Találatok a következő kifejezésre: Mik voltak a (4014 db)

Akik voltak Párizsban, hogy érezték magukat? Mennyi általában egy főre repülőjegy, és mennyi az út oda? Esetleg karácsonyozott már valaki ott? Mik voltak a hátrányok, ha voltak?

Legjobb válasz: Nézz szét egy repülõjegy keresõ oldalon, a jegyek ára rengeteg dologtól függ, mint már vagy 1 milliószor le lett írva, de még csak jönnek ilyen kérdések. Ha egy repülõjegy információt nem tudsz önállóan kikeresni, hogy akarsz külföldön nyaralni.

Nézz szét egy repülõjegy keresõ oldalon, a jegyek ára rengeteg dologtól függ, mint már vagy 1 milliószor le lett írva, de még csak jönnek ilyen kérdések. Ha egy repülõjegy információt nem tudsz önállóan kikeresni, hogy akarsz külföldön nyaralni.
A kérdező hozzászólása: Nem csak az ár volt a kérdés lényege.... Nézegettem, és nézegetem.... Nem konkrét árat kérdeztem, csak mondjuk ha esetleg valaki volt, érdekelne hogy neki mennyi volt.Gondoltam hogy nem itt fogja lefoglalni nekem valaki a jegyet, itt csak ÉRDEKLÕDÖM a tapasztalatokról....De ezen az oldalon már csak szinte próbálnak a kérdésekbe belekötni , nemhogy segítenének....Ha úgysem tudsz segíteni, akkor nem kell megpróbálni oktatni sem, köszi !
Csak az utazás Budapest és Párizs között nekünk 14000 Ft volt oda-vissza per fõ. Nem tudom ez mennyit segít neked... Ezzel az adattal most elõrébb vagy? :) Nem karácsonyoztam, most nyáron voltam. Jól éreztük magunkat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Hátrányok voltak, valami ami nem tetszett ? :)
A kérdező hozzászólása: Illetve mennyi ideig voltatok ott ?

Nálatok mik voltak a terhesség legelső tünetei?

Nekem egyik este nagyon görcsölt a méhemnél már a sírás kerülgetett, azóta néha hányingerem van és görcsöl az alhasam is, feszül a mellem. Szerintetek terhes lehetek vagy ez valami más? 20.-án kell megjönnie a menstruációmnak. 21/L

Legjobb válasz: nekem ezek a tünetek mind az elmaradt mens után pár héttel jelentkeztek. mondjuk ennyire erõsen azért nem görcsöltem mint te. nekem az volt az elsõ jel hogy hülyére zabáltam magam egy pizza is kevés lett volna egy evésre olyan éhes voltam. 2óra múlva ismét farkas éhes voltam.

nekem ezek a tünetek mind az elmaradt mens után pár héttel jelentkeztek. mondjuk ennyire erõsen azért nem görcsöltem mint te. nekem az volt az elsõ jel hogy hülyére zabáltam magam egy pizza is kevés lett volna egy evésre olyan éhes voltam. 2óra múlva ismét farkas éhes voltam.
nálam fáradság, hasszurka, mellfeszülés, sok pisilés, és hogy nincsenek mensi tünetek.nagyon szokott fájni a hasam, derekam, mellem, most meg alig alig.mensi elötti napokban mindig pörgök mindent megcsinálok, most meg alszok. hétfön teszteltem pozitivat.
Ezek felfázás tünetek is. Ezért olyan nehéz elkülöníteni. Uncsitesómnak kismedencei gyulladásnak voltak ilyen tünetei. Nekem is az álmosság volt, meg a sok wc-re járás az elsõ tünet, meg hányinger. Én nem bírtam enni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) -Nekem az is fura, hogy folyton pisilnem kell, eddig nem pisiltem ennyit.
nekem bizseregtek a melleim, es durva hangulatingadozasaim voltak, vannak a mai napig. neha-neha ilyen hasmenesszeru erzes volt a hasamban, ezek mostanra gyakoriak lettek.. 11+1 hkm
akkor szorítok :)
A kérdező hozzászólása: igen tervezzük a babát :) de eddig nem jött össze ez a 4. hónap hogy próbálkozunk.
ja az lemaradt hogy délelõttös mûszakba majdnem elájultam az álmosságtól, többször meg kellett mosnom az arcom mert majdnem elaludtam. nem bírtam a hajnali negyed5ös kelést, rosszul voltam olyankor szinte egész nap. tervezitek a babát?
A kérdező hozzászólása: Én is többet eszek mostanában mint szoktam. Már párom is észrevette kérdezte is miért eszek ennyit. Várok pár napot és ha nem jön meg akkor tesztelek.
Én gyakrabban jártam pisilni és fájtak a melleim, de a leggyanúsabb a melleim megnagyobbodása volt. :-) Ekkor voltam 6 hetes. 31+4 hkm

