Találatok a következő kifejezésre: Mik kellenek ujszülöttnek a (15 db)

Az újszülöttet miben kell hazahozni a kórházból? Mózeskosárban vagy babahordozóban?

http://www.babakocsipiac.hu/spd/858300/Pierre_Cardin_PS692_A.. ilyen kocsink van. Bocs, ha hülye a kérdés, de semmi tapasztalatom. Köszi :)

Legjobb válasz: Ha autóval viszitek haza,akkor mindenképp hordi,mert ha jól tudom a mózese a pc-nek nem beköthetõ az autóban...

Ha autóval viszitek haza, akkor mindenképp hordi, mert ha jól tudom a mózese a pc-nek nem beköthetõ az autóban...
Szia! Ha kocsit veszel elõször járj utánna van-e szervizháttere??? A pierre cardinnak nincs és egy rettenet szar babakocsikat gyárt(bocs) Volt nekem is 1 hétig és visszavittem... Inkább adj hozzá még egy huszasz és tudsz venni olyan kocsit, ai kiszolgál 3 gyereket A maxi cosi, quinny, bebe confort, peg perego, cybex, jane, stokke, bugaboo, cam, neonato, chicco mind jó márkák, megbizható, strapabiró darabok. Van aki 1-2 hónap után unalomból, garanciálisan eladja Raf-pol, bergon, bebego, bby go, pierre cardin , top rider, kunert és hasonló márkákkal ne foglalkozz, mert hamar kopnak, és napszivós az anyaguk:-( jó választást!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Én már teljesen elbizonytalanodtam :( Mivel nincs tapasztalatom azt sóznak ránk, amit akarnak. Mi is legalább 3 gyereket tervezünk és a férjem nagyon ki lesz akadva, hogy ha az elsõ után gajra megy. Majd megmondja, miért ültem a neten hetekig akkor? Jaj, de nehéz!!!!!!
hát nekem egy esernyõre csukható sport kocsim van ami majdnem vízszintesig dönthetõ kicsire össze tudom csukni könnyû buszra fel lehet pakolni lépcsõn levinni van azért kosara is alul nekem ezt jött be már a 3ik gyereket szolgálja ki de még semmi baja :-)) amugy nem tudom milyen márka valami noname és a betûvel kezdõdik
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor ez tisztázva. Azt mondják, hogy ez a kocsi nagyon nehéz és van ennél sokkal könnyebb és jobb ennyi pénzért. Most kétségbe vagyok esve, de még mivel sértetlen eltudom sózni. Akkor milyen a jó?
Ebben az esetben mindenképpen a hordozóban, mivel a ti mózesetek nem biztonsági, nem lehet bekötni. A hordozóban ki fogja bírni az utat, valószínû végig aludni fog a kis drága. :)
A kérdező hozzászólása: KÖszi, hogy szakítottatok idõt a válaszokra. :) Autóval leszünk és a kórház tõlünk kb. egy 100-as (remélem odaérünk :) ) Október 8-ra vagyok kiírva.
tök jó válaszok már csak az a kérdés h gyalog vagy kocsival mennek haza mert a hordozó csak akkor kell ha autóval de ha mondjuk 10 perc séta a kórház akkor elég a mózes is spec és a legkisebbet kendõben hoztam (10 percre lakom a kórháztól .-)
mi speciel móesben hoztuk haza, mert szabványos biztonsági babahordozónak minõsül fektetve bekötve is de a ti mózesetek erre alkalmatlan, igy hordozóban, ha autóval mennek értetek
egy két kórházban az az elõírás hogy az újszülötteket már csak BABAHORDOZÓBAN LEHET elhozni.
hordozójában. Semmi baja nem lesz a bébinek benne:)
mi hordozóban hoztuk haza.
hordozóban!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor teszek még egy kört ezekben a márkákban is.

A cumisüveg cumiját mivel kell kiszúrni? újszülöttnek kellene.

Legjobb válasz: Miért kell kiszúrni? Nincs rajta lyuk? Elvileg kell, hogy legyen! Ha mégsem akkor egy vastagabb tûvel próbáld.

