Találatok a következő kifejezésre: Mik lehetnek szülés jelei (5 db)

Hogy indulhat meg a szülés? Mármint mik lehetnek a jelek napokkal előtte?

32. hetes vagyok és folyamatos parába vagyok, mert görcsölök meg ilyenek, amik talán jósló fájások. Ezért érdekelne, lécci irjatok, mert minden apró jel érdekelne, hogy hogy éreztétek magatokat napokkal el?tte, szóval minden. El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: én semmit sem éreztem napokkal elötte,mondjuk nekem nehezen indult meg a szülés mert a magzatviz el folyt majd jo egy ora mulva voltak fájásaim de én nem tágultam és császár lett ö volt az elsö baba most várom a másodikat 21 hetes kis mama

én semmit sem éreztem napokkal elötte, mondjuk nekem nehezen indult meg a szülés mert a magzatviz el folyt majd jo egy ora mulva voltak fájásaim de én nem tágultam és császár lett ö volt az elsö baba most várom a másodikat 21 hetes kis mama
szia! Nekem semmi jele nem volt elõtte. Délelõtt még NST-n voltam ahol semmi jele nem volt, hogy szülni fogok. Délután 3-kor még zöldségesbe mentem 4-kor pedig 20 percenként kezdett fájdogálni a hasam rendszeresen olyan menses szerûen. Este 7-kor már 7 percenként, de ez is mensi szerû fájás volt. Kórházba be fél 8-kor ekkor már 5 percesek voltak és egyre jobban kezdett fájni. Este 10-tõl 2 majd 1 percesek ezek már fájtak rendesen. 0.25-kor meg született a lányom. A nyákdugó szülés elõtt 1 órával távozott a magzatburkot pedig repesztették fél órával elõtte. Mindenkinél másként zajlik, de hidd el megfogod tudni különböztetni a jóslót a rendes fájásoktól. Utólag visszagondolva talán annyi jele volt, hogy megebédeltem és utána nem voltam éhes, pedig elõtte 2 óránként ennem kellett.
Nekem semmi jele nem volt. Délelõtt még elmentem ajándékot venni az unokatesómnak, tök jól éreztem magam. Este 7-re mentem NST-re, ahol még semmi jele nem volt annak, hogy szülni fogok. Hajnalban viszont arra ébredtem, hogy fáj a derekam, és 2-3 perces fájásaim vannak. Felhívtam a dokit, mondta, hogy menjünk be a kórházba. Hajnal 4-re értünk be, akkor már 4 ujjnyira nyitva volt a méhszáj, és reggel 6.30-ra megszületett a kisbabám.
Semmi elõjele nem volt. Este még viccelõdtünk a barátnõmmel h 4 napos hosszúhétvége lesz majd az éjjel megszülök. Akkor töltöttem a38. hetet. 4-kor arra kelte h elment a magzatvíz 5-re beértem a korházba 2 ujjnyira voltam nyitva. 6.15-kor megszületett a fiam.
Szia Nálam elõtte 1 héttel elment a nyákdugó, de semmi fájásom nem volt. Rá 1 hétre délután 2 körül elkezdtem vérezgetni, de nem erõsen. Mivel volt 1 vetélésem biztos ami biztos bementünk a kórházba. Fájásom semmi nem volt. Éjfélkor kezdõdtek 5 percenként a bekeményedések. Hajnali fél 2 kor megrepedt a magzatburok elfolyt valamennyi magzatvíz. A bébi 7.05kor született meg a 39 héten. A második babámnál elõzõ este elment a nyákdugó fájás semmi. Másnap reggel mentem NST-re nem mutatot fájásokat, de mivel itt más 40hét 1 napos voltam a doki nem várt és megindította a szülést. 9 kor kaptam infúziót, 11-kor burkot repesztett, 12, 35-kor megvolt a pici. Egyébként teljesen normális a bekeményedések ebben a korban amiben te vagy. Nekem is volt mind a 2 babaámmal.
Az elõzõ válasz irója vagyok. Ha aggódsz kérdezd meg a dokidat, biztos tud megnyugtató választ adni. Vagy legalább tudni fog róla, h esetleg baj van. Én megkérdeztem a dokimat, megultrahangozott, és megnyugtatott, hogy minden rendben van. tök rendes volt.

Mik lehetnek az első jelei a szülés kezdetének?

