Találatok a következő kifejezésre: Mik lehetnek okai annak, hogy (12 db)

Szerintetek mik lehetnek az okai annak, hogy sok nőnek alig akar összejönni a bébi, illetve hogy mennyi meddő nő van?

Legjobb válasz: Szerintem az hogy kitolódott az elsõ szülések kora,(sajnos tudjuk a miérteket)a nagy átlagban,viszont biológiailag még mindig a húszas évek eleje az optimális,akkor a legtermékenyebbek a nõk.Bár nekem elsõ babámra "csak" 6 hónapot kellett várnom,kistestvére pedig rögtön jött hogy eldöntöttük.Én egyébként a környezetemben ezt nem tapasztaltam,viszont a korai-vetéléseket annál inkább,rengeteg ismerõsömnél(én is sajnos)

Szerintem az hogy kitolódott az elsõ szülések kora, (sajnos tudjuk a miérteket)a nagy átlagban, viszont biológiailag még mindig a húszas évek eleje az optimális, akkor a legtermékenyebbek a nõk.Bár nekem elsõ babámra "csak" 6 hónapot kellett várnom, kistestvére pedig rögtön jött hogy eldöntöttük.Én egyébként a környezetemben ezt nem tapasztaltam, viszont a korai-vetéléseket annál inkább, rengeteg ismerõsömnél(én is sajnos)
31 és 34 évesen szültem az lemaradt.
Szia! A választ én sem tudom, de nekem is két év kellett ahhoz hogy megszülessen a babánk, pedig én 20 éves voltam amikor elkezdtünk próbálkozni, és elõtte volt egy vetélésem is. Bele sem merek gondolni mi lett volna, ha mondjuk csak 30-40 évesen döntünk úgy hogy gyereket szeretnénk!?
Szerintem egyértelmûen a stressz és a kitolódott babavárás. Nekem azt mondta a nôgyógyászom, hogy ketyeg a biológiai órám, ha babát szeretnék, uccu neki, mert a petesejtjeim sem lesznek fiatalabbak és egyre kisebb lesz az esélye, hogy megmarad a baba és egészséges lesz... 35/N
Igen a sok stressz meg a bizonytalanság. De a meddõséghez még hozzátenném a fogamzásgátlót. Én 6 évig szedtem, tavaly decemberben hagytam abba, eddig semmi. Kivizsgálás kivizsgálás hátán, és a doki azt mondta hogy felborította a hormonháztartásom a gyógyszer. És most reménykedhetek hogy helyrejön egy kis segítséggel, és lesz babánk!
Akiknek nem sikerül a baba, ott nem mindig a nõvel van a probléma!!! A sikertelenségért majdnem 50 %-ban a férfiak a felelõsek! Pontosítva, az összes sikertelen pár 30 %-ának, nem is tudják mi az oka, egyik részrõl sem. A maradék 70 %-nak pedig fele a nõ, fele férfi, és esetenként akár mindkettõ is lehet együtt az oka.
Egyet értek az elôzô hozzászólóval! Egyik ismerôsünknél is a férj "katonái" voltak a hibásak, amiért nem sikerült évekig a babásodás. Sajnos a pasik sokszor hiúságból nem mennek el kivizsgálásokra, és inkább a nôt "okolják".

Mik lehetnek az okai annak, hogy az embrió megáll a fejlődésben? Vagyis, hogy nem lesz szívhangja, elhal, stb.?

Tudom, hogy nem szabadna idegesíteni Magam, és meg is fogadtam, hogy nem böngészem a különböz? történeteket, de annyi rémes sztorit olvasok, itt is, hogy állandóan felülkerekedik Bennem a félelem, és szinte rettegek, hogy Én is úgy járok, mint annyian az itt kérdez?k/válaszolók közül, akiknek elhalt a babájuk, és hasonlók. Még csak 6 és fél hetes vagyok, de már teljesen rajtam van a para, hogy nem lesz szívhangja az Én babámnak sem, és ilyesmik....

Legjobb válasz: Legtöbbször nem tudják megmondani az okot. Lehet, hogy valami genetikai összeférhetetlenség van, és a természet így szelektál.