Miért kell kiszúrni? Nincs rajta lyuk? Elvileg kell, hogy legyen! Ha mégsem akkor egy vastagabb tûvel próbáld.
Forró tûvel próbáld meg.
Egy hústût forrósits meg, és azzal szúrd ki.
Nem értem. Hogy hogy nincs rajta luk? Biztos nincs? Mert ha túl nagy lukat szúrsz bele, abból kellemetlen lehet neki inni.
szerintem ma már minden cumin van lyuk. próbáld ki! Az újszülött cumikon nagyon nagyon pici, hogy ne tóduljon a szájukba a tejcsi, meg hogy nekik is erõt kelljen hozzá kifejteni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat tényleg nincs rajta a kikában vettük és én is csodálkoztam rajta, de lehet hogy inkább mégsem szúrom ki nehogy rossz legyen neki veszek rá cumit ami kivan szúrva.

Mit adjak újszülöttemre az utcán babakocsival, vagy autósülésbe felső ruhának? Április 10-re vagyok kiírva. Vegyek neki vékonyabb anorák anyagú egybe kabát-és zsákot vagy mit adhatok rá? Ez ugye kb 2-3 hétre kell csak, utána jön a nyár.

Legjobb válasz: én inkább több pulcsival készülnék. ha hideg lesz, akkor több réteget adnék rá, ha meleg, akor max.1 pulcsit. tehát: hosszú ujjú body és rugdalózó, zokni, pulcsi, takaró, sapka.+tartalék pulcsi, esetleg tartalék vastag takaró.

én inkább több pulcsival készülnék. ha hideg lesz, akkor több réteget adnék rá, ha meleg, akor max.1 pulcsit. tehát: hosszú ujjú body és rugdalózó, zokni, pulcsi, takaró, sapka.+tartalék pulcsi, esetleg tartalék vastag takaró.
Én nem vennék, már csak azért sem , mert mire kimehettek levegõzni, ott lesz a május. Hazahozatalnál sincs sok idõt kint, szerintem ha raksz rá egy takarót az is elég.
Én is azt írnám, mint az 1., ezért nem írom le ismét! :)
igen az elsõ válaszoló tökéletesen leírta, nem is szaporítom a szót:)


Újszülöttnek, otthonra a gyógyszertári dolgokat (pl. fürdető, hintőpor) kivel, és mikor kell kiíratni?

Legjobb válasz: Általában a kórházban felírják, és mire hazamész, apa kiváltja. De a gyermekorvos is meglátogat általában már másnap, meg a védõnõ is hogy hazamentél, és õ is felírja ami még kell.

