszor mondjam még el, hogy ha nektek meg eszetek lenne a kérdésre válaszolnátok és nem másról írnátok, mert nem vagyok rá kíváncsi...-.-"
Feltételezem úgy élvezett rád, hogy orgazmus elõtt kihúzta. Ebben az esetben halálosan mindegy, hogy ment-e beléd vagy sem. Ugyanis a megszakítás nem védekezés, már az aktus során (mikor benned volt), akkor is juthatott beléd spermium. Te vagy itt az egyetlen hülye. Talán ennyi ésszel nem szexelni kellene. Izguljál csak, vagy húzzál el tabiért, ha nem akarsz terhes lenni.
Kedves kérdezõ! Kérlek tartsd tiszteletben a válaszolókat, amikor föltetted a kérdést, benne volt a pakliban az is, hogy esetleg negatív válaszokat kapsz, noha kikötötted, hogy csak értelmeseket szeretnl kapni. Én válaszolok a kérdésedre is, és "nevelést" is próbálok adni Neked. Szóval..Olyan nincs, hogy elegendõ sperma..egyetlen cseppnyi spermium is képes megtermkenyíteni, bár ennek nagyon kicsi az esélye. Az ondó a kilöveléskor nem hiába jön akkora nyomással, ennek az a szerepe, hogy jól fel, a méhszájhoz kerüljenek az életképes spermiumok, így keveset kell majd menni nekik, hogy elérjék a megtermékenyítendõ nõi petesejtet. Tehát, ha nem volt "belédlövelés", csak épp a p.uncidhoz ért a sperma, akkor ne aggódj, nem lehetsz terhes! Egyébként a terhesség jele az, hogy kimarad a nõ havi vérzése, azaz a menstruációja. Megelõzni a terhességt védekezéssel lehet. Utólag esemény utáni tabletta ajánlott, amit nõgyógyász ír fel, ha nem, akkor abortusz. Ne aggódj, szerintem nem vagy terhes, úgy 1% az esélyed rá. És figyej, most jön a nevelõ része. Én a te korodban(kb. 13 nak saccollak, ne haragudj) ugyanígy voltam. Azt se tudtam, hogy eszik vagy isszák az egész szex ügyet, de összehozott a sors egy hülyével, akinek csak arra kellettem, és persze szerelmes voltam, így megengedtem neki..Természetesen megbántam. Mély sérülések értem olyan fiatalon, amiket most is csak a párom vívasztalásával tudtam kiheveni. Kérlek, légy érett, gondolj át mindent!! Mi lesz, ha becsúszik a gyerek? a szülõknek nem mertek szólni, és mi lesz veletek? Legyetek felelõsségteljesebbek, vigyázzatok magatokra. Te pedig ne légy naív, gondolj át mindent! Nem szabad csak a más kedvéért, vagy a pillanatnyi vágyakért belerohanni dolgokba, amiket késõbb nem tudunk helyrehozni és nagyon megbánjuk. Figyelmeztettelek, remélem nem veszed rossznéven! Sok sikert, máskor jobbn vigyázzatok!!! Üdv
A hosszú kommentes vagyok.. Elfelejtettem írni, hogy izgatás hatására elõváladék jön a péniszbõl, ami szintén tartalmazhat spermiumokat, tehát lehetsz tõle terhes! tessék vigyázni! A többieknek: Akármit mondunk és javaslunk Neki, úgyis azt tesz amit akar. A legtöbb amit tehetünk, hogy bár mi felvilágosítjuk, ha már más nem tette meg...
Hát igen kérdezõ, elég bénán tetted fel a kérdést. Én is gondolom az van, mint amit utolsó írt, hogy megaszakítással védekeztetek (a megszakítás is védekezés, csak nem olyan hatásos mint a kondom vagy a tabletta... mondjuk attól függ mennyire helyesen használják. Nah de akkor kérdezõ döntsd el kérlek: volt-e benned pénisz vagy se? Ha nem volt és úgy élvezett a puncidra, akkor nem leszel terhes tuti. Ha bennvolt a pénisz, de a puncidra élvezett a pasi, akkor az átlagos megszakításos védekezés 27%-os sikertelensége vonatkozik rád. Azaz kb 27% esélyed van, hogy terhes leszel (a nem védekezéssel ez kb 80-90% szóval azért nem mindegy). Ha 24 órán belül az aktustól számítva beveszel egy eseményutánit, akkor az 95%-os eséllyel akadályozza meg a terhességet, de ahogy telik az idõ, ez az esély egyre csökken. Úgyhogy mérlegeld, hogy neked mi és hogyan éri meg.
Van itt egy tegnapi kerdes, hogy vedekezes nelkul hany szazalek eselye van a terhessegnek. Olvassátok el, sok adat gyult ossze. (35/L)
Valamivel meg lehet elõzni vagy szüntetni a terhességet? Azzal hogy 14 évesen nem priccoltatsz a sunádra össze vissza mindenféle hülyével..
Kedves Kérdezõ! NEM LEHETSZ TERHES! Terhesség akkor jön létre, ha a spermium a hüvelybe kerül. Felmászni nem tud, tehát ha csak külsõleg érintkeztél vele, akkor baj nem lehet. Kedves válaszolók! Ti hol tanultatok biológiát? Esemény utáni tablettát egy ilyen miatt? Észen vagytok ti? Még szerencse, hogy receptköteles. Istenem. Kérdezõ, csakis akkor lehetsz terhes, ha történt behatolás óvszer nélkül. Ha nem történt, de belenyúltál magadnak spermával érintkezés után, na akkor van esélye, de akkor sem sok, de kívülrõl nem lehet.