Legtöbbször nem tudják megmondani az okot. Lehet, hogy valami genetikai összeférhetetlenség van, és a természet így szelektál.
Igen, ez a temreszetes szelekcio. Altalaban a beteg babakkal tortenik meg :( De ezen ne idegeld magad, mert a stressz sem tesz jot! Bizz a picikedben :) 27 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást, csak azzal tudom nyugtatni Magam, hogy végülis semmit nem tudok tenni ellene, ha baj van, de természetesen nagyon bízom a bébimben, hogy Õ teljesen rendben van!
nekem elhalt egy babám 8hetesen azt mondták beteg lett volna.De mi az orvosommal kiderítettük, hogy a sárgatest hormon kevés és írt egy duphaston nevû gyógyszert a második baba sikerült kopp-kopp :D most 31 hetesek vagyunk.A pozitív hozzáállás a titok nyitja ne gondolkozz butaságokon VELED NEM LEHET BAJ jó babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, így lesz, Velem nem lesz baj! :-)

Mi lehet az oka annak, hogy kb. fél éve nem jött meg? -nem vagyok terhes, viszont kb. fél éve hagytam abba a Triregol fogamzásgátlót mert állandó panaszaim voltak. -rendszeresen fogyasztok cannabis-t Ezek lehetnek okok? Egyéb panaszom nincs.

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Hány éve menstruálsz? Hogyhogy eddig nem mentél el orvoshoz? nem vagy kórosan sovány? Nem ért stressz az utóbbi idõkben? A cannabistól nem lehet ilyen bajod.

Hány éves vagy? Hány éve menstruálsz? Hogyhogy eddig nem mentél el orvoshoz? nem vagy kórosan sovány? Nem ért stressz az utóbbi idõkben? A cannabistól nem lehet ilyen bajod.
Hallod! Fel eve nem jott meg, nem voltal orvosnal, es meg mindig ott tartassz, hogy ezt a problemat egy ilyen oldalon akarod megbeszelni, ahhelyett, hogy megvizsgaltatnad magad?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
A Tri-Regol-hoz nekem is volt szerencsém úgy 15 évvel ezelõtt. Három évig szedtem folyamatosan, és amikor abbahagytam szintén fél évig nem volt menzeszem, és még egy évig 40-50 napos ciklusaim voltak. Ezt háromféleképpen lehet kezelni: - elmész orvoshoz, õ felír egy újabb hormonkészítményt, tehát vérzésed lesz, de peteérésed továbbra sem - természetes hatóanyagokkal hozzásegíted a szervezeted, hogy ismét normálisan mûködjön (pl. aloe vera, barátcserje stb.) - ha fiatal vagy még, akkor ki is várhatod, amíg magától helyreáll. Én az utóbbit tettem, de sosem füveztem. A cannabis hosszabb távon hatással van a hormonháztartásra, ezáltal befolyásolja a peteérést. Nem írtad a korod, de feltételezem, hogy max. a húszas éveid elején járhatsz. Nem fogok papolni, hogy ne szívj, de akkor legalább szedj valamit, ami kicsit visszafogja a káros hatásait.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a 3. értelmes választ. Azért nem mentem orvoshoz, mert nincs munkám, így nincs Tb támogatásom se.25 éves vagyok különben.
Masodik vagyok! A TB-et el kellene intezni, amig meg nem buntetnek! Havi most nem tudom mennyi mert kulfoldon elek, de mintha anyu azt mondta volna, hogy 4900.-

Mi lehet az oka annak hogy szeptember óta nem menstruálok? Nem lehetek terhes mert nem feküdtem le senkivel. Mi lehet a bajom? L/15

Legjobb válasz: Eddig rendszeres volt? Mióta menstruálsz? Máskor is kimaradt már? Keress fel mindenképpen egy nõgyógyászt. Ha már voltál, akkor menj vissza, ha még nem, akkor egy "újat". Ennek utána kell járni. Lehet, hogy egy egyszerû apróság, és lehet, hogy olyasmi, amivel hamar kezdeni kell valamit.