Babátok mit kapott vashiányra és mik voltak a tünetek?

Legjobb válasz: Maltofer cseppeket elõszõr 3 hónapos korában. Nagyon sápadt volt és étvágytalan. Sajnos én is vérszegéyn voltam terhesen is, és szoptatás alatt is.

Maltofer cseppeket elõszõr 3 hónapos korában. Nagyon sápadt volt és étvágytalan. Sajnos én is vérszegéyn voltam terhesen is, és szoptatás alatt is.
A kérdező hozzászólása: Azt én is adtam neki, de nem tudot kakálni és fájt a hasa.
Lányomnak is Maltofert írt fel a doki.Most ha megyünk tanácsadásra megemlítem, hogy nagyon szorulásos lett tõle.Amúgy nekünk vérvételbõl állapította meg.volt egy gyanúja a vashiányra és beigazolódott.Igaz hogy rejtett vashiány de vashiány.Még a vérvételen mondták is hogy nem tûnik vashiányosnak.
Mi is ezt a cseppet kaptuk a lányomnak az orvos vérvétel nélkül írta fel, mert nagyon sápadt fehér, de én is ilyen bõrû vagyok.Mondjuk eléggé vashiányos is és lehet ebbõl következtette, nekünk jól hízik nem volt étvágytalan.De állítólag nem árt.De azért egy vérvételnek örültem volna.
És a lányomnak hasmenést okozott a vas.Nekem is hasmenésem van a vastól.Ez örökletes, hogy reagál rá az ember.
Maltofer cseppet írt a mi gyerekorvosunk is, mert mondta a védõnõ, hogy nagyon sápadt szegény, biztos vashiányos ( hozzáteszem, mindketten nagyon fehérbõrûek vagyunk, milyen legyen a gyerek? ) Mi folsavat is kaptunk melléje, de ugyanazok a gondok voltak, mint nálatok, ezért 1-2 nap után abba is hagytuk. Mikor kérdezte a védõnõ, mondtam neki, hogy mi a gond, akkor azt mondta, ha van étvágya, nem kell vas. Nem mondtad a dokinak? Próbáljatok ki valami mást!
A kisfiamnál a 3 hónapos vérvételkor diagnosztizálták a vashiányt. Nem volt súlyos, épp hogy a határértéken volt. Tünete nem nagyon volt, talán picit sápadt, de mi is nagyon fehérek vagyunk ezért ezt nem vettem tünetnek. Más baja nem volt. A doktornõ mondta, hogy lehet, hogy nagyon megfogja a hasát, de nem okozott semmi problémát, csak picit sötétebbre színezte a kakiját. 1 éves korában csinálnak majd megint vérvételt, addig kapja a vasat.
Lányom 3 v 4hós kora óta(egyébként koraszülött volt) kapja a Maltofer cseppeket, mellé a fólsavat.Neki nem okozott gondot.Még most is kapja, de nemsokára megyünk vérvétel kontrollra ami eldönti, hogy kapnia kell e még.Most lesz 14hónapos.

Ki szült a 31-32. héten? Mi lett a babával? Mik voltak a tüneteitek? És kiderült mitõl szültetek hamar?

