Találatok a következő kifejezésre: Mik lehetnek a (1630 db)

Mik lehetnek a méhszájon lévő "púpok", ill kis gumók?

Kézzel tapintom ?ket. Egy babánk már van. Szülést?l keletkezhettek? N?dokihoz rendszeresen járok, ? nem említette, hogy gond lenne...

Legjobb válasz: Megkerdezhetem, hogy minek tapogatod a mehszajad? Nem biztos, hogy jot teszel vele magadnak. Amugy lehetnek kis szemolcsok, de azt a dokidnak emlitenie kellett volna. Lehet, hogy akkor meg nem voltak ott.

Megkerdezhetem, hogy minek tapogatod a mehszajad? Nem biztos, hogy jot teszel vele magadnak. Amugy lehetnek kis szemolcsok, de azt a dokidnak emlitenie kellett volna. Lehet, hogy akkor meg nem voltak ott.
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszadó! Mivel szeretnénk még babát, ezért írtam ide. Pont itt olvastam a méhszáj elhelyezkedésérõl, hogy mikor van fent-lent (peteérés elõtt, után, beágyazódáskor...stb...). Egyébként nem vagyok rendszeres "önnõgyógyász", mielõtt még úgy tûnne. Csak érdekelt a dolog, így bukkantam a kérdésemben említett dologra. Köszi a válaszod.
Szia!Nekem is vannak, de nekem HPV-m van.Kisebb, nagyobb szemölcsök találhatóak.Terhességet lehet vállalni, én is igy szültem 4 gyereket.A citológus szerint azért nem fertõzõdik a baba, mert szüléskor a külsõ méhszáj eltûnik.Akkor van gond, ha a virus feljebb hatol a méh felé.Legközelebb emlitsd meg a dokidnak, hogy nézze meg, ha zavar!
Az elso vagyok. Ne haragudj, nem akartam bunko lenni. A masodik valaszolohoz hasonloan nekem is a HPV miatt voltak ilyen kis dudorok (szemolcsok). Es csak azert irtam, hogy ne tapogasd, mert tovabb fertozodhet. Szerintem hogy megnyugodj, menj el vele a dokihoz, o majd megmondja mi is az valojaban.

Mik lehetnek a sói nitrátok? Mi a neve a 2xesen pozitív töltésű ionnak? Milyen gázt lehet előállítani a kálium-permanganát hevítésével? Milyen anyagot lehet előállítani mészkőpor hevítésekor?

Legjobb válasz: Mik lehetnek a sói nitrátok? - Mivan? Mi a neve a 2xesen pozitív töltésû ionnak? - Konkrétan nem tudom mire gondolsz itt. Milyen gázt lehet elõállítani a kálium-permanganát hevítésével? - Oxigént Milyen anyagot lehet elõállítani mészkõpor hevítésekor? CaO és CO2, vagyis kalcium-oxidot és szén dioxidot.

Mik lehetnek a sói nitrátok? - Mivan? Mi a neve a 2xesen pozitív töltésû ionnak? - Konkrétan nem tudom mire gondolsz itt. Milyen gázt lehet elõállítani a kálium-permanganát hevítésével? - Oxigént Milyen anyagot lehet elõállítani mészkõpor hevítésekor? CaO és CO2, vagyis kalcium-oxidot és szén dioxidot.
Hogy ez elõzõ válaszolót kiegészítsem: az elsõ két kérdésedek semmi értelme. Az elsõ kérdés azt hiszem úgy kell hangozzon, hogy "minek a sói a nitrátok?" A másodikat pedig egy szövegbõl emelhetted ki, de így a szövegkörnyezet nélkül nem lehet válaszolni rá. Olyan, mint ha azt kérdeznéd, "melyik ez a híres ember?" és nem írnál semmi mást.
Az elsõ kérdésnél szerintem félreértetted az eredeti feladatot, valószínûleg inkább úgy értette, hogy Melyik anyagnak sói a nitrátok? És így a válasz: a salétromsavnak.