Eddig rendszeres volt? Mióta menstruálsz? Máskor is kimaradt már? Keress fel mindenképpen egy nõgyógyászt. Ha már voltál, akkor menj vissza, ha még nem, akkor egy "újat". Ennek utána kell járni. Lehet, hogy egy egyszerû apróság, és lehet, hogy olyasmi, amivel hamar kezdeni kell valamit.
A kérdező hozzászólása: Eddig volt olyan hogy kihagyott egy hónapot de ennyit még nem. ne voltam még nõgyógyásznál. 1 éve menstruálok.
Ha fogyókúrázol esetleg, amiatt van, de NEM NORMÁLIS. Fordulj orvoshoz mindenképpen, ha eddig rendszeresen megjött.
Ez jó jel, ha még csak egy éve, mert elõfordulnak rendszertelenségek az elején. Viszont ennek ellenére nézesd meg magad. Amúgy is jó, amikor valaki "nagy lány" lesz, megnézetni, hogy minden rendben van-e. Anyukádnak nincs egy dokija, akihez elmehetnél? Anno én is anyámmal mentem el elõször. Irtó furcsának tûnik egy ilyen vizsgálat elsõre, de nem kell izgulni. Egy jó doki nagyon diszkrét és rendes. Elõször beszélgetés van, csak aztán jön a vizsgálat, szûz lányokra nagyon szoktak "vigyázni". Menj el!
Az elején lehetnek pontatlanságok, kimaradások, de ha a hónapban nem jön meg már keress fel inkább egy nõgyógyászt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ. :) Igen még szûz vagyok. Elfogok menni :)

Mik lehetnek az okai annak, hogy "kidob" az msn?

A géppel van a gond? Válaszokat köszönöm. : )

Legjobb válasz: az, hogy az msn kezd olyan szar lenni mint az iwiw(:

az, hogy az msn kezd olyan szar lenni mint az iwiw(:
A kérdező hozzászólása: Meglehet ; D
Próbáld meg ezzel: http://www.digsby.com/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm : )

Mi lehet az oka annak, hogy kevesebbet vérzek menzesz alatt? Lehetek terhes?

Régebben nagyon sok jött. Most már a második alkalom, hogy kevesebb van. El?z? menzeszem után 1nappal teszteltem is, negaív volt. Remélem ez nem változott. 12én megjött, barnás volt inkább, tegnap rendesen piros meg akkor jött is rendesen. Picit darabos is. Illetve nyálkás nagyon. Ma meg már megint kevesebb van. Bordós pirosas rózsaszínes. Ma fürdés óta már szinte alig. Lehet reggel majd megint fog.

Legjobb válasz: Hány éves vagy? lehet, hogy most áll be rendesen a havid. Vannak akinek csak 2-3 napig tart. Szerintem ne idegeld szét magad, attól nem lesz jobb.

Hány éves vagy? lehet, hogy most áll be rendesen a havid. Vannak akinek csak 2-3 napig tart. Szerintem ne idegeld szét magad, attól nem lesz jobb.
Minek idegeskedsz? Azzal semmit nem érsz el, vettél tesztet, mész dokihoz, megtettél mindent. Amúgy meg inkább valami gomba esetleg. vagy örülhetnél, hogy már nem vérzel annyira, ennyi.
Valoszinüleg felfàztàl szerintem! Nem hiszem hogy terhes vagy, de làttunk màr ilyet! Igyàl kamilla vagy cickafark teàt, mig nem jutsz el dokihoz, ezek belsöleg is fertötlenitenek! De azt hiszem a cickafark jobb ilyen problémàra!
A kérdező hozzászólása: még elõtte 11én narancssárgás folyás volt. Az is furcsa votl. Bár elõtte canesten kúpit használtam, mához kb 1 hétre. Sajnos nagyon idegeskedõ vagyok, ha fáj a hasam, vagy nagyobbnak látom, vagy hányingerem van picit, akkor már arra gondolok, hogy terhes vagyok. A tesztre is sokan mondják, hogy nem megbízható. (gabrielt vettem). Mindíg a legrosszabbra gondolok. 19éves vagyok amúgy.
A kérdező hozzászólása: ma már amúgy csak kevés van, pár cseppnyi.
One minutest szoktam venni, nekem eddig bevàlt! Mikor terhes voltam kimutatta azonnal, sajnosa baba elhalt! :( A kupnak is lehet hatàsa, hogy ilyen a menszeszeed! Szerintem nyugi, nem vagy terhes! Sokat idegeskedtem én is ano, de csak 31 évesen lettem terhes, mikor akartam is! :) Bàr azota se értem, miért nem estem addig teherbe!