Legjobb válasz: Én a 33. héten szültem. Kislányomnak éretlen volt a tüdeje és veleszületett tüdõgyulladása is volt. 8 napot voltunk az intenzíven, majd még 1,5 hét a kórház koraszülött osztályán. Lélegeztetni kellett és vénás antibiotikumot kapott 10 napig. Voltak 30-32 hétre született babák is, nagyon változó, melyiknek mi baja vagy nem baja volt. A legtöbb ennyi idõre született baba jó eséllyel indul az egészséges élet felé. Miért kérdezed?

Én a 33. héten szültem. Kislányomnak éretlen volt a tüdeje és veleszületett tüdõgyulladása is volt. 8 napot voltunk az intenzíven, majd még 1, 5 hét a kórház koraszülött osztályán. Lélegeztetni kellett és vénás antibiotikumot kapott 10 napig. Voltak 30-32 hétre született babák is, nagyon változó, melyiknek mi baja vagy nem baja volt. A legtöbb ennyi idõre született baba jó eséllyel indul az egészséges élet felé. Miért kérdezed?
Szia!Én a 30.hétre szültem.Ikrek.Elfolyt a magzatvizem.A tüdejük nem volt kifejlõdve rendesen.November13-tõl december23-ig kórházban voltak.Lélegeztetõ gépen voltak, a kisfiúnak a szívével voltak gondok de hála az égnek már jól van.Vérszegények voltak így vért kellett nekik adnom.Plusz még a kisfiú elkapott valami fertõzést és így még õ antibiotikumot kapott.

Mik voltak a terhesség elsö tünetei?

Ha lehet minél többen írjatok, és részletesen.

Legjobb válasz: Szia!Nekem elsõ sorban az hogy nem fájt a mellem,mivel nekem mensi elõtt 1 héttel el kezdett fájni mindíg.Aztán meg el kezdett fájni,(de már a terhesség miatt mint kiderült).Nekem nem volt hányingerem,csak bizonyos illatoktól(1 parfüm meg 2 kajától),ja meg kívánós voltam csak utólag jöttem rá hogy azért mert terhes vagyok.meg 1x szédültem meg,de már sejtettük hogy terhes vagyok.Pár nappal késõbb a teszt igazolt minket aztán meg a doki is.Azt mondják szerencsés vagyok hogy nem voltam rosszul.

Szia!Nekem elsõ sorban az hogy nem fájt a mellem, mivel nekem mensi elõtt 1 héttel el kezdett fájni mindíg.Aztán meg el kezdett fájni, (de már a terhesség miatt mint kiderült).Nekem nem volt hányingerem, csak bizonyos illatoktól(1 parfüm meg 2 kajától), ja meg kívánós voltam csak utólag jöttem rá hogy azért mert terhes vagyok.meg 1x szédültem meg, de már sejtettük hogy terhes vagyok.Pár nappal késõbb a teszt igazolt minket aztán meg a doki is.Azt mondják szerencsés vagyok hogy nem voltam rosszul.
kedden leszek 6 hetes. háát.. mellfájdalom. nem fezsült fájt nagyon . nem tudom semmire se ránézni nincs hányingerem de nem akakrok semmit enni.és msotmár tényleg sokat pisilok. és veszekszem a párommal. ezek aszem a hormonok.
ja ami még vicces, és nem "tünetnek" tudható be de az elmult 1 hétben sokat csuklottam. napi 3-4 szer.

Mik voltak a középkori kolostorok egyházi műfajai, és a vallásos tematikájuk?

Sürgősen kéne! Köszönöm!

Legjobb válasz: A középkori kolostorok ÉPÜLETEK voltak, nem voltak egyházi mûfajai...

A középkori kolostorok ÉPÜLETEK voltak, nem voltak egyházi mûfajai...
mek.oszk.hu/00200/00209/00209.doc

Volt már mérgezésed? Milyen anyag okozta? Mik voltak a tünetek? Mennyire volt elviselhetetlen érzés? Maradt-e maradandó károsodásod, és mi?

Legjobb válasz: Vérmérgezésem volt, coli baci okozta. 3 hétig 40 fokos lázam volt, élet-halál között lebegtem. Bekerült a véráramba is. Rettenetes volt, soha nem volt még olyan beteg mint akkor. Amikor kijöttem belõle, depressziós lettem, nem tudtam mit kezdeni magammal, az életemmel. Soha többé nem leszek az az ember, aki elõtte voltam, pedig már eltelt 6 év.