Ti mit gondoltok a Biblia elégetéséről? Mik lehetnek a következményei? (ha lehetnek)

Legjobb válasz: Egyre több Bibliát fogsz vásárolni és égetni. Teljesen elveszíted az önkontrollod. Bárkihez mész, ezt a könyvet fogod szétkoncolni egy villával és habzó szájjal. A pénzed folyamatosan fogyni fog a Bibliákra, a lakásod megtellik velük és a végén vagy elégsz velük együtt vagy pedig megtérsz:D

Egyre több Bibliát fogsz vásárolni és égetni. Teljesen elveszíted az önkontrollod. Bárkihez mész, ezt a könyvet fogod szétkoncolni egy villával és habzó szájjal. A pénzed folyamatosan fogyni fog a Bibliákra, a lakásod megtellik velük és a végén vagy elégsz velük együtt vagy pedig megtérsz:D
Az, hogy az esõerdõk miattad fognak elpusztulni bmeg. Vidd el az antikváriumba vagy a szelektív hulladékgyûjtõbe!
Ha nem nyilvánosan csinálod, akkor égett szag és tûzveszély lesz. Ha a hívõk meglátják, vernyákolni fognak. Kb. ennyi a következménye.
Szerintem nincs komolyabb következménye, mintha mondjuk a Pefõfi összes költeményét vagy a Micimackót égetnéd el. Ez is egy könyv. Emberek írták. De hívõ elõtt lehetõleg ne tedd!
Mivel en hiszek a biblianak, elhiszem hogy Isten szava, ezert nekem az a velemenyem hogyha valaki elegeti az Isten szavat mintha magat Istent akarna megsemmisiteni, amit ugye lehetetlen, ezert nem tudtak soha elegetni az osszes bibliat, Isten szava orokke megmarad.
Semmi.Ha nagyon hiszel a büntetõ Istenben, akkor a félelmeid valósággá válhatnak, és mehetsz a gyogyeszba kezelésre....
Pazarlás, mivel nagyon hasznos tud lenni. Bútorok alátámasztására egyenesen kiváló eszköz.
"Jn 1, 1 - Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, " Ige = Jézus = Szentírás Ha pedig ez így van (Szent János ezt az evangéliumi rész folytatásában részletesen is kifejti) akkor a Biblia elégetése szentségtörésnek minõsíthetõ, vagyis olyan mintha Jézust ölnéd meg. A következménye pedig az lehet ha ez halálos bûnnek minõsül hogy Istentõl eltávolodik az aki ilyet tesz és halála után elkárhozik.
Fejen vágni is jó vele valakit, öcsémet fejen vágtam vele régen, kifeküdt. Nemtudom miért törölték, de akkor is jobb begyújtani a fekete-fehér papír, mint a szinest. Ez van, a szines nem ég, legalábbis itt nálunk nem. Antikváriumba ha viszed égetés helyett, készülj fel, mert az enyémet nem vették be, mert hogy drága meg nem fizetnek annyit. Valami értékes dagi régi típus volt, én odaadtam másnak, hagy élvezkedjen rajta.
Hát ha hiszel a természetfeletti dolgokban vagy istenben akkor szerintem semmi jó ... ha keresztény vagy akkor meg pláne. De Isten amúgy is megbüntet ha megcsinálod....
Nem tudom. Probald ki elotte mondjuk egy Koránnal, hiszen az is olyan, nem?
Ha a kérdés nem provokatív, akkor a kérdezõ arra kérdez rá, hogy a Bibliáról mit gondolunk, és az Istent milyennek ismertük meg? Ezekre próbálok válaszolni, mert a provokatív jellegû kérdésekre nincs értelme válaszolni. A Biblia, a maga értelmezésében Isten szava. Isteni befolyás által írták le az eredeti szöveget Isten szent emberei. Az Ószövetség idején, a szövegek másolásakor elõfordult, hogy hibát vétettek. Ezeket a hibás példányokat meg kellett semmisíteni, azaz elégették. Hiába tartalmazta egyébként Isten szavát, a hibák miatt elégették. Ennek a következménye az volt, hogy helytelen szövegek nem kerültek az emberek kezébe, és helytelen tanítás nem terjedt el. És ez minden bizonnyal jó dolog. Szintén égettek el Bibliákat a középkorban. Ezt azért tették, hogy az emberek ne ismerjék meg a Biblia eredeti szövegét, hogy az Egyház tanításának hamissága le ne lepleztessék. Tilos volt az embereknek Bibliát maguknál tartani, mert eretneknek nyilvánították õket és az életükkel fizettek érte. Isten szavát elzárni az emberek elõl minden bizonnyal nem jó dolog. A Biblia elégetésének cselekedete tehát önmagában nem jó és nem rossz. A kérdésre nem lehet egyértelmûen válaszolni annak ismerete nélkül, hogy a cselekvõ miért teszi mindezt? Tehát a kérdezõnek meg kellene mondania, hogy miért történne az elégetés? Ennek megfelelõen lehet a másik kérdésre is válaszolni, hogy tehát mi lehet ennek a következménye. Ha a kérdés valóban nem provokatív, akkor várom a kérdezõ hozzászólását, hogy elmondja, miért történne az elégetés!
Valószínûleg ugyanaz, mintha a Harry Pottert égetnéd el. Lángok, égett szag, zárt térben ha elég hülye vagy, füst mérgezés. Ugyanúgy csak egy könyv, amit emberek írtak, annyi különbséggel, hogy nem szórakoztatni, hanem megvezetni, bábként irányítani akartak vele több millió embert... és tessék, bejött! (bezzeg szegény Dumbledore-hoz senki sem imádkozik. Pedig megérdemelné!)
sztem nyugodtan égesd el no para :) a templomba ingyen hozzájuthatsz és még meg se kell venni!
Nem tartozik a súlyos bûnök közé, de nem illik ilyet csinálni.