Mitől milyen okai lehetnek annak hogy elhal az embrio vagy már a magzat? Mivel magyarázzák ezt az orvosok, vagy ki mit gondol erről? Vagy egyszerüen ennek igy kell lennie?

Legjobb válasz: Függ, hogy mennyi idõs magzatról beszélünk. Én azt mondom, amelyik meghal bármely életszakaszban 5. héten vagy 35.héten az nem volt egészséges. Eddig húzta és a természet szelektált. Ezen kívül elõfordulhat, hogy fertõzést kap a magzat amit nem bír a kis szervezete kezelni és ezért hal meg. Érheti kémiai ártalom is ami annyira roncsolja az idegrendszerét pl. agyát, hogy képtelen tovább szabályozni a magzat növekedését, fejlõdését, életképtelené válik. Elõfordul "baleset" is hogy a köldökzsínort magára tekeri, ez egy szerencsétlen baleset szerintem. (amúgy ahogy feltekeri magára le is tudja tekerni). Én hiszek azért abban is, hogy egy magzat akit valóban nagyon nem akarnak azért is meghalhat mert "érzi" hogy õt nem akarják.

Függ, hogy mennyi idõs magzatról beszélünk. Én azt mondom, amelyik meghal bármely életszakaszban 5. héten vagy 35.héten az nem volt egészséges. Eddig húzta és a természet szelektált. Ezen kívül elõfordulhat, hogy fertõzést kap a magzat amit nem bír a kis szervezete kezelni és ezért hal meg. Érheti kémiai ártalom is ami annyira roncsolja az idegrendszerét pl. agyát, hogy képtelen tovább szabályozni a magzat növekedését, fejlõdését, életképtelené válik. Elõfordul "baleset" is hogy a köldökzsínort magára tekeri, ez egy szerencsétlen baleset szerintem. (amúgy ahogy feltekeri magára le is tudja tekerni). Én hiszek azért abban is, hogy egy magzat akit valóban nagyon nem akarnak azért is meghalhat mert "érzi" hogy õt nem akarják.
Ez így elég keményen hangzik, de lényegében (ha csak nem valami külsõ behatás eredménye) a természet kiselejtezi ami nem való életre, ezt orvos mondta, illetve én nagyon egyet értek vele. Ez nem jelenti azt, hogy nem fájna ha elvetélnék, de szerintem nem is törne össze. Persze minél jobban halad elõre a terhesség annál jobban szenvednék ha elveszíteném, de az is igaz, hogy az idõ elõrehaladtával erre folyamatosan csökken az esély.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat!
Nekem két terhességem szakadt meg. 9 és 10 hetes embrióim haltak el. A szövettani eredmények sem mutattak ki semmit, valószínûleg nem voltak egészségesek-ezt mondta a doki is. 3 fiam született egészségesen és én arra gondolok, hogy lehet ezek lányok lettek volna, csak nem bírta a szervezetem kihordani... nem tudom.. De inkább ilyen pici korban történjen, mint mikor már nagy és mozog, netán az utolsó hetekben haljon meg. Na az még borzasztóbb lenne!!
Azt soha nem fogjuk megtudni, hogy ha nem ment volna abortuszra, akkor a magzatja nem e halt volna meg a "nem akarástól" elõbb utóbb magától is . Persze erre nem lehet építeni, csak én hiszek ebben is picikét. Furák ezek a kis magzatok, olyan kis sérülékenyek ugyan akkor olyan sok sok mindent kibírnak. Én is elveszítettem egy magzatot és szörnyû érzés volt, napokig csak sírtam, pedig agyilag tudom, hogy biztosan nem lett volna egészséges, még is iszonyatosan fájt. Tudtam, hogy ez is benne van a pakliban, úgy voltam vele ha velem is megtörténik én beletörõdök, aztán amikor valóban megtörtént iszonyatosan megviselt. De azóta már egy új magzatka mocorog a pocakomban és ma holnap már 30 hetes lesz. Bármi is okozza egy magzat halálát, bármelyik héten, bízni kell benne, hogy a következõvel már minden a legnagyobb rendben lesz, és nem szabad a múlton keseregni, ha nem örülni kell az újnak.
Ez igaz, hogy nem derül ki, de mivel vannak nõk, akik nagyon nem akarják, de nem mennek abortuszra, hanem inkább bedobják a kútba/kukába vagy örökbe adják, és õk sem vetélnek el, nem hiszem, hogy van összefüggés. Ha lennének ilyen tapasztalatok, akkor csak hazaküldenék a nõket, hogy mondogassák magukban, hogy nem akarom a gyereket, utálom a babámat - és meg lenne oldva "házilag" a probléma. Sokkal inkább az a tapasztalat, hogy aki nagyon vágyik rá, elveszti, aki meg véletlenül esett teherbe, nem olyan "szerencsés", hogy elmenjen a babája. Az ismerõsöm is végig ebben reménykedett, de nem jött be neki. Bezzeg nekem...
Én a saját tapasztalatomat tudom elmondani sajnos. :( 33 hetesen mivel nem mozgott, uh-on megnézték és mondták hogy sajnos a babám meghalt. Hú...nagyon hosszú és kemény idõszak várt rám. A boncolás kimutatta hogy a méhlepény nem volt elég eres és ezért nem jutott el a táplálék a babához. Emelett fejlõdési rendellenességei is lettek volna, de a halál oka nem ez volt. Sajnos ez már 15 éve történt akkor még elég "ligthos"-an nézték a kismamákat akinek nem volt fogadott dokija. Utólag megtudtam hogy igenis ezt észre lehetett volna venni (amit most néznek a vérellátást, na ez az). De hát a drága orvosok... Genetikai kivizsgáláson is voltunk, azt mondták hogy szerencsétlen véletlen volt.. Utána volt egy vetélésem is a 11. hétben, ott pedig megállt a fejlõdésben a baba.