Vérmérgezésem volt, coli baci okozta. 3 hétig 40 fokos lázam volt, élet-halál között lebegtem. Bekerült a véráramba is. Rettenetes volt, soha nem volt még olyan beteg mint akkor. Amikor kijöttem belõle, depressziós lettem, nem tudtam mit kezdeni magammal, az életemmel. Soha többé nem leszek az az ember, aki elõtte voltam, pedig már eltelt 6 év.
Ételmérgezés. Hánytam, f*stam, jött a cucc alul, fölül, kiszáradtam, kórházba kerültem, az infúziót utáltam, de jobban lettem tõle. Azóta hányás fóbiám van. Elég keményen. :S
Elõzõ vagyok. Volt, hogy koleszban valamit raktak a piámba és attól kerültem kórházba, és kis koromban valami mérgezõ növényt ettem meg. Mindig a kórházban kötöttem ki. És mindig hánytam. Fújjj.

Megmenthetõ az ellaposodott kapcsolat? Nálatok mik voltak a jelek, hogy szakítani kéne?

Amikor érzed, hogy szereted, de lehet, már csak megszokásból. Kinek milyen tapasztalata volt, hosszú kapcsolat után mi tette egyértelmûvé,hogy mással talán boldogabb lennél?

Legjobb válasz: Nem kívántam már a szexet, holott az elején nimfománnak voltam titulálva. Az agyamra ment, inkább voltam egyedül vagy bárki mással, de nem vele. Minden kis hülyeségére felemeltem a hangomat. Megfordult a fejemben a szakítás...ha már komolyan elgondolkodsz rajta nincs kérdés, szerintem...