Általában a kórházban felírják, és mire hazamész, apa kiváltja. De a gyermekorvos is meglátogat általában már másnap, meg a védõnõ is hogy hazamentél, és õ is felírja ami még kell.
Nálunk nem írták fel a kórházban, de a férjem beszerezte a doktornõtõl a recepteket, s így minden megvolt, mire hazaaértünk. Érdemes azokat is felíratni egy lapra a doktorral, ami recept nélkül is kapható, így biztos nem marad ki semmi. Egy kéthetes csöppség anyukája
Mi szülés elõtt pár héttel meglátogattuk a gyerekorvosunkat, és õ mindent felírt nekünk receptre, amit majd a pici nevére kell kiváltani! Szerintem amúgy is érdemes megkeresni elõtte az orvost, fõleg ha még ne ismered, hogy számítson rátok és megismerjétek egymást! Elõfordulhat, hogy nem szimpatikus és akkor érdemes másikat keresni a baba érkezése elõtte! Mi is így jártunk és az új orvosunk egy tündéri doktornéni aki egy fillért nem fogad el soha! Sok sikert
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Én cumiellenes voltam mindig és szerencsére a nagyobbik fiamnak nem is kellett egy percig se.Viszont most van egy 5 hetes fiam, hát neki kell szinte elsõ perctõl.Nagyon sokáig mikor jóllakott csak cumizott a cicin, teljesen feláztatta, már nagyon fájt és volt olyan is, h nem azért sírt mert éhes volt, ugyanis csak játszott rajta, megnyugtatta.Hosszú távon ez egyikünknek sem lett volna jó, így kapott cumit.Nem cumizik állandóan, gyakran kiköpi ha már nem kell, vagy majdnem elalszik.Csak van mikor megnyugtatja.Szerintem ne aggódd túl.
Én kétszer adtam neki amikor nyügös volt 2, 4 hósan de elfogadta ha már nem kellett kiköpte. volt itthon de nem használta rendszeresen napi jelleggel. egyáltalán? hát úgy is lehet de ha pl. nincs kéznél a cici v. nagyon nyügös és el vagy havazva a munkával v. utaztok még jól jöhet szóval egy db. 0+-os cumi azért legyen otthon.
Lehet én is úgy járok majd, mint az elõttem válaszoló... Mert, nekem is van egy fiam, cumiellenes vagyok és nem adtam neki. Azt olvastam, hogy neem igazán jó a babáknak "bedugni vele a száját", amikor az õ kis agyuknak serkentésre van szüksége nem elnyomásra. Na meg aztán gondoltam a nagymamáimra, akik egészségesen felnõttek és felnevelték a szüleinket . Akkoriban még nem volt cumi. DE, ha olyan helyzetben lennék, mint az elõttem hozzászóló, lehet, hogy én is beadnám a derekam.
Én azt hittem, hogy soha nem fog cumizni, aztán mikor a cumizási vágyát is a cicimen akarta kiélni akkor adtam neki cumit. :) Elõnye, hogy ha le akarod szoktatni, akkor majd könnyebben meg tudsz tõle válni, mint az ujjától, hátránya ugyanez; kiesik a szájából és nem tudja sokáig még visszarakni. Egyébként nem a cumi zavarta meg, hanem az üveg. :S amikor már nem volt elég tejem, és kapott tápszert is (egy darabig nem okozott gondot), összezavarodott, nem tudott rendesen szopizni, és utána el is utasította a cicit. :S
Én ezzel a kérdéssel úgy vagyok/voltam, hogy majd a baba eldönti. Az én kislányom a kórházban a második nap egyfolytában bõgött, csak cicin volt csendben. Kétségbe esve toltam be a csecsemõsökhöz, hogy úristen, éhen hal a gyerek, mert mindig csak éhes, és a cicimbõl meg nem jön semmi... a nõvérek összemosolyogtak és mondták, hogy hozassak be cumit apával. Csodák csodájára abbamaradt a folyamatos sírás :) Azt a legcumiellenesebb kockamami is beláthatja, hogy nem lóghat a baba cicin éjjel-nappal. (nem a fenti válaszolókra gondoltam. Ismerek olyat aki inkább hagyta ordítani)
akkor kell adni, ha a baba igényli. ha kiköpi, nem nyugszik meg tõle, akkor nem kell, és akkor sem, ha egy angyali csecsemõ. :) nálunk abszolút semmi problémát nem okozott a szoptatásnál, sokáig és jól szopott a cumikedvelõ kislányom. :)

Szülés után mikor kell/illik elmenni meglátogatni az újszülöttet és az édesanyját? Jogos a követelőzése? 400km-re vagyunk egymástól.

Barátn?m 10 napja szült. Gyerekkori barátság, 28 éve vagyunk jóban. Õ a kisebbik gyerekem keresztanyja. 400km-re lakunk egymástól. Nekem az egyik gyerek 3,5 éves, a másik 1,5. Segítségem nincs. Hétközben kellene mennem hozzájuk, mert hétvégén azokat várják, akik dolgoznak. Én itthon vagyok GYED-en, de a saját vállalkozásunkban dolgozom közben.

Legjobb válasz: Azért mert valakinak "hormonjai vannak" még nem jelenti azt hogy büntetlenül bármit megtehet.