Arra szeretnék választ kapni hogy milyen okai lehetnek annak hogy nem tudok elélvezni soha mindegy hogy a párom mit követ el velem kézzel csiklón keresztül el tud vinni de közösüléssel nem 29 éves nö?

Legjobb válasz: nagyon ritka, hogy valaki hüvelyi orgazmust tudjon elérni..a nõk úgy 3%-a képes rá...én se tudok, úgyhogy nem vagy egyedül :)

nagyon ritka, hogy valaki hüvelyi orgazmust tudjon elérni..a nõk úgy 3%-a képes rá...én se tudok, úgyhogy nem vagy egyedül :)
Én is nagyon ritkán megyek el behatolásnál. Nálam a lovagló póz vált be, illetve ha nagyon-nagyon fel vagyok izgulva, akkor a sima misszionárius póz. De az is ritkán.
Az egyik magyarázat ez: [link] Nálam is ez a helyzet, de mi erre találtunk megoldást. Rúzs, vagy tojás vibrátort használunk szeretkezés közben, így simán elélvezek úgy, hogy bennem van a párom. Az orgazmusom is sokkal erõteljesebb a sokféle ingerléstõl, és ismételni is tudom párszor. Próbáljátok ki! Kis befektetés-nagy öröm! :-)

Mi lehet annak az oka hogy szex után egy nappal megjön a menstruációm? Lehetek-e terhes?

6 hónapja szedek fogamzásgátlót és eddig mindig használtunk óvszert is a dupla biztonság miatt. Tegnap azonban nem használtunk és ma megjött a menstruációm pedig még 5 tablettát be kéne vennem mielõtt szünetet tartok. Eléggé megijedtem mert eddig általában rendszeres volt a menzeszem. Mi lehet a korai menstruáció oka? Lehetek terhes is? (ezt azért kérdezem mert eddig még nem teszteltem a fogamzásgátló biztonságát mivel óvszerrel is védekeztünk a gyógyszer mellett. )

Legjobb válasz: ha vérzel nem vagy terhes. a korai vérzés ügyében pedig a betegtájékoztatóban olvass utána

ha vérzel nem vagy terhes. a korai vérzés ügyében pedig a betegtájékoztatóban olvass utána

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!