Június 7-e óta érzem, hogy minden nap vagy a derekam fáj nagyon, vagy az alhasam húzódik/nyilal. Ezek jelezhetnek valamit? 36+5 hkm

Legjobb válasz: Nekem nem voltak jósló fájásaim, derékfájás, étvágy vagy éppen hányinger. Konkrétan semmi jele nem volt annak, hogy a baba jönni akarna kifelé. Éjjel kettõkor átakartam fordulni a másik oldalamra és akkor egy pici pukkanást éreztem odabentrõl aztán elöntött a magzatvíz. Olyan gyorsasággal pattantam ki az ágyból mint még sosem! :D Nálam a magzatvíz folyása jelezte , hogy menni kell. Elõzõ este tejbegrízt ettem kakaóval és fahéjjal, gondolhatjátok milyen éhesen indultam neki a szülésnek! Végig az volt a legnagyobb problémám, hogy éhen fogok halni!Szerintem a dokim és a szülésznõm totál hülyének néztek, mert mindig kérdezték, hogy van-e valami gondom, fájdalmam, észrevételem? A válaszom mindig az volt: ÉHES VAGYOK!!!!!! ÉHEN FOGOK HALNI!!!! :D Szerencsémre könnyû szülésem volt!Ilyen kívánok mindenkinek! :D

Nekem nem voltak jósló fájásaim, derékfájás, étvágy vagy éppen hányinger. Konkrétan semmi jele nem volt annak, hogy a baba jönni akarna kifelé. Éjjel kettõkor átakartam fordulni a másik oldalamra és akkor egy pici pukkanást éreztem odabentrõl aztán elöntött a magzatvíz. Olyan gyorsasággal pattantam ki az ágyból mint még sosem! :D Nálam a magzatvíz folyása jelezte , hogy menni kell. Elõzõ este tejbegrízt ettem kakaóval és fahéjjal, gondolhatjátok milyen éhesen indultam neki a szülésnek! Végig az volt a legnagyobb problémám, hogy éhen fogok halni!Szerintem a dokim és a szülésznõm totál hülyének néztek, mert mindig kérdezték, hogy van-e valami gondom, fájdalmam, észrevételem? A válaszom mindig az volt: ÉHES VAGYOK!!!!!! ÉHEN FOGOK HALNI!!!! :D Szerencsémre könnyû szülésem volt!Ilyen kívánok mindenkinek! :D
Én elõtte való nap rengeteget aludtam, és ettem elõtte való nap. De persze ez mindenkinek más lehet.
Ilyenkor már annyi tünete van az ember lányának, hogy képes mindet a szülés elõjeleként értelmezni :) )) Persze, nem mondom, hogy lehetetlen, hogy akár néhány napon belül megszülj, de ezekkel akár a 40. hétig húzhatod, akár túl is hordhatod a babát. A derékfájást okozhatja a rossz testtartás, a pocid súlya is. A különbözõ medence fájdalmak, alhasi kellemetlenségek is normális tünetek így a végén, hisz készül a tested a szülésre... lazulnak az ízületek, húzódnak a méhszalagok, a baba is nyomhat odabenn valamit. Minden jót!
Derékfájás, fejfájás, furcsa energikusság is, megugrott étvágy és "vihar elõtti csend" is lehet. Ahogy az elõzõ mondta, ilyenkor már bármi lehet. De ne aggódj, eltéveszteni nem fogod biztosan:)
Nekem annyi volt az elõjel, hogy aznap kétszer is rohannom kellett a wc-re. Pedig az utolsó idõkben a toalett és én nem voltunk közeli barátok:o) Egyébként ez akkor fel sem tûnt, de így utólag visszagondolva ennyi volt. Amúgy este 8kor voltam a dokimnál az aktuális ctg-n, semmit nem mutatott. Ehhez képest 3/4 12kor éjjel beindultak a fájások, amikrõl nem is tudtam eldönteni, hogy már azok vagy nem. Azért bementünk a kórházba fél 2 körül, ahonnan már nem engedtek haza, csak bekísértek a szülõszobára. Reggel 9 óra 6 perckor megszületett a gyönyörû Lányom!:o)
Szerintem menj a dokihoz, õ biztosan megmondja a tutit

Mik lehetnek a szülés jelei? A mell szúró fájdalma lehet a szülés jele?

Legjobb válasz: kilokodoik a nyakdugo,veres kocsonyas vmi,esetleg elfolyik a viz,mehosszehuzodasok,fajasok,esetleg verzes megfogod erezni biztos,mert eleg fajdalmas,a mellem nem fajt kulonosebben

kilokodoik a nyakdugo, veres kocsonyas vmi, esetleg elfolyik a viz, mehosszehuzodasok, fajasok, esetleg verzes megfogod erezni biztos, mert eleg fajdalmas, a mellem nem fajt kulonosebben
Még nem hallottam mellfájdalamat, de a fene se tudja... Általában vagy rendszeres görcsök jönnek, vagy elfolyik a magzatvíz. Ha korábbi tünetekre gondolsz, azok lehetnek hangulatváltozás, puffadás, álmatlanság. Nekem pl. az volt, hogy ki kellett takarítanom az egész lakást, utána pakolásztam a babaszobában, valami hülye kényszert éreztem, aztán éjjel megszültünk :-)

2-3napja kezdett erősödni a hátam meg a derekam+keményedés, folyás hasmenés. Ma reggel mégjobban fáj a derekam mint eddig meg a lábam (nem tom köze van e hozzá) lehetnek ezek jelek a szülésre? Ha igen kinek mikor indult meg ilyen dolgok mellett?

38hetes

Legjobb válasz: Hogy vagy? Mert amiket írsz nagyon közeli állapotra ,szülési állapotra utalnak,de ez lehet még így egy hétig is.De a hasmenés,keményedés,derékfájás,nagyon azt jelenti.