Biztosan nagy szüksége van rád, nem hiszem, hogy ezek csak a hormonok. Írd le neki szépen, hogy szereted, megérted, hogy ott kéne lenned, de ezt nem tudod megtenni, mert nem tudod kire hagyni a gyerekeket. Kérdezd meg tõle, hogy esetleg van.e olyan alkalom, mikor ott is alhatnátok stb. stb.
Azért mert valakinak "hormonjai vannak" még nem jelenti azt hogy büntetlenül bármit megtehet.
Na ne szórakozzon. A 6 hét gyerekágy, az 6 hét gyerekágy. A rokonok mehetnek elõbb, más csak akkor, ha ezt jelzik neki. Neked jelezték. Van 2 kicsi gyereked, 3 hét múlva lesza férjednek szabadsága, majd akkor mentek. Mondjuk én akkor is hétvégén mennék, hiszen a férjed is dolgozik, miért venne ki ezért szabadságot??? Ha a barátnõd ezt nem érti meg, akkor mérgelõdjön otthon, magában. Ennyi erõvel jöjjön el õ hozzátok a kicsivel, mondd neki, hogy õ ott is alhat...
Tombolnak a hormonjai... majd megnyugszik. Szerintem elég ha mentek majd egyszer és akkor visztek ajándékot addig megteszi egy képeslap is meg valami kicsi ajándék dobozban azt elviszi a posta is.
Amit leírtál csapkodja csak a telefont. Neki fogalma nincs róla, neked mit kellene megoldanod, ahhoz, hogy zökkenõmentesen menjen a látogatás, így 400 kilométer távolságból. Ha nem érti meg, akkor csak hisztezzen. Gondolom a családdal is ilyen hisztérikás.Ne legyen lelkiismeret furdalásod. Majd mész, amikor ráérsz, és kész. Ha meg besértõdött, az az õ baja.
Azt csinálod "rosszul" hogy azon ritkák közé tartozol akiket nem kapott el az anyuka õrület, amikor õ és a gyerek az elsõ, õk mindent megtehetnek, nekik mindent szabad, mindenkinek velük kell foglalkoznia stb...
Egy valódi barát nem csak azzal törõdik, h neki mi a jó, hanem megérti a másik problémát is.A te esetedben a barátnõdet valószínûleg tényleg a hormonok hintáztatják, ne haragudj meg rá, majd átlátja késõbb, h lehetetlent akart.nem hiszem, h sok gondolkodni való van, ha egyszer a férjed csak 3 hét múlva kap szabit.Menjetek akkor, úgy normálisan tudtok utazni, maradhattok amíg jól esik, vihetitek a gyerekeket.Az jó ötlet, h küldj neki valami kis aranyos apróságot, személyesen pedig mentek amikor tudtok. Az utolsónak:egy barátság tud létezni 400km távolságból is, ma már napi kapcsolatban lehet az ember olyannal is, aki a világ túlsó felén lakik.Nekem is van olyan barátnõm, aki messze él, mégis bátran állíthatom róla, h a barátnõm.
Eleve 400 km-rõl nem tudom, hogyan mûködhet egy barátság??? Nekem már ez eleve nem tiszta. De azért több dolog is az eszembe jutott: - barátságot a család megöli, maradnak a gyerekek, aztán a magány, ha kirepülnek a fészekbõl, meg a férjed elszenderül. - sok érdekbarátot lehet begyûjteni, fõleg, ha a férjed ilyen nagymenõ, õk egy ideig, amíg fut a szekér törõdnek majd veled, ha épp a te lelkedet kell ápolni - a jelek szerint a barátnõd jobban szeret téged, mint te õt, hát kár elveszíteni egy ilyen embert, de te tudod.
Biztos, hogy ezt a hisztit ki akarod szolgálni? Biztos, hogy a saját gyerekeid, családod, magad el kell nyomnod? Amiket leírtál én egyáltalán a barátság szót is megkérdõjelezném, mert az nemcsak egyoldalú dolog, az nem elvárások halmaza, hogy ha nem, akkor lecsapom a telefont. Jóég! Már maga ez, hogy lecsapja! Lényegtelen, hogy szült nemrég, ez nem lehet ok rá! Ha van netje, akkor szépen küldd el neki ennek a kérdésnek a linkjét, olvassa el, nézzen magába. Látni fogja, hogy mit össze kínlódsz a hülyesége miatt. És remélhetõleg elõveszi jobbik eszét és jóérzését és akkor elmentek, amikor majd megfelelõ lesz.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy én is "elkényeztettem". Amikor 8 éve megszületett a kisfia, akkor havonta egy hetet ott voltam náluk. Kötetlen munkaidõben, a saját magam fõnökeként meg tudtam oldani, hogy elmenjek és segítsek a háztartást rendben tartani, fõztem, takarítottam, ha úgy volt, akkor elvittem a kicsit sétálni és õ meg aludhatott. Egy hetet volt ott anyósa, egy hetet anyuja, egy hetet meg valahogy kibírtak. 1 évig tartott ez. De azóta lett nekem is férjem meg 2 gyerekem. Ezt az elszakadás dolgot meg lehet én fújom fel, de õ biztos nem fogadja el... :( Õ a nagyobbik 15 hónapos korában munkába állt, azóta gyakorlatilag az anyósáéknál lakik a kissrác. Onnan megy suliba, ott alszik, péntekenként megy haza. Minden nap felhívom, hadd mondja el ami a szívét nyomja. 15 éve nekem is volt egy nagyon mély depressziós idõszakom, végig mellettem volt, segített kimászni belõle. Ha õ nem lett volna, szerintem már nem is élnék... Annyira durva volt az az idõszak.... de pl. ma 8, 10-kor hívott, hogy akkor én most le se sz.rom a fejét? Épp akkor jöttünk ki az óvodából, mentünk a dokihoz oltásra, rohantam mert 8, 30-ra kaptunk idõpontot... És tényleg udvariatlanság volt egy késõbbi idõpontra átteni a beszélgetést, de tagnap is mondtam neki, hogy ma reggel nem lesz idõm hívni....