Mik lehetnek a nikotinmérgezés tünetei egy csecsemőnél?

Lányom kisbabája 5 hetes. Anyuka sajnos újra dohányzik annak ellenére, hogy a babuci kizárólag anyatejen él. Kb. 6-7 szál cigarettát szív el egy nap, igaz, elég gyenge fajtából, de gondolom az mindegy. Próbálunk rá hatni természetesen minden eszközt bevetve, és mindemellett aggódom is nagyon, mert olvastam több helyen, hogy a kisbaba akár nikotinmérgezést is kaphat. Mennyi ennek a valószín?sége, és hogyan lehet a babán észrevenni? Abban bízom, mint utolsó lehet?ség, hogy ezzel talán rá tudok ijeszteni a lányomra.

Legjobb válasz: Ilyesmit olvastam, hogy nyugtalanság léphet fel, szapora szívmûködés jelentkezhet, plusz hasmenés és hányás, de ezek a dolgok másnak is lehetnek a tünetei, ezért nehéz észrevenni.

A kérdező hozzászólása: Ilyesmit olvastam, hogy nyugtalanság léphet fel, szapora szívmûködés jelentkezhet, plusz hasmenés és hányás, de ezek a dolgok másnak is lehetnek a tünetei, ezért nehéz észrevenni.
igen, jol olvastad, kb ezekre lehet szamitani mint tunetek, de ezek annyira altalanosak, hogy barmi okozhatja oket. kar, h cigarettazik az edesanya, viszont a 6-7 szal az nem az a mennyiseg amitol szoptatas soran nikotinmergezest lehessen elerni.viszont az a kicsi mennyiseg is ami atjut a tejen, sajnos a babara nezve erszukito hatasu es akadalyozza az agy oxigenellatasat. de ismetlem, ez a mennyiseg normalis esetben nem okoz maradando karosodast. remelem nem a baba mellett szivja el, mert a passziv dohanyoztatas kisbabaknal emeli a leguti betegsegek es a gyerekkori asztma elofordulasanak a kockazatat. szerintem inkabb ez az ijeszto, mert a gyerekkori kronikus betegsegek igencsak megnehezitik az egesz csalad eletet nem is beszelve a fulladozo gyerekrol viszont ha a tunetek sulyosbodnak es minden mast kizartok, jo orvosnak is megmutatni a babat... bocs, ha hosszu voltam udv, allergologus mami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, kicsit megnyugodtam, de azért nem adom fel a "lebeszélést, ráhatást". Szerencsére annyi esze azért van, hogy nem a baba mellett dohányzik, leginkább szoptatás után teszi, mert valahol azt olvasta, hogy az kevésbé rossz, bár nem tudom miért. Ezzel nyugtatja magát. Mégegyszer köszönöm a választ!

Szerintetek mit tegyek? Mik lehetnek a szandekai?

Mar tobbszor volt, hogy bicikliztem es szembementem egy 30 ev koruli novel, es a puszikat kuldozgette, akarhanyszor talalkoztam vele, es sokaig nezett utanam. Mit akarhat tolem? Elkepzelheto, hogy szexelni akarna velem?

Legjobb válasz: Vagy húzni az agyadat. Ennyi flört belefér az õ szürke hétköznapjaiba is.

Vagy húzni az agyadat. Ennyi flört belefér az õ szürke hétköznapjaiba is.
Nekem egy munkásbácsi szokott beszólogatni, meg szíveket küldeni, mikor feléjük bicikliztem. Elõször tökre megsértõdtem, de aztán poénra vettem a figurát, és azóta visszaköszönök, meg rámosolyogok és integetek ha arra megyek. Azóta már õs csak integet meg mosolyog nekem, esetleg megkérdezni, mi van velem, hogy vagyok.
Jelzi hogy bejössz neki, ha tökös srác vagy akkor leszólítod. Utána majd meglátod, hogy mit akar. Húzni kicsit az agyat (élvezni, hogy nõként hatást tud gyakorolni ártatlan tekintetû srácokra), csak kis szóbeli kedvességre, netán cirógatásra is.