Meg honnan szedtétek, hogy megszakítással védekezett-e? Nem is írt behatolásról. Természetesen ekkor lehetne terhes, dehát errõl nem szólt semmit, arról sem, hogy használtak-e óvszert.
Ha 18-on alul vagy õ pedig felül... Hadd ne ragozzam hogy az mi... És igen, lehetsz terhes. Sõt lehet bunkósság lesz, de lennél is az. Legalább megtanulnád hogy nem kurunk fûvel, fával!
a 20:22-es ott van!!! XD
kedves kérdezõ: GRAT XD
A kérdező hozzászólása: na ennyit a színvonalról ti még lejebb vagytok, mert leálltok veelm vitatkozni és nem normálisan a kérdéseimre válaszoltok... a másik ki mondta, hogy nem tudok ilyeneket és nem értem amit ide írnak? amúgy csak annyiról van szó, hogy pánikba estem, mert nem tudom, hogy rendesen belémélvezett-e és nem szeretnék terhes lenni... de hát ezek a magyar emberek... és igen is anyum már elõbb felvilágosított és magamtól is tudok mindent csak azt nem osztom meg vele, hogy már szexelek... de mindegy nem fogok magyarázkodni, mert az régen rossz csak választ akartam kapni, de hát ennyi...
Terhessegi teszt-->nogyogyasz-->esemeny utani tabletta
A kérdező hozzászólása: de ha nem jön sperma a hüvelyembõl akkor lehet nem került belém??
A kérdező hozzászólása: amúgy az nem jó mert fiatal vagyok és a szüleim nem tudják...
Ha nem lett feldugva a sperma (pl ujjal vagy bármi mással) akkor nem lehetsz terhes. A sperma nem tud végigmenni a hüvelyeden, a pénisz lényege, hogy átjuttatja azon egészen fel a méhnyakhoz. Ha kívülre ment a sperma és letörölted, akkor nem leszel terhes. Gondolom nem úgy törölted le, hogy feldugtad a zsepit vagy bármit :P Megelõzni a terhességet védekezéssel lehet: óvszer, fogamzásgátló tabletta, esetleg esemény utáni. Megszüntetni meg abortusszal. De te ettõl nem leszel terhes.
Mondd meg a kis pubinak, ennyi erõvel beléd is élvezhetett volna, legközelebb csak gumival engedd, vagy neki úgy se. 19/f
Mosd is meg, de ha csak kivulrol lett spermás, nem lehet megtermekenyulni, ez 99, 999999% .:) Mert az ondó = 10% sperma + 90% prosztataváladék, és a prosztataváladék lúgos, és szukseguk van a spermaknak a lugos kozegre, mert a huvelyflóra savas, és abban meghalnak a spermiumok. (35/L)
Hány éves vagy és ki ez a férfi, és õ hány éves? (35/L)
A kérdező hozzászólása: nem igaz, hogy ennyi beteg ember van... lehet, hogy nem túl jól fogalmaztam vagy félreértettétek, de különben is odaírtam, hogy normális válaszokat... hülyeségek nem érdekelnek... és az miért fontos hány évesek vagyunk??
Azert fontos, hany evesek vagytok, mert pl. hogy egyaltalan menstrualsz-e, mert ha nem, akkor tuti nem lehetsz terhes. Õ ha monsjuk még csak 10 éves, valoszinuleg a kilovellt ondoban nincs még sperma, tehat ekkor sem lehetzs terhes, folosleges az aggodalom. De ha Te mondjuk 11 éves vagy és õ 19, akkor meg buncselekmeny tortent... arrol nem is szolva, hogy nem Neked kene egyedul ezen gorcsolnod, hoyg most terhes vagy-e, ha õ mar 14-15 eves legalabb, és idosebb Nalad, hanem NEKI kene gondoskodnia Rolad ebben a helyzetben felivilagositassal, orvosilag es lelkileg.... (35/L)
A kérdező hozzászólása: nem hinném, hogy 10 évesen valaki ilyet írna/csinálna fõleg nem ide... én 18on alul vagyok õ pedig 20on felül...
De a kerdes szinvonala és a kérdezõ informaltsaga egy ötödikesnél nem idõsebbre vall. Az mar kifejezetten BAJ, ha egy lány és egy fiu 12 éven felul nincs avval tisztaban, amiket ide leirtunk - még akkor is, ha esetleg csak 40 eves kora utan lesz szexulais kapcsolata. Ezek altalanos muveltsegi dolgok, és nagyon fontosak az egeszseg szempontjabol, hovatovabb hatodikos tananyag biologiabol. (35/L)
És azt is irtadm oylan fiatalok vagytok, hoyga szuloknek nem szolhattok, nem tudhatnak rola. Hát énszerintem 11-12 eves kor korultol kotelezo beszedtema az ilyesmi szulok egy gyerekek kozott. Ilyen dolgokat elsosorban a szulo kell megtanitson a gyerekenek, a higienes es szexualis alapinfokat, a szulo dolga megtanitani azokat a dolgokat, hogy a gyerek ne keruljon bajba. Ha ez kimaradt, és elmultal 11-12 eves, akkor nagy mulasztast kovettel el a szuleid, es nem vagy tul fiatal hozza, hogy veluk beszeld ezt meg. (35/L)
A kérdezõ azt írta elõször h sperma került a puncijára, utána már azt írta, h nem tudja rendesen belé élvezett-e..akkor be volt b..va a csajszi, vagy megszakításossal voltak együtt, vagy mindkettõ..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!