14:36 vagyok megint. Elég érdekes gondolkodású a barátnõd... Mondjuk azok után, hogy a nagyobbik gyerekét képes így lepasszolni, akkor mondjuk nem csodálom, hogy a Te anyai kötelességtudatoddal nem tud mit kezdeni. Hidd el, hogy Te teljesen normálisan felelõsségteljesen gondolkozol. Ne legyen bûntudatod!
"Hétközben kellene mennem hozzájuk, mert hétvégén azokat várják, akik dolgoznak. Egy nap alatt kell megjárni az utat (oda-vissza 800km), mert nem lehet náluk aludni. " Te jo eg! Ez nem baratsag, hanem zsarolas. Ilyen elvarasai nem lehetnek. Nem lat szivesen hetvegen, csak hetkoznap? En nem mennek ezek utan vagy eleg surun kellene bocsanatot kernie az ilyen beszolasokert. Tul fogja elni. Mas is szul gyereket es egyedul kell vele boldogulnia. Tuldramatizalja.
jobbat nem tudok mondani, de én a helyedben - ha tényleg jóbarátok vagytok - sûrûbben hívnám, hogy lássa, törõdök vele, és ha hisztizik, szépen el lehet neki mondani, hogy majd meglátja õ is, ha lesz 2 gyereke, hogy nem olyan könnyû egy ekkora utat megszervezni és ennyi idõre másra hagyni a gyerekeket. Egyetértek azzal, aki azt írta, hogy biztosan a hormonok tombolnak benne.
Jajj, úgy látom a leírtak alapján, hogy a barátnõdnek 10 nap alatt agyára ment az anyaság. Nem csinálsz semmit rosszul, ráadásul egy barátságban kötelességekrõl sem nagyon kellene beszélni. Ne okozz magadnak lelkiismeretfurdalást, menj amikor tudsz, és menj annyi idõre amennyire nyugodt szívvel el tudsz szakadni a gyerekeidtõl.
Szerintem eddig nem igazán értette meg, h milyen az, ha nem akarod magára hagyni a gyerekeidet, de hidd el, rá fog jönni.:) )
nem lehet, hogy inkább a saját anyaságától és a felelõsségtõl ijedt meg ennyire és ezt tölti ki rajtad?
A kérdező hozzászólása: Ja, azt is kérdeztem, hogy mi lenne, ha amikor már nincs ott anyukája, akkor a kicsivel elmennék neki segíteni, a férjem maradna itthon a naggyal, ha nem akarja, hogy mindannyian ott legyünk. Vagy bérelünk valahol szállást és megyek, segítek amiben tudok, így biztos nem leszünk útban. De mindig az a vége, hogy én 3, 5év alatt miért nem tudtam megoldani, hogy pár napra leszakadhassak a gyerekekrõl. Biztos nem is akartam, ezért most õ aki semmibe van véve.... Valóban nem akartam még soha napokra magára hagyni a családomat, még olyan kicsik a gyerekek! Illetve én kicsinek tekintem õket. És nagyon hiányoznának...
A kérdező hozzászólása: Amúgy a férje otthon van szabadságon, az anyósa fõz minden nap, a sógornõje bevásárol, postára megy, stb, az anyukája meg az elsõ 4 hétben ott lesz vele, hogy segítsen ellátni a babát. Szóval nincs egyedül. Ezért nem értem a dolgot. Megvan bennem a szándék, hogy menjek holnap, de max 12 órám van "megjárni" az utat, ennél több idõt nem kérhetek egy ismerõstõl.Végül is neki is van családja, az ikreket is max 8-kor fürdetni kell, stb.És tudom, milyen nehéz lesz neki 5 gyerekkel egyedül... Ez hatalmas felelõsség.Félek is a dologtól, de bízom benne. Nem is tudom, most hogy készüljek, mit mondjak a gyerekeknek, illetve az anyukának. Vagy vigyem el holnap a kicsit? Félek, hogy sok a 10 óra autózás. Felhívjam a barátnõmet, hátha lenyugodott? AAAhhh.... Nem tudom mit csináljak.
ne érezd magad rosszul emiatt!nehogymár a lekvár fõzze a nagymamát.elhiszem h jól esne neki stb, de gondoljon már bele a helyzetedbe.bírom mikor egyesek eldöntik mit hogy csináljon más és pont.az, h az illetõnek ez mennyi nehézséggel jár meg kit érdekel.ok, lehet csak a hormonok, most szült, ha akarunk találunk mentséget neki, de a hülyeségnek is van határa.mész amikor tudsz, a gyerekeid és a te életed legyen már az elsõ, értse meg.most szült, még nem jött bele, de megnézném a reakcióját fordított helyzetben.nyugi, neked volt igazad.
te jó ég!!!mit képzel magáról a barátnõd?ez nagyon durva.én a helyedben nem keresném többet addig amég le nem higgad és fel nem hív h bocsánatot kérjen.állítson már magán!!!