Ha valaki rendesen menstruál, de mégis terhes akkor mik lehetnek a tünetek? És, ha nincsenek mikor veszi az ember észre, hogy állapotos?

Legjobb válasz: Nem biztos,hogy vannak tünetek. Bár az,hogy valaki ugyanúgy menstruál, mint elõtte, nagyon ritka.

Nem biztos, hogy vannak tünetek. Bár az, hogy valaki ugyanúgy menstruál, mint elõtte, nagyon ritka.
akkor kicsi a terhesség esélye!!én is jártam már így!!más volt kevesebb volt kevesebb napot volt meg!ja és a menszi még nem jött meg elõtte (egy napon)teszteltem negatívot!!te teszteltél már??hol tartasz a ciklusban??
"Ha valaki rendesen menstruál, de mégis terhes " Na már ez a mondat nem helyes. Ha valaki terhes, akkor nem menstruál rendesen! Lehet, hogy jelentkezik mensihez hasonló dolog, de nem ugyanolyan, tehát nem rendes. Mert ha rendes menstruáció jelentkezik, akkor leválik a méhnyálkahártya, és azzal a baba is. Szóval van olyan, hogy nagyjából abban az idõben jelentkezik "vérzés", de az ilyen esetben általában rövidebb ideig tart, sokkal gyengébb, esetleg csak barnázgatás. Gyanakodni már ez alapján is lehet, plus jelentkezhetnek terhes tünetek, amiket nem sorolok fel, mert elég közismertek. De ha ilyenek nincsenek, és a menstruáció másságával sem foglalkozik az illetõ, akkor lehet, hogy csak abból jön rá, hogy nõ a hasa.
ez most kíváncsiság vagy terhességre gyanakszol??
Ha nem haragszol leírom az én történetem: Nagyon vágytunk egy babára már fél éve nem védekeztünk 2003 Novemberben 23-ára nem vártam reménykedtem benne, hogy nem jön meg 22-én megvettem a tesztet , de "sajnos" még aznap este megjött nem volt erõs vérzés de azért volt: felváltva vérzés és barnázás 8 napig. Totál elkeseredtem , hogy megint csak nem sikerült nem is reménykedtem benne hogy terhes lehetek következõ hónapban kimaradt a vérzésem csak 1 napig barnáztam gyorsan elõttem a tesztet ami pozitív lett (december22-én) nagyon boldog voltam januárba mentem orvoshoz ahol kiderült 8 hetes terhes vagyok csak lestem hisz nekem megvolt novemberben Úgyhogy létezik ilyen de azért ez nem átlagos
Igen, azért az általában nem olyan. Egy ismerõs mondta, hogy neki két hónapig megjött. Na aztán azért kiderült, hogy ez a megjött, mindössze két napig tartott a szokásos 5 helyett és jóval kevesebb volt.
az a (menszesz)vérzés nem ugyan olyan mint a rendes meenszi!!se állagába se mennyiségébe se a napok száma nem annyi!!
A kérdező hozzászólása: Elég erõs vérzésem volt most is, csak nem voltak olyan erõs görcsök, de általában, ha meg is jön gyenge a mensi. Párom szerint várjunk ki még 1 ciklust.
Azért egy tesztet nem árt ha csinálsz és akkor kizárhatod a babát, vagy ellenkezõleg. Ismerõsömnek is volt az elején vérzése, neki családban öröklödhetett, ugyanis az anyja az õ várása idején állitólag végig menses szerü vérzésekkel volt. ha pozitív menj dokihoz aki megvizsgál és pontosat tud neked mondani.
Nekem elsõ hónapban csak pár csepp barna folt volt, de másodikban 5 napos vérzés, bõséges, élénk, alvadékos, harmadikban pedig 1 napig tartó erõs, alvadékos. Menetrend szerûen. Az orvos azt mondta, hogy sajnos elképzelhetõ, hogy 10 év fogamzásgátló szedés után a testem természetesnek veszi a vérzést a terhességi hormonok jelenléte ellenére. (a tabletta is ezt tartalmaz)
se menszi se teszt eredmény??hát még én se tudok semmit!!majd reggel!!írj ha van új fejlemény!!
A kérdező hozzászólása: Eddig semmi.
kedves kérdezõ!!van valami fejlemény??teszt eredmény??netti!!
Ez a pseudo-menstruáció a legritkább esetben ugyanolyan, mint a rendes menstruáció. Nyálkahártya darabok pl. nem jellemzõek, görcsök lehetnek, de erõs vérzés sem igazán van.
Ebben az esetben nem valószínû, hogy terhes vagy, de csinálj tesztet, hogy biztos légy benne.
A kérdező hozzászólása: Én két esetet is ismerek.
A kérdező hozzászólása: Ugyanaddig tartott, nagyjából ugyanolyan erõs volt csak a görcsök voltak gyengébbek.
A kérdező hozzászólása: Is-is. :-)
hány napja van meg??hát nem tudom!!szerintem is csak jövõ hónap lesz belõle!!de ne add fel!!majd csak össze jön nektek is!!