Hogy vagy? Mert amiket írsz nagyon közeli állapotra , szülési állapotra utalnak, de ez lehet még így egy hétig is.De a hasmenés, keményedés, derékfájás, nagyon azt jelenti.

Mik lehetnek a szülés megindulásásnak jelei amit észreveszek magamon?

Legjobb válasz: Szia! Én is 9 nappal vagyok a szülés elött :-) Én is kiváncsi lennék a válaszokra mert én szoktam görcsölni de hosszabb ideig mint egy fájás tartana, na meg a szemérem csontom úgy hogy menni alig bírok már 2 hete. Ja és mki azt mondja hogy mensi szerü fájdalommal kezdõdik, és egy olyan kismammának hogy tudnátok leírni ezt az érzést mert nekem soha semmi fájdalommal ill. érzéssel nem járt a mensi. Melyik országrészbõl vagy?

Szia! Én is 9 nappal vagyok a szülés elött :-) Én is kiváncsi lennék a válaszokra mert én szoktam görcsölni de hosszabb ideig mint egy fájás tartana, na meg a szemérem csontom úgy hogy menni alig bírok már 2 hete. Ja és mki azt mondja hogy mensi szerü fájdalommal kezdõdik, és egy olyan kismammának hogy tudnátok leírni ezt az érzést mert nekem soha semmi fájdalommal ill. érzéssel nem járt a mensi. Melyik országrészbõl vagy?
Sziasztok! Elõször is kezdõdhet ugye azzal , hogy elfolyik a magzatvíz, ami szivároghat(ilyenkor a burok felül reped)és hirtelen egyszerre sok is távzhat(ilyenkor a burok alul reped). Ha fájásokkal kezdõdik, nekem az elsõ így kezdõdött, akkor keményedik a hasad, ami enyhe görcsszerû fájdalom érzettel jár. Mondhatni hogy betonkemény lesz és kb.1 percig tart.Ha ez a fájdalom erõsödik, és a keményedés gyakorivá - 8-10 percessé - válik és még székelési inger is társul hozzá- akkor az elõfordulhat hogy a szülés jele is lehet! De ha nem erõsödik a fájdalom és nem kezd el sûrûsödni, az csak jóslófájás! Minden jót nektek, könnyû szülést és kellemes babázást majd! :) ) 39.hetes 2.babáját váró kismama :)
gyerekeeeek, én is 9 nappal vagyok elõtte, vagyis 20-ára vagyok kiírva :) dejóóóóó!!! És nekem semmi bajom nincs az égegyadta világon!!! Teljesen jól vagyok, néha nyilalgat ott lent, mintha a baba nyomná a kisfejével, de erõsebben. Éjszakánként ha felkelek kisdolgomra, akkor kemény nagyon a pocim, de miután visszabújok, már teljesen jól vagyok. Végigalszom az éjszakákat is, nem érzek semmi elõjelet. Várom én is, hogy a nyákdugóm menjen el, mert elvileg az az elsõ. Gyakorlatilag nem mindenki veszi észre. Napközben nem nagyon keményedik a hasam, mondom, csak éjszaka. Elvileg menzis görcsöknek kellene jelentkezni, valamint alsó háti fájdalmaknak, amelyek nem múlnak el helyzetváltoztatásra. Akkor jóslóak a fájások. Ha lefexel és elmúlik, akkor az még semmi. Vagyis valami, de nem jósló. S ha a jóslóak percre pontosan jelentkeznek, lehet indulni :) Ki öt, ki tízpercesekkel. Vagy ha elfolyik a magzatvíz, akkor még van idõ egy tusra és egy gyors sminkre, táskát fel, és indulás :) Írjatok, hogy álltok!!! Puszi mindenkinek!!!
A kérdező hozzászólása: Ja azt elfelejtettem szülés elött 9 nappal álló kismama vok!
A kérdező hozzászólása: Vas megye
Sziasztok a nyák dugó akár két héttel a szülés elõtt is elmehet, nekem így történt és napközben. Nyugi csajok a kiíás csak egy idõpont a baba úgy is tudja mikor van itt az idõ. Nekem rendszertelen fájássokkal kezdõdött jóval a kiírás idõpont után olyan volt mint egy erõs menstruációs fájás aztán berendszerezõdik 10 percesek, 5 percesek majd 1 percesek. Van akinek elfolyik a magzat víz, nekem burkot repesztetek mind a két terhességemnél (nem fáj). Ha folyik a magzatvíz vagy renszeresek a fájások (akár külön is) irány a kórház. Andi
Nekem a védõnõm mindig azt mondta, hogy úgy fog kezdõdni ahogy a menstruáció. És igaza volt. Nekem a menstruációim alatt mindig tompa hátfájásom van, és a szülés napján is ugyan ezt éreztem, egésznap.
Részletes leírást találtok a szülés fázisairól és lefolyásáról a maternet.ro on-line szülésfelkészítõ oldalon. Regisztrálni kell, de érdemes megnézni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!