A II. számú Klinikára (Budapest), mit kell vinni az újszülöttnek, illetve a mamának?

Ruhát adnak a babának? Mert hallottam, hogy van ahol mindent a kismamának kell vinnie.

Legjobb válasz: Vigyél popsitörlõt,eldobható és textilpelust is. Ruhát kap a babó,csak azt vidd,amiben majd hazaviszed. Más nem is kell. 3,5 hós kicsi fiú anyukája

Vigyél popsitörlõt, eldobható és textilpelust is. Ruhát kap a babó, csak azt vidd, amiben majd hazaviszed. Más nem is kell. 3, 5 hós kicsi fiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Mik kellenek egy ujszülöttnek a gyógyszertárból? Mit ír fel az orvos?

Legjobb válasz: Köldök ellátásához szükséges dolgokat, alkoholt, hintõport, gézt és a fürdetéshez használatos dolgokat, olajat. Legalábbis én igy tudom.

Köldök ellátásához szükséges dolgokat, alkoholt, hintõport, gézt és a fürdetéshez használatos dolgokat, olajat. Legalábbis én igy tudom.
Köldökcsonk kezeléshez: alkohol, hintõpor (mi elsõre vattát vettünk, második babánál, meg fülpiszlálóval törölgettük). Ápoláshoz: mosdókenõcs, popsikrém. A mi orvosunk még írt fel szájpenészre valamit, de azt nem váltottam ki, mert ha lesz ráérek fizetni érte.
Általában ezeket írják fel: popsikrém fürdetõkrém szalicil-alkohol 1 doboz tápszer - nem árt kiváltani, még akkor is, ha soha nem lesz rá szükség, mert hát ne akkor kelljen elrohanni az ügyeletes gyógyszertárba, amikor hirtelenjében kell mégiscsak (akármi történhet, az én fiamat pl. azért kellett egyszer tápszerrel megetetni 1 hónaposan, mert én éppen kartöréssel az ügyeleten voltam és röntgeneztek, meg mindenféle)
Ja, és sima, egszerû kézi mellszívót is lehet kapni a gyógyszertárban, szerintem a célnak az is megfelel, én azt használtam.
Amikor mi hazajöttünk a babával a kórházból, akkor még nem volt taj kártyája. Az én nevemre írta fel a doki, vagy elõre is felírathatod vele, hogy ne a hazaérkezésetek napján kelljen még a patikába rohanni.Elég, ha a doki aznap vagy másnap kijön hozzátok.
Popsikenõcs, fürdetõkenõcs, fertõtlenítõ alkohol és hintõpor a köldökcsonkra, K vitamin / inekciós ampullában van /, Vigantol olaj.

A kórházba mit kell bevinni az újszülöttnek? Pl. Adnak-e pólyát?