Ez minek lehetnek a tünetei vagy jelei?

Már 2 napja fáj 1 picit az alhasam...ma kicsit er?sebbben, de nem anyira...meg ha úgy mozgok, akk azért megérzem...s?r?n azért nem megyek wc-re, de van amikor többször kell. Fehérfolyásom is van...ma elég sok. Ez felfázás? Ugye ez nem vakbél vagy ilyesmi ? Menjek el vele orvoshoz vagy jó lessz az itthoni gyógymód is ?

Legjobb válasz: Menszesz?Mikor kéne megjönnie?

Menszesz?Mikor kéne megjönnie?
Irány a nõgyógyász!Szerintem legalább is alaposan elkaptál valamit vagy felfázás!Mivel több oka lehet jobb ha lát a doki!Jobbulást :)
A cickafarkteat fogyaszd, s melle csalant belsoleg. Ulofurdot, vagy egesz gyogyfurdot is keszithetsz, ami cickafark, zsurlo, kamilla es diofalevelbol keszuljon. Ha ez egy kezdeti felfazas, akkor ez igy segiteni fog, de 5 napon at vegezd ezt a furdot, a belsoleg fogyasztott teakat tovabb is lehet fogyasztani.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem kell egybõl rosszra gondolni ? Ha a házi orvoshoz elmegyek vele az jó ? Most is csallán teát iszom..cickafarkfût akkor majd veszek, köszönöm széppen :) Akkor ez ilyen felfázás féle ?
19:18 vagyok.19:20 nak teljesen igaza van!Próbáld ki az üllõfürdõt és a gyógytea ivást!Ha 5 nap múlva is ilyen tüneteid vannak menj orvoshoz!Jobbulást! :) De ne csak cickafarkat vegyél hanem mezeizsurlót is!
Szerintem is jobb ha orvoshoz mész, mert itt senki nem tud biztosat mondani.

Mik lehetnek a következményi ha valaki sitten volt?

Csak kíváncsi vagyok én már voltam és nemrég jöttem ki. (nem vagyok közveszélyes:D). Mik lehetnek a következményei?

Legjobb válasz: Mit követtél el? :S

Mit követtél el? :S
újra a sittre kerül
szal nem kellet volna már eleve, mert nagy így a veszélye, mivel "úgy" állnak majd hozzád nagy eséllyel...
...priusz? Igen, úgy fognak hozzád állni.
Büntetett elõéletû leszel, nem pályázhatsz meg bizonyos állásokat. Nem lehetsz például tanár. És igen, az élõítéletekkel is meg kell küzdened, ha kiderül rólad.
A kérdező hozzászólása: Tanár úgyse akarok lenni. amúgy összeverekedtem az egyik szomszéddal, jött a rendõr és megütött én meg jól lábon rugtam és elfutottam és késõbb elkaptak.
az komooooooly:D

Ha nem HA-s tejpépet adok neki, akkor mik lehetnek a tünetek ha allergiás rá?

mi HA-s tápszert eszünk,és ki szeretném próbálni a tejpépet is.Muszáj HA-s íratni neki,vagy a sima tejpépet is eheti?Mik lehetnek az allergia tünetei?Meddig kellene adni a HA-s tejpépet?

Legjobb válasz: Szia!Tápszerbõl mi is HA-t eszünk,de én sima tejpépet adok neki.Úgy tudom az allergia tünetei kiütés,étvágytalanság,kemény széklet.Remélem segítettem.

Szia!Tápszerbõl mi is HA-t eszünk, de én sima tejpépet adok neki.Úgy tudom az allergia tünetei kiütés, étvágytalanság, kemény széklet.Remélem segítettem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!