Nem kívántam már a szexet, holott az elején nimfománnak voltam titulálva. Az agyamra ment, inkább voltam egyedül vagy bárki mással, de nem vele. Minden kis hülyeségére felemeltem a hangomat. Megfordult a fejemben a szakítás...ha már komolyan elgondolkodsz rajta nincs kérdés, szerintem...
végül mi történt? :)
;) köszönjük és legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: Kedves Jilla és Párja! :-D Köszönöm a tanácsokat. Elgondolkoztam sok mindenen, két dolog ami fontos lett számomra. Az egyik, én is azt hiszem, hogy minden döntés ki kell forrjon. Amikor eljut az ember odáig, hogy nem ír fórumokba, hogy mások szerint mi lenne jó! :-D Azt hiszem itt nem tartok. Beszéltem már errõl párommal, nem egyszer jeleztem neki, aztán valahogy mindig lecseng a dolog. Olvastam egy mondást egyszer, hogy attól, hogy valaki nem úgy szeret, ahogy szeretnéd, az nem azt jelenti, hogy nem szeret tiszta szívbõl. Egy ideig elvoltam ezzel, de most már kevésnek érzem. Akkor mi értelme van, nem? A másik, hogy egy életem van. Most majd elkezdek figyelni... Páromra is és magamra is.. Csak most külön, nem mint egy párt. Aztán meglátom. Sok boldogságot kívánok nektek!!
Hozzáteszem azt hogy egy férfi igen könnyen el tud kényelmesedni, a nõnek meg kell találnia azokat a fortélyokat amik megmozgatják újra a férfit. :)
Szia! Nem kell aggódni, a jeleket egyszerre tudja értelmezni az ember. Idõ kell mire kiforrnak a dolgok; tipikus a "megszokás" érzése és átélése. Aztán ott van még az érdektelenség, de az se éppen pozitív dolog, ha valamelyik fél elkezd érdeklõdni más iránt. Nem feltétlenül megcsalásra gondolok; a minden napi beszélgetések (facebook, chat, telefon egyéb), idõtöltés stb. az ellentétes nem valamely képviselõjével, miközben ott van a barátja/barátnõje... mit mondjak... szerintem érzõdik, hogy ilyenkor azért meg kell szólaljon az emberben valami. Ha ilyen van és megszólal a már haloványan megemlített vészcsengettyû akkor lépni kell. Elsõre meg kell próbálkozni azzal, hogy a dolgokat megfordítsuk és lehetõleg orvosoljuk, el kell mondani azt ami zavar. A kommunikáció mindig fontos! Elvégre is néma gyereknek anyja se látja a fától az erdõt...vagy miszösz...:) Ha szeret és fontos vagy neki akkor érdemben foglalkozik a kéréseddel. Akár kétszer is fel kell és fel lehet hozni, mi az ami nem "kóser" számodra, harmadjára viszont el kell búcsúzni. Minek húzni az idõt tovább? Felesleges. Azzal kell tölteni az idõnket aki meg is érdemli azt. Egyszer élünk és ezt az idõt bizony minden téren hasznosan kell kitölteni. No és persze okosan. Szeretni kell ésszel és szívvel is. Nekem a te sztoriddal kapcsolatban spec az sem tetszik, hogy ennyi idõsen ennyi idõ után még nem vett el. Én külsõ szemlélõként, (igaz az információk szûke miatt is lehet) de nem látom komoly gondolkodású fiatalembernek a párodat. Sok sikert mindenesetre! F/25 (jilla uszított :P)
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy, köszönöm! :-D
Nekem a mostani a leghosszabb kapcsolatom, viszont "rádküldöm" a páromat, mert neki volt már ilyen idõtartamú kapcsolata. Remélem õ férfiszemmel jobban tud segíteni. :)
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy megfordult a fejembe, de mégsem vagyok biztos benne, hogy jó döntés lenne. Csak nem tudom hova sorolni ezt az érzést (félelem, gyávaság, kényelem?) 7 éve vagyunk együtt. Arra jöttem rá mostanában, hogy nekem nem is az ilyen típusú férfiak jönnek be, mint õ! 28 éves vagyok, amit nem tudsz magadról 21 évesen, 28-ra rájössz, hogy mi, hogy merre, legalábbis nálam szerintem ez van. És ha jellemeznem kéne A férfit, hát nem párom tulajdonságait sorolnám! De szeretem, sok mindenen keresztül mentünk már. Szétszórt, kapkodó, ideges, állandóan jön megy, nemhogy nem egy érzelmes fajta, simogatást, vagy ölelést akkor kapok, ha jelzem, hogy jól esne most már (Pedig nem vagyok hárpia típus!) Õ nem az a típus. Egyáltalán nem érezteti hogy szeret, ha magától hozzámér, megsimogat, akkor már tudom, hogy szexelni akar "csak" . Amúgy vagyunk, megbeszéljük a hétköznapi dolgokat, a jövõrõl is beszélünk, aztán ennyi. De nekem szükségem lenne arra az érzésre, hogy fontos vagyok valakinek, de ezt õ egyáltalán nem érezteti, és nem túlzok! Fõzök, mosok, takarítok, szexre sosem mondok nemet, de néha úgy érzem, hogy ennyi a kapcsolat részérõl.
Engem is nagyon érdekelne :)

Mikor voltak a termékeny napjaim, akkor is úgy élveztünk el, hogy én voltam felül, mikor végeztünk, mentem is ki a fürdőbe. Mennyi az esélye, hogy így terhes legyek?

Legjobb válasz: nagy! sajnos ezkre az apró parktikákat csak mi vetjük be a gyermekvállalás érdekében. Ezek csak növelik az esélyt.

nagy! sajnos ezkre az apró parktikákat csak mi vetjük be a gyermekvállalás érdekében. Ezek csak növelik az esélyt.
hát akkor te terhes leszel. nemis értem hogy miért nemvédekezik az aki nemakar gyereket. ha a pasid belédélvez a spermák fele egyenesen a máhnyak eléjutnak. tehát amit te kimosol az a felesleg de nem az öszes. a többi már a méhedfelé vette az irányt
A kérdező hozzászólása: Nem írtam, hogy nem szeretnénk gyereket. Szeretnénk! Csak sok helyen olvastam, ha nõ van felül, akkor elég csekély az esély a megtermékenyülésre.
Nálam pont így jött létre a terhesség. Én voltam felül és egy 6 hós kisfiú anyukája vagyok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!