Legjobb válasz: Errõl legjobb a kórházat megkérdezni. A legtöbb kórház ad babaruhát, ahol a babák pólyában vannak azt a kórház adja. Neki igazából csak hazajövõs cuccot kell bevinni. Sok ilyen lista van a neten, tele van felesleges dolgokkal, mint pl. cumisüveg. Azt ad a kórház, vagy ha azt nem, akkor poharat, mert pohárból is tud inni a baba. Olyan dolgokat pakolj be, amikre neked szükséged lehet, a baba mindent kap.

Errõl legjobb a kórházat megkérdezni. A legtöbb kórház ad babaruhát, ahol a babák pólyában vannak azt a kórház adja. Neki igazából csak hazajövõs cuccot kell bevinni. Sok ilyen lista van a neten, tele van felesleges dolgokkal, mint pl. cumisüveg. Azt ad a kórház, vagy ha azt nem, akkor poharat, mert pohárból is tud inni a baba. Olyan dolgokat pakolj be, amikre neked szükséged lehet, a baba mindent kap.
a válaszadótól kérdezem, hogy az újszülött kisbaba is tud pohárból inni?még nem is hallottam róla!
Igen, tudnak, csak szép lassan kell itatni. Nálunk a kórházban az egyik nõvérnél lehetett cumisüvegezni, a másiknál nem. Akkor pohár volt, meg is mutatta, hogy kell itatni vele, egy pici gyakorlás után már tökéletesen megy.
köszi a választ!a pohárból itatósat :)
Én hallottam már olyat is, hogy csak 1 ruhát adnak, a többit neked kell bevinni a maradék 4-5 napra. Meg hallottam olyat is, hogy pelussal is neked kell ellátni. A kórházban a legjobb letisztázni a dolgot, de apa tud azért bevinni bármit, ha kell:)
Nálunk (Tatabánya) a baba-mama szobában neked kell gondoskodnod a ruháról és a pelusról. ez utóbbiból biztosítanak ugyan valamennyit, de az kevés. Ja és amíg nem indul be a tejed, a teát is neked kell bevinni a babának. Különben marad a víz. Nem tudom hogy még mindig így van e de 3-4 éve még igen. Minden nap anyu vitte a friss teát a hugomnak.
Ez tényleg teljesen kórház függõ. A János Kórházban nem használnak pólyát, ruhát csak a hazavitelhez kell vinni, viszont pelus (textil és a popsira való is!), popsi törlõ, krém legyen nálad. És vigyél egy pici zoknit, vagy kesztyût a kezére, ha hosszú a körme, hogy ne karmolássza össze a kis pofiját és egy babatakarót, mert amit a kórház ad, az általában elég vékonyka...

Mi az a mennyiség (milliliter), amit naponta egy újszülöttnek meg kell kapnia?

Legjobb válasz: Az én lányom 50-60 ml-t evett 2 hetesen. Most 1 hónapos és van, hogy 100 ml-t eszik (inkább éjszakai 2 szopásnál) és van, hogy 60-80 ml-t (napközbeni szopásnál). Utóbbit van, hogy ki kell pótolnom tápszerrel, sajnos.

Az én lányom 50-60 ml-t evett 2 hetesen. Most 1 hónapos és van, hogy 100 ml-t eszik (inkább éjszakai 2 szopásnál) és van, hogy 60-80 ml-t (napközbeni szopásnál). Utóbbit van, hogy ki kell pótolnom tápszerrel, sajnos.
A kérdező hozzászólása: De ez per szopás, ugye? Ahányszor szopik, annyiszor ennyit?
300 ml/nap a minimum.
Elsõ vagyok. Átlagban 20-25 percet szopizik. Vagy kevesebbet (hajnalban, amikor hamar kiszívja a kellõ mennyiséget). Egy nap kb. 500 ml-t eszik 1 hónaposan.
Ez kg-ra ki lehet számolni.Hány kg-s a gyerek?Nem mindegy, hogy 2000g, vagy 4000g fölötti.Én szoptattam és kellett a pótlás is, jó nem az elején rögtön.Szoptatás elõtt, után mértem, utána cumisüvegbõl pótlás, ha kellett.
A kérdező hozzászólása: 2800-zal született, 2630-cal hoztuk haza. Most úgy tûnik, nem elég a tejem, a legtöbb, amit eddig szopik 1-1 alkalommal, az 20-30.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!